Dodaj do ulubionych

Finał LM Juventus - Milan

IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 21:41
Wolę Juventus chociaż nie spisywał się najlepiej od początku.
: - }
Obserwuj wątek
    • Gość: misiek Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.ols.vectranet.pl 28.05.03, 21:48
      Mam prośbę do komentatorów. Przestancie co 2 minuty
      mówić: "świetnie to zrobił!" i " ten piłkarz (chyba co drugi) to
      siła motoryczna tego zespołu". Przez to cały mecz mi obrzydnie.
      • Gość: manuel Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.elartnet.pl 29.05.03, 00:11
        A co powiesz na: "pokazal mu sie do gry" albo "coz za przeblysk
        pilkarskiego kunsztu ocierajacego sie o geniusz!"? ;-)
        TRAGEDIA! "Witam panstwa pieknie!"... No comment. Pozdrawiam.
    • Gość: Del Piero Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.krak-system.com.pl 28.05.03, 22:29
      w jakim pierdolonym programie telewizyjnym moge zobaczyc ten
      mecz?? czy ktos mi powie???????????????
      • merlin007 Re: Finał LM Juventus - Milan 28.05.03, 23:36
        na polsat sport
      • Gość: kibic Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.public.lawson.webtv.net 29.05.03, 00:06
        ja sidze w usa i tu kurwa nieda sie tego mecze obejrzec nawet retransmisji bo tu tylko basebal i rugby co to kurwa za pirdolony kraj ze nawet finau lm niepokaza
        • Gość: kibic_usa Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.try.wideopenwest.com 29.05.03, 04:14
          Gość portalu: kibic napisał(a):

> ja sidze w usa i tu kurwa nieda sie tego mecze obejrzec nawet
          retransmisji bo t
          > u tylko basebal i rugby co to kurwa za pirdolony kraj ze nawet
          finau lm niepoka
          > za

ESPN 2 nz zywo bylo
          a w niedziela retransmisja
          soccertv.com
    • Gość: szewc Wygrali!!! IP: *.rybnik.net.pl / 192.168.0.* 28.05.03, 23:28
      MILAN, MILAN!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Gość Włoski futbol - bez strzelania bramek IP: *.icpnet.pl 28.05.03, 23:30
      120 minut biegania, potu, prawdziwych i udawanych kontuzji - i
      żadnej bramki.
      Nawet karnych więcej nie strzelonych niż strzelonych.

Fajny ten nowy-stary klubowy mistrz Europy.

• Gość: mazi AC MILAN CAMPIONE!!! IP: *.markom.krakow.pl 28.05.03, 23:32
      To jest wielki powrót i początek dominacji.Milan znowu wielki!!!
      • Gość: manfan Re: AC MILAN CAMPIONE!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 23:39
        to bylo ZALOSNE ! jezeli uwazacie, ze jakas druzyna jest dobra tylko dlatego,
        ze udalo jej sie w ogole jakiegos karnego strzelic (co za osiagniecie,
        naprawde), to bardzo mi przykro. co oni tak naprawde soba zaprezentowali ?
        przeciez sytuacji podbramkowych bylo malo, nie umieli nawet wyprowadzic
        groznej akcji (oprocz kilku). i to ma byc final ligii mistrzow ? jak naucza
        sie strzelac karne, to niech wtedy zaczna grac w jakis powaznych rozgrywkach,
        a nie robia sobie zarty z kibicow. i to jest wlasnie pilka wloska w calej
        okazalosci...
        pozdrawiam
        • Gość: mazi Tak ja wiem ty kibicujesz Pogoni sZCZECIN!!! IP: *.markom.krakow.pl 28.05.03, 23:47
          Ten football jest emocjonujący.Dużo bramek pada.Podoba Ci się
          to.Człowieku obudz się bramek padło mało bo świetnie grała
          obrona i druga kinia.Więc oglądnij sobie jeszcze raz ten mecz i
          zastanów się nad jego poziomem.
          • Gość: manfanka Re: Tak ja wiem ty kibicujesz Pogoni sZCZECIN!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 17:21
            Gość portalu: mazi napisał(a):
            > Ten football jest emocjonujący.Dużo bramek pada.Podoba Ci się
            > to.Człowieku obudz się bramek padło mało bo świetnie grała
            > obrona i druga kinia.Więc oglądnij sobie jeszcze raz ten mecz i
            > zastanów się nad jego poziomem.

po pierwsze : nie kibicuje Pogoni Szczecin, a to ze mieszkam w Szczecinie to
            juz nie moja wina i uwierz, nie imponuje mi to, jak wiele bramek mozna
            nastrzelac Pogoni. Moim zdaniem sa tragiczni i ich mecze nie sa w ogole
            emocjonujace.
            po drugie : rownie dobrze mozna powiedziec ze swietnie grala obrona, jak ze
            beznadziejnie gral atak. kwestia interpretacji. a jak swietnie im szlo
            strzelanie bramek mozna zobaczyc po karnych.
            po trzecie : kwestia gustu, czy wolisz ogladac dobra gre w obronie, czy w
            ataku. mi bardziej odpowiadaja druzyny grajace ofensywnie i trudno mi dostrzec
            cos emocjonujacego w grze obronnej, chociaz nie zaprzeczam, ze Wlosi potrafia
            sie bronic.

pozdrawiam
            • Gość: kow3l Jesus manfanko! IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 31.05.03, 17:23
              Szczerze mowiac wole ogladac takie mecze, bo sa piekne. Pilka
              nozna chyba nie polega na tym, zeby biegac byle do przodu i
              strzelic 2 bramki i stracic 5. w tej grze chodzi o zwyciestwo.
              Najlepszym przykladem jest MU. Co z tego ze strzelil realowi 5
              bramek jak wpuscil 6. Wynik rywalizacji juz po pierwszej polowie
              drugiego meczu byl przktycznie rozstrzygniety, a resl przez caly
              mecz kontrolowal sytuacje. Taktyka wlochow jest piekna i dlatego
              to oni w tym roku byli w finale LM. Inny przyklad, no moze tym
              razem z reprezentacji. Powiedzmy - Hiszpanie. Zawsze grali
              strasznie ofensywnie - i co? Nigdy nie byli nawet w polfinalach
              MS. Dziekuje za takie sukcesy, wole wloskie. Zawzsze moze tez
              byc argumentem fakt, ze za 10 lat ludzie beda pamietali ze w tym
              roku wyglal AC MILAN, a MU ktory odpadl (w?)nikt nie bedzie
              pamietal
              • Gość: manfanka Re: mozesz mi mowic po prostu manfanko :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 20:27
                Gość portalu: kow3l napisał(a):

> Szczerze mowiac wole ogladac takie mecze, bo sa piekne. Pilka
                > nozna chyba nie polega na tym, zeby biegac byle do przodu i
                > strzelic 2 bramki i stracic 5. w tej grze chodzi o zwyciestwo.

no i tu jest pewna nielogicznosc, albo po prostu roznica zdan. jak dla mnie
                mecz jest piekny kiedy cos sie w nim dzieje, a nie kiedy druzyna dazy za
                wszelka cene do tego, zeby nie stracic bramki (wcale nie do tego zeby jakas
                strzelic). oczywiscie nie twierdze, ze MU nie chce wygrywac, ale ma odwage
                zeby choc troche zaryzykowac. i to jest wlasnie ta roznica. w tym meczu juz od
                polowy drugiej polowy i przez cala dogrywke wygladalo to mniej wiecej tak,
                jakby obie druzyny najbardziej chcialy przejsc juz do rzutow karnych. i gdzie
                tu piekno tego meczu ? poza tym moim zdaniem liczy sie takze styl w ktorym sie
                wygrywa i jezeli druzyna potrafi, to lepiej jak wygra 4:0 niz 1:0 a Wlosi
                nawet nie probuja wygrywac wiecej niz to jest konieczne. oczywiscie sa
                przypadki (nieliczne, ale sa) kiedy wloska druzyna nastrzela troche bramek,
                ale tego jest naprawde malo.

> Najlepszym przykladem jest MU. Co z tego ze strzelil realowi 5
                > bramek jak wpuscil 6.

jezeli ktos ma dobry atak to z niego korzysta, a niestety jezeli ma cienka
                obrone (z G. Nevillem na czele) to ponosi tego konsekwencje. MU ma dobrych
                napastnikow i oni robia to co umieja, czyli strzelaja gole. juz to kiedys
                pisalam, ze oczywiscie mogliby stanac w swojej bramce wszyscy, ale funkcja
                napastnika w druzynie nie jest tak dla zabawy, tylko faktycznie ci napastnicy
                maja jakies zadanie, ktorym jest strzelanie bramek, a przynajmniej dazenie do
                tego. oczywiscie wyzszym celem jest wygranie, ale MU za taktyke przyjal
                wygrywanie przez strzelanie bramek, a nie przez obrone wlasnej bramki. po
                prostu jest tu roznica w taktyce i tyle. zadna z nich nie jest gorsza, ale
                taktyka MU jest dla mnie duzo ciekawsza i duzo milej oglada mi sie takie mecze.

> Wynik rywalizacji juz po pierwszej polowie drugiego meczu byl przktycznie
                > rozstrzygniety, a resl przez caly mecz kontrolowal sytuacje.

jasne, najlepiej by bylo, gdyby na druga polowe tego meczu w ogole nie wyszli.
                bo i tak nie mialo to zadnego znaczenia, czy przegraja roznica 50 bramek, czy
                jednej. a nie przekonasz mnie, ze wyszli dla kasy. to jest bzdura, bo
                zawodnicy MU maja w sobie cos takiego jak wole walki, ktora powoduje, ze
                walcza do konca. wlasnie MU jest znane z tego ze gra do konca i wiele razy sie
                im to oplacilo. poza tym to ze grali do konca sprawilo, ze jak dla mnie byl to
                najpiekniejszy mecz tej edycji ligii mistrzow. bo nie wiem czy zauwazyles, ale
                akcje ktore wyprowadzali byly po prostu piekne. na przyklad gra Giggsa, to
                jest absolutne mistrzostwo gry ofensywnej.

> Taktyka wlochow jest piekna i dlatego to oni w tym roku byli w finale LM.

taktyka Wlochow jest skuteczna. nie mozna mylic tych dwoch pojec. a poza tym
                nie jest tak, ze Wlosi dopiero teraz zaczeli grac ta taktyka i widac tego
                skutki. graja tak od zawsze i jakos nie co roku wygrywaja lige mistrzow. wiec
                moze jednak ta taktyka nie jest taka niezawodna ? poza tym, jak pokazal MU w
                rozgrywkach grupowych, umie wygrywac z wloskimi druzynami i to bez wiekszych
                trudnosci. bardzo zaluje, ze nie doszlo do takiego spotkania w dalszej fazie,
                bo moze wtedy wyraznie by byla widoczna ta roznica, i nie trzeba by bylo teraz
                teoretyzowac.

> Inny przyklad, no moze tym razem z reprezentacji. Powiedzmy - Hiszpanie.
                > Zawsze grali strasznie ofensywnie - i co? Nigdy nie byli nawet w polfinalach
                > MS.

inna sprawa, ze ostatnio mieli takiego pecha, ze grali przeciwko 11 pilkarzom
                + sedziowie. nie wiemy oczywiscie jak by sie to dalej potoczylo, ale tutaj to
                byla raczej kwestia pecha niz nieumiejetnosci Hiszpanow. ale oni to w ogole
                dziwna sprawa. Anglia tez gra ofensywnie, a jakos wygrala MS. to samo zreszta
                z Brazylia.

> Dziekuje za takie sukcesy, wole wloskie. Zawzsze moze tez byc argumentem
                > fakt, ze za 10 lat ludzie beda pamietali ze w tym roku wyglal AC MILAN, a MU
                > ktory odpadl (w?)nikt nie bedzie pamietal

i tu dochodzimy do sedna sprawy. odnosze wrazenie, ze bardziej lubisz druzyny
                za to jakie sukcesy odnosza, a nie za to jak graja. Niemcy tez swego czasu
                grali bardzo skutecznie, ale komu sie to podobalo ? zero jakiejkolwiek
                finezji, piekna futbolu. ja tam bede pamietac ze MU rozegral najpiekniejszy
                mecz calej ligii mistrzow, i to nie dlatego ze ich bardzo lubie, tylko dlatego
                ze takie rzeczy bardziej zapadaja w pamiec. moge tu podac za przyklad mecze
                tenisowe ostatniego Australian Open. wszyscy zapamietaja 5 godzinny mecz
                Roddicka z El Aynaouim (nie jestm pewna pisowni), ktory byl esencja gry w
                tenisa, niz to, ze wygral Agassi w meczu ktory trwal niecale 2 godziny i byl
                po prostu rzezia dokonana na jakims Niemcu, ktorego nazwiska nawet nie
                pamietam.

pozdrawiam
        • Gość: vasc Re: AC MILAN CAMPIONE!!! IP: *.strong / 192.168.0.* 29.05.03, 02:33
          Gość portalu: manfan napisał(a):

> to bylo ZALOSNE ! jezeli uwazacie, ze jakas druzyna jest dobra tylko dlatego,
          > ze udalo jej sie w ogole jakiegos karnego strzelic (co za osiagniecie,
          > naprawde), to bardzo mi przykro. co oni tak naprawde soba zaprezentowali ?
          > przeciez sytuacji podbramkowych bylo malo, nie umieli nawet wyprowadzic
          > groznej akcji (oprocz kilku). i to ma byc final ligii mistrzow ? jak naucza
          > sie strzelac karne, to niech wtedy zaczna grac w jakis powaznych rozgrywkach,
          > a nie robia sobie zarty z kibicow. i to jest wlasnie pilka wloska w calej
          > okazalosci...
          > pozdrawiam

To jest dla jednych żałosne a dla innych cały kunszt gry w piłke. Jedni to
          potrafią zauważyć a inni niestety nie. Wyrachowana gra taktyczna, solidna
          obrona, zageszczanie pola gry, dublowanie krycia, umiejetnośc gry piłka na
          małej przestrzeni przy agresywnym ataku obrońców, błyskawiczne przejście do
          ataku, rozgrywanie piłki na jeden kontakt, "cwaniactwo i spryt" napastników
          takich jak Inzaghi i to wszystko dla ciebie jest żałosne. Ty chyba nie
          ogladasz od dawna pilki noznej...

pozdrwawiam

• Gość: czapski Re: AC MILAN CAMPIONE!!! IP: utp.:* / 10.10.9.* 29.05.03, 09:19
            umiejetnosci gry na malej przestrzeni to pokazano za wiele, raczej drewniana
            technike
            • Gość: kik Re: AC MILAN CAMPIONE!!! IP: *.acn.pl 29.05.03, 11:43
              Zgadzam się,że dużo sprytu i wyrachowania,ale tego nie da się
              oglądać. Ja wolę futbol w którym padają gole( i wcale nie
              oznacza to pogoni szczecin ale Real Madryt, Deportivo...nawet
              Man. Utd).Naprawde oglądacie piłkę nożną żeby podziwiać
              wyrachowanie i spryt(symulowanie fauli, grę daleko od bramki,
              mała ilośc sytuacji strzeleckich).Emocje i śmiech były dopiero
              przy karnych, ale co z tymi wczesnieszymi 120 minutami?Szachy to
              szachy, a futbol to futbol...
              • Gość: manfanka Re: AC MILAN CAMPIONE!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 17:22
                nareszcie ktos mnie rozumie :)
          • Gość: manfanka Re: AC MILAN CAMPIONE!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 17:11
            Gość portalu: vasc napisał(a):
            > To jest dla jednych żałosne a dla innych cały kunszt gry w piłke. Jedni to
            > potrafią zauważyć a inni niestety nie.

nie twierdze, ze caly mecz byl zalosny, bo byly chwile, kiedy nawet milo sie
            patrzylo, ale niestety bylo takich chwil bardzo malo. moze koncowka pierwszej
            polowy i ogolnie koncowka calego meczu, chociaz wtedy juz wlasciwie czekali na
            dogrywke, a nie starali sie jednak strzelic gola. zalosne natomiast byly karne
            i temu chyba nie zaprzeczysz. oczywiscie mozna twierdzic, ze ujawnil sie tu
            geniusz obu bramkarzy, ale nie ukrywajmy, nawet jakby bardzo sie starali, nie
            mogliby uciec przed pilka strzelona idealnie w srodek bramki. i to moim
            zdaniem bylo po prostu tragiczne. jeden karny (niestety nie pamietam przez
            kogo strzelony, chyba Seedorfa) zostal swietnie obroniony przez Buffona, ale
            reszta to byla nieumiejetnosc strzelajacego. wydaje mi sie, ze karne powinno
            sie umiec strzelac z zamknietymi oczami, a tu skutecznosc 50 % w karnych jest
            troche nienajlepsza.

> Wyrachowana gra taktyczna, solidna obrona, zageszczanie pola gry, dublowanie
            > krycia, umiejetnośc gry piłka na małej przestrzeni przy agresywnym ataku
            > obrońców, błyskawiczne przejście do ataku, rozgrywanie piłki na jeden
            > kontakt, "cwaniactwo i spryt" napastników takich jak Inzaghi i to wszystko
            > dla ciebie jest żałosne.

patrz wyzej :)
            ale w sumie obie druzyny moglyby stanac w swoich bramkach i tez obrona bylaby
            szalenie skuteczna. i jakie dobre zagranie taktyczne, na pewno nie wpusciliby
            gola. druzyny wloskie nie maja zlej taktyki w obronie, bo to moze i umieja
            najlepiej na swiecie, ale w ataku nie potrafia zdzialac duzo. i jak widac
            dopiero w karnych (chociaz tez z nienajlepsza skutecznoscia) udalo im sie cos
            strzelic. moze i przechodza szybko do ataku, ale co im to daje, skoro nie
            potrafia z tego skorzystac i natychmiast traca pilke. ten mecz toczyl sie
            praktycznie od polowy jednego pola do polowy drugiego pola, wlasciwie malo
            komu udawalo sie przejsc dalej. oczywiscie mozna chwalic ich za swietna
            obrone, ale co z atakiem ? i w tym, moim zdaniem, sa beznadziejni.

> Ty chyba nie ogladasz od dawna pilki noznej...

ogladam pilke nozna i na przyklad mecz Realu z Manchesterem jak dla mnie byl
            idealnym przykladem porywajacego i pieknego widowiska, ktore swietnie
            nadawaloby sie (i chyba zaslugiwalo) na final Ligii Mistrzow.

pozdrawiam
            • Gość: kow3l A czego sie spodziewales? IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 31.05.03, 17:33
              To byl mecz wloskiej druzyny z wloska, bazujacy na obronie.
              Zgadzam sie, ale nie zgadzam, ze wloskie druzyny nie potrafia
              strzelac bramek. Przykladow jest wiele, ale podam tylko trzy
              JUve u siebie z Realem, Milan u siebie z Ajaxem, i Milan na
              wyjezdzie Z deportivo 4:0? Nie potrafia??? Potrafia, potrafia,
              ale chodzi o to zeby zdobyc jedna bramke wiecej niz przeciwnik.
              I twoje argumenty mnie nie przekonuja. W jednym sie tylko
              zgodze, dogrywka byla rzeczywiscie nudna i tu juz obrona, spryt,
              takytyka itd niewiele mialy wspolnego
              • Gość: manfanka Re: A czego sie spodziewales? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 20:28
                Gość portalu: kow3l napisał(a):

> To byl mecz wloskiej druzyny z wloska, bazujacy na obronie.
                > Zgadzam sie, ale nie zgadzam, ze wloskie druzyny nie potrafia
                > strzelac bramek. Przykladow jest wiele, ale podam tylko trzy
                > JUve u siebie z Realem, Milan u siebie z Ajaxem, i Milan na
                > wyjezdzie Z deportivo 4:0? Nie potrafia??? Potrafia, potrafia,
                > ale chodzi o to zeby zdobyc jedna bramke wiecej niz przeciwnik.
                > I twoje argumenty mnie nie przekonuja. W jednym sie tylko
                > zgodze, dogrywka byla rzeczywiscie nudna i tu juz obrona, spryt,
                > takytyka itd niewiele mialy wspolnego

w sumie w momencie w ktorym karnego nie umieja strzelic, to trudno uwierzyc,
                ze potrafia wyprowadzic jakas akcje... ale w porzadku, niech bedzie ze
                potrafia. ale zauwaz, ze tylko wtedy, kiedy graja z druzyna, ktora ryzykuje.
                takie sa czasami skutki ryzyka. ale na szczescie tylko czasami. dopiero kiedy
                spotykaja sie dwie druzyny wloskie, widac jak bardzo to jest zawodne. no i
                znowu nie zgodze sie co do zdania ze 'chodzi o to zeby zdobyc jedna bramke
                wiecej niz przeciwnik'. moze zeby wygrac tak. ale jezeli chodzi o rozegranie
                pieknego meczu, to absolutnie nie. ja ogladam pilke dla jej piekna, a nie dla
                wynikow i tu chyba tkwi podstawowa roznica.

pozdrawiam
    • Gość: merlin brmkarze IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 23:35
      w włoskiej seri a wiecej wart jest bramkarz niż napastnik który
      strzela gole....ale dlaczego włosi kochają tak nudny styl
    • Gość: Kris Czy to był finał??? IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 28.05.03, 23:35
      Drodzy przyjaciele. Już w sobotę moja ukochana Wisełka ma szansę
      sięgnąć po mistrzostwo kraju. Już nawet prezes samej PZPN
      ogłosił wszem i wobec, że na mecz przyjedzie już z medalami i
      paterą. Więc on już wie... Już nie mogę się doczekać fety na
      stadionie i na Rynku. Od przyszłej soboty przez rok Kraków
      będzie królował i rządził resztą kraju. Bardzo się z tego cieszę
      bo długą drogę przeszedłem razem z moim klubem przez ostatni
      sezon. Moi przyjaciele cieszcie się razem ze mną i podziwiajcie
      przez następny rok królową Polski. Jak długo na Wawelu!!!
    • Gość: endziek kur*a ma* !!!!!! Forza juve IP: *.krakow.pl / 192.168.81.* 28.05.03, 23:42
      Od dziecka jestem kibicem juve. Po raz czwarty ( z borusią ,
      realem , Mu(w półfinale) i teraz...) przeżywam gorycz porażki.
      Chciałem jedynie pogratulować wszystkim zwolennikom milanu i
      pocieszyc wszystkich sympatyków biannco nerich.
      FORZA JUVE!!! Za rok musi być lepiej . Do czterech razy sztuka...
      • Gość: padrino FORZA MILAN!!!!!!!!! IP: *.janet.waw.pl / 192.168.0.* 28.05.03, 23:44
      • Gość: Adza Sędzia KALOSZ!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 00:14
        W pełni się z Tobą zgadzam Endziek. Ja kibicuję Juve od 1995roku. Miałem wtedy
        13lat i do dziś przeżyłem te same gorycze co kibice Starej Damy.
        A co do meczu sędzia ewidentnie był po stronie Milanu. Było przynajmniej kilka
        sytuacji kiedy mógł odgwizdać przynajmniej wolne, bo niektórzy piłkarze Milanu
        zasługiwali na kartki. To na pewno sprawka Berlusconi'ego.
        FORZA JUVE
        P.S. Do czterech razy sztuka;-)?
        • Gość: M Re: Sędzia KALOSZ!!! IP: *.chello.pl 29.05.03, 00:33
          Gość portalu: Adza napisał(a):

> W pełni się z Tobą zgadzam Endziek. Ja kibicuję Juve od 1995roku. Miałem
          wtedy
          > 13lat i do dziś przeżyłem te same gorycze co kibice Starej Damy.
          > A co do meczu sędzia ewidentnie był po stronie Milanu. Było przynajmniej
          kilka
          > sytuacji kiedy mógł odgwizdać przynajmniej wolne, bo niektórzy piłkarze
          Milanu
          > zasługiwali na kartki. To na pewno sprawka Berlusconi'ego.
          > FORZA JUVE
          > P.S. Do czterech razy sztuka;-)?

Bez jaj. Sędzia byłza Milanem??. Młody jesteś, zejmij klapki z oczu...
        • Gość: Adolf Po...o cię? IP: 195.205.81.* 29.05.03, 11:33
          Tak, sędzia był za Milanem... Jasne, zwłaszcza gdy nie uznał
          prawidłowego gola Szewczenki w 8 minucie...
      • Gość: Ja Re: kur*a ma* !!!!!! Forza juve IP: *.net.autocom.pl 01.06.03, 23:46
        Gość portalu: endziek napisał(a):

> Od dziecka jestem kibicem juve. Po raz czwarty ( z borusią ,
        > realem , Mu(w półfinale) i teraz...) przeżywam gorycz porażki.
        > Chciałem jedynie pogratulować wszystkim zwolennikom milanu i
        > pocieszyc wszystkich sympatyków biannco nerich.
        > FORZA JUVE!!! Za rok musi być lepiej . Do czterech razy sztuka...

Forza Juve..!
    • Gość: Sword Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.bunkier.tbg.net.pl 28.05.03, 23:43
      Mój Juve przegrał ale załamany nie jestem. Przegrali na własne życzenie bawiąc
      się przez pół godziny z osłabionym Milanem. Jeżeli w takiej sytuacji przenosi
      się akcję do obrony i idzie ona od Thurama do Birindellego i z powrotem
      (czasami jeszcze przez Buffona) to nie ma się co dziwić. Co do karnych to
      pierwszego powinien strzelać Del Piero. Jak widze taką ciote jak Zalayeta na 11
      metrze to mi sie niedobrze robi. Trezeguet- tragedia nic nie robił a potem
      spieprzył karnego. Dlaczego nie strzelał Zambrotta, Ferrara czy Tacci??!!
      Chciałem żeby Juve wygrał, ale ten Juve co grał z Realem. To była drużyna,
      dzisiaj zagrali tragicznie.
      • Gość: anka Re: Finał LM Juventus - Milan IP: server:* / 192.168.1.* 28.05.03, 23:53
        Sword- masz rację!!!!!!!
      • Gość: Juvefan 85 Do Sworda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 00:31
        Gość portalu: Sword napisał(a):

> Mój Juve przegrał ale załamany nie jestem. Przegrali na własne życzenie
        bawiąc
        > się przez pół godziny z osłabionym Milanem. Jeżeli w takiej sytuacji przenosi
        > się akcję do obrony i idzie ona od Thurama do Birindellego i z powrotem
        > (czasami jeszcze przez Buffona) to nie ma się co dziwić. Co do karnych to
        > pierwszego powinien strzelać Del Piero. Jak widze taką ciote jak Zalayeta na
        11
        >
        > metrze to mi sie niedobrze robi. Trezeguet- tragedia nic nie robił a potem
        > spieprzył karnego. Dlaczego nie strzelał Zambrotta, Ferrara czy Tacci??!!
        > Chciałem żeby Juve wygrał, ale ten Juve co grał z Realem. To była drużyna,
        > dzisiaj zagrali tragicznie.

Jestem fanem Juventusu nieprzerwanie od 1985 roku i kocham ten zespół
        niezależnie od tego czy wygrywa czy nie. Ale w kilku aspektach się z Tobą nie
        zgodzę.
        Zgadzam się, że Treze przeszedł obok meczu ale:
        1. Nie mów że Zalayeta to ciota bo kto zapewnił Juventusowi do półfinału?

A poza tym

2. Karne strzelali ci, którzy zapewne ćwiczą to na treningach. Taki Tachinardi
        mógł np. powiedzieć trenerowi, że nie czuje się na siłach i dlatego nie
        strzelał.

Lippi to trener klasy światowej i dobrze wie co robi. Odmiennie do
        Ancelottiego. Jest w tej chwili wygranym, gratuluję kibicom Milanu, ale wg
        mojej opinii (jako kibica obiektywnego w każdym względzie) powinien odejść bo w
        przyszłym sezonie zabije ten zespół z najbardziej ofensywną i kreatywną linią
        pomocy w Europie. Kocham Calcio i cieszę się, że Puchar Europy wrócił do
        Italii. Żałuję tylko, że nie zagrał Nedved. No ale cóż - piłka jest tylko
        piłką... Takie życie!!!
        • Gość: Sword Re: Do Sworda IP: *.bunkier.tbg.net.pl 29.05.03, 08:09
          Gość portalu: Juvefan 85 napisał(a):

> Jestem fanem Juventusu nieprzerwanie od 1985 roku i kocham ten zespół
          > niezależnie od tego czy wygrywa czy nie. Ale w kilku aspektach się z Tobą nie
          > zgodzę.
          > Zgadzam się, że Treze przeszedł obok meczu ale:
          > 1. Nie mów że Zalayeta to ciota bo kto zapewnił Juventusowi do półfinału?
          >
          > A poza tym
          >
          > 2. Karne strzelali ci, którzy zapewne ćwiczą to na treningach. Taki
          Tachinardi
          > mógł np. powiedzieć trenerowi, że nie czuje się na siłach i dlatego nie
          > strzelał.
          >
          > Lippi to trener klasy światowej i dobrze wie co robi. Odmiennie do
          > Ancelottiego. Jest w tej chwili wygranym, gratuluję kibicom Milanu, ale wg
          > mojej opinii (jako kibica obiektywnego w każdym względzie) powinien odejść bo
          w
          >
          > przyszłym sezonie zabije ten zespół z najbardziej ofensywną i kreatywną linią
          > pomocy w Europie. Kocham Calcio i cieszę się, że Puchar Europy wrócił do
          > Italii. Żałuję tylko, że nie zagrał Nedved. No ale cóż - piłka jest tylko
          > piłką... Takie życie!!!

1. Zgoda... Zalayeta strzelił z Barcą, ale powiedz co poza tym zrobił dla Juve
          w tym sezonie. Ile bramek strzelił? Czy da sie porównać jego klasę z Del Piero,
          Nedvedem czy nawet Trezeguet (jak był w formie). Według mnie Zalyeta jest
          napastnikiem całkowicie bezproduktywnym i choć oczywiście chwała mu za gola z
          Barcą to nie uważam że powinien on dalej grać w Juve.

2. Jeżeli ćwiczą karne na treningach to dlaczego strzelali w środek bramki.
          Dobrze strzelonego karnego bramkarz nie ma prawa obronić. Karne to bronił
          wczoraj Buffon, natomiast Dida po prostu wyłapywał źle strzelone piłki.

Poza tym karne powinna umieć strzelać cała drużyna a nie 5 zawodników (w
          przypadku Juve nawet 5 chyba nie było) bo konkursw jedenastek może się
          przedłużyć i może być konieczność przeprowadzenia np. 8 serii. I co wtedy?

pozdrawiam
          • Gość: Sword i jeszcze coś IP: *.bunkier.tbg.net.pl 29.05.03, 08:19
            zupełnie nie rozumiem dlaczego stały egzekutor karnych Del Piero został
            wyznaczony dopiero na 4 kolejkę kiedy już było praktycznie po wszystkim. Gdyby
            strzelał jako pierwszy Juve miałby przewage psychiczną i może następni
            strzelali by lepiej. Cholera ale jestem zły.
            • Gość: affat Calcio do dupy IP: *.mos.gov.pl 29.05.03, 10:18
              futbol włoski to mega nuda
              w hiszpani, tam to graja aż schce sie patrzeć i klaskać
              a na meczach włoskich drużyn emocji tyle co na turnieju szachów
              dla emerytów...
    • Gość: oloo Finał LM Juventus - Milan IP: *.Smoczka.ptc.pl 28.05.03, 23:43
      Milan mistrzem !!!!!
    • Gość: anka Re: Finał LM Juventus - Milan IP: server:* / 192.168.1.* 28.05.03, 23:50
      i tak juve był lepszy choćby ze względu na to ,że pokonał po
      drodze real. milan nic wielkiego nie pokazał, karne to zawsze
      ruletka.
      • Gość: kalafior Re: Finał LM Juventus - Milan IP: 195.114.189.* 28.05.03, 23:51
        Genialny mecz. Forza Milano!!!
        • Gość: aga Re: Finał LM Juventus - Milan IP: server:* / 192.168.1.* 28.05.03, 23:55
          ty chyba nie widziałeś fajnego meczu jeśli coś takiego ci się podoba
          • Gość: vasc Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.strong / 192.168.0.* 29.05.03, 18:16
            Gość portalu: aga napisał(a):

> ty chyba nie widziałeś fajnego meczu jeśli coś takiego
            ci się podoba

A i owszem widziałem wiele a jeden z nich to finał LM w
            sezonie 2002-2003.
      • Gość: madafaka MILAN !!! MILAN !!! MILAN !!! IP: aga:* / 192.168.2.* 29.05.03, 00:07
        ????? milan w tej edycji ligi mistrzow tez wygral z realem, jak
        rowniez z borussia, ajaxem, dynamem................ itd
        FORZA ROSSONERI !!!!!!!!!
    • Gość: Johnny Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 23:57
      FORZA MILAN!!!!!!!!! tra la la la. he he OLE OLE OLE OLE. MILAN
      MISTRZ!!!!! :)))) SZEWA THE BEST !!!!!!!!
    • Gość: KACZOR_1000 Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 00:02
      KTO???? MILAN MILAN MILAN!!!!!!!WRESZCIE SIE DOCZEKALEM PO
      LADNYCH PARU LATACH KIBICOWANIA MILANOWI, ALE BYLO WARTO.
      • Gość: primo Re: Finał LM Juventus - Milan IP: 81.15.150.* 29.05.03, 00:04
        Mecz mogl sie p[odobac. Dzis delektowalem sie gra w obronie
        zwlaszcza Juve jednak widoczny byl brak NEDVEDA z nim napewno by
        wygrali.Jestem ciekaw kto zgarnie ZLOTA PILKE
    • Gość: FAN Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 00:05
      9 długich lat czekałem na tą chwilę, lat głównie rozczarowań i
      porażek. I w końcu jest. Nie wiem co pisać w takim momencie, ale
      życze każdemu kibicowi, aby mógł przeżyć to samo co ja w tej
      chwili. MILAN jest najlepszy. FORZA MILAN
    • Gość: Kris Przyjaciele IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 29.05.03, 00:06
      Drodzy przyjaciele. Już w sobotę moja ukochana Wisełka ma szansę
      sięgnąć po mistrzostwo kraju. Już nawet prezes samej PZPN
      ogłosił wszem i wobec, że na mecz przyjedzie już z medalami i
      paterą. Więc on już wie... Już nie mogę się doczekać fety na
      stadionie i na Rynku. Od przyszłej soboty przez rok Kraków
      będzie królował i rządził resztą kraju. Bardzo się z tego cieszę
      bo długą drogę przeszedłem razem z moim klubem przez ostatni
      sezon. Moi przyjaciele cieszcie się razem ze mną i podziwiajcie
      przez następny rok królową Polski. Jak długo na Wawelu!!!
      • Gość: M Re: Przyjaciele IP: *.chello.pl 29.05.03, 00:37
        Gość portalu: Kris napisał(a):

> Drodzy przyjaciele. Już w sobotę moja ukochana Wisełka ma szansę
        > sięgnąć po mistrzostwo kraju. Już nawet prezes samej PZPN
        > ogłosił wszem i wobec, że na mecz przyjedzie już z medalami i
        > paterą. Więc on już wie... Już nie mogę się doczekać fety na
        > stadionie i na Rynku. Od przyszłej soboty przez rok Kraków
        > będzie królował i rządził resztą kraju. Bardzo się z tego cieszę
        > bo długą drogę przeszedłem razem z moim klubem przez ostatni
        > sezon. Moi przyjaciele cieszcie się razem ze mną i podziwiajcie
        > przez następny rok królową Polski. Jak długo na Wawelu!!!

N8ie lubię bluzgać szczególnie na forum, ale co ci powiem, to ci powiem, ale ci
        powiem: śmieciu wypierdalaj!!!!
    • Gość: Juvefan85 Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 00:18
      Tak po prawdzie to mam pytanie do Rafala Steca: kiedy Dida
      obronił karnego Thurama? On chyba inny mecz oglądał!!!
      • Gość: (L)azi Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 00:34
        a ja mam pytanie dotyczące pierwszych zdań w artykule: który to
        niby włoch nie strzelil karnego??????
    • Gość: Zdenek Bez Nedveda IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.05.03, 03:43
      to se ne da
      • Gość: PIN Re: Bez Nedveda IP: hpcache:* 29.05.03, 07:07
        Zgadzam się. W gorących włoskich głowach wszystko jest dobrze
        poukładane ale tylko wtedy, gdy idzie gra. Jak coś na boisku
        jest nie tak to coraz większe nerwy, niedokładność. Dlatego
        właśnie potrzebna tam jest słowiańska krew. Pawel Nedved jest
        niezbędny tej drużynie i jego brak był aż nadto widoczny
        (podobną rolę odgrywał swego czasu Boniek). Niestety finał
        zawiódł moje oczekiwania i gdyby nie dramatyczna seria rzutów
        karnych to zapomniał bym o nim 5 mniut po meczu.
    • Gość: viper Re: Do pana Steca IP: 62.233.150.* 29.05.03, 07:23
      Czy pan wogóle oglądał ten mecz? A może jest pan ślepy. Jak
      można wypisywać takie brednie. Pomylić Zalayete z Thuramem. Jak
      można pisać, że ledwo stojący na nogach Roque Junior strzelał
      karnego. To był Kaładze. A Conte trafił w poprzeczkę a nie w
      słupek. Co to poza tym znaczy, że Włosi nie potrafią strzelać
      karnych. Przecież karnych nie strzelili: Trezeguet (Francja),
      Zalayeta (Urugwaj), Montero (Urugwaj), Seedorf (Holandia) i
      Kaładze (Gruzja). Widzi pan tu jakiegoś Włocha? Bo ja nie.
      I jeszcze jedno. Maldini zdobył jużczwarty a nie trzeci puchar.
      Trzy miał do wczoraj.
      Może panie Stec trzeba poszukać nowej pracy?
    • Gość: wslizgiem za zolta kartke strzal z 20 m na brame-co Wy na to? IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 29.05.03, 07:33
      proponuje taka zmiane w przepisach - obecnie kara jest odlozona
      na kolejny mecz/2 zoltka lub czerwona/ z czego korzysta nie
      poszkodowanan druzyna ale jej przeciwnik w kolejnym meczu!!!
      Proponuje strzal z 20 metrow z murem na bramke!
      bedzie wiecej bramek!! i tych elementow gry!!/mozliwe ze znikna
      faule taktyczne przy wyprowadzaniu pilki od wlasnej bramki!!/ a
      w meczach bedziemy zawsze ogladac wszystkie gwiazdy-przeiez po
      to sa mecze!!!!!!!!
      co Wy na to???
    • Gość: koopa Re: Finał LM Juventus - Milan IP: *.rafineria-trzebinia.pl 29.05.03, 07:55
      A moze tak te komentarze pisalby ktos bezstronny a nie kibic
      juventusu?? FORZA ROSONERE!!!!!!
    • Gość: Y LIPA!!! LIPA!!! LIPA!!! I JESZCZE RAZ LIPA!!! IP: 62.233.175.* 29.05.03, 08:05
      Z calym szacunkiem dla osiagniec obydwu klubow wczorajszy final
      to najwieksza lipa i najgorszy final L.M. jaki odbyl sie w
      ciagu ostatnich paru lat. Oby juz nigdy wloskie kluby nie graly
      w finale. `90 min. dogrywki i 0:0. YEAH!!! Nie ma jak
      porywajace widowisko, na ktore czeka sie przez caly rok;-) O
      ile bardziej ciekawy bylbym final np.Man.U- Real. Jestem
      przekonany, ze nawet bez formy strzelili by wiecej i zgotowali
      wszystkim ogladajacym o wiele ciekawsze widowisko niz to co
      mialo miejsce wczoraj na Old Traford. O wiele ciekawiej bylo na
      trybunach niz na boisku. Liga wloska byc moze jest mocna a
      druzyny skuteczne ale ogladanie ich to czasem wrecz meczarnia.
      Nie pozostje teraz juz nic tylko czekac kolejny rok i miec
      nadzieje, ze tym razem w finale jednak zabraknie wloskich
      druzyn. PZDR.
    • Gość: matador Re: Stec - do zwolnienia!!!! IP: *.leszczyny.net 29.05.03, 08:07
      Zgadzam się z Viperem. Faktycznie REDAKTOR Stec był chyba na
      innym meczu, albo zapomniał okularów, albo oglądał mecz w
      stanie ciężkiego upojenia alkoholowego. Wypisał bowiem totalne
      brednie. Tekst jest wręcz żenujący. Pomyłka goni pomyłkę. Jak
      można było napisać, że Włosi nie potrafią strzelać karnych, gdy
      to "legia cudzodziemska" strzelała jak dzieci z przedszkola?
      Każdy może popełniać błędy, ale nie aż tyle i tak oczywistych.
      Mam nadzieję, że włodarze "Gazety" wyciągną konsekwensje.
      Czytelników należy szanować. "Gazeta" powinna zachować swój
      wysoki poziom. Niestety redaktor Stec do tego poziomu dalece
      odstaje. Brednie to może wypisywać np. w "Naszym Dzienniku".
    • Gość: dioda Re: macie błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.03, 08:48
      Ale z was amatorzy karnego dla Juve niestrzelił Zalayeta a nie
      jak piszecie na początku Thuram. Poprawcie to.
    • Gość: Miro Przysnął IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 09:42
      Pan autor chyba przysnął przed karnymi i opowiedziała je mu żona.
      Ani Thuram, ani Roque Junior nie strzelali karnych. Zresztą
      Junior ledwo mógł chodzić a co dopiero strzelać karne i Milan
      grał praktycznie w 10 przez całą dogrywkę. Tego autor tez nie
      zauważył.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka