Dodaj do ulubionych

Czy byłoby wam przykro...

17.01.25, 21:52
... gdyby film biograficzny o was zaliczył spektakularnego flopa?

Bo tak Freddie się sprzedał, Elvis się sprzedał i również Elton John zaliczył sukces finansowy a niestety Robbie Williams nikogo nie obchodzi i na ten moment nie odrobił jeszcze 1/10 swojego produkcyjnego budżetu.

Przyczyną może być odważny pomysł na sam film biograficzny gdzie zamiast aktora w roli głównej dostaliśmy komputerowo wygenerowanego szympansa. Podobno był to pomysł samego artysty, który stwierdził, że został tak wcześnie wrzucony w szow biznens, że nigdy do końca nie dojrzał, nie miał szans wyewoluować jako człowiek.
No właśnie być może pomysł był po prostu zbyt odjechany, żeby szersza publiczność mogła go kupić. Możliwe też, że sam Robbie jest już gwiazdą nieco wyblakłą i jego samo nazwisko nie przyciąga aż takich tłumów jak za najlepszych czasów.
Sama filmu jeszcze nie widziałam i chyba poczekam na streaming. Zasada jest taka, że im film gorzej radzi sobie w kinach tym szybciej trafia na platformy.

A tu trailer dla ciekawych:

Obserwuj wątek
    • chocolate_dog123 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:04
      Robbie nie jest gwiazdą z tak spektakularna sprzedażą płyt jak pozostali wymienieni panowie.
      Poza tym: a/ jeszcze żyje; b/ jest jeszcze stosunkowo młody, więc raczej chybiony pomysł wg mnie - ze zbyt wczesnym stawianiem jemu tego typu "pomników".
      Motyw małpy pojawiał się już w teledysku do "Tripping" oraz "me and my monkey".
      Polecam za to obejrzeć sobie o nim serial dokumentalny na Netflix. Przyjemnie się ogląda. 4 odcinki z 2023 r.
      • leziox Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:10
        Film biograficzny o mnie?
        Gdy go zrobią i będzie nie do oglądania, na pewno coś o tym napiszę.
        Ale przykro by mi nie było, ważne aby gaża się zgadzała.
        • borsuczyca.klusek Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:14
          leziox napisał:

> Ale przykro by mi nie było, ważne aby gaża się zgadzała.

A mnie by było 🙄
          Pomyśl sobie, że uważasz się za top tier pop super star a tu nie ma chętnych, żeby wysupłać trzy dyszki na bilet...
      • borsuczyca.klusek Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:12
        O widzisz nie wiedziałam, że był już serial. Dzięki za polecenie.

I racja martwi artyści sprzedają się lepiej. Sprawdziłam jeszcze filmy o Bobie Marleyu i Amy Winehouse. Oba coś tam zarobiły mimo średnich ocen. Inna sprawa, że były tańsze niż małpa Robbiego.
        • leziox Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:20
          No tak, nie umiem się uważać za super duper. Więc filmu też nie będzie.
          :D
          • chocolate_dog123 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:22
            E tam, zrób jak użytkownik "czytelnikus" w tym tygodniu. Zmontuj jakis filmik na YouTube ze zdjęć, dodaj muzykę i wstaw nam linka.
            • leziox Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:26
              A bo to mało linków na melynie? Kto wie, gdzie szukać, ten znajdzie.
            • hrasier_2 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:37
              chocolate_dog123 napisała:

> E tam, zrób jak użytkownik "czytelnikus" w tym tygodniu. Zmontuj jakis filmik n
              > a YouTube ze zdjęć, dodaj muzykę i wstaw nam linka.
              Stachu w porzo gościu. I tak go z shejtowali. Ze nie powinien i inne bzdury. Ten się boi co ma coś za uszami lub jest fałszywy.
              • chocolate_dog123 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:39
                E tam. Słodki pomnik miłości dla małżonki.
                • hrasier_2 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:49
                  Zawsze kogoś kochamy to nasze słodkie miłości. Można kochać i nienawidzić. Znałem Stacha z dawnych lat. Zupełnie mi nie przeszkadzały jego poglądy. Ale że się odważył wkleić takie zdjęcia. Szkoda, że nowy admin tam nie dorósł i chodzi w krótkich spodenkach
        • chocolate_dog123 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:20
          Serial zręcznie przygotowany i podany, przyjemnie się ogląda jak serial o rodzinie Beckhamów. Przypomina realia lat 90-00. Dowiesz się np. że bujał się z laską z All Sants, Geri Halliwell oraz że miewał ciężkie stany lękowe podczas występów - co widać po nim było. Jego początki w Take That oraz konflikty w tej grupie. Jednego tylko nie pamiętam, czy zażywał jakieś substancje i to wpłynęło na jego stany.
          • leziox Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:28
            Tak, czy inaczej, nie da rady przerobić tego wszystkiego, co podają tylko na Netflixie. Za dużo informacji, a życie tylko jedno i trzeba na Netflixa też w realu zarobić.
            • chocolate_dog123 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:41
              Coraz mniej ludzi wybiera Netflixa. Tam większość treści to szajs, musisz mądrze wybierać co lepsze kaski.
              • borsuczyca.klusek Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:45
                Netflix ma najwięcej propozycji, ale też zalewa swój katalog takim badziewiem, że coraz trudniej się przez nie przedrzeć. A już dodawanie do biblioteki filmów ze Stevenem Seagalem to czysta kpina z subskrybentów.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:54
                chocolate_dog123 napisała:

> Coraz mniej ludzi wybiera Netflixa. Tam większość treści to szajs, musisz mądrz
                > e wybierać co lepsze kaski.

To też jest spowodowane tym, że chyba jako jedyna platforma zaczął blokować współdzielenie konta.
          • borsuczyca.klusek Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:28
            Ten o Beckhamach mam jeszcze do nadrobienia.
            • chocolate_dog123 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:43
              Polecam Ci jeszcze to:
              www.filmweb.pl/serial/Raffa-2023-10045500

Dostępny na platformie Disney +
              • chocolate_dog123 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:51
                A jakie miałaś odczucia przy oglądaniu Maestro B. Coopera o życiu L. Bernsteina? Ludzie się nad tym spuszczali a mnie wybudził okrutnie...

• borsuczyca.klusek Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:59
                  Lubię Coopera jako aktora, ale filmy reżyserowane przez niego mnie do tej pory nie porwały. Nie rozumiałam zachwytów nad Star in Born.
                  • chocolate_dog123 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 23:06
                    Same.
        • chocolate_dog123 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:27
          Niebawem film Callas z Angelina Jolie. To będzie dopiero piękna klapa. Lepszy jest ten dokument
          www.filmweb.pl/video/Zwiastun/Maria+Callas+Zwiastun+nr+1+polski-45105
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:56
              borsuczyca.klusek napisała:

> Z Angeliną mam taki problem, że jej uroda zawsze przebija

Bo nie ma wielkiej konkurencji ze strony zdolności aktorskich :D

• borsuczyca.klusek Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 23:11
                asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Bo nie ma wielkiej konkurencji ze strony zdolności aktorskich :D
                >

Tu by trzeba było zadać pytanie co by było gdyby Meryl Streep wyglądała jak Angelina Jolie 🧐
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 23:17
                  Z tym, że nie mnie - ja na Angelinę mam odruch wymiotny. Nawet nie wiem czemu, bo ogólnie brzydka nie jest.
                  • borsuczyca.klusek Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 23:22

> Z tym, że nie mnie - ja na Angelinę mam odruch wymiotny. Nawet nie wiem czemu,
                    > bo ogólnie brzydka nie jest.

Dla mnie to najpiękniejsza kobieta. No ciężko mi sobie wyobrazić kogoś ładniejszego.
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 23:26
                      No proszę...
                    • leziox Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 23:27

> asdzxcvfsrggxdfsd napisał:
                      >
                      > > Z tym, że nie mnie - ja na Angelinę mam odruch wymiotny. Nawet nie wiem c
                      > zemu,
                      > > bo ogólnie brzydka nie jest.
                      >
                      > Dla mnie to najpiękniejsza kobieta. No ciężko mi sobie wyobrazić kogoś ładniejs
                      > zego.
                      >
                      >

Znam taką. Pewna Asia z wybrzeża.
                      • borsuczyca.klusek Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 23:30
                        leziox napisał:

> Znam taką. Pewna Asia z wybrzeża.
                        > :D

Ej własne żony się nie liczą 🙄
                        • leziox Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 23:38

> leziox napisał:
                          >
                          > > Znam taką. Pewna Asia z wybrzeża.
                          > > :D
                          >
                          >
                          > Ej własne żony się nie liczą 🙄
                          >

Jakie żony?!
                          :>
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 23:35

> Dla mnie to najpiękniejsza kobieta.

Hm, z pewnością było tu głosowanie na najlepszą aktorkę. Na najpiękniejszą chyba nie...
          • leziox Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:35
            Potrafię sobie wyobrazić Angelinę Jolie jako Maleficent z rogami, albo w Tomb Rider, ale jako Maria Callas, ciężko mi jest to sobie wyobrazić.
            • chocolate_dog123 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:40
              Też tak samo myślę
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:34
      Kuźwa, serio dopiero teraz to przeczytałem, patrz co właśnie napisałem na KT :D

Odpowiadając na pytanie - ja bym w ogóle nie chciał, żeby ktoś przerabiał po swojemu mój życiorys. Pomijając, że nikt by nie chciał :)
      • borsuczyca.klusek Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:37

> Odpowiadając na pytanie - ja bym w ogóle nie chciał, żeby ktoś przerabiał po sw
        > ojemu mój życiorys. Pomijając, że nikt by nie chciał :)

Tu podejrzewam, że artysta miał pełną kontrolę i wgląd w fabułę. Nie to co biedny Freddie, który został uraczony wyjątkowo poślednim filmem.

O właśnie mi się przypomniało, że i Zenek dostał swój film biograficzny 😂
        Jak on mógł to każdy może 🙄
        • leziox Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:39
          Aktor grający Freddiego był nieco podobny, ale mogli się jednak lepiej postarać o dobór aktora. Albo niech by im KI go zrobiła.
          • borsuczyca.klusek Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:43
            Główny problem tego filmu jest to, że reżyser zwinął mandżur w trakcie kręcenia i przez jakiś czas ekipa została sama i nie wiedzieli co robić dalej. Scena nagrywania "We will Rock You" powstała spontanicznie i to tak boleśnie widać. W kinie to mnie prawie skręciło przy tym:

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:47

> O właśnie mi się przypomniało, że i Zenek dostał swój film biograficzny 😂
          > Jak on mógł to każdy może 🙄

Skoro dało się zrobić ciekawy film o staruszku co jedzie na kosiarce do brata to i z mojego życia też by się dało. Niewątpliwie zresztą u każdego z nas. Za to nie jesteśmy za bardzo na pozycji negocjacyjnej, na końcu przyjdzie producent i każe zmienić zakończenie. No chyba, że jakaś amatorska produkcja na jutuba - ale to i tak obejrzy z 10 osób :D

• hrasier_2 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:44

> Kuźwa, serio dopiero teraz to przeczytałem, patrz co właśnie napisałem na KT :D
        >
        > Odpowiadając na pytanie - ja bym w ogóle nie chciał, żeby ktoś przerabiał po sw
        > ojemu mój życiorys. Pomijając, że nikt by nie chciał :)
        Ty to straszne pilnujesz swojej prywatności, zaklejasz zdjęcia z młodych lat. Rozumiem wrażliwy człowiek. Och bo inni zobaczą. Są tacy nawiedzeni, ale co Ci mogą zrobić, oprócz komentarzy złośliwych. Na tych forach każdy z nas ma jakieś odchyły. Ale w normie😁
        • borsuczyca.klusek Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:47
          W internach grasują bardzo różni ludzie. Lepiej dmuchać na zimne niż potem żałować nieostrożności. Przypominam, że tu więcej ludzi czyta niż piszę i o niektórych ludkach "podczytywaczach" nawet nie wiemy.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:49
          hrasier_2 napisał:

> Ty to straszne pilnujesz swojej prywatności, zaklejasz zdjęcia z młodych lat. R
          > ozumiem wrażliwy człowiek.

W tym wątku w ogóle tego aspektu nie rozważałem, gdyż albowiem jest czysto teoretyczny :D
          • leziox Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 22:56
            Niedawno rozmawiałem z dawno niewidzianą koleżanką przez telegrama.
            Następnego dnia usiłowano mi wyczyścić kartę kredytową.
            Tak, co różne rzeczy się zdarzają, czy się kogo zna, czy też nie.
            Ale nieco dyskrecji nikomu nie zaszkodziło.
          • hrasier_2 Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 23:21

> hrasier_2 napisał:
            >
            >
            > > Ty to straszne pilnujesz swojej prywatności, zaklejasz zdjęcia z młodych
            > lat. R
            > > ozumiem wrażliwy człowiek.
            >
            > W tym wątku w ogóle tego aspektu nie rozważałem, gdyż albowiem jest czysto teor
            > etyczny :D
            No to sztama człowieku bez skazy. Czasami strzelamy niepotrzebnie focha.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Czy byłoby wam przykro... 17.01.25, 23:27
              Emotions, emotions...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka