Gość: ja IP: *.chello.pl 13.06.09, 12:03 No i zaczęło się lansowanie na trenera... trzeba chyba zmienić źródło sportowych informacji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Raj na ziemi Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: 80.54.207.* 13.06.09, 12:11 Chcieć to też ja bym chciał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aha Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.81.datacomsa.pl 13.06.09, 13:09 A to trenerze zupełnie inaczej niż buc Wichniarek. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 Tarasiewicz albo Tuskutas... 13.06.09, 13:40 jeden i drugi fiutek w III RP może zostać, albo premierem, albo trenerem reprezenatacji w piłce nożnej,... A jaka u nich róznica w wykształceniu, IQ i zaangażowaniu w służy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.joanitow.finemedia.pl 13.06.09, 12:28 Taraś odstaw flaszkę ktoś puścił bąka,a Ty już w to wierzysz.Chyba,że jesteś na sznureczku mafii z PZPN-u.Więcej luzu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 12:30 Słyszałem od znajomego z Holandii że Beenhakker ma pracę z reprezentacją gdzieś, że bardzo go to męczy i żałuje że nie rzucił tego wcześniej.Polsce nie daje na awans żadnych szans. No ale może to plotki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.cable.ubr04.aztw.blueyonder.co.uk 14.06.09, 11:43 A twój znajomy jest kim? Asystentem kierownika drużyny Feyenoordu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 12:17 Akurat znajomy od 20 lat w Rotterdamie i zna kilku ludzi z tego klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarasiewicz Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.chello.pl 13.06.09, 12:59 Tarasiewicz tylko nie Ty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIAŁA GWIAZDA Re: Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.09, 13:37 JEST TRENER KTÓRY TAK JAK SKORZA PRZYWRACA MI WIARE W POLSKA MYSL SZKOLENIOWA TO NASTEPCA !!GÓRSKIEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamill Już ty poprowadziłeś Jagiellonie, Śląsk... IP: *.csk.pl 13.06.09, 13:43 ...do "sukcesu" teraz chcesz repe ośmieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdf Re: Już ty poprowadziłeś Jagiellonie, Śląsk... IP: *.cdif.cable.ntl.com 13.06.09, 14:30 Kiedy Tarasiewicz odchodził z Jagi, miała praktycznie zapewniony awans. A Śląsk w pierwszym sezonie w ekstraklasie zajął 6 miejsce. Wiec może wyjaśnij co masz Tarasiewiczowi do zarzucenia, bo nie bardzo wiadomo o co ci chodzi, kmiocie ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goofi Re: Już ty poprowadziłeś Jagiellonie, Śląsk... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.06.09, 14:56 Jaga miała zapewniony awans??? Oto fragment artykułu z 90minut.pl z wypowiedzią Waszego treneiro: Władze klubu postanowiły, że stanowisko trenera w zespole Jagiellonii Białystok stracił dziś Ryszard Tarasiewicz. Jego następcą ma zostać Dariusz Czykier. Powodem zwolnienia trenera są słabe wyniki zespołu w rundzie wiosennej. Drużyna będąca jedynym z głównych kandydatów do awansu do ekstraklasy na wiosnę spisuje się dramatycznie słabo. Po ośmiu meczach rundy wiosennej białostoczanie są jednym z najgorszych zespołów w II lidze (w tym okresie). Zdobyli tylko osiem punktów i tracą dystans do kontrkandydatów do awansu. - Do nikogo nie mam pretensji, osobiście mam sumienie czyste - powiedział przebywający obecnie na stażu trenerskim we francuskim Lille Tarasiewicz. - Ale może ktoś nowy tutaj przyjdzie i zdołała jeszcze pomóc chłopakom w osiągnięciu awansu do ekstraklasy. To miasto i ten klub na pewno zasługują na grę w I lidze. Tarasiewicz był trenerem Jagiellonii od początku bieżącego sezonu. Po rundzie jesiennej Jagiellonia była wymieniana w gronie kandydatów do awansu do Orange Ekstraklasy, jednak po nieudanym początku wiosny spadła już na czwarte miejsce, dając się wyprzedzić Zagłębiu Sosnowiec i Polonii Bytom.... źródło: www.90minut.pl/news.php?id=545400 Jak czytam twoje wypowiedzi to tylko obrażać ludzi potrafisz i piszesz jacy to oni głupi są. Sam też piszesz byle co bo za Tarasiewiczem świata nie widzisz. Otóż moim zdaniem Francowi Taraś do pięt nie dorasta. KROPKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: 80.51.159.* 13.06.09, 14:02 Rychu jesteś WIELKI,dziękujemy i prosimy o więcej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Super, trener, ktory nic nie osiagnal. IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 14:05 Najpierw byl warunek-obyty w swiecie, wiec zatrudnili Bonka. Potem wywodzacy sie z wieliego pilkarskiego swiata i wzieli Beenhakkera. Teraz ma byc mlody. A moze w koncu zatrudnic takiego, ktorego druzyny prezentuja jakis styl i wiadomo co chca grac, nawet ejzeli nie zawsze wychodzi? Np Smude? Dodatkowo nasza kadra mialaby szanse nauczyc sie ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdf Re: Super, trener, ktory nic nie osiagnal. IP: *.cdif.cable.ntl.com 13.06.09, 14:40 Tak, smuda, największy burak wśród polskich trenerów, nadęty bufon. Nie wiem tylko skąd się ta jego arogancja wzięła. Co on takiego niby osiągnął? Zdobył mistrzostwo z drużyną która nie miała prawa go nie zdobyć z takim składem? A w tym sezonie zajął 3 miejsce z Amiką? Niech ktoś mi powie, że to był sukces, bo w Poznaniu na pewno tak nie uważają. Od 3 lat drużynę "budował". Spartolił sprawę i tyle. Mając takich piłkarzy, moja babcia by takie same wyniki osiągnęła. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `twe Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 14:23 Szkoda,że Franc jest Niemcem to go dyskwalifikuje.PZPN wziął kogoś kto im nie podskoczy i znowu przez pięć lat będziemy oglądać męczarnie polskich piłkarzy, ale za to te same gęby w roli znawców futbolu w TVP Gmoch, Strejlau i Engel .......beeeeee, fuj fuj fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
az.anonim dlaczego GWno pisze w trybie dokonanym? 13.06.09, 14:31 Najpierw nagłówek w stylu "Leo odchodzi, Tarasiewicz juz się pakuje" po czym okazuje się, że Tarasiewicz pakuje się ale przed wyjazdem na wakacje. Teraz piszecie "Tarasiewicz: To spełnienie moich marzeń" również sugerując jakby klamka zapadła. Nie wiem czy do was, pomiotów dziennikarskich to dociera, ale tego typu artykułami szkodzicie nie tylko Leo, ale rownież atmosferze wokół kadry a chyba najbardziej samemu Tarasiewiczowi. Ale was to przecież nie obchodzi, liczy się tylko wierszówka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gw+bs Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.gv.shawcable.net 13.06.09, 17:22 na kadre hm ja robie bet ze bedzie henry kasperczak najlepszy i doswiadczony na arenie swiatowej i nie bedzie potrzebowal 2 lata na staz dziwi mnie ze gazety reprezentuja glosy ,szalikowcow, 16- latkow mamy wiecej dobrych trenerow wiec rozwaga wskazana uswiadomic sobie trzeba ze jestesmy 30-40 poega swiatowa i przez to nie bedzie konca swiata wiec razsadku Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił 13.06.09, 17:31 tarasiewicz to musi jeszcze duzo się uczyc i nabrac doswiadczenia jako trener ,na razie to najpoważniejszym najbardziej naturalnym rozsadnym i logicznym kandydatem jest franek smuda z polskich trenerów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdf Re: Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.cdif.cable.ntl.com 13.06.09, 20:05 Tak, smuda, największy burak wśród polskich trenerów, nadęty bufon. Nie wiem tylko skąd się ta jego arogancja wzięła. Co on takiego niby osiągnął? Zdobył mistrzostwo z drużyną która nie miała prawa go nie zdobyć z takim składem? A w tym sezonie zajął 3 miejsce z Amiką? Niech ktoś mi powie, że to był sukces, bo w Poznaniu na pewno tak nie uważają. Od 3 lat drużynę "budował". Spartolił sprawę i tyle. Mając takich piłkarzy, moja babcia by takie same wyniki osiągnęła. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił 13.06.09, 23:32 głupiś jak but bo tych pikarzy stworzył smuda przedtem byli mało znaczacymi i mało znanymi kopaczami (np . taki peszko czy wilk).to samo zrobił w widzewie i wiśle ,zaden polski trener klubowy nie ma takiej charyzmy i zaden nie potrafił stworzyc tak widowiskowo i atrakcyjnie grajacych druzyn ,żaden tez nie osiągnął takiego szacunku za gre swoich druzyn u zagranicznych komentatorów i rywali .w poznaniu bedą płakac za smuda jak zielinski zrobi im z powrotem z lecha przecietny nic nie znaczacy w europie klub .tarasiewicz nie ani moralnego prawa ani merytorycznych umiejetności prawa żeby rywalizowac ze smudą o fotel selekcjonera,jeszcze nic nie pokazał szczególnego nawet w lidze , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cdf Re: Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.cdif.cable.ntl.com 14.06.09, 02:09 Człowieku, sam jesteś tępy albo wogóle upośledzony, i nie masz pojęcia o czym piszesz! Kiedy smuda przychodził do widzewa, obejmował czołową drużynę 1ligi. To był sezon 94/95 i widzew zdobył wtedy wicemistrza a smuda prowadził ich tylko w kilku ostatnich meczach. widzew na początku lat 90' grał w europejskich pucharach a ich miejsca poza czołówką w sezonach 92-94 były uznane za porażkę. Smuda miał w drużynie min Szymkowiaka, Siadaczke, Citke, Szarpaka, Mielcarskiego, Koniarka, a w następnym sezonie wzmocnili sie jeszcze o Szczęsnego, Dębińskiego, Michalskiego i Wojtale... smuda stworzył tych piłkarzy? Jedziemy dalej. Smuda został trenerem Wisły, do której pół roku wcześniej, w połowie sezonu 97/98 weszła Tele-fonica. Wtedy, za trenera Łazarka, w Wiśle zaczęto budowę drużyny na miarę europy i masowo kupowano piłkarzy. Był już Frankowski, przyszli między innymi Kałużny, Czerwiec, Bukalski, Węgrzyn, Niciński i Wisła z dołu tabeli wskoczyła do czołówki. Taką drużynę objął smuda. I powiedz mi ośle co on tu stworzył, tylko tak, żebym nie parsknął śmiechem... W TAKI WŁAŚNIE SPOSÓB SMUDA "WYROBIŁ" SOBIE "MARKĘ", a takie oszołomy jak ty, to łyknęły. A potem były 2 sezony kompromitacji w Legii, gdzie utytułowany smuda buńczucznie zapowiedział mistrzostwa a skończyło się na 4 i 3 miejscu... z Kucharskim, Karwanem, Mięcielem, Zielińskim, Murawskim i paroma innymi gwiazdami w składzie... Następnym wielkim osiągnięciem smudy było NIEzdobycie mistrzostwa cypru z Omonią Nikozja. Zaprawde, wielka sztuka, słowa uznania. I na koniec obecny sezon. Po tym jak Amika kupiła prawo do nazwy Lech, smuda miał całkiem niezłych piłkarzy na start. Ty pewnie powiesz, że wszystkich ich "stworzył", ale nieważne, już wiemy, że jesteś głupi. No więc tworzył 3 lata. Pyry już pół roku temu przyznały sobie w necie mistrzostwo. A tu co? Psikus! Jeden czołowy gracz doznaje kontuzji i nagle sie okazuje, że ta super widowiskowo grająca drużyna ze stylem leży i kwiczy. Smuda płacze, że Rengifo, że sędziowie be, że rywale "murują bramkę", a Amika męczy się ze wszystkimi po kolei i kończy na 3 miejscu... I o jakim szacunku u zagranicznych komentatorów ty bredzisz gościu?!? Jak mogłeś choćby pomyśleć o porównaniu gry tego "lecha" z grą Wisły Kasperczaka??? A kogo oni w tym pucharze UEFA przeszli w tym sezonie? Austrie Wiedeń? Może i Rysiu Tarasiewicz jest młodym trenerem z małym stażem, ale jeśli ktoś w polskiej lidze stworzył ostatnio drużynę z charakterem, to właśnie on. I podkreślam, STWORZYŁ, ponieważ prowadzi ją od 3 ligi i paru piłkarzy z tej 3ligi do ekstraklasy wprowadził. A ty? Wyświadcz przysługę sobie i innym i nie wypowiadaj się na tematy piłkarskie już więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIAŁA GWIAZDA Re: Tarasiewicz: Reprezentacji bym nie odmówił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 06:29 zapomniałes o zagłebiu lubin z którym był chyba 3 w lidze zanim poszedł do amici i tam zrobił swietny zespól z którym potem michniewicz zrobił mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Tarasiewicz jesteś cienki jak kartka papieru... IP: *.toya.net.pl 14.06.09, 13:27 Tarasiewicz nadaje się na trenera Reprezentacji jak i ja. naucz się czegoś człowieku, co osiągnąłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reprezent tarasiewicz... a kto to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 16:24 moze za 15lat jak na to zapracuje, slask to nawet nie elita extraklasy, troche samokrytyki Odpowiedz Link Zgłoś