Gość: dr
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
17.12.11, 01:52
INEA to NAJGORSZA firma z jaką miałem kiedykolwiek do czynienia. Zaczynając od wiecznych kolejek w biurze obsługi, nieuprzejmej obsłudze w biurze (skandalicznej wręcz - pracownica nie potrafi nic sensownego doradzic, ma klienta w d...), braku jakiejkolwiek chęci pomocy dzwoniąc na infolinię, umów z haczykami - np. najpierw po okresie promocji opłaty wzrastają 3x (nie jesteś tego nawet świadomy, płacisz normalnie, aż odcinają, bo okazuje się, że płaciłeś po 69, a miałeś płacić 189,- za internet 4MB - potem sie z tego wycofali - najpewniej ktoś wymógł tą zmianę), ale obecnie umowa nigdy nie przechodzi na czas nieokreślony, po prostu odnawia się sama na czas określony - co oznacza że jeśli z jakichś powodów musisz zrezygnować - np. przeprowadzka, to od razu naliczają drakońskie kary za zerwanie umowy - która to trwa juz 3 lata - ale sama się odnawia i zawsze jest na czas określony - bez naszej wiedzy - i oczywiście twierdzą, że wszystko jest ok. Mało tego, jeśli w ciągu 5 dni nie oddasz im sprzętu (modemu, dekodera itp.) płacisz 10 zł (dziesięć złotych) za każdy dzień zwłoki w oddaniu - ten modem czy dekoder kosztuje 50-100 zł, a możecie zapłacić 300 zł (trzysta złotych) jeśli potrzymacie miesiąc (nawet nie będąc tego świadomym). Kara a jak. Musisz im to oddać osobiście - znowu stoisz w kolejce (minimum 1-1,5h) w ich biurze, gdzie równie "sympatyczna" (czyt. sympatyczna inaczej) - wredna baba o wyglądzie gestapowca (dobrze, że jeszcze nie mają w biurze ujadających owczarków niemieckich) z niekłamanym uśmieszkiem na twarzy krzyczy kara, kara, kara za to kara za to, razem kara taka. Aha, jeśli zapomnisz kabelka obojętnie jakiego - od zasilania od usb - to płacisz 20 zł za brak każdego jeb...go kabelka. A jak ! Kara. Kara musi być. Tak bezdusznej firmy, pracowników szkolonych tylko do wyciągania kasy a nie do pomocy nie spotkałem nigdzie. NAJGORSZA firma z jaką miałem do czynienia. Teraz mam internet w tpsa - kiedyś była to firma, która nie miała najlepszej opinii - przez to związałem się z INEA. Powiem Wam tak - różnica jest ogromna. Widać jak znienawidzona przez większość ludzi tpsa zmieniła się w firmę której zależy na kliencie. Pewnie podobnie jest w innych firmach, ale INEA rządzi się własnymi prawami. Nie dajcie się wciągnąć w jakąkolwiek umowę z nimi. Stanowczo odradzam. INEA to mafia nastawiona na łupanie klienta wszystkimi możliwymi sposobami, lekceważąca klienta. Nigdy więcej INEA. Inea ? Nie, dziękuję. Ostrzegam. Nie korzystajcie z ich usług. Jeśli macie umowę zakończcie ją zanim się odnowi i przejdźcie do konkurencji. Zobaczycie różnicę.