Gość: gksklaus IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 13:12 następne będzie-TRIADA-super naciągacze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tresgo Coż w tym dziwnego, El Greco załozyli ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 13:24 ktorzy poprzednio mieli inne biuro turyst. nie pamietam teraz nazwy (moze ktos pomoze), ktore tez zbankrutowalo (ciekawe ile zarobili na poprzednim "banlructwie") wiec teraz pewnie założa trzecie biuro A mowia ze glupich nie sieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Coż w tym dziwnego, El Greco załozyli ludzie IP: *.tpnets.com 06.01.04, 14:32 Juz zalozyli i nawet od paru miesiecy sprzedaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Coż w tym dziwnego, El Greco załozyli ludzie IP: *.toya.net.pl 06.01.04, 15:21 Chodzi ci o ALADIN!!! a teraz mają już 3 - Orange Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy A kiedy superzlodzieje ALFA STAR??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 13:24 Odpowiedz Link Zgłoś
mirnal Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość 06.01.04, 13:25 Rząd dużego i silnego państwa powinien posłać tam samolot na nasz koszt (wioząc w tamtą stronę kolejnych turystów) i przywieźć oczekujących. Potem starać się o zwrot! Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tresgo Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 13:35 Rząd????? Glupota kosztuje, a poza tym rząd zrobil swoje Kazde B.P. musi miec zezwolenie turystyczne a co za tym idzie ubezpieczenie OC Warta zapłaci, heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.lanet.wroc.pl 06.01.04, 14:02 Skoro zapłacili jednemu przewoźnikowi, to trudno oczekiwać, aby stać ich było na kolejnego (i to droższego). Biuro podróży ogłosiło upadłość, co powinno przyspieszyć wypłacenie odszkodowania. Zgodnie z polskim prawem, biuro powinno być ubezpieczone, więc ubezpieczyciel powinien zapłacić za powrót turystów (albo rząd, a pieniądze odzyskać z polisy). Po te cholerne ubezpieczenia są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.biz.net.pl 06.01.04, 16:28 No i tak tez bedzie, wojewoda organizuje im powrot, czyli bedzie to oplacone z pieniedzy publicznych. Zawsze tak sie konczy i ie ma sie co tu podniecac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snijola@wp.pl Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 14:44 Klienci jadac do Egiptu wiedzieli jakimi liniami leca wiec teraz nie powinni grymasic przy powrocie. Prawdopodobienstwo nastepnej katastrofy jest znikome. Nie widze tu winy Elgreco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Co Ty mówisz? Napisz coś więcej. Dobrze wiedzieć IP: 213.25.91.* 06.01.04, 13:27 przed latem, z kim nie jechać na wakacje. Ja, co prawda, nigdy z Triadą nie jeździłam, chociaż 2 lata temu się przymierzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Co Ty mówisz? Napisz coś więcej. Dobrze wiedz IP: noway:* 06.01.04, 16:05 Gość portalu: Paula napisał(a): > przed latem, z kim nie jechać na wakacje. Ja, co prawda, nigdy z > Triadą nie jeździłam, chociaż 2 lata temu się przymierzałam. Nie badz naiwna. sa biura renomwane ale za to drozsze i z nimi z pewnoscia dolecisz i nie bedziesz miala problemow. Niektore z nich maja tez wlasna flote samolotow. chcesz przyklad? Neckermann lata przewaznie wlasnymi samolotami (Condor) teraz tez Thomas Cook po polaczeniu. TUI lata przewaznie LTU tez ich wlasne linie. itd. ale jezeli ktos chce za tanioche i daleko to niestety nie ma sie co dziwic (kiedys polecieli na Dominikane bylo tanio i wracali z Birgin Air i co nie wrocili bo spadli) a firma splajtowala bo jak dalej latac jak jedyny samolot spadl. Ale latali tanio..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Co Ty mówisz? Napisz coś więcej. Dobrze wiedz IP: *.mech.pg.gda.pl 06.01.04, 18:50 To prawda. Niektórzy wolą tanio i byle jak. Może się uda. Mówią po co przepłacać drogim biurom TUI czy Neckermann, ale nie biorą pod uwagę, że to płaci się za jakość i bezpieczeństwo. Trochę mi ich żal, ale jadąc na urlop z El Greco, Alladinem, Big Blue itd. muszą liczyć się z ryzykiem. Tylko dlaczego inni obywatele mają za to płacić? Znów podrożeją ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 157.25.139.* 06.01.04, 13:29 Niech wracają piechotą skorostać ich było na wczasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woodpecker Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.01.04, 13:38 Ja akurat muszę przyznać , że w 2003 r. z Triadą zwiedziłem cały Egipt i nie narzekam . W tym roku też planuję z nimi wyjazd . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 5.5D* / *.heidelberg.com 06.01.04, 14:10 Ja tez mialem kiedys udana wycieczke objazdowa po ciekawej krainie z Trada i nawet sie udala, chociaz postepowanie Trady nie bylo do konca uczciwe (np. nie udostepniono nam rozliczen za muzea + przewodnikow, a domagalismy sie ich, bo mielismy podejrzenia ze przewodnicy Triady + lokalni dziela sie pieniedzmi nam przedstawiajac zawyzone stawki). Natomiast Triada naciagaczem jest, co niestety wiem od kolezanki w niej pracujacej. Niby dobrze, ale modlcie sie, zeby nie poszlo cos zle, bo Triada nie zaplaci za swoje bledy. Np. rezerwuja mniej pokoi niz ludzi (tak o 1-2 miejsca) i potem wine zrzucaja na lokalnego operatora, a ludzi umieszczaja na dostawke, zamiast wziac pokoj np. w innym hotelu). Jak dwie kobitki jechaly samodzielnie, to dosc czesto brakowalo jednego pokoju i lokowali je razem, mimo ze sie nie znaly (i oczywiscie protestowaly). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 212.160.106.* 06.01.04, 14:45 pracuje w tym biurze i tego nie potwierdzam,a wręcz stanowczo zaprzeczam.Ciekawy jestem czym zajmuje sie Twoja koleżanka ,bo napewno nie w bookingu.Triada-dla Twojej informacji kupuje hotele na gwarancji więc nie może być mowy o rezerwowaniu np.o jeden pokój mniej.Pokoi jest tyle ile jest zarezerwowanych od kwietnia do pażdziernika-stała ilość.A odnośnie 2 -óch Pań to zapewne sytuacja wyglądała następująco: klient pojedyńczy ma możliwość kupić pok 1 os za wysoką dopłatą lub zapłacić 15 % ceny imprezy -ryzykując ,że w przypadku znalezienia innej osoby wybierającej ten sam wariant,biuro kwateruje je razem zwracając im jednocześnie owe 15% .Jeżeli biuro nie znajdzie takiej osoby ,klient pojedyńczy ma możliwość wyjechania na impreze z niską dopłatą za pokój pojedyńczy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 5.5D* / *.heidelberg.com 06.01.04, 15:17 Oczywiscie nie powiem czym sie zajmuje kolezanka, bo nie chce zeby stracila prace. Wyjazd na ktorym obserwowalem nieprawidlowosci odbyl sie cztery lata temu i nie bylo zadnych opcji pt. 15 % ceny imprezy. Nie pamietam, jakie wtedy byly warunki doplat, ale obu paniom przyznano racje i dostaly samodzielne pokoje. Ich pretensje wskazywaly niedwuznacznie, ze zadbaly o wczesniej o swoja jednoosobowosc. Co do gwarancji: problem nie jest w tym, ze hotel nawala, tylko w tym, ze Triada rezerwowala mniej o jeden pokoj i upychala w nim obie panie. Prosze jeszcze odniesc sie do podzialu pieniedzy przewodnika z lokalnymi przewodnikami. Osobiscie prosilem o rachunek za dodatkowe wydatki, zeby sprawdzic czy sie zgadzaja z kwotami od wycieczki pobranymi i odmowiono mi. To nie byly male kwoty - za tydzien zwiedzania przerozne wejscia i przewodnicy kosztowali od lebka ok. 800 PLN. Juz dawno slyszalem (nie pokatnie, moja dziewczyna byla przewodnikiem tylko, ze w Orbisie), ze na tym glownie zarabiala, bo stawka za samo "przewodnikowanie" jest niska. Zaprzecza Pan w calej rozciaglosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 212.160.106.* 06.01.04, 15:42 OK.Panie załatwione zostały po weryfikacji ,że mialy mieć pokój -każda- jednoosobowy.Na tym polega m.in. praca rezydenta czy pilota-ważna reakcja .4 lata temu sytuacj możliwa zae wzgledu na porzedni system rezerwacyjny,który zdarzało sie.że żle spinał warianty D1 tj pok 1 os. Natomiast po weryfikacji z centralą -bookingiem ,oczywiście na podstawie umowy klienta sprawa musiał byc zalatwiona.Teraz a dokładnie od sezonu 2003-styczeń -niemożliwe.Nowy system w pełni to zabezpiecza. Piloci-bilety ,jak najbardziej sytuacja wydaje sie prawdopodobna,aczkolwiek wartośc musi być zgodna z wartością podaną w katalogu.Zgadzam sie ,że w dobrym tonie jest to rozliczyć z klientami,ale czy przypadkiem nie chciałbyś aby biuro rozliczało ze wszelkich kosztów zorganizowania Twojego wyjazdu.Napewno okaże się ,że biuro też Cię naciągneło bo oczywiste jest że koszty organizacji są wyższe niz cena imprezy,którą zapłaciłeś.Powtarzam,ważne czy zapłaciłeś tyle ile miałeś podane w momencie wyjazdu (cena+wsyępy) jeżeli więcej natychmiast powinieneś poinformować biuro ,bo jak inaczej coś naprawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 5.5D* / *.heidelberg.com 06.01.04, 16:04 1. Co do nieszczesnych Pan - pilot stawial wyrazne opory, dopiero po dwoch nocach dal sie przekonac. Jesli system rezerwacji zmienil sie - ciesze sie. 2. Oplaty za przewodnikow i wejsciowki nie znajdowaly sie w katalogu ani w cenniku i nie byly oficjalna czescia imprezy. Oczywiscie, ze biuro zarabia na zorganizowaniu wycieczki. W takim razie prosze doliczyc to do kosztow PRZED wyjazdem i nie bede musial ze soba brac pieniedzy, jak rowniez nie bede interesowal sie, za ile to kupiliscie. W momencie, jak przewodnik zbiera od wycieczki pieniadze mowiac, ze tak bedzie latwiej, a potem nie rozlicza sie z nich, to calkiem inna sprawa. On formalnie tylko placil w naszym imieniu. Gdybysmy byli madrzejsi, to sami bysmy kupowali bilety. Wiekszosc wycieczki nie gorzej znala angielski niz przewodnik i poradzilaby sobie. Ale nasza niemadrosc nie usprawiedliwia naduzyc. Na koniec jeszcze dodam, ze po tygodniowym objezdzie pozostala jakas czesc pieniedzy i przewodnik powiedzial, ze dal ja kierowcy (oczywiscie wyliczajac, ze to byla suma x), bo taki jest zwyczaj. Jak jest zwyczaj, ze doplacimy x, to prosze to napisac w ofercie (np. jak o oplacie lotniskowej), jesli nie ma w ofercie, to prosze skonsultowac to z wycieczka WCZESNIEJ, bo w momencie dawania nikt nie zdazyl zareagowac (efekt zaskoczenia). Oczywiscie nikt nie sprawdzal, czy to byla suma x (no bo i jak)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 212.160.106.* 06.01.04, 16:16 Trudno mi komentować ,bo nie było mnie na miejscu. Tak czy inaczej ,weż nasz katalog 2002,2003,2004 i zobaczysz ,że wszystkie te informacje są dokładnie podane(wstępy czy np. napiwki)Jeżeli wcześniej było coś nie tak to w imieniu biura serdecznie przepraszam i gwarantuje Ci ,że po każdym sezonie wyciąganych jest masa wniosków,które mają poprawić jakość usługi . pozdrawiam i życzę udanego urlopu (bez niespodzianek) -nie koniecznie z Triadą aczkolwiek oczywiście zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 217.8.167.* 06.01.04, 13:40 A ja myślałem ,że LOT pomoże bezinteresownie naszym turystom!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.wskiz.poznan.pl 06.01.04, 13:50 Gość portalu: Jacek napisał(a): > A ja myślałem ,że LOT pomoże bezinteresownie naszym turystom!!!!! Jest wolny rynek, każdy płaci za siebie i ewentualne niedouczenie, niedoczytanie czyli mówiąc krótko własną głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wang Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 195.94.211.* 06.01.04, 13:51 Rzad powinien wyslac? A z jakiej racji??? Za moje pieniadze i wasze tez zreszta!!! Ja sie nie zgadzam, jak juz ktos zauwazyl od tego jest Warta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 15:34 Gość portalu: wang napisał(a): > Rzad powinien wyslac? A z jakiej racji??? Za moje pieniadze i > wasze tez zreszta!!! Ja sie nie zgadzam, jak juz ktos zauwazyl > od tego jest Warta!!! Nie Warta ale Gerling. Polecam lekturę strony www.elgreco.pl Szanowny Panie "maciekb" jakie to jest ubezpieczenie? Bo nie bardzo wiem?!?!? Od powrotu innymi liniami?? Czy katastrofy samolotu linii lotniczych, których później z wiadomych przyczyn nie chcemy wracać?? Coś nowego?? Proszę mnie oświecić. Z góry dziękuję za informację. A tak ogólnie rzecz biorąc, to wiecie Państwo ile już osób leciało liniami Air France po katastrofie Concorda?? Na pewno wiele. A o tej katastrofie już nikt nie mówi. Pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tilex Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.lot.pl 06.01.04, 14:42 Od bezinteresownej pomocy są inne instytucje. Np. Caritas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Biuro podróży "transformacja" - oglosilo sukces IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 06.01.04, 14:07 Kiedy uslyszymy taki komunikat . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 212.175.193.* 06.01.04, 14:09 Moim zdaniem najrzetelniejsze jest GTI, swoje samoloty +LOT, zawsze jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciekb Czy ci ludzie nie slyszeli o ubezpieczeniu? IP: 62.189.19.* 06.01.04, 14:23 Sami sa sobie winni. Gdyby wykupili polise ubezpieczeniowa przed wyjazdem, to by mogli przyleciec inna linia. Do plugu glupi narodzie a nie na wojaze zagraniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Czy ci ludzie nie slyszeli o ubezpieczeniu? IP: *.crowley.pl 06.01.04, 14:45 Człowieku, oby Ciebie nigdy nie spotkało coś tak "miłego". Nie można wszystkiego przewidzieć, a i ubezpieczyć się nie możesz na wszystko, więc nie wygłaszaj tu głupot tylko zastanów się co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Czy ci ludzie nie slyszeli o ubezpieczeniu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.04, 15:14 Ma racje babo -do pluga.Nalezy wszystko przewidywac -bo inaczej to Polska wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Czy ci ludzie nie slyszeli o ubezpieczeniu? IP: *.acn.waw.pl 06.01.04, 15:30 Jak ja gdzieś wyjeżdżam to zawsze się ubezpieczam od wszystkiego. Jak mam kasę aby jechać to i na ubezpieczenie kasę znajdę. Tym bardziej jak się jedzie za granicę i to samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubezpieczony Re: Czy ci ludzie nie slyszeli o ubezpieczeniu? IP: *.piekary.net / 192.168.68.* 06.01.04, 18:29 Gość portalu: didi napisał(a): > Jak ja gdzieś wyjeżdżam to zawsze się ubezpieczam od > wszystkiego. Jak mam kasę aby jechać to i na ubezpieczenie kasę > znajdę. Tym bardziej jak się jedzie za granicę i to samolotem. Masz całkowitą racje. Ludzie, czy zdajecie sobie sprawę z tego, że na czas podróży można się ubezpieczyć od kosztów następstw NW,leczenia,inwalidztwa,śmierci,rezygnacji, i najważniejsze - przerwania podróży za stosunkowo niewielkie pieniądze ( ok. 250 PLN na cały rok za RODZINĘ ). Przy tym ubezpieczeniu czas jednorazowego pobytu za granicą nie może przekroczyć 6 tygodni, po nawet jednym dniu można znowu wyjechać i dalej jesteśmy ubezpieczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciekb Dziekuje IP: *.access.uk.tiscali.com 06.01.04, 20:39 Jednak wszyscy w tym kraju nie sa glupi Odpowiedz Link Zgłoś
spraw Re: Dziekuje 07.01.04, 11:28 A innym nie wytłumaczysz. Po szkodzie kazdy gdybie, że jakby miał inne ubezpieczenie to by było wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 195.94.211.* 06.01.04, 14:54 A kiedy Exim oglosi upadlosc? Trudno o bardziej chamskie traktowanie turystow i naciaganie, wrecz okradanie. Rozumiem, ze wlascicielem jest arab, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 15:51 Czyzbyscie nie wiedzieli ,ze El Greco ma juz przygotowane nowe biuro ,ktore nazywa sie ORANGE HOLIDAY.Napiszcie co wiecie o Alfa Star Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 15:57 Gość portalu: Jurek napisał(a): > Czyzbyscie nie wiedzieli ,ze El Greco ma juz przygotowane nowe > biuro ,ktore nazywa sie ORANGE HOLIDAY.Napiszcie co wiecie o > Alfa Star Alfa Star hmmm... Biuro dla jednych dobre a innym spędza sen z powiek. Ciężko zaopiniować. A jeśli chodzi o Orange Holidays To jest, jak to nazywało ElGreco "Produkt" a nie biuro, który istnieje już od paru miesięcy. Osobiście nie znam osób, które były z tym "Produktem" w Egipcie. Pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margarytka Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 62.233.166.* 06.01.04, 16:02 www.orangeholidays.pl/ ale w tym "prodyukcie" są jeszcze usługi :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: 207.236.152.* 06.01.04, 16:13 Gość portalu: Margarytka napisał(a): > www.orangeholidays.pl/ > ale w tym "prodyukcie" są jeszcze usługi :)))))))) Przeciez to zwykle biuro podrozy. Tak samo jak El Greco. Podatnicy zaplaca za bankructwo El Greco. I zaplaca za wakacje z Orange. Na jednym i drugim pisze: "Dobre, bo Polskie" Buahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 11:35 Orange Holidays to nie jest biuro podróży. Nie posiada koncesji. Można sprawdzić to w Centralnym Rejestrze Zezwoleń pod adresem turystyka.crz.mg.gov.pl/index.html Pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gurnik powiedzmy sobie prawde- arab nas w ciula robi IP: *.tnt7.den4.da.uu.net 06.01.04, 18:45 najpierw arabow trzech umiejetnie "zbankrutowalo" i zostawilo na lodzie dwa tysiace turystow zamykajac biuro Aladin ( zarabiajac na "bankructwie ok. 3.5 mln zl), potem arabow dwoch zostawilo na lodzie nastepnych naiwnych i "zbankrutowalo" biuro elgreco ( ile kasy sciagneli za to ? -niestety jeszcze nie wiem ) bo juz czeka biuro orange , zeby znowu okradac nastepnych naiwnych biedakow......a propos ; tych dwoch arabow to ci sami co w aladinie i el greco i orange ----a w rozmowach prywatnych smieja sie z tego jak latwo polaczkow w h.ja zrobic i to na dodatek calkowicie bezkarnie. Ludzie obudzcie sie - nie kupujcie od araba wczasow ,to Was nie cyknie i rzeczywiscie zbankrutuje i bedzie musial odejsc skad przyszedl (dokladnie nie wiadomo skad przyszedl bo i on (hammudeh) i jego ojciec co raz to podaja rozne wersje. Jedno jest tylko pewne ze stary hammudeh studiowal we wroclawiu na komunistycznej wymianie studentow ) siema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: powiedzmy sobie prawde- arab nas w ciula robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 19:43 A kolesie z BB to Polacy, a też dobrze wyruchali, i to jeszcze w świetle jupiterów, no prawie im się order za ich klasę należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos z branży... Re: powiedzmy sobie prawde- arab nas w ciula robi IP: 62.233.204.* 06.01.04, 20:29 1. Dokładnie tak. "W branży" już od dawna było wiadomo, że prędzej czy później El Greco padnie. Pierwszym symptomem było założenie przez nich biura "Orange". 2. Exim i Oasis -> właściciele to też Arabowie. 3. A swoją drogą - dziwię się towarzystwom ubezpieczeniowym, że wchodzą w takie interesy i ubezpieczają biura podejrzane - skoro "w branży" sie wie, to czemu ubezpieczyciele nie wiedzą i porywają się na takie ryzyko???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mick nie wydaje mi się żeby taka była przyczyna upadłości IP: *.chello.pl 06.01.04, 18:49 Nie wydaje mi się żeby to turyści w Egipcie byli przyczyną upadłości biura. Jeśli nie chcieli oni wracać podstawionym samolotem to biuro najnormalniej powiedziałoby im do widzenia, jak nie chcecie z nami to wracajcie choćby na piechotę - i z resztą miałoby racje. Ale że biuro tak szybko padło to pewnie upadek był już wcześnej przygotowany a teraz znalazł się b dobry moment żeby zabrać kasę i dyla a płacą ubezpieczyciele. Każdy kto lata samolotami wie że one raz na jakiś czas spadają, tak samo jak każdy kto jeździ samochodem wie że raz na jakiś czas są wypadki - tylko tej wiedzy zgodnie z psychologią nie przyjmuje się do wiadomości. Jaki jest związek pomiędzy upadkiem jednego samolotu i prawdopodobieństwem upadku drugiego - co najwyżej baaardzo pośredni. I niby co biuro miałoby zrobić - podstawić nowy samolot? A kto za niego zapłaci? Bo ja nie mam życzenia aby komuś fundować przelot na koszt państwa - na wczasy nie musiał jechać, a jak pojechał to niech sobie je sfinansuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: nie wydaje mi się żeby taka była przyczyna up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 19:34 mnie się też nie wydaje, a nawet wiem. Czekałam tylko, że oni puszczą z dymem to El Greco jak się rozwalił autokar pod Kairem. Mieli już przecież naszykowane nowe biuro podróży Orange. Ale tam jakoś nie było na co zwalić. Pewnie ubezpieczyciel wysłał za szybko forsę za leczenie, Miller wysłał samolot, żeby poprawić sobie notowania i nie dało rady. A teraz, to im ten samolot dosłownie spadł z nieba. Zasłonili się katastrofą i są zadowolenmi, bo kasę już dawno wyprowadzili na własne konta. Będzą rąbać ludzi pod nazwą Orange Holidays. Praktykę już mają, bo to przecież ci sami puścili Alladyna. A za takie numery najpierw zapłaci towarzystwo, a potem podniesie składkę, i dalej zapłacimy my turyści. Warta po upadku Big Blue tak podniosła składki, że zgroza ogarnia. Teraz jak zapłaci Gerling, to zrobi to samo co Warta. Ciekawe kto ubezpiecza Orange? Tym gościom z El Greco to prokutarura powinna się dobrze dobrać do dupy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.01.04, 18:53 a sluchajcie co ma wspolnego El greco z Oasis Tours???? jakos nikt o tym nie pisze, ale jak doszlo do tragedii polskich turystow jadacych autokarem w Egipcie to mowiono o el greco i o Oasis tours??? czy ktos moze wie na temat ;powiazan tych dwoch biur??? bo z tego co wiem to wlascicielem oasisa jest rowniez Arab Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita el greco i oasis tours?????/ IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.01.04, 18:57 a sluchajcie co ma wspolnego El greco z Oasis Tours???? jakos nikt o tym nie pisze, ale jak doszlo do tragedii polskich turystow jadacych autokarem w Egipcie to mowiono o el greco i o Oasis tours??? czy ktos moze wie na temat ;powiazan tych dwoch biur??? bo z tego co wiem to wlascicielem oasisa jest rowniez Arab Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: el greco i oasis tours?????/ IP: *.toya.net.pl 06.01.04, 19:36 kto wie kto bedzie nastepny?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek11@gazeta.pl Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.04, 20:22 biuro nie może ogłosić upadłości, ale wnosic o nią do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Kolejna Triada i Tramp Travel IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 21:58 Szkoda El Greca, byłem z nimi na Korfu w roku ubiegłym i było wszsytko super zorganizowane. Nie dziwię się że z LOT-em mieli problemy bo wszyscy wiedzą Ci co latają że to banda. Triada już szykuje od chyba jutra kolejną promocję na sezon letni. Jaki idiota wpłaci im teraz za wakacje letnie. Przecież tylko kretyn pomyśli że to super promocja kupić w zime wakacje letnie. Triada 12 autokarów co miala już sprzedała w roku ubiegłym. Ciekawe dlaczego sprzedała całkiem fajne autokary :) Bo już wiedzą że trzeba uciekać z kasą. Kolejne będzie pewnie Tramp Travel z Bielska. Bo to co się tam dzieje, to przechodzi ludzkie pojęcie. Jadąc w superpromocji do Grecji w zasadzie nikt nie wie (nawet kierowcy) gdzie kto będzie mieszkał. Dopiero jak autokary dojadą do Grecji to jeżdżą po kilku miejscowościach o wyrzycają ludzi pod różnymi slamsami. A Prezesowi chodzi tylko o nabijanie kasy, bo wycieczki fakultatywne kupuje się w autokarze - bo na miejscu jest taniej !!! Znajomi byli na sylwestra z nimi teraz i płacili za wizy serbskie, a wszyscy wiedzą że już w zeszłe lato nikt nie pobierał za to opłaty w innych biurach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Kolejna Triada i Tramp Travel IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 23:49 Skąd ta pewność? Nie uważasz że to zwykłe oczernianie DOBREGO BIURA JAKIM JEST TRIADA. Napisałas że sprzedali autokary (stare złomy!!) szkoda że nie piszesz że kupili 6 nowiutkich autokarów Solaris! Nie tylko dali zarobić polskiej firmie (autokary produkowane w Polsce) to jeszcze podnieśli swój standard! Triada to dobra firma i mam zamiar udać się do nich i wykupić wycieczkę w promocji - jak co roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Biuro podróży El Greco ogłosiło upadłość IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 00:06 Gospodarka w Polsce jest w opłakanym stanie, bardzo wysoki kurs euro, polityka podatkowa to powód dlaczego upadają firmy z różnych branży! Może tylko upadek firmy turystycznej jest bardziej efektowny, bardziej medialny! Wszyscy chcą jeździć za granicę do hoteli **** i to za darmo, a to są efekty... El Greco miało pecha: w październiku wypadek autokarowy, teraz katastrofa samolotowa... KTO TO WYTRZYMA? Biura bazują na opiniach ludzi, zła fama puszczona przez media może doprowadzić do ruiny najsilnieszych. Uważam, że powinniśmy ratować polską turystykę i polskie biura i nie odbierac im zaufania. Chyba że wolicie dorabiać Niemców! Są jeszcze dobre polskie biura takie np. jak Triada, ale i oni nie będą organizować wycieczek za darmo. Chcesz jechać na wakacje to musisz wydać trochę grosza! Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Nie slyszeliscie o klubach hotelowych 07.01.04, 02:03 kazda porzadna firma hotelarska ma specjalny program,tzw klub hotelowy ma to Hilton,Sheraton,Hyatt Regency itp.Ja kiedys zarezerwowalem pokoj w Sheratonie w Warszawia zaproponowano mi za darmo abym stal sie czlonkiem ich Starwood preffered guest-programme i dla przykladu jak jechalem do Wiednia to zamiast placic 1000 euro za dobe pobytu w Hotelu Imperial placilem 385 euro,a potem jak jechalismy z zona do Paryza to tydzien pobytu w hotelu Prince de Galles na Avenue George V byl o 50 procent tanszy zamiast 966 USD za dobe,placilismy 450 USD i sniadanie bylo gratis.Hotele te naleza do Luxury Collection i maja piec gwiazdek plus,czyli pokoj hotelowy to dwa pokoje,luksusowa lazienka,stylowe meble antyczne i obrazy olejne na scianach,za 100 USD Hotel Imperial ma wlasnego Rolls-Royce i odbierze Ciebie z lotniska.Concierge zalatwi wszystkie bilety do teatru lub opery i zna sie gdzie jest dobre jedzenie i zalatwi rezerwacje do porzadnych restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś