Dodaj do ulubionych

Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Polaków

IP: 212.191.172.* 19.02.08, 10:11
Farfał a może tak zamówisz 5 piw?? bo chyba tylko do tego sie nadajesz
ograniczony wszechpolaczku
Obserwuj wątek
    • Gość: 4xg Ja spzredałem Polsatowi Niderlandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 10:17
      za 10 mln. Jeszcze mi nie zapłacił. Do którego sądu mam wnieść powództwo?
      • Gość: zzz a masz jakiś IP: *.cpe.netcabo.pt 19.02.08, 13:45
        dokument na to?
    • Gość: Dr.Otto Nieźle IP: *.sta.asta-net.com.pl 19.02.08, 10:18
      No to żeśmy sie naoglądali ^_^
    • profanum_vulgus Solorz nie puści w paśmie odkodowanym bo to nie 19.02.08, 10:24
      w jego dobrze pojętym interesie.
      To jest jedyny tego powód więc niech nie robi idiotów z kibiców.
      • Gość: manhu Do tego jest KRRiTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 13:34
        Do tego jest KRRiTV, powinna odebrać prawa złodziejom z Polsatu i przekazać TVP, a jak Polsat będzie wierzgać, to cofnąć decyzję o odebraniu, ale nałożyć na Polsat 1 000 000 000 zł kary za usiłowanie przestępstwa (kara za to jest jak za przestępstwo) - niewyemitowania meczów Polaków w kanale niekodowanym.

W skrócie: sprawa jest prosta, po raz kolejny złodzieje z Polsatu kupili drogo, żeby potem z pomocą presji kibiców wymusić odkupienie praw za szalone pieniądze i w ten sposób zarobić.
        • Gość: Albin Siwak Re: Do tego jest KRRiTV IP: *.kngw.nt.ftth2.ppp.infoweb.ne.jp 19.02.08, 14:38
          Na tym, chłopcze drewniany, polega kapitalizm. Kto ryzykuje ten zarabia.
          • manhu Re: Do tego jest KRRiTV 19.02.08, 15:20
            Otóż NIE! To nie kapitalizm, ale republika bananowa. Nie ryzyko ale układy (poszukaj w google czemu Solorz wywalił Lisa, jakie haki miał na niego PiS).

W kapitalizmie Solorz nie mógłby szantażować TVP ale: albo by stracił kupę kasy m.in.kara albo by już wcześniej nie dostał praw (bo jasne jest, że ok.5mln widzów meczów w TVP jest warte więcej kasy z reklam niż te <0,1% populacji mających Polsat Sport)
    • Gość: quosoo Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol IP: 192.193.245.* 19.02.08, 10:47
      Czy w TVP jest jeszcze jakis autorytet oprocz pana Farfala? Bo na
      jego opini jakos trudno mi polegac.
      • Gość: Pierre Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol IP: *.um.szczecin.pl 19.02.08, 10:53
        A ja sie pytam czy Polsat dysponuje podpisana umowa z TVP?? Sprawa
        jest prosta, albo podpisali UMOWE albo nie i o co tyle krzyku...
        • Gość: Skog Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol IP: *.net.autocom.pl 19.02.08, 10:59
          Mój drogi, a jak kupujesz gazetę w kiosku to podpisujesz umowę na
          kupno gazety? A moze jak nie podpisujesz to jej wcale nie kupujesz??
          • Gość: Pierre Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol IP: *.um.szczecin.pl 19.02.08, 11:30
            Dziwne ze nie widzisz roznicy. Do zawarcia niewielkich (kwotowo)
            transakcji (patrz kc) nie jest wymagana forma pisemna. Obrot prawami
            telewizyjnymi reguluja odrebne przepisy. Prawa telewizyjne to nie
            gazeta, bo jest to cos o znaczenej wartosci, cos niematerialnego i w
            dodatku moment zawarcia transakcji nie jest rownoznaczny z
            momentam "wydania" rzeczy. W praktyce sadowej jesli czegos nie ma na
            papierze to de facto to zdarzenie nie mialo miejsca. W PRAKTYCE a
            wiem co mowie bo jestem radca prawnym. Pozdrawiam i zyczej mniej
            malkontenctwa.
          • Gość: hanys Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 13:26
            A niby jak bez papieru udowodnisz w sądzie, że zawarłeś umowę na 9mln? Chyba, że
            się nagrywali.
    • Gość: Marjan Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol IP: *.chello.pl 19.02.08, 10:57
      Nigdy tego nie zrozumiem dlaczego wszystkie prawa muszą być sprzedawane przez
      pośredników i dlaczego ktoś nieustannie w prosty sposób daje im zarabiać.
      Dlaczego nie może funkcjonować model, w którym do przetargu stają wyłącznie
      stacje telewizyjne i wygrywa ta z najlepszą ofertą?
      • Gość: <b>diablos</b> Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol IP: *.chello.pl 19.02.08, 11:31
        Ale jest tak ze kto da wiecej to wygrywa. Oczywiscie sprzedawal
        posrednik ale polsat dal najwiecej i wtedy TVP nie chciala tych praw
        bo nie bylo wiadomo czy Polacy zagraja na ME. Awansowali wiec TVP
        zainteresowala sie i chciala za mecze polakow (nie ukrywajmy
        szlagiery dla Polskiego widza) i za polowe innych meczow z calej
        pu;i zaplacic tylko Polowe z 15 mln ktore zaplacil Polsat. To
        smieszne Polsat ryzykowal wtopienie kasy ale udalo mu sie wiec chce
        10 mln z 15 mln ktore zaplacil. Ja mu sie nie dziwie i mysle ze to
        uczciwe!!!
        • Gość: Marjan Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol IP: *.chello.pl 19.02.08, 12:03
          Chodzi mi bardziej o to, żeby zasada 'kto da więcej' dotyczyła bezpośrednio
          dysponującego prawami do transmisji bez jakichkolwiek pośredników, bo na czym
          niby ma polegać ich rola, poza zawyżaniem cen transmisji. Jeśli chodzi o próbę
          odzyskania zainwestowanych pieniędzy przez Polsat jest ona jak najbardziej
          zrozumiała, ale problem, w tym, że w zaistniałej sytuacji TVP wcale tych praw
          nie musi odkupywać, bo przeciętny kibic i tak mecze Polaków ma zagwarantowane.
          Pokazywanie mistrzostw przy wyłączności Polsatu tylko na kanałach ogólnie
          niedostępnych, na pewno nie spowoduje nagłego wzrostu sprzedaży dekoderów, a
          jeżeli choć częściowo straty mają być pokryte z reklam liczba widzów musi być
          możliwie jak największa. Jednym słowem bez względu, jak ta sytuacja się nie
          rozwiąże polski kibic raczej na tym nie straci.
    • Gość: HWD Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Polaków IP: *.crowley.pl 19.02.08, 11:10
      WG. zasady masz frajera (TVP) to go duś.
    • Gość: _pimpek K... W... M... IP: 193.164.157.* 19.02.08, 11:20
      I nie chce mi sie w nikac w to, kto zawinil. Nie chce mi sie rowniez czekac na
      wyrok sadu. Jestescie panowie SYFIARZAMI i KOMBINATORAMI.
    • Gość: flam 08 Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 11:24
      Dla Polsatu to interes, dla TVP to oddanie publice tego co ta wpłaciła w postaci
      abonamentu. TVP musi oszczędzać na milionowe odprawy dla kierownictwa (przecież
      rząd sie zmienił, a TVP to łakomy kąsek). TVP w ramach "misji" emituje
      głupkowate serialowe tasiemce typu "MODA NA SUKCES" i inne, natomiast gdy należy
      ruszyć kasą lub głową (studiując np tabelę eliminacji do EURO 2008) czeka na nie
      wiem co, a mając takich speców od marketingu i sportu jak FARFAŁ i Korzeniowski
      (szanuję go bardzo za osiągnięcia sportowe) mamy to co mamy.
    • jkszczepan Ot i Polska właśnie:-( 19.02.08, 11:37
      Wszedzie BAGNO i machloje.
      tvp,wiecznie biedne jak trzeba zaplacic na sport,ale na pierdoly to zawsze jest
      kasa.
      Proponuje urzadzic audiotele,z dennym pytaniem za 3,66 z vat,i znajda sie
      pieniadze na pokazanie euro(chyba ze trzeba bedzie wyplacic komus odprawe;ale to
      inna rzecz).Wstyd i zenada.
      A p.Solarz niech nie robi sie taki dobry ze on chce ale nie moze,miedzy bajki
      te opowiastki.
      I jeszcze jedna kwestia.Premier obiecal irlandie,i ja mamy narazie nie mamy EURO
      DZIADY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: pogoski Re: Ot i Polska właśnie:-( IP: *.chello.pl 19.02.08, 12:05
        ale Irlandia wlasnie nie ma EURO (nie awansowala :)

no i tak w ogole to POLSAT SPORT rozwiazuje wszystkie problemy, a w połączeniu z sopcastem itp, to juz w ogole nie ma sie czym martwic

a meczyki na pewno beda w pubach

mecze obejrza prawie wszyscy - spokojnie
    • babaqba Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Polaków 19.02.08, 11:39
      Farfał? Ten bezrozumny faszysta jeszcze grzeje tam stołek? Panie
      Tusku, do roboty!
    • black_wojtek Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Polaków 19.02.08, 11:45
      i niech sie kłucą o kase, a mecze bedziemy ogladac na , ARD, ZDF itp. tam
      pokarza NIE KODOWANE LIVE na CAŁA Europee i nikt z tego nie bedzie płakał, a ja
      poogldam sobie reklamy niemickiego piwa , nara
    • ronnie_ik Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol 19.02.08, 12:03
      jakoś mnie to nie dziwi .... buce i tyle ...mamona ty
    • Gość: Lukasz_22 Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 12:09
      Ta sytuacja pokazuje tak naprawde jak te stacje dbaja o widzow,
      szczegolnie fanow pilki noznej. Pierwszy raz zagramy na euro a nie
      wszyscy beda mogli to zobaczyc. Normalnie zal... Zamiast negocjowac
      to od razu sie do sadu ciagna, czyli juz pozamiatane.. Oczywiscie
      kibice jakos sobie poradza, ogladna sobie na zagranicznych stacjach
      jak jzu ktos pisal albo u znajomych bo na wiekszosci kablowek sa te
      kanaly polsatowskie, ale jednak niesmak pozostaje...
    • Gość: kris Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Polaków IP: *.chello.pl 19.02.08, 12:20
      Ku.... wy sie klocicie a zwykli kibice nie zobacza mistrzostw!!
      • Gość: !!! Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol IP: 212.244.213.* 19.02.08, 12:37
        Solorz myśli że jak postraszy kibiców to przez to wymusi na TVP 10
        baniek euro. Buc jeden. A niech sobie nie puszcza tych meczów w
        Polsacie. Każdy kibic sobie poradzi. Mecze będą w stacjach
        zagranicznych i kto będzie chciał to sobie obejrzy. A wtedy ten jego
        syfiasty Polsat wszyscy co najwyżej obsikają. I niech zdycha.
    • Gość: wic A może by tak odebrać koncesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 12:36
      Za szkodliwą dla Polski i Polaków należy zastanowić się poważnie nad odrbraniem
      Polsatowi koncesji
      • tewie60 Re: A może by tak odebrać tefalpe abonament... 19.02.08, 13:37
        ...bo jak dotąd działalnośc Korzeniowskiego to TVP Sport ( a właściwie TVP
        SPRYT)- tak jakoś sprytnie cała redakcja sportowa w liczbie kilkudziesięciu
        facetów została skutecznie zakodowana dla garstki wybrańców (czy ktoś widział
        ogłoszenie gdzie i za ile można kupić dekoder ???). Ci faceci jeżdżą sobie na
        ulubione imprezy a nam pozostaje wysłuchanie w "nocniku" ok 20.00, że transmisja
        z czegoś ciekawego będzie tylko kodowana.
        Korzeniowski na forum publicznym bezczelnie domaga się wzrostu ściągalności
        abonamentu, tylko zapomina, że jak się prowadzi choć jeden kodowany kanał, to
        medium przestało być publiczne i może sobie zarabiać np. na zakodowanych
        wypocinach Łepkowskiej, a nie żądać od ogółu na swoje dostatnie życie.
        Dzienna dawka tasiemców a'la papier toaletowy to ok. 6-8 godzin na kanał, a
        sportu średnio 5 minut dziennie.
        Przy takich proporcjach i wydatkach na te gó..ane "dzieła" trudno się dziwić,
        że tefałpe chciałaby dostawać i kasę z abonamentu i sygnał Euro 2008 za friko.
        Polsat kupił całość i teraz może nie pokazać nic - takie jego prawo, a chytry
        dwa razy traci.
    • Gość: wrrr T E L E B I M IP: *.chello.pl 19.02.08, 12:37
      Ludzie!! olejcie te przepychanki i załatwcie żeby wasz burmistrz czy prezydent na placu ustawił Telebim i wtedy obejrzycie wszystko bez problemu! A jak wasza gmina nie ma takiego sprzetu to załatwcie sobie KABLÓWKE!!!!!!!!
    • Gość: Niekumaty Nie ma to jak pub lub ogródek! IP: *.man.poznan.pl 19.02.08, 12:39
      Nie przejmujcie się - nie ma to jak kibicować przy piwku i w towarzystwie (nawet
      obcym), które również kibicuje i bawi się razem z Tobą. Będzie lato, na rynku
      zaroi się od ogródków piwnych, z których każdy będzie miał wielki telewizor.
      Głowa do góry :)
    • Gość: pisdode Bat na chciwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 12:43
      A może by się znalazł jaki bat na Solorza albo i kij na Solorza-chciwca ryj.
    • Gość: as Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 13:15
      Lanie wody w postaci czystej. Mecze Polaków ,finał itp bedą na
      pewno w otwartej TV , inaczej UEFA rabnie w posrednika czyli
      sportfive i Placzyńskiego bardzo to zaboli.
      • antybandzior korzeń, farfał i ta cała banda złodziei z tvp 19.02.08, 13:39
        nadają się na wywiezienie na taczkach, Solorz ma rację, to Polsat
        wyłożył kasę i teraz może żądać ile chce bo to jest TOWAR!!!
        zrozumcie to matołki co pomyję na Polsat wylewają, to TVP dała dupy
        i dalej daje idąc w zaparte, ogladałęm wczoraj na tvp info koło
        północy wielką debatę na ten temat z deilnym prowadzącym któremu
        kompletnie wszystko się pieprzyło, jestem tylko ciekaw dlaczego
        obiektywna tvp nie zaprosiła kogoś z Polsatu?
        • Gość: al Re: korzeń, farfał i ta cała banda złodziei z tvp IP: 195.245.213.* 21.02.08, 08:07
          Zaprosiła p. Kmitę (szef sportu w Polsacie) albo kogoś z władz
          Polsatu ale nie przyszli na debatę - uciekł Ci początek programu.
          W tym właśnie problem: Solorz kupił prawa (przepłacił) ale kasy
          jeszcze NIE WYŁOŻYŁ. Dopiero zbliża się pierwsza transza płatności i
          stąd taka panika w Polsacie, że TVP jeszcze nie odkupiła sublicencji.
          Taktyka Polsatu polega na tym, że zakupiła prawa do ME wraz z
          norweską spółką za 15 mln (przepłacając bo pierwotna cena była 9
          mln), a zapłaci nie swoimi pieniędzmi tylko forsą pozyskaną z TVP za
          sprzedaż sublicencji. Tak więc de facto będzie mieć prawie za darmo
          całe mistrzostwa w kanale kodowanym i połowę mistrzostw w kanale
          niekodowanym. Gdyby nie gra Polsatu i podbijanie ceny (nabijanie
          kieszenie pośrednikowi) to TVP kupiłaby te prawa za 9 mln euro.
          Teraz Polsat chce wymusić na TVP kupno połowy meczów za 10 mln euro
          bo wie, że bez tego leży finansowo. Taka kasa nawet przy awansie
          Polaków nigdy mu się z reklam nie zwróci - no chyba, że zacznie
          przerywać mecz co 15 minut, a to przecież niemożliwe.
    • oko75 Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Polaków 19.02.08, 13:36
      Teraz wielka sprawa o euro 2008... ludzie zobaczycie prawa do
      mudialu 2010 i 2014 ma tvp. I co ??? i zobaczycie moze pare meczów
      (oby to byli Polacy) BO RESZTE POKAZE TVP SPORT A ZASIEG JEST
      GORZSZY NIZ TELEWIZJI PŁATNYCH (CANAL + CZY POLSAT SPORT)
      • Gość: al Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol IP: 195.245.213.* 21.02.08, 08:14
        Nie ma obawy. Żeby zainwestowane koszty sie zwróciły TVP musi
        pokazać zdecydowaną większość (a może nawet całość) w kanałach
        otwartych. TVP w przeciwieństwie do Polsatu nie sprzedaje dekoderów,
        a TVP Sport jest tylko w platformie "n" i paru kablówkach.
        Emitowanie meczów tylko w TVP Sport nabiło by więc kasę przede
        wszystkim konkurencji.
    • Gość: orbita Zwykły tuner sat. nawet najtańszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 13:39
      (ok 200z)i po sprawie: wszystkie mecze Euro na kanałach np. ARD, RAI, ORF i wielu innych... Nie kupować tego badziewia od Solorza, on właśnie tylko na to czeka, na złowienie jak największej ilości ignorantów w tematyce tv sat.
    • aaronbund Za co Korzeniowski bierze 70 tys. 19.02.08, 13:48
      miesięcznie. Nie dość, że bierze publiczne pieniądze, to jeszcze nie
      ponosi żadnych konsekwencji, tak jak to było w przypadku innych
      pracowników TVP, z gry w reklamach.
    • Gość: maz Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 17:13
      Przeczytałem wszystkie opinie i muszę przyznać, że frustracja i złość kibiców są
      usprawiedliwione.
      Ja wiem jedno, jeśli rzeczywiście okazało by się, że mecze Polaków byłyby
      zakodowane, to rozpęta się niesamowita awantura. Głos podniosą wszyscy, kibice,
      politycy i diabli wiedzą kto jeszcze. Kto wie, czy nie skończy się kolejną
      komisją śledczą.
      Nie chcę tu się wdawać w spory kto ma rację TVP, czy Polsat. Choć według mnie
      Polsat przepłacił za te prawa. Można je było nabyć za ok 10 - 12 mln €, ale
      mniejsza z tym. Mnie martwi co innego.
      Skoro Polsat twierdzi, że ma już umowę z TVP, a TVP twierdzi, że takiej umowy
      nie ma, to niech pan Solorz ją pokaże. Niech wypowiedzą się prawnicy, czy umowa
      jest ważna, czy nie. Ja wiem, że niektóre zapisy są tajemnicą handlową i nie
      można ich pokazywać publicznie, ale te istotne punkty wraz z podpisami można
      przecież bez obaw upublicznić. Co z tego, że sąd to rozstrzygnie, tylko kiedy?
      Jak już będzie po mistrzostwach? A kogo to wtedy będzie obchodzić?!
      Po raz kolejny przed ważną imprezą gra się na emocjach kibiców. Mamy tego dość!
      Teraz nie wiadomo, jak zorganizować sobie ten czerwiec. To już prawie będzie
      lato. Wyjazdy na urlopy, na działki, w plener. Poza tym niektórzy pracują na
      różnych dyżurach itp. By obejrzeć mecz potrzebny telewizor i zwykła antena. Nikt
      prawie nie ma w takich miejscach dekoderów, czy anten satelitarnych, więc z
      oglądania Euro nici, trzeba się organizować. Kiedy to się wreszcie skończy, czy
      ktoś może się za to wreszcie wziąć i zrobić z tym porządek raz na zawsze?
      • Gość: al Re: Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Pol IP: 195.245.213.* 21.02.08, 08:17
        Sąd powinien się tym zająć już teraz, w trybie pilnym.
    • Gość: mic132 Solorz w "PS": Nie mogę rozkodować meczów Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 21:19
      noto żeśmy sobie pierwsze euro z polakami zobaczyli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka