Dodaj do ulubionych

Orange Ekstraklasa na żywo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 18:18
Pilkarze Legii to rasisci. Jezeli walczymy z rasizmem to robmy to konsekwentnie, ale w obie
strony:
... Piłkarze obu drużyn wyszli na boisko w koszul-kach z napisem: "Czerwona kartka
rasizmowi na stadionach". Wygląda jednak na to, że treści tego hasła nie
przetłumaczono niektórym czarnoskórymzawodnikom Legii. Godoy Junior i Elton Brandao zachowali
się wręcz skandalicz-nie. Jeden z nich uderzył Jakuba Rzeźniczaka, drugi opluł Marcina Nowaka.
"Zakładając przed meczem koszulkę z antyrasistowskim hasłem, utożsamiałem się z tą akcją.
Tylko, gdy ktoś pluje mi w twarz, to jak powinienem na to zareagować? Mam nadzieję,
że konsekwencje wobec tego pana zostaną wyciągnięte"
? powiedział Marcin Nowak. Natomiast schodzący z boiska Dikson Choto ostentacyjnie
pokazywał wyciągniętą dłoń, sugerując rasistowskie zachowania widze-wiaków. To już
nie pierwsze takie oskarżenia kierowane przez piłkarzy Legii w stronę graczy
przeciwnych zespołów. Można się zastanawiać, czy to tylko objaw przewrażliwienia czy
też wyrachowania. ..

Obserwuj wątek
    • Gość: Natalia Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 18:27
      Mam nadzieje, ze sprawa rasistowskich zachowan pilkarzy Legii zajmie sie PZPN i FIFA
      • czlon_pisu szkoda mi Cracowii 28.10.06, 22:44
        szkoda mi Cracowii, kibicuje jej i Arce Gdynia, Arka przynajmniej zremisowala...
    • markokoro Orange Ekstraklasa na żywo 28.10.06, 19:57
      a II, III i IV liga na żywo na www.magazynpilkarski.pl :))))))
    • Gość: von chomicz rasizmem jest sam fakt posiadania koloru skory IP: 193.122.47.* 28.10.06, 21:19
    • wampir_wawelski Orange Ekstraklasa na żywo 28.10.06, 21:21
      zastanawiam się, czy rzeczywiście warto było ich wpuszczać na ten stadion.
      Narzekać na decyzje PZPN możemy, ale z tego co widać mieli trochę racji.
    • Gość: rtr Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.swa.inotel.pl 28.10.06, 21:46
      Zapraszam na www.lechpage.info
    • Gość: maga Re: Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.ghnet.pl 28.10.06, 22:00
      to jest chore i to strasznie! Gdy czarni obrazaja bialych to wszystko jest w
      porzadku i nikt nie mowi o rasizmie. Ludzie zapomnieli ze rasizm to obraza na
      tle koloru skory wiec nie pieprzyc mi i karac ich przykladnie. Zreszta juz
      widac jak zaczynaja to wykorzystywac jako bron (jak sie okazuje skuteczna) w
      walce pozaboiskowej. Zawodnik Blackburn sobie cos pierdnal o rzekomym rasizmie
      a przykladna uefa juz nalozyla kare 5 meczow ot tak!! SKANDAL!!
      • Gość: gosc Re: Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:19
        s12.bitefight.pl/c.php?uid=44719
      • Gość: maz Re: Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:49
        Wykorzystywanie rasizmu do tłumaczenia się z kiepskiej gry to ostatnio
        specjalność trenera Wdowczyka i jego piłkarzy. Ci ciemnoskórzy myślą chyba, że
        każdy faul na nich to objaw rasizmu i należy się z nimi obchodzić jak z
        jajkiem. Jeżeli nie rozumieją co znaczy twarda walka, to niech grają w np. w
        pingponga.
        Czas najwyższy im to wytłumaczyć i odpowiednio ukarać łącznie z panem
        Wdowczykiem. Kiepsko przygotował zawodniów do sezonu i co najgorsze, nie
        potrafi ich wydobyć z kryzysu, to szuka pozaboiskowych przyczyn kiepskiej formy
        swojej drużyny. Dziwię się szefom Legii, że jeszcze go nie zwolnili, ale to ich
        problem. Tylko niech nie płaczą, że ktoś ich obraża...
        • mariuszekc Re: Orange Ekstraklasa na żywo 28.10.06, 23:48
          HAHAHA! I gdzie jest ten Widzew co mial zmlocic Legie ??? No pytam gdzie ??
          Miejsce Widzewa jak narazie jest w dolnych rejonach tabeli. MARTWCIE SIE JAK
          UTRZYMAC SIE W LIDZE A NIE JAK WYGRAC Z LEGIA :)
          • Gość: Hawaj Re: Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.chello.pl 28.10.06, 23:56
            Legia gra beznadziejnie? kto jest drugi w lidze? Słabe tłumaczenie się po
            porażce, że piłkarze legii skarżą się, żę byli obrażani!
    • Gość: test Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.retsat1.com.pl 28.10.06, 23:58
      Gazeta<a href="http://gazeta.pl">Gazeta</a>
    • Gość: asdf A kto zapłaci za zdemolowany sektor Wisly? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 07:19
      Chyba jest tam jakis monitoring. Powylapywac bandytow i po kieszeni ich. Odechce im sie niszczenia cudzej wlasnosci.
    • Gość: miki pseudo pseudo IP: *.jelonki.robbo.pl 29.10.06, 09:15
      chodzi chya o psudokibiców a nie kibiców w Krakowie (?)
    • Gość: Łosiu Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:05
      s12.bitefight.pl/c.php?uid=15974
      Koronka pany. dziasiaj bedzie historyczny dzien. W super ulewie Kielce odniosa
      najwyzsze swoje zwyciestwo w extraklasie
    • pablino Orange Ekstraklasa na żywo 29.10.06, 10:23
      "Odrodził się Radosław Matusiak, który w spotkaniu Wisła Płock - GKS Bełchatów
      04: strzelił dwie bramki"

Bełchatów jak Schalke 04 ;)
    • Gość: AlkorTradeSystem Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.centertel.pl 29.10.06, 12:09
      System gry na kontraktach terminowych na GPW. Sprawdz i ocen czy Ci sie oplaci.
      Zobacz aktualny sygnal. www.alkortrade.biz

• Gość: DYABOLO Re: Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.chello.pl 29.10.06, 15:42
      Przypuszczam że nie jesteś osobą lubiącą Legię ale nie wiem czy wiesz że to
      Rzeżniczak kopnął bez piłki pierwszy a poza tym nie pochwalam żadnego dziwnego
      chamskiego zachowania. Gdybyśmy opierali się tylko na wypowiedziach piłkarzy
      który, kiedy, kogo opluł to okaże się że w Polsce piłka nożna zmieni nazwę na
      piłkę wodną...
    • Gość: paweł Re: Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.oaza-dd.com 29.10.06, 16:57
      Najgorzej jak własne opinie buduje się na relacjach dziennikarskich, którzy
      mają coraz większy problem z obiektywizmem. Proponuję więcej wstrzemięźliwości.
      Wtedy też łatwiej przyjrzeć się faktom. Bo jednak było dosyć mocno inaczej.
      Grajki Widzewa - młodzi ludzie, o bardzo rasistowskich skłonnościach. To jest
      bardzo smutne i mam nadzieję, że jednak Ekstraklasa S.A. to zobaczy.
      Sędzia Tomasz M. - szkoda komentarzy, bo to antysędzia, mizeria w najgorszym
      wydaniu PZPN. Nie po raz pierwszy.
      • Gość: Ewa z Torunia Re: Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:12
        Drogi Pawle. Faful faulem, ale plucie na kogos to juz cos innego. Mam nadzieje, ze rasistami z Legii
        zajmie sie PZPN
      • Gość: ehho Re: Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.lodz.msk.pl 29.10.06, 17:56
        Pawle co do tego ze Pan Mikulski kiepsko sedziowal to sie zgodze, bo sedziowal
        wszystko dla Twojego mniemam klubu, skoro nie potrafisz obiektywnie spojrzec na
        ten mecz. Karny byl ale to co wyprawial, odgwizdujac kazde starcie na korzysc
        Legii to byla przesada, pod koniec meczu juz sie totalnie zagubil i nie
        zapanowal nad sytuacja na boisku. W trakcie spotkania pomijal takze prowokujace
        zachowania pilkarzy Legii ( podobno to profesjonalisci...). Tez mam nadzieje, ze
        odpowiednie organy zajma sie rasistowskimi zachowaniami, kazdy kto byl to
        widzial o kogo chodzi. Chcesz pozostan przy swoim pogladzie ze to pilkarze
        Widzewa byli calym zlem, tylko ze tak patrzac nigdy nie uzdrowimy pilki noznej
        od tego typu zachowan! Rownosc wobec wszystkich, karac rowniez Legie za to co
        wszystkim zarzucaja!
    • Gość: Pogrom Przypadek czy celowe dzialanie???????????????????? IP: *.dsl.bell.ca 29.10.06, 18:15
      Wyborcza nabazgrala:
      "Oddała aż 32 strzały i tylko niefrasobliwości i pechowi gospodarzy Groclin
      zawdzięcza fakt, że nie skończyło się pogromem"

jakim pogromem? Kieleckim?
    • Gość: mariusz1998 Orange Ekstraklasa na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:11
      wiecie jaki mecz byl najlepszy LECH POZNAN - GORNIK ZABRZE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka