16.10.24, 10:58
Zostawcie na chwilę fryzury, nosy, brzuszki.
Czy nie wydaje się Wam, że on potwierdził moją starą tezę:
nasi grają lepiej w ataku BEZ Lewego?
To znaczy - bardziej się starają grać ze sobą, bo jak Lewy jest to wiadomo - podanie do niego i nich gwiazdor coś zrobi... I obrona przeciwnika doskonale o tym wie, pilnują go jak pojebani i gówno z tego wychodzi. A tak to muszą uważać na każdego naszego.
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: mecz był 16.10.24, 11:19
      Zieliński lepiej gra bez Lewego to akurat fakt. Mamy dwóch dobrych piłkarzy na światowym poziomie i jak na złość nie potrafią ze sobą grać 🙄
      • io_stupido Re: mecz był 16.10.24, 11:26
        Bo "pod Lewego" to trzeba umieć grać. Trzeba wiedzieć "podświadomie" co Lewy zrobi na boisku. Poniżej przypominam pewną sławną sytuację - ale Lewy grał tam z kolegami klubowymi, którzy nie tylko w sumie są lepsi od naszych - ale grali z nim regularnie. "Czytanie gry" itp trudne pojęcia :D Lewandowski włąsciwie tam nie brał udziału w rozgrywaniu piłki. Ot po prostu niespodziewanie dla obrońców znajdował się w miejscu, w którym spadało podanie od kolegów... Przypadkowa koincydencja - Lewy też akurat w tym meczu nie grał od początku.

• io_stupido Re: mecz był 16.10.24, 11:31
          Krótko i na temat jak powiedział komentator:

out of nothing!

• dziewczynaengina Re: mecz był 16.10.24, 15:54
      ekhmmm... mnie sie wydaje, ze gra sie tak, jak przeciwnik pozwala. i po prostu stara biedna Chorwacja jest zuzyta i bez formy, wiec na ich tle sie moze zdawac, ze w naszej reprezentacji cos pozytywnie zagralo... a mocniejszy przeciwnik nas rozniesie w pyl- z Lewym, czy bez niego.
      • io_stupido Re: mecz był 17.10.24, 07:04
        dziewczynaengina napisała:

> ekhmmm... mnie sie wydaje, ze gra sie tak, jak przeciwnik pozwala.

Jak obrona przeciwnika skupia się na Lewym to przecież właśnie "pozwala" innym naszym na swobodniejszą grę między sobą. Ale oni i tak często - laga na Lewego.

> i po prostu
        > stara biedna Chorwacja jest zuzyta i bez formy, wiec na ich tle sie moze zdawac
        > , ze w naszej reprezentacji cos pozytywnie zagralo... a mocniejszy przeciwnik n
        > as rozniesie w pyl- z Lewym, czy bez niego.

Przecież roznieśli ich w pewnym momencie - 3 bramy w 7 minut! Ale tym razem nasi się nie załamali i w końcu wyszarpali remis - i to ewidentnie było pozytywne w tym meczu.
        • dziewczynaengina Re: mecz był 17.10.24, 07:46
          troche o co innego mi chodzi. przeciwnik slaby daje nam pograc. przeciwnik mocny, jak Portugalia, sprawi, ze bedziemy bezradni, jak dzieci we mgle. i nie bedzie mozliwe zadne nadrabianie strat.
          wg mnie to nie jest tak, ze w meczu z Portugalia im sie nie chcialo i dlatego byli denni a w meczu z Chorwacja im sie zachcialo i zagrali lepiej. oni sa na slabym poziomie pilkarsko- to moja teoria, wolalabym racji nie miec :)
          • io_stupido Re: mecz był 17.10.24, 07:54
            Tylko ja nie porównuję akurat tych 2 meczy.
    • hrasier_2 Re: mecz był 20.10.24, 19:38
      W Częstochowie w potyczce Rakowa z Pogonią Szczecin jedyny gol padł w trzynastej minucie doliczonego czasu. Gospodarze wygrali 1:0. Czerwone kartki: Rodin (Raków) /za dwie żółte, 90+14'/, Keramitsis (Pogoń) /faul taktyczny, 65'/. Rodin tak się cieszył zdobyciem bramki, że zdjął koszulkę i wyleciał w ostatniej minucie.
      • hrasier_2 Re: mecz był 20.10.24, 19:49
        Tego jeszcze nie grali Rodin strzelił gola nie uznanego i ściągnął koszulkę i żółta kartka. Później druga bramka uznana i ten sam numer z koszulką.
        • io_stupido Re: mecz był 21.10.24, 07:47
          I tak to w życiu jest - przez debili co pod koszulkami nosili hasła obraźliwe dla kibiców przeciwnika - normalni nie mogą pokazać ciałka kibickom :)
    • hrasier_2 Re: mecz był 26.10.24, 10:51
      Dzisiaj El Clasico. Wieczorem o 21. Mój Raków wcześniej. Cieszy mnie dobra gra Motoru Lublin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka