martica PO wybrala swoich ;) 13.05.09, 14:05 Z tych szesciu miast tylko DWA nie mialy PO we wladzach i...oba odpadly. Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa Polską rządzą niepełnosprawni umyslowo 13.05.09, 14:09 To nie UEFA, tylko polscy politycy wskazali Gdańsk i Wrocław jako miejsca dla Euro. Pomijając Kraków, najlepiej przygotowane pod względem inwestycyjnym miasto - wybrali wariant droższy i bardziej ryzykowny, że nie zostanie zrealizowany. Kto zapłaci za "fantazje" polskich wladz? Ja i Ty, drogi forumowiczu. Pikanterii temu debilizmowi władz nie liczących sie z publicznym groszem dodaje fakt, że stadion-gigant zbudowany zostanie za ciężkie pieniądze w mieście upadającej stoc`zni, ktorej kolejne rządy nie potrafiły uratować. 50 tysiecy bezrobotnych bedzie wiec miało miejsce do opalania się. A w kilkanascie sobót w ciągu roku, 50 -cio tysięczna widownię stadionu zapelni 2-tysieczny tłum kibiców aby zobaczyć zmagania Lechii Gdańsk z Odrą Wodzisław. Za utrzymanie tego kolosa tez zapłaci podatnik, a nie Tusk z Wałęsą i Kaqczorem ze swoich kieszeni. Choć to ich fanaberia... Odpowiedz Link Zgłoś
power-of-flower Euro 2012 w czterech polskich miastach! Odpadły... 13.05.09, 14:10 Bardzo dobrze ze Krakowa nie ma. sa inne piekne miasta w Polsce a krakow nie musi uczestniczyc w kazdej imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski A mówiłem,że w Polsce nie będzie żadnych EURO 2012 13.05.09, 14:11 Wychodzi na to, że mam rację, że żadnych mistrzostw EURO 2012 w Polsce nie będzie! A nie mówiłem, że to co pisze na tej stronie: 21grudzien2012.com.pl/mistrzostwa_europy_w_pilce_noznej_euro_2 012_dlaczego_nie_w_polsce.html to czysta prawda!? Już się to spełnia, co tam pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
mcarron Jest decyzja UEFA 13.05.09, 14:14 Ja jestem z Krakowa i wcale nie jestem zaskoczony. Spojrzcie jakie stadiony buduja sobie miasta z ktorymi Krakow rywalizowal. My budujemy stadion ktory juz od 10 lat jest przestarzaly podczas gdy Gdansk, Poznan i Wroclaw stawiaja projekty nowoczesne, ciekawe i bardzo ambitne. Jak ktos sobie organizuje wesela to do kosciola nie jedzie duzym Fiatem tylko nowym Mercedesem. Najwazniejszy byl jednak aspekt finansowy. W jaki sposob mielismy wykolegowac Poznan skoro u nich wejdzie na stadion 15tysiecy ludzi wiecej? Wiecie jaka to roznica we wplywach z biletow? Krakowski magistrat dal dupy po calosci bo wymyslili sobie, ze zbudujemy stadion na 31tysiecy bo tyle wynosi minimum a UEFA laskawie nam przyzna prawo organizacji. Tymczasem 31 tysiecy daloby rade gdybysmy mistrzostwa robili bez Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
hendon Re: Jest decyzja UEFA 13.05.09, 14:32 to prawda ze wladze krakowa niewiele zrobiły by przyciagnąc euro to tego miasta ! a teraz jeszcze wykrzykuja ze to decyzja polityczna ......co za bzduryy!!!! Co do stadionów .......hmmm to ja wole nasz krakowski wyremontowany ale wiem ze pełny ..powtórze PEŁNY i suepr dopingiem niż BALITIC ARENA wypełniona w meczu ligowym ......... euro bedzie miesac a pozniej to trzeba bedzie wypełnić te stadiony o lecha sie nie martwie , ale pozostałe hmm ..czarno to widze Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Pierwsza decyzja podtrzymana 13.05.09, 15:46 Przecież to oczywste że UFA podtzrmała pierwszy wybór. Wykorzystała checi innych miast do podkrecenia atmosfery ... oh ah naiwne Krakusy i Slązacy. Przecież zawsze tak było ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tararas bez krakowa, ale wciąz z galicją 13.05.09, 16:12 bez krakowa-ale przynajmniej ze lwowem od galicji!!!!! hurrrra!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borsztajn Euro 2012 w czterech polskich miastach! Odpadły... 13.05.09, 18:55 Super - to je rychtig dobro nowina! Nic lepszego nie mogliście wy Poltonie dla Sląska zrobić! Nareszcie będzie można pokazać miesazkańcom regionu, że Polska Śląskiem pomiata - i popularność idei autonomii znacznie wzrośnie!!! To orzeczenie jest jakby na zamówienie Ruchu Autonomii Śląska! Odpowiedz Link Zgłoś
vonslavek Re: Euro 2012 w czterech polskich miastach! Odpad 13.05.09, 18:59 Jeśli iść twoim tokiem rozumowania to autonomia należy się tez Małopolsce i to nie jest głupi pomysł w końcu jedno z prężniejszych województw. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 pis jest skończony na Sląsku! 13.05.09, 20:41 i jeszcze musi zostac rozliczony. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal101 Euro 2012 w czterech polskich miastach! Odpadły... 13.05.09, 23:12 Przecież to żaden problem. Nie wierzę, że jeśli (po modernizacji linii kolejowej) z Krakowa do Warszawy będzie 1,5 h jazdy pociągiem, to kibice zdecydują się na nocleg i pozostanie w Warszawie. Będa bawić się i nocować w Krakowie. Nawet dobrze wyszło, bo za jedno miasto zarobią 2. Oczywiście rozumiem też, że krajowa mentalność na to nie pozwoli i z zawiści nic nie będziemy modernizować w tym kierunku, a podróż z Krakowa do Warszawy będzie się wydłużać. Odpowiedz Link Zgłoś