Dodaj do ulubionych

Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńskiemu

16.02.11, 21:40
dwóch pomników jest uzasadnione?
Jeden za zasługi dla Polski, a drugi za katastrofę smoleńską.

Pani Marta Dubieniecka tłumaczy tą potrzebę w następujący sposób:
Mówię to jako córka i jako osoba kochająca Polskę – mojemu tacie za jego zasługi dla kraju, za jego wieloletnią, bezinteresowną pracę dla Rzeczpospolitej należy się jego własny pomnik, niezależny od katastrofy
Więcej
www.se.pl/wydarzenia/kraj/marta-kaczynska-mojemu-tacie-nalezy-sie-pomnik-za-zaslugi-dla-polski-maz-nie-bedzie-moim-pelnomocnik_171400.html
Obserwuj wątek
    • lackzadek Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 16.02.11, 21:42
      Magdusiu! Za swoje, za SWOJE!
      • bogumilka Pomnik 95 ofiar głupoty L.K. 17.02.11, 18:20
        Postawienie takiego, to popieram.
    • dr.krisk Oczywiście.... 16.02.11, 21:44
      W ogródku państwa Dubienieckich. Koło grilla.
    • ave.duce Niech sobie stawia, ile chce > za swoje i na swoim 16.02.11, 21:45
      I niech nie łże jak ... jak to kiedyś Dorn określił.
      • zapijaczony_ryj Re: Niech sobie stawia, ile chce > za swoje i 17.02.11, 14:57
        ave.duce napisała:

> I niech nie łże jak ... jak to kiedyś Dorn określił.

Latał co cztery dni Tupkiem na weekend w Helu, to i teraz by chciał za nasze
    • szwampuch58 Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 16.02.11, 21:48
      a te "zaslugi" raczyla wymienic?
      • porannakawa01 Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 16.02.11, 21:52
        Ale ten obelisk w kształcie gwałtownie odciętego fallusa?
        Podobnież to wszystko się bardzo szybko odbyło.
        Tylko dlaczego fallus?
        A ręka, noże noga?
        I co ten krzyżyk na tym fallusie?
        To była Nieznalska?
        Przedtem fallus na krzyżu a teraz krzyż na fallusie?
        Obrzydliwość?
        Dlaczego na takiej ohydzie zależy tym z PiSu?
        • x2468 Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 15:06
          To nie fallus to prztracona malpka.
    • scoutek Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 08:17
      tw_wielgus napisał:
      > Pani Marta Dubieniecka tłumaczy tą potrzebę w następujący sposób:
      > Mówię to jako córka i jako osoba kochająca Polskę – mojemu tacie za je
      > go zasługi dla kraju, za jego wieloletnią, bezinteresowną pracę dla Rzeczpospol
      > itej należy się jego własny pomnik, niezależny od katastrofy

> Więcej

a mojemu tacie??? przecież tyle zrobił dla Ojczyzny, tak samo bezinteresownie i przez wiele lat (chyba dłużej)?
      (wprawdzie jeszcze żyje, ale mozna zacząć myśleć perspektywicznie)
    • mowiono.mi.ze.to.on Oczywiście 17.02.11, 08:21
      2 warunki:
      - na terenie prywatnym Dubienieckiej-Smuniewskiej-Kaczyńskiej
      - za pieniądze Dubienieckiej-Smuniewskiej-Kaczyńskiej
    • wdajcz Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 08:31
    • prawieemeryt Re: Żeby krowa nie skrzypiała podczas dojenia. 17.02.11, 08:38
      Ale ta krowa skrzypi i mbedzie skrzypieć - chociaż to ona nas doji a nie my ją.
    • remik.bz Towarzyszu Wielgus- brzydko manipulujecie 17.02.11, 08:40
      tw_wielgus napisał:

> dwóch pomników jest uzasadnione?
      > Jeden za zasługi dla Polski, a drugi za katastrofę smoleńską.
      >
      > Pani Marta Dubieniecka tłumaczy tą potrzebę w następujący sposób:
      > Mówię to jako córka i jako osoba kochająca Polskę – mojemu tacie za je
      > go zasługi dla kraju, za jego wieloletnią, bezinteresowną pracę dla Rzeczpospol
      > itej należy się jego własny pomnik, niezależny od katastrofy

Paskudnie manipuleujecie Towarzyszu.
      Ale Wam się nie dziwie. Wasza opinia ma trafić do "mlodych, wykształconych, nowoczesnych Europejczyków", którzy nie umieją uzywać szarych komórek a opinie medialne uważają za własne.
      Wtyjaśniam tym "młodym, wykształconym......".
      Pani Marta mówi i JEDNYM pomniku dla Lecha Kaczyńskiego (niezaleznym od katastrofy).
      Drugi to pomnik WSZYSTKICH ofiar katastrofy.
      Towarzysz Wielgus wbrew faktom usiłuje Wam wmówić ,że ten drugi to tez pomnik Kaczyńskiego a nie wszystkich ofiar.
      Paskudna, wręcz drańska manipulacja.
      • mowiono.mi.ze.to.on Re: Towarzyszu Wielgus- brzydko manipulujecie 17.02.11, 08:45
        młodość i wykształcenie-oto podstawowy problem dla PiSdzielni.
        • mowiono.mi.ze.to.on aaa i jeszcze coś. 17.02.11, 08:46
          i nowoczesność.

Tak więc niech prym wiedzie starość, tępota i zacofanie.
          • remik.bz Nie masz racji 17.02.11, 08:58
            mowiono.mi.ze.to.on napisał:

> i nowoczesność.
            >
            > Tak więc niech prym wiedzie starość, tępota i zacofanie.

Nie zgadzam się z Toba.
            Niech prym wiedzie mądrość polegająca na zakupie mikrofali w Media Markt oraz wysłaniu SMS-a o treści "tak" na pytanie "czy Doda to pseudonim".
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie masz racji 17.02.11, 09:05
              To by oznaczało że tzw. obrońcy krzyża mieli jakąś mądrość.
              • remik.bz Re: Nie masz racji 17.02.11, 09:13
                obraza.uczuc.religijnych napisał:

> To by oznaczało że tzw. obrońcy krzyża mieli jakąś mądrość.

Pewnie, że mieli. Ale nie wynikającą z Twojego powyższego "rozumowania"

PS sorry, ze ośmielm się poprawić Twój błąd. Pisząc o obrońcach krzyża przez pomyłke uzyłeś określenia "tzw."
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie masz racji 17.02.11, 09:15
                  Nie nie, to tzw. obrońcy krzyża.
                  Tzw. obrońcy krzyża mają mądrość polegającą na wysyłaaniu smsów ze słowem "TAK" jako odpowiedź na pytanie "Czy Doda to pseudonim"
                  • nie_pis_mienny Re: Nie masz racji 17.02.11, 09:46
                    obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Tzw. obrońcy krzyża mają mądrość....

Tzw. obrońcy krzyża mają tzw. mądrość
                    ;-)
                    • ave.duce Re: Nie masz racji 17.02.11, 09:57
                      nie_pis_mienny napisał:

> obraza.uczuc.religijnych napisał:
                      >
                      > > Tzw. obrońcy krzyża mają mądrość....
                      >
                      > Tzw. obrońcy krzyża mają tzw. mądrość
                      > ;-)

Tzw. obrońcy tzw. krzyża mają tzw. mądrość ;)
      • ayran Re: Towarzyszu Wielgus- brzydko manipulujecie 17.02.11, 13:32
        remik.bz napisał:

> Pani Marta mówi i JEDNYM pomniku dla Lecha Kaczyńskiego (niezaleznym od katastr
        > ofy).
        > Drugi to pomnik WSZYSTKICH ofiar katastrofy.

Pani Marta mówi (w zapisie Superexpressu):
        mojemu tacie za jego zasługi dla kraju, za jego wieloletnią, bezinteresowną pracę dla Rzeczpospolitej należy się jego własny pomnik, niezależny od katastrofy

www.se.pl/wydarzenia/kraj/marta-kaczynska-mojemu-tacie-nalezy-sie-pomnik-za-zaslugi-dla-polski-maz-nie-bedzie-moim-pelnomocnik_171400.html
        Jeśli ty na podstawie tego zdania wiesz, że chodzi o pomnik niezależny od pomnika dla wszystkich ofiar katastrofy, to gratuluję umiejętności rozumienia pani Marty bez słów. Z samego tekstu nie wynika, że drugi pomnik ma być dla wszystkich a nei dla samego Lecha Kaczyńskiego (w roli ofiary katastrofy a nie bohatera Rzeczypsopolitej).
        • remik.bz Re: Towarzyszu Wielgus- brzydko manipulujecie 17.02.11, 13:50
          ayran napisał:

>>
          >
          > Pani Marta mówi (w zapisie Superexpressu):
          > mojemu tacie za jego zasługi dla kraju, za jego wieloletnią, bezinteresowną
          > pracę dla Rzeczpospolitej należy się jego własny pomnik, niezależny od katastro
          > fy

>
          >> Jeśli ty na podstawie tego zdania wiesz, że chodzi o pomnik niezależny od pomni
          > ka dla wszystkich ofiar katastrofy, to gratuluję umiejętności rozumienia pani M
          > arty bez słów. Z samego tekstu nie wynika, że drugi pomnik ma być dla wszystkic
          > h a nei dla samego Lecha Kaczyńskiego (w roli ofiary katastrofy a nie bohatera
          > Rzeczypsopolitej).

Ja nie zamierzam zajmować się interpretacją literalną tego stwierdzenia, bo dojdziemy do absurdu. Chodzi o intencje mówiącego. Jak wiesz nawet prawo UE odchodzi od literalnych interpretacji paragrafów. Ważniejsze od zapisów są intencje.(nawiasem stosując literalna interpretację wielu młodych, nowoczesnych "Europejczyków "uznało fałszywie ,że J. Kaczyński nie zna hymnu Polski)
          Cała dyskusja społeczna o pomniku to zawsze była dyskusja o pomniku wszystkich ofiar.
          Nie wyobrażam sobie aby ktokolwiek z rodziny jakiejkolwiek ofiary taki pomnik uważał za wyłącznie "swój".
          Słowa Pani Marty o oddzielnym pomniku dla Ojca ( a więc wyłącznie dla ojca) i to nie za katastrofę potwierdzają moją hipotezę.
          Alternatywa , którą sugerujesz jest jedna: Pani Marta mówiąc o pomniku ofiar miała na myśli wyłącznie swego ojca , a w nosie miała inne ofiary.
          To bardzo krzywdząca hipoteza i wymagałaby mocnych dowodów z Twojej strony.
          Ja słowa Pani Marty odbieram tak jak moim zdaniem powinien odbierać każdy niezacietrzewiony politycznie człowiek: dwa pomniki. Jeden dla ojca za "całokształt", drugi dla wszystkich ofiar katastrofy.
          >
          >
          • ayran Re: Towarzyszu Wielgus- brzydko manipulujecie 17.02.11, 14:32
            remik.bz napisał:

> Cała dyskusja społeczna o pomniku to zawsze była dyskusja o pomniku wszystkich
            > ofiar.
            Nieprawda.

> Nie wyobrażam sobie aby ktokolwiek z rodziny jakiejkolwiek ofiary taki pomnik u
            > ważał za wyłącznie "swój".

To sprawa twojej wyobraźni. Ja sobie wyobrażam. I to może nie tyle panią Martę, ile przede wszystkim pana Jarosława. Wiele jego wypowiedzi wskazuje na taki sposób myślenia.
    • allspice Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 09:00
      >bezinteresowną pracę dla Rzeczpospolitej<

Nie brał pensji za swoją działalność zawodową? A z pomnikami poczekajmy na ocenę
      historii i następnego pokolenia.
      • remik.bz Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 09:09

allspice napisała:

> >bezinteresowną pracę dla Rzeczpospolitej<
        >
        > Nie brał pensji za swoją działalność zawodową?

Moim zdaniem Pani Marta ma na mysli nie tylko działalnośc zawodową (prezes NIK, prezydent Warszawy, prezydent Polski), ale również jego pracę dla kraju w czasch "komuny" i w czasach "demokracji" ( gdy nie był "urzędnikiem") oraz działalnośc jako naukowca .

A z pomnikami poczekajmy na ocen
        > ę
        > historii i następnego pokolenia.

Mozna poczekać , mozna stawiać i teraz. To zależy od naszej woli.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 09:13
          Przybliż nam działalność pana Kaczyńskiego jako naukowca.
        • trydzyk Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 09:14
          > oraz działalnośc jako naukowca .

Hmm, a moglbys cos wiecej napisac o naukowych dokonaniach L. Kaczynskiego?

F.
          • remik.bz Odsyłam do wikipedii 17.02.11, 09:21
            trydzyk napisał:

> > oraz działalnośc jako naukowca .
            >
            > Hmm, a moglbys cos wiecej napisac o naukowych dokonaniach L. Kaczynskiego?
            >
            > F.

Poszperajcie sami (dotyczy również Obrazy). Możecie zacząć od wikipedii.
            A potem spytajcie ludzi z Uniwersytetu Gdańskiego i Uniwersytetu Kardydanła Stefana Wyszyńskiego.
            • dr.krisk Re: Odsyłam do wikipedii 17.02.11, 09:28
              Hmm.. piszą tylko o jednym doktorancie :)))
              Dlaczego dorobek naukowy Lecha Kaczyńskiego jest tak głęboko skrywany?
              • woda_woda L. Kaczyński nie miał dorobku naukowego. 17.02.11, 09:29
                dr.krisk napisał:

> Hmm.. piszą tylko o jednym doktorancie :)))
                > Dlaczego dorobek naukowy Lecha Kaczyńskiego jest tak głęboko skrywany?

Pewnie dlatego :)
                • dr.krisk Re: L. Kaczyński nie miał dorobku naukowego. 17.02.11, 09:31
                  Albo dorobek naukowy w formie manuskryptów, gawęd korytarzowych i opowieści przy herbatce....
                  Jeżeli pozostałe dokonania L.K. są równie wybitne, to zastanowiłbym się nad pomnikiem...
                  • woda_woda Re: L. Kaczyński nie miał dorobku naukowego. 17.02.11, 09:35
                    Trzeba wziąć również pod uwagę, że remik.bz nie wie, co to jest dorobek naukowy.

A w kwestii pomnika - jeśli ktoś chce, nie sobie stawia, niech zbiera po ludziach pieniądze i walczy o lolkalizację. Wolny kraj :)
                    • remik.bz Nie doceniłem Przeciwnika 17.02.11, 12:40
                      Nie doceniłem Was, Szanowni Przeciwnicy.
                      Moja wina- mam za swoje.
                      Sprytnie zeszliście z głównego tematu dyskusji- bardzo dla Was niewygodnego - na inny temat (dyskusja na temat "dorobek naukowy jako taki" ). I ja dałem się w to wciągnąć . Wyrazy uznania.
                      A teraz uprzejmie proszę o powrót do głównego tematu : czy Pani Marta mówiła o dwóch pomnikach dla ojca czy o jednym dla ojca, drugim dla wszystkich ofiar katastrofy ?
                      • wos9 P.Marta mówiła o oddzielnym pomniku swojego ojca. 17.02.11, 13:09
                        Ja się z nią absolutnie nie zgadzam, bo tych szczególnych osiągnięć Lecha Kaczyńskiego jakoś nie widzę.

remik.bz napisał:

> Nie doceniłem Was, Szanowni Przeciwnicy.
                        > Moja wina- mam za swoje.
                        > Sprytnie zeszliście z głównego tematu dyskusji- bardzo dla Was niewygodnego - n
                        > a inny temat (dyskusja na temat "dorobek naukowy jako taki" ). I ja dałem się w
                        > to wciągnąć . Wyrazy uznania.
                        > A teraz uprzejmie proszę o powrót do głównego tematu : czy Pani Marta mówiła o
                        > dwóch pomnikach dla ojca czy o jednym dla ojca, drugim dla wszystkich ofiar kat
                        > astrofy ?
                        • remik.bz Re: P.Marta mówiła o oddzielnym pomniku swojego o 17.02.11, 13:38
                          wos9 napisała:

> Ja się z nią absolutnie nie zgadzam, bo tych szczególnych osiągnięć Lecha Kaczy
                          > ńskiego jakoś nie widzę.

To Twoje zdanie, OK. Ja mam przeciwne.
                          Ale nie w tym problem.
                          Ja zwróciłem uwagę na manipulacje załozyciela wątku -Towarzysza.
                          Pytał o "dwa pomniki Lecha Kaczyńskiego".
                          W ten sposób zasugerował, że pomnik ofiar katastrofy to też pomnik Kaczyńskiego.
                          A to po prostu nieprawda.
                          Pani Marta mówiła o "pomniku ofiar" i dodatkowo o "pomniku Lecha Kaczyńskiego".
                          A to nie to samo co "dwa pomniki Lecha Kaczyńskiego"
                          • ayran Re: P.Marta mówiła o oddzielnym pomniku swojego o 17.02.11, 13:40
                            A w gdzie wyczytałeś, że pani Marta mówiła o jakimkolwiek pomniku ofiar katastrofy innych niż Lech Kaczyński?
                            • remik.bz Takie sugestie to pospolite draństwo. 17.02.11, 14:07
                              ayran napisał:

> A w gdzie wyczytałeś, że pani Marta mówiła o jakimkolwiek pomniku ofiar katastr
                              > ofy innych niż Lech Kaczyński?

Cała Polska dyskutuje o pomniku wszystkich ofiar, a tylko Pani Marta ma wnosie inne ofiary poza ojcem- tak ?
                              Wiesz, rozumiem, ze mozna byc przeciwnikiem PiS-u, nie lubić Kaczyńskich , ale trzeba miec chociaż odrobinę poczucia przyzwoitosci.
                              Czytając takie posty jak Twój wiem, ze przeciwnicy PiS-u (za wyjątkiem zwolenników PJN) tej przyzwoitości nie mają. Cieszę się, ze nie należę do tej waszej grupy i "chroń mnie Panie od tego, abym kiedyś do Was dołaczył".
                              • ayran Re: Takie sugestie to pospolite draństwo. 17.02.11, 14:28
                                Zatrzymajmy się przez chwilę. Dopiero co twierdziłeś, że pani Marta mówiła o pomnniku dla wszystkiuch ofiar. Zapytany o to, w którym miejscu jej wypowiedzi padło takie stwierdzenie, zamiast odpowiedzieć, zacząłeś odsądzać mnie od czci i wiary. Czyli -0 jak rozumiem - przyznajesz, że o niczym takim nie mówiła. Sugestia, jakoby pani Marta miała w nosie inne ofiary, pochodzi od ciebie a nie ode mnie, a w tej sytuacji zarzucanie mi braku przyzwoitości jest zwykłą (i twoją) bezczelnością. W związku z tym przyłączam się do twojego życzenia - nigdy do mnie (czy do "nas" - kogokolwiek miałbyś na myśli) nie dołączaj.
                              • sclavus Re: Takie sugestie to pospolite draństwo. 17.02.11, 15:10
                                Cała Polska dyskutuje o pomniku wszystkich ofiar...
                                Porąbało cię???
                                Jaka cała Polska??? (chyba, że dla ciebie PiS, to cała Polska)
                                Moim skromniutkim zdaniem, katastrofa lotnicza, wynikła z głupoty, brawury i egoizmu, nie jest w najmniejszym stopniu (i nie powinna być!) powodem do stawiania jakiegokolwiek pomnika
                          • sclavus Re: P.Marta mówiła o oddzielnym pomniku swojego o 17.02.11, 15:05
                            Marta Kaczyńska mówiła o jednym pomniku za wybitne i bezinteresowne zasługi ojca dla Rzeczypospolitej (więc żadnego pomnika bo to zwyka projekcja nieodrodnej córci tatusia)
                            ... i, ponieważ jest przekonana, że to był zamach, chce drugiego pomnika dla ofiary zamachu (tu bym się zgodził - dla ofiary - tak, zamachu - nie. W sumie więc, drugiego pomnika też nie!!)
                            • wos9 Re: P.Marta mówiła o oddzielnym pomniku swojego o 17.02.11, 20:01
                              sclavus napisał:

> Marta Kaczyńska mówiła o jednym pomniku za wybitne i bezinteresowne zasługi ojc
                              > a dla Rzeczypospolitej (więc żadnego pomnika bo to zwyka projekcja nieodrodnej córci tatusia)
                              > ... i, ponieważ jest przekonana, że to był zamach, chce drugiego pomnika dla ofiary zamachu (tu bym się zgodził - dla ofiary - tak, zamachu - nie. W sumie więc, drugiego pomnika też nie!!)

Wybitne i bezinteresowne zasługi...
                      • ayran Re: Nie doceniłem Przeciwnika 17.02.11, 13:38
                        remik.bz napisał:

> A teraz uprzejmie proszę o powrót do głównego tematu : czy Pani Marta mówiła o
                        > dwóch pomnikach dla ojca czy o jednym dla ojca, drugim dla wszystkich ofiar kat
                        > astrofy ?

Ależ bardzo proszę. Pani Marta mówiła o pomniku dla ojca, nie mówiąc nic o pomniku dla wszystkich ofiar katastrofy, a jedynie, że ojcu nalezy się pomnik za dokonania, niezależnia od katastrofy. Może to oznaczać, że nalkeży mu się też drugi pomnik - tym razem jakio ofiary katastrofy. O innych ofiarach pani Marta nie powiedziała słowa.
                        • remik.bz Re: Nie doceniłem Przeciwnika 17.02.11, 13:56
                          ayran napisał:

>>
                          >
                          > Ależ bardzo proszę. Pani Marta mówiła o pomniku dla ojca, nie mówiąc nic o pomn
                          > iku dla wszystkich ofiar katastrofy, a jedynie, że ojcu nalezy się pomnik za d
                          > okonania, niezależnia od katastrofy. Może to oznaczać, że nalkeży mu się też dr
                          > ugi pomnik - tym razem jakio ofiary katastrofy. O innych ofiarach pani Marta ni
                          > e powiedziała słowa.

Ale moze to tez oznaczać i moim zdaniem oznacza, że drugi pomnik będzie pomnikiem wszystkich ofiar ( a więc i jej ojca).
                          Wiesz co Ayran, trzeba naprawdę olbrzymiej dawki złej woli, zwyczajnego braku przyzwoitości , aby tak paskudnie traktować Pania Martę.
                          Skojarzenai z traktowaniem jej matki same się nasuwaja.
                          Cała Polska dyskutuje o pomniku ofiar a jedynie Pani Marta chce ten pomnk ofiar traktować jako pomnik wyłącznie ojca- tak ?
                          Naprawdę w to wierzysz?
                          >
                          >
                          >
                          • ayran Re: Nie doceniłem Przeciwnika 17.02.11, 14:29
                            Ja wyłącznie odnoszę się do tego, co napisałeś. Twierdzenie, ża pani Dubieniecka mówiła cokolwiek o pomniku dla wszystkich ofiar jest zwyczajnie niezgodne z prawdą. Ot i wszystko. Nie zajmuje mnie to, czego ona chce a czego nie chce, tylko tym co powiedziała, a co z tej wypowiedzi zrobiłeś ty.
                            • remik.bz Re: Nie doceniłem Przeciwnika 17.02.11, 14:49
                              ayran napisał:

> Ja wyłącznie odnoszę się do tego, co napisałeś. Twierdzenie, ża pani Dubienieck
                              > a mówiła cokolwiek o pomniku dla wszystkich ofiar jest zwyczajnie niezgodne z p
                              > rawdą. Ot i wszystko. Nie zajmuje mnie to, czego ona chce a czego nie chce, tyl
                              > ko tym co powiedziała, a co z tej wypowiedzi zrobiłeś ty.

A co z tej wypowiedzi Pani Marty zrobił ktoś od Was - Towarzysz Wielgus? Manipulacja to skromne określenie.
                              Macie wyjątkowa zdolnoiść do odwracania kota ogonem. Towarzysz napisał cos paskudnego. Ja powiedziałem, że to jest zło.
                              A Ty czepiasz się szczegółow moje wypowiedzi . W ten sposób z premedytacją odwracasz uwagę od zła, które "stworzył" Towarzysz.
                              I doskonale o tym wiesz.
                              Jesli wypowiedź kogoś w Was jest zła , ale "wasza" to jest OK. A jesli ktoś ma inne zdanie to najlepiej czepiać się nieistotnych elementów , aby odwrócić uwagę od spraw podstawowych, od głównego tematu dyskusji.
                              Ja nigdy do Was nie dołaczę , bo takie metody mnie zwyczajnie oburzają.
                              Akle dla Was każdy środek jest dobry w osiągnięciu celu (np dokopanie Pani Marcie, PiS-owi)
                              • ayran Re: Nie doceniłem Przeciwnika 17.02.11, 14:57
                                Mówiąc ściśle, zarówno ty, jak i autor wątku, zinterpretowaliście wypowiedź pani Dubienieckiej w sposób rozszerzający. Ty - twierdząc jakoby winykało z niej, że wypowiedziała się za postawieniem pomnika wszystkim ofiarom katastrofy, choć tego nie zrobiła, autor wątku, że oczekuje dwóch pomników dla Lecha Kaczyńskiego, każdego z innego powodu.

Na twoje nieprawdziwe twierdzenie, że zawsze, kiedy mowa o pomniku, to mowa jest o pomniku wszystki ofiar odpowiem, że z całą pewnością nie znajdziesz ani jednej wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego, w której formułowałby on oczekiwanie, że należy postawić pomnik wszystkich ofiar. Powtarzam - ani jednej. Masz ułatwione zadanie - wskazując choć jedną jedyną wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego o takim znaczeniu, zdezawuujesz ostatecznie moje kategoryczne stwierdzenie i wykażesz, że jestem kłamcą. Życzę powodzenia.
                                • remik.bz Re: Nie doceniłem Przeciwnika 17.02.11, 19:53
                                  ayran napisał:

> Mówiąc ściśle, zarówno ty, jak i autor wątku, zinterpretowaliście wypowiedź pan
                                  > i Dubienieckiej w sposób rozszerzający.

Nie porównuj mnie z Towarzyszem. On to co zrobił zrobił z całkowita premedytacją, wywołał watek, chciał stworzyć wrażenie,ze pani Marta robi cos brzydkiego moralnie, lub cos durnowatego. Podobnie wysmiewano jej matke, gdy poprawiała męzowi krawat (taki obciach na całą Europe).
                                  Ja tylko próbowałem wykazac cos oczywistego- ze założyciel watku paskudnie manipuluje.
                                  Faktycznie, masz rację, z logicznego punktu widzenia nadinterpretowałem.
                                  Ale moja nadinterpretacja w stosunku do nadinterpretacji Towarzysza, ma sie tak jak (porónując np cos z kodeksu drogowego) jazda 200 km/godz w terenie zabudowanym z uzyciem sygnału dźwiekowego (zakladamy ,ze tam nie wolno) aby otrzeźwic tego pirata.
                                  A Ty zachowujesz się jak ktos, kto mowi- złamałes prawo , bo uzyłes sygnału(pomijając sprawę pirata).

> Na twoje nieprawdziwe twierdzenie, że zawsze, kiedy mowa o pomniku, to mowa jes
                                  > t o pomniku wszystki ofiar odpowiem, że z całą pewnością nie znajdziesz ani
                                  > jednej
                                  wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego, w której formułowałby on oczeki
                                  > wanie, że należy postawić pomnik wszystkich ofiar. Powtarzam - [b]ani jednej[/
                                  > b]. Masz ułatwione zadanie - wskazując choć jedną jedyną wypowiedź Jarosława Ka
                                  > czyńskiego o takim znaczeniu, zdezawuujesz ostatecznie moje kategoryczne stwier
                                  > dzenie i wykażesz, że jestem kłamcą. Życzę powodzenia.

OK zmodyfikuje swe stwierdzenie. Jestem pewien, ze wielu ludzi mówiąc o pomnku różne rzeczy ma na mysli.
                                  Mój sasiad np uważa,że pomnik powinien byc dla 95 ofiar z pominięciem "Kaczora , który kazał lądowac".
                                  Gdy stwierdziłem,ze Ruskie uznały,ze winni sa piloci powiedział"no to pilotów tez z tego pomnika wywalmy"
                                  Masz rację, nie kazdy myśląc o pomniku mysli o wszystkich ofiarach.
                              • sclavus Re: Nie doceniłem Przeciwnika 17.02.11, 15:14
                                Zauważyłeś, co Dubieniecka powiedziała pomimo, że nie powiedziała... a nie zauważyłeś, jak bardzo jesteś odosobniony w swoim zauważaniu
                                • remik.bz Re: Nie doceniłem Przeciwnika 17.02.11, 19:36
                                  clavus napisał:

> Zauważyłeś, co Dubieniecka powiedziała pomimo, że nie powiedziała... a nie zauw
                                  > ażyłeś, jak bardzo jesteś odosobniony w swoim zauważaniu

Gdzie jestem odosobniony? Może na tym forum? Jeśli to miałeś na myśli, to chciałoby sie powiedzieć "tez mi nowina" !
                          • wos9 Re: Nie doceniłem Przeciwnika 17.02.11, 20:15
                            remik.bz napisał:

> Wiesz co Ayran, trzeba naprawdę olbrzymiej dawki złej woli, zwyczajnego braku p
                            > rzyzwoitości , aby tak paskudnie traktować Pania Martę.
                            > Skojarzenai z traktowaniem jej matki same się nasuwaja.

Najniegodziwiej Panią Marię (zresztą Jej męża też) potraktował Rydzyk!
                      • dr.krisk Bardzo nam przykro.... 17.02.11, 20:24
                        remik.bz napisał:

> Sprytnie zeszliście z głównego tematu dyskusji- bardzo dla Was niewygodnego
                        A co tu jest dla mnie "niewygodnego"???? I to jeszcze "bardzo"????
                        Po prostu chciałbym wreszcie się dowiedzieć, jakie to osiągnięcia miał Lech Kaczyński jako naukowiec. A ty odsyłasz mnie do Wikipedii, a potem każesz pytać po uczelnianych korytarzach.
                        I kto tu unika odpowiedzi?
                        • remik.bz Załóż nowy wątek 18.02.11, 09:08
                          Jesteś zbyt inteligentnym facetem, więc "nie rżnij głupa"

Dyskusja w tym watku jest na temat "dwóch pomników Lecha Kaczyńskiego". Taki wątek założył Towarzysz.
                          Ja uznałem to za drańską manipulacje.
                          Ty zamiast odnieść się do problemu manipulacji Towarzysza zmieniasz temat dyskusji.
                          Jest to typowa metoda dla kogoś, kto w głównym temacie nie ma nic do powiedzenia, lub prawda jest dla niego nie do przyjecia.
                          Jesli chcesz dyskutowac o dorobku naukowym Lecha Kaczyńskiego, to załóż nowy watek.
                          Ja niepotrzebnie dałem się nabrać na Wasze numery.
                          No cóż, naiwny jestem i czasami pod wpływem emocji daję się wpuści w kanał.
                          Miej satysfakcję, udało Ci się skutecznie odwrócić uwagę od problemu manipulacji czyli od "dwóch pomników".
                          Moje gratulacje Doktorze.
                          PS dla mnie odwrócenie uwagi od tematu dyskusji to zadna satysfakcja, ale znam zycie i wiem,ze niektórzy moga z czegoś takiego czerpać zadowolenie.
        • dr.krisk Mam wielka prośbę.... 17.02.11, 09:17
          remik.bz napisał:

> działalnośc jako naukowca .
          Ja bym bardzo prosił aby podać jakiekolwiek osiągnięcia naukowe Lecha Kaczyńskiego. Bo jakoś w tej kwestii trudno o konkrety (książki, publikacje, wypromowani doktorzy...).
          • remik.bz Pytaj na UG i UKSW 17.02.11, 09:25
            dr.krisk napisał:

> remik.bz napisał:
            >
            > > działalnośc jako naukowca .
            > Ja bym bardzo prosił aby podać jakiekolwiek osiągnięcia naukowe Lecha Kaczyński
            > ego. Bo jakoś w tej kwestii trudno o konkrety (książki, publikacje, wypromowani
            > doktorzy...).

Możesz też skorzystać z wikipedii, chociaż to bardzo ubogie źródło informacji
            • dr.krisk Chyba żartujesz.... 17.02.11, 09:29
              Od kiedy to o dorobek naukowy trzeba pytać po uczelniach???? Czyżby Lech Kaczyński nieczego poważnego nie opublikował?
            • wujaszek_joe Re: Pytaj na UG i UKSW 17.02.11, 09:32
              śmiało, przedstaw nam naukowe osiągnięcia Lecha Kaczyńskiego :)
              • dr.krisk No chyba, że o to chodzi... 17.02.11, 09:35
                republika.pl/blog_fh_3739879/4690500/tr/informacja.gif
                • obraza.uczuc.religijnych Re: No chyba, że o to chodzi... 17.02.11, 09:49
                  Czyli to jeden z wybitniejszych polskich naukowców.
                  • dr.krisk Najwybitniejszy!!! 17.02.11, 09:53
                    Takie matołki jak ja, żeby zostać profesorem nadzwyczajnym muszą oprócz habilitacji wykazać się liczącym się dorobkiem publikacyjnym, działalnością w stowarzyszeniach naukowych, osiągnięciami dydaktycznymi, itp, itd.
                    A tu masz - za samo istnienie Mamrotek został profesorem uczelnianym....
                    • ave.duce Re: Najwybitniejszy!!! 17.02.11, 09:59
                      Zazdrościsz temu Wielkiemu NaukowcU i tyle ;)
                      • dr.krisk Nie da się ukryć.... 17.02.11, 10:48
                        Też bym tak chciał..... Bez mozołu, obliczeń, pisania po angielsku nudnych artykułów, znoszenia złośliwych uwag native speakerów, ambitnych recenzentów, pocenia się na konferencjach podczas prezentacji w nieojczystym języku.....
                        A tu voila' - bez wysiłku i już profesor uczelniany. O habilitacji już nie wspomnę....
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: No chyba, że o to chodzi... 17.02.11, 10:04
                    Takie profesory jak pan Kaczyński blokują potem karierę np. zdolnemu panu Migalskiemu.
                    • ave.duce Re: No chyba, że o to chodzi... 17.02.11, 10:54
                      TE już nie blokują ;)
            • sclavus Re: Pytaj na UG i UKSW 17.02.11, 15:16
              Widać na tyle ubogie, że o jego osiągnięciach, nie ma najmniejszej wzmianki...
              Najmniejszej!!!
        • allspice Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 09:29
          >Mozna poczekać , mozna stawiać i teraz. To zależy od naszej woli. <

Mozna stawiać w swoim ogródku,podobnie,jak skrzata;)
    • wanda43 Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 09:48
      – mojemu tacie za jego zasługi dla kraju, za jego wieloletnią, bezinteresowną pracę dla Rzeczpospolitej należy się jego własny pomnik

Nie byla to praca bezinteresowna, ale watpliwej jakości i za duzą kase. Chocby za te cotygodniowe loty na Hel i utrzymywanie znajomkow we dworze.
      • ave.duce Tworzenie "rodzinnej mitologii" to cecha 17.02.11, 10:02
        dziedziczna klanu Pi$rano.
    • big.helmut Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 10:01
      Czy uważacie, że postawienie wielu pomników JPII za jego zycia bylo uzasadnione?

kult jednostki ? jak wobec "wujka" Józia Stalina ?
    • dupetek Oczywiście, że tak! 17.02.11, 13:34
      Nawet więcej niż dwa, ale pod warunkiem, że będą zaprojektowane i wykonane utalentowanymi palcami pana Furmanka:)
    • venus99 Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 13:47
      zasługi???jakie?
      bezinteresowna praca?-nie brał wynagrodzenia?pewnie zył z praw autorskich za:spieprzaj dziadu i małpę w czerwonym.
    • heksadekan Niby jakie przesłanki przemawiają za stawianiem .. 17.02.11, 14:31
      ... LK pomników ?
    • sclavus Powinniśmy uważać.... 17.02.11, 14:54
      żeby żadnych pomników mu nie stawiać... a jeśli już - to na osiołku!
      Wtedy, nawet obok Poniatowskiego, byłoby wskazane postawić go!!!
      :D :D :D
    • fredoo Re: Czy uważacie, że postawienie Lechowi Kaczyńsk 17.02.11, 19:40
      Kiedyś wraz ze zmarłym palono żonę ale w tym wypadku jak zona też zginęła powinno sie spalić córkę by nie opowiadała bredni.
    • pollack5 Pomnik już stoi przy rondzie de Gaulle'a 17.02.11, 20:16
    • tw_wielgus Re: Reasumując 18.02.11, 09:53
      Przyjrzałem się przebiegowi dyskusji i nie dostrzegłem odpowiedzi na fundameltalne pytanie, które pojawiło się w wątku założycielskim.
      To, że córka chciałaby aby pomnik jej tragicznie zmarłego ojca stał na każdym placu, w każdym większym polskim mieście, to akurat normalne ale chyba nie jest normalne domagane się pomnika za spowodowanie katastrofy smoleńskiej i stwierdzeniem - "wielkie zasługi dla Polski" -uzasadniania tego swojego absurdalnego żądania...

tw_wielgus napisał:

> dwóch pomników jest uzasadnione?
      > Jeden za zasługi dla Polski, a drugi za katastrofę smoleńską.
      >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka