Dodaj do ulubionych

Serial a dziś - Synowie Anarchii

19.04.26, 12:15
Czyli telenowela o motocyklistach. Ciekawe, czy Leziu oglądał i jak mu się podobało? 😉

Dla mnie to serial pełen paradoksów. Z jednej strony rzecz dotyczy gangu motocyklowego, ale o samych motórach jest tam relatywnie niewiele. Widzimy jadących albo majsterkujących chłopów, ale to w zasadzie tyle. W ogóle nie wiemy, dlaczego to dla nich tak ważne i o co tym ludziom chodzi.

Paradoks drugi – serial o facetach, a jednak jest w nim też dużo kobiet. W tym dostajemy jedną z najgłupszych i najbardziej irytujących postaci kobiecych w historii seriali tego typu. Nie rozumiem, jak ludzie mogli narzekać na żonę Waltera White’a, skoro istnieje taka doktor Tara Knowles z mózgiem jak orzeszek.

Paradoks trzeci, dla mnie osobiście najbardziej przykry – serial pełen „męskich mężczyzn”, a nie było na kim oka zawiesić. Przynajmniej dla mnie żaden nie był męsko-męski w moim typie. Wręcz wydawali się dziecinni. Może właśnie taki był zamysł – opowieść o niedojrzałych ludziach, którzy nie mieli szansy dorosnąć?

No i w końcu paradoks ostatni – mimo że serial nie podobał mi się jakoś szczególnie, nie porwał, nie ujął i nie zachwycił, to i tak obejrzałam ciurkiem siedem sezonów 😅

Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 19.04.26, 12:27
      ...
    • mysiulek08 Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 19.04.26, 17:37
      dawnoo dawno temu :P jeden sezon, jakos sie 'nie przyjal'
      • borsuczyca.klusek Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 19.04.26, 18:08
        U mnie też się nie przyjął, ale obejrzałam cały 🤣
        • leziox Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 19.04.26, 18:18
          Jak dla mnie, trochę irytujący, czasami zbyt się ciągnący, a potem zwroty akcji, aby na siłę nadgonić momenty, w których się tylko gada i gada i gada.
          Faceci zbyt damscy, kobiety zbyt męskie, zmuszone do noszenia za stanikami chusteczek do wypłakania się nieszczęśliwych bohaterów.
          Poza tym - nie jeżdżę Harleyem, bo nie uważam tego złomu za motocykl doskonały.
          Jeśli ktoś ma sporo masochizmu w sobie - niech ogląda.
          • borsuczyca.klusek Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 19.04.26, 18:20
            Na taki głos eksperta czekałam 😀
          • mysiulek08 Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 19.04.26, 18:55
            co do harleya zgoda, chociaz z drugiej strony , japonska dzume :P - jak mawial ex- przymierzajc sie kiedys do jakiej yamahy czy innej hondy (nie znam sie ;) , ja tylko triumphy -( i nie jest to bielizna :P) lubie a reszty serialu po prostu nie pamietam :P
            • leziox Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 19.04.26, 19:09
              Wiesz, ja miałem sporo różnych motocykli, więc mogę porównać.
              Japońska dżuma mogła być kiedyś, teraz są to motocykle, które są w pełni dopracowane i nic im nie brakuje. Harley padł trochę ofiarą własnej tradycji, wiele rozwiązań jest w nim przestarzałych, no ale jak kto lubi, niech tam sobie ma. Odmian Triumpha jest sporo, mnie się podoba taki grubaśny, Rocket, co na fotce. A osobiście, po latach jazdy Japońcami, zadowalam się produktem firmy BMW, która rzetelnie testowała swoje motocykle, wizytując z Wehrmachtem różne kraje, w wielu strefach i warunkach klimatycznych, więc tym bardziej konstrukcyjnie są to całkiem cacy motóry.
              :D
              • mysiulek08 Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 19.04.26, 20:43
                toz mowie, ze sie nie znam 😘

dla mnie jezdzacy na motorach to niezrozumiale alieny 😜
                u exa, na deske serfingowa i snowbordowa sie zgodzilam, na paralotnie juz pomalu juz mi nerwow 'braklo' ale przy motorze bylo klasycznie ' albo motor albo ja' 😛 a czy kolejna panna sie zgodzila to juz bylo mi cudnie obojetnie 🤣
                • borsuczyca.klusek Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 19.04.26, 22:43
                  Mój co jakieś czas na fazę na motór, ale jak zwykle u niego na gadaniu i snach o potędze się kończy 😀
                  • leziox Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 20.04.26, 09:28
                    Mysia - motocykliści naprawdę są z tej planety. Moje liczne ex jakoś nie miały nic przeciwko motocyklom.
                    Gdyby jednak któraś próbowała stawiać mi ultimatum, to wiadomo jakby się skończyło.
                    Rykiem silnika, cichnącym w oddali.
                    Ku obopólnemu szczęściu kończyło się jednak na wspólnej jeździe.
                    A Ty Borsia, powiedz staremu, że jak nie teraz, to kiedy? Jak całkiem zezgredzieje, to tym bardziej nie będzie o czym mówić.
                    No chyba że Ty też po cichu mu mruczysz, żeby sobie odpuścił marzenia, cio?
                    :>
                    • borsuczyca.klusek Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 20.04.26, 10:20
                      Gdyby to było prawdziwe marzenie to już by dawno miał, bo nikt mu nie broni.
                      A to tylko cyklicznie powracająca zachcianka. Nic więcej
                      • leziox Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 20.04.26, 11:43
                        A może andropauza mu się zaczyna i sam nie wie, czego chce?
                        :>
                        • borsuczyca.klusek Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 20.04.26, 12:00
                          A to on raczej zawsze tak miał 🙄
    • borsuczyca.klusek Re: Serial a dziś - Synowie Anarchii 20.04.26, 19:33
      Zapomniałam wspomnieć o jednym dużym plusie serialu czyli o oprawie muzycznej. Prawie każdy odcinek kończył się jakąś zacną nutą. Może właśnie to pozwoliło mi wytrwać z tą historią dłużej niż na to zasługiwała:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka