IP: *.ds3.agh.edu.pl 02.06.09, 08:28
Świetny artykuł. Niestety jestem troszkę młodszy i Maldini nie jest dla mnie tak wielką ikoną. Co nie zmienia faktu, że od kiedy tylko pamiętam cały czas dawał z siebie wszystko.
Obserwuj wątek
    • Gość: Poohaty Re: Pa Paolo IP: 94.254.210.* 02.06.09, 09:09
      Odszedl Michael Jordan, Tiger Woods i Pete Sampras piłki nożnej. Niesamowicie dziwne.
    • Gość: LublinACM Re: Pa Paolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 09:18
      Piłka juz nie bedzie taka sama,odszedł Ten dzieki któremu zaczałem interesować sie futbolem.Po prostu Il Capitano.
    • Gość: PSZ Re: Pa Paolo IP: *.chello.pl 02.06.09, 09:41
      Bez Bergkampa udało nam się żyć dalej to i bez Maldiniego ;p
    • michal3michal3 Re: Pa Paolo 02.06.09, 10:12
      Maldini to taki "papież futbolu" - zawsze był, a teraz go nie ma. Trzeba poczekać jeszcze trochę, aż zacznie grać jego syn, a w naszych uszach znowu rozbrzmi słowo "MALDINI".:D
    • Gość: Gog Re: Pa Paolo IP: 94.127.104.* 02.06.09, 11:17
      I tak długo grał...
      --
      Kazimierz Deyna też ogrodypamieci.pl/profil/zdzislaw-beksinski
    • mann11 Re: Pa Paolo 02.06.09, 12:03
      szczerze mówiąc, osobiście nie do końca rozumiem ten bezgraniczny zachwyt nad Milanem z końca lat 80. niby ta druzyna była wielka, wg wielu najlepsza w ostatnim 25 leciu, ale przecież oni wtedy nie potrafili zdobyć mistrzostwa włoch i Pucharu Mistrzów w jednym roku! Milan był mistrzem włoch w 88r. w latach, w ktorych wygrywal PM, mistrzami byli Inter (89') i Napoli (90'). co więcej, w roku 91 mistrzem byla Sampdoria. dopiero w 92 roku Milan odzyskal mistrzostwo włoch. ja bylem wręcz kiedyśw małym szoku, gdy to odkryłem, bo bylem przekonany ze druzyna z Van Bastenem, Gullitem Rijkaardem pewnie wygrywala w cuglach Serie A we wszystkich tych latach
    • Gość: Miss Elizabeth Ben Re: Pa Paolo IP: *.acn.waw.pl 02.06.09, 12:15
      Dla mnie niesamowite jest to, że jak przyszłam na świat, to on już biegał w koszulce Milanu, i biegał tak przez całe moje życie...Zawsze widzę to w ten sposób, że ja ucze sięchodzić, mówić, idę do szkoły, a Maldini gdzieś tam gra w finale Ligi Mistrzów, albo Mistrzostw Świata. Taki constans... To dawało takie poczucie bezpieczeństwa - jeszcze nie jestem stara, skoro Maldini wciąż gra. Teraz w końcu przestał i to jest jak sygnał dla mnie do wejścia w dorosłość... to moje osobiste przeżycia związane z odejściem Maldiniego, pomijając to, iż był piłkarzem wybitnym, a jego nazwisko jest dla mnie synonimem klasy i wszystkiego co najlepsze we włoskim futbolu. No i jest cholernie przystojny...

• Gość: kibicjuve Re: Pa Paolo IP: 89.231.149.* 02.06.09, 14:08
      Wielki szacunek dla niego. Myślę, że zasługuje na szacunek każdego kibica, nawet Interu, Romy, czy Juventusu. Tym bardziej można zauważyć jak karygodne było to zachowanie "kibiców" podczas rundy honorowej. Wielki zaprawdę to człowiek. Coś się kończy, coś się zaczyna. Maldini zamyka wielki, piękny rozdział futbolu, sportu ogółem i dla wielu zapewne zwykłej codzienności. Pozostaje życzyć sukcesów w życiu osobistym, trochę się nabiegał, zasłużył na sporo odpoczynku. I na pewno, by mógł ujrzeć swoich synów wznoszących puchar Europy, a ujrzałby to z... ławki trenerskiej Milanu? Kto wie, co nas czeka:)
    • Gość: beleggor Re: Pa Paolo IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.09, 15:33
      Maldini wielki był - mimo że nigdy nie lubiłem Milanu, Maldini zawsze wydawał się piłkarzem najwyższej klasy. Na pewno jeden z najlepszych obrońców w historii futbolu.

A mecze z Koreą na MŚ to jedno z największych przegięć jakie widziałem w życiu!
    • Gość: szycha Re: Pa Paolo IP: 213.25.143.* 03.06.09, 10:03
      nic więcej nie trzeba mówić
    • Gość: Wojtas Re: Pa Paolo IP: 79.97.126.* 06.06.09, 20:54
      Grazie IL CAPITANO
    • Gość: wojto Re: Pa Paolo IP: 79.97.126.* 06.06.09, 21:00
      24 maja bylem na San Siro pozegnac te zyjaca legende..kiedy Paolo robil runde na okolo stadionu a wszyscy kibice wstali i bili mu brawa nie moglem powstrzymac placzu...nie tylko fenomen jako pilkarz ale takze wielki czlowiek, szanowany nawet przez fanow Interu..futbol nigdy nie bedzie taki sam bez Ciebie..Grazie

PS szkoda ze garstka idiotow chciala popsuc swietowanie temu najwiekszemu symbolowi Milanu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka