Dodaj do ulubionych

Jan Maria Lepper czyli Samoobrona na Platformie

02.03.04, 08:44
Dwa "i" zawiodły Jana Rokitę. Instynkt i intelekt.
Jeżeli doszedł do tezy, że to SLD i Agora razem wymyśliły "aferę Rywina", to
zwyczajnie podpisał się pod "poglądami" Andrzeja Leppera. Okazał się bardziej
wyrafinowanym populistą, bo dotąd przedstawiał się jako ich (populizmu i
Leppera) wróg, a teraz przebił samego Leppera.
Czy wynika to z sondażowej arytmetyki? Czy Andrzej Rokita liczy, że dwie
największe partie mogą się porozumieć i spokojnie utworzyć rząd, na czele
którego stanie np. Jan Maria Lepper?

Obserwuj wątek
    • Gość: mimikra Re: Jan Maria Lepper czyli Samoobrona na Platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:04
      Nie mam powodu żeby nie wierzyć Helenie Łuczywo. Rokita lubi takie efektowne
      zagrania, które dobrze wygłądają w telewizji. Lubi, jak wszyscy widzą w nim
      jedynego sprawiedliwego. Oczywiście zaraz wszyscy mnie oplują, bo wątpię w
      boskość i nieomylność JMR. Tak mi przykro...
      • heretykkk Jan Maria Lepper czyli Samoobrona na Platformie 02.03.04, 09:07
        Gość portalu: mimikra napisał(a):

> Nie mam powodu żeby nie wierzyć Helenie Łuczywo. Rokita lubi takie efektowne
        > zagrania, które dobrze wygłądają w telewizji. Lubi, jak wszyscy widzą w nim
        > jedynego sprawiedliwego. Oczywiście zaraz wszyscy mnie oplują

Jeżeli już, to ci, któryxch również zawiodły dwa "i". Pozdrawiam.
        • Gość: franek Re: Jan Maria Lepper czyli Samoobrona na Platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:11
          A co to, Bratku, jakiś wątek alternatywny, ostatni bastion dla wierzących
          Agorze założyłeś? Rzeczywiście, jak się czyta te panegiryki na cześć Jana
          Marii, Posła na Sejm, w wątku sąsiednim, to aż mdli...

Pozdrawiam.
          • heretykkk Jan Maria Lepper 02.03.04, 09:13
            Tu nie chodzi o Agorę, lecz o Rokitę. Upadek jego intelektu mnie martwi, bo
            teraz już naprawdę nie wiem, kto mógłby być przyzwoitym premierem w tym kraju.
            • Gość: franek Re: Jan Maria Lepper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:18
              A to śmiesznie, bo ja pomyślałem dokładnie tak samo, jak ten raporcik
              przeczytałem. Może tylko nie nazwałbym tego "upadek intelektu", a "upadek
              intelektu - reaktywacja". Tak było chyba zawsze, że kiedy mu się coś zdawało,
              ślepł i w zacietrzewieniu, nie słuchając nikogo, dowodził swoich jedynie
              słusznych prawd.
            • stefan4 Re: Jan Maria Lepper 02.03.04, 10:09
              heretykkk :
              > teraz już naprawdę nie wiem, kto mógłby być przyzwoitym premierem w tym kraju.

To przecież proste, drogi Watsonie. Przyzwoitym
              • heretykkk o skupianiu się 02.03.04, 10:15
                Dziwne, Sherlocku, mimo Twojego wywodu, wciąż nie wiem, kto mógłby być dobrym
                premierem w tym kraju.
                Oczywiście, Ty masz prawo skupiać się, nad czym chcesz, nawet nad koniem.
                • the-end Re: o skupianiu się 02.03.04, 12:44
                  Odpowiadasz na :
                  heretykkk napisała:

> Dziwne, Sherlocku, mimo Twojego wywodu, wciąż nie wiem, kto mógłby być dobrym
                  > premierem w tym kraju.

No jak to kto heretykkk-u?
                  Adam bylby najlepszy!
                  Ps. Tutaj rzeczywiscie ostatni bastion wielbicieli Wielkiego Nadredaktora.
                  Tylko jakos coraz bardziej nerwowo tutaj.

• indris "Wojna wśród heretyków to pokój dla Kościoła" 02.03.04, 09:14
      Tak mawiał w XVI wieku kardynał Hozjusz. Cieszę się, że w obozie neoliberałów
      zaczynają się żreć. Życzę im, żeby sie wzajemnie zagryźli.
      • heretykkk Re: "Wojna wśród heretyków to pokój dla Kościoła" 02.03.04, 10:08
        Nie słyszałem, żeby już się tam pogryźli. Jak na razie Rokity nikt wśród
        liberałów nie krytykuje. Poza tym ta sprawa akurat nie dotyczy problematyki
        liberalizmu - chodzi o śledztwo w sprawie "afery Rywina". Musisz doczytać,
        zanim wypowiesz zdanie nie na temat.
      • heretykkk sojusz egzotyczny? 02.03.04, 10:10
        p.s. Ale zapewne cieszy Cię nieoczekiwany sojusz lidera Platformy z liderem
        Samobrony?
        • indris Wojna wśród liberałow 02.03.04, 10:33
          Ja oczywiście wiem, że spór nie dotyczy zasad liberalizmu. Ale wiem również, że
          sprawy uraz osobistych mogą odgrywać większą wagę (szczególnie w POlsce) niz
          kwestie merytoryczne. Wiem również, że Michnik jest histerykiem. Dlatego mam
          nadzieję na konflikt między największą liberalną siłą medialną (Agora) i
          największą liberalną siła polityczną (PO). Wszystko jedno o co się pogryzą,
          byle się gryźli !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka