Dodaj do ulubionych

MÓDLMY SIĘ...

IP: *.ec.bialystok.pl 12.02.02, 07:26
Miasto wojewódzkie, niedziela wieczór, Szaman celebruje kabaret w betonowym
igloo (czyli ksiądz odprawia Mszę św. w kościele). No i gwóźdź programu, czyli
kazanie. Słowo Boże głosi tym razem wykładowca Seminarium Duchownego. Tematyka
standardowa: hipermarkety, konsumpcyjny styl życia, mamona jako bożek etc.
Wszystko zjebane od A do Z. Ale tutaj słówko o klerykach jak i księżach.
Mianowicie czarny prosi wiernych o modlitwę w intencji duchownych. „Owieczki”
mają prosić Boga o „pasterzy” natchnionych, z powołaniem, przepełnionych chęcią
niesienia pomocy bliźnim i tym podobnymi ideałami. Wierni mają też modlić się,
ażeby miłosierny Bóg (lub Kuria – interpretacja autora) nie podrzucała im
osobników pazernych na pieniądze, myślących tylko o dobrach
doczesnych, „byznesmenów” i „groszorobów”. Na tym Słowo Boże się zakończyło.
Zadowolony z siebie Szaman cmoknął mównicę poprzez kartkę z której czytał i
potruchtał do zakrystii. Nie minęły i 2 minuty, gdy – już przebrany, żwawo
kręcił się po kościele z tacą, na którą hojnie spływały datki.
W tym czasie wierni modlili się, ażeby dobry Bóg zmienił niektórych (?!) księży
z „groszorobów” na duchownych z powołania...
Obserwuj wątek
    • Gość: krzys52 AbraCadabra, HocusPocus... IP: *.proxy.aol.com 12.02.02, 07:35
      .......Czesc Laik
      ...Czy to nie byl przypadkiem ten sam ksiadz, ktory, w pijackim szale,
      podziabal nozem jakas starsza pare z ktora wspolnie oddawali sie hazardowi?
      ...Widzialem fotografie. Brrrr...
      ..
      Pzdr.
      K.P.
      ..
      PS....Ciesze sie z Twojego pojawienia. Teraz mam juz komplet. Na inf. Dnia jest
      juz Stoik oraz Sceptyk. A ja (czesto) jestem cynik - na obydwu. Z powodu braku
      obsady pelnego etatu cynika.
      • Gość: Laik Re: AbraCadabra, - do Krzys52 IP: *.ec.bialystok.pl 12.02.02, 07:56
        Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> .......Czesc Laik
        > ...Czy to nie byl przypadkiem ten sam ksiadz, ktory, w pijackim szale,
        > podziabal nozem jakas starsza pare z ktora wspolnie oddawali sie hazardowi?
        > ...Widzialem fotografie. Brrrr...

Co ty. Tamten czarny jest już na wolności. Wyobraź sobie, że nie uznano go winnym
        z uwagi na chorobę w rodzaju pomroczności jasnej. Ale to nic. Najciekawsze jest
        to, że zarzut popełnienia przestępstwa postawiono policjantowi, który dostarczył
        zdjęcia operacyjne policji dla "NIE"! Kapujesz, ten co pociął ludzi kozikiem jest
        niewinny, a ten co przyczynił się do rozgłoszenia sprawy jest winny! Sprawa
        gliniarza w toku, a czarny pałęta się po mieście. Autentyczne!
        W moim popier...ym mieście, gdzie "Moralność Pani Dulskiej" zdejmują z afisza
        teatru, ponieważ "...propaguje seks przedmałżeński..." (sic!?), takie rzeczy się
        zdarzają...

PS. Pozdrowionka
        • Gość: krzys52 Re: AbraCadabra, - do Laika IP: *.proxy.aol.com 12.02.02, 08:37
          Gość portalu: Laik napisał(a):

> Gość portalu: krzys52 napisał(a):
          >
          > > .......Czesc Laik
          > > ...Czy to nie byl przypadkiem ten sam ksiadz, ktory, w pijackim szale,
          > > podziabal nozem jakas starsza pare z ktora wspolnie oddawali sie hazardowi
          > ?
          > > ...Widzialem fotografie. Brrrr...
          >
          > Co ty. Tamten czarny jest już na wolności. Wyobraź sobie, że nie uznano go winn
          > ym
          > z uwagi na chorobę w rodzaju pomroczności jasnej. Ale to nic. Najciekawsze jest
          >
          > to, że zarzut popełnienia przestępstwa postawiono policjantowi, który dostarczy
          > ł
          > zdjęcia operacyjne policji dla "NIE"! Kapujesz, ten co pociął ludzi kozikiem je
          > st
          > niewinny, a ten co przyczynił się do rozgłoszenia sprawy jest winny! Sprawa
          > gliniarza w toku, a czarny pałęta się po mieście. Autentyczne!
          > W moim popier...ym mieście, gdzie "Moralność Pani Dulskiej" zdejmują z afisza
          > teatru, ponieważ "...propaguje seks przedmałżeński..." (sic!?), takie rzeczy si
          > ę
          > zdarzają...
          >
          > PS. Pozdrowionka
          ..
          ....
          ..K.P.
          czy jestes pewien, ze to nie byl ten sam ksiadz-zboczeniec?
          ..
          Zaintrygowany
          K.P.

• Gość: Laik Re: AbraCadabra, - do Laika IP: *.ec.bialystok.pl 12.02.02, 08:54
            > ..K.P.
            > czy jestes pewien, ze to nie byl ten sam ksiadz-zboczeniec?
            > ..
            > Zaintrygowany
            > K.P.
            >
            Jestem pewien. O ile tamten nożownik był pijakiem, to pysk miał raczej
            standardowy. Natomiast "Groszorób" miał mordę wyglądającą jak połeć zjełczałego
            bekonu i basedowe, wyłupiaste ślepia. A także kałdun napasiony jak u hipopotama
            pod koniec pory deszczowej. Przystojniaczek...

• Gość: krzys52 Re: AbraCadabra, - do Laika IP: *.proxy.aol.com 12.02.02, 09:07

> > ..K.P.
              > > czy jestes pewien, ze to nie byl ten sam ksiadz-zboczeniec?
              > > ..
              > > Zaintrygowany
              > > K.P.
              > >
              > Jestem pewien. O ile tamten nożownik był pijakiem, to pysk miał raczej
              > standardowy. Natomiast "Groszorób" miał mordę wyglądającą jak połeć zjełczałego
              >
              > bekonu i basedowe, wyłupiaste ślepia. A także kałdun napasiony jak u hipopotama
              >
              > pod koniec pory deszczowej. Przystojniaczek...
              ..
              ....
              ..K.P.
              Wiesz Laiku, w takich sytuacjach sklaniam sie zwykle ku perspektywie sceptyka,
              tzn. mam watpliwosci oraz pytania.
              ....Pamietam jak swego czasu niejaki Glemp przysiegal sie, ze on - jak i cala
              reszta tego talatajstwa - ma 500zl dochodu, i to wszystko. nawet sobie jaja
              robilem wtedy z tego, bo przy okazji pokazali wycieczke tych pasibrzuchow
              spasionych jak jakies wieprzki. Nawet sugerowalem wtedy, ze to pewnie puchlina
              glodowa.
              ....Czasm sprawy wygladaja dla oczu zgola inaczej niz w rzeczywistosci sie maja.
              Myslisz ze obzartuch i bibosz a tu okazuje sie, ze niesprawiedliwie osadzasz
              ascete, ktory tylko patrzec jak sie wykopyrtnie. Zaglodzony.
              ..
              Patrzenie nie jest latwym zajeciem. Wbrew pozorom.
              ..
              Pzdr.
              K.P.
              >

• Gość: samanta Re: AbraCadabra, - do Laika IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 09:22
                taktaktaktaktak!!!! Patrzysz na ich piekne autka...a tu okazuje sie ze to tylko lakier nowy, bo podwozie
                rdza zzera ze starosci;))))))))
                • Gość: Laik Do Samanty IP: *.ec.bialystok.pl 12.02.02, 09:27
                  Witaj Samanto.
                  Dziękuję za Żubra; właśnie go piję.
                  Patrzę na szklankę i wyobrażam sobie burzę rudych włosów nad klawiaturą...
                  Jeszcze nigdy piwo nie miało takiego posmaku...

• Gość: samanta Re: Do Samanty IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 09:44
                    smacznego wiec: A zuberek w pelni zasluzony.To bylo pieknie powiedziane ,krotko,zabawnie i czysta
                    prawda:)
                • Gość: krzys52 Re: AbraCadabra, - do Laika IP: *.proxy.aol.com 12.02.02, 09:35
                  Gość portalu: samanta napisał(a):

> taktaktaktaktak!!!! Patrzysz na ich piekne autka...a tu okazuje sie ze to tylk
                  > o lakier nowy, bo podwozie
                  > rdza zzera ze starosci;))))))))
                  ..
                  ....
                  ..K.P.
                  Ty cos krecisz, Samanta. Jak zwykle gotowa jestes zamiatac burza swych pieknych
                  wlosow ziemie przed tymi skurczybykam(!?) Wyhamuj, nie przesadzaj.
                  ....Czyzbys zapomniala o pokropku ktory gwarantowal uzytkowanie autka przez
                  przynajmniej dekade?
                  ....Tu juz nawet nie idzie o to, ze kazdy moze sobie sprawdzic marke, a wiec
                  rocznik, i na podstawie tegoz orzec, ze ma do czynienia z nowa bryczka, na ogol.
                  Chodzi o to, Samanto, ze krecisz i probujesz puscic sluchacza w kanal.
                  ....Otoz w nowych brykach, Samanto, rdza po prostu nie moze zzerac podwozi ze
                  starosci. Co nalezalo udowodnic.
                  ..
                  Serdecznosci
                  K.P.

• Gość: samanta Re: AbraCadabra, - do Laika IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 09:46
                    jam niegodny uczen kaganowy .Na brykach sie nie znam... Ale wpadka!:)))))))))))
                    • Gość: edirokis Re: AbraCadabra, - do Laika IP: 212.244.68.* 12.02.02, 10:09
                      Do Kagana to Wam jeszcze duuuużo brakuje.
                      Załóżta sobie włane kółko różańcowe,popracujta
                      na zbiórkę wiernych przez jakieś 2000 lat to
                      może mamona popłynie pra...prawnukom Waszym.
                      A Ty Samanta daj sobie zrobić chłopczyka i wyślij
                      go do seminarium.Na starość będziesz miała chleb.

Słuchajta dalej kazań.Pozdrawiam E.
                      • Gość: samanta Re: AbraCadabra, - do Laika IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 10:34
                        Juz nie musze!!!!! Ja MAM chlopczyka,ale on cos do kosciolka sie nie garnie,jak mamusia;)))))
                        • Gość: edirokis Re: AbraCadabra, - do Laika IP: 212.244.68.* 12.02.02, 12:42
                          A szkoda,szkoda bo mógłby isć z wyrachowania,byłaby kasiora
                          dla mamusi na starość.Kazanka ładniutkie głośiłby,gromiłby
                          parafian aby w życiu doczesnym dawali więcej to się im wynagrodzi
                          w niebie. A tak no cóż,pozostaje proza życia.
                          Pozdrawiam E.
      • Gość: Jerzy Re: AbraCadabra, HocusPocus... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 17:24
        Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> PS....Ciesze sie z Twojego pojawienia. Teraz mam juz komplet. Na inf. Dnia jest
        >
        > juz Stoik oraz Sceptyk. A ja (czesto) jestem cynik - na obydwu. Z powodu braku
        > obsady pelnego etatu cynika.

Czy moge wejść do dyskusji jako heretyk?
        Jerzy
        • Gość: brzytwa Re: AbraCadabra, HocusPocus... IP: *.pcz.czest.pl 12.02.02, 17:52
          Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> Czy moge wejść do dyskusji jako heretyk?

Czy myslisz o herezji w stosunku do tej "religii",
          ktora wyznaja Laik, Krzys52 itp?

• Gość: krzys52 Re: AbraCadabra, HocusPocus... IP: *.proxy.aol.com 12.02.02, 18:12
          Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> Gość portalu: krzys52 napisał(a):
          >
          > > PS....Ciesze sie z Twojego pojawienia. Teraz mam juz komplet. Na inf. Dnia
          > jest
          > >
          > > juz Stoik oraz Sceptyk. A ja (czesto) jestem cynik - na obydwu. Z powodu b
          > raku
          > > obsady pelnego etatu cynika.
          >
          >
          > Czy moge wejść do dyskusji jako heretyk?
          > Jerzy
          ..
          ....
          ..K.P.
          Witaj Heretyku Jerzy,
          ....Takich jak Ty nigdy w nadmiarze. Na Was wszak brzytwy sie tepia. Jeszcze
          bardziej.
          ....Siadaj wiec i modl sie z nami :O)
          ..
          K.P.
          ..
          PS....Teraz przyszlo mi na mysl, ze ten "krwawy wikary" zbiegl gdzies w okolice
          Czestochowy. Oni zazwyczaj wlasnie tam! zbiegaja.

• przyjaciel1 Re: MÓDLMY SIĘ... 12.02.02, 12:03
      j/w
    • Gość: brzytwa Re: Zal mi was frustraci. IP: *.pcz.czest.pl 12.02.02, 12:53

> Miasto wojewódzkie, niedziela wieczór, Szaman celebruje kabaret w betonowym

Psy szczekaja, karawana jedzie dalej. Zal mi was frustraci. A najbardziej
      ciebie. Jak ty sie musisz meczyc na tych mszach. No ale wiadomo... gdybys
      tylko sprobowal nie pojsc. Miej nadzieje, ze twoj proboszcz nie zaglada na
      to forum. Mozesz sie spokojnie wyzalic.
      • Gość: Crotalus Re: Zal mi was frustraci. IP: 157.25.121.* 12.02.02, 13:39
        Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Gość portalu: Laik napisał(a):
        >
        > > Miasto wojewódzkie, niedziela wieczór, Szaman celebruje kabaret w betonowy
        > m
        >
        > Psy szczekaja, karawana jedzie dalej. Zal mi was frustraci. A najbardziej
        > ciebie. Jak ty sie musisz meczyc na tych mszach. No ale wiadomo... gdybys
        > tylko sprobowal nie pojsc. Miej nadzieje, ze twoj proboszcz nie zaglada na
        > to forum. Mozesz sie spokojnie wyzalic.

Brzytwa daj spokój. Pieprzą bez sensu cały czas te same głodne kawałki. To jakaś
        nieuleczalna choroba psychiczna. Tak, tak kościół rządzi Polską- tak trzeba im
        przytakiwać, bo jeszcze dostana rozstroju nerwowego jak im coś innego powiesz.

• Gość: Laik Re: Zal mi was frustraci - do brzytwy IP: *.ec.bialystok.pl 12.02.02, 14:47
        Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Gość portalu: Laik napisał(a):
        >
        > > Miasto wojewódzkie, niedziela wieczór, Szaman celebruje kabaret w betonowy
        > m
        >
        > Psy szczekaja, karawana jedzie dalej. Zal mi was frustraci. A najbardziej
        > ciebie. Jak ty sie musisz meczyc na tych mszach. No ale wiadomo... gdybys
        > tylko sprobowal nie pojsc. Miej nadzieje, ze twoj proboszcz nie zaglada na
        > to forum. Mozesz sie spokojnie wyzalic.

Jeżeli chcesz wiedzieć, to moje bardzo rzadkie wizyty w tym przybytku są wizytami
        klinicznymi. Naukowiec hodujący pasożyta na pożywce z gówna ma mieszane uczucia.
        Mierzi go smród pożywki ale jednocześnie ekscytuje rozwój pasożyta. Jestem w
        podobnej sytuacji.
        Natomiast co do księdza zaglądającego na Forum.
        Czy można mieć żal do pasożyta, gdyby ten wysunął łeb po otwarciu słoika? Nie,
        ponieważ jest tylko zwykłym robakiem, ciekawym świata...

PS. Z pozdrowieniami dla wszystkich czytających to pasożytów...
        • Gość: brzytwa Re: Zal mi was frustraci - do brzytwy IP: *.pcz.czest.pl 12.02.02, 17:43

> Jeżeli chcesz wiedzieć, to moje bardzo rzadkie wizyty w tym przybytku są wizyta
          > mi
          > klinicznymi. Naukowiec hodujący pasożyta na pożywce z gówna ma mieszane uczucia
          > .
          > Mierzi go smród pożywki ale jednocześnie ekscytuje rozwój pasożyta. Jestem w
          > podobnej sytuacji.

Usmialem sie serdecznie czytajac powyzsze. Do kogo ty sie porownujesz, do
          naukowca? Prawdziwy naukowiec jest, po pierwsze obiektywny, po drugie
          nie formuluje skrajnych i emocjonalnych ocen. Ty jestes zwyklym bzikiem,
          jak by to powiedzial Michnik, ogarnietym nienawiscia. Tego typu teksty to moga
          robic wrazenie co najwyzej na zbzikowanych czytelnikach NIE. Normalny
          czlowiek skwituje to wzruszeniem ramion.
    • Gość: Skin Re: MÓDLMY SIĘ... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 14:25
      A do kogo i po co?
      • Gość: edirokis Re: MÓDLMY SIĘ... IP: 212.244.68.* 12.02.02, 14:49
        Gość portalu: Skin napisał(a):

> A do kogo i po co?
        Każdy do swojego Boga.
        Każdy tak jak umie.
        Każdy dla siebie.

Dlatego że czasem trzeba porozmawiać
        z kimś w ciszy i w samotności.
        Pozdrawiam E.

• przyjaciel1 Re: MÓDLMY SIĘ... 13.02.02, 12:49
          Gość portalu: edirokis napisał(a):

> Gość portalu: Skin napisał(a):
          >
          > > A do kogo i po co?
          > Każdy do swojego Boga.
          > Każdy tak jak umie.
          > Każdy dla siebie.
          >
          > Dlatego że czasem trzeba porozmawiać
          > z kimś w ciszy i w samotności.
          > Pozdrawiam E.
          >

pozdrawiam
      • przyjaciel1 Re: MÓDLMY SIĘ... 13.02.02, 07:47
        Gość portalu: Skin napisał(a):

> A do kogo i po co?

?-poszukaj odpowiedzi
        • Gość: GMR Re: MÓDLMY SIĘ... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 13:05
          przyjaciel1 napisał(a):

> Gość portalu: Skin napisał(a):
          >
          > > A do kogo i po co?
          >
          > ?-poszukaj odpowiedzi

A gdzie jej szukać? poza tym Kler i komuna się odgadały za plecamoi narodu chcąc
          nas za bezcen sprzedać UE... tylko te głupie klechy nie wiedzą że po wygranym
          przez eurofanów referendum to SLD w jednym pakiecie ustawowym przywróci aborcje
          edukację seksualną, dopłaty do środków antykoncepcyjnych, wprowadzi eutanazję
          zalegalizuje związki homo oraz umozliwi im adopcje dzieci....
          Nie wiedziałem że nasze klechy są aż takimi bzemózgami..powoli zaczynam Kaganowi
          przyznawać rację...niestety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka