Dodaj do ulubionych

Zaczynamy tradycyjną zabawę - Gdzie byłem

29.06.26, 12:58
oczywiście zanim spotkałem się z kumplem i poznałem dyrektora M.

Pamiętacie? Pisałem Wam o zamku w Czernej. Rok czy 2 lata temu? Głogów.
Pani na zamku oprowadziła nas po parterze i powiedziała, że następnym razem 1 piętro. Kolejnym - 2.
Czekała też na dotację na remont dachu, co cieknie.

Otóż właśnie nastąpił następny raz. Na zewnętrznej ścianie dumny napis o przyznaniu 1 transzy na remont. W rzeczywistości kaski starczyło na najważniejsze miejsce - czyli połączenie miejsca spływu deszczu z kilku wierz. Co z tego - jak i tak cieknie w innych miejscach? Znowu czekaj... Pani myślała, że jak już raz dali i ona to zrobiła, to zaraz dadzą kolejną transzę. No tyle to nie... proś się znowu. Głupiego robota.

Chyba przez to wszystko pani popadła w zniechęcenie rzutujące na stan zdrowia - o oprowadzenie po 1 piętrze prosiła już pracownicę...

Tak się rozpisałem, ale Wam to nic nie mówi.

Kierunek - województwo dolnośląskie. Teraz poszukajcie sobie, jakie tam jest jedno z najstarszych miast w Polsce z najprawdopodobniej najstarszym w Polsce browarem. To już będziecie bardzo blisko naszej bazy wypadowej w okolice :D

Obserwuj wątek
    • carte_2026 Re: Zaczynamy tradycyjną zabawę - Gdzie byłem 29.06.26, 13:34
      Sory, że tak przez ogródki - nie mam pomysła co bym miał napisać o mieście - bazie, by odpowiedź nie była natychmiastowa. To miasto nie tylko w Polsce (ponoć też w Japonii) jest znane z pewnej produkcji, o jej symbole się potykasz prawie na każdym kroku. Najbliższe pasy z hotelu prowadziły do płaza, gdzie przed nim stały donice na roślinność także nawiązujące do lokalnych wzorów...
      No tak, to w sumie kolejna podpowiedź.
    • a74-7 Re: Zaczynamy tradycyjną zabawę - Gdzie byłem 29.06.26, 15:50
      No tak , ja na pewno zgadne ...:-/
      • carte_2026 Re: Zaczynamy tradycyjną zabawę - Gdzie byłem 29.06.26, 15:54
        No "najstarszy browar" wyguglać może możesz. A produkty z miasta-bazy nawet w Londonie mogłaś spotkać.
        Dobra, po starej znajomości - z tego można jeść i pić.

• mysiulek08 Re: Zaczynamy tradycyjną zabawę - Gdzie byłem 29.06.26, 17:50
          niech strace, Boleslawiec?
          • mysiulek08 Re: Zaczynamy tradycyjną zabawę - Gdzie byłem 29.06.26, 17:52
            a z browarem to Lwowek

Dolny Slask to moje rejony urodzenia :)
    • carte_2026 UWAGA SPOILER 29.06.26, 16:37
      Jak komu się nie chce zgadywać gdzie byłem, to pokazuję... gdzie nie byłem :D
      Nadal jednak to miasto - baza.

Gówno na focie widać to Wam przeczytam: dnia tego a tego nieczynne i spiedralaj.
      No byliśmy jeszcze raz, ale siedliśmy tam, gdzie ogródek był prawie pełen. A pod aniołkiem jak to ponoć mówią - nie było nikogo...

• a74-7 Re: UWAGA SPOILER 29.06.26, 20:38
        No dobra , to chyba Pod zlotym Aniolem , w Boleslawcu .... sadzac po odbiciu w szybie - na Insta ....
        • a74-7 Re: UWAGA SPOILER 29.06.26, 20:46
          Oczywiscie dzieki mysiulkowi rowniez :)
        • carte_2026 Re: UWAGA SPOILER 30.06.26, 11:34
          a74-7 napisał:

> No dobra , to chyba Pod zlotym Aniolem , w Boleslawcu .... sadzac po odbiciu w
          > szybie - na Insta ....

Kurła, te ejaje robią się coraz lepsze. Będę uważał, by na kolejnych zdjęciach przypadkiem nie było obicia mnie...
          • a74-7 Re: UWAGA SPOILER 30.06.26, 13:23
            Ja rowniez uwazam na odbicia ;)
            no ale ty opowiadaj , co widziales, co slyszales...:)
            • borsuczyca.klusek Re: UWAGA SPOILER 30.06.26, 13:26
              Gdzie wy widzicie jakieś odbicie 😭
              • carte_2026 Re: UWAGA SPOILER 30.06.26, 14:14
                borsuczyca.klusek napisała:

> Gdzie wy widzicie jakieś odbicie 😭
                >

W szybach aniołka widać ratusz. Tylko kuwa nawet bez wieży...
            • carte_2026 Re: UWAGA SPOILER 30.06.26, 14:14
              a74-7 napisał:

> Ja rowniez uwazam na odbicia ;)
              > no ale ty opowiadaj , co widziales, co slyszales...:)

To opowieści M. to za mało? :D
              Dobra, niech się ogarnę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka