Gość: Zeek IP: *.acn.waw.pl 09.04.08, 08:53 20% to neonaziści, fakt. Ale Miklas zapomniał dodać, że pozostałe 80% to kanibale. Czuję, że porozumienie kibiców z zarządem jest blisko! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaron82 Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 08:54 Ciekaw jestem czy jak wam choćby Oli strzelał gole na Łazienkowskiej to nie było rasistowskich okrzyków albo jednoznacznego buczenia... Dramat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krawo Re: Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców t IP: 193.24.14.* 09.04.08, 09:11 Nie da się ukryć, nawet w TV było słychać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legionista Re: Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców t IP: 217.153.207.* 09.04.08, 10:35 A pamiętacie przyśpiewki typu "Widzew! Co? Do gazu!"? Ale to nie 20% neonazistów, to raczej 5% idiotów i ćwierćmózgów, niestety na eksponowanych pozycjach (patrz "staruch"). Tak jest na każdym stadionie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaziu Re: www.legia-cwks.pl IP: 91.84.50.* 09.04.08, 12:11 Ciekawi mnie ile procent neonazistow stanowi zarzad Legii. www.legia-cwks.pl Odpowiedz Link Zgłoś
laku82 Re: Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców t 09.04.08, 13:16 Rasista Miklas kłamie i zieje nienawiścią!! Jak taka rasistowska menda może jeszcze prezesować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa200 Re: Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców t IP: *.e-wro.net.pl 09.04.08, 14:28 Czy to jakaś choroba. Wszędzie szukać nazioli. wystarczyłoby 5 takich a i tak afera by była. Dajcie se siana pismaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fal Re: Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:31 Wczoraj strzelał? A jak robiłeś kiedyś w pieluchę to mam teraz też nazywać się obsrajmajtkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa piłkarze z zagranicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 08:57 Czy to nie w Legii jest najwięcej obcokrajowców? A nawet jeśli gdzieś jest więcej to i tak Legia jest pod tym względem w czołówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaron82 Re: piłkarze z zagranicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 08:58 O tym to akurat kibice nie decydują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to .. IP: *.gprs.plus.pl 09.04.08, 08:59 reszta tez nie jest lepsza, nawet jak nie sa neonazistami. Ale równiez nie pochwalam kiboli z mojego klubu - praktycznie sami bandyci. wiec nie sa lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.08 Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to ... 09.04.08, 09:01 No i czego beczysz Miklas. Lepiej powiedz co ITI zrobiło żeby ten stan zmienić? Zaczęło się układać z Bosmanem - kryminalistą którego miejsce jest na Białołęce, a nie na stadionie piłkarskim, podnieśliście ceny biletów i myśleliście że problem sam się rozwiąże? Miotacie się od ściany do ściany i nie macie żadnej koncepcji na rozwiązanie problemu. Takie wypowiedzi świadczą tylko o słabości klubu, który stacza się na dno razem z całą polską piłką. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców t 09.04.08, 09:02 www.dailymotion.com/video/x500y1_bbc-inside-sport-poland-football-ra_sport Trochę prawdy, trochę bzdur (Legia wyrzucona z pucharów za rasizm to już niezła manipulacja). Moim zdaniem liczby przesadzone, nie wyróżniamy się na tle innych państw a wychodzi na to że 1/3 kibiców biega na zloty nazistów. A co do Miklasa - bardziej jego wypowiedź uderza w Polskę jako organizatora Euro niż w Legię - podtrzymuje on główną tezę programu że nie możemy organizować takiej imprezy bo brak u nas kultury. Choć problem niestety istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel Miklas powiedzial to co umie rzec po angielsku IP: *.171.104.42.crowley.pl 09.04.08, 09:36 Skad informacje o 15-20% Sa badania? Skad pomysl, ze nie umiemy zyc z innymi narodowosciami? Sa w Polsce Wietnamczycy, Arabowie, Murzyni, Ukraincy. Nikt im nie podpala mieszkan, nie morduje. Mamy katolikow, prawoslawnych, muzulmanow, zydow i tez nic zlego sie nie dzieje. Przez wieki w Rzeczpospolitej byla tolerancja i wspolistnienie kultur, wiec co on pieprzy, ten Miklas?! Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Miklas powiedzial to co umie rzec po angielsk 09.04.08, 10:22 Orajt,poczekajmy na morderstwa i zaczniemy działać - głupi Polak przed szkodą, jak zwykle oraz zawsze i wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka neonazista 09.04.08, 10:38 dawniej-ktos kto czynnie lub biernie sympatyzowal z partiami neonazistowskimi/czyli lewicujaco socjalistycznymi/ dzis,w michnikowo-POstkomunistycznym Matrixie i jego nowomowie,neonazista jest ktos,kto nie kocha Waltera dzis,jutro Michnika,POjutrze eutanazji Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: neonazista 09.04.08, 10:42 Z tego co piszesz lidek, wnioskuję że nie kochałeś tatusia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa lewica Re: neonazista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 11:17 Głupiś synu ubeka. STOP FASZYZMOWI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viornisko Re: neonazista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 12:12 Ale też i stop komunizmowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeenio Re: neonazista IP: *.amend.com.pl 09.04.08, 15:06 A ile procen5t kibiców to neokomunisci ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: candlekeep Niesmak IP: 217.153.60.* 09.04.08, 09:04 Cóż, do tej pory w konflikcie: Zarząd Legii - Kibole stałem po stronie Zarządu. Jednakowoż opisana w artykule opinia Miklasa w moim odczuciu nie ma nic wspólnego z poszukiwaniem porozumienia. Uważam, że bydło trzeba wyrzucić ze stadionów, jednak nie oznacza to, żeby w miejsce konkretnych rozwiązań bawić się w szkalowanie i skarżenie się na drugą stronę osobom trzecim, jakimi są w tym momencie dziennikarze BBC. Takie zachowania zaognia, a nie prowadzi do rozwiązania sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 To zwykłe kołki i chamy a nie neo... 09.04.08, 09:05 Aby być nazi trzeba mieć minimalną wiedzę historyczną na temat. Nie spodziewam się aby ta ciemna masa wiedziała coś więcej poza tym że Hitler był i malował pokoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro Re: To zwykłe kołki i chamy a nie neo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:51 Problem z wąska, acz agresywną grupą kiboli - neonazizstów ma równiez Sląsk Wrocław. Sadzę, że jest to problem wiekszości klubów piłkarskich I i II ligi. Należy stworzyć ogólnopolski front STOP FASZYZMOWI NA STADIONACH. Rasizm wśród polskich kiboli to buractwo trzeba go tepić w najdrobniejszych przejawach ... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: To zwykłe kołki i chamy a nie neo... 09.04.08, 12:07 Oni wiedza, ze Hitler byl i nie lubil Zydow. I to im wystarcza - prosta ideologia dla prostych ludzi. -- f. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzew w warszawie Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to .. IP: *.aster.pl 09.04.08, 09:07 reportaż był tendencyjny i manipulatorski... udało się w nim wykorzystać "otwartych" ludzi, którzy ujawnili swą głupotę - przykładem miklas... kibice są rożni - źli okropnie (czy gorsi od listkiewicza?), ale większość to młodzi ludzie... jakie działania edukacyjne prowadzi legia, by wyplenić nazizm? to,że nie wszyscy ludzie są mądrzy - to jedno; to, że miklas nie nadaje się na prezesa polskiego klubu - to drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to .. IP: *.chello.pl 09.04.08, 09:18 panie kochany nie wiesz co mówisz oczerniasz tych co tworzą klub są jego DUMĄ pozdrawiam cała LEGIE a pan panie prezesie pora odejść z tego klubu bo nie pasujesz i nic tylko niszczysz i oczerniasz kibiców . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:23 tworzą klub? Są jego dumą? Co ty chłopie bredzisz?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo(L) Re: Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:51 Pewnie mu raca wybuchła w ręce, wysmażając przy okazji mózg. Daj spokój choremu człowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beton kAROL(l) a ty już byłeś na terapii u samsona?? IP: *.icpnet.pl 09.04.08, 18:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:34 Normalni ludzie przestali przychodzić na stadiony żeby nie mieć do czynienia ze zdziczałymi bandami manelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blikle Hahaha... swietoszki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:38 push-upek.wrzuta.pl/img/file/tgdVqEs7j4/teddy_boys_95 galeria.glos.com/pict/7/808.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
minasz łks i widzew to sa najbardziej rasistowskie kluby 09.04.08, 09:38 antysemityzm jest widoczny na kazdym kroku oba wymienione wyzej kluby powinny zostac zamkniete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lifciarz Re: Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:41 Naprawdę do tej pory byłem neutralny w tym konflikcie (Klub-kibice). Ale Klub pokazuje po raz kolejny swoją ignorancję. Rzeczywiście, porozumienie coraz blizej...Nie rozumiem, sr.. we własne gniazdo?? Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to .. 09.04.08, 09:43 Wszyscy tu ględzą o "porozumieniu klubu z kibicami". Ja czegos nie rozumiem. Kibic ma zapłacić za bilet i oglądać, ewentualnie dopingować. Jakie porozumienie? W jakiej sprawie? Że nie będzie zadym? To kto w końcu rządzi w klubie, Leon czy jego dzieci? Teatry jakoś nie podpisują porozumień z widzami. Jak się kibicom nie podoba niech siedzą w domu! 20 % neonazistów potrafi skutecznie odstraszyć całą reszte od przychodzenia na stadion. Władze klubu dbając o swoje interesy (o kasę) mają prawo nie wpuszczać ich na stadion, a kibicom NIC DO TEGO. Jesli władze klubu uznaja, że likwidacja Żylety im się opłaci to powinny to zrobić. Bo mecz piłkarski jest widowiskiem dla wszystkich a nie dla garstki sfrustrowanych i zakompleksionych kiboli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niga Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:50 To trochę osobliwa opinia, zważywszy, że w Legii gwiazdorski status mają Dickson Choto i Takesure Chinyama - może ich zapytać, czy czują się prześladowani przez rasistów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niger poprawnosc polityczna pelna geba IP: 212.160.172.* 09.04.08, 09:52 Dramat. Zamiast walczyc z bzdurami BBC to potakuje, bo tak wypada ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to .. IP: 195.94.207.* 09.04.08, 09:57 a "zydzi, zydzi cala Polska was sie wstydzi" to "Zyleta" nie spiewa? Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to .. 09.04.08, 09:59 brak mi słow. Nie można pluć we własne gniazdo: Oto mój komentarz na kopacze.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor78 Re: Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:08 Pluc na wlasne gniazdo? A co mial powiedziec? U nas nie ma rasistow, tak jak mowia kibole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakon666 Miklas swoje, gawiedź sie nabiera, karawana jedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:02 dalej... Panie Miklas, nie rób pan z siebie wiekszego idioty. Od początku konfliktu jestem po stronie kibiców. Na Legii mmój ostatni mecz był z widzewem (3:1) kiedy to sam zostałem na żylecie. Od tamtej pory nie chodze na Legie - nie dlatego że jest niebezpiecznie, nie dlatego że się boje nazistów - nigdy nic złego mnie na stadionie ani w ololicach nie spotkało- a dlatego że nie chce nabijać kabzy takim szumowinom jak pan Miklas. Ponieważ kibicowałem mojemu klubowi z otwartej trybuny zostałem już przez właścicieli określony jako "bandyta", "chuligan", "kibol", "diler" teraz jeszcze "neonazista". Jak to jest że tym ludziom wolno mnie bezkarnie obrażać? Jakbym ja w ogólnopolskim dzienniku nazwał panów Miklasa i Waltera np bandą pedofili to raczej bym się musiał z tego gęsto tłumaczyć - oni jakoś mogą wszystko i wciąż im mało, i brną dalej. Co ja komu zrobiłem? Skonczyłem 2 szkoły wyższe, mówie w kilku obcych językach, mam stałą pracę, nigdy nie mialem żadnych nawet najmniejszych zatargów z policją, nigdy nikogo nie pobiłem, nie skrzywdziłem. Moja jedyna wina polega na tym że mimo bycia traktowanym jak śmieć przez władze klubu, byłem wielokrotnie na Żylecie i zdzierałem gardło tylko dlatego żeby tym jedenastu chłopakom z eLką na piersi się lepiej grało. i co? taka gnida Miklas teraz będzie robić ze mnie kryminalistę bo sam nie umie zarządzać klubem?? Będzie udzielał bzdurnych wypowiedzi mącąc ludziom w głowach (co widać po komentarzach - ludzie i tak są skołowani a ten jeszcze dolewa oliwy) zamiast się zająć czymś poważnym - może byście usprawnili np wejścia na stadion bo to wstyd co sie tam dzieje, krzesełka, ubikacje to samo... skupcie sie na tym co istotne a nie na eskalacji konfliktu. Czemu to ma służyć panie Miklas?? Kogo i do czego chcecie przekonać? Mi jest osobiście bardzo przykro że sie mnie tak traktuje. To m.in. ja dokładam do tego klubu swoje pieniądze, energie i zdrowie, a co mam w zamian?? Boli mnie to bardzo i chciałbym żeby sie już skonczyło, niestety ze strony władz klubu widzę jedynie kolejne chore zagrania zamiast próby zbudowania czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bongos to miklas powiesil swastyke w poznaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:10 boli ze powiedzial prawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emte Re: to miklas powiesil swastyke w poznaniu? IP: *.chello.pl 09.04.08, 11:46 jaka prawde? skad Miklas wzial swoje wyliczenia? czy to tylko Polska ma problem z nazistami? moze podam przyklad wloskiego klubu S.S. Lazio, gdzie Paolo Di Canio, pilkarz tego klubu, "pozdrawial" swoich kibicow nazistowskimi pozdrowieniami. Z reszta "kibice" tego klubu nazywaja siebie nazistami. ja sam chodzilem na Legie (na kryta) 3 lata i przez ten czas nie slyszalem zadnych rasistowskich okrzykow. Te incydenty ze swastyką są pojedyncze i naprawde trudno nazwać, aby 20% kibiców było nazistami. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Miklas swoje, gawiedź sie nabiera, karawana j 09.04.08, 10:27 Jeżeli sam się zaliczasz do tych wymienionych "15-20 %" (a z tego,co napisałeś tak właśnie jest jest), to o co masz pretensje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max-ŁDZ bzdury IP: *.net-partner.pl 09.04.08, 10:02 Hehe, a kibice Legii w czasie meczu odwracają się plecami bo Chiniyama biega po boisku. Hehe, co za bzdury!!! Niezłą wizytówkę robią polskim kibicom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antifa Re: bzdury IP: *.crowley.pl 09.04.08, 10:09 Arbeit macht frei - to jedna z opraw meczowych na Legii. White Legion - to jedna z bardziej znanych flag Legii. Miklas nie miał racji? Dla porządku - idioci głoszący takie poglądy są niestety widoczni na wszystkich polskich stadionach. Widać Polak nie wyciąga wniosków z historii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max-ŁDZ Re: bzdury IP: *.net-partner.pl 09.04.08, 10:14 być może i tak jest nie znam tych flag bo na meczach Legii nie bywam. Ale wydaje mi się że nie powinno się o tym mówić w kotekście EURO2012. To duży błąd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomkeze Re: bzdury IP: 195.205.251.* 09.04.08, 10:24 Gość portalu: antifa napisał(a): > Arbeit macht frei - to jedna z opraw meczowych na Legii. Kłamstwo i to bezczelne. Prześcieradło z tym napisem wywieszone w takcie meczu, zdjęte przez samych interweniujących kibiców po kilku minutach. Podobnie ze sławetną swatyką, która nawet nie dotrwała do rozpoczęcia meczu w Poznaniu i wisiała przez parę chwil, bo wcześniej nikt nie zauważył, co wisi między flagami na dole sektore (bandera była mała). > White Legion - to jedna z bardziej znanych flag Legii. Którą zilustrowano w materiale zdjęciem z 1995.... Od dłuższego czasu jej środkowa część była zakrywana (tak samo było na meczu, z którego zrobiono PRZED MECZEM drugie zdjęcie - chwilę potem spora część flagi zostałą już zakryta-wystarczy sprawdzić), a od pewnego czasu w ogóle JUŻ NIE JEST wywieszana na meczach. I najważniejsze - czy to wszystko daje podstawę do stwierdzenia, że 20% kibiców Legii to neonaziści? To oczywista bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antifa Re: bzdury IP: *.crowley.pl 09.04.08, 12:06 Piszesz że kłamstwem jest, że na Legii wisiał transparent Arbeit macht frei, po czym dodajesz, że szybko został zdjęty. Poczytaj trochę ksiażek do logiki. Zrozumiesz wtedy, że jak ktoś coś zdjął, to najpierw ktoś to musiał zawiesić. Chyba nie zrobił tego Miklas? Przypomnij też niewtajemniczonym, co jest na środku flagi White Legion. I wyjaśnij jakie ma znaczenie to, ze ktoś ten wstydliwy symbol zakrył, skoro wymowa napisu jest jednoznacznie razistowska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fal Re: bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:27 "Arbeit..." to nie była oprawa a transparent wiszący kilka minut i równie szybko co założony - zdjęty. Nikt nie wypiera się faktu że taki transparent się pojawił... ale to nie była oprawa. Z resztą kiedy to było? A z tego co widzę prezes-idiota mówi o obecnej sytuacji. Na stadionie Legii nie ma flag, co nie ogląda się meczów ale opinie ma się wyrobiona? Jakie to pospolite... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vaterland 50% kibicow to tluki IP: *.twi.tudelft.nl 09.04.08, 10:06 Te 15-20 procent to wielkie niedoszacowanie. Co drugi "kibic" to zwyczajny idiota. Kaptur na leb i do przodu. Taka holote powinno sie ustawiac na przeciwko drugiej grupy holoty i niech sie napieprzaja, az wszyscy padna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymeG Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to .. IP: 212.160.172.* 09.04.08, 10:10 A ja się zastanawiam nad kompetencjami autorów artykułu. Mam dziwne wrażenie, że nie odrobili dobrze pracy domowej - w sumie SE. Oskarżenia o rasizm warszawskich kibiców padają w tekście nie tylko z ust L. Miklasa, ale także uwielbianego przez nas Choto. Pomijam fakt, że takie uwagi (co do ich prawdziwości nikt z nas nie ma pewności) mogą zaostrzać sytuację na linii KP i kibice, ale manipulowanie wypowiedziami i tezami z innych tekstów to lekka przeginka. O problemie rasizmu na polskich stadionach jest tam więcej. Dla wszystkich zainteresowanych: www.bbc.co.uk/blogs/thereporters/mihirbose/2008/04/polish_footballs_racism_proble.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolejorz Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to .. IP: *.icpnet.pl 09.04.08, 10:15 Mimo,że nienawidzę Waszego klubu z całego serca to współczuję wam tego zarządu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARO-L Prezes Legii: 15-20 procent naszych kibiców to .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:18 Jak zwykle trzeba narobić we własne gniazdo a Miklas potrafi to robić-Stefan.D go tego nauczył.Pseudodziałacze trzymajcie się z dala od piłki.Pozdrawiam kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś