Gość: Kaziu Poczet Klubów Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:10 Brakuje tylko jednej znanej nazwy klubu;) - Odlew Poznań heheeh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha Poczet Klubów Polskich IP: *.mcon.pl 25.11.07, 11:13 A gdzie Burza Rogi i Wiktoria Kobylany? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sellasje Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.ipt.aol.com 25.11.07, 11:13 a co, moze duchowe wsparcie maja:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzynek Poczet Klubów Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:14 A HURAGAN BUCHCICE ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~Tom Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.11.07, 19:57 A FC KACZOR LUBIN??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loleus Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.is.net.pl 25.11.07, 23:48 a ZORZA RZEZAWA gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
arty5ta Re: FC Kaczor 25.11.07, 23:49 jakby nie bylo to juz klub kultowy i legenda dolnego slaska: fckaczor.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: necrophis Poczet Klubów Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:23 Wiele z tych nazw wymyślono na potrzeby kiepskiego artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronowa_Schlohen Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 16:52 Gość portalu: necrophis napisał(a): > Wiele z tych nazw wymyślono na potrzeby kiepskiego artykułu (Nie)stety wszystkie te nazwy są prawdziwe, a z racji od lat wykonywanej dziennikarskiej profesji bywałam nawet na meczach niektórych. Zwłaszcza na Mazowszu, bo mieszkam w Warszawie. No i widzę, że w spisie zapomniano o kultowym Drukarzu Praga. Z meteorologiczno-geograficznych to zapomniano o MKS Huragan Wołomin i oczywiscie Orkan Ząbki, acha no i Zrzę Sterdyń bym jeszcze dorzuciła, a w "zwierzęcych" z tego samego mazowieckiego OZPN: Sęp Żelechów. Kto nie wierzy, niech się przejedzie na wycieczkę i sprawdzi. Stadion MKS Huragan Wołomin jest bardzo fajny. Zawsze rozwalała mnie nazwa Izolacja Małkinia, którą potem zmienili na Kolejarz Małkinia. Nie wiem czemu, ale zawsze Znicz Pruszków kojarzył mi się nie ze zniczem olimpijskim ale z wyjazdem z meczu nogami do przodu czy fabryką zniczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronowa_Schlohen Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 17:03 Poprawiam literówkę z postu powyżej; oczywiscie "Zorza Sterdyń", a nie "Zrza". Acha, bylam też kiedys na Sląsku na meczu Naprzód Rydułtowy z jakims Górnikiem, chyba Gorzyce czy Gorzyczki... Nazwa Naprzód jest w użyciu nie tylko na Górnym Śląsku, np. Naprzód Janów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Poczet Klubów Polskich IP: *.wro.vectranet.pl 25.11.07, 11:29 A gdzie są Iskra Pasikurowice, Odra Uraz i Brzystko - Rol Brzyskoszystewko? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORZEŁ GOLESZYN Poczet Klubów Polskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:31 LKS ORZEŁ GOLESZYN www.orzelgoleszyn.com zwracam uwagę na GOLE-SZYN w nazwie miejscowości:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jemik Bizon Jeleniec - grałem tam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Ani Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:39 Ja bym dodał - tylko nie wiem do jakiej kategorii, niektórzy pewnie wcisnęli by do patriotycznej: Napad Pawłokoma no i ulubione Ani: Toroma Torzym - niby zwykłe ale głupie Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Poczet Klubów Polskich 25.11.07, 14:51 Gość portalu: kolega Ani napisał(a): > Ja bym dodał - tylko nie wiem do jakiej kategorii, niektórzy pewnie wcisnęli by > do patriotycznej: Napad Pawłokoma Oooo Boże!!! 8-OOO Wyjaśnienie dla nie zorientowanych: pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnie_w_Paw%C5%82okomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 15:10 Haha jestem byłym zawodnikiem Strażaka Przechowo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HURAGAN BODZANÓW Poczet Klubów Polskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:43 www.huragan.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Poczet Klubów Polskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:58 oj nie wykazali sie autorzy tekstu, oto 2 nazwy klubów z mojej okolicy:))) - Brzyskorol Brzyskorzystewko oraz Victoria Gnojno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec... Poczet Klubów IP: *.3s.pl 25.11.07, 12:00 Gdyby przetłumaczyc wiekszośc tych nazw na jezyk angielski np to wtedy zabrzmiały by one zawodowo, agresywnie i po prostu fajnie. Za to na odwrót mogło by byc dla nas śmiesznie. Pierwsza z brzegu: West Ham United- no jak to będzie po polsku ;-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Poczet Klubów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 12:30 "Zjednoczenie Szynka-Zachód", kategoria "kulinaria". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarzabek Poczet Klubów Polskich - KS ODLEW Poznań IP: 89.100.85.* 25.11.07, 12:01 Gdzie jest KS ODLEW POZNAŃ www.odlew.poznan.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZO FAN Poczet Klubów Polskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.07, 12:05 Izolacja :) Mój kochany klub :) www.zksizolator.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Quo Vadis... Poczet Klubów Polskich IP: *.rcb.vectranet.pl 25.11.07, 12:07 A Quo Vadis Makoszowy???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.eimg.pl 25.11.07, 12:14 Brakuje takich klubów: Zieloni Rusko, TOR Dobrzeń Wielki oraz oczywiście Odlew Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Victoria Kobylany Poczet Klubów Polskich IP: 88.147.28.* 25.11.07, 12:20 student.prz.rzeszow.pl/~fuul/viewpage.php?page_id=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.Ż.Ś. Poczet Klubów Polskich IP: 86.154.164.* 25.11.07, 12:21 Ewidentnie brakuj w tym gronie klubu o wdzięcznej nazwie "Video Ciepielów". To dopiero zagadka skąd wzięła się taka piękna nazwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -POmowiec Poczet Klubów Polskich IP: *.mtnet.com.pl 25.11.07, 12:23 <b> Kategoria: najwięksi handlarze: </b> Legia Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Wojownik Wabcz PANY! IP: *.smgr.pl 25.11.07, 12:28 Fansi, pokażmy ilu nas jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Poczet Klubów Polskich IP: *.torun.mm.pl 25.11.07, 12:39 Mustang Ostaszewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAtria Poczet Klubów Polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 12:39 W naszym miescie - tj. w Buku, koło Poznania jest klub PATRIA - chyba 80-letni. Ciekawa jestem, jaka to mogłaby byc kategoria... Pamietam jak brat kilkanascie lat temu przyszedł i powiedział Mamo,zapisałem sie do partii. Mama o mało co by oszalała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swacha Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.07, 12:51 Fajne nazwy są w klasie B w okręgu zamojskim: Altus Szychowice Tarpan Korchów Albatros Biszcza Tur Turobin Płszczanin Płoskie Ordynat Żdanów Piast Babice Relax Radecznica (Radecznica to takie zamojskie Tworki hyhy RELAX!!) Orzeł Cześniki Perła Telatyn Orion Jacnia i Saturn Suchowola (dwie sąsiednie wioski. Podczas derbów wióry lecą) Alwa Brody Małe Metalowiec Goraj Wrzos Szyszków Cosmos Józefów. Kilka lat temu po boiskach biegały akie teamy jak: Dragon Kobło Zorza Mieniany Okęcie Mokre Gratuluję autorowi pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swacha Re: Poczet Klubów Polskich IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.07, 12:53 Zapomniałem o takich klubach jak: Warężanka Chłopiatyn SAMBA ŻWIARTÓW!!!!! szok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shqvarny a gdzie Orzeł Trąbki Wielkie? IP: *.aster.pl 25.11.07, 13:02 dziwne, że w zestawieniu nie znalazły się Wicher Kobyłka czy Huragan Wołomin (swego czasu fenomenalne lokalne derby V ligi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Poczet Klubów Polskich IP: *.adsl.alicedsl.de 25.11.07, 13:03 Iskierka Śmierdnica - mój typ (Zachodniopomorska okręgówka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tybur Orzeł Parzęczew, Kobra Leźnica Wielka, LKS Wrzask IP: *.eranet.pl 25.11.07, 13:05 Też dość orginalne nazwy a zabrakło ich w zestawieniu;) Odpowiedz Link Zgłoś