Dodaj do ulubionych

PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do nienawiści wobec PiS

09.05.10, 11:53
Jacy oni są nijacy.
Obserwuj wątek
    • elena4.2 Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 09.05.10, 12:02
      To się nazywa niegodziwośc a nie nijakośc.
      • tadzap Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 09.05.10, 12:10
        Podziwiam waszą delikatność,wobec czysto bolszewickich metod.
        • fury11 Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 21:55
          Tadzap napisał: podziwiam waszą delikatność... A POtem wali wariacje
          na temat słowa "Rzeczpospolita" z uwzględnieniem pdwójnego PO.
          Wyjątkowa delitatność.
          To jest nabijanie się z Rzeczypospolitej jako słowa. Typowe dla PiS -
          nas..ać w salonie, a potem mieć obrazić się i mieć pretensje do
          wszystkich, że to zauważyli.
          PiS już pobawił się Polską. Zepsuł, co tylko mógł. Dla dowciapnego
          Tadzapa - POlską.
          "Bolszewickie metody"??? To wasze, towarzyszu, podsłuchy, prowokacje,
          agenty Tomki itd. "Wolnoć Tomku w swoim domku"?
          Ten domek nie jest wasz. To - Polska. I dość się już nią
          pobawiliście, spece od stacji we Włoszczowej i minister Fotygi, co
          flag państwowych nie rozróżniała.
      • anwad Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 09.05.10, 13:05
        Bartoszewski, Kutz, Niesiołowski, Wajda - dwoją się i troją, żeby sprowokować.
        • bodo.2 Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 21:45
          a Bolek to co?
    • dionizoskas Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 13.05.10, 09:36
      trochę to tak wygląda
    • witoldzbazin Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 16:17
      do nienawiści wobec RP
    • wariant_b Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 16:25
      Czy wzorowa absolwentka najlepszej uczelni mogłaby rozwinąć tę myśl?

Czy zamierzasz głosować na Leppera lub Mikkego, którzy są
      niewątpliwie barwnymi osobowościami i nijakości nie można
      im zarzucić?
      • anwad Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 16:45
        A czym to można nazwać jeśli nie seansami nienawiści?
        www.youtube.com/watch?v=rGMQLZNW8W0
        A jakie są tego obecnie efekty? Tak to opisał pewien znany psychiatra w liście
        do redaktora naczelnego "Rz", Pawła Lisickiego:

Szanowny panie redaktorze,

Od kilku dni zgłaszają się na mój oddział pacjenci, którzy skarżą się, że nie
        mogą znieść narastającego napięcia. Myślę, że wyprowadziła ich z równowagi
        najpierw żałoba narodowa, a teraz jej skutki. Próby zwykłej rozmowy spełzają na
        niczym. By nie być gołosłownym, załączam jeden zapis:

»Panie doktorze, jeszcze niedawno dni mijały mi w spokoju i zadowoleniu. Z
        nadzieją spoglądałem w przyszłość, wiedząc, że nie grozi powrót zamordystycznych
        pisowskich rządów. Że nikt nie będzie mnie obrażał, porównując do ZOMO albo
        szatanów. Że Polska wydostanie się z rąk rydzyków i im podobnych. Że nikt nie
        zapuka do mnie do mieszkania o szóstej rano i nie wyprowadzi skutego w kajdankach.

Teraz, panie doktorze, po katastrofie smoleńskiej, mój świat się zawalił. Z
        przerażeniem widzę, co stało się z moimi znajomymi, z którymi jeszcze niedawno
        kpiliśmy sobie z kaczorów. Nie chcą się śmiać. Zaśpiewałem tydzień temu na
        urodzinach piosenkę Wojewódzkiego o Wawelu i Kaczorze, co tam szedł po trupach.
        I co? Cisza! Jakieś zażenowanie nawet. A ja, panie doktorze, boję się wyjść na
        ulicę. Wszędzie twarze pełne nienawiści. Usta zaciśnięte, oczy a la
        Pospieszalski, głosy domagające się zemsty i szepty oskarżające mnie o krew na
        rękach. Płynie strumieniem szerokim agresja, stłumiona, ukryta, jawna i dygocąca.

Nie śpię po nocach. Ledwo zamknę oczy i mam wrażenie, że ktoś wali mnie trumną
        niczym obuchem w łeb. Nie mogę znieść czarnego koloru, nie wytrzymuję kirów,
        kokardek, wstążek, plakietek, zdjęć, woalek, rajstop. Pocę się niemiłosiernie,
        wstaję, włączam i wyłączam telewizję. Rośnie rozpacz. Nie mogę uwierzyć, że to
        dzieje się naprawdę. Że owi przebiegli, cyniczni, podli agresorzy z PiS milczą.
        Że się uśmiechają jakby nigdy nic. Że udają niewiniątka. Że schowali się za
        maską, szkaradną maską gry i pozoru, i w ten sposób nabierają ludzi. Dlaczego
        Jarosław Kaczyński nic nie mówi? Panie doktorze, dlaczego nie oskarża? Dlaczego
        nie wyzywa i nie obsobacza? Niech pokaże, jaki jest, niech pokaże. Są wprawdzie
        ludzie odważni. Powiem panu, panie doktorze, że gdyby nie profesor Bartoszewski,
        to nie wiem już, co bym zrobił.

Jesteśmy ofiarami zbiorowej nekrofilii. Jak ludzie mogą nie widzieć, że
        Kaczyński to Mao Tse-tung i Lenin, i Stalin. Panie doktorze, ktoś musi przekonać
        ludzi. Ktoś musi sprawić, żeby łuski spadły im z oczu. Przecież tak dalej nie
        może być. Aaaaaa«.

Ostatnie słowa pacjent wykrzykiwał, wreszcie rzucił się konwulsyjnie na ziemię.
        Udzieliłem mu pomocy. Leży, zasnął. Ale przed drzwiami gabinetu cały tłum.Z góry
        dziękuję za uwagę i proszę o nagłośnienie w pańskiej poczytnej gazecie tego
        problemu.

Prof. dr hab. psychiatrii N. N.
        • woda_woda Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 16:48
          anwad napisała:

Prof. dr hab. psychiatrii N. N.

Ach. N.N... nazwisko nieznane... wstydził się podpisac własnym
          nazwiskiem?
          • bodo.2 Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 16:57
            ale kuce i reszta tej hołoty nie daje rady sprowokować i do tego na durni
            wychodzi,no to reaktywowali Wielkiego Chama,co ma być teraz Kulturalnym Chamem
          • a.adas Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 17:06
            To Pan Samochodzik! Ale nie wiedziałem, że jest psychiatrą. Po przeczytaniu tego
            "listu" wolę być pelikanem niż lemingiem.

A może opublikuję swój, otrzymany wczoraj?

"Droga Redakcjo

Miesiąc temu zmarł mój brat, z którym od dziecka byliśmy blisko. Snuliśmy
            wspólne plany, mieliśmy identyczne marzenia, razem od lat prowadziliśmy znaną
            firmę, nazwa i asortyment nie mają większego znaczenia. Zginął tragicznie, w
            wypadku drogowym, nie chcą mi podać szczegółów, ale przecież lubiał wyprzedzać
            na trzeciego. Był trochę młodszy, a ja do dziś nie mogę się pozbierać. Tak,
            wokół mnie jest pełno ludzi, wszyscy mi współczują, starają się pomagać. Nagle
            znalazłem się wśród samych przyjaciół. Klepią po plecach, i mówią że będzie
            dobrze, nucą <jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie>".

Ja nie mam tego poczucia. Czuję się niepewnie. Najchętniej odciąłbym się od
            świata, schował się do przysłowiowej mysiej dziury, ale i tak mnie znajdą. Bo
            jestem potrzebny, tu muszę podpisać, tam parafować, bo inaczej interes padnie.
            Setki ludzi straci pracę - straszą. Musisz być silny - mówią. Chyba nie chcesz,
            by to co budowaliśmy z takim mozołem, teraz się rozpadło? Co powiedziałby brat?

Najgorsze, że za kilka tygodni muszę się zacząć pojawiać na wielkich targach,
            konferencjach, branżowych eventach. Uśmiechać się, ściskać dłonie, konwersować.
            Inaczej całe moje życie może się rozpaść na drobne kawałki, nie będzie czego
            ratować. A ja nie czuję się na siłach, najchętniej wyprzedałbym wszystkie akcje.
            Co prawda nie lubię wiceprezesa, a mój brat go prawie nienawidził, ale to łebski
            chłopak. Może już czas odejść?

Z wyrazami szacunku

Biznesmen z Warszawy, nazwisko znane redakcji. Pisownia oryginalna.
        • wariant_b Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 17:28
          anwad napisała:
          > A czym to można nazwać jeśli nie seansami nienawiści?

Montażem wypowiedzi na temat Panaprezydenta.
          Czasami śmiesznych, czasami smutnych, czasami beznadziejnych.
          Bo i taki zostanie Lech Kaczyński w naszej pamięci.
          Czasami śmieszny, czasami smutny, czasami beznadziejny.

Trochę żal tego poczucia humoru, które odeszło wraz z komuną.
          Bo zamiast tego mielibyśmy fajną mieszankę kabaretową.
          Normalną rzeczą jest, jeśli naród nabija się ze swoich
          przywódców, raczej mało normalną - gdy odwrotnie.

Tekst Lisickiego niezły, chociaż "Spowiedź Tomka" była lepsza.
          www.rp.pl/artykul/69869.html
          • anwad Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 17:57
            wariant_b napisał:

> anwad napisała:
            > > A czym to można nazwać jeśli nie seansami nienawiści?
            >
            > Montażem wypowiedzi na temat Panaprezydenta.
            > Czasami śmiesznych, czasami smutnych, czasami beznadziejnych.
            > Bo i taki zostanie Lech Kaczyński w naszej pamięci.
            > Czasami śmieszny, czasami smutny, czasami beznadziejny.

W Twojej, bo w mojej i większości Polaków pozostanie mężem stanu.

> Tekst Lisickiego niezły, chociaż "Spowiedź Tomka" była lepsza.
            > www.rp.pl/artykul/69869.html

Znam, o ile dobrze pamiętam, onet i TVN24 nie załapały ironii i podały jako
            wiadomość dnia:)
            • woda_woda Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 17:59
              anwad napisała:

> W Twojej, bo w mojej i większości Polaków pozostanie mężem stanu.

A jak tę większość policzyłaś? Osobiście?
              • republika.republika anwad ma problemy z procentami 16.05.10, 09:02
                woda_woda napisała:

>
                > A jak tę większość policzyłaś? Osobiście?

wątpię żeby wiedziała co to jest większość, najlepsza studentka najlepszego
                uniwersytetu tak skomplikowanych operacji matematycznych jeszcze nie opanowała
            • wariant_b Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 18:03
              anwad napisała:

Mężem Marii Kaczyńskiej, całkiem sensownej prezydentowej.
              I bratem Jarosława Kaczyńskiego, ... no dobrze, odpuszczę.

> Znam, o ile dobrze pamiętam, onet i TVN24 nie załapały ironii...

No, właśnie :)
            • angazetka Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 16.05.10, 00:27

Anwad, nie rozśmieszaj mnie. Ty chyba nie znasz definicji
              pojęcia "mąż stanu".
    • luna1964 Re: PIS - slalomem na trumnach 15.05.10, 17:35
      i chca wskoczyc na krzeslo prezydenckie - hm..deja-vu?powtorka z
      rozrywki?
    • zapijaczony_ryj To PiS zasiał nienawiść i podzielił naród!!! 15.05.10, 17:38
      anwad napisała:

> Jacy oni są nijacy.

I dlatego musi co rusz zmieniaźć swój wizeruk w nadziei, ze znów uda mu się
      oszukać naród
    • zoil44elwer Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 17:39
      I vice versa!
    • upior_w_moherze taka misja 15.05.10, 18:01
      ostrzegac przed nacjonalistyczna patologia
    • porannakawa22 Re: PO jedyny pomysł na kampanię - podjudzanie do 15.05.10, 18:03
      Kaczyńscy siali wiatr to i burzę zbierają.

BNie spodziewali się, że te ichnie seanse nienawiści obrócą się przeciw nim.

Zło wyrządzone wraca w dwójnasób.
      Kaczyniaki tego nie wiedziały?
      Teraz chronić się, opowiadać, że nikt ich nie kocha, że ludzie podejrzliwie na
      nich patrzą?
    • dionizoskas Hołdys: PO to partia agresji 15.05.10, 21:30
      Hołdys:PO to partia agresji
      • bodo.2 Re: Hołdys: PO to partia agresji 15.05.10, 21:37
        rudy pchnął dla podreperowania wizerunku tajną broń,gowno owinięte w papierek
        udające cukierek,smacznego wykształciuchy,łykajcie mlaskajcie i ten wyszukany
        smak podziwiajcie,a jak się tym zatkacie,to jechał was sęk
        • adams96 Re: Hołdys: PO to partia agresji 15.05.10, 21:53
          RE:arodgancja, klamstwa oraz afery to Partia Nieobywatelska.Jednak
          Polacy tym razem nie dadza sie nabrac tej aroganckiej poarti.
        • normalnyczlowiek1 Słusznie powiedział,ale zbyt długo z nimi trzymał 16.05.10, 00:37
          bodo.2 napisał: Hołdys: PO to partia agresji

---> ... sztamę.
    • goldennwomenn10 podjudzanie * tylko to im dobrze wychodzi 15.05.10, 22:24

• normalnyczlowiek1 Głosując na Komorowskiego głosujesz za Palikotem! 16.05.10, 00:34
      anwad napisała: Jacy oni są nijacy.

---> Takie hasełko, gdzieś tam pojawiające się od czasu do czasu, powinno
      wywoływać u ludzi właściwą reakcję.
    • dionizoskas dziennikarze agenci przeciw PiS?biedota głos za ? 16.05.10, 08:17
      biedota namawiana przez agentów dziennikarzy udających autorytety do
      głosowania na bogaczy, czy to nie paradoks wolnej Polski?
      • republika.republika bogacze od Telegrafu i Srebrnej 16.05.10, 09:05
        dionizoskas napisała:

> biedota namawiana przez agentów dziennikarzy udających autorytety do
        > głosowania na bogaczy, czy to nie paradoks wolnej Polski?

Kaczyńscy udający niebogaczy i udający że nie uwłaszczyli się na majątku
        narodowym - to jest ten paradoks
    • wan4 projekcja PiSiurków 16.05.10, 09:07

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka