buraque 10.06.10, 18:13 TO świetna wiadomość, trudno sobie wyobrazić lepszego szefa Banku Cenralnego niż profesor Belka (może poza Balcerowiczem) tak czy siak to pierwsze z posunięć PO, które naprawdę mi się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buraque aha zapomniałbym 10.06.10, 18:16 tak się pokazuje faka przygłupom-teczkomanom, za to lubię Belkę, że potrafi ośmieszyć debilstwo www.youtube.com/watch?v=Ex1p6DHU-Ic Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: aha zapomniałbym 10.06.10, 18:20 Robi to znacznie lepiej od Balcerowicza :) :p Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: aha zapomniałbym 10.06.10, 18:20 ave.duce napisała: > Robi to znacznie lepiej od Balcerowicza :) racja i dodatkowo nie jest tak nadęty i egzaltowany Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: aha zapomniałbym 10.06.10, 18:22 Fajny ludzik-luzik :) ps. Balcerowicz nie jest jego fanem. :p Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: aha zapomniałbym 10.06.10, 18:28 Kwach z Belką ośmieszyli lewicę.Nihil novi,robią to już od lat! Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: aha zapomniałbym 10.06.10, 18:50 zoil44elwer napisał: > Kwach z Belką ośmieszyli lewicę.Nihil novi,robią to już od lat! aha, ale którą lewicę masz na myśli, Kwaśniewski był dobrym prezydentem, a Belka premierem, PIS długo korzystał z jego pracy Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 18:16 Mnie też się podoba, nawet bardzo. Platfusy mają jednak styl: nie postawili partyjnego aparatczyka, a fachowca od finansów. BRAWO! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 18:20 Zaczyna byc normalnie. Bog wiedzial co robi :p Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 18:21 Szkoda, że nie potrafili się "wznieść ponad poziomy" w wyborze RPO. :p Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 18:24 ave.duce napisała: > Szkoda, że nie potrafili się "wznieść ponad poziomy" w wyborze RPO. hola hola, jest wszak nowe rozdanie, można zaproponować i wybrać kogoś nadającego się na to stanowisko ja proponuję Łętowską :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 18:47 A dlaczego nie Wojciech Sadurski? :p Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 18:49 ave.duce napisała: > A dlaczego nie Wojciech Sadurski? wiem o nim tyle, co wyczytałem w Wikipedii Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 18:56 Ok, sorry. To całkiem inne zagadnienie. Wybacz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 18:58 ave.duce napisała: > Wybacz. na ciebie nie sposób się gniewać :) Odpowiedz Link Zgłoś
bezprim Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 19:16 etta2 napisała: > Mnie też się podoba, nawet bardzo. Platfusy mają jednak styl: nie > postawili partyjnego aparatczyka, a fachowca od finansów. BRAWO! Aż przecieram oczy ze zdumienia czołowi aparatczycy piszący nazwę SLD jako "lsd" nagle zapałali miłością do komuchów,jak ich zawsze nazywali.Co za hipokryzja.... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 19:18 Aż przecieram oczy ze zdumienia czołowi aparatczycy piszący nazwę SLD jako "lsd" nagle zapałali miłością do komuchów,jak ich zawsze nazywali.Co za hipokryzja.... Łaska pisowska na pstrym kocie jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 20:12 Wiem, że to dla ciebie zbyt trudne do ogarnięcia. LSD to LSD, a Belka, Hausner, Balcerowicz i jeszcze paru to NIE APARATCZYCY i o to chodzi, by to zrozumieć. Ja sobie bardzo cenię profesjonalizm na czele, a ciągotki polityczne na drugim planie. Dzięki takiemu podejściu 20 lat transformacji przebiegło sprawnie i w zdodzie, mimo zmieniających się rządów. Interes KRAJU na czele! I Wałęsa zaczął (wprowadzanie kraju do NATO i Unii), Geremek kontynuował, a Miller podpisał papiery. I to było TO!!!!!! Dobrze żarło, aż pojawiły się kaczki i...zdechło. Bo kaczki (teraz już na szczęście tylko jedna) potrafią jedynie zrobić burdel, awanturę, rozwalić, zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 20:44 glupiutka. do nato zaczelo sie od olsszewskiego, bolek chcial zatrzymac krasna armie w polsce, do reszty typowych dla ciebie glupot nie ma co sie odnosic za kaczorow nie bylo waluty 1 tusc=100mld dlugu ktory rosnie a durak komorra nawet nie wie czy to deficyt i czy norwegia jest w unii macie teraz powtorke z rozrywki , belka wam zpadnie na leb i dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 18:26 Rekin Belka niech żyje! A co będzie z leszczami?? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: podobno platforma chciala zniesc podatek belk 10.06.10, 19:20 Będąc w opozycji partie obiecują wszystko.Po dojściu do władzy zapominają.Pal licho z nimi,gorzej bo wyborcy też zapominają. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rozpadł się sojusz SLD - PiS? n/t 10.06.10, 19:05 Dwór Kwacha jednak górą.Więc w 2011 SLD nie wejdzie do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 18:32 Wg mnie to głośne "TAK" Platformy dla wielkiej korupcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 18:33 masz mu coś do zarzucenia? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 18:47 ponte_aronte napisał: > masz mu coś do zarzucenia? Oczywiście: udział w całej gigantycznej sprawę Eureko / ABN Amro / Millenium / PZU i długotrwały konflikt interesów - nawet wielokrotny... pracował jednocześnie dla sprzedawcy (państwo), nabywcy (Millenium, ABN Amro) i strony przygotowującej prywatyzację (ABN Amro). A potem, jako premier RP usiłował załatwić sprawę ze szkodą dla państwa, a z zyskiem dla jego promotorów, spod znaku kwaśniewszczyzny. Ten ruch PO pokazuje, moim zdaniem, że Polską znów rządzi WSI i znów (niektórym) wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 18:48 vargtimmen napisał: > Ten ruch PO pokazuje, moim zdaniem, że Polską znów rządzi WSI i znów (niektórym > ) > wszystko wolno. :) jesteście niereformowalni Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 18:55 buraque napisał: > vargtimmen napisał: > > > Ten ruch PO pokazuje, moim zdaniem, że Polską znów rządzi WSI i znów (nie > którym > > ) > > wszystko wolno. > > :) jesteście niereformowali Odnieś się do sprawy PZU / Eureko / Millenium. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte powiedz, dlaczego NIKT o tym dziś nie wspomniał? 10.06.10, 18:59 nawet PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: powiedz, dlaczego NIKT o tym dziś nie wspomni 10.06.10, 19:02 ponte_aronte napisał: > nawet PiS? Ty się mnie pytasz? Nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte co wiecej, PiS nie kwestionuje jego 10.06.10, 19:06 kwalifikacji na to stanowisko, tylko sposób powołania ;) myślisz, że PiS zapomniałby mu przestepczą przeszłość? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co wiecej, PiS nie kwestionuje jego 10.06.10, 19:11 ponte_aronte napisał: > kwalifikacji na to stanowisko, tylko sposób powołania ;) Kwalifikacje profesjonalne ma, ale nie ma "integrity", cechy kluczowej o szefa banku centralnego. > myślisz, że PiS zapomniałby mu przestepczą przeszłość? Tam nie dowiedziono przestępstwa, tam była typowa dla epoki Kwaśniewskiego zręcznie ustawiona pod kumpli prezia wielka prywatyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte przepraszam, a kto prywatyzował PZU? 10.06.10, 19:14 nie AWS przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: przepraszam, a kto prywatyzował PZU? 10.06.10, 19:18 ponte_aronte napisał: > nie AWS przypadkiem? Też. Przypadkiem zaczęto za rządów SLD i przypadkiem w całą transakcję był zaangażowany pan Belka i koledzy pana Kwaśniewskiego od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte niestety, zaczęło sie w marcu 1999 r. 10.06.10, 19:23 kiedy Wąsacz dostał rządową zgodę na prywatyzację, po czy okazało się, że po cichu sam wybrał inwestora całe odium spada na AWS, ale jesteś widać przyzwyczajony do rytualnej jazdy w SLD - przecież całe zło to komuchy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: niestety, zaczęło sie w marcu 1999 r. 10.06.10, 19:33 ponte_aronte napisał: > kiedy Wąsacz dostał rządową zgodę na prywatyzację, po czy okazało się, że po ci > chu sam wybrał inwestora > całe odium spada na AWS, ale jesteś widać przyzwyczajony do rytualnej jazdy w SLD - przecież całe zło to komuchy ;) Wąsacz, Krzaklewski - niewątpliwie są równie skompromitowani, jak Belka. Ale nikt ich nie proponuje na takie stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Zaczęło sie przed wyborami 1997: 10.06.10, 19:51 www.gu.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=14604&Itemid=297 Rozpoczęcie właściwego procesu prywatyzacji PZU SA miało miejsce 5 sierpnia 1997 roku. W tym dniu na posiedzeniu Rady Ministrów został przedstawiony „Program restrukturyzacji kapitałowej i prywatyzacji PZU SA”. Zakładał on zarówno dokapitalizowanie spółki, mające na celu sprostanie wymogom nadzoru ubezpieczeniowego7 (spółka PZU SA miała niedobór środków własnych w wysokości ok. 1 mld zł), jak i pozyskanie inwestora strategicznego, przy czym zakładano znalezienie na etapie wstępnym co najmniej 3–4 potencjalnych inwestorów strategicznych z zamiarem wynegocjowania jak najlepszych warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: a widzisz w tym coś złego? 10.06.10, 20:11 ponte_aronte napisał: > tj. w tym planie? W oficjalnie przyjętym, czy tym, wg którego to poszło w rzeczywistości? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte nie wierzę, że PiS nie wyciągnąłby tego 10.06.10, 19:19 wszystkiego, o czym piszesz, gdyby to miało jakiś pozór prawdy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: nie wierzę, że PiS nie wyciągnąłby tego 10.06.10, 19:21 ponte_aronte napisał: > wszystkiego, o czym piszesz, gdyby to miało jakiś pozór prawdy ;) Prawda nie ma żadnego znaczenia. Liczy się rzucane błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: nie wierzę, że PiS nie wyciągnąłby tego 10.06.10, 19:34 remez2 napisał: > Prawda nie ma żadnego znaczenia. Liczy się rzucane błoto. Tak Remez, dobre sobie wybrałeś credo. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: nie wierzę, że PiS nie wyciągnąłby tego 10.06.10, 19:22 ponte_aronte napisał: > wszystkiego, o czym piszesz, gdyby to miało jakiś pozór prawdy ;) To jest prawda, pisałem o tym szeroko w wątku o Belce sprzed kilku tygodni, linkując obficie odniesienia do faktów. Poszukaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte to dlaczego PiS nie chce nas bronic przed 10.06.10, 19:30 nieprawym człowiekiem i tylko piska o terminie, nie wyciagając nalezytych dział? to ma być partia polskich interesów? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: to dlaczego PiS nie chce nas bronic przed 10.06.10, 19:39 ponte_aronte napisał: > nieprawym człowiekiem i tylko piska o terminie, nie wyciagając nalezytych dział? > to ma być partia polskich interesów? A co Ty mnie tak pytasz o PiS? To tacy sami "politycy" jak reszta, chwilowo potrzebujący wsparcia, by została zachowana równowaga w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: co wiecej, PiS nie kwestionuje jego 10.06.10, 19:16 ponte_aronte napisał: > kwalifikacji na to stanowisko, tylko sposób powołania ;) > myślisz, że PiS zapomniałby mu przestepczą przeszłość? Jeżeli nie ma dowodów jego przestępczej działalności oznacza to ni mniej, ni więcej, że były ale zostały zniszczone. Ale my o tym pamiętamy. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co wiecej, PiS nie kwestionuje jego 10.06.10, 19:21 remez2 napisał: > Jeżeli nie ma dowodów jego przestępczej działalności Są dowody na długotrwały i znaczący konflikt interesów Belki, silne związki personalne Millenium-Belka-Kwaśniewski oraz na wadliwe przeprowadzenie tamtej prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte czy możesz pokazać te dowody? 10.06.10, 19:25 czy PiS nie powołałby się na nie dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A co z obywatelskim zawiadomieniem o przestępstwie 10.06.10, 19:29 Re: czy możesz pokazać te dowody? ponte_aronte napisał: > czy PiS nie powołałby się na nie dzisiaj? Cisza jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: czy możesz pokazać te dowody? 10.06.10, 19:32 ponte_aronte napisał: > czy PiS nie powołałby się na nie dzisiaj? PiS to PiS, ja to ja. PiS ma jakieś swoje polityczne taktyki i interesy, a ja mam swoje oceny od taktyk i interesów politycznych (nie posiadam) niezależne. Dowody jednoczesnej pracy Belki dla ABN Amro i Millenium w kluczowym czasie są w stenogramach prac Komisji Śledczej d/s PZU. Tu masz wątek, w którym to było dyskutowane: forum.gazeta.pl/forum/w,28,112119395,112119395,Czego_zadal_Pawlak_.html Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Ale po co? przecież sprawa była przesądzona 10.06.10, 19:33 ponte_aronte napisał: > nawet PiS? walczyć trzeba wtedy, gdy jest nadzieja na zwycięstwo, gdy jej nie ma - należy z godnością przyjąć przegraną. I tak też się stało... co nie zmienia faktu, że PO idzie po trupach do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Ale po co? przecież sprawa była przesądzona 10.06.10, 19:46 Witaj :) grand_bleu napisała: > ponte_aronte napisał: > > > nawet PiS? > > walczyć trzeba wtedy, gdy jest nadzieja na zwycięstwo, gdy jej nie > ma - należy z godnością przyjąć przegraną. I tak też się stało... Obawiam się, że masz idealistyczną wizję polityki :) Tak, PiS wiedział, że tej sprawy nie wygra, ale moim zdaniem nie protestowali mocno ze względu na taktykę ;) > co nie zmienia faktu, że PO idzie po trupach do celu. Nie wiem, czy po trupach, ale na pewno żerując politycznie na tragedii, która dotknęła konkurencję. Można powiedzieć, że ta tragedia spadła Platformie i Bronkowi jak z nieba. & Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Ale po co? przecież sprawa była przesądzona 10.06.10, 20:20 Witaj :) > > Obawiam się, że masz idealistyczną wizję polityki :) > > Tak, PiS wiedział, że tej sprawy nie wygra, ale moim zdaniem nie protestowali mocno ze względu na taktykę ;) Czy my przypadkiem nie piszemy o tym samym? :) > > co nie zmienia faktu, że PO idzie po trupach do celu. > > Nie wiem, czy po trupach, ale na pewno żerując politycznie na tragedii, która dotknęła konkurencję. Można powiedzieć, że ta tragedia spadła Platformie i Bronkowi jak z nieba. To właśnie miałam na myśli pisząc po trupach do celu. Zwykła, ludzka przyzwoitość nakazywałaby wstrzymanie się z tą nominacją do momentu wyboru prezydenta. Wszystkiego miłego :) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Ale po co? przecież sprawa była przesądzona 10.06.10, 21:00 grand_bleu napisała: > Witaj :) > > > > > Obawiam się, że masz idealistyczną wizję polityki :) > > > > Tak, PiS wiedział, że tej sprawy nie wygra, ale moim zdaniem nie > protestowali mocno ze względu na taktykę ;) > > Czy my przypadkiem nie piszemy o tym samym? :) > Nie, Ty o godności, czyli własnej cesze fundamentalnej, a ja o taktyce, czyli działaniu na podstawie rachunku zysków i strat ;) > > > co nie zmienia faktu, że PO idzie po trupach do celu. > > > > Nie wiem, czy po trupach, ale na pewno żerując politycznie na > tragedii, która dotknęła konkurencję. Można powiedzieć, że ta > tragedia spadła Platformie i Bronkowi jak z nieba. > > To właśnie miałam na myśli pisząc po trupach do > celu. Zwykła, ludzka przyzwoitość nakazywałaby > wstrzymanie się z tą nominacją do momentu wyboru prezydenta. > Tak, ale mnie bardziej oburza kto został nominowany. > Wszystkiego miłego :) > :) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Ale po co? przecież sprawa była przesądzona 10.06.10, 21:19 > Nie, Ty o godności, czyli własnej cesze fundamentalnej, a ja o taktyce, czyli > działaniu na podstawie rachunku zysków i strat ;) Acha :) tak czy siak, sprawa była przesądzona, więc taktykę - kwestionowanie tego co było ewidentne, a odpuszczenie tego co prowadziłoby do sporu bez wygranej - PiS przyjął dobrą, IMHO. > Tak, ale mnie bardziej oburza kto został nominowany. Kiedyś bardzo krytykowałeś Skrzypka, dziś, gdyby od Ciebie zależała nominacja, to którego z tych dwóch panów byś wybrał? A może jeszcze kogos innego? & Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Ale po co? przecież sprawa była przesądzona 10.06.10, 21:23 grand_bleu napisała: > > > Nie, Ty o godności, czyli własnej cesze fundamentalnej, a ja o > taktyce, czyli > > działaniu na podstawie rachunku zysków i strat ;) > > Acha :) tak czy siak, sprawa była przesądzona, więc taktykę - > kwestionowanie tego co było ewidentne, a odpuszczenie tego co > prowadziłoby do sporu bez wygranej - PiS przyjął dobrą, IMHO. > Taktykę polityczną dobrą, bo ludzie mają krótką pamięć, a o Kwaśniewskim myślą tak ciepło jak o Gierku, z podobnych przyczyn. Ale to nie zmienia faktu, że dla mnie to bardzo zła nominacja. > > > Tak, ale mnie bardziej oburza kto został nominowany. > > Kiedyś bardzo krytykowałeś Skrzypka, dziś, gdyby od Ciebie zależała > nominacja, to którego z tych dwóch panów byś wybrał? Uffffff... chyba jednak kogoś innego :) > A może jeszcze kogos innego? Krzysztofa Rybińskiego, jeszcze lepiej - Mateusza Morawieckiego, prezesa świetnego banku BZ WBK. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 19:03 vargtimmen napisał: > Odnieś się do sprawy PZU / Eureko / Millenium. dla mnie nie ma żadnej sprawy, za PZU/Eureko powinien się wstydzić Wąsacz, Chronowski i Sowińska Belka usiłował wyjść z klinczu, ale bez poparcia mógł zrobić wielkie nic Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 19:16 buraque napisał: > vargtimmen napisał: > > > Odnieś się do sprawy PZU / Eureko / Millenium. > > dla mnie nie ma żadnej sprawy, Jak to nie ma? Prywatyzacja zamrożona na 10 lat, groźba kar i/lub strat idących w dziesiątki miliardów złotych, a to wszystko stowarzyszone z uwłaszczeniem na tej transakcji kumpli prezia, a pan Belka grający na trzy strony tak, by kumple prezia zarobili swoją dolę i przeciw państwu. Nie ma sprawy? Właśnie o tym piszę, że te zwyczaje zaraz wrócą. > za PZU/Eureko powinien się wstydzić Wąsacz, > Chronowski i Sowińska Też, ale głównym polskim beneficjentem jest bank przyjaciół prezia i pana Belki. > > Belka usiłował wyjść z klinczu, ale bez poparcia mógł zrobić wielkie nic Pan Belka pracował dla stron tej transakcji chyba od 1998, a w 2005 usiłował tę transakcję dopchnąć. Jak pokazali lepsi od niego później - chciał ją dopchnąć ze stratą dla państwa i zyskiem dla kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 19:20 vargtimmen napisał: > Też, ale głównym polskim beneficjentem jest bank przyjaciół prezia i pana Belki beneficjentem? na czym polega jego zysk, zdaje się, że mylisz dwie lub nawet trzy sprawy jeszcze raz: to nie Belka jest winien niekompetencji i braku odpowiedzialności w/w Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 19:28 buraque napisał: > vargtimmen napisał: > > > Też, ale głównym polskim beneficjentem jest bank przyjaciół prezia i pana > Belki > > beneficjentem? na czym polega jego zysk, Na wzroście wartości aktywów; ale stawką była kontrola nad firmą > > jeszcze raz: to nie Belka jest winien niekompetencji i braku odpowiedzialności w/w Belka jest winien pracy na 3 strony i na szkodę państwa, co go dla mnie dyskwalifikuje jako Szefa NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 19:31 vargtimmen napisał: > Na wzroście wartości aktywów; ale stawką była kontrola nad firmą błądzisz, gdyby Belka był - jak piszesz - reprezentantem interesów Eureko szybciutko doprowadziłby do ugody i sprzedania akcji, klincz nie odpowiadał nikomu, ale dopiero teraz udało się go rozwiązać i to nie dlatego, że Belka to opóźniał, ale z powodu sytuacji politycznej to śmieszne, że wierzysz w teorie spiskowe Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 19:40 buraque napisał: > vargtimmen napisał: > > > Na wzroście wartości aktywów; ale stawką była kontrola nad firmą > > błądzisz, gdyby Belka był - jak piszesz - reprezentantem interesów Eureko > szybciutko doprowadziłby do ugody i sprzedania akcji, Forsował mocno to rozwiązanie, ale zablokował je Sejm. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 20:48 vargtimmen napisał: > Forsował mocno to rozwiązanie, ale zablokował je Sejm. forsował to samo, co wydarzyło się niedawno, wszystkie karty w ręku miało Eureko, a to dzięki matołkom z AWS, ktoś musiał zjeść za nich tę żabę Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 20:53 buraque napisał: > vargtimmen napisał: > > > Forsował mocno to rozwiązanie, ale zablokował je Sejm. > > forsował to samo, co wydarzyło się niedawno, Nie, zupełnie coś przeciwnego. Ostatnio państwo odzyskało kontrolę nad firmą, Belka dążył do tego, by ją oddać. Sam stosunek Belki do arbitrażu stworzył dla Polski sytuację ryzykowną. > wszystkie karty w ręku miało > Eureko, a to dzięki matołkom z AWS, ktoś musiał zjeść za nich tę żabę Owszem, z AWS byli matołki i/lub ludzie skorumpowani, ale rola Belki w tej skandalicznej prywatyzacji jest bardzo znacząca. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 21:05 vargtimmen napisał: > Owszem, z AWS byli matołki i/lub ludzie skorumpowani, ale rola Belki w tej > skandalicznej prywatyzacji jest bardzo znacząca. bardzo znacząca? o czym ty piszesz? Belka nie zrobił nic (bo nie miał wsparcia Sejmu), przeglądnij dokładnie to, co wtedy chciał przeprowadzić, co to za różnica czy dostaną akcje czy ich równowartość w gotówce - i tak źle i tak niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 21:11 buraque napisał: > vargtimmen napisał: > > > Owszem, z AWS byli matołki i/lub ludzie skorumpowani, ale rola Belki w te > j > > skandalicznej prywatyzacji jest bardzo znacząca. > > bardzo znacząca? o czym ty piszesz? 1. O pracy w ABN Amro, które organizowało prywatyzację i miało, przez Achmeę bardzo znaczące udziały w Eureko 2. O pracy w Millenium, które kupowało PZU 3. O jednoczesnej pracy dla Prezydenta RP i interwencji w sprawie przejęcia Millenium przez DB 4. O złej dla państwa, a dobrej dla Millenium/Eureko ugodzie, którą zaproponował, jako premier. Mało??? Belka nie zrobił nic (bo nie miał wsparcia > Sejmu), przeglądnij dokładnie to, co wtedy chciał przeprowadzić, co to za > różnica czy dostaną akcje czy ich równowartość w gotówce - i tak źle i tak niedobrze Belka forsował wariant niekorzystny, ale skandal był za duży i się przestraszył. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 21:21 vargtimmen napisał: > Belka forsował wariant niekorzystny, ale skandal był za duży i się przestraszył bzdura, Belka forsował wariant realistyczny na tę chwilę, już pisałem, że nie było dobrego wyjścia z tej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: co ma Belka do korupcji? 10.06.10, 21:24 buraque napisał: > vargtimmen napisał: > > > Belka forsował wariant niekorzystny, ale skandal był za duży i się przest > raszył > > bzdura, Belka forsował wariant realistyczny na tę chwilę, już pisałem, że nie > było dobrego wyjścia z tej sytuacji Jak widać - było. Wykupić PZU za jego dywidendę :) Belka przedstawił sytuację jako dużo gorszą, niż była w istocie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Komisja Majątkowa 10.06.10, 19:21 Przy Episkopacie Polski nie była zamrożona :) Negujesz jej działania ? Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Komisja Majątkowa 30.09.10, 11:51 Ostre słowa padły podczas konferencji prasowej biskupów. - Kościół ma prawo do zwrotu bezprawnie zabranych dóbr, krytyka medialna w tej sprawie jest niesprawiedliwa - mówił bp Budzik, dodając, że w oskarżeniach pojawiających się w sprawie Komisji Majątkowej widać "systemowy atak na Kościół". - Czy to spowodowane perspektywą wyborów, czy to próba odsunięcia Kościoła od ważnych spraw? - pytał. Krytykę decyzji podejmowanych przez komisję porównał nawet do "nagonki, która miała miejsce w czasach stalinowskich". Więcej... wyborcza.pl/Polityka/1,103835,8443703,Episkopat__skonczyc_z_ta_Komisja.html#ixzz110McAx9V Odpowiedz Link Zgłoś
tadzap Re: Jak wyglądały negocjacje? 10.06.10, 19:03 Czy pajace z "Teraz My" POkażą "taśmy Belki" w najbliższym programie? Bolszewicy POstraszyli,czy obiecali Napieralskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jak wyglądały negocjacje? 10.06.10, 19:16 Grzegorz miał w SLD za silną sektę Kwacha.Ale gdyby miał jaja to by wyszedł z tej lewicowej szopki.Tak czy tak kariera lidera SLD- ministranta(kolejnego)już się zakończyła.Żywot SLD też. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jak wyglądały negocjacje? 10.06.10, 19:26 zoil44elwer napisał: > Grzegorz miał w SLD za silną sektę Kwacha.Ale gdyby miał jaja to by wyszedł z > tej lewicowej szopki.Tak czy tak kariera lidera SLD- ministranta(kolejnego)już > się zakończyła.Żywot SLD też. Masz rację!Olać badziewie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 19:18 Kwas za ten dil w MKOL.Beza9Jolanta) będzie miała się czym popisać. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 19:26 Prezesura Kwacha w MKOl to wróbel na dachu,tak jak za zaangażowanie w Iraku Bush obiecał Kwachowi sekretarzowanie ONZ. Belka "spisał"się w Iraku to dali mu prezesurę NBP.Ale pod bacznym okiem ministra finansów z Londynu(V Rostowskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 19:29 Żałosne!Grzesiek cienias! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 19:58 Jesteś w ocenie grzesia zbyt miłosierny.Młody wałach bez jaj a chciał żreć kawior,a siano(sucha trawa)nie łaska ? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 20:03 zoil44elwer napisał: > Jesteś w ocenie grzesia zbyt miłosierny.Młody wałach bez jaj a chciał żreć > kawior,a siano(sucha trawa)nie łaska ? :)....Jola od Kwasa da mu bezę i będzie się cieszył jak dziecko pomarańczą.Myślałem,że twardziel a tu kicha...... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 20:04 zoil44elwer napisał: > Jesteś w ocenie grzesia zbyt miłosierny.Młody wałach bez jaj a chciał żreć > kawior,a siano(sucha trawa)nie łaska ? Myślę, że powinieneś przestrzegać VI Przykazania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 19:28 Tak koło 15:00 kurs złotówki wyraźnie poprawił się. Ciekawe, czy ma to związek z wyborem Belki. Odpowiedz Link Zgłoś
yo.st Zrobiły mu rynki na złość? 10.06.10, 20:27 Bo przecież wiadomo, że Pan Profesor mocnej złotówki bardzo nie lubi i uważa, że rząd wraz z bankiem centralnymi powinni takiej porucie zgodnie przeciwdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 19:36 Ależ POspieszyli się, jakby wiedzieli, że przegrają wybory. Nie wierzą sondażom? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 20:28 wojciech.2345 napisał: > Ależ POspieszyli się, jakby wiedzieli, że przegrają wybory. albo się zabezpieczali na wypadek przegranej Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 20:39 przypomnijcie sobie rozne et ty tam na rogu, czy buraczkopodobni ile to glosow dostal i jakie mial poparcie premier belka i sld po koniec swoich zgubnych dla polski rzadow i jaki syf po sobie zostawil - gdzie ten gaz z norwegii ? podatek belki -szczyt geniuszu ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 20:49 podatek belki -szczyt geniuszu ha ha ha A jakie masz uwagi? Bo skoro np. jest podatek od emerytury, to logiczny jest podatek od zysku z kapitału. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 21:03 Palikot nie płaci podatku od zysku z kapitału.Bo kapitał wyprowadził już dawno do rajów podatkowych.Belka wziął się za zyski(?)z kapitału(oszczędności emerytów)którym belkowe państwo zabrało już podatek od dochodów osobistych.Napieralski mówiąc że BElkA JEST Z LEWICY DOŁUJE LEWICĘ.No to koniec kariery politycznej Napieralskiego.Tzw Lewicy też. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte podatek belki to wymaganie unijne 10.06.10, 20:49 ale pewnie Unii nienawidzisz jaki syf Belka po sobie zostawił? sporą nadwyżkę budżetową, na której pozywiły się Kaczory Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 20:56 Monetarysta M Belka wprowadza podarek od kapitału,czyli tzw podatek Belki.Kto na tym stracił najwięcej,czy emerytka z oszczędnościami życia(tzw wdowi grosz)czy np Palikot który po zrobieniu interesu w Polsce na produkcji jaboli wytransferował kapitał do raju podatkowego na Wyspy Bahama lub jak Miro na Florydę? . Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 21:10 Co Ty piszesz? Jaka strata, jaki wdowi grosz? Mniejszy zysk. A jak masz dowody na łamanie prawa, zawiadom właściwą instytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 21:24 Na razie mam dowód że Belka-liberał nie zaprzecza przypisywanej mu przez SLD lewicowości.Rak jak inna menta nie zaprzecza gdy nazywają go profesorem.Agent SB prezesem NBP? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 21:28 zoil44elwer napisał: > Na razie mam dowód że Belka-liberał nie zaprzecza przypisywanej mu przez SLD > lewicowości.Rak jak inna menta nie zaprzecza gdy nazywają go profesorem.Agent S > B > prezesem NBP? Bez obrazy ale co się z Tobą dzieje? Jaki agent esbe? Jeżeli już, to współpracownik kontrwywiadu legalnego państwa. Raczej powód do dumy niż wstydu. Wstydzić powinni się donosiciele. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 20:39 wojciech.2345 napisał: > Ależ POspieszyli się, jakby wiedzieli, że przegrają wybory. > > Nie wierzą sondażom? Sicher ist sicher. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: "TO świetna wiadomość" ? 10.06.10, 21:07 woda_woda napisała: > To znakomita wiadomość :) Tak!Pseudolewica jakim był SLD niech idzie do piekła! Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 20:56 ciągłe te same mordy szkoda hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nowy prezez NBP niech żyje! 10.06.10, 21:15 W III RP tak jak w PRL:wejdziesz na karuzelę kadrową,możesz bujać się do zmiany ekipy rządowej,a w międzyczasie(lodówce)jesteś uśpiony politycznie ale nie finansowo i czekasz na lepsze czasy.A potem ab ovo. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Ciekawe, czy teraz Belka zmieni poglądy 10.06.10, 21:03 w kwestii Euro... "ostatnio z satysfakcją odnotowałem ciekawą wypowiedź Pana Profesora, że „Polska nie powinna spieszyć się z przyjęciem euro”. blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=774 Chyba jednak nie wszyscy tę zmianę zauważyli, bo kandydaturę Pana Profesora natychmiast gorąco poparli gorący zwolennicy szybkiego przystępowania Polski do Eurolandu." gwiazdowski.blogbank.pl/2010/05/27/belka-w-nbp/ Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Ciekawe, czy teraz Belka zmieni poglądy 10.06.10, 21:17 Jak z MFW dostanie polecenie to spontanicznie zmieni poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ciekawe, czy teraz Belka zmieni poglądy 30.09.10, 12:11 Tak ty wiesz to najlepiej.Jak w kazdej sprawie jestes wyrocznia i autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś