Dodaj do ulubionych

Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin...

IP: *.tvkdiana.pl 02.03.08, 15:18
to ma byc fuzja jak amica z lechem czy zwykłe przeniesienie kapitału?
i co Groclin Wrocław? sie az spocilam z tych bzdur
Obserwuj wątek
    • Gość: djraul Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: 92.0.210.* 02.03.08, 15:28
      ile moze byc ludzi we Wroclawiu na dobrym meczu pokazal chyba mecz
      przyjazni z Wisła. A co do inwestycji przeniesienie groclinu do
      wroclawia sensu niema. Slask jest czescia tego miasta wiec
      frekwencja na trybunach tylko na Slasku.
      • Gość: gari Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.centertel.pl 02.03.08, 15:47
        Nie chciałbyś żeby zrobili to samo co w Poznaniu?
        • Gość: Master w Poznaniu były dwie równorzędne drużyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 18:27
          tu nikt ze Śląska nie złapałby się w składzie Dyskobolii
          • Gość: superfirma Honorowi Kresowiacy!!! Gnijcie w swoim smrodku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 10:21
            • Gość: kibic PROSZĘ WAS! Do Działaczy i Sponsorów: Posłuchajcie mnie proszę IP: *.e-wro.net.pl 03.03.08, 17:00
              Cieszę się że Pan Drzymała dołączył do Śląska ale wolałbym
              - aby Śląsk awansował na boisku
              - aby piłkarze Groclinu zagrali w Śląsku ale po rozwiązaniu umów z
              Groclinem
              - aby zagrali w pucharach dzięki zwycięstwom w I lidze jako Śląsk a
              nie jako Groclin
              - aby przystąpili do rozgrywek z licencją dla Śląska chociaż będzie
              to z dużą stratą finansową.

Moi drodzy kibice, działacze, piłkarze, sponsorzy
              chodzi o rywalizację w duchu sportowym a nie o czary mary.

PROSZĘ WAS! PROSZĘ WAS! PROSZĘ WAS! PROSZĘ WAS! PROSZĘ WAS!

• Gość: WKSLASK KIbic Prosze Was Masz absolutna racje.TYLKO tak IP: *.gla.ac.uk 03.03.08, 22:22
                jak to opisales. A ty redaktorku ogarnij sie (Wroclaw ma wznosic
                rece do nieba?, za co , za ten cyrk objazdowy). Drzymala uwazaj, bo
                na tego klona tlumy chodzic nie beda!
              • adam81w Re: Do Działaczy i Sponsorów: Posłuchajcie mnie p 06.03.08, 23:27
                Gość portalu: kibic PROSZĘ WAS! napisał(a):

> Cieszę się że Pan Drzymała dołączył do Śląska ale wolałbym
                > - aby Śląsk awansował na boisku
                > - aby piłkarze Groclinu zagrali w Śląsku ale po rozwiązaniu umów z
                > Groclinem
                > - aby zagrali w pucharach dzięki zwycięstwom w I lidze jako Śląsk
                a
                > nie jako Groclin
                > - aby przystąpili do rozgrywek z licencją dla Śląska chociaż
                będzie
                > to z dużą stratą finansową.
                >
                > Moi drodzy kibice, działacze, piłkarze, sponsorzy
                > chodzi o rywalizację w duchu sportowym a nie o czary mary.
                >
                > PROSZĘ WAS! PROSZĘ WAS! PROSZĘ WAS! PROSZĘ WAS! PROSZĘ WAS!
                >
                >

moge sie pod tym podpisac.
    • Gość: bobik jestem malo rozgarniety.... IP: *.dyn.optonline.net 02.03.08, 15:31
      ...dlatego lubie czytacz wyborcza, swiadomosc, ze mozna byc calkowitym idiota i
      rownoczesnie byc czlonkiem trzeciej wladzy podnosi mnie na duchu, jak jeszcze
      troche zglupieje wysle moje cv tow. Michnikowi-
      Shechter, moze zrobi mnie naczelnym
      czy juz teraz musze sie obrzezac?
      • Gość: hanys Re: jestem malo rozgarniety.... IP: *.centertel.pl 02.03.08, 16:09
        Za dużo koleś bierzesz
        • Gość: asd Re: jestem malo rozgarniety.... IP: *.chello.pl 02.03.08, 21:01
          albo za dużo daje...
      • Gość: XXX Re: jestem malo rozgarniety.... IP: 83.238.44.* 02.03.08, 16:10
        idiota
      • Gość: Dżast Re: jestem malo rozgarniety.... IP: *.e-wro.net.pl 02.03.08, 18:02
        > ...dlatego lubie czytacz wyborcza, swiadomosc, ze mozna byc calkowitym idiota i
        > rownoczesnie byc czlonkiem trzeciej wladzy podnosi mnie na duchu

Faktycznie nie jesteś zbyt rozgarnięty. Ale natomiast wygłaszasz niezwykle ciekawe teorie. Tylko zastanawia mnie od kiedy to Gazeta Wyborcza jest częścia władzy sądowniczej RP. Wróć do szkoły- dobrze Ci to zrobi.
      • Gość: Deg Re: jestem malo rozgarniety.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 21:27
        Nie wiedziałem, że Michnik jest sędzią...
        • Gość: t Re: jestem malo rozgarniety.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 21:30
          kolego"inteligentny", trzecia wladza to jest wladza sadownicza... media to
          czwarta wladza...

juz wiesz kim jest michnik?
      • vazz bobik do budy! 03.03.08, 08:13
        jw
    • Gość: gari Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.centertel.pl 02.03.08, 15:35
      Już tak nie panikujcie we Wrocławiu. Jedyne czego trzeba dopilnować to nazwy.
      Nie ma Amici Poznań ani Alianza Zabrze to nie będzie też Groclinu Wrocław. Nowy
      sponsor, potem stadion - tylko się cieszyć.
      • Gość: Marek Zgadza się "bobik". Jesteś nierozgarnięty. IP: *.chello.pl 02.03.08, 15:40
        Zwykły luj.
    • Gość: Kostek Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. IP: *.chello.pl 02.03.08, 15:47
      Jestem przeciwnikiem przenosin jakiegoś Groclinu do Wrocławia.Drzymała jak chce
      Ligi Mistrzów to niech kupi sobie jakiś LZS.Wara mu od Śląska.
    • Gość: WKS Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. IP: *.wroclaw.mm.pl 02.03.08, 15:50
      Drogi pismaku!!!Tutaj Pan Drzymala wchodzi w inne realia w klub z
      legenda z rzesza kibicow i budowanym nowym stadionem pod Euro I dla
      Slaska. My wrocławianie jestesmy dumni ze swojej tozsamosci i tym ze
      Wrocław cały czas sie rozwija. Mamy silny osrodek akademicki, mamy
      duze firmy ktore wchodza na nasz rynek. Nasz klub WKS Ślask to
      multimedalista w roznych dziedzinach. Tutaj odbeda sie Mistrzostwa
      Europy w koszykowce i pilki noznej. Poczesci Wrocław potrezbuje
      silnych jednostek ale i Drzymala potrezbuje Wrocławia. Nigdy sie nie
      bedziemy chodzili na jakis Groclin we Wrocławiu, bo Dutkiewicz
      wyjedzie na taczkach. Tylko Slask
      • Gość: gari w czym Wrocław jest gorszy od Poznania? IP: *.centertel.pl 02.03.08, 16:13
        Z tą legendą nie przesadzaj. Z historią owszem.

> My wrocławianie jestesmy dumni ze swojej tozsamosci i tym ze
        > Wrocław cały czas sie rozwija. Mamy silny osrodek akademicki, mamy
        > duze firmy ktore wchodza na nasz rynek.

I sądząc z wypowiedzi najgłupszych kibiców w Polsce. Bo w czym Wrocław ma być
        gorszy od Poznania?
      • Gość: q Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.08, 18:49
        Z całym szacunkiem, dla tego w co wierzysz, ale z mojej perspektywy (też jestem
        Wrocławianinem), dużo ciekawszą perspektywą jest wizja Śląska z kapitałem
        Drzymały grającego z Tottenhamem w Pucharze UEFA, niż dumnego, biedującego klubu
        grającego na "gruzowisku" przy Oporowskiej z Kmitą Zabierzów.
        • Gość: WKS fan Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 21:21
          Na Śląsk grajacy z Tottenhamem w uefa cup pojde z przyjemnoscia. Na
          Śląsk w ktory zainwestuje swoj kapital drzymala. Na Śląsk, lidera II
          ligi ktory uzyska awans po tej rundzie. Na groclin przemalowany na
          Śląsk nie bede chodzil nigdy. A kradziezy Barw, Herbu i Nazwy nigdy
          nie wybacze drzymale ani dutkiewiczowi.
          • Gość: t Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 21:35
            stawiaj sie stawiaj

pyry tez sie stawialy i mowily ze lech to tylko ten ich jedyny a nie zadna amica
            a teraz jakby im dac to by wykupili wiecej karnetow niz maja miejsc na stadionie

pieniadze przenosza sukces a jak wiadomo sukces ma wielu ojcow, tak samo bedzie
            u was

co do drzymaly, to ten czlowiek nie jest jakims glupkiem co wam bedzie ladowal
            kase w wasz "wielkie" i jedyny slask, tylko to jest biznesmen, wiec jak bedzie
            chcial to bedzie groclin slassk wroclaw i wasza napinka nic nie da, bo jak nie
            wy, to pryjda inni i kupia bilety koszulki, kubki, gadzety...
        • Gość: śmiech Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 23:00
          Z jakim Totenhamem żartujesz chyba? To se newrati. Drzymała, to już nie ten sam czlowiek co 4 lata temu. A jak chcesz wiedzieć czemu to sam poszukaj...
    • Gość: Johnny Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 15:57
      Pomyśl redaktorku, zanim cos napiszesz. Przychodziło średnio tylko
      4,5 tyś z prostego powodu-REMONTU STADIONU I ZAKAZU POLICJI !!!
      • Gość: komar móhe ukąse Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.as.kn.pl 02.03.08, 16:02
        hmmm...a powiedz mi mistrzu, skąd ten zakaz policji?? ;)
        • Gość: eisenreich Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 16:17
          ...a stąd gamoniu jest ten zakaz policji,że stadion niby nieprzystosowany i nie
          spełnia wymogów bezpieczeństwa,bo były takie mecze we Wrocławiu ,że gdyby mogło
          wejść 20 tyś. ludzi to tyle by było. I jeszcze jeden aspekt,którego nie sposób
          nie zauważyć -to mianowicie takie tuzy jakie przyjeżdżają do Wrocławia
          jak;Łowicz,Zabierzów czy Łomża nie uwłaczając nikomu,ale..no właśnie
          • Gość: sdv Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.e-wro.net.pl 02.03.08, 19:36
            heheheh 20 tysięcy, jaaasne, to powiedz mi czemu jakoś ludzie się
            nie zabijają o bilety na Śląsk.
    • Gość: mateusz Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. IP: *.wro.vectranet.pl 02.03.08, 16:00
      we Wrocławiu tylko WKS Śląsk, nie potrzebny nam jakiś Groclin, jeżeli Drzymała
      chce na meczach więcej kibiców niż w Grodzisku to musi liczyć się z tym, że nie
      Śląsk do OE wchodzi dostaje swoją licencję, nie korzysta z licencji
      groclinowskiej, nie ma mowy o zmianie barw, herbu a co najważniejsze nazwy.
      Inaczej może się pożegnać z szacunkiem, frekwencją.
      • Gość: kazio Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.nrth.cable.ntl.com 02.03.08, 16:39
        Nie martw sie o frekfencje.
        Beda sukcesy to i ludzie przyjda na mecz a moze tez na zawsze
        wyniesie sie ze stadionu banda szalikowcow debili.
        Gratulacje dla Pana Drzymaly, ta droga trzeba bylo isc juz kilka lat
        temu. Klub 1-szo ligowy grajacy na wsi nie ma zadnego finansowego
        sensu a pilka to juz teraz biznes a nie zabawa
      • Gość: Hey Slask Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 16:41
        Bedzie wszystko tak jak mowisz on moze sie reklamowac pod nazwa
        Groclin i nawet jak weznie 34procent udzialow to nei bedize tragedia
        zawsze wtedy pozostanie jeszcze dla lepszego sponsora cos.Groclin na
        koszulkach nazwa to nic zlego.Jak gra w ekstraklasie nasz Slask
        Wroclaw.Tylko rzal mi naszych graczy znow beda musieli udowadniac
        Tarasiowi jacy sa dobrzy kurcze mac!!!Sadze ze najlepsi z naszych
        zostana nie bede mowil ktorych bo moge zranic tych slabszych co sie
        nie nadaja na 2lige!!!Badzmy jutro na rynku o 12 i bedize wszystko
        jasne
    • Gość: Warka z Tych Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. IP: *.187.240.15.ip.airbites.pl 02.03.08, 16:53
      Bedzie wreszcie Bajern, lecz potrzeba jeszcze Wójcika
    • Gość: djraule Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. IP: 92.0.210.* 02.03.08, 17:03
      re:) o tym wlasnie piszemy ze Slask to herb barwy nazwa i kibice. O
      sytuacji lech amica raczej byc mowy nie moze bo my chcemy grac na
      naszej licencji w oe (po awansie) z naszym trenerem (Tarasiewicz)
      poniewaz nie chcemy sytuacji w ktorej za lat kilka pan Drzymala
      znudzi sie Wrocławiem i przeniesie na Ukraine. A do slow pana
      redaktora o Slasku powiem tylko tyle kim bylaby Wisla bez Cupiala
      itp...
    • Gość: gdybacz Do malkontentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 17:11
      Hej :)

Założenie optymistyczne wchodzi Drzymała :). Jest to bodziec dla innych ze sporą
      ilością $$ do inwestycji. Tworzy się niezła drużyna nazwa Śląsk cały czas jest.
      Za trzy lata stadion niczego sobie i ew puchary. Ilu z Was teraz tak psiączących
      na wszystko pozostanie obojętnymi i nie przyjdzie na stadion :)

Pozdrawiam wszystkich zdrowomyślących, fanatykow niekoniecznie:)

• Gość: Koleś z Wrocka Do autora artykułu... IP: *.magma-net.pl 02.03.08, 17:15
      Panie redaktorze Sarzało!!!
      Nie mogę znaleźć bezpośredniego maila do Pańskiej osoby a szkoda, bo chciałbym
      aby przeczytał Pan to osobiście i mógł odpowiedzieć.

Czy chociaż przez chwilę zastanawiał się Pan głębiej przed napisaniem tego
      artykułu??
      Ile krzywdy można wyrządzić i przekazać fałszywych informacji pisząc bez
      głębszego pomyślunku o takim temacie?? Oprócz ludzi siedzących głęboko w temacie
      kształtuje Pan świadomość osób zupełnie nieświadomych sugerujących się zdaniem
      dziennikarza fachowca!!!
      Czy wszystko Pana zdaniem polega na sprytnym przeniesieniu klubu w tabeli
      zmieniając nazwę ale zawłaszczając tradycję, herb a kibiców traktować jak
      baranów, którzy muszą z wdzięcznością to kupić???
      Po co podważa Pan wrocławską frekwencję nie interesując się nawet bazą jaką
      dysponuje Śląsk?? Czy zwrócił Pan uwagę na podany tu już przypadek meczu z Wisłą
      Kraków w PP?? Na stadionie ponad 7 tysięcy ludzi, gdyż więcej kibiców nie mieści
      ten moment stadion przy ul. Oporowskiej. Dlaczego zupełnie nie zwraca Pan uwagi,
      że wysiłkiem władz Wrocławia udało się Śląsk oddłużyć a w tym momencie nie jest
      to jakiś klub z zaplecza ekstraklasy tylko jej lider.
      Szanuję P.Drzymałę za to co zrobił w Grodzisku Wlkp. i popieram inwestowanie
      pieniędzy w futbol ale wyłącznie na zdrowych zasadach.
      Niech ŚLĄSK wywalczy sobie awans w SPORTOWEJ rywalizacji a nie
      techniczno-logistycznej i to powinno być dla Pana jako dziennikarza sportowego
      najważniejsze. Jest Pan przecież felietonistą poważnego portalu sportowego a nie
      komentatorem szukającym taniej sensacji!!! Mam prawo żądać od Pana rzetelnego
      dziennikarstwa i to niniejszym czynię.
      Podaję swój mail gdyby chciał Pan mi odpowiedzieć koleswr@wp.pl
      • Gość: Master Re: Do autora artykułu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 18:29
        Redaktor Sarzało nigdy nie zastanawie się przed napisaniem swoich
        wypocin. I w związku z tym stawiane przez niego tezy zawsze mijają się
        z rzecywistością.
      • Gość: Bobi Re: Do autora artykułu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 19:21
        Dodałbym coś jeszcze.... Rzeczywiście trudno odmówić panu Drzymale uznania jako
        rasowemu biznesmenowi i wszystkie słowa krytyki pod jego adresem mogą zakończyć
        się częstą ripostą: "to pokaż sam co potrafisz". Jednak trudno nie zauważyć
        kilku sprzeczności w felietonie. Na przykład: zdecydowanym błędem jest
        powoływanie się na wizję pana Drzymały przywołując z tej okazji obraz
        grodziskiego stadionu. To raczej przykład "antywizji" - jak można budować
        pierwszoligowa drużynę i tej miary (mniej więcej) stadion na wsi? (przepraszam
        mieszkańców Grodziska). Jaka to wizja namówiła pana Drzymałę do inwestowania w
        tak dziwny sposób? Czyżby pan Drzymała uważał się za najmądrzejszego nie pomny
        przykładów tych biznesmenów, którzy wskutek "inwestowania" w futbol po prostu
        splajtowali? O fałszywości wcześniejszych wizji pana Drzymały świadczy fakt, że
        chce przenieść klub do Wrocławia. Jeśli zamiar taki poparty jest podobną wizją
        jak wizja budowy stadionu w Grodzisku, to miej Boże w swej opiece WKS Śląsk.
        • Gość: AntyKresy Jak jesteście pewni awansu to dlaczego boicie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 14:32
          fuzji, pogracie z 6 mięsięcy i spadniecie z wiekszym hukiem niż przy
          wejściu do OE. Miasteczko i 1000 biznesmenów od używanych koórek wam
          nie pomoże w utrzymaniu klubu. Jeżeli już tak honorowo jesteście
          nastawieni do swojego klubu, to Drzymała właśnie dlatego chce mieć
          takich kibiców. Wasza zdecycodwana większość jednak to kibice
          sukcesu (Wisła) i macie prawo podniecac sie 7 tys. widzami, bo po
          kilku wtopach m.in z Groclinem zabraknie wytrwałości i miasta
          (nemiecki budżet) i kiboli DW. Tak więć gnijcie dalej, bo wy wiecie
          jak się robi biznesy w piłce (ostatnie 20 lat). A jak tak
          zainspirowały was artykuły o p. Drzymale to wieccie, że najpierw
          powstał InterGroclin a dopiero póżniej inwestycja w sport. No ale
          widzę, że u was myśli się najpierw o jajku a później o kurze.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia honorowi kibice.
    • Gość: west Groclin - Warta Poznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 17:37
      Chyba inwestycja w Warte po polaczeniu z Groclinem moglaby przyniesc wiekszy
      skutek.
      Nie sadze, zeby poznaniacy zmartwili sie, gdyby Warta grala w Lidze Mistrzow.
      Jezeli Lech mogl polaczyc sie z Amika, to mozliwe jest tez skojarzenie Warty z
      Groclinem. Poznan jest na tyle duzym miastem, ze moglby miec dwie dobre druzyny
      w ekstraklasie.
      • Gość: my Re: Groclin - Warta Poznan IP: *.icpnet.pl 02.03.08, 17:53
        parę lat temu grały trzy: Kolejorz, Warta i Olimpia...
      • Gość: kazio Re: Groclin - Warta Poznan IP: *.nrth.cable.ntl.com 02.03.08, 22:33
        Nie ma i jeszcze dlugo nie bedzie w Polsce miasta ktore moglo by
        utrzymac dwie druzyny pierwszoligowe
    • Gość: jax Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.08, 17:55
      Przenosiny klubów zazwyczaj fatalnie się kończą. Przykłady? Proszę:
      Olimpia Gdańsk, Piotrcovia Szczecin, a ostatnio Amica Poznań [niech
      nikogo nie zmyli wysoka pozycja w tabeli, wkrótce ją z taką grą
      stracą]
      • Gość: jax i jeszcze zapomniałem o jednym IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.08, 17:59
        Stasiak Ostrowiec Świętokrzyski
        • Gość: Start Namysłów Re: i jeszcze zapomniałem o jednym IP: *.as.kn.pl 02.03.08, 23:18
          i był jeszcze RACZKOWSKI ze swoją Odrą/Vartą Opole, tez poleciał z 2 do 3 ligi
          po dwóch latach!
    • pawel-wrocek23 Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. 02.03.08, 18:10
      Wstyd to przyznać ale we Wrocławiu i okolicach jest sporo potężnych firm którym
      gotówki nie brakuje (że wymienię tylko np. LG[wraz kooperantami],Volvo,Siemens).
      No i jest też szacowny obywatel Leszek Czernecki. Wszyscy oni mogli by wyłożyć
      na Śląsk o wiele więcej niż sam Drzymała.
      • Gość: Ciekawe Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.pwsz.legnica.edu.pl 02.03.08, 18:26
        Po co wymieniasz te firmy? Po co piszesz co by one mogły? Nie
        rozumiesz, ze one NIE CHCĄ inwestować w Śląsk? Skoro chcial tylko
        Drzymała, wzięli Drzymałe. Gęby sobie innymi firmami nie wycieraj i
        nie pisz co by one mogły. To są ich pieniadze i same decydują na co
        wydać. Najłatwiej sie dzieli i wydaje NIE SWOJE pieniądze....
        • pawel-wrocek23 Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl 02.03.08, 18:34
          Koleżko, wyluzuj. Po co ta furia? Po co ta złość? Nikim sobie, jak to ująłeś,
          gęby nie wycieram.
          Rozumiem, że one NIE CHCĄ. W tym całe sedno sprawy.
          Uważam po prostu że inwestycja lokalnego biznesmena, lub firmy byłaby
          pewniejsza, i bezpieczniejsza. Lepiej byłoby mieć takiego wrocławskiego Cupiała.
          To moje zdanie, a ty nie musisz się z tym zgadzać.
      • Gość: Świteź Wiązów By mogli wyłożyć, ale nie wykładają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 18:26
        ...bo siemens kładzie na Real Madryt, a LG i Czarneckiemu koło dzwonka to fruwa.
      • Gość: sc Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.e-wro.net.pl 02.03.08, 19:43
        No dobra - powiedzmy, że jestem doradcą finansowym wszystkich tych
        firm. Powiedz mi, co przyjdzie moim klientom z zainwestowania w
        Sląsk. Co od nich kupisz jakokibic? Autobus Volvo? A może stoisz w
        kolejce razem z Britney Spears po mieszkanie w Sky Tower za
        5milionów$? A może masz chociaż komórkę Siemensa (chociaż i tak
        wrocławski oddział się likwiduje i idzie w odstawkę) Jakoś nie
        wydaje mi się. A masz w domu chociaż monitor LG lub pralkę
        Whirlpoola? Hehehe, ja nawet mam, ale co z tego? Te firmy mają
        gdzieś Śląsk i nie przestaną mieć gdzieś tylko dlatego, że paru
        kiboli z trybun tak sobie od lat marzy (nie uwłaczając tobie).
        Lepszy Drzymała niż nic.
        • Gość: zdziwiony Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 22:44
          Dobre pytania.
          Ale ja mam lepsze, co Drzymale da reklama, jeśli jego produktów bezpośrednio nie kupuje klient końcowy. Większość kupujących samochody w których są foteliki Groclinu nie ma o tym najmniejszego pojęcia, poza tym szczerze mówiąc ma to dokładnie tam.
          Nie zastanawia Was to, dlaczego Drzymała właśnie teraz wchodzi w Śląsk, nie dwa lata temu, czy rok? Tylko teraz, po ogłoszeniu że Wrocław będzie w Euro 2012? Nic to nie mówi?
        • pawel-wrocek23 Re: LG też mam, i co z tego? 03.03.08, 12:42
          Zgadzam się że lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Po prostu uważam że ta
          inwestycja to mimo wszystko spore ryzyko (władze miasta powinny zadbać by nie
          było żadnych niedomówień).
          Jeśli chodzi o mnie to i tak, dalej będę chodził na mój Śląsk, z Drzymałą, czy
          bez. A jemu życzę powodzenia.
          A co do LG, to też mam monitor tej firmy (model FLATRON L1718S)
    • Gość: Adziu Wielkopolski do redaktora Sarzały IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.08, 18:33
      Redaktorze Sarzało, posłuchajcie.
      Jeszcze parę lat temu byłem przekonany, że GW jest gazetą, od której się można
      co nieco nauczyć. Jednakże przez kolejne lata przekonuję się, że należy bardzo
      zważac na jej teksty, bo są po prostu nierzetelne.
      I ten Wasz Redaktorze felieton takim tez jest. Prawem kaduka piszecie o
      Grodzisku, że "ani kulturowo nie jest to miejsce dla piłki".
      Za to w Waszej Warszawie jest miejsce "kulturowe dla piłki"?
      M.in. to Wy dziennikarze GW pośrednio przyłożyliście rękę, do tego, że drużyna
      musi się wyprowadzić z Grodziska. Sam Prezes Drzymała wielokrotnie podkreślał,
      że drużyna z Grodziska nie cieszy się specjalną estymą. Bo dla WAS Redaktorze
      Sarzało warto pisać wtedy, gdy na stadionie się coś zapali, wybuchnie, kogoś
      pobiją, kogoś oplują chamskimi epitetami. Jak na przykład na Legii. Gdzie strach
      pójść na mecz, gdzie nie do wyobrażenia jest, aby zobaczyć mecz z małymi
      dziećmi. Piłkarska rozróba jest dla Was dopiero atrakcyjnym tematem do pseudo
      rozważań.
      Natomiast jak na stadionie jest porządek, czysto, bez rozrób. Gdzie bezpiecznie
      można przyjść z rodziną, z małymi dziećmi, to wtedy dla Was jest to mało
      atrakcyjne. A już wręcz nie do zniesienia jest fakt pokonania przewspaniałej
      Legii przez Groclin. Wasze teksty niby piszą o zwycięstwie Groclinu, ale
      jednocześnie są przesiąknięte drwiną i zjadliwością.
      Nie piszcie teraz w GW głupot o tym, że dziennikarze nie przyłożyli swojej łapy
      do wyprowadzki Prezesa Drzymały z Grodziska Wlkp. Może nie przyłożyli,
      rzeczywiście. Ale na pewno to co dzieje się w sporcie w Grodzisku nie cieszy się
      Waszą estymą. W GW co druga, co trzecia wiadomość sportowa to o Lechu, na siedem
      różnych sposobów. Temat analizowany w najróżniejszych przekrojach. Natomiast o
      Groclin-Dyskobolii rzadko, a nawet bardzo rzadko. To Wy Sarzało m.in.nie
      posiadacie uznania, to Wasze artykuły nie zawierały jednoznacznego uznania dla
      ewenementu na skalę międzynarodową, jakim jest wielki sport(piłka nożna) w takim
      miasteczku jak Grodzisk. Gdzie sa artykuły, które sumiennie ukażą wręcz wzorowa
      organizację klubu na wszystkich szczeblach szkolenia. A jest co pokazać całej
      Polsce, a nawet Europie. Gdy zawożę moich gości z zagranicy, zarządzających
      wielkimi firmami w Europie na stadion w Grodzisku i pokazuję jego standard i
      organizację, to nie mogą wyjść z podziwu i nie szczędzą uznania dla jego
      właściciela. Zawsze proszą o możliwość spotkania z nim, aby go poznać. A Wy
      gdzie jesteście Sarzało w GW ze swoim ubogim, jednostronnym warsztatem
      dziennikarskim?
      Nie jestem obywatelem miasta Grodziska, z tym miastem mam nic wspólnego. Ale
      będąc tam wcale nie tak rzadko i patrząc okiem
      gościa widzę, zresztą nie tylko ja, jak miasto od dobrych kilku lat zmienia
      swoje oblicze. Tylko Wy w GW bardzo rzadko raczycie to w swoich felietonach
      zauważyć. A to przecież rozwój sportu i wizyty gości i kibiców z całej Europy w
      tym mieście wymusił wręcz na mieszkańcach miasta i jego włodarzach konieczność
      zmian w tym mieście. Jeśli nawet któregoś dnia Prezes Drzymała wyprowadzi klub z
      Grodziska, to po jego działalności pozostanie tym
      mieście bardzo wiele trwałych na kilkadziesiąt lat obiektów i innych elementów.
      On tego do grobu nie zabierze, to już dzisiaj stanowi dla niego pomnik
      potwierdzający znaczący wkład w rozwój miasta. I będą te lata wspominać następne
      pokolenia. Słynne wizyty klubu z Herthy Berlin czy Manchesteru City.
      Trzeba tu podziwiać niesłychana odwagę i determinacje Prezesa Drzymały i
      działaczy klubu i piłkarzy, że nie ugieli się przed tymi słynnymi legendami
      europejskiej piłki. I to z jakim wspaniałym sukcesem.
      Przecież wg niego rodzina Prezesa jest zabezpieczona na kilka pokoleń. Nie
      musiałby przecież wdawać się w działaność sportową. Bo to dodatkowo bardzo dużo
      kłopotów i stresu. Ale zadecydowała o tym jego pasja do działania na rzecz
      rodzinnego miasta. A taką samą pasję miało od wielu pokoleń i ma nadal bardzo
      wielu Grodziszczaków. Ta pasja do działania i oddanie miastu pozwoliło zachować
      polskość w czasie bezwzględnego pruskiego zaboru. To przecież w Grodzisku Wlkp w
      pierwszych latach XX wieku powstała pierwsza polska organizacja sportowa
      założona przez Polaków mieszkańców Grodziska. Był to zaczątek do powstałej po
      dosłownie kilku latach Dyskobolii. Przypominam był to rok 1922.
      Wręcz symboliczna jest mała wystawa w Hotelu Groclin, na której przedstawiona
      jest historia Dyskobolii od zarania jej powstania. Gdzie obok wielu działaczy
      tego klubu umieszczone są wizerunki działaczy, którzy przewinęli się przez
      dziesięciolecia historii klubu, od gen Sosnkowskiego ( fundatora istniejącej do
      dziś drewnianej, zabytkowej trybuny pochodzącej z lat 20-tych ub. wieku ) do
      Prezesa Drzymały.
      A wtedy to jeszcze w samym Poznaniu późniejszy Kolejarz dopiero raczkował. A
      zatem Redaktorze Sarzało więcej szacunku w Waszych felietonach dla klubu, dla
      wysiłku mieszkańców tego miasta. Bo to co wykonali w ostatnich kilkunastu latach
      odmieniło diametralnie miasto i zasługuje na wielki szacunek i uznanie.
      Jesli Prezes rzeczywiście wyprowadzi klub z Grodziska Wlkp, to będzie to bardzo
      wielka przegrana mieszkańców i istniejacych naprawdę kibiców. Ale przede
      wszystkim będzie to wielka porazka władz samorządowych i wojewódzkich. Bo nie
      stało im umiejętności, aby zatrzymac w Wielkopolsce tak wspaniałe dzieło. W
      inicjowaniu i budowaniu nowych projektów Prezes ich wielokrotnie przewyższył. A
      WAm Redaktorze Sarzało widać brakuje poczucia regionalnego patriotyzmu, a pasji
      i uznania do czyjeś pracy też u Was niedostatek. Bo inaczej klub z Grodziska nie
      byłby tak dyskryminowany w Waszych felietonach.
      Nazwę to bardzo delikatnie zwykłą dziennikarską
      niesolidnością.
      Od żurnalistów warszawskich nie zamierzam jako Wielkopolanin tego wymagać. Jeśli
      sami raczą zauważyć ewolucję w Grodzisku jako przykład dla innych właścicieli
      firm i włodarzy miast, to uchylę przed nimi mój kapelusz. Natomiast wielkopolscy
      dziennikarze mają wręcz obowiązek wspierać w swoich felietonach i w pracy
      dziennikarza, tę przykładną prace organiczną jaka w Grodzisku Wlkp jest od wielu
      lat wykonywana.
      Wałkowanie przez Was ciągle tematu, że piłka I-ligowa w małym mieście nie ma
      racji bytu jest zaściankowe.
      Nie jestem żadnym zauroczonym fanem Dyskobolii czy Prezesa Drzymały. Nie zgadzam
      się również z wieloma działaniami prowadzonymi przez klub, np. beznadziejną
      polityką marketingową, widzę jeszcze wiele rzeczy do dalszego udoskonalenia na
      ślicznym już stadionie w Grodzisku, tak, aby kibic był rzeczywiście zadowolony z
      pobytu na nim. Nie jestem też fanem akurat miasta.
      Jednakże kategorycznie nie zgadzam się z Waszym dotychczasowym podejściem do
      sportu w tym mieście.
      I właśnie dziennikarze powinny być tu wielkim oparciem i wsparciem medialnym we
      wszystkim co budowane solidnie, sumiennie i po wielkopolsku. I tego i tylko tego
      od Was oczekuję jako
      Wielkopolanin z dziada pradziada.

Z poważaniem
      Adziu Wielkopolski

PS. Przepraszam za użycie zwrotu „Wy”. Zastosowałem go celowo dla pokazania i
      podkreślenia Pana staroświeckiego, nie z tej epoki podejścia do tematu rozwoju
      sportu w małych miastach.
      Mam nadzieję, że mi Pan to wybaczy.
      • Gość: lol sprawa dot. Grodziska Wlkp i Wrocka a wychodzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 19:30
        ...kompleks Warszawy

koles - nie mozesz wydukac z siebie czegos, zeby sie do Warszawy nie przyczepic ?

jaki zwiazek z tym zamieszaniem ma Warszawa ?

z laski swojej, od Warszawy sie odp...ol :)

• Gość: Adziu Wielkopolski Re: sprawa dot. Grodziska Wlkp i Wrocka a wychodz IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.08, 21:59
          O jakim kompleksie W-wy. To W-wa ma piłkarski kompleks Groclinu.
          A styl masz iście typowy dla Legii. Dlatego w całej Polsce Was nie lubią.
          Pozdro
        • Gość: Adziu Wielkopolski Re: sprawa dot. Grodziska Wlkp i Wrocka a wychodz IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.08, 23:52
          A tu masz odpowiedż kibica z ludzką twarzą na Twoje małpie wypociny:
          Re: Groclin w koszulkach Slaska?!
          Autor: Gość: greg IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 02.03.08, 23:34
          Dodaj do ulubionych Skasujcie
          Odpowiedz

A skad wiesz, ze nie jezdze? Na stadionie Energii Chociebuż byłem
          juz wielokrotnie. Zaiast "bialostockie kopanej" wole ogladac
          porzadna pilke na porzadnym stadionie. A skoro taka moze byc we
          Wroclawiu, to ja mowie tak!
          A na Oporowska nie chodze od wielu lat, kiedy kretyni mieniacy sie
          wielkimi kibicami Śląska, wystraszyli mi dziecko. Gowno nie futbol
          na gownianym stadionie. Ale Wy chodzcie sobie dalej na ta Oporowska
          i najlepiej zacznijcie juz protest na wzor smiesznych kibicow Legii.
      • bewu do Adzia 02.03.08, 20:37
        To dowód na dyktat publiki. Tak w przypadku częstego pisania przez
        poznańską GW o Lechu, jak i w przypadku wyprowadzania się Drzymały z
        Grodziska.
        To publika (większa) chce czytać o Lechu, to publika (większa)
        będzie oglądać klub Drzymały we Wrocławiu niż w Grodzisku.
        To też kolejny dowód na przychodzenie ilości w jakość. Bo to większa
        publika może dać większe pieniądze na utrzymanie klubu. I klub
        będzie miał większy budżet, lepszych piłkarzy i może awansuje do
        pucharów.
        To też dowód na branie przez Drzymałę dobrego przykładu z Amiki.
        Widział, ile musiała dokładać do interesu we Wronkach i widzi, o ile
        ta kwota się zmniejszyła po przeprowadzce do Poznania.
        A historią piłkarzom pensji nie zapłacisz.
        • Gość: Adziu Wielkopolski Re: do Adzia IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.08, 21:56
          Stary,
          po prostu nie pojąłeś sensu wypowiedzi. Tu nie chodzi o sam fakt wyprowadzki do
          Wrocławia. Tu nie chodzi kasę większej publiki we Worcławiu. Uwaga dot.
          rzetelności dziennikarzy.
          Pozdro
    • Gość: wroclawianin Groclin, czemu nie? IP: 212.127.91.* 02.03.08, 18:41
      Jestem wroclawianinem, ale zupelnie nie darze sympatia Slaska. To klub o tradycjach ZOMOwskich i naziolskimi kibicami. Bardzo bym sie cieszyl, gdyby ta cala tradycja poszla w ch... i gotow bylbym zaakceptowac nawet Groclin Wroclaw.
      • Gość: andrew Re: Groclin, czemu nie? IP: *.e-wro.net.pl 02.03.08, 19:24
        heheh taki z Ciebie wroclawianin jak z d.... trąba. Jak piszesz cos
        w temacie to lepiej sie zapoznaj z historią, bo jesli nie masz
        dobrych informacji to po co piszesz. Śląsk to wojskowy klub. A ty
        jak jestes wstanie zainteresowac sie klubem Groclin Wrocław to sobie
        go załuż i zaczynaj mu kibicowac od B klasy. A Śląsk jest dłużej od
        Ciebie w tym mieście sie odczep.
      • Gość: Andrzej Re: Groclin, czemu nie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.08, 19:41
        No pieknie dojeb..łeś gościu malinowy!Śląsk i tradycje ZOMOwskie?A gdzie ty KUTASIE byłeś jak pół Wrocławia walczyło na Grabiszyńskiej i Pereca? Pewnie jechałeś w polewaczce milicyjnej. I taki ch.. będzie opluwał nasz klub:)
      • ben-oni Re: Groclin, czemu nie? 02.03.08, 20:27
        Śląsk ma chyba najbardziej chamską publikę w Polsce i tu widze problem Drzymały. Mieszkam we Wrocławiu i wstyd mi za Śląsk, za klub tolerujący kiboli, faszystów i bandytów na trybunach.
        Chyba najlepiej zrobiłby Drzymała kupując Ślęzę, albo jakiś mały klubik wrocławski (Zakrzów, Kolejarz itp.)
    • Gość: Jooker Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 02.03.08, 19:22
      ...zrywaj się z Wrocławia, prezesie jakiegoś śmiesznego klubu,tutaj ludzie
      kochają ŚLĄSK WROCŁAW...i to się nigdy nie zmieni...przekonasz się jak bardzo
      mamy Ciebie i Twój Groclin w du...nikt nie będzie chodził na Twoje
      badziewie...ŚLĄSK był jest i będzie na wieki we Wrocławiu... nikt Cie tutaj nie
      chce... HEJ ŚLĄSK!!!
    • Gość: mirek Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. IP: *.gprs.plus.pl 02.03.08, 19:26
      gratuluje pomyslu i zazdroszczemoze kibice w wroclawiu sa madrzejsi niz w bydgos
    • Gość: Chicago Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 02.03.08, 19:33
      Stanie sie to o czym ja mowilem juz pare ladnych lat temu. Nie mozna
      biznesu pilkarskiego rozwinac dobrze na prowincji. Pzykladem jest
      Grodzisk , Wronki, Leczna, Ostrowiec Sw. i takie inne pipidowki.
      Nie chce nikogo obrazac ale pilka to tez / albo
      przedewszyskim /kibice na trybunach . Powinien istniec wymog , ze
      jezeli chcesz grac w ekstraklasie, musisz posiadac stadion na np.
      conajmniej 25 tysiecy. Taki warunek automatycznie przekreslamale
      miasteczka, w ktorych nie ma szans na zrobienie europejskiej
      druzyny. Cieszyc sie trzeba, ze powracaja dawne firmy typu Slask
      Wroclaw , Lecha Gdansk itd. Mysle ze na ekstraklase zasluguje
      rowniez Szczecin , Gdynia , Lublin , Rzeszow i mam nadzieje , ze
      nikt nie bedzie probowal zrobic pilki na poziomie ekstralasy w
      zastepstwie tych miast w Zamosciu, Lancucie, Wejcherowie lub
      Pulawach. To poprostu nie wypali. We wroclawiu czy Gdansku musza byc
      dobre druzyny poniewaz cos trzeba bedzie zrobic z tymi stadionami po
      mistrzostwach. One musza przynosic jakies zyski tzn. trzeba bedzie
      je zapelnic co dwa tygodnie w conajmniej 80%. Taka szanse daje
      Ekstraklasa i bogaci sponsorzy np. Drzymala, Kulczyk czy Solorz.
    • Gość: Piotrek Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 02.03.08, 19:36
      Wrocław kibicowsko prezentuje się fatalnie! Tu nie ma żadnych ani
      tradycji ani kibiców. Lepiej przyjąć kasę Drzymnały i nie buntować
      się! Śląsk to nie jest klub pokroju Wisły Kraków ani Legii ani
      Górnika, o czym wy wogóle mówicie. Przetsańcie się unosić honorem,
      bo będziecie dalej przez 10 lat tkwić w bajorku.
    • adam81w Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. 02.03.08, 19:50
      Jesli tylko zrobia tak jak w Lechu z amiką to nie mam nic przeciwko.
      ale groclinu slask bym nie chcial. fuzja nie. wejscie w klub slask,
      zrzeczenie sie akcji dyskobolii i ok.
    • ben-oni Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl 02.03.08, 20:20
      Wrocław? Pierwszym krokiem pana Drzymały powinno być danie całostronnicowego ogłoszenia w Słowie Polskim: "łapówek nie daję, a wszystkim politykom doradzam trzymanie się daleko od mojego klubu..."
      We Wrocławiu KAŻDY klub sportowy obwieszony jest pasozytniczą pleśnią darmozjadów-polityków, wysysajacych szmal i resztki zapału. Wystarczy wspomnieć Czarneckiego (wielki fan żużla...), Schetynę i Protasiewicza... Pozostaławały po nich zawsze tylko zgliszcza i długi.
    • Gość: NIE dla Drzymały Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Groclin.. IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 02.03.08, 20:30
      oodac klub drzymale w takim momencie to najwieksza glupota... bo
      jesli awanujemy to za pol roku sponsorzy beda walic drzwiami i
      oknami do Śląska i drzymala o tym wie dlatego chce tu wejsc teraz a
      nie za pol roku.... srac na niego damy rade sami!!! Wrocław bez
      drzymaly!!!!
      • Gość: kooba Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 02.03.08, 20:57
        Wstyd mi za wrocławskich kibiców. Zanim zaczniecie gryźć rękę która was chce
        nakarmić, dowiedzcie sie czegoś. Drzymała od razu powiedział, że nie ma zamiaru
        zmieniać nazwy klubu. Ktoś chce władować kasę w wasz klub, bo chce drużyny w
        dużym mieście, z dużą ilością kibiców, a wy się oburzacie. Nie mogę tego pojąć.
        Ja się cieszę z tej fuzji, ale współczuje panu Drzymale kibiców...
        • Gość: travi Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 21:25
          Po pierwsze fuzje to najwiekszy syf polskiej pilki. Nigdy nie
          wyniknelo z nich nic dobrego w dluzszej perspektywie. Po drugie
          Śląsk to Śląsk, lider II ligi. Przemalowany groclin nigdy nie bedzie
          prawdziwym, NASZYM Śląskiem Wrocław!!! Drzymala chce, to niech
          inwestuje pieniadze w Nasz Klub ale ten co gra teraz w II lidze.
          Niech zamiesci sobie reklame groclinu na koszulkach bandach
          reklamowych. Ale tradycji nie kupi nigdy.
    • Gość: green Re: Drzymała chce Ligi Mistrzów. I przenosi Grocl IP: *.wroclaw.mm.pl 02.03.08, 20:52
      Nie wiem po co ludzie wciaz wracaja do lamentu o nazwe groclin
      wroclaw, skoro od tygodnia juz wiemy, ze ani wladze miasta ani sam
      Drzymala nie zamierza zmieniac nazwy klubu. Po kiego wala ciagle o
      tym pisac? A moze kurnikowi kibole chca na wszelki wypadek
      podsycac "ostrozna" niechec przez Drzymala, zeby latwiej bylo z
      jakiegos powodu rozdmuchac konflikt?

Jesli Drzymala wejdzie w Slask na zasadzie: przyniesie kase i kilku
      zawodnikow, to nie ma zadnego powodu wyrazac sie o nim z niechecia.

Jesli natomiast bedzie chcial wszystko wywrocic do gory nogami -
      trenera, sztab i wszystkich pilkarzy, to niestety dojdzie do
      konfliktu z kibicami tak czy siak.
      Pewna role odegraja tu jeszcze wladze Wrocka i bedzie ciekawie.

Ale poczekajmy jak to sie rozegra, a nie pier..lmy bzdury o "Amice
      Poznan", bo to nabierze tylko naiwnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka