Dodaj do ulubionych

Brawa dla nszej mądrej m. Kopacz

09.06.11, 13:56
najlepszej w UE, za zwolnienie doradców, wielkich szkodników Polski, którzy starali sie ja kiedys przymusisc do zakupu zabójczych swinskich szczepionek i promuja w Polsce medyczny totalitaryzm. Nie ulega watpliwosci, ze ci doradcy sa na sluzbie mafii farmaceutycznych. Ich zwolnienie to droga do wolnosci w Polsce i do poprawy warunkow zycia i leczenia Polakow. Brawa i podziekowania za te madra decyzje.
Obserwuj wątek
    • pajacykotusk20 brawo! 09.06.11, 13:59
      "– Dostałem list, w którym minister informuje mnie, że nie wywiązywałem się z obowiązków, a równocześnie prosi o ich pełnienie do czasu powołania nowej osoby – opowiada prof. Zieliński. – Odpisałem, pytając, jak mam pełnić obowiązki, z których się rzekomo nie wywiązuję. Chciałbym też wiedzieć, co takiego resort ma mi do zarzucenia. Odpowiedzi jeszcze nie mam.

Profesor z resortem ma na pieńku od czasu epidemii świńskiej grypy. Ministerstwo nie kupiło na nią szczepionek (do dziś jest to uznawane przez polityków za jeden z największych sukcesów minister Ewy Kopacz), epidemiolodzy ostrzegali jednak, że to igranie z ogniem: gdyby choroba okazała się groźniejsza, Polacy znaleźliby się w niebezpieczeństwie. – Nie kwestionowałem decyzji o niekupowaniu szczepionek. Prostowałem tylko nieprawdziwe informacje epidemiologiczne – mówi dziś prof. Zieliński.

Nie mniej emocji budzi odwołanie prof. Witolda Lukasa ze stanowiska konsultanta krajowego ds. medycyny rodzinnej. W ostatni weekend 2 tysiące zebranych na kongresie lekarzy rodzinnych zgotowało mu owację na stojąco. W opinii kolegów jest postacią kryształową: pracowity, spokojny, przygotowywał m.in. standardy pracy lekarza rodzinnego.
      "

www.rp.pl/artykul/671046_Kopacz_wyrzuca_ekspertow.html
      • pajacykotusk20 [...] 09.06.11, 13:59
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pis_da_deby Re: Brawa dla nszej mądrej m. Kopacz 09.06.11, 14:10
      jan0.sik napisał:

> najlepszej w UE,

Polska sluzba zdrowia kulleje od wielu, wielu lat.
      Wszyscy dotychczasowi ministroowie to widzieli ale nic nie zrobili by to zmienic.
      Pani minister dziala i to nawet wbrew oporowi na jaki sie natyka ze strony tzw. opozycji i za to jej chwala.
      Nie spotkano jej rowniez do tej pory w knajpie z przedstawicielem firmy farmaceutycznej ktorej specyfik wprowadzono by nagle na liste lekow refundowanych.
      • jan0-sik Re: Brawa dla naszej mądrej m. Kopacz 09.06.11, 21:32
        to widoczne dla każdego, ze ona robi co moze i mądrze działa. Najbardziej podoba mi sie jej postawa moralna i odwaga. Ona jedna nie pozwala kartelom farameutycznym okradac Poalaków i chroni ich przed ich agresją.
      • kzet69 Re: Brawa dla nszej mądrej m. Kopacz 10.06.11, 02:42
        pis_da_deby napisał:
        > Pani minister dziala i to nawet wbrew oporowi na jaki sie natyka ze strony tzw.
        > opozycji i za to jej chwala.

Masz cos wspólnego ze "służbą zdrowia"? jak widać nie, to "działanie" pani minister zgrzytanie zębów wywołuje, niestety jest gorszą lamerką niż niesławnej pamięci Łapiński czy Religa, Kopaczowa to porażka PO...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka