kiemlicz88 17.03.11, 09:45 Cena benzyny przekroczyła 5 złotych, cukier kosztuje już 6 złotych. Zielona wyspa tonie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2alfa.alfa Re: Drożyzna 17.03.11, 09:51 kiemlicz88 napisał: > Cena benzyny przekroczyła 5 złotych, cukier kosztuje już 6 złotych. > Zielona wyspa tonie. A Franek po 3,25 Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski ... a Kaczyński nie potrafi pływac. 17.03.11, 09:54 2alfa.alfa napisała: > > Zielona wyspa tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
2alfa.alfa Jak masz jakieś akcje to lepiej sprzedaj 17.03.11, 09:58 martusia_krolowa_polski napisał: > 2alfa.alfa napisała: > > > > Zielona wyspa tonie. > > bo źródełko za kilka dni wyschnie Odpowiedz Link Zgłoś
lew-35 Re: Drożyzna 17.03.11, 09:55 ..była kiedyś ,jest i będzie bo to jest zgodne z prawami ekonomicznymi . Odpowiedz Link Zgłoś
greg40 Re: Drożyzna 17.03.11, 10:15 Cukier jest po 4 i tanieje więc nie pierdul pisi glucie. Paliwa drożeją i trzeba się do tego przyzwyczaić i dostosować. Ja zmieniłem technikę jazdy, nie kręce silnika powyżej 2000 i spalanie ropy spadło mi z 8l na 6 co po przeliczeniu na 100 km kosztuje mnie tyle co wtedy jak on był po 4 pln. A jabłka napiszę pisiorkom są po 2,5 plna, nasze krajowe, możecie żreć na zdrowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
2alfa.alfa Re: Drożyzna 17.03.11, 10:22 greg40 napisał: > Cukier jest po 4 i tanieje więc nie pierdul pisi glucie. > Paliwa drożeją i trzeba się do tego przyzwyczaić i dostosować. Ja zmieniłem tec > hnikę jazdy, nie kręce silnika powyżej 2000 i spalanie ropy spadło mi z 8l na 6 > co po przeliczeniu na 100 km kosztuje mnie tyle co wtedy jak on był po 4 pln. > A jabłka napiszę pisiorkom są po 2,5 plna, nasze krajowe, możecie żreć na zdrow > ie ! Ale to chyba nie mieszkasz w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Drożyzna 17.03.11, 13:15 2alfa.alfa napisała: > greg40 napisał: > > > Cukier jest po 4 i tanieje więc nie pierdul pisi glucie. > > Paliwa drożeją i trzeba się do tego przyzwyczaić i dostosować. Ja zmieniłem technikę jazdy, nie kręce silnika powyżej 2000 i spalanie ropy spadło mi z 8l na 6 co po przeliczeniu na 100 km kosztuje mnie tyle co wtedy jak on był po 4 pln. > > A jabłka napiszę pisiorkom są po 2,5 plna, nasze krajowe, możecie żreć na zdrowie ! > > Ale to chyba nie mieszkasz w Polsce? Skąd ten "genialny" wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
po.gnidy Przejdź głupia babo na rower to spalanie ci spadni 28.03.11, 18:02 Przejdź głupia babo na rower to spalanie ci spadnie do zera. Margaryna jak masło. Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Drożyzna 17.03.11, 10:08 Polacy po cukier jeżdżą do Niemiec, tam jest tańszy o połowę. Trudno się dziwić jeśli cukier kosztuje tam jedynie 65 eurocentów, czyli ok. 2,60 zł. Po polskiej stronie kosztuje dwa razy więcej. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,9269882,Wykupilismy_Niemcom_cukier__Przynajmniej_w_L%C3%B6cknitz.html Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Drożyzna 17.03.11, 10:13 A czym jeżdżą skoro benzyna przekroczyła 5 zł za litr? Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Drożyzna 17.03.11, 10:14 obraza.uczuc.religijnych napisał: > A czym jeżdżą skoro benzyna przekroczyła 5 zł za litr? Pitera jeździ samochodem służbowym za 500 000 złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Drożyzna 17.03.11, 10:19 Pitera to se jeździ ale czym jeżdżą ci uciskani Polacy no i przede wszystkim za co jeżdżą skoro benzyna to 5 zł za litr. Odpowiedz Link Zgłoś
agrykolanka Re: Drożyzna 28.03.11, 17:22 www.youtube.com/watch?v=EfneV8U2lSY&feature=player_embedded#at=10 Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Drożyzna 17.03.11, 10:16 Benzyna po pięć złotych, krach na giełdzie, ucieczka inwestorów. Tak w 2007 roku Platforma Obywatelska widziała oczyma wyobraźni Polskę rządzoną przez Prawo i Sprawiedliwość. Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
2alfa.alfa Re: Drożyzna 17.03.11, 10:17 kiemlicz88 napisał: > Cena benzyny przekroczyła 5 złotych, cukier kosztuje już 6 złotych. > Zielona wyspa tonie. MĄKA Nikt nie zwrócił uwagi bo to produkt tańszy ale jego cena wzrosła od 80 do 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
2alfa.alfa Re: Drożyzna 17.03.11, 10:20 2alfa.alfa napisała: > kiemlicz88 napisał: > > > Cena benzyny przekroczyła 5 złotych, cukier kosztuje już 6 złotych. > > Zielona wyspa tonie. > > MĄKA > Nikt nie zwrócił uwagi bo to produkt tańszy ale jego cena wzrosła od 80 do 100 > % Co oczywiście od razu odbiło sie na cenie chleba fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2640976,2,7,Chleb.html Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Drożyzna 17.03.11, 10:27 Jaki badziew do tej pory jadałaś że dziwi cię cena chleba 1,80 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Drożyzna 17.03.11, 10:36 Popatrz na wspaniałe autostrady Na drogi, na których nie znajdziesz wybojów Rosną nowe bloki i nie ma wypadków W czystych szpitalach ludzie umierają rzadko Mamy ekstra rząd i superprezydenta Ci wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy Ufam im i wiem, że wybrałem swoja przyszłość Za rękę poprowadzą mnie do Europy www.youtube.com/watch?v=kfH1hxvAN30 Odpowiedz Link Zgłoś
2alfa.alfa Re: Drożyzna 17.03.11, 10:39 kiemlicz88 napisał: > Popatrz na wspaniałe autostrady Boiska i autostrady to teraz ciemnogród i zacofanie bo będziem mieć ATOM Odpowiedz Link Zgłoś
2alfa.alfa Re: Drożyzna 17.03.11, 10:37 A gdzie widzisz że nadgryziony? fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2640976,2,7,Chleb.html obraza.uczuc.religijnych napisał: > Jaki badziew do tej pory jadałaś że dziwi cię cena chleba 1,80 zł? fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2640976,2,7,Chleb.html Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Drożyzna 17.03.11, 10:44 A kto twierdzi że nadgryziony? Odpowiedz Link Zgłoś
2alfa.alfa Re: Drożyzna 17.03.11, 10:50 obraza.uczuc.religijnych napisał: > A kto twierdzi że nadgryziony? A wy dwie linijki wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Drożyzna 17.03.11, 13:40 2alfa.alfa napisała: > 2alfa.alfa napisała: > > > kiemlicz88 napisał: > > > > > Cena benzyny przekroczyła 5 złotych, cukier kosztuje już 6 złotych. > > > Zielona wyspa tonie. > > > > MĄKA > > Nikt nie zwrócił uwagi bo to produkt tańszy ale jego cena wzrosła od 80 do 100% > Co oczywiście od razu odbiło sie na cenie chleba > fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2640976,2,7,Chleb.html Obaj łżecie. Gdzie kiemlicz masz cukier po 6 złotych? W moich 4 sklepach tuż koło domu ceny cukru w zeszłym tygodniu wynosiły od 4.30 do 4.56. W tym tygodniu spadają. Dziś odwiedziłam 2 z nich i w tym droższym cukier kosztuje 4.05, w tańszym - 3.89. A ty alfo pokazujesz też stale to samo. Moje ulubione bułki kosztują odkąd pamiętam 0.35 gr., a ulubiony przez męża chlebek jest droższy o 5 groszy, bo cieszy się ogromnym powodzeniem. A to wszystko w najdroższej podobno Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: A czy rząd kontroluje ceny? 17.03.11, 13:19 Aha, to rząd nie ma wpływu na wysokość akcyz i podatków. Rząd nie ma wpływu na politykę rolną państwa. Cool. To po hoj nam taki rząd? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: A czy rząd kontroluje ceny? 17.03.11, 13:43 kiemlicz88 napisał: > Aha, to rząd nie ma wpływu na wysokość akcyz i podatków. Rząd nie ma wpływu na > politykę rolną państwa. Cool. To po hoj nam taki rząd? Tak, tak, akcyza dotyczy chleba, mąki, cukru... Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: A czy rząd kontroluje ceny? 17.03.11, 13:49 Akcyza dotyczy benzyny. Poadatek vat pozostałych produktów, buraku. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: A czy rząd kontroluje ceny? 17.03.11, 14:43 kiemlicz88 napisał: > Akcyza dotyczy benzyny. Poadatek vat pozostałych produktów, buraku. Kartofelku odpuść sobie. WyPISujesz głupoty o cenach! Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Sądzisz, że sklepikarz obniży ceny 17.03.11, 13:44 jak rząd obniży podatki? Wątpię. Każdy sprzedający cokolwiek stara się uzyskać maksymalną cenę. Ty też. M. Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: A czy rząd kontroluje ceny? 23.03.11, 12:16 mariner4 napisał: > To nie PRL. > M. I co?! Będziemy szukali wszystkich dostępnych metod, aby ceny nie były efektem wulgarnej, bezczelnej spekulacji - mówił Donald Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Gdzie cukier po 6? Sprzedam im po 5.50!!!! 17.03.11, 13:44 kiemlicz88 napisał: > Cena benzyny przekroczyła 5 złotych, cukier kosztuje już 6 złotych. > Zielona wyspa tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Gdzie cukier po 6? Sprzedam im po 5.50!!!! 17.03.11, 13:50 martusia_krolowa_polski napisał: > kiemlicz88 napisał: > > > Cena benzyny przekroczyła 5 złotych, cukier kosztuje już 6 złotych. > > Zielona wyspa tonie. W moim osiedlowym, nie mam w pobliżu Biedronki, a do Niemiec daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Poproszę o dokładny adres tego sklepu! 17.03.11, 13:57 kiemlicz88 napisał: > martusia_krolowa_polski napisał: > > > kiemlicz88 napisał: > > > > > Cena benzyny przekroczyła 5 złotych, cukier kosztuje już 6 złotych. > > > Zielona wyspa tonie. > > W moim osiedlowym, nie mam w pobliżu Biedronki, a do Niemiec daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Napisałam mu już o cenach w osiedlowych sklepach, 17.03.11, 14:49 ale nie raczył odpowiedzieć. Nie wiem, gdzie ten facet mieszka, ale ja pisałam o sklepach w Warszawie, gdzie ceny należą do najwyższych. Cieszę się, że właściciele "moich" sklepów starają się o dostawy, a nie "doją" klientów korzystając z okazji. martusia_krolowa_polski napisał: > kiemlicz88 napisał: > > > martusia_krolowa_polski napisał: > > > > > kiemlicz88 napisał: > > > > > > > Cena benzyny przekroczyła 5 złotych, cukier kosztuje już 6 zł > otych. > > > > Zielona wyspa tonie. > > > > W moim osiedlowym, nie mam w pobliżu Biedronki, a do Niemiec daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Gdzie cukier po 6? Sprzedam im po 5.50!!!! 17.03.11, 14:01 Zrobie zdjecie ceny Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Gdzie cukier po 6? Sprzedam im po 5.50!!!! 17.03.11, 14:50 kiemlicz88 napisał: > Zrobie zdjecie ceny Napisz od razu, gdzie znajduje się ten sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Gdzie cukier po 6? Sprzedam im po 5.50!!!! 17.03.11, 15:03 martusia_krolowa_polski napisał: > kiemlicz88 napisał: > > > Cena benzyny przekroczyła 5 złotych, cukier kosztuje już 6 złotych. > > Zielona wyspa tonie. Społem na Inżynierskiej. Na szczęście prócz Polskiego Kryształu sprzedają belgijski w kostkach o wiele tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pejs2011 przed wyborami będzie wszystko po 10zł u Tuska ! 17.03.11, 13:46 a on wyjdzie i POwie - tak jak obiecałem wszystko PO dziesiątku... Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Cukier 6 zeta! 17.03.11, 14:08 W niektórych (sklepach) nie ma cukru, a sprzedawcy tylko wzruszają ramionami na pytanie, kiedy dowiozą. W innych wprowadzono reglamentację, a jeszcze w innych wywindowano ceny do... 7,50 zł za kilo. www.gazetakrakowska.pl/stronaglowna/377843,podhale-6-z-otych-za-kilo-cukru,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 No tak.Po co mają się fatygować po nowe dostawy, 17.03.11, 14:55 skoro można skubać klientów, sprzedająć cukier po 7,50? kiemlicz88 napisał: > W niektórych (sklepach) nie ma cukru, a sprzedawcy tylko wzruszają ramionami na > pytanie, kiedy dowiozą. W innych wprowadzono reglamentację, a jeszcze w innych > wywindowano ceny do... 7,50 zł za kilo. > > www.gazetakrakowska.pl/stronaglowna/377843,podhale-6-z-otych-za-kilo-cukru,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: Drożyzna nie tylko benzyny ale żywnosci,uslug 17.03.11, 14:08 i innych towarow.Szczegolnie ubrania dziecinne,ksiazki.Jest to widoczny EFEKT kiepskich rzadow PO+PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Drożyzna 17.03.11, 14:15 kiemlicz88 napisał: > Cukier kosztuje już 6 złotych. Nie trzeba było kupować całą rodziną po 30 kg na głowę i zapychać szafy. Byłby tańszy. P.S. Właśnie czytałem, że mohery atakuja tereaz niemieckie sklepy. Tam też będzie drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Drożyzna 17.03.11, 14:36 Opłata za wywóz śmieci może w tym roku wzrosnąć co najmniej o 20 proc. - informuje dziennik "Metro". Droższe śmieci to więcej nielegalnych wysypisk - ostrzegają eksperci. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Drożyzna 17.03.11, 14:39 Spoko, nasi patrioci wywiozą śmieci do Niemiec, przecież opłaca im się wydawać 5 zeta za litr benzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Drożyzna 17.03.11, 15:02 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Spoko, nasi patrioci wywiozą śmieci do Niemiec, przecież opłaca im się wydawać > 5 zeta za litr benzyny. Masz pomysły godne Rostowskiego, powinni Cię wziąć do nie-rządu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Drożyzna 17.03.11, 15:05 Wiadomo że patriota zamiast wydać więcej na wywóz śmieci pieniądze przeznaczy na drogą benzynę, wywiezie te śmieci sam i wywali je w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Drożyzna 17.03.11, 15:07 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Wiadomo że patriota zamiast wydać więcej na wywóz śmieci pieniądze przeznaczy n > a drogą benzynę, wywiezie te śmieci sam i wywali je w lesie. nieRząd Polaków wyśle do Niemiec, bo tu dla nich roboty niet. W Kongresówce przynajmniej był dobry przemysł włókienniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Drożyzna 17.03.11, 15:09 Oj bez przesady, Niemcy nie pozwolą wywalać śmieci w swoich lasach. Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Drożyzna 17.03.11, 15:47 Na fotelu siedzi Donek Nic nie robi cały dzionek O wypraszam to sobie! Jak to , ja nic nie robię? A kto się w lustrze przegląda I twierdzi, że pięknie wygląda? A kto dziś zgubił długopis I zwalił wszystko na PiS? A kto sprawdził, czy Stefan nie warczy? Czy to nie wystarczy? Na fotelu siedzi Donek Nic nie robi cały dzionek. Przepraszam, a nie uścisnąłem Bronka? A nie usłyszałem dzwonka? A nie powiedziałem ? A nie skrytykowałem Ziobry? A TVN-u nie oglądałem? A znów nie obiecałem? A nie zadbałem o ciało? To dla Was ciągle jest mało? Na fotelu siedzi Donek Nic nie robi cały dzionek Nie poleciał do Davos, bo mu się nie chciało Nie spotkał się z Prezydentem, bo czasu miał za mało Nie obniżył podatków, bo nie miał ochoty Nie pomógł emerytom, bo z tym za dużo roboty Z przepracowania przyszła mu ochota na spanie A śniło mu się ..tanie latanie" » Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Drożyzna 22.03.11, 13:27 gazakil napisał: > by żyło się lepiej...wszystkim Tusk to Gierek XXI wieku Taka sama propaganda, takie same obietnice i pusta kasa państwa. Gierek skończył się stanem wojennym. Czym się skończy Kaszub? Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Drożyzna 22.03.11, 14:08 Obniżenie poziomu życia to coś, czego Polacy nikomu nie darują. Kaczor już wyczuł i działa: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9300402,Konferencja____Kaczynski_w_sklepie_.html Odpowiedz Link Zgłoś