bartfm 15.11.10, 01:00 Nareszcie! :) Palić nie można w lokalach gastronomicznych i rozrywkowych oraz innych pomieszczeniach użytku publicznego. Miejmy tylko nadzieję, że przepisy będą przestrzegane. Zakaz palenia - nowe przepisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
volupte01 Re: Właśnie zaczął obowiązywać zakaz palenia! 15.11.10, 01:10 Masakra. Nie miejmy tej nadziei o której piszesz.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Ale jaja. Za palenie opon nico, bo to nie szkodzi 15.11.10, 01:31 petardy, pochodnie, wuwuzele, syreny, znicze - można dawać czadu na full! Ale niech taki oflagowany narodowiec, anarchista lub związkowiec zapali papieroska - to go dupną z całą surowością prawa i sprawiedliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte01 Re: Ale jaja. Za palenie opon nico, bo to nie szk 15.11.10, 01:52 słuszna uwaga. Podpalisz oponę , zasmrodzisz całą ulice , a mandat dostaniesz za przyjarunek obok tej opony.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner.4 Ja nie palę, ale 15.11.10, 08:05 Popieram zakaz tam gdzie w pomieszczeniach zamkniętych przebywają niepalący. Natomiast co komu przeszkadza palenie w terenie otwartym? Za rzucanie petów na chodnik karać. Jeśli chodzi o puby. Wystarczy napis "dla palących" i ci co nie chcą, mogą iść gdzie indziej. Ustawa to przykład uszczęśliwiania na siłę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Re: Ja nie palę, ale 15.11.10, 15:04 Nie wiedziałem, że tytoń jest w Polsce nielegalny! To coś nowego. Wzrusza mnie ta "troska" o zdrowie obywatela. Wzrusza mnie szczególnie w konfrontacji z dążeniem do przedłużenia czasu pracy w warunkach szkodliwych dla zdrowia, technikom radiologii. Wzrusza mnie też w konfrontacji z dbaniem o zdrowie obywatela poprzez zlikwidowanie 8 godzinnego czasu pracy na rzecz nieograniczonego. Słusznie, niech zapie... na okrągły zegar, dla zdrowia. Naprawdę jestem wzruszony tą "opieką" nad obywatelami w wykonaniu miernot, które w żaden inny sposób nie mają nawet cienia szansy, aby zaistnieć publicznie. Jako inicjatorzy kolejnego bezsensu będą mogli startować do polityki. W Polsce pojęcie sprawowania władzy sprowadza się TYKO do jednego - tworzenia zakazów. Mamy już tak debilnych polityków i wszelkiej maści "władców", że w ich pojęciu zarządzanie polega na zakazywaniu. Wtedy ich widać. Myślenie nie jest ich mocną stroną. Podoba mi się to "dbanie o moje zdrowie" w miastach pełnych dymiących diesli autobusów miejskich, które normy spalin spełniają tylko na papierze. Interesuje mnie też przy okazji kolejnego zakazu, czy może niezwykle mądrzy ustawodawcy wyznaczą też godziny, w których obywatel będzie mógł się wysr...??? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.von.zpalacu Re: Ja nie palę, ale 15.11.10, 16:11 mariner.4 napisał: > Popieram zakaz tam gdzie w pomieszczeniach zamkniętych przebywają niepalący. Na > tomiast co komu przeszkadza palenie w terenie otwartym? To na terenie otwartym tez nie mozna? No to polscy "polytycy" chca byc swietsi od papieza. :( Za rzucanie petów na ch > odnik karać. Normalka, za smiecenie w kazdej postaci mandacik. > Jeśli chodzi o puby. Wystarczy napis "dla palących" i ci co nie chcą, mogą iść > gdzie indziej. > Ustawa to przykład uszczęśliwiania na siłę. > M. U mnie rozwiazano to w ten sposob. W barach gdzie podawane sa tylko przekaski typu Snack mozna palic ile wlezie :) Odpowiedz Link Zgłoś
volupte01 Re: Ja nie palę, ale 16.11.10, 15:34 Co do barów i restauracji , to właściciel powinien decydowac czy mozna tam palic , czy nie. Wystarczy tylko wyraźnie oznaczyc jaki jest status tego lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Właśnie zaczął obowiązywać zakaz palenia! 15.11.10, 15:29 Straszne! Ani piwka strezelić w parku, ani zajarać, ani wyszcz... sie pod krzaczkiem , na świeżym powietrzu. No po prostu polcyjny kraj;) Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl sport to zdrowie! 15.11.10, 15:49 dzięki czemu teraz w parku lub na przystanku nie wolno palić, a na stadionowej trybunie jak najbardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Super! :oD 15.11.10, 15:53 Smród fajek był okropny, różnica w samopoczuciu po imprezie bez fajek a imprezie ze smrodem kolosalna, gdy się człowiek nawdycha dymu tytoniowego kac zawsze bez porównania gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Super! :oD 16.11.10, 15:22 Byłem w szpitalu dwa tygodnie(nie paliłem wtedy) i mimo że jestem też palący to papierosowy smród w szpitalnych toaletach wzbudzał we mnie odruchy wymiotne. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.von.zpalacu Re: Właśnie zaczął obowiązywać zakaz palenia! 15.11.10, 16:00 Osobiscie jestem przeciwko temu durnemu zakazowi. Sam rzucilem palenie cztery lata temu bo mnie wkurzylo, ze rzad traktuje mnie jak przestepce i roznosiciela raka. Najpierw bylem sklonny nie kupowac tutaj papierosow tylko za granica nie chcialem byc nadal jednym z najlepiej placacych podatnikow dyskryminowanych przez tych co ode nie kase wyciagaja. Plusy niepalenia: troche lepsze samopoczucie, nie kaszle i oczywiscie 5€/dziennie w kieszeni. Minusy: nadwaga, a co za tym idzie bole w kolanach i w krzyzu. Nikomu nie doradzam rzucenia palenia, ograniczenie owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu nareszcie 15.11.10, 17:37 nareszcie bedzie mozna pójść do knajpy bez ryzyka zasmrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bartfm Re: Właśnie zaczął obowiązywać zakaz palenia! 16.11.10, 15:00 Argumenty przeciw zakazowi palenia Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Właśnie zaczął obowiązywać zakaz palenia! 16.11.10, 15:17 Szkoda,bo bym kilka partii prawicowych spalił. Odpowiedz Link Zgłoś