don.kichote 19.01.11, 19:00 Co takiego można z niego odczytać? O co to wycie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p_e_o_w_i_e_c Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:01 don.kichote napisał: > Co takiego można z niego odczytać? > O co to wycie? Można złożyć i zrekonstruować lot do Smoleńska na oryginale! Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:05 p_e_o_w_i_e_c napisała: > Można złożyć i zrekonstruować lot do Smoleńska na oryginale! Nieee! Tyle to i ja wiem. Wiem też, można też złożyć go pod pałacem! Ale ja pytam czego ma dowieść? Przecież ta tłuszcze mówi o nim per. "dowód"!!? Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:08 don.kichote napisał: > > Nieee! Tyle to i ja wiem. Wiem też, można też złożyć go pod pałacem! > Ale ja pytam czego ma dowieść? > Przecież ta tłuszcze mówi o nim per. "dowód"!!? ===== Nie rozumiesz? Jest dowodem na to, że samoloty biorące udział w katastrofie ulegają rozbiciu! Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:11 don.kichote napisał: > p_e_o_w_i_e_c napisała: > > > Można złożyć i zrekonstruować lot do Smoleńska na oryginale! > > Nieee! Tyle to i ja wiem. Wiem też, można też złożyć go pod pałacem! > Ale ja pytam czego ma dowieść? > Przecież ta tłuszcze mówi o nim per. "dowód"!!? To się wpisuje w ich mantrę: Dowody zostały zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:19 Otóż wrak ma dowieść, że zakonnice nie zdążyły rozwlec go po wszystkich parafiach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:36 No toż był tu wczoraj wątek, że brakuje 20 t wraku :) Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:40 yoma napisała: > No toż był tu wczoraj wątek, że brakuje 20 t wraku :) Niestety paliwo nie zachowało się. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:03 Dowodem na to, że jednak doszło do katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:08 witek.bis napisał: > Dowodem na to, że jednak doszło do katastrofy. Znaczy, że jak leży sobie niezabezpieczony i to tam leży a nie u nas - w Polsce - to tego nie dowodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:16 Dopóki leży tam, a nie tu, nie jest dowodem namacalnym. Tutaj każdy niewierny Tomasz będzie mógł pomacać. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:03 Na winę Tuska. Można z niego odczytać, że Tusk jest winny katastrofy, bo nie zabrał wraku do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:10 Można go oddać wiernym a oni już go rozniosom po kraju jako wota i inne relkwie. Odpowiedz Link Zgłoś
h.c.baron Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:08 na świętość kanonizować Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:09 Kanonizować wrak? Odpowiedz Link Zgłoś
h.c.baron Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:14 to nie wrak to świętość już w Częstochowie fragment jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:15 h.c.baron napisał: > to nie wrak > to świętość > już w Częstochowie fragment jest:) Czego to ludziska nie przywleką do mojego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:17 Miej pretensje do Szwedów. To oni zaczęli przywlekając ze sobą potop i oblężenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:28 warka_strong napisał: > Miej pretensje do Szwedów. To oni zaczęli przywlekając ze sobą potop i oblężeni > e ;) > Zwykle ludzie zostawiają na Jasnej Górze coś w podzięce, czyżby zakonnica też chciała podziękować? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:39 p_e_o_w_i_e_c napisała: > warka_strong napisał: > > > Miej pretensje do Szwedów. To oni zaczęli przywlekając ze sobą potop i oblężenie ;) > > > > Zwykle ludzie zostawiają na Jasnej Górze coś w podzięce, czyżby zakonnica też chciała podziękować? Rany boskie... Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:42 wos9 napisała: > p_e_o_w_i_e_c napisała: > > > warka_strong napisał: > > > > > Miej pretensje do Szwedów. To oni zaczęli przywlekając ze sobą poto > p i oblężenie ;) > > > > > > > Zwykle ludzie zostawiają na Jasnej Górze coś w podzięce, czyżby zakonnica > też chciała podziękować? > > Rany boskie... Też od razu na to nie wpadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 20.01.11, 00:46 p_e_o_w_i_e_c napisała: > warka_strong napisał: > > > Miej pretensje do Szwedów. To oni zaczęli przywlekając ze sobą potop i ob > lężeni > > e ;) > > > > Zwykle ludzie zostawiają na Jasnej Górze coś w podzięce, czyżby zakonnica też c > hciała podziękować? Jezu! Ty nawet nie powinnaś tego sugerować:) Toż to grzech w najczystszej postaci! Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:16 Zatem jesteśmy świadkami narodzin kultu pogiętych blach! Historyczny zaiste moment. Odpowiedz Link Zgłoś
h.c.baron Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:20 pewnie tak ale proszę nie mieszaj mnie do tego. ja oddają kult swojej żonie,i ten jeden mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:23 Znaczy Ty za kultem Westy obstajesz? I blachy są dla Ciebie passe? Odpowiedz Link Zgłoś
h.c.baron Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:30 miejsce złomu jest w hucie. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:42 warka_strong napisał: > Zatem jesteśmy świadkami narodzin kultu pogiętych blach! Historyczny zaiste moment. > Raczej histEryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 20.01.11, 00:51 Akt historii zrodzony w rozhisteryzowanych głowach? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Wrak jest jednym z podstawowych dowodow, ktory 19.01.11, 19:10 moze wykazac, ze katastrofa nie nastapila lub nastapila na skutek zamachu terrorystycznego. Podobnie jak ciala ofiar, czyli protokoly sekcji zwlok oraz czarne skrzynki. Dlatego tez Rosjanie ich nam nie oddaja. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Wrak jest jednym z podstawowych dowodow, ktor 19.01.11, 19:13 kochamjaktusk napisał: > moze wykazac, ze katastrofa nie nastapila lub nastapila na skutek zamachu terro > rystycznego. Podobnie jak ciala ofiar, czyli protokoly sekcji zwlok oraz czarne > skrzynki. > Dlatego tez Rosjanie ich nam nie oddaja. Ciekawe dlaczego? Rosjanie nie oddali ciał? To kto leży na Wawelu? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wrak jest jednym z podstawowych dowodow, ktor 19.01.11, 19:15 Od dawna mówię, że Jarosław :) Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Wrak jest jednym z podstawowych dowodow, ktor 19.01.11, 19:18 To kto dziś był pokazany w Sejmie jako Jarosław? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wrak jest jednym z podstawowych dowodow, ktor 19.01.11, 19:28 Lech. Ja mam teorię, że oni się zamienili i to Jarosław poleciał i zginął. Dlatego też Lech rozrabia :) Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Wrak jest jednym z podstawowych dowodow, ktor 19.01.11, 19:31 A może był trzeci - ukryty -bliźniak? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wrak jest jednym z podstawowych dowodow, ktor 19.01.11, 19:34 A nie, nie mnóż bytów ponad potrzebę. Natomiast teoria o zamienieniu się jest spójna, trzyma się kupy i wiele wyjaśnia, choćby ostatnią rozmowę braci i modły Kaczora do Pałacu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Jasne, i Polacy to sprawdzili, kto naprawde lezy 19.01.11, 19:27 w tych trumnach? Przeciez, jak sie okazalo, nie bylo polskich prokuratorow obecnych przy sekcjach zwlok, bo przeciez Rosjanie mowia prawde, jak ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Jasne, i Polacy to sprawdzili, kto naprawde l 19.01.11, 19:29 kochamjaktusk napisał: > w tych trumnach? Przeciez, jak sie okazalo, nie bylo polskich prokuratorow obec > nych przy sekcjach zwlok, bo przeciez Rosjanie mowia prawde, jak ze wszystkim. Ulżyło mi, że na Wawelu leża kamienie. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Jasne, i Polacy to sprawdzili, kto naprawde l 19.01.11, 19:49 kochamjaktusk napisał: > w tych trumnach? Przeciez, jak sie okazalo, nie bylo polskich prokuratorow obec > nych przy sekcjach zwlok, bo przeciez Rosjanie mowia prawde, jak ze wszystkim. No to KTO leży na Wawelu? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Jasne, i Polacy to sprawdzili, kto naprawde l 19.01.11, 19:50 Jarosław :P Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Nie słuchałeś uważnie Pana Posła 19.01.11, 19:10 Przecież mówił, że trzeba sprawdzić kierunkowskazy, żarówki i klocki hamulcowe Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk A POmylone bydlatka rzna glupa na calego. 19.01.11, 19:12 Wszyscy na swiecie wiedza, dlaczego wrak samolotu jest jednym z najwazniejszych dowodow, a oni, takie zakochane w sobie wyksztalciuchy, tego nie wiedza. Oj wstyd, wstyd, bydlatka. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: A POmylone bydlatka rzna glupa na calego. 19.01.11, 19:14 kochamjaktusk napisał: > Wszyscy na swiecie wiedza, dlaczego wrak samolotu jest jednym z najwazniejszych > dowodow, a oni, takie zakochane w sobie wyksztalciuchy, tego nie wiedza. Oj ws > tyd, wstyd, bydlatka. W Polsce jest lepszym dowodem? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Nie, skad, w Chinach bylby najlepszym, albo w 19.01.11, 19:29 Korei Pln. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Oczywista oczywistość.Tam wszystko byłoby po myśli 19.01.11, 19:54 Jarosława. kochamjaktusk napisał: > Korei Pln. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A POmylone bydlatka rzna glupa na calego. 19.01.11, 19:15 Ale na co, na Boga? Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: A POmylone bydlatka rzna glupa na calego. 19.01.11, 19:20 yoma napisała: > Ale na co, na Boga? Wrak jest dowodem na: - sztuczną mgłę - bombę paliwowo-powietrzną ukrytą w latrynie przed lotniskiem - spaloną żarówkę na lotnisku - niesprawną radiolatarnię - istnienie drugiego tupolewa, tzn. wrak jest wrakiem tego drugiego, naszego zestrzelili, gdzie indziej - pole magnetyczne - inne nie wymienione powyżej piramidalne bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Na Boga to sie nie powoluj, POmylencu. 19.01.11, 19:35 A co, zabronisz? Lepiej powiedz, na co ma być ten dowód. A jak nie umiesz, to zadzwoń po wytyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
politykazzakulis Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:17 art. 239 Kodeksu karnego, przewiduje karę od trzech miesięcy do pięciu lat pozbawienia wolności dla tego, kto utrudnia postępowanie karne, pomagając sprawcy przestępstwa uniknąć odpowiedzialności karnej i m.in. zaciera ślady przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:19 A jak ty chcesz zatrzeć wrak, gumką myszką? Odpowiedz Link Zgłoś
politykazzakulis ZAMACH- słowo w RP zakazane 19.01.11, 19:26 yoma napisała: > A jak ty chcesz zatrzeć wrak, gumką myszką? Tego gumka nie zatrzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: ZAMACH- słowo w RP zakazane 19.01.11, 19:29 No i widzisz, jak się ładnie złapałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zamach na inteligencję nt 19.01.11, 19:36 nie szukaj inteligencji tam, gdzie jej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:31 Na działanie prawa grawitacji? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:35 vladexpat napisał: > Na działanie prawa grawitacji? Powtórzę się, ale dopytam: czy jak tam leży i dodatkowo był niszczony "siekierami" to już takim dowodem nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Rosjanie zniszczyli wrak, gdyz byl on dowodem, ze 19.01.11, 19:33 dokonali zamachu na s.p.Prezydenta. Ale nawet w takim stanie daloby sie dojsc do prawdy. Wystarczylo, zeby amerykanscy specjalisci go obejrzeli. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Rosjanie zniszczyli wrak, gdyz byl on dowodem 19.01.11, 19:35 kochamjaktusk napisał: > dokonali zamachu na s.p.Prezydenta. Ale nawet w takim stanie daloby sie dojsc d > o prawdy. > Wystarczylo, zeby amerykanscy specjalisci go obejrzeli. Nie wiedziałem, że Amerykanie mają doświadczenie w/s katastrof tupolewów. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c To ma być dowód, że tupolew nie spadł w Smoleńsku 19.01.11, 19:34 Tylko został zestrzelony, gdzie indziej (teoria znaleziona na psychiatryku24). Wrak w Smoleńsku, jest wrakiem drugiego tupolewa, który Ruscy rozbili. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: To ma być dowód, że tupolew nie spadł w Smole 19.01.11, 19:38 Super. To na jaki wuj ściągać ten drugi wrak? Peowiec, nie odpowiadaj, niech pisie odpowiedzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Mozna to samo co badając wrak samochodu przejechag 19.01.11, 19:35 o przez walec drogowy. Zresztą po co badać samolot w któtym zawinił człowiek, co udowodniono ponad wszelką wątpliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Mozna to samo co badając wrak samochodu przej 19.01.11, 19:38 zapijaczony_ryj napisał: > o przez walec drogowy. > Zresztą po co badać samolot w któtym zawinił człowiek, co udowodniono ponad wsz > elką wątpliwość! Raport o bombie w latrynie koło lotniska nie wspomina, więc ta opcja nie została wykluczona! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnycz.lowiek Nie wiesz,dziecię,że można"odczytać" wskazania 19.01.11, 19:42 don.kichote napisał: Co takiego można z niego odczytać? ---> przyrządów pokładowych, dowiedzieć się o usterkach, o stanie aktywności bądź dezaktywacji urządzeń samolotu a na przykład badając szyby - które pozwolił Tusk powybijać - można zbadać, czy na pokładzie był wybuch i jakiego typu lub to wykluczyć ... Zbłaźniłeś się tylko ... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Nie wiesz,dziecię,że można"odczytać" wskazani 19.01.11, 19:45 1normalnycz.lowiek napisał: > don.kichote napisał: Co takiego można z niego odczytać? > > ---> przyrządów pokładowych, dowiedzieć się o usterkach, o stanie aktywnośc > i bądź dezaktywacji urządzeń samolotu a na przykład badając szyby - które pozwo > lił Tusk powybijać - można zbadać, czy na pokładzie był wybuch i jakiego typu l > ub to wykluczyć ... > > Zbłaźniłeś się tylko ... > Był wybuch szaleństwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Nie wiesz,dziecię,że można"odczytać" wskazani 19.01.11, 19:48 zapijaczony_ryj napisał: > Był wybuch szaleństwa ! Wybuch i wybuch, oszołomy koniecznie chcą oczyścić Rosjan ze współudziału w tej katastrofie dowodząc, że Polacy podłożyli bombę w samolocie. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Nie wiesz,dziecię,że można"odczytać" wskazani 19.01.11, 19:57 p_e_o_w_i_e_c napisała: > zapijaczony_ryj napisał: > > > Był wybuch szaleństwa ! > > Wybuch i wybuch, oszołomy koniecznie chcą oczyścić Rosjan ze współudziału w tej > katastrofie dowodząc, że Polacy podłożyli bombę w samolocie. PiS to szaleńcy! Przestali się zajmować wizerunkowaniem naczelnego inaczej i sami się od niego m zarazili! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnycz.lowiek Ty,komuchu,już ledwo dwa wyrazy potrafisz pamiętać 19.01.11, 19:54 zapijaczony_ryj napisał: Był wybuch szaleństwa ! ---> z czyjejś wypowiedzi. Ale to i tak ci się poprawiło, bo dotąd pamiętałeś jeden: "słuchawka" Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Nie wiesz,dziecię,że można"odczytać" wskazani 19.01.11, 19:46 1normalnycz.lowiek napisał: > don.kichote napisał: Co takiego można z niego odczytać? > > ---> przyrządów pokładowych, dowiedzieć się o usterkach, o stanie aktywnośc > i bądź dezaktywacji urządzeń samolotu a na przykład badając szyby - które pozwo > lił Tusk powybijać - można zbadać, czy na pokładzie był wybuch i jakiego typu l > ub to wykluczyć ... Kto podłożył bombę? Prezydent? > Zbłaźniłeś się tylko ... > Odpowiedz Link Zgłoś
politykazzakulis Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:51 .....cyt."Dlaczego to takie ważne? Skrzydło tupolewa 154-go ma spory odkos do tyłu, który wynosi 41° przy kadłubie, i tylko trochę mniej, bo 37° na samej końcówce. Drzewo ześliznęłoby się po tak skośnej krawędzi, a gdyby wcześniej wgniotło blachy, lub rozerwało je nawet, to strefa zrywania poszycia przemieszczała by się na zewnątrz, w kierunku końcówki skrzydła, która powinna: - nie odpaść (bo niby dlaczego) - ewentualnie postrzępić się (jak miotła - przewody elektryczne!) W każdym wypadku drzewo wgniatające się w skrzydło zatrzymałoby się na skrzynce (kesonie) dźwigaru, który oczywiście nie ustąpiłby wobec drewienka. Tym samym po lądowaniu w lasku, i zderzeniach z drzewami, skrzydło byłoby - całe, choć trochę na końcu poszarpane - pozbawione krawędzi natarcia, ewentualnie aż do dźwigara, ale NIE DALEJ! A tu mamy skrzydło pocięte wzdłuż linii NAJWIĘKSZEGO oporu, i jeszcze do tego pogryzione, jak to była nie tuszka-wozduszka po lądowaniu na polanie, tylko łada nul-wośmaja po wjechaniu w latarnię. Ktoś tu próbował oszukać fizykę. Sprowadzajmy wraka i wszystkie szczątki do Krakowa, do analizy. Niech trafi najpierw do krakowiaków, nie do klichowiaków.” (freeyourmind.salon24.pl/269926,rekonstrukcja#comment_3845448) * picasaweb.google.com/Amlmtr/MWzNeJ# (cała galeria Amielina) * freeyourmind.salon24.pl/269333,oko-zaby ...." Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:54 politykazzakulis napisała: > .....cyt."Dlaczego to takie ważne? > > Skrzydło tupolewa 154-go ma spory odkos do tyłu, który wynosi 41° przy kadłubie > , i tylko trochę mniej, bo 37° na samej końcówce. Drzewo ześliznęłoby się po ta > k skośnej krawędzi Próbowałeś, czy tylko tak pieprzysz bez sensu? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 19:54 > A tu mamy skrzydło pocięte wzdłuż linii NAJWIĘKSZEGO oporu, i jeszcze do tego p > ogryzione, rotfl grizli? Niet, strieliali :D Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Na zamach 19.01.11, 19:53 Jako, że zamach to pewnik, więc kadłub to dowód. Czego tu jeszcze nie rozumiesz? T. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnycz.lowiek A więc mogłaś czuć się całkowicie bezpieczna! 19.01.11, 20:03 p_e_o_w_i_e_c napisała: Zamach na ludzką inteligencję ---> Nie mogłaś być "ich" celem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnycz.lowiek Sama pisałaś,że zamachiwali się na inteligencję 19.01.11, 20:20 p_e_o_w_i_e_c napisała: Oczywiście, bo nie padłem jego ofiarą ---> więc nie mogłaś być ich celem. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Którego fragmentu nie rozumiesz? 19.01.11, 20:21 Zamachy dzielą się na udane i nieudane. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: A więc mogłaś czuć się całkowicie bezpieczna! 19.01.11, 21:37 1normalnycz.lowiek napisał: > p_e_o_w_i_e_c napisała: Zamach na ludzką inteligencję > > ---> Nie mogłaś być "ich" celem! :) > Widzę że i Ty się uchowałeś! :-))) Jak się cieszę... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnycz.lowiek Ja wypuściłem flarę. p_e_o_w_i_e_c nie miała nawet 19.01.11, 22:38 don.kichote napisał: Widzę że i Ty się uchowałeś! :-))) ---> zastępczej. A tyle inteligencji zastępczych wyprodukowaliście ... Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Ja wypuściłem flarę. p_e_o_w_i_e_c nie miała 19.01.11, 22:54 A ta flara to z czego była? (skoro celem była inteligencja) Nie mów tylko że z "zastępczej" ale jak nie zastępcza to... (?) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Na zamach 19.01.11, 20:03 trevik napisał: > Jako, że zamach to pewnik, więc kadłub to dowód. Czego tu jeszcze nie rozumiesz > ? Nareszcie! Konkretna odpowiedź! Pozwolisz że dopytam: - zamach na co? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Na zamach 19.01.11, 20:27 > Pozwolisz że dopytam: - zamach na co? Właśnie się nad tym od pół roku zastanawiam, bo czytałem wiele teorii, ale wszystkie można zredukować do stwierdzenia: zamach na Polskę. W tym miejscu muszę się zatrzymać, bo nie wiem, jak mogę to wyjaśnić w szczegółach. Zwolennicy teorii zamachu są zbyt różnorodni aby można było ułożyć z tych twierdzeń cokolwiek sensownego, T. Odpowiedz Link Zgłoś
politykazzakulis art. 239 Kodeksu karnego 19.01.11, 19:59 art. 239 Kodeksu karnego, przewiduje karę od trzech miesięcy do pięciu lat pozbawienia wolności dla tego, kto utrudnia postępowanie karne, pomagając sprawcy przestępstwa uniknąć odpowiedzialności karnej i m.in. zaciera ślady przestępstwa. Niszczenie TU 154 to zacieranie przestępstwa czyli ....zamachu Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 20:13 Wrak jest źródłowym materiałem dowodowym. W posiadając ten materiał można potwierdzić stwierdzenie MAK, że na pokładzie nie doszło do wybuchu. Można potwierdzić opisany przez MAK mechanizm destrukcji kadłuba. To dla komisji Millera. Natomiast dla prokuratury będzie podstawą nie do weryfikacji twierdzenia MAKu ile do poczynienia własnych ustaleń w tym zakresie. Okoliczności które można stwierdzić badając wrak jest sporo zwłaszcza, że ostatnie działania pilotów przed upadkiem tylko w świetle wypowiedzi telewizyjnych ekspertów są na domniemaniami. Badając szczątki można potwierdzić zapisy czarnych skrzynek, prawidłowość działania instrumentów pokładowych itd, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 21:43 p.heniu napisał: > Wrak jest źródłowym materiałem dowodowym. W posiadając ten materiał można potwi > erdzić stwierdzenie MAK, że na pokładzie nie doszło do wybuchu. Można potwierdz > ić opisany przez MAK mechanizm destrukcji kadłuba. To dla komisji Millera. Nato > miast dla prokuratury będzie podstawą nie do weryfikacji twierdzenia MAKu ile d > o poczynienia własnych ustaleń w tym zakresie. Okoliczności które można stwierd > zić badając wrak jest sporo zwłaszcza, że ostatnie działania pilotów przed upad > kiem tylko w świetle wypowiedzi telewizyjnych ekspertów są na domniemaniami. Ba > dając szczątki można potwierdzić zapisy czarnych skrzynek, prawidłowość > działania instrumentów pokładowych itd, itp. > Jeśli uważasz, że może posłużyć do potwierdzenia tego co już wiemy to... czy nas na to stać? Czy nie lepiej te pieniądze odłożyć do NFZ-u na chemioterapię niestandardową np??? Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 22:14 Co wiemy? Miller stwierdził dzisiaj, że nie znamy przyczyny opóźnionej reakcji samolotu po komendzie odchodzimy. Powtórzę: samolotu, nie pilotów. To co wiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 22:44 p.heniu napisał: > Co wiemy? > > Miller stwierdził dzisiaj, że nie znamy przyczyny opóźnionej reakcji samolotu p > o komendzie odchodzimy. To się nazywa dyplomacja. Nie było reakcji samolotu, bo nie było reakcji pilotów! Jakoś po walnięciu w drzewo i ściągnięciu sterów przez pilota, samolot zareagował - aż do przeciągnięcia - prawie natychmiast! Zatem odchodzenie po komendzie "odchodzimy", możesz spokojnie między bajki włożyć. > Powtórzę: samolotu, nie pilotów. To co wiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 23:01 Nie wiemy czy to "odchodzimy" bylo rozkazem czy pytaniem.Wiele wskazuje ze tym dtugim.Pytanie: "odchodzimy?" po chwili"odchodzimy!"(tak odchodzimy w domysle) i tu nastapila reakcja pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 20.01.11, 19:20 Chyba, a przynajmniej słuchając Millera można mieć wrażenie, że masz nieaktualne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 20.01.11, 19:33 p.heniu napisał: > słuchając Millera można mieć wrażenie, że masz nieaktualn > e informacje. W tej sprawie, nie słucham polityków! Słucham fachowców, nie koniecznie związanych z politykami! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 19.01.11, 22:49 Bedzie fundamentem kaczoruskiej glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol wraki nie są zadnym dowodem dlatego 19.01.11, 23:02 w sledztwach prowadzonych na zachodzie rutynowo sie je niszczy juz w dniu katastrofy. rosjanie i tak sie z tym spoznili o pare dni. ale sam wiesz ze jeszcze troche brakuje im do standartów zachodnich. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: wraki nie są zadnym dowodem dlatego 19.01.11, 23:13 hordol napisała: > w sledztwach prowadzonych na zachodzie rutynowo sie je niszczy juz w dniu katas > trofy. > rosjanie i tak sie z tym spoznili o pare dni. ale sam wiesz ze jeszcze troche b > rakuje im do standartów zachodnich. Zamiast silić się na marnej jakości sarkazm, odpowiedz na pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: wraki nie są zadnym dowodem dlatego 20.01.11, 00:29 ano jakos tak dziwnie przyjęto na swiecie(tym na którym sie chetne tak zapatrujemy) ze wrak samolotu jest jednym z najwazniejszych elementów w sledztwie. tobie na szczescie udalo sie obalic ten falszywy aksjomat gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: wraki nie są zadnym dowodem dlatego 20.01.11, 00:39 hordol napisała: > ano jakos tak dziwnie przyjęto na swiecie(tym na którym sie chetne tak zapatruj > emy) ze wrak samolotu jest jednym z najwazniejszych elementów w sledztwie. > tobie na szczescie udalo sie obalic ten falszywy aksjomat > gratulacje Czy wrak w Polsce będzie miał więcej dowodów? Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: wraki nie są zadnym dowodem dlatego 20.01.11, 00:45 a kto w rosji ten wrak badał? rosjanie i tylko rosjanie. nikt nie powinien byc sędzia we własnej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: wraki nie są zadnym dowodem dlatego 20.01.11, 00:48 hordol napisała: > ano jakos tak dziwnie przyjęto na swiecie(tym na którym sie chetne tak zapatruj > emy) ze wrak samolotu jest jednym z najwazniejszych elementów w sledztwie. Tylko wtedy, gdy nie są znane przyczyny katastrofy! W tym przypadku, też był dowodem do chwili gdy ustalono ponad wszelką wątpliwość, że do ostatniej chwili lotu, czyli do momentu zderzenia z drzewem był sprawny! Wiem, wiem! Ustalili to "Ruscy"! - znaczy nieprawda! Powiem więcej; gdy potwierdzą to nie "Ruscy" ale też nie prawdziwi Polacy - z PiS-u - to też będzie niewiarygodne! Tak już macie(!!!) i z tego co wiem, to jest nieuleczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: wraki nie są zadnym dowodem dlatego 20.01.11, 00:54 "ponad wszelka wątpliwosc" to ustalono przyczyny katastrofory juz w pare godzin po fakcie. a potem rozpoczeto kompleksowe i precyzyjne dochodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnycz.lowiek Ogólny stan wraku świadczy wprost o winie Ruskich 20.01.11, 00:35 don.kichote napisał: Zamiast silić się na marnej jakości sarkazm, odpowiedz na pytanie! ---> oraz Tuska & Co. Tylko winni usiłują niszczyć dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: Ogólny stan wraku świadczy wprost o winie Rus 20.01.11, 00:40 Szkoda, że go bardziej nie zmasakrowali przy lądowaniu. Wtedy wina byłaby oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnycz.lowiek Chodzi o stan wraku w porównaniu do 10 kwietnia! 20.01.11, 00:55 p_e_o_w_i_e_c napisała: Szkoda, że go bardziej nie zmasakrowali przy lądowaniu. ---> Ale to za trudne dla lemingów wyuczonych na wkuwaniu, bez zrozumienia, tytułów ... Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Ogólny stan wraku świadczy wprost o winie Rus 20.01.11, 00:53 Tego się spodziewałem. Widać w tej flarze, wystrzeliłeś oryginalną - ile by jej nie było - zostając przy "zastępczej"! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnycz.lowiek Coś widzisz,ale nie rozumiesz co. 20.01.11, 00:57 don.kichote napisał: Tego się spodziewałem. ---> Gdybyś rzeczywiście się spodziewał, to potrafiłbyś cokolwiek sensownego odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 20.01.11, 00:10 1. Wrak nie może być dowodem na cokolwiek, to wiemy (próbki pobrane i zbadane - śladu podejrzanych chemikaliów nie było). 2. Wrzask wokół sprawy jest robiony nie dlatego, że to jakaś zdrada interesów Polski, tylko po to, by walczyć z rządem. 3. Przypuszczam, że Rosjanie pocięli wrak na kawałki po to, by uniemożliwić zrobienie z niego antyrosyjskiego sanktuarium, na co się zanosiło. Antyrosyjskiego per accidens, bo Jarosławowi Kaczyńskiemu nie chodzi tu o Rosjan (są mu obojętni), tylko o zdobycia narzędzia do zwalczania przeciwników politycznych. Rosjanie mają własne priorytety, inne niż J. Kaczyński, stąd konflikt interesów. Zastanawia, skąd tyle uwagi poświęconej tej akcji propagandowej. Może po to, by wziąć czynny udział w promocji akcji prezesa Kaczyńskiego? Przychodzi na myśl powiedzenie Dorna "oni są z nami, tylko jeszcze tego nie wiedzą"(może nieco inne słowa, ten sam sens). Może to tak... -- Pozdrowienia dla promotorów i fanów J.K., buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle Dowodem, że handel relikwiami ma przyszłość 20.01.11, 01:20 jeden kawałek ukradziony ze Smoleńska przez jakąś hienę już wmontowano w św. obrazek. Nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Dowodem, że handel relikwiami ma przyszłość 20.01.11, 17:47 Jeszcze sprowadzą kawałki, a co z nimi zrobią, będzie zależało wyłącznie od kalkulacji wyborczych. Najlepsze, być może, przed nami :) bul. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Nie widzę sensu 20.01.11, 18:44 Niby wrak ma być dowodem na to, że ruskie celowo sprowadzali pilotów po złej ścieżce? Co ma do tego wrak, jeśli wina jest ruskich kontrolerów? A jest na 100% bo sam panprezes na konferencji to powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: Dowodem(?) na co ma być wrak TU-154? 20.01.11, 19:42 Zderzenie odrzutowca z brzoza Odpowiedz Link Zgłoś