Dodaj do ulubionych

Trudno nie przyznać racji

11.02.11, 11:15

J.Palikotowi,który dokonał trafnego moim zdaniem podsumowania "radosnej twórczości" platformy i Donalda Tuska.
Lepiej późno niż wcale,nie winię Palikota za zmianę poglądów tudzież naszego haena,wszak wiadomo,że tylko krowa nie zmienia poglądów.

"Straszny smród bije od partii rządzącej".

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/321731,byly-polityk-po-straszny-smrod-bije-od-partii-rzadzacej.html
Obserwuj wątek
    • volupte01 Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 11:23
      Odkrycia neofity:-) pod publiczkę. Niewiele mu to pomoże.
      • contadore Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 11:25
        volupte01 napisał:

> Odkrycia neofity:-) pod publiczkę. Niewiele mu to pomoże.

Fakt,że świeżo nawrócony,ale ocena trafna.
        • ayran Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 11:33
          Ocena obiektywnie trafna, bo zgodna z twoją. Palikot ma rację, ale tylko wtedy, kiedy mówi źle o PO. Kiedy mówi źle o PiS, to bezczelnie kłamie.
          • contadore Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 11:42
            ayran napisał:

> Ocena obiektywnie trafna, bo zgodna z twoją. Palikot ma rację, ale tylko wtedy,
            > kiedy mówi źle o PO. Kiedy mówi źle o PiS, to bezczelnie kłamie.

Przypisujesz mi słowa,których ja nie powiedziałem.

PiS nie jest partią,którą ja bronię.Nie jestem jednak ortodoksyjnym przeciwnikiem PiS i nie posługuję się argumentami typu,pislamista,pisdak,pisdzielec itp.Dla mnie PiS jest takim samym przeciwnikiem politycznym jak platforma.

Nie zgadzam się ze wszystkim co Palikot mówi,jestem krytyczny wobec wielu jego ocen,ale w tym przypadku trafił w dziesiątkę.

• ayran Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 11:47
              ja ci nie przypisuję żadnych słów a jedynie opisuję twój sposób myślenia, tak jak go sobie mogę wyobrazić na podstawie twoich wpisów. Jeśli jestem w błędzie i potrafisz wykazać, że były takie przypadki, kiedy zgadzałeś się z Palikotem mówiącym źle o PiS (czy nawet szerzej - nie o PO), to z najwyższą przyjemnością przyznam ci rację a nawet przeproszę.
              • contadore Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 12:01
                ayran napisał:

> ja ci nie przypisuję żadnych słów a jedynie opisuję twój sposób myślenia, tak j
                > ak go sobie mogę wyobrazić na podstawie twoich wpisów. Jeśli jestem w błędzie i
                > potrafisz wykazać, że były takie przypadki, kiedy zgadzałeś się z Palikotem mó
                > wiącym źle o PiS (czy nawet szerzej - nie o PO), to z najwyższą przyjemnością p
                > rzyznam ci rację a nawet przeproszę.

Ja nie oczekuję żadnych przeprosin.Napisałem,że nie jestem zwolennikiem PiS i platformy w równym stopniu.

• ayran Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 13:09
                  W tej sprawie napisałeś, to co napisałes, a w innych piszesz to, co piszesz.
                  Trudno byś oczekiwał przeprosin w sytuacji, kiedy nie zrobiłeś tego, za co miały być.
                  • contadore Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 14:26
                    ayran napisał:

> W tej sprawie napisałeś, to co napisałes, a w innych piszesz to, co piszesz.
                    > Trudno byś oczekiwał przeprosin w sytuacji, kiedy nie zrobiłeś tego, za co miał
                    > y być.

Nie oczekuję Twoich przeprosin i nie mam zamiaru tłumaczyć się przed Tobą z moich sympatii politycznych.Jeżeli dalej chcesz mnie widzieć wśród zwolenników PiS a tylko przeciwników platformy,to jest to już Twój problem.

Platformę atakuję z prostego powodu,jest przy władzy i ma wpływ na wiele ważnych decyzji
                    gospodarczych i politycznych.

Do ataków na PiS jest na forum cała armia ortodoksów z rodziny platformy.

Z racji moich przekonań i opinii na temat otaczającego nas świata czyli z racji wyznawanego światopoglądu zdecydowanie nie jestem na ścieżce i kursie na,którym jest PiS.
                    Jeżeli jesteś tak "wiernym" czytelnikiem moich postów to powinneś to wiedzieć.
        • pis_da_deby Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 11:35
          contadore napisał:

> volupte01 napisał:
          >
          > > Odkrycia neofity:-) pod publiczkę. Niewiele mu to pomoże.
          >
          >
          > Fakt,że świeżo nawrócony,ale ocena trafna.

Jezeli te szesc punktow to faktycznie grzechy to z pewnoscia nie smiertelne.
          Nie beda mialy duzego wplywu na wyborcow.
          Sondaze to potwierdzaja.
          No a sondz Palikota...
          Szkoda mowic.
          Sam sie wypchnal na margines.
          • pis_da_deby Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 11:40
            pis_da_deby napisał:

> Sondaze to potwierdzaja.

www.polskatimes.pl/stronaglowna/367315,notowania-po-wciaz-slabe-platforma-zdecyduje-sie,id,t.html?cookie=1
      • l_zaraza_l Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 13:51
        volupte01 napisał:

> Odkrycia neofity:-) pod publiczkę. Niewiele mu to pomoże.

Surowa i, moim zdaniem, niesprawiedliwa ocena.
        Palikot jest politykiem, który (ciężko, co trzeba przyznać) pracuje nad zbudowaniem swojego ugrupowania. Każdy zwolennik (czy potencjalny zwolennik) jakiegokolwiek ugrupowania, jest publiczką, dla której politycy grają i śpiewają. Komorowski rzucający się na kolana przed każdym księdzem, Tusk biorący ślub przed wyborami, Schetyna potępiający opieszałość Tuska, Kaczyński miłujący komunistów i Rosjan - to wszystko aktorzy grający pod publiczkę.

Palikot nie jest neofitą. Swoje poglądy demonstrował, jasno i wyraźnie, jeszcze gdy był w PO. Tylko wtedy było to na rękę - gdzie nie wypadało Tuskowi, stawał Palikot, zbierał burę i było spoko.
        Palikot zachował się bardzo uczciwie - wyszedł z partii, w której nie mógł realizować swoich zamierzeń. Mógłby sobie tam wygodnie tkwić i pajacować za poselskie diety ale wolał działać zgodnie z sobą. Każdy tak by zrobił na jego miejscu. Przecież wielu z nas zmienia pracę właśnie dlatego, że w obecnej nie może się realizować, rozwijać lub nie zgadza się na sposób w jaki firma traktuje pracowników czy klientów. Palikot oddał legitymację poselską ponieważ uzyskał ją jako reprezentant PO. Nie można tego powiedzieć o innych politykach, wędrujących od ugrupowania do ugrupowania, wciąż z tym samym mandatem, uzyskanym gdy reprezentowali inne poglądy.
        Palikot się nie zmienił. To nasze widzenie Palikota uległo zmianie. Palikot wyśmiewający PiS, z ramienia PO, był cacy ale Palikot wyśmiewający PiS i PO, jest neofitą grającym pod publiczkę. A przecież nie robi nic innego niż wykazywanie spraw, które raziły go w PO, gdy w niej był i które były powodem jego odejścia.
        • volupte01 Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 14:01
          Nie moge sie zgodzić. Nie tak bardzo go razily te sprawy w PO, o które dzis pomawia a nie krytykuje. Co wtedy go bolalo to mówił np. obstrucja i walka z biurokracja w komisji PP. Narzekal na to , grozil odejsciem i to było zrozumiałe. Teraz natomiast do welu spraw sie zwyczajnie czepia , a nie krytykuje.
          • l_zaraza_l Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 14:26
            volupte01 napisał:

> Nie moge sie zgodzić. Nie tak bardzo go razily te sprawy w PO, o które dzis pom
            > awia a nie krytykuje. Co wtedy go bolalo to mówił np. obstrucja i walka z biuro
            > kracja w komisji PP. Narzekal na to , grozil odejsciem i to było zrozumiałe. Te
            > raz natomiast do welu spraw sie zwyczajnie czepia , a nie krytykuje.

Z pewnością oczekiwałabym nie tylko wypunktowania ale i uzasadnienia - wtedy bardziej widoczne byłoby, że to krytyka a nie strzelanie hasłami. Nie mniej, to właśnie hasła działają najlepiej bo kontekst ulatuje z pamięci. Nie wielu pamięta o co chodziło z wibratorem czy świńskim ryjem. Metodę strzelania hasłami stosują dokładnie wszystkie ugrupowania. Oczywiście, życzę Palikotowi, by staranniej i celniej używał haseł :)
    • ex.mila Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 11:29
      Palikot zrobił się tak żenujący, że jak sobie pomyślę, że przez chwilę go popierałam chcę się ze wstydu zapaść pod ziemię.
      • contadore Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 11:44
        ex.mila napisała:

> Palikot zrobił się tak żenujący, że jak sobie pomyślę, że przez chwilę go popie
        > rałam chcę się ze wstydu zapaść pod ziemię.

Najtrudniej jest być prorokiem we własnym kraju ?
      • boblebowsky Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 12:28
        ex.mila napisała:

> Palikot zrobił się tak żenujący, że jak sobie pomyślę, że przez chwilę go popie
        > rałam chcę się ze wstydu zapaść pod ziemię.

Z przykrością, ale muszę ci przyznać rację. Palikot nieuchronnie równa do marnej średniej całej opozycji.
    • volupte01 Re: Trudno nie przyznać racji 11.02.11, 11:43
      contadore napisał:

>
      > J.Palikotowi,który dokonał trafnego moim zdaniem podsumowania "radosnej twórczo
      > ści" platformy i Donalda Tuska.
      > Lepiej późno niż wcale,nie winię Palikota za zmianę poglądów tudzież naszego ha
      > ena,wszak wiadomo,że tylko krowa nie zmienia poglądów.
      >
      > "Straszny smród bije od partii rządzącej".
      >
      > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/321731,byly-polityk-po-straszny-smrod-bije-od-partii-rzadzacej.html

1. Jaka korupcja? Dęta afera.
      2. Metne to , ale kupowanie głosów? Mało mozliwe , bo jakos nikt tam nie wykazal , jak z tego byli ,,sprzedawcy " rozliczani.
      3.Głupota pojedyńczych posłów. W kazdej partii sa tacy.
      4.??? co ma na mysli?
      5.Tak krawiec kraje jak mu materiału staje. Fakt , PKP zaniedbane kosztem drog, ale nikt ostatniotyle ich nie budował.
      6. Moze i pic , ale wynikły z nieprzejednanej postawy UE ktora podwójnie liczy nam zobowiazanie państwa.
    • haen2010 Z Palikotem nie zawsze się zgadzam. 11.02.11, 11:58
      Hazardowa była dętą aferą, prowokacją CBA Kamińskiego. Drzewiecki był prawdziwym pasjonatem i chyba najlepszym od czasów Reczka ministrem sportu. W aferze maczał łapy Schetyna i chyba słusznie Tusk go wywalił. Co najmniej protegował swego kumpla z NZS na pozostanie w CBA.

Palikot nie pisze o manipulacji Tuska Smoleńskiem. Na to jeszcze przyjdzie czas. Czuć panikę tuskowych przed publikacją raportu.
      • pis_da_deby Re: Z Palikotem nie zawsze się zgadzam. 11.02.11, 12:01
        haen2010 napisał:

> . Czuć panikę tuskowych przed publikacją raportu.

W czym sie ta "panika" przejawia ?
        • haen2010 Re: Z Palikotem nie zawsze się zgadzam. 11.02.11, 12:19
          Piszę - czuć. Mam takie wrażenie, że publikacja prawdy będzie zabójcza dla postsolidarnościowych elit po całości. Łącznie z ich podporą - mafią watykańską. Inaczej by się tak nie bali. Boją się totalnej rozp.ierduchy i podsumowania co najmniej ostatnich pięciu lat jednej wielkiej negacji ich przydatności do kierowania państwem.
    • boblebowsky Trafne 11.02.11, 12:31
      ale chyba na poziomie pisiej opozycji i jakości argumentów jakich ta używa.

contadore napisał:

>
      > J.Palikotowi,który dokonał trafnego moim zdaniem podsumowania "radosnej twórczo
      > ści" platformy i Donalda Tuska.
      > Lepiej późno niż wcale,nie winię Palikota za zmianę poglądów tudzież naszego ha
      > ena,wszak wiadomo,że tylko krowa nie zmienia poglądów.
      >
      > "Straszny smród bije od partii rządzącej".

• ogniemi Coraz bardziej nie trawisz PO. Wypisz się. 11.02.11, 13:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka