Gość: zumburumba IP: *.net.stream.pl 10.08.09, 07:52 Pierdu, pierdu.......teamopolis.....zadnego doktora do terminarza nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jabko Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w sto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 08:24 to zobaczcie jaki terminarz ma WIDZEW TO JEST DOPIERO POMYŁKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo PZPN Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 12:08 "Wspomniane trzy kolejne wyjazdy będą dla piłkarzy najgorszym okresem rundy jesiennej. W ciągu 12 dni przejadą bowiem ponad 2 tys. km - do Gorzowa Wielkopolskiego, Bielska-Białej i Świnoujścia" http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,6894493,Terminarz_antywidzewski.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZ Co za głupoty, kto to pisał? IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 09:35 Lech gra 8 meczów u siebie i 9 na wyjeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-46 Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w sto... 10.08.09, 09:39 Ri = f(0; 1+(ni) mod k)(!1)i [(1+(ni!j) mod k; 1+(ni+j) mod k)(!1)iYk :j = 1; 2; : : : n ! 1g Zaiste genialne! Proste, łatwe i przejrzyste. Nawet świnia zrozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~basia Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: 193.108.194.* 10.08.09, 12:34 Trzeba się było w szkole uczyć matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remo Tylko pan dr nie wziął pod uwage najistotniejszego IP: *.wroclaw.mm.pl 10.08.09, 09:39 elementu całej układanki. Tabela końcowa i tak juz jest ustalona przed startem rozgrywek. A większość meczy kupiona. Także wzór możemy sobie wyrzucić do kosza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Tylko pan dr nie wziął pod uwage najistotniej IP: 217.149.44.* 10.08.09, 09:50 meczÓW kolego, meczÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do szkoły GWno Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w sto... IP: *.icpnet.pl 10.08.09, 09:50 ponieważ dwa klubów wspólnego stadionu bądź drużyn z tego samego miasta, które powinny grać na zmianę u siebie i na wyjeździe dla Wyborcza język polska bardzo trudna..... Odpowiedz Link Zgłoś
kewiz barany! 10.08.09, 10:12 do listy powyższych błędów dr BEZ KROPKI SIĘ PISZE ANALFABECI! ten tekst chyba pisał idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: barany! IP: *.hrz.uni-siegen.de 10.08.09, 10:21 zapoznaj sie dobrze z polska ortografia ortografia bo jak narazie to sam wyszedles na analfabete. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: barany! 10.08.09, 10:24 Doktor = Dr Doktora = Dr. Analfabeci nie wiedzą nawet jakie są zasady pisania skrótów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 19(L)16 Re: barany! IP: *.217.146.194.generacja.pl 10.08.09, 11:22 ty się do nich zaliczasz, gdyż w skrótach nie odmienia się przypadków, chyba, że piszesz jakiś tekst dla debila, co z kontekstu zdania, nie będzie w stanie dopasować sobie odpowiedniej formy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nerwosolek Re: barany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 11:38 Jak byś ćwoku nie zauważył, przez przypadek (i to celowo) został odmieniony wyraz, a nie skrót. Kropkę stawia się w skrótach, które nie kończą się ostatnią literą skracanego wyrazu (doktora, doktorem = dr.; profesora, profesorem = prof.; ale doktor = dr; a profesor to ciągle prof.). A sam wzór (przy całym szacunku dla jego autora) straciłby magię, gdyby podano wyjaśnienia symboli w nim zastosowanych. Wówczas wiadomo by było, jakie dane do niego wstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wz Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w sto... IP: 150.254.166.* 10.08.09, 10:15 Za to co Wisła zagrała w pucharach powinna wszystkie mecze grać na wyjeździe. Lech jako jedyny już drugi rok z rzędu stara się bronić honoru piłki klubowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakopianczyk Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 10:32 Gość portalu: wz napisał(a): > Za to co Wisła zagrała w pucharach powinna wszystkie mecze grać na wyjeździe. > Lech jako jedyny już drugi rok z rzędu stara się bronić honoru piłki klubowej. ALE NIE BARDZO MU TO WYCHODZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wz Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: 150.254.166.* 10.08.09, 12:06 Nie przesadzaj. W zeszłym roku było nieźle, w tym na razie wicemistrz Norwegii przegrał z Lechem dwumecz różnicą 4 bramek. Teraz jest Brugia i szanse na awans spore, ale jeśli oczekujesz od Lecha wygrania Ligi Europejskiej to pewnie że Cie rozczaruje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: 89.174.237.* 10.08.09, 11:08 kolego Wisła już gra cały sezon na wyjeździe. Być może o tym nie wiesz ale stadion na Reymonta jest w budowie i będzie dopiero gotowy na sezon 2010/2011 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wz Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: 150.254.166.* 10.08.09, 12:02 Tak wiem, ale mecze w Sosnowcu to przynajmniej w teorii mecze u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ylli Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s 10.08.09, 10:47 Chyba warto stworzyć bardziej sprawiedliwy terminarz. Ze względu na kibiców i finanse klubów które teraz jednego miesiąca grają wszystkie mecze na wyjeździe, a w następnym tylko u siebie. Nawet kosztem rozlokowania "hitowych meczow" nie tylko w końcówce sezonu. Dodatkowo w chwili kiedy mamy tylko trzy drużyny o spotkaniach między którymi występują tzw. hity to nie mozliwości by dwa takie mecze znalazły sie w jednej kolejce. Jeżeli drużyny grają na jednym stadionie, niech jedna gra w sobote, druga w niedziele. Miałem przyjemność mieć z dr Meszką zajęcia z matematyki dyskretnej. Rzeczywiście ma niezłego hopla na punkcie trójek Steinera i tzw. zasady parowania, ale generalnie jest to niezwykle sympatyczny czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: *.icpnet.pl 10.08.09, 10:53 "miałem przyjemność z dr Meszką" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: *.centertel.pl 10.08.09, 11:04 Lato ledwie umie się podpisać, a doktorek mu z takim wzorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w sto... IP: *.icpnet.pl 10.08.09, 11:13 Te doktorek odpie...się od Lecha. Gra tak mało u siebie bo stadion budujemy kmiocie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aidi Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: *.aster.pl 10.08.09, 11:29 Nie chcę Was martwić, ale we wzorku nawiasy się za nic nie zgadzają ;) Z moim matematycznym podejściem musiałam to sprawdzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: 195.85.249.* 10.08.09, 11:32 to ja Wam moze cos napisze. system ulozenia spotkan jest tak prosty, ze prostszego nie ma. a argument o hitach zostal obalony wczesniej - mamy 3 zespoly, ktory staraja sie umiec grac w pilke, a reszta to dno. wiec dwoch hitow w kolejce byc nie moze. 1 kolejka: 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 15-16 blokujemy '1', e reszte przestawiamy i mamy 2 kolejke. dla kolejek nieparzystych nalezy zmienic gospodarza. 1-3 5-2 7-4 9-6 11-8 13-10 15-12 16-14. proste jak but. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1234 Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w sto... IP: *.xdsl.centertel.pl 10.08.09, 12:11 panie doktorku! jak pan chce ukladac terminarz tak jak uczy pan programowania to niech sie pan lepiej za to nie bierze pzdr /absolwent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUBLINER Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w sto... IP: *.cit.com 10.08.09, 12:22 "W Polsce trudno ułożyć dobry terminarz, ponieważ dwa klubów wspólnego stadionu bądź drużyn z tego samego miasta, które powinny grać na zmianę u siebie i na wyjeździe" - no ja p.....ole!! w jakim to jest jezyku ja sie pytam?? gazeta.pl - redakcyjne dno.. Odpowiedz Link Zgłoś
banc Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s 10.08.09, 13:12 Przy parzystej liczbie drużyn, kiedy każda musi spotkać się z każdą w jednej rundzie, nie da się uniknąć sytuacji, w której każda drużyna musi zagrać dwa razy z rzędu u siebie bądź na wyjeździe. Ektraliga żużlowa. Coś chyba przegapiłem bo jest parzysta ilość drużyn, są dwie rundy każdy z każdym i nie ma przełamań. Czyli całą resztę wywodu można sobie spokojnie do kosza wywalić ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: *.hrz.Uni-Siegen.DE 10.08.09, 13:31 powinno byc przy nieparzystej liczbie kolejek (w jednej rundzie) bo liczba druzyn jak mowisz nie ma tu znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps to sie nie zgadza co napisalem wyzej:( IP: *.hrz.Uni-Siegen.DE 10.08.09, 14:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghan Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: 204.52.187.* 10.08.09, 13:36 > Ektraliga żużlowa. Coś chyba przegapiłem bo jest parzysta ilość drużyn, są dwie > rundy każdy z każdym i nie ma przełamań. Czyli całą resztę wywodu można sobie > spokojnie do kosza wywalić ... Okulary należy założyć i pooglądać terminarz. I co zobaczymy? Ano zobaczymy, że niejaki banc ma problemy z oczmi bądź czytaniem. HINT: 2 i 3 kolejka: Atlas. Nie da się bez przełamań i tyle. No chyba , że będziesz miał nieparzystą ilość drużyn ;P Odpowiedz Link Zgłoś
banc Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s 10.08.09, 14:23 No dobrze, jeszcze raz bo się może nieprecyzyjnie wyraziłem. Myślałem o jednej napisałem żadnych ogólnie. Za pośpiech się płaci. Przy parzystej liczbie drużyn, kiedy każda musi spotkać się z każdą w jednej rundzie, nie da się uniknąć sytuacji, w której każda drużyna musi zagrać dwa razy z rzędu u siebie bądź na wyjeździe. Kluczowe słowa każda drużyna. Bardzo łatwo sobie rozpisać terminaż dla potencjalnej 4 drużynowej ligi gdzie dwie drużyny będą bez przełamań. Oczywiście jest to takie matematyczne czepianie się. Ale jak ktoś wymyśla jakieś wzory i twierdzenia to trzeba być ścisłym. Powyższe twierdzenie z artykułu jest nieprawdziwe. Nie każda. W wypadku żużla w tym sezonie Toruń jest taką drużyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Terminarz ekstraklasy czyli szukanie igły w s IP: *.ghnet.pl 10.08.09, 16:58 Tak jest rzeczywiście. Maksymalnie dwie mogą nie mieć przełamań. Niestety, to nie jest jedyne przekłamanie w tekście rozmowy... :-( Odpowiedz Link Zgłoś