21.10.10, 11:31
Takie rzeczy się mogą zdarzyc i w Hiszpanii. Natomiast takiej reakcji narodu nie widziałam.

Pamiętam
es.wikipedia.org/wiki/Miguel_%C3%81ngel_Blanco
Rok 1997, Kraj Basków. ETA zabija z zimną krwią chłopaka, radnego z ramienia Partii Ludowej.
Wiadomo, że Baskowie są wielkimi nacjonalistami i przez wiele lat ETA robiła tam to, co chciała.
Ale ze śmiercią tego chłopaka przedobrzyła.
Cały naród baskijski stanął przeciwko ETA. Wyszedł na ulice i demonstrował z pomalowanymi na biało dłońmi. Odcinali sie od tego morderstwa. Wszyscy bez względu na poglądy.
Ale to nie koniec. Zaczęło się bojkotowanie biznesów, których właściciele mieli związek z ETA, a o czym zwykli sąsiedzi wiedzieli przecież od zawsze. Sympatycy ETA zaczęli czuc sie okrążani. Prawie dochodziło do samosądów.
Ówczesny rząd PPw Madrycie musiał studzic zapały Basków, musiał zapewniac zwolennikom ETA ochronę, bo tego wymagała demokracja. A przecież w tym momencie mógł działac jak te szumowiny, które rządzą nami i problem terrorystów rozwiązaliby sami Baskowie. Po prostu wykończyliby wszystkich .
Tak się nie stało.
Ten fakt zawsze przypominam sobie aby porównac różnice cywilizacyjne między tym szmatławstwem które nami rządzi, mediami i częścią narodu, a ich odpowiednikami w Hiszpanii.

Dlatego z czystym sumieniem można zgodzic się z tym artykułem

ppablo12345.salon24.pl/241533,zbydlecony-narod
Udało im się zbydlęcic częśc mojego narodu. Zrobic z niego barbarzyńców, którzy ofiarę obarczają winą za to, że stała sie ofiarą.
Obserwuj wątek
    • scoutek Re: Pamiętam 21.10.10, 11:38
      elena4.2 napisała:
      > ofiarę obarczają winą za to, że stała sie ofiarą.

ktora ofiare?
      • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 11:45
        scoutek napisała:

> elena4.2 napisała:
        > > ofiarę obarczają winą za to, że stała sie ofiarą.
        >
        > ktora ofiare?
        Chyba chodzi jej o te nadeta i oderwana od zycia ofiare losu.
      • jola.iza1 Re: Pamiętam 21.10.10, 11:46
        scoutek napisała:
        > ktora ofiare?
        Co sie dziwnie pytasz?? Ostała się nam już tylko jedna, największa, , niedościgniona
        Ofiara.
    • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 11:44
      elena4.2 napisała:

> Ten fakt zawsze przypominam sobie aby porównac różnice cywilizacyjne między tym
      > szmatławstwem które nami rządzi, mediami i częścią narodu, a ich odpowiednikam
      > i w Hiszpanii.
      >
      > Dlatego z czystym sumieniem można zgodzic się z tym artykułem

> Udało im się zbydlęcic częśc mojego narodu. Zrobic z niego barbarzyńców, którzy
      > ofiarę obarczają winą za to, że stała sie ofiarą.

Nie wiem czy zauwauylas watki z sondazami na temat kogo Polacy uwazaja za odpoowiedzialnego za morderstwo w Lodzi. Zajrzyj prosze.
      Ludzie nie sa glupi. Potrafia ocenic kto ponosi moralna odpowiedzialnosc za to co sie stalo.
      A jest ich ok 80%. To jest wynik jednoznaczny, prawda ?
      • elena4.2 Re: Pamiętam 21.10.10, 11:51
        Taki sondaż dla mnie jest świadectwem tego, co mówię.
        Biorąc pod uwagę ograniczony jednak dostęp do in ternetu, takie sondaże nie są reprezerntatywne. I świadczą o tym co mowię. Że częśc mojego narodu to barbarzyńcy ze zwyczajami gdzieś ze wschodu.
        Im imponuje siła i są na tyle ograniczeni umysłowo, aby nie zobaczyc, ze dają poparcie zbrodniczej grupie, posługujacej się metodami sprzecznymi z metodami państwa prawa i gotowej na każdą niegodziwośc aby utrzymac sie u władzy.
        • scoutek Re: Pamiętam 21.10.10, 11:53
          elena4.2 napisała:

> Że częśc mojego narodu to barbarzy
          > ńcy ze zwyczajami gdzieś ze wschodu.
          > Im imponuje siła i są na tyle ograniczeni umysłowo, aby nie zobaczyc, ze dają p
          > oparcie zbrodniczej grupie, posługujacej się metodami sprzecznymi z metodami pa
          > ństwa prawa i gotowej na każdą niegodziwośc aby utrzymac sie u władzy.

masz racje!!! wypisz wymaluj to ta ofiara losu Jaroslaw K.
        • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 11:56
          elena4.2 napisała:

> częśc mojego narodu to barbarzyńcy ze zwyczajami gdzieś ze wschodu.
          > Im imponuje siła i są na tyle ograniczeni umysłowo, aby nie zobaczyc, ze dają p
          > oparcie zbrodniczej grupie, posługujacej się metodami sprzecznymi z metodami pa
          > ństwa prawa i gotowej na każdą niegodziwośc aby utrzymac sie u władzy.

Tak zle z Polakami jednak nie jest.
          Odsunieto te grupe w odpoowieidnim czasie od wladzy i teraz jatrzy ile sie tylko da jako tzw opozycja z poparciem rzedu 20%.

Te 20% to moga byc faktycznie ograniczeni umyslowo albo niedoinformowani.
      • buldog2 Re: Pamiętam 21.10.10, 12:11
        A jest ich ok 80%. To jest wynik jednoznaczny, prawda ?

Tzw. prawica skrajna (Rodziny Radio Maryja) likwiduje farbowane lisy z tzw. prawicy mniej skrajnej, sprzeniewierzajacej się ideałom prawdziwych Polaków.

Pierwszeństwo walki z wrogiem wewnętrznym, - rezygnacja z likwidacji wroga zewnętrznego(Millera) na rzecz walki z wrogiem wewnętrznym - to praktyka właściwa dla wszystkich ruchów bolszewickich i neobolszewickich.

Nie zabijajcie nas! - do kogo należy skierować to wezwanie? Do środowiska llberalnego, które się śmieje, czasem drwi, czy do słuchaczy Radio Maryja?
        Ale kolejne, zawarte w pytaniu kłamstwo nie przyczyni się do wzrostu popularności PiS i J. Kaczyńskiego. PiSowy przemysł nienawiści nie ma w narodzie zbytu na własną produkcję.

Podobnie, wypowiedź Eleny przyczyni się do powiększenia wyniku w omawianym sondażu i dalszego spadku notowań J.K. i PiS.
        Ataki na wielką część społeczeństwa obrócą się marginalizacją PiS-u, co oglądamy w odrzuceniu jej przez większość tak wielką, jak nigdy dotąd.
        --
        buldog.
        • elena4.2 Re: Pamiętam 21.10.10, 12:15
          Bzdury i propaganda.
          nasze życie społeczno polityczne jest sterowane.
          Sondaże juz dawno przestały byc reprezentatywne, bo sa narzędziem swocjotechniki. One nie wyrażają opinii obywateli tylko ja kształtują.
          • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 12:30
            elena4.2 napisała:

> Bzdury i propaganda.
            > nasze życie społeczno polityczne jest sterowane.
            > Sondaże juz dawno przestały byc reprezentatywne, bo sa narzędziem swocjotechnik
            > i. One nie wyrażają opinii obywateli tylko ja kształtują.

Droga Eleno.
            Nie potrzeba sodazy zeby zauwazyc jakie jest nastawienie ludzi do tego co sie dzieje.
            Wystarczy ze zwyklymi ludzmi porozmawiac. Trudno jest znalezc kogos kto zgadza sie ze sposobem postepowania JK. Moze Tobie jest trudniej bo jestes daleko od tego wszystkiego ale mozesz mi wierzyc, ze "na ulicy" te sondaze wypadaja dla prezesa jeszcze gorzej.

Zastanawiam sie coo taka inteligentna i wrazliwa kobieta jak Ty widzi w tym czlowieku, ze chce go popierac mimo, ze widzi do czego jego sposob prowadzenia "polityki" prowadzi.

• elena4.2 Re: Pamiętam 21.10.10, 12:44
              Trudno jest znaleźc kogoś?
              No to mnie sie przypomniał ten kawał o dwóch owsikach. Młody mówi do starego, tato, tutaj jest tak ciemno wilgotno i cuchnie, dlaczego się stąd nie wyprowadzimy?
              a stary na to, synku, to nasza ojczyzna.

Takie same stanowiski reprezentują ci o których mówisz. Bo przekonanie o tym, że oni żyją w normalności jest częścią "wychowania", które otrzymali od rezimu.
              Nie rozumiem! Czy ci ludzie nie widzą, co sie dzieje? Czy sa tak obojętni, że pozwolą sobie na to aby ktoś przyszedł do ich domu, zabił im synów zgwałcił żone i córki, a oni sie spokojnie z tym zgodzą i będą na to patrzec?
              Co sie dzieje z tymi ludźmi?
              • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 12:54
                elena4.2 napisała:

> Trudno jest znaleźc kogoś?
                > No to mnie sie przypomniał ten kawał o dwóch owsikach. Młody mówi do starego, t
                > ato, tutaj jest tak ciemno wilgotno i cuchnie, dlaczego się stąd nie wyprowadzi
                > my?
                > a stary na to, synku, to nasza ojczyzna.

Dobre :-))

>
                > Czy ci ludzie nie widzą, co sie dzieje?
                Czy sa tak obojętni....
                > Co sie dzieje z tymi ludźmi?

Widza i nie sa obojetni. Swiadczy o tym stosunkowo niezla frekwencja wyborcza.
                Widza ale widza inaczej niz Ty bo widza to z bliska ( tu mnie sie przypomnialo powiedzenie: Nic nie wyglada z bliska tak dobrze jak wygladalo z daleka)
                Chcielismy demokracji to ja mamy a w demokracji ma racje wiekszosc a nie ci ktorzy uwazaja, ze maja na nia patent (viede JK)
                Przegrywa chlopina wszystko co mozna przegrac ale z uporem maniaka brnie w dol .
                Bo przeciez ma racje. Wrodzona.
            • buldog2 Re: Pamiętam 21.10.10, 13:00
              Sondaże, po części, są narzędziem socjotechniki. Ale manipulacja nastrojami, jakkolwiek możliwa, jest dość ograniczona, jak wszelkie starania sprzeczne z odczuciami społeczeństwa (na własnych mediach jak Zabłocki na mydle wyszły kolejno AWS i SLD, i PiS). A takich wyników sondaży nie było nigdy dotąd i jeśli ich wyniki są przesadzone, oddają tendencję.

Pomimo manipulacji J.K., Mariusza Błaszczaka i Ojca Dyrektora, mimo wysiłki siania nienawiści, ludzie odrzucają ich za wzniecania pożogi. Za poważne inspirowanie morderstw politycznych, jakie na antenie RM i nie tylko tam, miało miejsce nie raz.

Ważne jest zwrócenie uwagi i na to, że pierwotnym celem mordercy miał być SLD i Leszek Miller osobiście. Jednak, jak się okazuje, większą nienawiścią darzy się (prawdziwych, czy urojonych) odszczepieńców z własnego obozu – praktyka właściwa dla tzw. prawdziwych Polaków i wszelkich innych pogrobowców bolszewizmu, faszyzmu etc. etc.

Podzielam opinię wyżej, pod którą się podpisuję.

Podobnie, Macierewicz powiedział prawdę, że miał miejsce mord polityczny. Ale w kolejnym zdaniu zaczął klamać. Mowa w programie satyrycznym o tym że trzeba J.K. wypatroszyć, to nie żadne wzywanie do mordu. Macierewicz odwraca Alika ogonem.
              Przekonamy się, kiedy i jak bardzo spadną rankingi PiS.
              "My zabijać się więcej nie pozwolimy!" - zakończył Macierewicz. Będzie organizować odwet na Rodzinach Radio Maryja i Ojcu Dyrektorze. Czy będzie bronić wszystkich wrogów środowiska Radio Maryja? Wszystkich, tzn. także z SLD, czy tylko z PiS-u?
              Hipokryzja Macierewicza zostanie zauważona i doceniona przez społeczeństwo.
              • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 13:09
                buldog2 napisał:

> Podobnie, Macierewicz powiedział prawdę, że miał miejsce mord polityczny. Ale w
                > kolejnym zdaniu zaczął klamać. Mowa w programie satyrycznym o tym że trzeba J.
                > K. wypatroszyć, to nie żadne wzywanie do mordu.

I nikt normalny nie odebral tego w kontekscie tego programu inaczej niz jako zart.
                Wezwanie do wybrania galezi dla Palikota juz takim zartem nie bylo, ale o tym, wspomniec chyba Macierewicz zapomnial.
                No bo przeciez "kampanie nienawisci" prowadzi sie wylacznie przeciw PISowi
    • elena4.2 Re: Pamiętam 21.10.10, 11:52
      Nie opuści mnie pogarda panowie szmatławcy.
      To wy skończycie źle. Bo stąpacie po cienkiej linie niegodziwości.
      • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 11:58
        elena4.2 napisała:

> Nie opuści mnie pogarda panowie szmatławcy.

Nikt z nas nie lubi szmatlawcow tylko ja wiem kto dla mnie jest szmatlawcem ale nie wiem kto dla Ciebie.
        • elena4.2 Re: Pamiętam 21.10.10, 12:25
          JUŻ SIĘ POWINIENES DAWNO DOMYSLEC, KOGO JA ZA TAKOWYCH UWAŻAM.
          • kolor Re: Pamiętam 21.10.10, 12:27
            elena4.2 napisała:

> JUŻ SIĘ POWINIENES DAWNO DOMYSLEC, KOGO JA ZA TAKOWYCH UWAŻAM.

PISBOLSZEWIE???? na czele z malym szajbusem majacym na rekach krew prawie 100 osob?
          • wos9 Re: Pamiętam 21.10.10, 12:30
            elena4.2 napisała:

Wszystkich poza zwolennikami PiS!
          • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 12:40
            elena4.2 napisała:

Domyslam sie ale chcialbym od Ciebie uslyszec jakies uzasadnienie.
            Dlaczego uwazasz ich za szmatlawcow ?
            Czy oni nie wyciagali reki to pojednania juz wiele razy ?
            Reka ta bywala stale odrzucana i to wlasnie uwazam za postepowanie godne szmatlawcow.
            Juz znowu Jarek nie przyjdzie na zaproszenie prezydenta.
            Tak sie dazy do uspokojenia nastrojow ?
            On wcale ich uspokoic nie chce wg reguly im gorzej tym lepiej.
            Jemu zalezy na zadymach i je powokuje.
            Tego nie mozna nie dostrzegac i ludzie to widza.
    • zoil44elwer Re: Pamiętam 21.10.10, 12:41
      Pamiętam jak w Iraku zginęło kilkunastu hiszpańskich żołnierzy a potem premier Zapatero wycofał hiszpańskich żołnierzy z Iraku.Bo społeczeństwo hiszpańskie nie chciało by Hiszpanie uczestniczyli w jankeskich awanturach arabskich.Polscy władcy po śmierci polskich żołnierzy zwiększają kontyngent polskiego mięsa armatniego w Afganistanie!A gdy polscy komandosi ostrzeliwują afgańską wioskę zabijając kobiety i dzieci robi się z nich bohaterów!
      • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 12:57
        zoil44elwer napisał:

> Pamiętam jak w Iraku zginęło kilkunastu hiszpańskich żołnierzy a potem premier
        > Zapatero wycofał hiszpańskich żołnierzy z Iraku.

A pamietasz kto wycofal polskich ?
        Kaczuchom jako jankeskim pacholkom nawet to do glowy nie przyszlo
        • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 12:59
          pis_da_deby napisał:

> zoil44elwer napisał:
          >
          > > Pamiętam jak w Iraku zginęło kilkunastu hiszpańskich żołnierzy a potem pr
          > emier
          > > Zapatero wycofał hiszpańskich żołnierzy z Iraku.
          >
          > A pamietasz kto wycofal polskich ?
          > Kaczuchom jako jankeskim pacholkom nawet to do glowy nie przyszlo

No i nie zapominaj kto ich tam poslal.
          • zoil44elwer Re: Pamiętam 21.10.10, 13:10
            Dondon wycofał Polaków z Iraku by ich posłać do Afganistanu.Tusk jankeski kamerad,więc nach Kabul,nach Bagdad!?
            • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 13:12
              zoil44elwer napisał:

> Dondon wycofał Polaków z Iraku by ich posłać do Afganistanu.

I z Afganiistanu nikt poza PO ich nie wycofa
    • wariant_b Re: Pamiętam 21.10.10, 12:48
      Czyli co?

Sugerujesz, że powinniśmy wyjść na ulicę, wyciągnąć Kaczora z nory i postawić przed sądem?
      A potem to samo zrobić z ojcem Rydzykiem. A potem z ich nawiedzonymi wyznawcami?
      Że dopóki ludzie sami nie przepędzą tych talibów, to nic się nie zmieni?
      • buldog2 Re: Pamiętam 21.10.10, 13:11
        Kiedy kolejni wyznawcy Ojca Dyrektora zaczną dobierać się do Jarosława Kaczyńskiego, czy innych "zdrajców" prawdziwych Polaków, farbowane lisy udające prawdziwego (czy wolnego - jedna cholera) Polaka,
        --
        Faktycznie, jakie jeszcze nieszczęście musi się stać, żeby Donald Tusk zapanował nad mordercami ze środowiska Radio Maryja?
        Odpowiadam na kolejne pytanie członka PiS: mordy mogą trwać, jeśli nie zneutralizuje się środowiska RM. A jaka ma być odpowiedzialność za słowa posła Hofmanna?
        A za te słowa:
        "Mam dla wszystkich dobrą wiadomość. Trzeba zabić Kwaśniewskiego."
        A ludzi, którzy we wstrętny sposób współpracowali z komunistycznym reżimem, najwięcej dziś w PiS.
    • hal9000 Re: Pamiętam 21.10.10, 13:02
      Udało im się zbydlęcic częśc mojego narodu.

A może zamiast obrażać innych zastanowisz się, dlaczego myślą inaczej niż ty? Bo najpierw była mowa o "złych ludziach rządzących Polską" a teraz już i naród jest zbydlęcony?
    • ploniekocica Re: Pamiętam 21.10.10, 13:08
      jeszcze tysiąc razy napiszcie o hołocie, zbydlęconym narodzie, barbarzyńcach, a potem się dziwcie.
      Nie wydaje Ci się Eleno, ze te Twoje i salonowe majaki obrażają Polaków i napędzają tę Wasza spirale nienawiści. Niemal w każdym poście brutalnie obrażasz swoich i prezesa przeciwników politycznych.
      • zoil44elwer Re: Pamiętam 21.10.10, 13:16
        Palikoty,Myszkiewicze-Niesiołowscy,Kutze,Bartoszewskie,zawsze wyrażają się o przeciwnikach politycznych z kulturą? Cha cha cha...
        • ploniekocica Re: Pamiętam 21.10.10, 13:22
          A Elena pisze o paru osobach, czy o zbydlęceniu dużej części narodu, w tym także mnie?

A Ty Zoil chyba masz te nazwiska w schowku, ze je w każdym swoim poście kopiujesz bezrefleksyjnie :) I to na każdy temat.
          • zoil44elwer Re: Pamiętam 21.10.10, 13:27
            Te nazwiska mam w swojej "otwartej"głowie a nie w schowku.Nic nie poradzę na to że pogłębia się płycizna umysłowa platfusów.
            • ploniekocica Re: Pamiętam 21.10.10, 13:31
              faktycznie o głębokości umysłowej świadczy wklejanie do każdego postu tych samych nazwisk. Ośmieliłabym się to nazwać bezdenna głębokością umysłową. Zaiste :))))
            • yoma Re: Pamiętam 21.10.10, 13:31
              A nie na krótkiej liście? :)
        • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 13:36
          zoil44elwer napisał:

> Palikoty,Myszkiewicze-Niesiołowscy,Kutze,Bartoszewskie,zawsze wyrażają się o pr
          > zeciwnikach politycznych z kulturą? Cha cha cha...

Wyrazaja sie z kultura tylko to co mowia nie wszystkim sie podoba.
          Jezeli Niesiolowski mowi, ze JK to przypadek dla psychiatry to nie ma w tym nic obrazliwego.
          Po prostu mowi prawde. Ten czlowiek powinien juz dawno poddac sie badaniu.
          Moze sie nawet poddal skoro ciagnal na prochach.
          A choroba psychiczna to zaden wstyd. Kazdemu sie moze zdarzyc.
          • elena4.2 Re: Pamiętam 21.10.10, 14:20
            Pierwszy Niesiołowski, bo jego agresja i piana na ustach wygląda na cięzki problem psychologiczny.
            Nawet jesliby Jarek jechał na jakichś prochach, to to po 10 kwietnia mogłoby miec usprawidliwienie.
            Pytanie właściwe, to dlaczego Niesiolowski od lat wygląda na kogoś kto tych prochów na gwałt potrzebuje?
            • pis_da_deby Re: Pamiętam 21.10.10, 14:30
              elena4.2 napisała:

> Nawet jesliby Jarek jechał na jakichś prochach, to to po 10 kwietnia mogłoby miec usprawidliwienie.

Nie napisalem, ze to nie jest niczym uzasadnione.
              Nieudany rzad, ktory musial ustapic, trzykrotnie przegrane wybory , choroba matki a potem smierc brata to sa stresy ktore trudno jest zdrowo przetrzymac.
              Na JK sie to wyraznie odbilo ale nie mozna zamykac oczu na to, ze dzieje sie z nim cos niedobrego i trzeba temu przeciwdzialac.
              Po to sa lekarze.
              • wariant_b Re: Pamiętam 21.10.10, 21:59
                > Na JK sie to wyraznie odbilo ale nie mozna zamykac oczu na to...

Że po zakończeniu wyborów nic już nie wspomina o konieczności opieki nad chorą matką,
                a i osierocone wnuczki jakby mniej go interesują. A rzeczywisty grób brata jakoś tak omija,
                by nikt go bez obecności mediów tam nie zastał, natomiast symboliczny grób brata
                pod pałacem odwiedza przy każdej nadarzającej się okazji dokuczenia Komorowskiemu.
                • elena4.2 Re: Pamiętam 21.10.10, 22:01
                  I będzie wracał. A sprawy prywatne niech pozostana jego sprawami. Ja się nie wtrącam w relacje Komora z jego 5 dzieci.
            • zoil44elwer Re: Pamiętam 21.10.10, 14:36
              Był pod celą wśród recydywistów a to jednak trauma na całe życie.Bo recydywa nie podrywa i nie przebiera,tylko "bierze" gwałt_ownie co jest w celi.
    • elena4.2 Re: Pamiętam 21.10.10, 13:49
      A to, czego nie wyjaśnilam, to fakt, ze w Kraju Basków partia do której należał Miguel Angel Blanco nie cieszy się zbytnim poparciem. Tym bardziej pokazuje to poziom cywilizacyjny narodu baskijskiego.
    • sclavus Re: Pamiętam 21.10.10, 13:52
      ... a jednak, przydało by cisię, żebyś rąbnęła głową w mur...
      Nieudolnie bo nieudolnie, ale przyjęłaś sposób rozumowania prezesa... choć tak daleko od źródła... :(
      • elena4.2 Re: Pamiętam 21.10.10, 21:48
        Nie. Po prostu nie mam problemów ze zrozumieniem, o co mu chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka