Gość: kibicvarsavianista Wstyd czerwone pająki z iti mają klub legionowy IP: *.aster.pl 23.03.09, 12:06 jak czytam te wszystkie komentarze że zachowanie kibiców to katastrofa Legię rozwiązać, Legia nie jest klubem z Warszawy itp. to zastanawiam sie czy ci ludzie znają choć trochę historię klubu albo historię Polski jeśli sługi Moskwy ( poczytajcie co o Walterze wypiswał J . Urban podczas Stanu Wojennego, jak to Walter miał świetną koncepcję poprawy obrazu ZOMO i milicji w oczach obywateli)jeśli tacy moskiewscy paziowie kupują klub LEGIONÓW to sytuacją naprawdę zaczyna robić się tragiczna nie twierdzę że wszyscy kibice Legii zdają sobie z tego sprawę ale myślę że część z nich tak a do tych fachowców co tak rozpaczają i martwią się sytuacją na Legii poczytajcie co kibice MU śpiewali o Glazerze... i jakoś nikt nie chciał wtedy rozwiązywać MU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: Wstyd czerwone pająki z iti mają klub legiono IP: *.cable.ubr04.know.blueyonder.co.uk 23.03.09, 12:11 jak znasz historie Legii ;) powojenną ..to wiesz ze Legia to zawsze byly czerwone pajaki Lucek Brychczy bodaj pułkownik wojska PRL Kazik Deyna tez byl pulkownikiem czy kapitanem wojska PRL ;)..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Wstyd czerwone pająki z iti mają klub legiono IP: 193.194.132.* 23.03.09, 13:53 Gość portalu: niko napisał(a): > jak znasz historie Legii ;) powojenną ..to wiesz ze Legia to zawsze byly > czerwone pajaki Lucek Brychczy bodaj pułkownik wojska PRL Kazik Deyna tez byl > pulkownikiem czy kapitanem wojska PRL ;)..? Byli pułkownikami bezpieki i za zasługi w walce z antykomunistycznym podziemiem w nagrodę nauczono ich grać w piłkę (na tajnym, 6- miesięcznym kursie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: Wstyd czerwone pająki z iti mają klub legiono IP: *.cable.ubr04.know.blueyonder.co.uk 23.03.09, 14:10 moze do konca tak nie bylo ;)...ale okrzyki ze klub przejeli komunisci jest idiotyczne i paradoksalne w kontekscie wyzej wymienionych faktow bo komunisci przynajmniej z nazwy są i byli tam od dawna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicvarsavianista Re: Wstyd czerwone pająki z iti mają klub legiono IP: *.aster.pl 25.03.09, 13:33 człowiecze co ty robisz w UK ? podejrzewam że o książkach to tam nie słyszałeś a już na pewno nie o historycznych Legia to klub Legionowy założony przez Legionistów Piłsudskiego po zajęciu i zwasalizowaniu Polski przez ZSRR ludzie radzieccy przejęli także kluby sportowe ( że tego nie jesteś w stanie zrozumieć to zastanawiające) w tych klubach zainstalowali swoich czerwonych teraz Polska jest państwem niepodległym (ale moze w uk o tym nie słyszałeś) porównywanie Rzeczpospolitej z PRL jest równie trafne jak twojej ignorancji z wiedza o historii Polski XX wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicvarsavianista Re: Wstyd czerwone pająki z iti mają klub legiono IP: *.aster.pl 25.03.09, 13:28 nic nie zrozumiałeś ale pracuj nad sobą może kiedyś zrozumiesz w Prl Polska była pod okupacją sowiecką ludzie radzieccy decydowali o sytuacji w Polsce poczytaj o tym generałów czerwonych robiono prezesami klubu Legionów Piłsudskiego by zemścić się na tych którzy pokonali te nieszczęsne czerwone pająki w 1920 czytaj ze zrozumieniem i staraj się poznać historię swego kraju moze ci się kiedyś uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP FAN Roger: Zburzyć trybunę na Legii IP: *.devs.futuro.pl 23.03.09, 12:07 coraz bardziej irytujące staje się to, że codziennie na stronie głównej portalu gazeta.pl w nagłówkach sportowych pojawia się Legia to Legia tamto, chocby w świecie piłkarskim wydarzyło się sto innych ważniejszych rzeczy to i tak będzie cos wciśnięte o Legii. Nawet jak jest artykuł o słąbej grze Lecha to tytuł brzmi "dlaczego Lech nie może odskoczyc Legii". Panowie wydawało mi się, że podstawową cechą profesjonalnego dziennikarstwa sportowego jest obiektywizm. Każdy kto interesuje się piłką kopaną ma swoje ukochane i te mniej drużyny. Ale jeśli robi się to zawodowo to powinno wyglądac zgołą inaczej. Nie zdziwiłoby mnie to gdybym wszedł w zakładkę "Stołeczna" ale to jest na stronie głównej! Legia nie jest pępkiem świata, a przez te wszystkie konflikty na linii yeti-dresiarze prorokuję szybkie zmarginalizowanie piłkarskie tego klubu. I wcale automatycznie nie domagam się tu większej ilości newsów o mojej ukochanej warszawskiej Polonii, bo uważam, że gra nudno nie odnosi spektakularnych rezultatów i ciuła te swoje punkciki i jeśli nawet zdobędzie w ten sposób mistrzostwo to i tak powiem- jeden z najnudniej grających mistrzów ostatnich lat. Nie jestem dziennikarzem, a stac mnie na obiektywizm, którego tutaj powoli zaczyna brakowac. I tak jak swego czasu dla sportu w gazecie.pl porzuciłem sport w wp.pl tak coraz bliżej jestem kolejnej zmiany i myślę, że to tylko mój pogląd. Ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak No tak.... IP: 213.77.28.* 23.03.09, 12:35 Kibica Dyskoboli Groclin Grodzisk Wielkoposki strasznie musi wqrwaic o Legii pisanie, to jestem w stanie zrozumiec, co do reszty postu to tak jak napisałeś "obiektywizm twój" az bije po oczach...ale czego można sie spodziwewać po najbardziej zakomplesionych, wysmiewanych przez całą kibicowską Polskę dziadach grajacych za pieniądze w tak zwanej szumnie esktraklasie (L) Niech Będzie pochwalony Czerowny-Biały-Zielony i Czarny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: No tak.... IP: *.acn.waw.pl 23.03.09, 13:20 typowy bialozielonoczarnoczerwony bez sensu,bez tresci,tylko jad i zolc a to tylko dlatego,ze prawda w oczy kole cw3liku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans hebron Re: Roger: Zburzyć trybunę na Legii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 13:36 Gość portalu: KSP FAN napisał(a): > I tak jak swego czasu dla sportu w gazecie.pl > porzuciłem sport w wp.pl tak coraz bliżej jestem kolejnej zmiany i > myślę, że to tylko mój pogląd. Ja też myślę, że to tylko twój pogląd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP FAN Re: Roger: Zburzyć trybunę na Legii IP: *.devs.futuro.pl 23.03.09, 13:53 literówka albo zielony spod wersalki mi wykasował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robuś Roger: Zburzyć trybunę na Legii IP: 81.219.116.* 23.03.09, 12:26 ciekawe w jakim języku był przeprowadzony ten wywiad Odpowiedz Link Zgłoś
arek.gazeta Roger: Zburzyć trybunę na Legii 23.03.09, 12:35 Jeśli kibice widzą, że sprawy idą w złym kierunku, a Legia dla ITI to tylko biznes jak wiele innych i nic ponadto, więc dlaczego mają głośno nie wyrażać swojego niezadowolenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Roger: Zburzyć trybunę na Legii IP: *.leed.cable.ntl.com 23.03.09, 12:38 Byl czas ze jezdzilem duzo pociagami i w Warszawie wsiadali ludzie z szalikami,piesnia na ustach i obledem w oczach,wszyscy byli pijani,agresywni i wulgarni,moja konkluzja:BYDLO BEZ MOZGU.Szaligi byly w barwach Legi,czy naprawde kibic to takie cos czy ktos?Moze wszyscy zacznijmy nazywac zeczy po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP FAN Warszawiak Roger: Zburzyć trybunę na Legii IP: *.devs.futuro.pl 23.03.09, 12:50 do Warszawianina: napisałem w miarę konstruktywny post, a ty mi tu o jakichs pie...tach kibicowskich i o jakimś Groclinie. Nawet nie wiesz jak w głębokim poważaniu mam opinię szumnie nazwanej "kibicowskiej Polski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawisza Roger: Zburzyć trybunę na Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 12:56 piłkarze to przykrywka do kręcenia lodów iti- PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Prawdziwi kibice Legii IP: *.enterpol.pl 23.03.09, 12:59 www.youtube.com/watch?v=B7GFFr-galA&feature=related Tak Was widzą poza Warszawą. Trochę samokrytyki Panowie. A Polonia ma dużo lepszą opinię od Legii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gianizola Re: Prawdziwi kibice Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 13:53 kibice legii pokazali sie pieknie na filmiku powyzej. ciezko mi sobie wyobrazic kibicow leczha rozpie...jacych stadion na wyjezdzie. inna klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Roger: Zburzyć trybunę na Legii IP: *.tvk.torun.pl 23.03.09, 13:52 Zastanawia mnie fakt frekwencji na meczach Legii - bądź co bądź, miasto dwumilionowe, a na meczach 5 tys widzów. W żadnych miastach europejskich podobnego rozmiaru, a i w mniejszych, czegoś takiego nie ma. Gdyby Poznań miał tyle mieszkanców co Warszawa to, zachowując proporcje, i bawiąc się matematyką, na meczach byłoby 50 tys widzów, w Gdyni ze 40 tys, w Białymstoku z 50 tys itd. Czyli wygląda na to, że w Warszawie jest naprawdę małe zainteresowanie piłką nożną. Nie wspomnę już o Polonii, grającej dla garstki widzów. Co ciekawe w Lesznie, mieście 70 tys, na meczach żużlowych jest srednio ponad 10 tys widzów, a ceny biletów wcale nie tanie -śr. 25 zł. Zachowując proporcje: gdyby Leszno było wielkości Warszawy, to na mecze żużlowy przyszłoby ok. 150 tys osób, nie starczyło by nawet Camp Nou :) :) Pozdrawiam istniejących kibiców Legii, tych którzy emocjonują się piłką, a nie ITI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Roger: Zburzyć trybunę na Legii IP: 195.47.201.* 23.03.09, 14:53 Piłkarze swoje, klub swoje, kibice swoje. Jak to fajnie brzmi: gdyby nie Iti Legia byłaby w 4 lidze ale jakoś nikt nie pisze że KP Legia jest zadłuzona w spółce matce na ponad 80mln i na pewno trzeba będzie to oddać... Fani Ksp piszą tu o swoim kulturalnym dopingu i zapraszają całe rodziny. A ja się pytam: Legia to stara k..... było śpiewane na ostatnich derbach przez cały stadion czy może w canal+ puścili to z kasety? Następny pisze o słabej frekwencji. A jak może być dobra frekwencja na meczach drużyny bez ambicji, bez transferów na miare aspiracji, bez dopingu i opraw na trybunach? Legia zakwalifikuje się jakimś cudem do Uefa i co będzie? Znowu 1 połowa meczu w Wilnie gdzie 2-0 przegrywała? Proszę znaleść dane o frekwencji sprzed i po przyjściu obecnego sponsora. Np średnią z sezonów kilku. Festiwal obrażania władz i sponsora nie wziął się przecież znikąd. Obecny prezes klubu już kiedyś piastował to stanowisko i jak się skończyła wtedy jego przygoda? Protestem kibiców, bojkotem meczów itd. Wtedy właściciel poszedł po rozum do głowy. Czy obecny pójdzie...? Mami się wizjami wielkiej drużyny, Ligi Mistrzów itp. jak będzie nowy stadion. A co mówiono jak sponsor wchodził? Winą kibiców jest nieudolna polityka transferowa (tanio lub za darmo do klubu, na zachód sprzedać jak się tylko trafi okazja i chętny)? Kogo prezes oszukuje twierdzeniem że na nowy stadion przyjdą zupełnie nowi grzeczni i kulturalni kibice. Przyjdą na jeden może dwa mecze w sezonie np z Wisłą lub Lechem. A kto zasiądzie na meczu z Odrą Wodzisław? Ładnie będzie wyglądało 5 tys ludzi na stadionie o pojemności 35 tys? Dopuki się klub z kibicami nie dogada, nie znikną chore ambicje z jednej i drugiej strony, ten żenujacy obraz będzie trwał nadal. Na jesieni pan Miklas obiecał trenerowi że do wiosny konfliktu nie będzie. Przez zimę ani razu nie próbował nawet do rozmów doprowadzić. A teraz pretensja o to że kibice nie pomagają? Chętnie by pomogli, 90% chciałoby zakończenia protestu i powrócenia normalności na trybuny ale klub musi sam naprawić to co popsuł w relacjach z fanami, tyle że pewnie nie nastąpi to za kadencji tego prezesa.... Jak w temacie kibiców mogą wypowiadać się ludzie którzy z tym nie mieli nigdy do czynienia? Anglia czy Hiszpania jest stawiaina za wzór kibicowski? Na meczach np MU potrafi iść tyle bluzgów na jednym meczu że u nas całą kolejkę można by tym obdzielić. Ale co tam, przecież tam kulturalna publiczność zasiada tylko. Niech się część osób tu wpisujących swoje wypociny zastanowi nad tym głębiej. Pozdro dla trzeźwo myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rehi Roger: Zburzyć trybunę na Legii IP: *.chello.pl 23.03.09, 15:06 Kibic jest od tego żeby kibicować, nie zależnie od tego czy drużyna jest w pierwszej czy czwartej lidze i nie zależnie od tego czy klubem rządzi ITI, czy inna spółka. Sam jestem kibicem Legii i dziwię się tym którzy przychodzą na mecz tylko po to żeby obrzucić mięsem działaczy. LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LG Roger: Zburzyć trybunę na Legii IP: *.chello.pl 23.03.09, 15:26 Heja Moze zrobimy podmianke wescie sobie J.Zielinskiego a Dajcie nam Urbana Plisss !!! www.iv.pl/images/1mordfxad7o9miqvlfd.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak brawo ITI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 17:16 Piłka dla kibiców,a nie dla bandziorów,ITI w końcu wygracie.Tak trzymać i won z chołotą stadionową. Odpowiedz Link Zgłoś