chateau 02.03.10, 20:32 Jeden z nich będzie najprawdopodobniej prezydentem naszego kraju. Jakie argumenty za, a jakie przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Komorowski 02.03.10, 20:40 chateau napisał: Re: Komorowski czy Sikorski? > Jeden z nich będzie najprawdopodobniej prezydentem naszego kraju. > Jakie argumenty za, a jakie przeciw? Frasyniuk podał dobre argumenty przeciw Sikorskiemu - zawsze był w skrajnych ugrupowaniach. Z dwojga złego wolę Komorowskiego, choć to śmierdząca konserwa i dulszczyzna jest... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Komorowski 02.03.10, 20:54 Ekstrapolowanie dotychczasowej działalności Sikorskiego na jego ewentualną prezydenturę jest IMHO trochę bez sensu. Z pewnością Sikorski - jeśli uzyska nominację i wygra wybory - będzie budował wokół Pałacu własne ugrupowanie i zdrowo namiesza na scenie politycznej. Niekoniecznie z pożytkiem dla Kraju. Komorowski jest w tym względzie bardziej obliczalny i takiej rewolucji nam nie zafunduje. Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Re: będzie budował wokół Pałacu własne ugrupowanie 03.03.10, 00:19 Wątpię. Kim miałby zostać po odejściu z Pałacu - premierem? Nonsens. Może najwyżej z dala patronować jakiemuś post-PoPiSowi; aktywnie powalczy raczej znów o szefostwo w NATO lub jakąś ważną funkcję w UE... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: będzie budował wokół Pałacu własne ugrupowani 03.03.10, 13:16 > Wątpię. Kim miałby zostać po odejściu z Pałacu - premierem? Nonsens. Prezydentem na drugą kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Frasyniuk 02.03.10, 20:58 taziuta napisał: > Frasyniuk podał dobre argumenty przeciw Sikorskiemu - zawsze był > w skrajnych ugrupowaniach. Z dwojga złego wolę Komorowskiego, > choć to śmierdząca konserwa i dulszczyzna jest... Z przykrością obserwuję polityczne staczanie się Frasyniuka. Kiedyś był moim bohaterem, teraz żąłosną marionetką wygadującą wściekłe bzdury, ostatnio w ręku Olechowskiego. Przewiduje ich wspólny polityczny pogrzeb. Dziwne że daawniej Frasyniukowi nie przeszkadzała przeszłość polityków, raptem zaczęła przeszkadzać gdy został zwolennikiem Olechowskiego. A propos, przeszłość Olechowskiego Frasyniukkowi nie przeszkadza ? Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Frasyniuk w 2000 02.03.10, 23:20 był chyba głównym przeciwnikiem angażowania się zabitej przez niego Unii Wolności w kampanię Olechowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer [...] 02.03.10, 20:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 20:46 Jeden z nich będzie najprawdopodobniej prezydentem naszego kraju. Jak grawitacja zmieni kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:03 remez2 napisał: > Jeden z nich będzie najprawdopodobniej prezydentem naszego > kraju. > Jak grawitacja zmieni kierunek. O, a kto będzie prezydentem naszego kraju, wg Ciebie? Tak na mur? :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:12 O, a kto będzie prezydentem naszego kraju, wg Ciebie? Tak na mur? :) Jak będę wiedział na mur, napiszę Ci na priva. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:34 remez2 napisał: > O, a kto będzie prezydentem naszego kraju, wg Ciebie? Tak na > mur? :) > Jak będę wiedział na mur, napiszę Ci na priva. :-) Mam nadzieję, że napiszesz przed 'wieczorem wyborczym'. :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:42 Mam nadzieję, że napiszesz przed 'wieczorem wyborczym'. :) Oczywiście. Na razie obstawiam reelekcję. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 20:51 chateau napisał: > Jeden z nich będzie najprawdopodobniej prezydentem naszego kraju. > Jakie argumenty za, a jakie przeciw? Mnie u Komorowskiego razi sztuczny patos i kaznodziejska maniera, Gdyby się tego wyzbył u mnie miałby szanse. Sikorski mnie przyjemnie zaskoczył i wbrew opinii nadętych dziennikarzy, świetnie zaprezentował sie na kowencji w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:04 wikul napisał: > Sikorski mnie przyjemnie zaskoczył i wbrew opinii nadętych > dziennikarzy, świetnie zaprezentował sie na kowencji w Bydgoszczy. Pewnie dlatego, że jesteś zoologicznie antypisi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:06 taziuta napisał: > Pewnie dlatego, że jesteś zoologicznie antypisi. :) To nie ma nic do rzeczy. Chciałbym żęby prezydent pomagał a nie przeszkadzał i przewodził opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:18 wikul napisał: > To nie ma nic do rzeczy. Chciałbym żęby prezydent pomagał a nie > przeszkadzał i przewodził opozycji. Pomagał, w ciemno, jak leci? A może jednak powinien być najwyższym kontrolerem sensowności stanowionego prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:23 taziuta napisał: > wikul napisał: > > > To nie ma nic do rzeczy. Chciałbym żęby prezydent pomagał a nie > > przeszkadzał i przewodził opozycji. > > Pomagał, w ciemno, jak leci? A może jednak powinien być najwyższym > kontrolerem sensowności stanowionego prawa? Rostowski:Niech prezydent da słowo że nie będzie wetował! L Kaczyński:Jeszcze nie widziałem tego co mam nie wetować! Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Re: razi sztuczny patos i kaznodziejska maniera 03.03.10, 00:24 Coraz mniejsze, na szczęście ;) > Sikorski mnie przyjemnie zaskoczył i wbrew opinii nadętych > dziennikarzy, świetnie zaprezentował sie na kowencji w Bydgoszczy To było dobre wystąpienie, zwłaszcza - wbrew opinii nadętych dziennikarzy - na początek kampanii (szczególnie, gdy nie jest się faworytem i trzeba mocno zaznaczyć swoja obecność) Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 20:58 Nie mam prawa głosu, bom nie członek ani nawet zastępca członka.... Ale w mojej opinii...trudny wybór. Komorowski - spokój, stateczność, prawie żadnych konfliktów....Sikorski - młodsza krew, więcej wigoru, polotu, odwagi. Dobrze, że nie muszę wybierać, popieram OBU! Niech jeden będzie preziem, a drugi jego wickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 20:59 Wart jeden fałszywy szeląg drugiego.Ale czy warci prezydentury? Jeden opozycjonista na emigracji drugi opozycjonista podziemny.Jeden mówi że nadaje się na eksport(zagranicę) a drugi że na rynek wewnętrzny(?!)A obaj józiolą aż niemiło. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:04 zoil44elwer napisał: > Wart jeden fałszywy szeląg drugiego.Ale czy warci prezydentury? Jeden > opozycjonista na emigracji drugi opozycjonista podziemny.Jeden mówi że nadaje > się na eksport(zagranicę) a drugi że na rynek wewnętrzny(?!)A obaj józiolą aż niemiło. Dla takich zatwardziałych komuchów jak ty najlepszy byłby Oleksy. To co dla normalnych Polaków jest atutem dla ciebie obciążeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:09 To co dla normalnych Polaków jest atutem dla ciebie obciążeniem. Mnożą się ci Polacy. Prawdziwi, genetyczni, normalni. Fajnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:02 Czy można prosić o inny zestaw pytań? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:06 Może być ten zestaw:Dżuma czy cholera? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:28 Inny zestaw pytań siedzi w puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:32 chateau napisał: > Inny zestaw pytań siedzi w puszczy. > To też jeden z tych co chcą rządzić w Polsce pierwej jednak rodzinę umieścili za granicą! Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Przegrany może zostać szefem kancelarii prezydenta 02.03.10, 21:06 Raczej nie powinien być marszałkiem ani MSZ. Za to będzie miał motywację do zmniejszenia kancelarii. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:07 Sikorski leci jak mu zona kazała PO amerykańsku hehehehehe ale to Polska nie obrzezany kraj:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:20 Mimo że ten kraj jak powiedział Drzewiecki jest"dziki",to jednak nie ochrzci się na wiarę Sikorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:27 Spośród osób, które - jak dotąd - zgłosiły swoje kandydatury, Komorowski. W sumie za całokształt... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:30 Jak dla mnie Komorowski odpada. Mieliśmy już prezydenta partii. Sikorski daje większą szansę na niezależne działanie. Póki co jest dla mnie jedyną opcją która wchodzi w grę. Jak nie będzie kadydował, albo się bardziej wydurni, pojadę sobie na wybory w jakąś dzicz:) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:38 humbak napisał: > /.../ Sikorski /.../ Jak nie będzie kadydował, albo się bardziej > wydurni, pojadę sobie na wybory w jakąś dzicz:) :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:41 Ha! Tegom się spodziewał. Próby riposty nie będzie:] Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:56 humbak napisał: > Ha! Tegom się spodziewał. Próby riposty nie będzie:] Riposty ze strony Chateau? Nie wiem, on mi się nie zwierza... Mi się jedynie spodobał Twój post. Przepraszam, że żyję. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 22:00 Yyyyyyy... źleśmy się zrozumieli:) Myślałem że mi przycinasz w kontekście pana Sikorskiego... napisałem że nie będę się odcinał. Mam wieczór nadinterpretacji jak widać:) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 22:09 humbak napisał: > Yyyyyyy... źleśmy się zrozumieli:) Myślałem że mi przycinasz w kontekście pana > Sikorskiego... napisałem że nie będę się odcinał. Mam wieczór nadinterpretacji > jak widać:) To już drugi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 22:21 humbak napisał: > Bywa:) Potraktuj to wyznanie z właściwym sobie poczuciem humoru ale lubię Cię. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 22:24 No szczerze się przecież, szczerzę;P Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 22:29 humbak napisał: > No szczerze się przecież, szczerzę;P No, nie. Przecież nie chodzi o seudanodonta complanata. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 22:44 szczeżuja spłaszczona (Anodonta complanata) Ona się szczeŻy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Podziwiam zainteresowanie wyborem marionetki 02.03.10, 21:43 bo to ze taka bedzie nikt nie powinien miec co do tego watpliwosci. To taki Lech Kaczynski nr.2. Czekam na kolejna wypowiedz : Donaldzie zadanie wykonalem, zostalem prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Podziwiam zainteresowanie wyborem marionetki 02.03.10, 21:48 Hmmmm... no cóż, przy Komorowskim brak wątpliwości bym zrozumiał. Ale przy Sikorskim? Nie byłby taki pewny. Twierdzisz jako rozumiem że to... prostytutka polityczna, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Podziwiam zainteresowanie wyborem marionetki 02.03.10, 21:54 humbak napisał: > Hmmmm... no cóż, przy Komorowskim brak wątpliwości bym zrozumiał. Ale przy Siko > rskim? Nie byłby taki pewny. Twierdzisz jako rozumiem że to... prostytutka poli > tyczna, tak? Proponuje nie wychodzic poza tekst i nic nie insynuowac. Kandydat jakby nie patrzec zostal namszczony przez Donalda Tuska a nie np. zjazd czy kongres. Czyli wodz partii PO wskazal ty i ty bedziesz startowal. Jest to dokladnie tak samo jak pare lat tremu w PIS. Sorry Donald dolozyl Sikorskiego czyli kandydata bez szans (bylego pisdaka). Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Podziwiam zainteresowanie wyborem marionetki 02.03.10, 21:58 Hmmmm... patrząc na sondaże (nic innego nie ma póki co), nie wiem skąd twierdzenie od braku szans. O ile dobrze kojarzę wypada lepiej niż Hrabia:) Wybacz nadinterpretację. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Podziwiam zainteresowanie wyborem marionetki 02.03.10, 22:06 humbak napisał: O ile dobrze kojarzę wypada lepiej niż Hrabia:) > Wybacz nadinterpretację. Pozwole sobie przypomniec ze to nie wybory na prezydenta gdzie wybiera spoleczenstwo. Wiec na nic sondaze. Wyboru dokanaja ludzie PO a ci nie dadza bylemu pisdakowi zadnych szans, poza ewentualnie Bydgoszcza. Lokalny patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Podziwiam zainteresowanie wyborem marionetki 02.03.10, 22:13 Zaraz... teraz nie rozumiem. Skoro mówisz o wyborach wewnątrzpartyjnych, których twoim zdaniem Sikorski nie ma szans wygrać, to czemu uważasz że jestem zainteresowany wyborem marionetki w krajowych? Nie chcę znów nadinterpretować:) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Podziwiam zainteresowanie wyborem marionetki 02.03.10, 22:24 humbak napisał: > Zaraz... teraz nie rozumiem. Skoro mówisz o wyborach wewnątrzpartyjnych, któryc > h twoim zdaniem Sikorski nie ma szans wygrać, to czemu uważasz że jestem zainte > resowany wyborem marionetki w krajowych? > Nie chcę znów nadinterpretować:) Piszac o wyborze marionetki mialem na mysli pana Komorowskiego. Pan Sikorski robi za paprotke. To ladnie wyglada zeby nie powiedziec, lepiej sie sprzedaje w mediach. Jakby to wygladalo gdyby pan premier powiedzial : kandydatem PO bedzie pan Bronislaw Komorowski. To by sie zaraz skojarzylo z PIS i brakiem demokracji wewnatrz PO. A przeciez PO jest inna od PIS, to nie jest partia wodzowska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Podziwiam zainteresowanie wyborem marionetki 02.03.10, 22:32 A przeciez PO jest inna od PIS, to nie jest partia wodzowska :-) Ależ oczywiście. To partia na wskroś demokratyczna, kierowana przez geniusza politycznego dotkniętego ręką Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Podziwiam zainteresowanie wyborem marionetki 02.03.10, 22:36 Puffff... chyba więc drzewko źle mi się odczytało. " To by sie zaraz skojarzylo z PIS i brakiem demokracj > i > wewnatrz PO. A przeciez PO jest inna od PIS, to nie jest partia wodzowska :-)" Chyba bardziej oligarchiczna, ale z gruPsza owszem, twój sarkzm jest na miejscu najprawdopodobniej. Pozostaje nadzieja że jednak jakoś się uda i Komorowski nie będzie kandydatem PO. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:43 Boisz się UOPka płk Konstantego M,syna Alfreda Miodowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 21:49 Boję? Czemu? Ja go po prostu nie trawię. Zwłaszcza że z mojego okręgu wyborczego startuje z reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 22:00 A co na taką parę Kościół(rzymsko-katolicki)? Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 22:02 zoil44elwer napisał: > A co na taką parę Kościół(rzymsko-katolicki)? - czwórkami do......;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Betoniarz-zbrojarz czy rzeźnik? 02.03.10, 22:35 chateau napisał: Komorowski czy Sikorski? Jeden z nich będzie najprawdopodobniej prezydentem naszego kraju. ---> Byliby najgorszym nieszczęściem, jakie mogłoby Polskę spotkać! Ze swoimi bolszewickimi poglądami obaj pasują na Białoruś ... może niech tam spróbują kandydować przeciwko Łukaszence - reprezentują ten sam poziom "argumentów"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Komorowski czy Sikorski? 02.03.10, 22:38 Przypomnę www.polityka.pl/kraj/ludzie/1502853,2,sikorski-radoslaw.read Żaden:( Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Zdecydowanie Komorowski 02.03.10, 23:19 Radek na razie nie do końca pasuje na tę funkcję - ma jeszcze trochę do zrobienia jako szef MSZ, a później raczej kariera w instytucjach europejskich. Komorowski gwarantuje przede wszystkim emocjonalną stabilność. Typ działacza państwowego, z obyciem na wysokich funkcjach, życiowym doświadczeniem. Ten patos i ta "dulszczyzna" na takim stanowisku mogą być atutem - lepszym na pewno niż obecna jarmarczność. Odpowiedz Link Zgłoś