Gość: m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 01:01 żeby nie ta cholerna Armenia to już bylibyśmy prawie na MŚ, a tak - droga ciągle bardzo daleka. NAuczka na przyszłość - do meczów ze słabeuszami trzeba przygotowywać sie jak do meczu z każdym innym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas313 Panie Jacku, jest Pan genialny! 09.09.07, 01:02 Ciekawe co teraz powiedzą czołowi przedstawiciele polskiej myśli szkoleniowej i tropiciele holenderskiego układu w świecie trenerskim ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Stec - ty gamoniu IP: *.spray.net.pl 09.09.07, 01:18 Pamietasz jak pisałeś, że Holenderscy szkoleniowcy, to gamonie, i ściemniają że są dobrzy, to, że w jest to typowy przerost formy nad treścią, ponieważ w Holandi, aby zostać trenerem piłkarskim należy 6 lat studiować, a u nas wystarczy kurs weekendowy? Rozumiem, że napiszesz tak samo długi artykuł o tym jak bardzo twoje artyuły są bez sensu w ramach przeprosin, czy może zabraknie ci cywilnej odwagi? p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devious sam jesteś gamoniem IP: *.nat.student.pw.edu.pl 09.09.07, 01:33 jesteś idiotą, który nie pojmuje treści czytanego tekstu... Stec postawił zupełnie odwrotne tezy gamoniu! :) Polska to jednak kraj przygłupów ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.09.07, 11:39 nie sluchales komentarzy po meczu? fatalne zmiany itd...... czekalem tylko na slowa ze z tak swietnymi pilkarzami to i tesciowa dalaby rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarara Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.chello.pl 09.09.07, 01:02 o matko przenajświętsza! Pan zawsze ma taką chłodną głowę? Gdyby były takie komentarze po meczu na Wembley, gdzie polacy mieli dwie tony więcej szczęścia, a mecz zagrali o wiele gorszy, niż dziś 11 Benhakera, to po meczu pewnie musieliby sie wstydzić, że spędzili go na własnym polu karnym i zdołali wyprowadzić może ze dwie i pół kontry. zagraliśmy dziś bardzo średni mecz, to prawda. Ale jesli i tak zremisowaliśmy w kluczowym meczu z czwartą drużyna świata na jej boisku, to co będzie jak zagramy dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devious :) IP: *.nat.student.pw.edu.pl 09.09.07, 01:39 święte słowa, mecz absolutnie genialny nam wyszedł, Portugalia dominowała ale z jej przewagi pod względem posiadania piłki nic ale to NIC nie wynikało przez 90% meczu,,, udało im się w sumie stworzyć może 8 czy 9 dobrych sytuacji, z których wykorzystali 2... myśmy tych dobrych sytuacji wcale nie mieli mniej :> i owszem, choć przed meczem byłem wręcz pewny, że nie przegramy (nie wiem skąd pochodziła ta wiara, może od mega pozytywnego Leo - od dziś mojego idola nr 1 ;p) to w 80min przynałem na głos, że nie zasłużyliśmy w tym meczu na punkt :) no ale okazało się, że jak Portugalia ma boskiego Cristiano, to Polska ma niegorszego Jacka K. (też jestem Jacek K. ;p) i remis okazał się możliwy... a kilka dni temu widziałem bramkę Krzynówka z meczu z Realem - ta była prawie identyczna! BRAMKA CUDO, MECZ NIEGORSZY :) nadal nie mogę w to uwierzyć :) kto jest jeszcze trzeźwy ten grzeszy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.waw.cdp.pl 09.09.07, 09:09 Świetnie powiedziane. Ciekawe co na to wieszcz Janek Tomaszewski.... W 75 minucie powiedziałem kumplowi że zremisujemy ten mecz, czułem to w kościach. Nasi mieli 4 okazje ale groźne. Pozdro dla naszych kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strahd Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.bulldogdsl.com 09.09.07, 01:03 Pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moja pilka mojapilka.blogspot.com IP: *.eranet.pl 09.09.07, 09:21 Krzynio, gratulujemy! Euro prawie nasze dzięki Tobie! Gdzie oglądać meczyki? Odpowiedź na: www.mojapilka.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk I macie swoją przegraną panie Wołowski i Pol IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.07, 01:04 a tak biadolili przed meczem (5 powodów dlaczego portugalia wygra z polską) powinniscie sie wstydzic :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hobbit.rzeszow.pl Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: 81.219.30.* 09.09.07, 01:05 Chluśniem i nie uśniem Gratulacje FUksos wygrał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajonasz Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.eranet.pl 09.09.07, 01:07 a co Pan pisał przed meczem?????? Pisze pan jak polscy analitycy giełdowi - moze wzrosnie moze spadnie. A po spadku lub wzroscie mowią - a nie mówiłem!!! Tępy tekst i nic nie zmieni pana braku wiary przed meczem. Pogarda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerk Fantastyczny mecz, dziękujemy Panie Jacku! IP: *.acn.waw.pl 09.09.07, 01:07 a do tego Gollob wygrał grand prix na żużlu! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k4 Re: Fantastyczny mecz, dziękujemy Panie Jacku! IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.07, 01:14 a do tego jeszcze Nasi siatkarze 3:1 z Turcja :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoRd DeviouS Re: Fantastyczny mecz, dziękujemy Panie Jacku! IP: *.nat.student.pw.edu.pl 09.09.07, 01:52 a Polska została mistrzem świata w Sokkera - najlepszego managera online na świecie!!! :D dojechaliśmy 5:0 Hiszpanię ;) www.sokker.org - na początku odstrasza wyglądem, ale pod każdym innym względem niszczy marne hattricki i inne żenady, a szczególnie swoim genialym endżajnem z wizualizacją meczów :) grałem w kilka managerów i wiem co mówię :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polityk Re: Fantastyczny mecz, dziękujemy Panie Jacku! IP: *.icpnet.pl 09.09.07, 02:12 a do pelni szczescia bedzie wygrana PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajonasz Pogarda!!! IP: *.eranet.pl 09.09.07, 01:15 osmiesza sie pan i to przed calą Polską. Brudas i niedowiarek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k4 Re: Pogarda!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.07, 01:20 sorki ale nie kumam tematu ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AASD co do wygranych IP: *.na5.pl 09.09.07, 01:19 TO JESZCZE ODWOLALISMY RZXAD :d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Re: Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.echostar.pl 09.09.07, 01:19 Dzięki! Było dużo emocji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptyś Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.nyc.res.rr.com 09.09.07, 01:22 widac spora zmiane... Leo zmienia zawodnikow spontanicznie, Janas ostroznie robil to w 88. minucie, kiedy przegrywalismy 0:2 kazdy kto widzial jak gra Ricardo na mundialu 2006 oraz w Chorzowie, wie, ze bramkarz ten nie radzi sobie ze strzalami z daleka Leo kazal chlopakom to wykorzystac, co uczynili po dwukroc... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.rcb.vectranet.pl 09.09.07, 01:26 Panie Jacku - szacunek i pozdrowienia! Jest Pan filarem reprezentacji! Odpowiedz Link Zgłoś
andretti BRAWO !!! Im HAPPY !!! 09.09.07, 01:32 Mecz trzymał w napięciu przez pełne 90minut - i o to chodzi oby wiecej takich ! Bramki polaków oglądałem już naście razy :) ...artykuły GW przed meczem żenujące...POLSKA NIE MA SZANS, 5 powodów... w dupę sobie je wsadzcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Kapitan uratował tonący statek! IP: *.chello.pl 09.09.07, 01:34 Pan Jacek wydaje się być w dobrej formie ;) A tak na serio to powinien zostać naszym kapitanem, a z Żurawskim czas by się pożegnać, bo piłki podaje dobrze, ale strzelać nie umie :( Wunderful Jack! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Kapitan uratował tonący statek! IP: *.cmdnnj.east.verizon.net 09.09.07, 01:43 pol fhilafli(oczywiscie poloni) oszalalo z radosci.jacek zostales wybawca wszystkich naszych kompleksow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Kapitan uratował tonący statek! IP: *.cmdnnj.east.verizon.net 09.09.07, 01:44 philadelphi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumba_spar_abo Re: Kapitan uratował tonący statek! IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.07, 01:54 Moze wreszcie ktorys z czolowych klubow europejskich zwroci uwage na genialnego Krzynowka.Dziwie sie ze niegra w Bayern albo Bremen albo w Liverpool.Moze od przyszelgo sezonu po ME bedziemy podziwiac tego wirtuoza w jakims super klubie a nie w prowincji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoRd DeviouS ... IP: *.nat.student.pw.edu.pl 09.09.07, 02:05 za stary już jest na na wielki klub taki jak Bayern czy Liverpool... :( ale tak już jest z ludźmi z prymitywnych krajów takich jak Polska - że ciężko się stąd wybić... dużo większe miernoty grają w czołowych klubach i za większe pieniądze, a tymczasem taka perełka jak Krzynówek (i to od tylu sezonów perełka! pamiętacie jego gole w LM???) marnuje się w słabych klubach dosyć słabej ligi niemieckiej... cóż począć, taki los - może po ME ktoś w końcu doceni polkich piłkarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol z sopot Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.limes.com.pl 09.09.07, 01:52 Od pierwszego gola wierzylem ze bedzie dobrze jak nigdy! Patrzyłem na naszych chłopaków a nadzieja na dobry wynik nawet po strzale Portugalczyków na 2:1 nie zanikła , zobaczyłem dziś nowy zespół i wiare w zwycięstwo.A i tak najbarzdziej zapadł mi w pamięci komentarz LEO pełen respektu dla naszych rywali i wyniku.Ten remis to WIELKI DZIEŃ.DZIĘKUJMY LEO ZA PIĘKNY WIECZÓR!!!08.09.2007 PORTUGALIA-POLSKA 2:2 to jest HISTORIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojoj Re: Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.09.07, 02:16 Do redakcji: Zdaje sobie sprawe,ze wiekszosci z was wowczas na swiecie nie bylo,ale Polska w 1973 na Wembley grala bardzo slaba,zachowawcza pilke oparta o fure szczescia oraz dzien konia Tomaszewskiego... Dzisiejszy mecz byl slabszy od tego w Chorzowie,ale tez porazajaco lepszy od "remisu na Wembley". Ponadto skad wiecie,co sie urodzi z tej druzyny? Do komentujacych: Czytajac wasze idiotyczne ataki na Michala Pola mam swiadomosc,ze nie jest przypadkiem iz PIS rzadzi w Polsce... Jak wam nie odpowiadaja ciekawe artykuly,bez kretynskiego hurraoptymizmu to przeniescie sie na onet. Tam jest miejsce dla chcacych czytac o tym,ze mamy lepsza druzyne od Brazylii,tyle ze oni maja bardziej oplywowe koszulki i stad sa w hierarchi wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Ponadto skad wiecie,co sie urodzi z IP: *.versanet.de 09.09.07, 03:03 Ponadto skad wiecie,co sie urodzi z > tej druzyny? Dokladnie! podpisuje sie pod tym pytaniem! poza tym Leo to trener ktory swoim kontrolowanym optymizmem pozwala wierzyc ze przyjda czasy jak za Gorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Wembley czy Lizbona? O to jest pytanie. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.09.07, 03:06 Pamietam mecz na Wembley w 1973, tak jakby to bylo wczoraj. Widzialem mecz dzisiejszy z Portugalia. Nasuwa sie pytanie, czy mozna i czy nalezy porownywac oba mecze? Wtedy, na wyspach Polacy byli w roli "stracencow boiskowych". Anglia naszpikowana slawami pilkarskimi, ktore graly na Wembley wypelnionym po brzegi angielskimi kibicami. A bylo ich znacznnie wiecej niz w Lizbonie. Doping druzyny angielskiej byl niesamowity. Nic nie dalo sie slyszec poza krzykiem; "England, England". Polska druzyna w czerwonych strojach jakby nie byla widoczna na tle zieleni boiska. Wygladalo to tak, jakby kilku Polakow bronilo bramki przed nacierajacymi hordami pilkarzy angielskich. Nastepowal jeden atak po drugim, raz z lewej raz z prawej flanki. Tylko ci na czerwono ubrani "przeszkadzacze pilkarscy", zwani druzyna bialo-czerwonych dokonywali wrecz rzeczy niemozliwych. Polska obrona wila sie jak w ukropie. Nie bylo chwili na rozluznienie, nabranie glebszego oddechu. Anglicy z furia atakowli polska bramke. Chyba dywanowe ataki hitlerowskiej Luftwaffe na Londyn podczas II wojny swiatowej pozostaly w mentalnosci angielskich pilkarzy. Polski clown - Tomaszewski, jak nazywala go angielska prasa zatrzymal Anglie. Polska druzyna po raz pierwszy w historii byla na ustach calej Europy. Porownajmy mecz z 1973 a dzisiejszy z 2007. Bramkarze - Tomaszewski na glowe bije Boruca. Nie tylko w dokladnych zagraniach dalekich pilek do napastnikow ale i na przedpolu bramkowym, czy tez w efektownych i efektywnych paradach. A bylo ich baaaaaaardzo wiele. Obrona (generalnie)- bez porownania. Jezeli mam dac ocene jakie daje sie dzisiaj - Polska z Wembley - 5 a Polska z Lizbony - 2.5 Pomoc - wtedy prawie nie istniala. Wszyscy bronili. Dzisiejsza - byla rozpoznawalna ale bez specjalnych "ochow" i "achow". Atak - w Wembley Polacy w calym meczu wyprowadzili chyba ze 3 - 4 ataki, gdzie jeden zakonczyl sie bramka. Holenderska Polska 4 ataki i dwie bramki. Ocena przeciwnikow: Anglicy - to bezustannie biegajacy pilkarze-profesjonalisci. W mysl Shakespeare: "To be or not to be". Jakby nie bylo jutra dla English football. Portugalczycy - pilkarze dla pieniadzy a z zamilowania professional playboys. "Gwiazda wembleyowska" Wtedy na niebosklonie angielskim zablysnela polska gwiazda pilkarska, ktora zgasla po 15 latach. Dzisiaj to tylko wiatr rozwial chmury i nareszcie widac pilkarski niebosklon nadziei dla Polski. A dla tych co to potrzebuja podniesc poziom adrenaliny, proponuje podziekowac panienkom z Leeds, ze zajaly sie skutecznie p. pilkarzem - Portugalczykiem w jego wlasnym jacuzzi. Jestemy Angielkom winni polskiej goscinnosci. Panowie szable w dlon... Odpowiedz Link Zgłoś
niloque Re: Wembley czy Lizbona? O to jest pytanie. 09.09.07, 03:18 > A dla tych co to potrzebuja podniesc poziom adrenaliny, proponuje > podziekowac panienkom z Leeds, ze zajaly sie skutecznie p. > pilkarzem - Portugalczykiem w jego wlasnym jacuzzi. Jestemy > Angielkom winni polskiej goscinnosci. Panowie szable w dlon... nie no, spoko... można podziękować, tyle, że nie ma za co... jeżeli orgia w domu Ronaldo wydarzyła się naprawdę, to miała miejsce z jakieś 2 tygodnie temu, więc nie wiem jaki efekt miałaby mieć na dzisiejszą grę skrzydłowego Manchesteru... :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarara Re: Wembley czy Lizbona? O to jest pytanie. IP: *.chello.pl 09.09.07, 04:16 ojej panie / pani skrzypce. Tamta anglia była lepsza od portugalii? w 10 lat po zdobyciu mistrzostwa świata przechodzili wyraźny kryzys. na mś w meksyku w 1970 odpadli w ćwierfinale (w me 72 tez tylko cwierfinal, choc wtedy byl inny system rozgrywek). grali dosc prymitywna pilke. za to portugal: wicemistrz europy, 4. drużyna swiata, znakomity techniczny futbol, akcjie prowadzone z rozmachem. choc w sumie pilka tak sie cholernie zmienila, ze jednak porownywac trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_ Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 09.09.07, 02:26 Gratulacje! wspaniale emocje! super, ze Beenhakker nauczyl Polakow, zeby grac do konca. widac to bylo w tym meczu bardzo dobrze. kiedys to bylo nie do pomyslenia. a teraz, super strzaly w koncowce jednej i drugiej polowy i remis z Portugalia na wyjezdzie :) super :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 09.09.07, 02:35 polska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aik No coz.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 02:41 Drogi Panie Wolowski, pisze Pan, ze zagramy bez obroncow, ale Leo wymysli zastepcow...hmm...z tego co wiem pewnego skladu to u nas nie ma....Golanski byl podstawowym obronca, a Wasyl zmiennikiem, Matusiak byl podstawym napastnikiem...itd itp...generalnie....opisujmy rzeczywistosc, a nie nasze widzimisie... Powinien Pan napisac, ze wypadli z kadry na najblizszy mecz i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadlodz Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.ri.ri.cox.net 09.09.07, 03:37 Dzieki, Ogladalem ten mecz z pilkarzami z Cape Varde, w ich klubie. Dzieki wszystkim. DZIEKUJE za jeden z najbardziej pieknych dnich w moim zyciu. Jutro rano mam mecz. Jescze Polska nie zginela... Pozdrowienia, Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 07:16 w wypowiedzi Ronaldo Panie komentatorze powinno być chyba '...do Euro 2008" a nie 2012 ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Panie Jacku, jest Pan genialny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 08:38 Był taki moment w tym meczu po strzeleniu przez Ronaldo bramki na 2:1, że Portugalczycy się nieco cofnęli. Uwierzyli, że wygrali ten mecz i pozwolili nam na kilka akcji prawą stroną. Moment zawahania i niezdecydowania Portugalskich obrońców spowodował, że Jacek miał te dwa metry swobody i mógł kropnąć w typowy dla siebie sposób lewą nogą. Ricardo nie miał szans. Ktoś powie, że był to gol szczęśliwy. Pewnie tak, ale strzał był piekielnie silny i piłka po odbiciu się od słupka była poza kontrolą Ricardo. Paradoksalnie, gdyby jej nie bronił to gol by nie padł. Zresztą gole dla Portugalii też były szczęśliwe i przypadkowe, zwłaszcza ten pierwszy Maniche. Ten remis to super wynik, spowodował, że rywale nie zbliżyli się do nas nawet o krztę, a do końca meczów coraz mniej. Za daleko zaszliśmy, by teraz nie awansować. To niemożliwe, tego nie można roztrwonić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Germanofilia Wborczej jest irytująca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 08:45 Dlaczego "Jop nie Beckenbauer"? Nie dało się znaleźć piłkarza bliżej dzisiejszych czasów i napisać np. "Jop nie Koeman"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista :) po co plujecie tak ostro... ? IP: *.szczecin.mm.pl 09.09.07, 09:09 na ludzi, ktorzy nie wierzyli w zwyciestwo, mieli racje z tymi piecioma punktami. Wszystkie atuty miala Portugalia a nasi mieli kupe szcześcia, ktore sie do nas uśmiechnęło i takim radosnym fuksem wygralismy :) i kto napisal komentarz, ze Krzynówek tak sobie jeb**ł i nie patrzyl - on powiedzial, ze nie widzial pilki, bo mu ją zasłonili inni pilkarze. Mamy GENIALNEGO trenera, dopoki polscy sie czegos nie nauczą, nie zmieniajmy go :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Popłakałem się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 09:10 Najbardziej podoba mi się, że Polska Drużyna zaczeła walczyć do końca! I to już od kilknastu meczy! Walczą! Odpowiedz Link Zgłoś