negativum 26.11.23, 20:23 Ja też nie wszystkich lubię. Taki mam defekt. Proszę jednak, by inni cieli tylko posty sprzeczne w netykietą. Dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oby.watel Re: Prośba 27.11.23, 11:04 Doprecyzuję: umówmy się, że — ewentualnie — tniemy tylko te posty, które łamią regulamin, a nie (jak pewien szczelec) tylko dlatego, że nie lubimy ich autorów lub nie zgadzamy się z nimi. Umówmy się także, że nie obrażamy się (wzajemnie) oraz nie obrażamy się (na siebie). Rozmówca nie jest niczyim wrogiem. Po prostu inaczej widzi niektóre sprawy. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Prośba 27.11.23, 12:16 kochamzapachfrezji napisała: > Będzie to trudne, czasem się obrażam. Niepotrzebnie. Po co się obrażać, skoro bliźni obrażają bardziej profesjonalnie? Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Prośba 27.11.23, 12:22 Nie da się zmienić charakteru człowieka. Odpowiedz Link
bruno-123 Re: Prośba 28.11.23, 00:01 kochamzapachfrezji napisała: > Będzie to trudne, czasem się obrażam. To nie dobrze. Ludzie nielubią obrażalskich panienek😀 Odpowiedz Link
negativum Re: Prośba 27.11.23, 12:38 oby.watel napisał: > Doprecyzuję: umówmy się, że — ewentualnie — tniemy tylko te posty, które łamią > regulamin, a nie (jak pewien szczelec) tylko dlatego, że nie lubimy ich autorów > lub nie zgadzamy się z nimi. > > Umówmy się także, że nie obrażamy się (wzajemnie) oraz nie obrażamy się (na sie > bie). Rozmówca nie jest niczyim wrogiem. Po prostu inaczej widzi niektóre spraw > y. Był moment, że poczułem, że kochana się na mnie gniewa. Jakby miała narzędzie to pewnie, by mnie wyelimowała. Cięcia nadużywa "szczelec". A nie chciałbym, by tu tak było. Chamów ciąć i do forum nie dopuszczać. Za Mohylew 1581. Ale zbłąkanych oszczędzać. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Prośba 27.11.23, 12:58 negativum napisał: > Chamów ciąć i do forum nie dopuszczać. > Za Mohylew 1581. > Ale zbłąkanych oszczędzać. Cham to pojęcie względne. Zwykle najzagorzalsi demaskatorzy chamstwa sami z kultura są na bakier. Więc to kryterium skreślmy. Inwektywy nie budzą wątpliwości, zaś brak kultury nie jest wcale taki oczywisty. Odpowiedz Link
negativum Re: Prośba 27.11.23, 13:20 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Chamów ciąć i do forum nie dopuszczać. > > Za Mohylew 1581. > > Ale zbłąkanych oszczędzać. > > Cham to pojęcie względne. Zwykle najzagorzalsi demaskatorzy chamstwa sami z kul > tura są na bakier. Więc to kryterium skreślmy. Inwektywy nie budzą wątpliwości, > zaś brak kultury nie jest wcale taki oczywisty. Dlatego proszę o pozostawianie postów, które nie szargają aż nadto imieniem jakiegoś użytkownika. To nie ma być F28 bis. Fora mają to do siebie, że wywołują emocje. Po to są. Jeśli kogoś nie lubisz to mu nie odpowiadaj. Nie ma potrzeby lubienia wszystkich. To forum jest otwarte. I niech takie zostanie. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Prośba 27.11.23, 13:30 negativum napisał: > Dlatego proszę o pozostawianie postów, które nie szargają aż nadto imieniem jak > iegoś użytkownika. > To nie ma być F28 bis. > Fora mają to do siebie, że wywołują emocje. Po to są. > Jeśli kogoś nie lubisz to mu nie odpowiadaj. > Nie ma potrzeby lubienia wszystkich. To forum jest otwarte. I niech takie zosta > nie. Choć trudno czasem uniknąć względnie powstrzymać się przed użyciem argumentu ad personam, to jednak postuluję by nie uciekać się do tego typu argumentacji. Odpowiedz Link
negativum Re: Prośba 27.11.23, 13:41 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Dlatego proszę o pozostawianie postów, które nie szargają aż nadto imieni > em jak > > iegoś użytkownika. > > To nie ma być F28 bis. > > Fora mają to do siebie, że wywołują emocje. Po to są. > > Jeśli kogoś nie lubisz to mu nie odpowiadaj. > > Nie ma potrzeby lubienia wszystkich. To forum jest otwarte. I niech takie > zosta > > nie. > > Choć trudno czasem uniknąć względnie powstrzymać się przed użyciem argumentu ad > personam, to jednak postuluję by nie uciekać się do tego typu argumentacji. Zrobisz, jak będziesz chciał. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Prośba 27.11.23, 16:47 negativum napisał: > Zrobisz, jak będziesz chciał. Czy mam to rozumieć jako groźbę? Że przy pierwszej okazji zmieszasz mnie z błockiem? Odpowiedz Link
negativum Re: Prośba 27.11.23, 16:55 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Zrobisz, jak będziesz chciał. > > Czy mam to rozumieć jako groźbę? Że przy pierwszej okazji zmieszasz mnie z błoc > kiem? Nie. Chodzi o to, że ja nie usuwam nawet ludzi, za którymi nie przepadam. Każdy może mieć jednak inne podejście. Wolność to nie tylko swoboda, ale i odpowiedzialność. Patrz Mały Książę. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Prośba 27.11.23, 20:30 negativum napisał: > Nie. Chodzi o to, że ja nie usuwam nawet ludzi, za którymi nie przepadam. > Każdy może mieć jednak inne podejście. Wolność to nie tylko swoboda, ale i odpo > wiedzialność. > Patrz Mały Książę. Ależ ja nie domagam się usuwania ludzi, którym puściły nerwy. Kliku przecież już dawno mógłbym zgłosić. Po prostu rozszerzam Twoją prośbę prosząc, by w miarę możliwości powstrzymywać się. Nawet jak się pojawi pies na cośtam costam, to nie będę postulował wykopania go, lecz po prostu go oleję tu tak jak olewam tam. Przeszedłem tu, żeby rozmawiać. Naparzanie się się i obrażanie mnie nie bawi. Nie odczuwam potrzeby dowartościowywania się przez spoglądanie na wszystkich z góry. Ani przez wykorzystywanie możliwości, w które mnie wyposażyłeś. Howgh! Odpowiedz Link
negativum Re: Prośba 27.11.23, 20:57 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Nie. Chodzi o to, że ja nie usuwam nawet ludzi, za którymi nie przepadam. > > Każdy może mieć jednak inne podejście. Wolność to nie tylko swoboda, ale > i odpo > > wiedzialność. > > Patrz Mały Książę. > > Ależ ja nie domagam się usuwania ludzi, którym puściły nerwy. Kliku przecież ju > ż dawno mógłbym zgłosić. Po prostu rozszerzam Twoją prośbę prosząc, by w miarę > możliwości powstrzymywać się. Nawet jak się pojawi pies na cośtam costam, to ni > e będę postulował wykopania go, lecz po prostu go oleję tu tak jak olewam tam. > Przeszedłem tu, żeby rozmawiać. Naparzanie się się i obrażanie mnie nie bawi. N > ie odczuwam potrzeby dowartościowywania się przez spoglądanie na wszystkich z g > óry. Ani przez wykorzystywanie możliwości, w które mnie wyposażyłeś. Howgh! Wyposażyłbym was wszystkich, ale to już może być nie do opanowania. Nadmiar wolności może zabić wolność. Jak się z kimś nie zgadzasz to mu nie odpowiadaj. Jak jest chamski po mimo to, to tnij, jak pod Mohylewem. Tam w 1581 roku padł jeden rozkaz. "Moskala ciąć, do miasta nie dopuszczać". I 198 żołnierzy Rzeczypospolitej walczyło przez 7 godzin przeciw 30 000 zawodowej armii Iwana Groźnego (znanego ze swej łagodności), wspieranej przez 15 000 trabantów. Wygrali. Nie wiem czy w całej historii świata był bardziej spektakularny sukces. 1/255. I wygrali w szczerym polu. Trzeba być naprawdę szalonym, by porywać się 1 na 225ciu. Mimo tego przez 7 godzin husarze Kazanowskiego bili się w polu. Obecnie można się sprzeczać czy na jednego naszego przypadało 225, czy tylko 150 agresorów. Rozkaz był jasny - do miasta nie dopuszczać. To się tłukli przez 7 godzin. Odpowiedz Link
negativum Jeszcze jedna rzecz :) 27.11.23, 21:12 oby.watel napisał: Na forach sztandarowych, cały zespół ekspertów czuwa, czy np. ty nie napiszesz? Wątki są cięte niemiłosiernie, by pokazać ogólną wolność. Tu tego nie ma. Nawet, jak się jakieś agorowe jagnię przybłęda, to padnie z braku pożywki. Odpowiedz Link
bruno-123 Re: Jeszcze jedna rzecz :) 27.11.23, 23:59 Nie przedstawiłem się .Leśny duszek ,szuka przytulnego kącika, gdzie by mógł trochę sobie poczytać i coś napisać. Mogę być nawet przytulaskiem. Grzeczny ,pracowity, kulturalny i na własnym garnuszku. Odpowiedz Link
negativum Re: Jeszcze jedna rzecz :) 28.11.23, 00:00 bruno-123 napisał(a): > Nie przedstawiłem się .Leśny duszek ,szuka przytulnego kącika, gdzie by mógł tr > ochę sobie poczytać i coś napisać. Mogę być nawet przytulaskiem. Grzeczny ,pra > cowity, kulturalny i na własnym garnuszku. Putina? Odpowiedz Link
oby.watel Re: Jeszcze jedna rzecz :) 28.11.23, 10:06 negativum napisał: > Putina? Jeśli własny to nie Putina. Po co głupio pytasz? Odpowiedz Link
negativum Re: Jeszcze jedna rzecz :) 28.11.23, 10:17 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Putina? > > Jeśli własny to nie Putina. Po co głupio pytasz? Myślisz, że Putin nie ma na tyle intelektu, by coś napisać po polsku? Odpowiedz Link
bruno-123 Re: Jeszcze jedna rzecz :) 29.11.23, 14:12 negativum napisał: > oby.watel napisał: > > > negativum napisał: > > > > > Putina? > > > > Jeśli własny to nie Putina. Po co głupio pytasz? > > Myślisz, że Putin nie ma na tyle intelektu, by coś napisać po polsku? > Proponuję nie pisać bzdetów jakiś dziwnych głasków, szanować wszystkich, bo to oni nakręcają to forum. Top one to -Kochamzapachfrezji i nie bawić się w adminów stron GW. Wyczytałem takie -forum wyrzutków, kogoś coś boli 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Jeszcze jedna rzecz :) 29.11.23, 14:16 bruno-123 napisał(a): Co raz lepiej idzie Ci kontrola interpunkcji! Brawo Ty! Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Prośba 29.11.23, 13:39 Pękło 774 powstaną nowe numery Niechaj forum się rozwija i właściciel go nie mija Odpowiedz Link