Dodaj do ulubionych

"Fakt": Cztery kluby do odstrzału

IP: *.ists.pl 04.12.07, 08:49
Z Cracovii NIKOGO nawet nie przesłuchano
ale Fakt juz wie....
buhehehehehehe
Obserwuj wątek
    • Gość: Polo Odstrzelą tylko niektórych to oczywiste!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 08:58
      Zagłębia nie ruszą to pewne tak samo będzie z Craxą kto nie wierzy ten się przekona.
      PS: Nie wierzę w to że inni nie ustawialimeczów widać inni muszą być poza podejrzeniami?
      • Gość: OULU Dopóki Listek w grze nic się nie zmieni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 09:03
        Niestety ,leśne dziadki są zakałą polskiej piły.
        • darling221 hehehe, Cracovia i uczciwy Filipiak, hehehe 04.12.07, 11:08
      • Gość: kaziuk Re: Odstrzelą tylko niektórych to oczywiste!!!!!! IP: *.centertel.pl 04.12.07, 13:57
        tak to juz jest ze jedni sa traktowani inaczej niz inni mimo ze
        popelnili takie same grzechy
      • Gość: cixem Re: Odstrzelą tylko niektórych to oczywiste!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 15:39
        Nad Lubinem PO zwinęło parasol ochronny rozłożony przez PiS, wiec raczej dostaną
        po d..ie. Widzew w ogóle nie powinien grać w ligach centralnych, zasady na
        jakich listek dał Bońkowi licencję są uwłaczające dla wielu działaczy, którzy
        robią co mogą aby związać koniec z końcem. Cracovia jest umaczana po czubek
        głowy i powinna polecieć już rok temu, słynny był jej awans do 1 ligi razem z
        Zagłębiem, a także to co się działo kiedy w 3 lidze potrafiła 5 kolejek pod rząd
        grać na własnym stadionie, "bo działacze ościennych klubów bali się chuliganów"
    • Gość: kibic a co z Legia IP: 157.25.9.* 04.12.07, 09:11
      bo Wszystcy wiedzą co i kiedy kupowali a cisza
      • Gość: Twoj PAn Re: a co z Legia IP: 80.50.93.* 04.12.07, 10:24
        G_wno!Niby wszyscy wiedzą,ale jakoś jej nazwa w aktach się nie
        przewija!Oświeć mnie, niech Twoja wiedzą na ten temat płynie niczym
        Wisła!A jak nic nie wiesz to zamknij...dobrze wiesz co!
        • Gość: cixem Re: a co z Legia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 15:45
          Oświecam:
          93r. Wisła-Legia 0-6
          94r. Legia-Górnik Z. 1-1

Dowody są tak widoczne, że trzeba zamykać oczy, aby nie raziły.
    • Gość: ed "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.07, 09:32
      przecież każdy klub ma cos na sumieniu. zeby byc konsekwentnym
      musieli by zdegradowac cala lige. niestety, legia, wisla sa
      nietykalne , to przeciez wizytowka.
      a tak niech usuna Widzew, Cracovię, Jagę. Za rok będą hity w każdej
      kolejce
      Legia - Piast Gliwice
      Znicz Pruszkow - Wisla
      itp.
      będzie fajnie.
      • Gość: ... przygłupie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 10:52
        a co to byłby za hit nawet jakby grał Real z Barca w USTAWIONYM
        meczu ????
        to by cie rajcowało ??????
        • Gość: ed Re: przygłupie !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.07, 12:50
          ty w ogole rozumiesz co ja pisze?
          jak karac to wszystkich.
          a co legia jest czysta? widziales mecz pucharu polski w warszawie z
          jagą (3 lub 4 sezony temu)?
      • mr_pope Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału 04.12.07, 12:42
        Z całym szacunkiem dla klubów i kibiców, ale co to za hity np. Cracovia -
        Jagiellonia albo Cracovia - Zagłębie Lubin?
    • Gość: dyzio Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.compnet.pl 04.12.07, 09:48
      Jak wypieprzą Widzewa i Cracovie to na wszystkim znów skorzysta Polonia Bytom -
      najbiedniejszy klub w lidze i jedyny, który nie ma kasy na kupowanie meczów:P
      • Gość: kkka Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 16:17
        Powiadasz ... Jaga też nic nie kupiła ... I jest według FUKCTU do "odstrzału"...
    • Gość: arek "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: 212.160.172.* 04.12.07, 09:52
      Do konca sezonu ok ale z tego winika ze legia po raz kolejny sie wiwinie
      poodbnie jak belchatow i odra (zatrzymany socha)
    • Gość: Hh W pierwszej kolejnośći powinno się odstrzelić IP: 81.219.10.* 04.12.07, 09:59
      Listkiewicza i innych kolatorów i streylałów.Dopóki oni będą grali
      pierwsze skrzypce to zawsze będzie gnój.W nich tkwi całe zło.
    • Gość: MARCEL "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.07, 10:01
      A GZDIE RESZTA?
    • Gość: qba "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: 193.30.138.* 04.12.07, 10:02
      a Zaglebie L. nadal 'tylko' podejrzane :) i tak od paru lat :)
      • Gość: zjWidzew Polska liga to jedna wielka kupa, jest cienutka IP: 194.42.116.* 04.12.07, 10:21
        jak reprezentacja San Marino. Dziwie się, że Leo jeszcze nie rzucił
        tego w p.....Szczerz mówiąc mam w d.... co zrobi PZPN bo to są
        starzy kominiści co dbają o swoje tyłki i nie jeden jest uwikłany.
        Nie kwestionuję tego, że prezes Widzewa zapłacił komuś, ale to był
        prezes. W Zagłegiu ustawiali zawodnicy i g.... im zrobili, nawet
        mistrza ni zabrali. Dla mnie Zagłębie Lubin nie było mistrzem sezonu
        2006/2007. To zwykli konfidenci.
    • mi-c Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału 04.12.07, 10:21
      Doklanie tak. Nie bylo ani slowa o konkretnych dzialaczach Cracovii
      kupujacych mecze, nie bylo zadnych aresztowan.
    • mambroz "Fakt": Cztery kluby do odstrzału 04.12.07, 10:26
      Spadnie kilka klubów, a w ich miejsce wejdzie więcej drużyn z
      drugiej ligi, czyli np. Polonia Warszawa, która sama nie grała
      czysto vide 2000 rok...
    • Gość: Sąsiad Icka "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.igloonet.pl 04.12.07, 10:31
      Drogie Icki!Z Cracovią jest tylko taki problem ,że tych materiałów jest tak dużo
      (dotyczących jeszcze przekrętów w II i III lidze),że to zajmuje trochę
      czasu...,który właśnie wam upływa.No cóż, trzeba będzie znów powrócić do źródeł
      ,czyli do III ligi.Trochę szkoda derbów....a zwłaszcza ich przewidywalnych
      wyników .:)
      • Gość: ul. Wiślna Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.agh.edu.pl 04.12.07, 12:47
        no co TY?
        powiedz jaki jeden mecz w III lidze był ustawiony,
        chętnie porozmawiam, mam pamięć niezłą,
        byłem na wszystkich u siebie, i kilku wyjazdach

A Ty powiedz mi czy byłeś na słynnym Wisła K-Amica (2-1)
        bodajże w kwietniu 2004 i ostatnich minutach kiedy Wisła strzeliła 2 gole?
        Canal+ dysponuje materiałem filmowym. Monthy Python jak nic.
        • Gość: Sąsiad Icka Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.igloonet.pl 04.12.07, 14:03
          Ja zapewne nie mam tak "totalnej" pamięci jak Ty i nie pamiętam tych wszystkich
          waszych "cudownych" wygranych w Proszowicach,Tarnobrzegach ,czy innych
          Biłgorajach ale z pewnością ujawnione sprawy z akt wrocławskich prokuratorów mi
          tą pamięć odświeżą (a tobą może "wstrząsną" :( ) ...To tylko kwestia
          czasu(zapewne tygodni ,a nie miesięcy....).Ale "przedstawienie" a la` Monthy
          Python pt."Baraż Cracovia-Polkowice" pamiętam doskonale...i wolę jednak oryginał
          a nie tandetna podróby :)."Recenzje" na temat tego "widowiska"( i innych z
          udziałem Cracovii) można już było przeczytać po przesłuchaniach kilku ex-sędziów
          i panów z Polkowic....A pan Stefan M. niech się lepiej nie wypowiada ,bo pamięć
          o "cudownych" wygranych Amiki w PP wśród polskich(a zwłaszcza wiślackich)
          kibiców jest wciąż żywa...Dlatego wypowiedzi znajomego p."Fryzjera" z Amiki
          są..hmmm.. delikatnie mówiąc mało wiarygodne.....Aha!Widzę ,że drużynom
          p.Stefana nie można było strzelać bramek w ostatnich minutach ,bo... ten
          "horror" spowodował u niego( i jego zwolenników), widoczną nawet po kilku
          latach ciężką traumę....Współczuję!
          • Gość: Pasiak Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.debica140.tnp.pl 04.12.07, 15:22
            Och widzę że postępujemy wedle zasady wszyscy są bandytami tylko nie my - typowo
            wiślackie podejście, szkoda że kolega nie pamięta kilkudziesięciu "cudownie"
            wygrywanych meczy przez swój klub w okresie największych "sukcesów" za pomocą
            karnych w ostatniej minucie, nie uznanych prawidłowych bramek dla przeciwników
            itp. Szkoda że nie pamięta jak jego klub spylił mecz Legii Warszawa w 1993 roku.

A najbardziej szkoda że dwa najbardziej nieuczciwe kluby w Polsce Legia i Wisła
            są kompletnie nietykalne...

a artykuł jest jak zwykle stekiem spekulacji - od dwóch lat dziennikarze próbują
            wrobić w coś Cracovię i od dwóch lat nie żadnego śladu o jakiejś korupcji w
            wydaniu najstarszego polskiego Klubu
            • Gość: Sasiad Icka Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.igloonet.pl 04.12.07, 18:01
              Zapewniam Cię ,że "kolega" doskonale pamięta ów haniebny mecz z Legią i b.długo
              będzie go pamiętał...Pamięta również ,że Wisła jako jedyny klub zamieszany w ta
              aferę podszedł do niej poważnie i ukarał swoich piłkarzy(do spółki z PZPN),za co
              zapłacił w kolejnym sezonie m.in. degradacją do drugiej ligi....(mimo ,że w
              ówczesnej polskiej kopanej i w polskim KK nie obowiązywały tak restrykcyjna
              przepisy jak obecnie)...Zatem życzę trochę obiektywizmu...Wiem ,wiem - w waszym
              "pasiackim" gronie "wiecznych cierpiętników" i "prześladowanych od zarania
              dziejów" o to baaardzo trudno ale.... A wrzucając Wisłę do jednego wora z
              przekrętami Legii to już Pojechałeś ostro po bandzie (ale to w waszym
              "anty-wszystko co wiślackie " gronie norma ,więc szkoda się czepiać...-kwestia
              przyzwyczajenia :).Z drugiej strony sfrustrowani i zakompleksieni, "anty" kibice
              Pasów muszą coś wymyślać ,żeby odreagować ...i to też rozumiem !Ale to nie moja
              brocha - od tego są panowie w białych kitlach ...Może oni coś poradzą?
              • Gość: ul. Wiślna Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.agh.edu.pl 04.12.07, 23:06
                czekając na odpowiedź przeczytałem sobie dokładniej Twojego
                posta i widzę że przytaczasz "fakty",
                całkiem jakbyś pracował w gazecie o tym tytule
                Otóż, sąsiedzie, Wisła nie została zdegradowana za przewałkę z Legią!
                Została ukarana 3 punktami minusowymi, i jakby nigdy nic,
                wystartowała w I lidze, bo to się należy,
                co to takiego, puścić mecz, albo 10?
                spadła dopiero rok później, po rozegraniu całego sezonu,
                ale żadnej karnej degradacji nie było,
                kłamco!
          • Gość: oj, sąsiedzie... Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 20:46
            Sąsiedzie, pamięć masz istotnie krótką i wybiórczą. Szkoda, że nie pamiętasz,
            ile przekrętów zrobił gts Wisła dzięki układom milicyjnym przez 40 lat... tak
            dobrze o tym nie wiedzieć... A co do Cracovii, przemawia przez Cienbie
            nienawiść, a popatrz na fakty. Gdybyś patrzył na necze 2 i 3 ligi to byś
            widział, że to CRACOVIę PRZEKRęCANO a nie Cracovia... słynny mecz z Pogonią... i
            zauważ, co bagatelizujesz, że przez te lata żADEN działacz Cracovii nie został
            zatrzymany. Były plotki o meczu Polar-Cracovia. Ile o tym prasa pisała, że już-
            już... I co? Przesłuchano piłkarzy 2 lata temu, na tym sie skończyło. Gdyby
            Cracovbia chciała kupiś awans, to inaczej by weszła do I ligi. A pierwszy mecz w
            I lidze z Zagłebiem Lubin do przewy prowadziła na wyjeździe 4:0 w składzie z II
            ligi... Gdyby kupowała, czy to byłoby możliwe? Przypomnę też, że parę miesiecy
            późnej zremisowała (tenże skład) z Wisłą (prawie sami kadrowicze) na Reymonta
            0:0. Co - kupiła? Sędziego moze? Tego, co neisłusznei wyrzucił Bastera i
            Cracovia grała w 10 a mimo to nie przegrała? Nienawiść do Cracovii zasłania Ci
            oczy...
          • Gość: ul. Wiślna Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.agh.edu.pl 04.12.07, 21:46
            człowieku co Ty bredzisz?
            Z meczów które wymieniłeś, bodajże tylko w Biłgoraju Cracovia wygrała! Zresztą
            pokaż mi dowody, kto zeznawał o przekrętach?
            Ładnie że potrafisz wymienić przeciwników, po których Cracovia weszła do II
            ligi, ale to o niczym jeszcze nie świadczy.
            Pamiętam baraże z Polkowicami, coś za łatwo tam szło, fakt.
            Ale myślę że to cieńka formy Polkowic a nie kasa,
            ale nie siedziałem w portfelach sędziów ani gości z Górnika.
            Dowód, pokaż dowód!
            Poza tym nie odniosłeś się do słynnego meczu z Amicą, piecze wstyd? Jeśli tak,
            to przypomnij sobie w jakich okolicznościach wyeliminowaliście Pogoń Szczecin z
            jakiegoś pucharu (ekstraklasy? nie pamiętam) bodaj 4 lata temu. To dopiero
            wyglądało "profesjonalnie"
            • Gość: Sąsiad Icka Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.igloonet.pl 05.12.07, 11:31
              Czytaj ze zrozumieniem....Kilka postów wyżej wyraźnie napisałem co myślę o meczu
              z Amiką(i bramkach w końcówce)a zwłaszcza o "prawie" pana S.Majewskiego do
              komentowania tego spotkania....A co do meczu z Pogonią-to lepiej poszperaj
              trochę w swojej "przepastnej" pamięci i z łaski swojej przypomnij sobie w jakich
              okolicznościach Pogoń strzeliła swoją bramkę-po ewidentnej ręce latynoskiego(
              nie pomnę niestety kogo)strzelca bramki dla portowców.....Ta sytuacja wywołała
              największe kontrowersje!Poza tym moje określenia w l.mnogiej .(np.Biłgoraje)są
              tyko symboliczne , bo nigdy nie śledziłem tak uważnie "osiągnięć" Pasów w
              niższych ligach jak Ty..i jest to czyste uogólnienie( nie da się tego "wyczuć" z
              kontekstu wypowiedzi ?).Aha! Jeśli chodzi o dowody....Nie mam niestety wglądu do
              akt prokuratorskich( tak jak zapewne i Ty :) )ale tak jak już napisałem to tyko
              kwestia dni kiedy ich treść ujrzy światło dzienne...Ciekawe jak wtedy będziecie
              bronić swoich racji?A co do mojej nienawiści do Cracovii....W czym niby ma ona
              się przejawiać?To że za wami nie przepadam nie znaczy, że was
              nienawidzę...Dlaczego nie Odnosisz się(Odnosicie) ani słowem do przedstawionej
              przeze mnie "filozofii(jeśli ten prymitywizm tak można nazwać )życiowej",czyli
              zamiast kibicować swoim trzeba być zawsze i wszędzie "anty-wiślackim"?Jeśli zaś
              chodzi o mecz z Legią...Uff !Przecież sam napisałem ,że ten mecz i jego
              konsekwenecje przyczyniły się w k o l e j n y m sezonie do degradacji Wisły
              do drugiej ligi....Skoro Ty z całkowitym przekonaniem stwierdzasz ,że GTS robił
              przekręty( nie podając żadnych faktów i dowodów ,których Wymagasz ode mnie )to
              ok.Ja też stwierdzam ,żenp. dzięki waszemu honorowemu prezesowi tow.
              Cyrankiewiczowi wywalczyliście mistrzostwo w 1948 roku (dzięki jego koneksjom
              zdobyliście tyle samo punktów co Wisła) po pamiętnym meczu na Garbarni! Co
              pasuje?... A jeśli chodzi o derby i Bastera-....co ma do cholery "piernik do
              wiatraka"?Derby jak derby -dla was zakończone sukcesem ,czyli remisem ;).Na
              końcu życzę Ci(Wam) trochę mniej podejścia "anty" do sąsiadów a więcej "pro"(
              np.do Cracovii) hehehe! Aha!Miłego oczekiwania na wieści z prokuratury
              wrocławskiej!W końcu te moje "wypociny" mogą się okazać stekiem bzdur?Kto wie....;)
    • Gość: RRR "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 10:54
      ...Do końca sezonu chcemy zamknąć cały proces związany z
      wyjaśnianiem afery korupcyjnej. Tak żeby w kolejne rozgrywki wejść
      już bez "upiorów z przeszłości...
      Ciekawe czemu sie tak spieszy? Co Wisla?
      ...Będąc trenerem Amiki Wronki, przegrałem kiedyś w Krakowie
      mistrzostwo Polski po bardzo kontrowersyjnych decyzjach sędziego,
      który jako jeden z pierwszych oskarżony był o korupcję [Krzysztof
      Z.]. Jak mam się czuć? Dlaczego tamte sprawy nie zostają wyjaśnione?
      Bo pewnych drużyn się nie rusza, inne można....
      www.sport.pl/sport/1,65026,4728352.html?as=2&ias=2&startsz=x
      Co z Legia za slynny wlasnie mecz z Wyzej wspomniana Wisla.
      Co Z LKS-em?

... Kierownik drużyny ŁKS Łodź Jacek Ż. miał proponować łapówkę za
      dwa mecze tego klubu. - To nieprawda. Może ktoś mnie fałszywie
      pomawia, żeby siebie wybielić - twierdzi Jacek Ż....
      www.wprost.pl/ar/117791/Lista-kupionych-meczow/
      ...W 1998 roku mistrzem był ŁKS, a potem kierownik tej drużyny
      wyznał, że kupił praktycznie wszystkie mecze. Nikt palcem w tej
      sprawie nie kiwnął...
      www.sport-forum.pl/viewtopic.php?p=23517
      A co z Panem T. Uzdrowicielem Polskiej Pilki?
      www.money.pl/archiwum/felieton/artykul/jakimczyk;interesy;uzdrowiciela;pzpn;pod;lupa;abw,254,0,229630.html
      • Gość: hehe W naszym kraju Mistrza Polski się KUPUJE!!! IP: *.toya.net.pl 04.12.07, 17:12
        W naszym kraju Mistrza Polski się KUPUJE!!!
    • Gość: Stach Oczywiście Boniek o niczym nie wiedział ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 11:14
    • Gość: Leesior Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 12:13
      Chyba piszący ten atrykuł nie wie co oznacza mieć status
      podejrzanego... oj nie wie... Proponuję lekturę KPK. I przy okazji
      prosze sobie sprawdzić co to jest pomówienie.
      • mr_pope Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału 04.12.07, 12:44
        Znaczy chcesz powiedzieć, że ponieważ są podejrzani to nic im nie grozi?
        Interesujące spostrzeżenie, zwłaszcza na gruncie KPK.
    • Gość: 1234 Do III ligi Jage i Bońkowy Widzew IP: *.smstv.pl 04.12.07, 12:23
      Teraz już wiem czemu Boniek pół roku temu wspominał o abolicji...
    • Gość: dord "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: 195.205.250.* 04.12.07, 13:31
      no to do roboty, pogonić ich z ligi i postawić przed sądem, niech ich przykład
      straszy nastepnych "chętnych"...
    • Gość: real "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.mojeauto.pl 04.12.07, 13:43
      no to niech je odstrzelą, a nie tylko gadają i nic z tego nie ma
    • Gość: Lukas No to teraz przedstawiciele Fucktu będą.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 14:45
      mieli przebijane opony w samochodach nie tylko w Sosnowcu, hehe
    • Gość: toro Litości niedługo nie bedzie miał kto grac...! IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.12.07, 17:48
      Ja jestem ciekaw czy Legia czy Wisala nie kupiły meczu?! Szczerze
      wątpie!
    • Gość: kryninho11 "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 19:51
      FAKT-I WSZYSTKO JASNE
    • Gość: kibol "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.rainbownet.pl 04.12.07, 20:46
      Czytaj fakt, napewno bedziesz dobrze poinformowany... :D buahahahaha
    • Gość: karwoj25 Paranoja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 23:45
      Czytajcie fakt to daleko zajdziecie...
      zostawcie Widzew w spokoju?? Co wam przeszkadza...chyba Janek Tomaszewski
      ścierpieć nie może Widzewa w extraklasie... paranoja... żadnych dowodów...
    • Gość: pele "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: *.chello.pl 05.12.07, 08:47
      niech sie wezma za wszystkich a nie tylko za Lęczną i Gdynie a gdzie
      Lubin co oni są święci
      • marimax Re: "Fakt": Cztery kluby do odstrzału 05.12.07, 11:20
        A dlaczego nie zrobic tak jak jest w ligach Polnocno Amerykanskich
        NHL. NFL i innych.
        Tam nikt nie spada z ligi wiec gdyby tak zrobiono w Polsce nie byloby
        okazji do kupowania meczy. Obawiam sie jednak ze to nie przejdzie bo
        nikt by nie mogl sobie dorobic do pensji
    • Gość: hahahahaha "Fakt": Cztery kluby do odstrzału IP: 84.104.125.* 05.12.07, 14:05
      a kto sie najwiecej smial z SOSNOWCA wszystkie te ktore maja teraz
      leciec i bardzo dobrze Wam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka