Dodaj do ulubionych

"Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności

14.03.11, 18:55
jest niemoralna"

Nie mam nic do żydów, znaczy nie obchodzi mnie skąd kto jest i w co wierzy, dopóki nie jest bezczelny.
Już kler cierpi z tego powodu. Chcecie i Wy? chcecie mieć ponowną szarfę?
Czy ludzie niczego się nie nauczą, że chciwość nie popłaca?
Obserwuj wątek
    • polazrski Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 19:01
      A ty uwazasz, ze odmowa zwrotu wlasnosci jest moralna?
      • cillian1 Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 19:05
        > A ty uwazasz, ze odmowa zwrotu wlasnosci jest moralna?

a ty uważasz, że odmowa Polakowi jest moralna, a jak ksiądz czy żyd szepnie to wszyscy na hura kieszenie wywracają?
        Nie o to chodzi. Jak chcą niech idą do sądu, a nie k..wa jakieś komisję znów zrobią i popłyniemy na miliardy!
        Nie mam nic do odzyskania - ale nie na takich zasadach jak kler czy żydzi kombinują!
        • polazrski Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 19:10
          Ksiadz, jesli jest spadkobierca, moze dokladnie tak jak kazdy inny spadkobierca. Chyba mu nie odmowisz? Co innego Kosciol, ktory zgarnal nie swoje i chce jeszcze. Zydzi chca swoje i maja do tego takie samo prawo jak inni wlasciciele, chocby byli najwyzszej rangi arystokratami (ci juz dostali swoje).
          • cillian1 Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 19:14
            > Zydzi chca swoje i maja do tego takie samo prawo jak inni wlasciciele, chocby
            > byli najwyzszej rangi arystokratami (ci juz dostali swoje).

No, i to mi się podoba, normalny Polak czeka na ziemię już 20-25 lat :) Oni też tak mogą - i nic mi do tego. chodzi o to, żeby nie było akcji jak z kościołem!
      • swarozyc Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 19:05
        Z pustego i Zyd Salomon nie naleje...
        Chcesz zeby panstwo polskie wzielo pozyczke u Rotschylda i zaplacilo Zydom?
        • polazrski Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 19:11
          Panstwo polskie ma na KaKa to moze miec i na Zydow.
          • mr.sajgon ale ty jestes manipulat no no 14.03.11, 19:39
            polazrski napisał:

> Panstwo polskie ma na KaKa to moze miec i na Zydow.

Cos ci sie pozarski pod grzywka popieprzylo, co innego KK. a co innego Zydzi.
            Chcesz porownania to bardzo prosze porownac KK do Gmin Wyznaniowych Zydowskich.

Wnioski o rewindykacje
            KK - 3063 -
    • pan.kultura [...] 14.03.11, 19:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • cillian1 Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 19:12
        Nie chcę w tym wątku jazdy po Żydach, chcę aby jakiś gamoń z rządu przeczytał (a wiem, że czytają - i kalkulują) i pomyślał, dlaczego tak łatwo oddaliśmy więcej ziemi księdzu niż się to należało. i niech nie zrobi tego samego błędu z Żydem.
    • douglasmclloyd Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 19:10
      cillian1 napisał:

> jest niemoralna"

No to niech w końcu oddadzą Palestyńczykom ich ziemie.
      • cillian1 Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 19:16
        > No to niech w końcu oddadzą Palestyńczykom ich ziemie.

nie nasza brożka, chyba że chcesz uchodzić za amerykańca, co wie lepiej i wszędzie się miesza. Ale na to jesteśmy zbyt mali finansowo, i nie mamy WTC. Aby komuś opłacało się dokopać.
        • douglasmclloyd Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 19:31
          cillian1 napisał:

> > No to niech w końcu oddadzą Palestyńczykom ich ziemie.
          >
          > nie nasza brożka, chyba że chcesz uchodzić za amerykańca, co wie lepiej i wszęd
          > zie się miesza. Ale na to jesteśmy zbyt mali finansowo, i nie mamy WTC. Aby kom
          > uś opłacało się dokopać.

Myślisz, że amerykańskie sługusy kiwną palcem w tej kwestii?
          • cillian1 Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 19:43
            > Myślisz, że amerykańskie sługusy kiwną palcem w tej kwestii?
            nie sądzę, mają swoją zadymę, a jak kiwną, to mogą mieć kolejną - w Polsce :)
    • gold.lachon Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 19:18
      www.polskawalczaca.com/viewtopic.php?f=39&t=8370

Roszczenia żydowskie SPŁACONE! To , że w Polsce mamy rząd żydowski nie oznacza perpetuum mobile roszczeń!
      • cillian1 Re: Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 19:21
        gold.lachon

załatw kogoś poważnego, aby o tym powiedział - i będzie pozamiatane. Ale poważnego, nie Rydzyk, nie JK czy inny pisuarowy kłamca.
        • gold.lachon może wystarczy to opublikować? 14.03.11, 19:25
          www.michalkiewicz.pl/do_sciagniecia/uklad_miedzy_rzadem_prl_a_rzadem_usa_dotyczacy_roszczen.pdf
          • cillian1 Re: może wystarczy to opublikować? 14.03.11, 19:33
            Publikacja gdzie? W ND, GW? Zbyt mało. To musi iść z grubej rury.
          • douglasmclloyd Re: może wystarczy to opublikować? 14.03.11, 19:34
            gold.lachon napisał:

> www.michalkiewicz.pl/do_sciagniecia/uklad_miedzy_rzadem_prl_a_rzadem_usa_dotyczacy_roszczen.pdf

Niech to wydrukują w NY, żeby pajace z Ameryki dały nam spokój.
            • cillian1 Re: może wystarczy to opublikować? 14.03.11, 19:44
              > Niech to wydrukują w NY, żeby pajace z Ameryki dały nam spokój.

to jest jakieś wyjście, ale czy wystarczy?
          • snajper55 Re: może wystarczy to opublikować? 14.03.11, 20:50
            Nie, nie wystarczygold.lachon napisał:

> www.michalkiewicz.pl/do_sciagniecia/uklad_miedzy_rzadem_prl_a_rzadem_usa_dotyczacy_roszczen.pdf

Ten układ dotyczy strat obywateli amerykańskich i ich spadkobierców, a my rozmawiamy o własności obywateli polskich i ich spadkobierców.

S.
      • douglasmclloyd Re: Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 19:24
        gold.lachon napisał:

> www.polskawalczaca.com/viewtopic.php?f=39&t=8370
        >
        > Roszczenia żydowskie SPŁACONE!

Problem w tym, że nie mamy umowy z Izraelem, który pojawił się na mapie dopiero po wojnie, a kasiorkę chce.
        • pan.kultura Re: Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 19:33
          żydowska metoda wyłudzenia

nie maja interesu prawnego aby domagać się na drodze formalnej,
          co chcą zastąpić protokołem rozpoczęcia negocjacji, który da im podstawę

schubrawcy
          • cillian1 Re: Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 19:48
            Pewnie zerżnęli z Kk!
            • pan.kultura Re: Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 19:51
              cillian1 napisał:

> Pewnie zerżnęli z Kk!
              >
              o! i tu już jest Twoja prawdziwa morda :)
              • cillian1 Re: Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 19:53
                moja?, to nie ja zwinąłem tyle ziemi - że teraz mi ciężko uciekać Polski!
                • pan.kultura Re: Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 20:03
                  cillian1 napisał:

> moja?, to nie ja zwinąłem tyle ziemi - że teraz mi ciężko uciekać Polski!

pewnie z hotelu też żądasz własności do łóżka po wyniesieniu się z niego
                  • cillian1 Re: Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 20:21
                    > pewnie z hotelu też żądasz własności do łóżka po wyniesieniu się z niego

właśnie nie, dlatego mnie wpuszczają.
                    Za to sukienkowych się boją :) Jak już to oni wchodzą w cywilu z dziwkami ;)
                    • pan.kultura Re: Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 20:25
                      cillian1 napisał:

> > pewnie z hotelu też żądasz własności do łóżka po wyniesieniu się z niego
                      >
                      > właśnie nie, dlatego mnie wpuszczają.
                      > Za to sukienkowych się boją :) Jak już to oni wchodzą w cywilu z dziwkami ;)

zastanawiająco dużo wiesz w tym temacie :)
                      • cillian1 Re: Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 20:46
                        > zastanawiająco dużo wiesz w tym temacie :)

wiesz, sukienkowych jest 52 tys w Polsce - to jak z kupami po psach - wszędzie ich widać, tylko trzeba chcieć zobaczyć! Może nie tak jak w przypadku kup, ale... patrzeć możesz :)
                        • pan.kultura Re: Nic nie jesteśmy winni Żydom.............. 14.03.11, 20:51
                          cillian1 napisał:

> > zastanawiająco dużo wiesz w tym temacie :)
                          >
                          > wiesz, sukienkowych jest 52 tys w Polsce - to jak z kupami po psach - wszędzie
                          > ich widać, tylko trzeba chcieć zobaczyć! Może nie tak jak w przypadku kup, ale.
                          > .. patrzeć możesz :)
                          problem że to w szabas robią ?
                          czy z nieczystymi ?
    • silesius.monachijski.live [...] 14.03.11, 19:50
      • cillian1 Re: Kolejny "gefilte fish" z firmy "Industry of H 14.03.11, 19:55
        ty rozumiesz co czytasz, czy tylko tak ci się wydaje? Tak samo jak bóg wybacza po spowiedzi - ci się wydaje?
    • qqazz Owszem ale 14.03.11, 19:50
      własność zwraca się włascicielowi lub jego prawnemu spadkobiercy.

pozdrawiam
      • pan.kultura Re: Owszem ale 14.03.11, 20:01
        qqazz napisał:

> własność zwraca się włascicielowi lub jego prawnemu spadkobiercy.
        >
        >
        > pozdrawiam

zostań adwokatem Indian he he he
        • douglasmclloyd Re: Owszem ale 14.03.11, 20:02
          pan.kultura napisała:

> zostań adwokatem Indian he he he

Mają jakieś papiery?
      • cillian1 Re: Owszem ale 14.03.11, 20:03
        Ja mam dość zwracanie komisyjnie. Niech wszyscy dochodzą swoich spraw przed sądem - i tylko o to mi idzie!
        • pan.kultura Re: Owszem ale 14.03.11, 20:06
          cillian1 napisał:

> Ja mam dość zwracanie komisyjnie. Niech wszyscy dochodzą swoich spraw przed sąd
          > em - i tylko o to mi idzie!

łoł a tam trzeba na wstępie przedstawić interes prawny do ubiegania sie ....

to już przećwiczone :)
          • cillian1 Re: Owszem ale 14.03.11, 20:11
            a co mnie to obchodzi, kler nie poszedł przed sąd, bo też nie miał dowodów!
            więc nie dać Żydom, i odebrać kościołowi!
            Jesteś za?
            • pan.kultura Re: Owszem ale 14.03.11, 20:23
              cillian1 napisał:

> a co mnie to obchodzi, kler nie poszedł przed sąd, bo też nie miał dowodów!
              > więc nie dać Żydom, i odebrać kościołowi!
              > Jesteś za?

twoja argumentacja jest oparta na fałszywych z gruntu przesłankach
              imasz się jakiegokolwiek dopuszczenia pod byle pozorem co miałoby dać początek
              jakimkolwiek rozmowom z czego dopiero wynikać miałaby podstawa do wszystkiego

to farmazonada , na jarmarkach chłopów tak na numer kręcili
              • cillian1 Re: Owszem ale 14.03.11, 20:35
                > twoja argumentacja jest oparta na fałszywych z gruntu przesłankach

tak, ja wiem, że tylko twoja jest ta dobra :) To już przerabiałem! I nie podoba mi się :)

> jakimkolwiek rozmowom z czego dopiero wynikać miałaby podstawa do wszystkiego
                zacząłem temat normalnie, ale zawsze jakiś gamoń (Polak) wymusi wspomnienie o uczciwym Kk i jego wodzy JP II!
                • pan.kultura Re: Owszem ale 14.03.11, 20:46
                  weź się za robote lepiej

no ale skoro zakładasz że u Polaka żle pracować , bo u Niemca co do roboty gonił też źle było ?...

Ty pewnie chcesz coś dobrego robić , tak jak Owsiak ze złota serduszka...
                  - to idź niech ci da :)
                  • cillian1 Re: Owszem ale 14.03.11, 20:57
                    Mało ważne u kogo, ważne za ile!

I nie piszę o sprzedawaniu się, a pracowaniu - wiesz co to praca?
                    • pan.kultura Re: Owszem ale 14.03.11, 22:01
                      cillian1 napisał:

> Mało ważne u kogo, ważne za ile!
                      >
                      > I nie piszę o sprzedawaniu się, a pracowaniu - wiesz co to praca?

pamiętam jeszcze :)
    • topikaczka odmowa zwrotu własności jest moralna? 14.03.11, 20:09
      Czy wlasnosc po Zydach w Jedwabnem zostala nabyta powszechnie uznanym prawem ( jak katolicy to zwa - naturalnym?) w sadzie ktory swiat by uznal? Komuchy ukradly Zydowi i daly Polakowi, to mooralne teraz wedlug pokomuszych rydzykpowcow? Prosze mi to wyjasnic, bo znikad pojac nie moge.
      • douglasmclloyd Re: odmowa zwrotu własności jest moralna? 14.03.11, 20:14
        topikaczka napisała:

> Czy wlasnosc po Zydach w Jedwabnem zostala nabyta powszechnie uznanym prawem (
        > jak katolicy to zwa - naturalnym?) w sadzie ktory swiat by uznal? Komuchy ukrad
        > ly Zydowi i daly Polakowi, to mooralne teraz wedlug pokomuszych rydzykpowcow? P
        > rosze mi to wyjasnic, bo znikad pojac nie moge.

Jeśli właściciel ma papiery na to, że komuchy mu zabrały, to może dochodzić praw przed sądem. Nic nie stoi na przeszkodzie.
        • topikaczka stoi. polak 14.03.11, 20:17
          ale to tez nie jest przeszkoda nie do pokonania. lubisz odmawiac zwrotu tym ktorzy umieraja? bos katolikmilosierny i sprawiedliwy praworzadnie? pokaze czas jak ty z oddaniem Breslau sobie poradzisz. Jestes sam, koles w tej walce z wiatrakami. sam jak palec.
          • douglasmclloyd Stoi, jak papierów nie masz 14.03.11, 20:24
            A o Breslau jakoś nikt sie nie upomina, pewnie dlatego, że polski jest.

"W roku 1000 r., za panowania Bolesława Chrobrego ukazała się bulla papieska – najstarsza zachowana, pisemna wzmianka o Wrocławiu, która ustanawiała w grodzie siedzibę biskupstwa wrocławskiego, podległego arcybiskupstwu gnieźnieńskiemu."

Pajace z NY mogą krzyczeć ile wlezie. Krzykiem nic nie wskórają.
    • p.heniu Co ukradzione trzeba oddać 14.03.11, 20:16
      Roszczenia okradzionych Polaków czy Żydów powinny być kierowane szczególnie do byłych mieszkańców alei Przyjaciół i alei Róż. Wobec złodzieja z ulicy Ikara oczywiście też. Niech oddają oni, lub ich dzieci.

Po odszkodowania za II Wojnę Światową do Berlina.
      • topikaczka ten kto ma teraz ukradzione, odda 14.03.11, 20:18
        czy to nie tak prawo mowi o paserstwie?
        • p.heniu Re: ten kto ma teraz ukradzione, odda 14.03.11, 20:29
          Żyją złodzieje i ich potomstwo. Niech oddają. Jeżeli braknie, państwo polskie też musi się pochylić nad problemem.
          • topikaczka ten kto mieszka w domu nieswoim powinien go oddac 14.03.11, 21:22
            reszta to krecenie polaka. ale nie pokrecisz w nieskonczonosc, bo za slaby jestes. Niemcy chetnie pomoga srube dokrecic swoimi zadaniami o Stettin, Breslau und Oppeln.
            • indeed4 "Niemcy pomogą dokręcić śrubę " 15.03.11, 08:55
              topikaczka napisała:

> Niemcy chetnie pomoga srube dokrecic

Masz rację - zaufany przyjaciel jeszcze z okresu wojny, na pewno nie zawiedzie w potrzebie :-)
            • p.heniu Prawo reguluje te kewstie nie twoja 15.03.11, 09:03
              antypolska propaganda.
              IMO pozostaje tylko kwestia rekompensat dla obywateli polskich okradzionych po II Wojnie Światowej przez komunistów.
              Ponieważ część ze sprawców komunistycznego bezprawia jeszcze żyje niech płacą własnego majątku.
              • indeed4 No i już wiadomo 15.03.11, 09:40
                kto naciska na Polskę, wspólnie z b. obywatelami III Rzeszy, którym odebrano majątki - jaka piękna koalicja :-)
    • wiosnaludzikow Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 20:29
      cillian1 napisał:
      > Już kler cierpi z tego powodu. Chcecie i Wy? chcecie mieć ponowną szarfę?
      > Czy ludzie niczego się nie nauczą, że chciwość nie popłaca?
      CO Ty opowiadasz ? Przecieżś mowa jest o tym aby oddać bezprawnie zabrane !
      • douglasmclloyd Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 14.03.11, 22:05
        wiosnaludzikow napisał:

> cillian1 napisał:

> CO Ty opowiadasz ? Przecieżś mowa jest o tym aby oddać bezprawnie zabrane !

No właśnie, i jakoś nie można tego znaleźć.
    • mali.buu okradanie nedzarzy Polakow przez zydow jest 14.03.11, 20:39
      niemoralne.
      • gold.lachon Re: okradanie nedzarzy Polakow przez zydow jest 15.03.11, 09:19
        mali.buu napisał:

> niemoralne.

....cyt."W czasach PRL mieliśmy 300 tysięczną armię LWP – do obrony kraju.

W czasach żydolandii nr 3 mamy 300 tysięczną armię osiłków z ochroniarskich firm – do bicia niepokornych.

Podczas pacyfikacji blaszaka KDT w Warszawie osiłki z firmy ochroniarskiej pokazali, co potrafią.

il.youtube.com/watch?v=4pPoHVZ3Sw4&feature=fvwrel

Poliszynel

........""
    • mariner4 [...] 14.03.11, 21:48
    • kubala11 Re: "Rabin Schudrich: odmowa zwrotu własności 15.03.11, 09:07
      A ja bym spokojnie zliczył te ich majątki, doliczył koszty własne w postaci opieki nad nimi przez dziesiątki lat i ponegocjował... Oczywiscie swoja opieke wyceniłbym baaaardzo drogo...;)
    • woda_woda A jest moralna 15.03.11, 09:12
      odmowa zwrotu cudzej własności ?
      • kubala11 Re: A jest moralna 15.03.11, 09:16
        Krakowski Kazimierz w lwiej cześci wrócił do włascicieli. I nie potrzeba do tego było jakis specjalnych ustaw tylko obowiazujące prawo...;)
      • indeed4 Różnie różni ludzie pojmują moralność. 15.03.11, 09:21
        Pseudonaukowe wywody Grossa budzą w Polsce obawy, ponieważ stanowią rodzaj presji w sprawach dotyczących restytucji mienia żydowskiego.

– W pewnym okresie próbowano tę sprawę wykorzystać do rozstrzygnięcia sprawy zwrotu żydowskiej własności. Ale to był po prostu szantaż, całkowicie nieuczciwe działanie. Prawowici spadkobiercy tej własności nie życzą sobie interwencji np. Światowego Kongresu Żydów (WJC).

Mój nieżyjący już ojciec miał tartak w Polsce, a mama (również nie żyje) sklep z tytoniem. Więc formalnie, my – z bratem – mamy prawo do starania się o rekompensaty z tego tytułu. Ale nigdy nie podjęliśmy takich kroków i mogę zapewnić, że ich nie podejmiemy. Takie roszczenia podnosi WJC wspierany przez Grossa. Celem jest przejęcie byłej własności żydowskiej w Polsce “w imieniu” ofiar, w tym mojej rodziny. Ale nikt im nie dał na to zgody. Powiedziałbym im: “Kim wy jesteście, że chcecie występować w imieniu ofiar? To nie wasza własność. To była własność m.in. mojej rodziny. A my nigdy nie prosiliśmy, by ktoś domagał się jej zwrotu w naszym imieniu”. To są działania typowe dla bandy oszustów. Mogę też pana zapewnić, że żadnych odszkodowań z tego tytułu nie otrzymaliśmy od organizacji żydowskich. Jeśli uzyskali takowe, to zostały rozkradzione przez oszustów.

Norman Finkelstein
    • indeed4 Spokojnie. 15.03.11, 09:35
      Własność odzyskają wszyscy albo nikt - jedyny warunek jest taki, że przodkowie spadkobierców 1 września 1939 musieli być obywatelami RP.

W 2009 roku cały majątek skonfiskowany przez komunistów został wyceniony na 85 mld złotych, z tej sumy własność polskich Żydów stanowiło 25 miliardów, z czego zaledwie 3 miliardy stanowi własność spadkobierców żyjących.

( Mirosław Szypowski, przewodniczący Ogólnopolskiego Porozumienia Organizacji Rewindykacyjnych, " Angora" z 11/2011 )

• gold.lachon przez kogo wyceniony? 15.03.11, 12:53
        indeed4 napisał:

> Własność odzyskają wszyscy albo nikt - jedyny warunek jest taki, że przodkowie
        > spadkobierców 1 września 1939 musieli być obywatelami RP.
        >
        > W 2009 roku cały majątek skonfiskowany przez komunistów został wyceniony na 85
        > mld złotych, z tej sumy własność polskich Żydów stanowiło 25 miliardów, z czego
        > zaledwie 3 miliardy stanowi własność spadkobierców żyjących.
        >
        > ( Mirosław Szypowski, przewodniczący Ogólnopolskiego Porozumienia Organizacji R
        > ewindykacyjnych, " Angora" z 11/2011 )
        >
        • indeed4 Napisz do niego i zapytaj o to. 15.03.11, 12:57
    • indeed4 O co chodzi Schudrichowi 15.03.11, 11:44
      to proste - żydowskie gminy wyznanowie mają szansę na dodatkowe spore pieniądze

Co zrobić z majątkiem polskich Żydów, którzy zmarli bezpotomnie?

Są dwa wyjścia : majątek powinien przejść na rzecz istniejących w Polsce gmin żydowskich albo państwo polskie razem z gminami żydowskimi działającymi w naszym kraju powinno utworzyć fundację, której przekazano by pożydowski majątek.

( Mirosław Szypowski, przewodniczący Ogólnopolskiego Porozumienia Organizacji Windykacyjnych, Angora nr 11/2011 )

pl.wikipedia.org/wiki/Kahał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka