Dodaj do ulubionych

Bardziej brzydzi mnie PO niż zachwyca PiS- dlatego

22.11.10, 02:43
Nie od wczoraj bardziej brzydzi mnie PO, niż zachwyca PiS- dlatego właśnie jestem wiernym
sympatykiem PiS-u, trzymam za nich tzw.kciuki, życzę im jak najlepiej, cieszą mnie ich sukcesy i martwią niepowodzenia. Bo w Polsce po prostu nie ma lepszej partii, partii uczciwszej i o lepszym programie niż Prawo i sprawiedliwość - a w realiach IIIRP skonstruowanej na idei wszechwładzy partii politycznych czyli tzw. partyjniactwa - jedynym praktycznie sposobem na porządkowanie tego kraju jest popieranie którejś z istniejących partii głównego nurtu . Jak mówię - PO brzydzi mnie nie do wytrzymania swoja tandetą, kłamstwem, koniunkturalizmem, zachłannością, zakłamaniem; SLD odpada, a więc tylko w PiS jeszcze jest jakaś nadzieja. Dlatego życzę im zawsze jak najlepiej i chciałbym by wracali do władzy trochę szybszym i pewniejszym krokiem niż dotąd. Jeśli intuacja mnie nie zawodzi - a piszę to w noc powyborach samorządowych gdy wyników praktycznie jeszcze nie ma, tylko te najoczywistsze - wygląda na to, że relatywnie PiS zyskuje na poparciu w porównaniu do PO choć z pewnością jeszcze sporo poniżej oczekiwań, tym bardziej sporo od szansy na przeważenie szali na swoją stronę. Trochę się niepotrzebnie Jarek zagalopował z tymi tonami triumfalnymi w Radomiu: świetnie, że tam wygraliśmy i ogólnopolski wynik będzie też dobry, jednak do triumfalizmu powodów nie ma, nawet biorąc jego słowa trochę z przymrużeniem oka - jako zagrzewanie do następnej rundy - wolałbym słyszeć tony bardziej wyważone. Przede wszystkim - powinien się Prezes powstrzymywać od emocji a przez to dodawania znaczenia rozłamowcom z exPis. Stało się i traktujmy to z pobłażliwością i angielską flegmą, bo w końcu to z nimi przecież trzeba będzie negocjować koalicję za rok:))
Obserwuj wątek
    • twoj.psychiatra Virtual Reality 22.11.10, 06:59
      Nie ma to jak żywot w Virtual Reality, gdzi PiS "omal nie zwycięża" i jedyny problem, to nie gnębienie odszczepieńców, bo z kim za rok koalicja, jak nie z nimi....
      Przyjemnych snów i marzeń życzę....
    • gucio60 Re: Bardziej brzydzi mnie PO niż zachwyca PiS- dl 22.11.10, 07:40
      A mnie brzydzą tacy jak ty a wydawać by się mogło, że ludzie zaglądający na forum (roboli i mocherów raczej tu nie ma) mieć powinni własny rozum a nie zastępczy.
    • kiemlicz88 Re: Bardziej brzydzi mnie PO niż zachwyca PiS- dl 22.11.10, 07:49
      PiS miał być na katafalku, a jest sukces. To świadczy o tym, jak media manipulują nami i zohydzają PiS. Media są w łapskach PO, tylko Rzeczpospolita jest obiektywna, dlatego rząd chce ją zamknąć.
      • hal9000 Re: Bardziej brzydzi mnie PO niż zachwyca PiS- dl 22.11.10, 08:23
        PiS miał być na katafalku, a jest sukces.

No to gratulacje! Jako zwolennik PO życzę PiS więcej takich zwycięstw ;)
    • hal9000 Re: Bardziej brzydzi mnie PO niż zachwyca PiS- dl 22.11.10, 08:21
      Bo w Polsce po prostu nie ma lepszej partii, partii uczciwszej i o lepszym programie niż Prawo i sprawiedliwość...

Wybacz, ale to w jaki sposób ta partia podważa instytucje państwa i roznieca spory pomawiając swoich przeciwników o zdradę polskich interesów jest jeśli nie zdradą to co najmniej politycznym awanturnictwem nie mającym nic w wspólnego z troską o dobro wspólne.

Ma rację dysydent PiS Paweł Kowal mówiąc, że "inne kraje mogą zacząć wykorzystywać wewnętrzne spory w naszym kraju dla swoich interesów." I chociaż PO nie jest partią moich marzeń to jako przeciwwaga dla awanturniczej i pomylonej PiS w chwili obecnej jedynym wyborem dla kogoś, kto nie chce głosować na lewicę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka