Dodaj do ulubionych

Podoba mi się apel Walenciaka

IP: 195.116.218.* 22.06.01, 14:32
Czytałem w prasie regionalnej oraz na stronie bydgoskiej w Forum apel
Walenciaka o wspólny start w wyborach AWS P i Prawa i Sprawiedliwości. Bardzo
mi się podobał. Uważam, że tylko wspólny start tych komitetów pod przywództwem
Kaczyńskiego może powstrzymać groźną dla Polski recydywę komunizmu. Sprawy
walki z bandziorami, z korupcją w sądachi wśród polityków zostaną odłożone.
Szkoda tylko tych wysiłków społeczeństwa przez otatnie lata. Oni wszystko
zniszczą i zatuszują. Tylko czy politycy tacy jak Tokarczuk, Janiszewski to
zrozumieją.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaczor Re: Podoba mi się apel Walenciaka IP: *.chello.pl 23.06.01, 00:00
      Gość portalu: Roman napisał(a):

> Czytałem w prasie regionalnej oraz na stronie bydgoskiej w Forum apel
      > Walenciaka o wspólny start w wyborach AWS P i Prawa i Sprawiedliwości. Bardzo
      > mi się podobał. Uważam, że tylko wspólny start tych komitetów pod przywództwem
      > Kaczyńskiego może powstrzymać groźną dla Polski recydywę komunizmu. Sprawy
      > walki z bandziorami, z korupcją w sądachi wśród polityków zostaną odłożone.
      > Szkoda tylko tych wysiłków społeczeństwa przez otatnie lata. Oni wszystko
      > zniszczą i zatuszują. Tylko czy politycy tacy jak Tokarczuk, Janiszewski to
      > zrozumieją.

Romanie, ty nawet czytać nie umiesz, pisać także!
      Walenciak a Walendziak to ten od Maryjana, to dwie różne osoby - to jedno.
      Po drugie, masz rację - nareszcie skończy się z korupcją sądów i polityków.
      A te wyrzeczenia społeczeństwa przez ostatnie lata mają szanse być w jakimś
      stopniu zrekompensowane.
      Zwróć uwagę, że ci których wymieniłeś z nazwiska i ci nie wymienieni przez
      ciebie, własnie wszystko niszczyli i nic nie rozumieli oprócz realizacji celu w
      postaci naładowania własnej kiesy. Takich ludzi popierasz, zastanów się!

• Gość: Roman Re: Podoba mi się apel Walenciaka IP: 195.116.218.* 25.06.01, 00:00
        Kaczorze! Jeśli ktoś ma kłopoty z czytaniem to chyba raczej Ty. Pisząc
        Walenciak wiedziałem co piszę. Chodziło mi o oświadczenie podpisane przez
        znanego w Regionie Kujawsko-Pomorskim działacza Mariusza Walenciaka. Gdybyś
        chciał czytać uważnie , a nie kierując się negatywnym stosunkim do prawicy z
        zasady to wyczytałbyś, że chodzi o oświadcze jakie ukazało się w prasie
        regionalnej. A jeśli zastanawiasz się kogo popierać to ja nadal nie mam cienia
        wątpliwości. Lewica nic nie zbuduje tylko ponarzeka. Mało tego poprzez
        nieczyste interesy czy chce czy nie chce musi blokować konsekwentnie
        wyjaśnienie Polskich afer. Piszesz o ludziach nieuczciwych na prawicy. Niestety
        się zdarzają. Ale chodzi o coś naprawdę istotnego. Zobacz jak ten Rząd
        rozprawia się z bandziorami. Przestępcy zaczynają się naprawdę bać. Rozbijane
        są mafie, jedna po drugiej. Aco na to postkomuniści. Ano kandydat na ministra
        sprawiedliwości Cimoszko mówi bez oporu, że Kaczyński przesadza, że w
        więźieniach jest za ciasno. Oby wielu ludzi nie obudziło się za późno. Ana
        przyszłość zanim ocenisz kogoś zastanów się chociaż chwilę.
        • Gość: szczepik Re: Podoba mi się apel Walenciaka IP: 195.116.62.* 25.06.01, 00:00
          Skoru jest tak świetnie, to czemu ja wciąż boję się poruszać pieszo po
          gdańskiej starówce.
          • Gość: Sławek Re: Podoba mi się apel Walenciaka IP: 195.116.218.* 26.06.01, 00:00
            Swietnie to nie jest. Masz rację. Ale musiszprzyznac, że wiele się zmieniło na
            lepsz i zmienia się. Slyszałem ostatnio, że kryminaliści czekają na wybory bo
            chcą poczuć się znowu swobodniej gdy wygra SLD. Cimoszewicz otwarcie mówi że
            trzeba poluzować bo więzienia są przepełnione. Spójrz na odwołanych
            prokuratorów, kontrolę środowiska sędziowskiego, rozbite mafie, zaostrzenie
            Kodeksu Karnego. Warto się nad faktami chwilę zastanowić. Masz rację ze powinno
            być lepiej. Ale zastanów się ile może być już niedługo gorzej.
    • Gość: Tom Ta Re: Podoba mi się apel Walenciaka IP: 195.116.218.* 27.06.01, 14:50
      Nie wiem czy to najlepszy pomysł . Poseł Cimoszewicz narzekał w telewizji że
      brakuje już miejsc w więzieniach. Podobno są przeludnione.
      • Gość: Europa Re: Podoba mi się apel Walenciaka IP: *.polkomtel.com.pl 27.06.01, 15:08
        sam ze sobą dyskutujesz?

a jeśli więzienia są przepełnione to trzeba wybudować nowe, najlepiej przy
        kamieniołomach, aby im się nie nudziło tylko mogli spokojnie wykuwać krawężniki
        z granitu. Te betonowe są takie tandetne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka