Dodaj do ulubionych

Jejku co za bantustan

16.09.10, 22:03
Prezes wraz z grupą zwolenników domagają sie postawienia pomnika, czemu sami nie kupią kawałka gruntu i sobie go nie postawią? Postawiliby tam co by chcieli i nikt by im nie mógł nic powiedzieć, a jak chcą zeby to było na publicznym gruncie za publiczne pieniadze to muszą się porozumiec i dostosować, nie każdy ma takie marzenia jak Oni.
A jak sobie ten grunt kupia to postawią tam co będa chcieli (przy skrzyżowaniu okopowej z towarową jest ładny kawałek na sprzedaż) i nikt im nie bedzie mógł naskoczyć.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: Jejku co za bantustan 16.09.10, 22:04
      Prezes nie zwyczajny wydawac wlasnej kasy. Ta rodzina tak ma.
      • 1tobi Re: Jejku co za bantustan 16.09.10, 22:10
        no jak siem pajac, hel, oraz samolota mniało za free, to kto za frytki zapłaci?
    • cookies9 Re: Jejku co za bantustan 16.09.10, 22:14
      Oni nie chcą 'bylejakiego' gruntu:-) tylko takiego w centrum a najbardziej tuz przy pałacu
      i nie za swoje a za nasze ,wybudować pomnik głównie Lechowi K.
      • qqazz Re: Jejku co za bantustan 16.09.10, 22:28
        Otóz to własnie pomimo mojej całej nikłej sympatii dla Jarka coraz bardziej mnie wku..wia to co wyprawia. Ale zdziwiony nie jestem, niech sobie robi to co robi im wiecej takich wkur..nych jego zachowaniem osób z szerokiego kręgu poparcia dla jego osoby tym lepiej, moze w końcu co po niektórzy pójda po rozum do głowy i zaczną popierać polityków poważnych majacych coś do zaoferowania a nie hucpiarzy. Jarosław w 2005 rozbudził spore oczekiwania które zawiódł i juz najwyższa pora zeby odszedł na śmietnik historii zastąpiony przez innych rozumniejszych.

pozdrawiam
        • chateau Re: Jejku co za bantustan 16.09.10, 22:42
          Mam wrażenie, że ta partia po prostu umiera wraz ze swoim autorytarnym szefem.

Odpowiedź dadzą wybory samorządowe, bo w nich częściej niż w pozostałych głosuje się na dokonania ludzi, a rzadziej na gołe obietnice.
          • qqazz Re: Jejku co za bantustan 16.09.10, 23:13
            I dobrze, że umiera, w końcu zrobi miejsce dla prawdziwej prawicy pod którą się podszywa.

pozdrawiam
    • wariant_b Re: Jejku co za bantustan 16.09.10, 22:21
      Można by było przyszłe Muzeum Lecha Kaczyńskiego urządzić,
      gdyby rodzina zdecydowała się na nie rodzinną willę przeznaczyć.
      A pomnik stałby przed wejściem, obok krzyża.
    • tadzap Re: Jaki bantustan.Coś ci się POje..ło. 16.09.10, 22:22
      Przecież to tylko 450 osób.

www.tvn24.pl/
      • ferrari.dubienieckich Re: Jaki bantustan.Coś ci się POje..ło. 16.09.10, 22:31
        tadzap napisał:

> Przecież to tylko 450 osób.
        >
        > www.tvn24.pl/

Dlaczego nikt tej choloty nikt nie rozgoni? Przeciez juz jest po 22, a oni mordy dra na caly regulator :(
    • 1normalny.czlowiek Za głupi jesteś, by zrozumieć,czemu... 16.09.10, 22:30
      qqazz napisał: czemu sami nie kupią kawałka gruntu i sobie go nie postawią?
      • qqazz Głupiego to sobie w lustrze poszukaj 16.09.10, 22:33
        Sukces gwarantowany ;)

pozdrawiam
        • 1normalny.czlowiek Po co szukać,skoro widzę ciebie? 16.09.10, 22:39
          qqazz napisał: Głupiego to sobie w lustrze poszukaj

---> Już w podstawówce uczą patriotyzmu ... a ty pominąłeś nie tylko ten "szczebel" kształcenia.
          • odnowiony_moralnie W lustrze widzisz siebie, idioto. 16.09.10, 22:45
            • 1normalny.czlowiek Lustrzane odbicie się odezwało ... :) 16.09.10, 22:51
              odnowiony_moralnie napisał: W lustrze widzisz siebie, idioto.
            • wariant_b Re: W lustrze widzisz siebie, idioto. 16.09.10, 22:52
              napisał odnowiony_moralnie

Spokojnie - najpierw wytłumacz mu, po której stronie powinien stanąć.
              Dla ciebie to może jasne, ale...
          • humbak Re: Po co szukać,skoro widzę ciebie? 16.09.10, 22:49
            Raczej nie widzisz, skoro gadamy tu wszyscy przez internet;)
            No i szkoła działa raczej na opak w wielu przypadkach;P
            • 1normalny.czlowiek Skoro tylko słuchasz,to i nic nie widzisz,normalne 16.09.10, 22:55
              humbak napisał: Raczej nie widzisz, skoro gadamy tu wszyscy przez internet;)

> No i szkoła działa raczej na opak w wielu przypadkach

---> Przecież POlityka POdręcznikowa nie jest prowadzona po to by uczyć ... - stąd te wiele przypadków.
              • humbak Re: Skoro tylko słuchasz,to i nic nie widzisz,nor 16.09.10, 23:11
                Bez przesady- widzenie wypowiedzi człowieka w sieci to za mało by go metaforycznie zobaczyć.

Sugerujesz że to za PO dopiero posypał się poziom naszego szkolnictwa, a przedtem było wybornie?
                • qqazz Re: Skoro tylko słuchasz,to i nic nie widzisz,nor 16.09.10, 23:23
                  humbak napisał:
                  > Sugerujesz że to za PO dopiero posypał się poziom naszego szkolnictwa, a przedt
                  > em było wybornie?

Może sam to przerobił na własnej skórze?

pozdrawiam;)
                • 1normalny.czlowiek Wprost przeciwnie 16.09.10, 23:30
                  humbak napisał: widzenie wypowiedzi człowieka w sieci to za mało by go metaforycznie zobaczyć.

> Sugerujesz że to za PO dopiero posypał się poziom naszego szkolnictwa, a przedtem było wybornie?

---> Ci sami ludzie, którzy w latach 90-tych psuli polskie państwo, nie tylko ochronę zdrowia i szkolnictwo, już trzeci rok zafundowali powtórkę z przeszłości i to pod tymi samymi hasłami. Próby wymazania ze świadomości Polaków symboli narodowych, świadomości historycznej i wyższych uczuć, nie są domeną li tylko postkomunistów.
                  • humbak Re: Wprost przeciwnie 16.09.10, 23:33
                    Naprawdę przeceniasz znaczenie nurtu Kaczyńskich, ale niech Ci będzie. Nie mam już siły na spory:)
                  • qqazz Re: Wprost przeciwnie 16.09.10, 23:34
                    Co to za symbole, uczucia i śwadomosć o których piszesz?
                    Hasłami łatwo rzucać ale dobrze byłoby je skonkretyzować.

pozdrawiam
                    • 1normalny.czlowiek Udaj się na Gender Studies.Tam doskonale wiedzą 16.09.10, 23:39
                      qqazz napisał: Co to za symbole, uczucia i śwadomosć o których piszesz?

---> co chcą dekonstruować - przecież nie walczą tam z wiatrakami, prawda? :)
                      • qqazz Re: Udaj się na Gender Studies.Tam doskonale wied 16.09.10, 23:45
                        Widze, ze tam pobierałes nauki wiec podziękuję, twoja rekomendacja jest dla mnie najlepszym zniecheceniem.

pozdrawiam;)
          • ferrari.dubienieckich Re: Po co szukać,skoro widzę ciebie? 16.09.10, 22:53
            1normalny.czlowiek napisał:

> qqazz napisał: Głupiego to sobie w lustrze poszukaj
            >
            > ---> Już w podstawówce uczą patriotyzmu ... a ty pominąłeś nie tylko ten "s
            > zczebel" kształcenia.
            >

Twoj patriotyzm polega na sluzeniu Watykanowi wiec sobie daruj te uwagi.
            • 1normalny.czlowiek Gadać,to sobie możesz,ale faktów nie znajdziesz 16.09.10, 23:36
              ferrari.dubienieckich napisał: Twoj patriotyzm polega na sluzeniu Watykanowi

---> na potwierdzenie swoich tez. Odwrotnie jest ze służeniem kagiebistom różnej maści bolszewickich piesków, spod znaku obecnego PO. Już w czasie Nocnej Zmiany witali się: Zdrastwujcie ...
          • qqazz Przez internet mnie widzisz? 16.09.10, 22:54
            Chłopie wyluzuj z tymi dopalaczami bo to naprawdę niezdrowe a po dłuzszym stosowaniu może nieźle siąść na psychikę.

pozdrawiam;)
    • wiem_ze_wiem Re: Jejku co za bantustan 16.09.10, 22:55
      Precz, precz siło nieczysta! Okopowa /Towarowa ja mieszkam w okolicy i nie życzę sobie pomnika "zginionego" prezydenta i pochodów jego braciszka. Nie wysuwaj więcej takich pomysłów, bo ja ci naskoczę.
      • qqazz Re: Jejku co za bantustan 16.09.10, 23:11
        Spokojnie spokojnie, za tą działkę ponoć tyle wołają, że nawet Kulczyk musiałby brać kredyt, a co dopiero Jarosław;)

A tak na marginesie kuzynka mojej matki miała przed śmiercia taki kaprys zeby za pieniadze ze schedy postawić jej mauzoleum i rodzina postawiła, całośc zajmuje hektar a główny monument jest wielkości Zachęty, no ale to nie w Polsce a w Texasie zdaje się. Wiec może Jarosław też pójdzie po rozum do głowy i zamiast nawoływać o pomnik przed Pałacem Namiestnikowskim gdzie zaden pomnik i tak nie stanie (no może jakiś badziewny obelisk wzorem tablicy która, jak to świetnie powiedział p. Frasyniuk, całe szczęście, że nie została wywieszona w prezydenckim sraczu) kupi sobie kawałek gruntu na podkarpaciu i tam postawi siłami swoich hunwejbinów monument jakiego swiat nie widział do którego beda sciagać pielgrzymki jego wyznawców.

pozdrawiam
        • fastwinter.5 Re: Jejku co za bantustan 16.09.10, 23:18
          oj, tam na Podkarpaciu,też niech se postawi w Texasie...........
          • ploniekocica Re: Jejku co za bantustan 16.09.10, 23:27
            Na księżycu niech se postawi, co to go najpierw ukradli, a potem Marta papiery na działkę od Busha.
    • mike.recz Bez przesady. Jakiś czas temu ucywilizowali się 16.09.10, 23:06
      już na tyle, że społeczny komitet powołali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka