Gość: historyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 18:30 nie wiem skąd ta fascynacja ukrainą...:( polecam poczytać coś o Rzezi na Wołyniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nyid Re: Z Czuba poleca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 18:52 Ukraina zdecydowanie cudownym krajem jest... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skam Re: Z Czuba poleca IP: *.opoczno.mm.pl 21.08.09, 19:35 Ty, co to za kretyn ten 'historyk" i kto go tu wpuścił?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk 2 Re: Z Czuba poleca IP: *.54.51.80.easy-com.pl 21.08.09, 19:40 skam..nie kretyn tylko sam bys sie dowiedzial pewnie jak bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Z Czuba poleca IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.08.09, 20:10 kocham śniadanko za jej poprzednią ksiazke plusik spiro za wybor na wyjazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zią Re: Z Czuba poleca IP: *.chello.pl 21.08.09, 21:10 atak historyków aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urb Re: Z Czuba poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 21:24 5'nizza i Boombox sprawiają, że Kostrzu jest kimś, z kim chętnie opróżniłbym półlitrową pamiątkę z Ukrainy :) A z Boombox to koniecznie ?????? (www.youtube.com/watch?v=-vXJOOYlwZw) i ??4?? (www.youtube.com/watch?v=anIFPvyDXyQ) :) Salut ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 333.pl Re: Z Czuba poleca IP: 80.54.67.* 21.08.09, 21:44 wiem, wiem - nie znam się, jestem szczyl, komunista, nie walczyłem w żadnym powstani - ale mimo wszystko - rzeź na Wołyniu, patrząc na ogół naszej historii i ukraińskich w niej wątków, ma ( na nasze nieszczęście) pewne uzasadnienie........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresowiak Re: Z Czuba poleca IP: *.cdma.centertel.pl 22.08.09, 09:48 uzasadnienie dla ludobójstwa...może spróbuj to wyartykułować mojej babci której rodziców zamordowała UPA... jak i zresztą 95 % wsi w której mieszkała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogibabu Re: Z Czuba poleca IP: *.chello.pl 22.08.09, 10:23 @kresowiak Współczuję twojej babci, ale jest też kilka narodów którym Polacy urządzili podobne jatki. A że było to dawno...? Historia świata naznaczona jest takimi wydarzeniami. To nie znaczy, że teraz przeszłość ma determinować nasze zachowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Z Czuba poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 10:27 Wymień mi jeden naród, który Polacy podobnie eksterminowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahaj Re: Z Czuba poleca IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.08.09, 12:45 mordowalismy tez ukraincow, a z rak upa ginelo gora kilkunastu -dziesieciu polakow. we wspomnianej kolomyi czyli wielkim miescie, zginelo 30 polakow inna sprawa, ze nie widze w ogole zwiazku z zainteresowaniem ukraina spiro i kostrza - do niemiec jakos pol kraju jezdzi i nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KsiazeRadziwill Re: Z Czuba poleca IP: *.ver.abpl.pl 22.08.09, 13:41 Taa... Czyli rozumiem kostrzu i spiro mają powiedzieć, ze juz nigdy nie przywioza ukrainskiej wodki i nie beda sluchac ukrainskich piosenek, bo UPA wyrżnęła polską wioskę ? Ukraincy maja powiedziec, ze pier#%#& i nie organizują z nami Euro, bo NSZ wymordowały ukraińską wioskę i wogle "Lachi za San" ? Od jutra polscy dentysci i polscy fryzjerzy nad granicą stawiaja tabliczki NUR FUR POLONISCHE, bo wojna, bo hitler... ? Nie ma to jak porządny historycyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicze Re: Z Czuba poleca IP: *.bolimow.net 22.08.09, 14:18 brawo takich historyków nam potrzeba! Krótko i na temat po co poznawać kulturę Ukrainy, przecież to podludzie, zjadający swoje dzieci. Podbijmy ich i zrewanżujmy się za mordy na Wołyniu. Idioci jakich wiele, najlepiej zdaniem historyka i historyka 2 poznać historię mordów na Wołyniu w roku 1943 szkoda tylko, że nie potrafimy poznać siebie jako zachłannych lachów myślących, że są najbardziej poszkodowanym narodem na świecie. A wyrażanie się w imieniu Babci jest żałosnym chwytem. Współczuje Babci i wszystkim tym którzy myślą, że zainteresowanie Ukrainą powinno być karalne. p.s poznając historię mordu na wołyniu poznajemy także cześć historii Ukrainy i jej walki o niepodległość. ale zupełnie "nie wiem skąd ta fascynacja Ukrainą :(". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KsiazeRadziwill Re: Z Czuba poleca IP: *.ver.abpl.pl 22.08.09, 21:27 U r goddamn right, nicze, goddamn right ! Odpowiedz Link Zgłoś