Dodaj do ulubionych

żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i

IP: *.customers.ownit.se 06.07.10, 10:53
Kaczyńskiego w tej drugiej turze najbardziej.

gratuluję tym którzy zostali w domach, i tym którzy oddali głos nieważny. niestety ludzi mających własne zdanie, i umiejących odrzucić układ w Polsce, jest niewielu. ale tak to zawsze jest, jest tłum, i kilka procent indywidualistów.

nie żal mi tak bardzo głupoty, bowiem głupota nie boli, więc jak ktoś jest fanem jednego z obozów politycznych i go rzeczywiście z przekonania popiera, to mi go tylko tak trochę żal. musiałbym żałować bardzo dużą część społeczeństwa. najbardziej mi żal biednych misiów, którzy zagłosowali PRZECIW Komorowskiemu, i Kaczyńskiemu, a nie za którymś z kandydatów, popierając jego przeciwnika. według wiarygodnych danych jest ich kilkadziesiąt procent więc duża liczba, obojętne czy mówimy o procentach 25%, czy 50%. biedni zagłosowali przeciw, a już dziś są zaliczani do zwolenników jednego z kandydatów, i obozów politycznych zamiast do przeciwników jednego z kandydatów i obozów politycznych :). ale mają za swoje. trzeba było postąpić patriotycznie, i rozsądnie, mając na celu dobro Polaków i swojego kraju - i odmówić poparcia obu partiom politycznym. zagłosowali za "mniejszym złem" i teraz są wrzucani do worka, z tymi którzy głosowali dla siebie, za "lepszym dobrem". teraz stali się wyborcami PiS, i PO oraz Kaczyńskiego, i Komorowskiego, co od niedzieli wyjaśniają im zaproszeni goście w studiach największych stacjii telewizyjnych, politologowie, profesorowie eksperci, i socjologowie, z pokrzykującą chamarą "dziennikarzy".

gdyby zostali w domu, nie słyszęliby przynajmniej o "zwycięstwie demokracji" a gdyby oddali głos nieważny, też by nie zaliczono ich w końcu do zwolenników tych, którzy wygrali.

tak zaliczani są do tych którzy są za PO-PiSową ofertą polityczną :).

tak to jednak jest w demokracji. mamy tłum, masę i "rodzinne głosowania" gdzie społeczne stado głosuje za swoją "elitą", bo kto potrzebuje autorytetów, podpowiedzi z mediów, opiniotwórczych środków łopatologii baraniego móżdżku, wskazówek, sondaży, i swojego "establishmentu"? kierujący się instynktem i intuicyjnymi emocjami tłum, stado baranów które szuka swojego pasterza. ludzie niezależni, i indywidualiści, nie potrzebują tłumu i swoich "autorytetów" i "elit" które będą wybierać na swoich przywódców, ale prawdziwych świadomych, myślących niezależnych ludzi we wspołeczeństwie nigdy nie będzie wielu.

tak jak ludzie zapalający naiwnie świeczki pod Pałacem Prezydenckim, zostali wepchnięci do wora z patriotami, ludźmi szanującymi urząd, państwo, system, i polityków, oraz PiS, i Prezydenta Kaczyńskiego, tak teraz 50 + % społeczeństwa od niedzieli jest zadowolone z dzisiejszej "demokracji", i popiera pełną gębą PiS, i PO :). brawo! :)

Obserwuj wątek
    • anna-888 Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 06.07.10, 11:02
      Zdania czytelnikow sa podzielone. Kto naprawde ma racje ? Okres
      nowego prezydenta ma duzo do zrobienia. Zycze wiec pomyslnosci dla
      nowego gospodarza Polski !!
      • 141288bs Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 07.07.10, 20:05
        Cala wladza w rekach jednej partii,wiec,nie bedzie narzekan,ze ktos
        przeszkadza w realizacji hasala"zeby zylo nam sie lepiej".Kraina
        "mlekiem i miodem plynaca",jest w gestji platformy.POczekam.
        Zapowiedz realizacji,jednej z obietnic wyborczych Komorowskiego,
        juz jest.- Uwolnienie plac tzw.kominowki w spolkach ze skarbem
        panstwa,tym samym beda stolki prezesow Chlebowskim,Drzewieckim
        i im POdobnym.
        • kv-2 Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 10.07.10, 20:44
          141288bs napisał:

> Cala wladza w rekach jednej partii,wiec,nie bedzie narzekan,ze ktos
          > przeszkadza w realizacji hasala"zeby zylo nam sie lepiej".Kraina
          > "mlekiem i miodem plynaca"

za jakich rzadow byla ta 'cudowna kraina mlekiem plynaca"? bo ja nie pamietam
          ale moze za mloda jestem ty pewnie wiesz ,jakie rzady sprawily te cuda?
    • stefan4 nie żałuj 06.07.10, 12:56
      ch. w d. politykom:
      > żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i Kaczyńskiego w tej drugiej turze
      > najbardziej.

Nie żałuj przeciwników, bo to jest drugi najbardziej oklepany w Interśmieciu sposób wyrażania pogardy
    • czarna_zoska Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 06.07.10, 13:38
      Nabierz dystansu, zycie jest zbyt piekne i zbyt krotkie....

• hal9000 Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 06.07.10, 14:16
      Wiesz, siedzę w tej łódce, która nazywa się Polska i jeżeli wybór
      jest między facetem, który myśli o tym aby wywiercić dziure w dnie a
      takim, który niekoniecznie chce sterować w tą stronę którą ja bym
      chciał to biorę udział w głosowaniu aby wybrać mniejsze zło.
    • agata.m4 Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 06.07.10, 15:25
      Mnie takich jak Ty zal ,bo tylko krzyczeć potrafia a nic nie robia dla tego kraju.
      Szkoda, ze doszło do tego, że obywatele zamiast głosować zgodnie ze swoimi przekonaniami, za kandydatem który reprezentuje konkretne poglądy, głosuje głównie przeciw czemuś... Tym bardziej, że wg. mnie i to było do przewidzenia, 2 tura była pewna na 100%, można było się zdobyć na tą krztę odwagi i zagłosować zgodnie z przekonaniami
      W pierwszej turze glosowalamna Napieralskiego,teraz na Komorowskiego bo bo Kaczyński wiadomo kim jest a poza tym to będzie często brał prawo veta i darł koty zarówno z Rosją jak i Niemcami
    • Gość: Marek Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 15:45
      Najwiecej do powiedzenia maja ci co nie glosowali.Takjuz w tej Polsce jest
      ja oddalem głos na kandydata, który w pełni spełniał moje oczekiwania i jest
      najbliższy moim poglądom politycznym czyli Komorowski
      Pozatym to Pisowcy nigdy nie pogodza sie z przegraną,przegrali i dalej plują jadem.
      • fankoltera Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 07.07.10, 11:59
        bo tacy idioci bez mózgu jak ty poszli i głosowali na komora i pisiora.Zrobiliście tak jak wam media powiedziały bo jesteście marionetkami tak jak komor tuska.Wszystko ustawiły media a mochery i inne gady głosowali tylko spośród 2 kandydatów.TAK NARZEKALIŚCIE NA PO A TERAZ NA NICH GŁOSUJECIE.Od przyszłego roku ma wejść ustawa dot. opłat za drogi tranzytowe więc gratuluję mózgów !!! będziecie płacić nawet za to że żyjecie a ja będę dumny że nie dałem sobie zrobić siana z mózgu i nie głosowałem na żadnego z tych popaprańców.KORWIN MIKKE POWINIEN WYGRAĆ ALE LUDZIE SĄ TAK ŚLEPI,NAIWNI I GŁUPI ŻE LEPIEJ NIE GADAĆ.Nikt nie głosował na innych kandydatów bo wszystkie media mówiły "nie ma co bo i tak nie wygrają więc głosujcie na jednego z dwóch" OTWÓRZCIE W KOŃCU OCZY !!!!!!
        • hal9000 Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 07.07.10, 14:29
          KORWIN MIKKE POWINIEN WYGRAĆ ALE LUDZIE SĄ TAK ŚLEPI,NAIWNI I
          GŁUPI ŻE LEPIEJ NIE GADAĆ

Przecież JKM radził głosować jak JK. Dlaczego nie zrobiłeś jak
          powiedział? :)
      • s.os55 Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 07.07.10, 14:37
        Jak by była do zaznaczenia opcja "przeciw wszytkim" to frekwencja by wzrosła:)
    • czesarna Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 06.07.10, 17:48
      Nie masz racji. Ani krzty! Obywatelem można być formalnie, ale nim być w
      rzeczywistości nie jest tak prosto, jak Tobie się wydaje. Pomijam tu, co w
      tej Twojej łepetynie znaczy Twój nick. (Dla mnie to pustogłowie pajaca,
      który lubi/chciałby zaistnieć, ale nie ma pojęcia w jakim celu). Do
      zaistnienia jest potrzebna nie tylko wola wypowiedzi, ale rozumienie sensu
      wypowiadania swego zdania. Najważniesza jednak rzecz częstokroć uchodzi
      naszej uwadze, tu chodzi o to, czy powinniśmy się wypowiadać. Zrozumienie
      tego nie jest dane każdemu. Weź to pod uwagę!
    • narwit A gdzież by mi się chciało czytać te wypociny. 07.07.10, 00:19
      Zastanów się 'chłopie'. Przede wszystki(e)m to za długie.
    • Gość: kaktus Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i IP: 77.236.13.* 07.07.10, 00:51
      Przyszlo ci do glowy, ze wybory sprowadzaja sie w gruncie rzeczy do
      brania swojego czastkowego udzialu w ksztaltowaniu prawa i polityki
      kraju za pomoca wybieranych wlasnie przedstawicieli? To jest wlasnie
      patriotycznie, i rozsądnie, mając na celu dobro Polaków i swojego
      kraju, cytujac twoja wlasna wypowiedz.

Siedzi w domu tylko ten komu jest dokladnie wszystko jedno w jakich
      warunkach zyje. A mi nie jest wszystko jedno.
      • stefan4 Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 07.07.10, 09:23
        kaktus:
        > Przyszlo ci do glowy, ze wybory sprowadzaja sie
        [ciach
    • 1-fiatlux Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 07.07.10, 09:05
      podzielam taki "stosunek"do polityki.
      jednak można bardziej elegancko-"się wyrazic"
      jednocześnie nie wysilając się umysłowo oraz fizycznie na klawiaturze
      patrz pan na przykład z przed ponad stu lat(Polsko,ojczyzno!)

• Gość: i tyle Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i IP: *.nitka.net.pl 07.07.10, 11:32
      nie poszedlem bo juz czas skonczyc z tymi politykami ,nie moge juz patrzrec na te zaklamane mordy,i takie jest moje prawo nie ma na kogo glosowac, nie ide
      • hal9000 Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 07.07.10, 14:35
        nie poszedlem bo juz czas skonczyc z tymi politykami ,nie moge
        juz patrzrec na te zaklamane mordy,i takie jest moje prawo nie ma na
        kogo glosowac, nie ide

Z mojego punktu widzenia lepiej, że nie głosujesz niż miałbyś
        głosować przeciw kandydatowi na którego ja głosuję... :)

Innymi słowy, jeżeli nic nie robisz to przynajmniej niczego nie
        zepsujesz... :)
    • surena Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 07.07.10, 19:29
      Jestem tego zdania, że rząd i prezydent z tej samej partii nic dobrego nie
      przyniosą, zaroi sie od układów, układzikó, a rząd przepchnie każdą ustawę, bo
      przecież ich człowiek nie będzie ich wetował. Taka juz jest ta nasza polska, ze
      najpierw walczycie o demokracje, a potem oddajecie ją bezmyślnie.
      • hal9000 Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i 07.07.10, 19:59
        a rząd przepchnie każdą ustawę, bo przecież ich człowiek nie
        będzie ich wetował.

A jak inaczej ma rządzić? :)

Dlatego jestem przeciwko takiemu ustawieniu roli prezydenta, w
        której może on paraliżować prace rządu. Kompetencje prezydenta
        powinny być ograniczone do funkcji reprezentacyjnych. Inaczej
        będziemy mieć dwuwładzę.
    • Gość: Urlich Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i IP: *.bstnma.east.verizon.net 01.08.10, 23:03
      Thomas Jefferson przestrzegał, że “Instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne
      dla naszej wolności niż czynna armia.” Prezydent Andrew Jackson, który już przed
      180 laty sprzeciwiał się próbom utworzenia przez żydowskich bankierów “Banku
      Narodowego” (Bank of the United States), za co przeprowadzono na jego życie trzy
      zamachy, o bankierach mówił bez ogródek: “Jesteście plemieniem żmijowymi i
      złodziejami. Mam zamiar wyplenić was, i z pomocą Boga, wyplenię was. Ach, jeśli
      tylko naród amerykański zrozumiałby poziom niesprawiedliwości w naszym systemie
      monetarnym i systemie bankowym, to nim nastałby jutrzejszy dzień, wybuchłaby
      rewolucja.”
    • Gość: gosć Re: żal mi tych co głosowali na Komorowskiego i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 03:13
      jebać bronia i bande jego, żebać sld

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka