Dodaj do ulubionych

A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gubię?

01.03.11, 21:37
Czy media już kompletnie zwariowały? Może Kasia Cichopek ma w tej kwestii coś do powiedzenia? A może Krzysio Ibisz chciałby popolemizować sobie z Bartoszewskim?

Marta Kaczyńska ostro zareagowała na wywiad profesora Bartoszewskiego dla "Die Welt". W swojej ostatniej notce na blogu gani go za "psucie wizerunku polskiego narodu".

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/324232,kaczynska-atakuje-bartoszewskiego-za-psucie-wizerunku-narodu.html
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 01.03.11, 21:39
      To ta matka Polka, która będąc żoną pierwszego męża postarała się o dwoje dzieciąt ponoć różnych niż ten mąz tatusiów.
      • p_e_o_w_i_e_c Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 02.03.11, 03:16
        ewa9717 napisała:

> To ta matka Polka, która będąc żoną pierwszego męża postarała się o dwoje dziec
        > iąt ponoć różnych niż ten mąz tatusiów.

To jest dopiero cud.
        • pollack5 Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 02.03.11, 10:55
          Żaden cud, zwykłe qurestwo.
          • l_zaraza_l Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 02.03.11, 14:01
            pollack5 napisał:

> Żaden cud, zwykłe qurestwo.
      • zoil44elwer Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 02.03.11, 13:22
        ewa9717 napisała:

> To ta matka Polka, która będąc żoną pierwszego męża postarała się o dwoje dziec
        > iąt ponoć różnych niż ten mąz tatusiów.
        Zdrowaś Martyjo łaskiś i kasy pełna...święć siem imię twoje przyjdż prezydentura twoja...
    • porannakawa01 Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 01.03.11, 21:40
      Z Niemcami bywało różnie.
      Najczęściej sadyści urządzali się w obozach.
      Moją babcię, poszukiwaną w Lublinie przez gestapo, wyciągnął z łapanki niemiecki żołnierz i kazał jej uciekać (była w ciąży, nie sprawdził jej dokumentów).
      Znałem Niemca, który pozostał na Górnym śląsku, ożenił się z Polka i nigdy nie wyjechał do Niemiec, mówiąc, że od nich już swoje dostał (był więźniem politycznym w Strzelcach Opolskich, w czasie nazizmu w Niemczech).
      Miałem kolegę Polaka, którego wyrzucono z poznańskiego Uniwersytetu, bo protestował przeciwko wyrzucaniu kolegów Żydów w 1968 roku.
      Miałem kilku kolegów Żydów, o których nie wiedziałem, że są Żydami i było mi to tak obojętne z jakiego narodu się wywodzą, jak temperatura powierzchni Marsa. Znam wielu ludzi dobrych i złych. Rola Niemców w II wojnie światowej jest ogólnie znana i nie ma nad czym dyskutować na tym poziomie.

Mam jednak pytania do Pani Marty Kaczyńskiej:

Czy Bartoszewski miał kłamać? Czyją historię miał opowiedzieć? A jeśli chciał swoją własną, to miał ją fałszować? Dlaczego Pani śp. Ojciec i Pani wuj ścigali tych, którzy byli konfidentami UB i SB etc...? Przecież byli Polakami, choć UBekami.... Dlaczego spalili kukłę Wałęsy? To przecież też było "szkalowanie naszego wizerunku" i to na takim poziomie, że do dziś mnie mdli. Tak niewielu mamy Noblistów....

Ja rozumiem, że z kim przestajesz takim się stajesz, ale czy nie nauczono Pani, że tak młoda i niedoświadczona osoba jak Pani, nie powinna strofować publicznie człowieka w wieku i pozycji Pana Bartoszewskiego? Jaki wizerunek polskiego wychowania daje Pani światu swoimi wypowiedziami? Czy nie obawia się Pani, że wzbudzi zdziwienie u ludzi, dla których kulturą - w takim przypadku - bywa przemilczenie, a w żadnym razie próba zaistnienia?

Ten miecz Droga Pani ma dwa końce. Może Pani z Panem Bartoszewskim dyskutować, polemizować, ale nie ustawiać go do kąta, czy kazać mu kłamać. To się nie godzi. Bo to jest moim zdaniem chamstwo i bezczelność, a nie własne zdanie.
      • baabeczka Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 01.03.11, 21:48
        Widac, ze to rodzinne,
        ta bezczelnosc bez granic
      • boblebowsky Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 01.03.11, 21:52
        Szkoda nawet gadać. Głupiej goowniarze się we łbie poprzewracało. Butę i brak wyczucia chyba w genach odziedziczyła.
        • fanpanajurka [...] 02.03.11, 00:16
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mike.recz A kim jest ta Marta Kaczyńska? 01.03.11, 21:42
      To ta sama kobieta posiadająca bloga na zaleznej, która wedle słów Płaszczaka:
      Marta Kaczyńska jest osobą prywatną

To ta sama kobieta, która uważa, że każdy będzie interpretował słowa Bartoszewskiego kompletnie inaczej niż one brzmią i ta sama broniąca honoru polskich szmalcowników, konfidentów i pospolitych hien.

• ave.duce ... jak to możliwe, że w okupowanej Polsce 01.03.11, 21:54
      można było czuć się pewniej, spotykając niemieckiego żołnierza niż własnego rodaka? - pyta Kaczyńska.

Polecam Pani Marcie Dubienieckiej lektury >

Barbara Engelking Jest taki piękny słoneczny dzień

i

Jan Grabowski Judenjagd >

może coś dotrze.
      • boblebowsky Re: ... jak to możliwe, że w okupowanej Polsce 01.03.11, 21:58
        > Polecam Pani Marcie Dubienieckiej lektury >
        >

Tak właśnie wygląda wyuczone, ślepe i głupie pojęcie patriotyzmu jakie obowiązuje w tej rodzinie.
        • porannakawa01 Re: ... jak to możliwe, że w okupowanej Polsce 01.03.11, 22:00
          boblebowsky napisał:
          > Tak właśnie wygląda wyuczone, ślepe i głupie pojęcie patriotyzmu jakie obowiązu
          > je w tej rodzinie.

Maaaaasz, maaaasz Domrooooski s siemi pooooskiej do woooooolski?
          Były kandydat na Prezydenta RP już nauczył się naszego, polskiego hymnu?
          • ave.duce Re: ... jak to możliwe, że w okupowanej Polsce 01.03.11, 22:03
            A po co?
            W Radiu MaRyja śpiewa chór.
      • mike.recz ... jak to możliwe, że w wolnej Polsce... 01.03.11, 22:02
        Sąsiedzkie donosy. Tu nie ma żadnych sentymentów

O ile na świecie obywatelska pomoc urzędnikom jest wręcz chwalona, to u nas same skarbówki przyznają, że większość tego typu informacji życzliwi piszą... z czystej zawiści.
        - Przed czterema laty otrzymaliśmy 204 takie pisma, w ubiegłym już 367 - wylicza Andrzej Bartyska, rzecznik UKS w Gdańsku. - Zaryzykuję stwierdzenie, że w 2011 r. dostaniemy co najmniej 400 donosów, bo już mamy ich ponad 40, a dopiero jest luty - mówi Bartyska.
        • ave.duce Re: ... jak to możliwe, że w wolnej Polsce... 01.03.11, 22:05
          Niskie pobudki :(
          • mike.recz Re: ... jak to możliwe, że w wolnej Polsce... 01.03.11, 22:51
            Z drugiej też strony 10% osób nie potrafiących wytłumaczyć się ze swojego majątku Polaków
            opowiada w skarbówce że trudni się nierządem więc z tą cnotą i godnością naszą narodową
            również różnie bywa;)
            • ave.duce Re: ... jak to możliwe, że w wolnej Polsce... 02.03.11, 10:04
              Pecunia non olet ;)
              • mike.recz Należny szacunek za ten tekst redaktorowi Frondy. 02.03.11, 12:45
                Poważnie to piszę, zaimponował mi zerowym zadęciem w żadną stronę, a chłodnym
                przedstawieniem faktów.

stefansekowski.salon24.pl/283392,nawet-marta-kaczynska-musi-byc-rzetelna
                • ave.duce Re: Należny szacunek za ten tekst redaktorowi Fro 02.03.11, 12:54
                  Gdyby nie to "nawet", to nawet, nawet ;)
                  • mike.recz Re: Należny szacunek za ten tekst redaktorowi Fro 02.03.11, 13:16
                    "Oczywiście ma do tego prawo, jednak wymagałbym od niej, jak i od każdego, kto w sprawach publicznych zabiera stanowisko, rzetelności i uczciwości. Szkoda czasu na czytanie wypocin osoby, która jest tych cech pozbawiona."

Spoko, zrewanżował się na samym końcu:-)
                    • ave.duce Re: Należny szacunek za ten tekst redaktorowi Fro 02.03.11, 13:18
                      Nie mam nastroju na "potyczki słowne". Niech Ci będzie :)
                      • ave.duce Re: Należny szacunek za ten tekst redaktorowi Fro 02.03.11, 13:19
                        ps. a tekst > przed dopisaniem się > "przeleciałam" w miarę dokładnie > nie bój żaby!
                        • mike.recz Re: Należny szacunek za ten tekst redaktorowi Fro 02.03.11, 13:26
                          ave.duce napisała:

> ps. a tekst > przed dopisaniem się > "przeleciałam" w miarę dokładnie &
                          > #62; nie bój żaby!

Nigdy nie twierdziłem ani nie sądziłem inaczej.
                          • ave.duce Re: Należny szacunek za ten tekst redaktorowi Fro 02.03.11, 13:43
                            No to kto napisze scenariusz i nakręci film "oskarowy"?

ps. widziałam w TVP film rosyjski o żołnierzach "afgańczykach" > 9 kompania > doskonały.
                            • mike.recz Re: Należny szacunek za ten tekst redaktorowi Fro 02.03.11, 14:01
                              Raczej nie ja;)

Do tej pory "kompanii" nie oglądałem choć jest na tubie z lektorem, czytałem tylko kiedyś recenzje dawno temu.

• l_zaraza_l Re: ... jak to możliwe, że w wolnej Polsce... 02.03.11, 11:47
          Jak to możliwe, że to ręce Polaków sięgnęły po napis nad bramą Muzeum Auschwitz?
          Jak to możliwe, że natychmiast po opublikowaniu informacji o śmierci wybitnego malarza obrabowano jego dom?
          Jak to możliwe, że młodzi Polacy wybijają się w "ustawkach"?
          Jak to możliwe, że Lipiński przekupywał Begerową?
          Jak to możliwe, że Kurski obietnicami nakłonił Kotkę do składania fałszywych zeznań o pobiciu jej przez sympatyków PO?

Można pytać w nieskończoność.
          • indeed4 Re: ... jak to możliwe, że w wolnej Polsce... 02.03.11, 13:07
            A jak to możliwe, że w Warszawie na Żydów - swoich rodaków ( ! ) w czasie wojny donosiło procentowo tyle samo Żydów co Polaków - też pewnie "antysemityzm", co ? :-)
            • indeed4 Poczytaj sobie 02.03.11, 13:22
              jak się fachowo kręci wielomilionowe afery

www.wprost.pl/ar/?O=104429
      • zoil44elwer Re: ... jak to możliwe, że w okupowanej Polsce 02.03.11, 13:45
        ave.duce napisała:

> można było czuć się pewniej, spotykając niemieckiego żołnierza niż własnego rod
        > aka? - pyta Kaczyńska.
        >
        > może coś dotrze.
        W okupowanej przez Niemców Polsce gdy gestapo wpadało do polskiego domu,ustawiało Polaków pod ścianą z rękoma uniesionymi do góry.
        W okupowanej przez Sovietów i komunistów PRL gdy SB wpadało do mieszkania Polaka by zrobić rewizję,sprowadzało dozorcę jako świadka.
        W wolnej Polsce(III RP) gdy ABW wpada o świcie do mieszkania Polaka,to rzuca lokatorów na glebę(podłogę) skuwa kajdankami i przykłada im lufy długiej broni do głowy z grożnym ostrzeżeniem:rusz się a łeb ci odstrzelę.Po rewizji wychodzi z niczym bo pomylili adresy.
    • bryt.bryt to proste 01.03.11, 22:05
      Marta Kaczynska jest w zasadzie zwyklym obywatelem. Ale jej slow nalezy sluchac uwaznie, bo to ona dysponuje spuscizna. To jej nie wolno atakowac politycznie, a to ona atakowac politycznie moze jak najbardziej. Czyli nic nowego po pisowskiej stronie rzeczywistosci.
    • topikaczka [...] 01.03.11, 22:29
    • dr.krisk A taka jedna paniusia...... 01.03.11, 22:38
      Co po własnym nazwisku się wspina. Celebrytka.
      • l_zaraza_l Re: A taka jedna paniusia...... 02.03.11, 11:51
        dr.krisk napisał:

> Co po własnym nazwisku się wspina. Celebrytka.

Ciekawe kiedy pokaże czyczki w jakimś kolorowymmagazynie. Bez czyczków celebrowanie się nie liczy ;)))
    • 2alfa.alfa [...] 01.03.11, 23:05
    • haen2010 [...] 01.03.11, 23:07
    • honeyr Pierwsza Bratanica Narodu 01.03.11, 23:34
      Ciekawe co to takiego ten wupeen, "wizerunek polskiego narodu".

Z drugiej strony ciekawe, jak działa dziennikarstwo w Polsce - fakt, trzeba by się trochę wysilić gdyby chcieć zapełniać newsy czymś poważniejszym niż przeglądem jakichś owadzich blogów.
    • p_e_o_w_i_e_c To żona Marcina Kaczyńskiego nt 01.03.11, 23:55
      • x2468 Re: To żona Marcina Kaczyńskiego nt 02.03.11, 00:29
        Marta Kaczynska,Smoktunowicz Dubieniecka lubi robić niespodzianki:
        "Pierwszy mąż Marty nie rościł żadnych praw do młodszej dziewczynki, ale do starszej, Ewy, już tak. I wówczas spotkała go przykra niespodzianka. Była żona wytoczyła mu przed sopockim sądem proces o zaprzeczenie ojcostwa. Skończyło się na badaniach genetycznych, które, według tygodnika "Nie", przyznały rację mamie"
        Fajne? I takie katolickie.
        Więcej poniżej:
        trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35635,9167743,Marta_i_Marcin__czyli_ich_dwoje_i_stryj.html
        • p_e_o_w_i_e_c Re: To żona Marcina Kaczyńskiego nt 02.03.11, 01:20
          x2468 napisał:

> Marta Kaczynska,Smoktunowicz Dubieniecka lubi robić niespodzianki:
          > "Pierwszy mąż Marty nie rościł żadnych praw do młodszej dziewczynki, ale do sta
          > rszej, Ewy, już tak. I wówczas spotkała go przykra niespodzianka. Była żona wyt
          > oczyła mu przed sopockim sądem proces o zaprzeczenie ojcostwa. Skończyło się na
          > badaniach genetycznych, które, według tygodnika "Nie", przyznały rację mamie"
          > Fajne? I takie katolickie.
          > Więcej poniżej:
          > trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35635,9167743,Marta_i_Marcin__czyli_ich_dwoje_i_stryj.html

Oż ty w mordę, coraz lepiej. Ciekawe kim był ten trzeci.

• porannakawa01 Re: To żona Marcina Kaczyńskiego nt 02.03.11, 00:56
      ela.zwawiej.ruszaj-dopa.online napisała:

> O'QQRVAAA...
      >

No coś ty!
      To przecież celebrytka.
      Od kwietnia ubr.
    • p_e_o_w_i_e_c To jest bardzo skomplikowane 02.03.11, 04:03
      Ale można powiedzieć, że jest matką dzieci nie swoich mężów. Nie brzmi to za dobrze, ale ta rodzina jest tak powalona, że cięzko to słowami opisać.
      • zgred-zisko Re: To jest bardzo skomplikowane 02.03.11, 06:02
        Ponadto, każdy ma prawo prowadzić swój blog i pisać na nim co dusza zapragnie. Natomiast dziennikarze nie mają obowiązku tego cytować. A jeśli cytują, to jest to ich sprawa, a nie piszącego blog.
    • mowiono.mi.ze.to.on Scena jak z Mrożka. 02.03.11, 06:54
      Kaczyńska, żona Dubienieckiego cenzuruje Bartoszewskiego.
    • cookies9 Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 02.03.11, 07:47
      Ostatnio blogerka:-)

"Zaskakuje mnie potrzeba tak stronniczego opisywania historii w niemieckiej prasie " M.Kaczyńska o W.Bartoszewskim
    • porannakawa01 Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 02.03.11, 10:51
      Co dobrego można powiedzieć o kobiecie która wmawia mężczyźnie ze jest ojcem jej dziecka po czym sądownie dowodzi ze go okłamywała?
      Czy Martusia może kogokolwiek pouczać?

Sądownie chciała udowodnić, że mąż nie jest ojcem jej dziecka a wnuka Lecha Kaczyńskiego.
      I sądownie ma przyznane to, że się puściła.
      Dlatego Kaczyńscy - zważając na ten wyrok - już nigdy nie chcieli przed sądem skarżyć nikogo kto o nich powiedział - dureń czy coś w tym rodzaju.
      Przed Sądem by to znowu wyszło.
      I mieliby to uznane sądowo.
    • man_sapiens Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 02.03.11, 11:12
      Nikim. Słodką idiotką.
      Podobnie jak dziennikarze, którzy podniecają się jej każdym słowem.
      • boblebowsky Re: A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gub 02.03.11, 13:02
        man_sapiens napisał:

> Podobnie jak dziennikarze, którzy podniecają się jej każdym słowem.

I o to mi właśnie chodziło w tym wątku. Dziś odpowiedź Nałęcza i kolejna nobilitacja goowniary.
        Żenujące zjawisko.
    • nie-z-wsi bobek ty cały czas jesteś zagubiony? 02.03.11, 11:14
      to zagubienie może być przyczyną twojego wielkiego nieszczęścia... bobek, spróbuj się odnaleźć!
      • boblebowsky Na temat albo w ogóle, bo śmiecisz. 02.03.11, 12:58

• indeed4 A może Kasia Tusk :-) 02.03.11, 13:09
      boblebowsky napisał:

> Czy media już kompletnie zwariowały? Może Kasia Cichopek ma w tej kwestii coś d
      > o powiedzenia? A może Krzysio Ibisz chciałby popolemizować sobie z Bartoszewski
      > m?

Poczekaj, druga córka - celebrytka też się niedługo rozkręci.
      • indeed4 . 02.03.11, 13:16
        www.rp.pl/artykul/620075.html
        • mike.recz "Polskość to nienormalność!" 02.03.11, 13:25
          Dlatego też antypatriotyczna Katherine Tusk nazwę bloga ma nie w języku polskim!
          www.makelifeeasier.pl/
          Skandal, zdrada, hańba!

;)
          • indeed4 Re: "Polskość to nienormalność!" 02.03.11, 13:39
            Dzięki za linka, full profeszynal prodakszyn! :-) Będzie miał "branie" - jak to mawia prezes
            • indeed4 Kasia i Zosia ( !?) 02.03.11, 13:52
              Nic nie rozumiem ....
              • mike.recz Re: Kasia i Zosia ( !?) 02.03.11, 13:55
                Bo nie "Kasia i Tomek" ani tym bardziej Tomasz Jacyków;)
                • indeed4 Re: Kasia i Zosia ( !?) 02.03.11, 14:02
                  Sodomia! Nie będę tego czytał!!! A tego, no ... a video jakieś będzie? Bo my by sobie pooglądały z Węgrzynem :-D
                  • mike.recz Re: Kasia i Zosia ( !?) 02.03.11, 14:09
                    indeed4 napisał:
                    Sodomia! Nie będę tego czytał!!! A tego, no ... a video jakieś będzie? Bo my by sobie pooglądały z Węgrzynem :-D

;)
      • boblebowsky No nie 02.03.11, 13:17
        Sytuacja nie do porównania nawet i to z kilku powodów.
        Po pierwsze temat zupełnie inny, a po drugie zdaje się, że Kasia Tusk nie emanuje na blogu nazwiskiem tatusia.

> Poczekaj, druga córka - celebrytka też się niedługo rozkręci.
        • indeed4 Re: No nie 02.03.11, 13:26
          Mówię - poczekaj :-D Zobaczysz co się będzie działo przed wyborami - PO błyskawicznie dało medialną przeciwwagę do Marty i na bank nie odpuści.
          • boblebowsky Re: No nie 02.03.11, 13:29
            indeed4 napisał:

> Mówię - poczekaj :-D Zobaczysz co się będzie działo przed wyborami - PO błyskaw
            > icznie dało medialną przeciwwagę do Marty i na bank nie odpuści.

Jesteś pewien, że blog Kaczyńskiej był pierwszy?
            • indeed4 Re: No nie 02.03.11, 13:36
              Nie - pojawienie się Marty Kaczyńskiej ( wcześniej wraz z mężem ) jako wyborczej lokomotywy PiS było pierwsze :-)
              • boblebowsky Re: No nie 02.03.11, 13:39
                indeed4 napisał:

> Nie - pojawienie się Marty Kaczyńskiej ( wcześniej wraz z mężem ) jako wyborcze
                > j lokomotywy PiS było pierwsze :-)

No, to fakt, ale czy można toto nazwać lokomotywą?
                • indeed4 Re: No nie 02.03.11, 13:40
                  boblebovsky - czy ja nazwałem Kasię Tusk "toto"? :-)
                  • boblebowsky Re: No nie 02.03.11, 13:59
                    indeed4 napisał:

> boblebovsky - czy ja nazwałem Kasię Tusk "toto"? :-)

Mam nadzieję, że nie, bo póki co chyba na to nie zasługuje:)
                    • indeed4 Re: No nie 02.03.11, 14:04
                      Nooo - to uważaj! Ja bo z Gdańska jezdem i Kasi ani Marty ukrzywdzić nie dam :-)
      • aniechto.only Re: A może Kasia Tusk :-) 02.03.11, 13:22
        Z linku, kt. podaleś:
        "Politycy ostatnio zaczynają działać niczym firmy rodzinne. Każdy członek rodziny dokłada coś swojego i w ten sposób sobie pomagają. Są do tego zaprzęgnięte wyrafinowane narzędzia marketingowe korporacji biznesowych – ocenia Gepfert.
        ......
        – Problem rodzi się jednak, gdy taka rodzinna fabryka wyprodukuje jakiegoś bubla. ....... Taki bubel zaczyna niestety obciążać wszystkich członków rodziny – mówi Gepfert.

Poki co to nie Tusk ma problem z bublem:)
        • karbat Re:A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gubi 02.03.11, 13:25
          >A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gubię?

Marta Kaczynska to jest spuscizna po Lechu Kaczynskim .
          • mike.recz Re:A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gubi 02.03.11, 13:27
            karbat napisał:

> >A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gubię?
            >
            > Marta Kaczynska to jest spuscizna po Lechu Kaczynskim .

Ewentualnie Pani Marta Kaczyńska vel "spuścizna".
            ;)
            • indeed4 Re:A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gubi 02.03.11, 13:57
              Marta Kaczyńska - Dubieniecka, ludzie - nigdy nie słyszeliście o dwuczłonowym nazwisku ?

top1-1.com/marta-kaczynska-wikipedia/
              • 300_pisowskich_srebrnikow Re:A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gubi 02.03.11, 14:03
                Ja jestem ciekawy czyją spuścizną jest jej córa. Obstawiam kogoś z samoobory. Z komuchem już walczyła w wyrze.
              • mike.recz Re:A kim jest ta Marta Kaczyńska, bo już się gubi 02.03.11, 14:05
                indeed4 napisał: Marta Kaczyńska - Dubieniecka, ludzie - nigdy nie słyszeliście o dwuczłonowym nazwisku ?

Słyszeliśmy. Pani Marta Kaczyńska - Dubieniecka vel "spuścizna zjawiska biologicznego".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka