Dodaj do ulubionych

Twarda ręka kamienicznika

IP: *.rasserver.net 15.05.04, 04:31
Czy lokatorzy musza dostac mieszkania w tej samej czesci W-wy? Moze czyste i
nowe, gdzies dalej? Nie powinni zgadzac sie na rekompensate pieniezna, ale
mieszkaniowa: wyprowadzka za PRZYZWOITE mieszkanie o analogicznym lub
wiekszym metrazu, niekoniecznie w centrum.
Oprocz tego sa sady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ziuta z Rawy Nie ma socjalizmu IP: *.proxy.aol.com 15.05.04, 04:53
      czego sie Ci ludzie spodziewaja,mieszkania do konca zycia,tak nigdzie nie ma na
      swiecie chyba ze ktos sobie to mieszkanie kupil na wlasnosc a jak ktos tylko
      wynajmuje,to w kazdej chwili moze dostac wymowienie wynajmu,w jednych krajach
      jest miesiac do wyprowadzenia w drugich wiecej,ale nikt ich nie bedzie trzymal
      tylko dlatego ze oni nie chca sie wyprowadzic.To nie wina wlasciciela ze w
      Warszawie jest glod mieszkan,lokatorzy martwia sie gdzie maja zamieszkac a nie
      wlasciciel.LUDZIE SOCJALIZM SIE JUZ W POLSCE SKONCZYL.Obudzcie sie w normalnym
      swiecie,wynajmujesz w kazdej chwili mozesz dostac eksmisje a gdzie bedziesz
      mieszkal to twoj klopot a nie wlasciciela.
      • Gość: dolnoślązak Re: Nie ma socjalizmu IP: 62.233.177.* 15.05.04, 07:10
        No wreszcie!Święte prawo własności.Jeśli coś jest moje, to mogę z tego zrobić
        nawet "samolot" i nikomu nic do tego.Czy się to komu podoba czy też nie, to
        pieniądz rządzi światem. I jak mawiali filuetrnie,pieniędzy nie mieć to nie
        wstyd tylko cholernie niewygodnie.A więc narodzie do pracy !!!!!!!
        • Gość: nestor Re: Nie ma socjalizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 08:39
          Ziuta i dolnoślązak macie rację. Prawo własności jest święte.
          • Gość: Wojciech Re: Nie ma socjalizmu IP: *.family4.net 15.05.04, 09:28
            Też się z tym zgadzam, że prawo własniości jest święte? Tylko mały problem ze
            złodziejami co okradli państwo wykorzystując dawne koneksje z czasów PRL.
            Zawłaszczając majatek mieli w d.... prawo własności;
            • Gość: Andrzej Własność jest święta? A przedwojenni właściciele? IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.04, 10:48
              Własność jest święta? A przedwojenni właściciele?
              Rozumiem, ze sprzedali kamienice i posesje Bumarowi?:-)
              Jesli tak - zwracam honor.
              • meszrum Re: Własność jest święta? A przedwojenni właścici 16.05.04, 09:51
                sorry, ale juz dawno w jednym miejscu nie przeczytalem tylu bezdusznych,
                niedojrzalych wypowiedzi. prawo wlsasnosci to jedno, ale sposob wejscia w to
                prawo, to drugie. czy macie w ogole serca? chcialbym zobaczyc wasze miny za 40
                lat, jak wnuk gudzowatego was bedzie wysiedlac - wtedy jako starzy ludzie
                bedziecie spogladac z nieco innej perspektywy.
                wstydzcie sie.
                jestem prawnikiem (wiem o czym mowie).
                • Gość: Samoobrona pogrążo Re: Własność jest święta? A przedwojenni właścici IP: *.westworld.ca 16.05.04, 18:03
                  nie trzeba bylo kupowac kamienicy z lokatorami (oczywiscie taniej bo z lokatorem)
                  tym panem i jego synkiem juz dawno powinna sie zajac prokuratura
                  jak i wieloma innymi oligarchami i zlodziejami z samorzadow

gdzie sie podzialy pieniadze ze sprzedazy
                  tysiecy mieszkan komunalnych
                  pieniadze zamiast na konkurencyjne tanie mieszkania
                  budowane przez gminy poszly na luksusowe wykanczanie samorzadowych
                  budowli i rzesze dobrze platnych samorzadowych biurw

pamietamy.tripod.com
      • Gość: Jurek zGrenoble Re: Nie ma socjalizmu IP: *.net-81-220-10.versailles.rev.numericable.fr 16.05.04, 13:58
        Wiesz co Ziuta, moze jestes fajna i niebrzydka kobieta, tego nie wiem ale twoje
        poglady sa naprawde bliskie faszyzmu - przepraszam za porownanie. Co do
        francuskiego to jeszcze moge zrozumiec i zaakceptowac chociaz nie zgadzam sie
        calkowicie ale z tym co mowisz teraz to juz, wybacz ale sie nie zgadzam. kim ty
        jestes ? nie pasuje mi to do wizerunku kobiety, ktora ma byc obrazem czulosci,
        kobiecosci i delikatnosci. Ty masz chyba jaja.
        Pozrdawiam
        Jurek
    • inaww A prawo lokalowe? 15.05.04, 05:00
      O ile mi wiadomo lokatorowi przysługują prawa, nawet jeśli nie jest
      właścicielem mieszkania. Wypowiedzieć najem może właściciel w szczególnych
      wypadkach (demolowanie mieszkania, uciążliwość dla sąsiadów, niepłacenie
      czynszu itp.), a nie z powodu "widzimisię" właściciela. A uniemożliwienie
      lokatorom ewentualnego wykupu mieszkań pociąga za sobą odpowiedzialność karną
      poprzedniego właściciela budynku! Lokatorzy powinni zakupić sobie za niewielką
      sumę w księgarni prawniczej książeczkę "Prawo Lokalowe", bo liczyć na to że
      jakiś prawnik im coś mądrego doradzi to czysta naiwność. Każdy jest w stanie
      znależć w prawie lokalowym odpowiednie przepisy. Wiem, bo czytałam.
      • Gość: Wojtek Re: A prawo lokalowe? IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 15.05.04, 06:47
        O ile Ustawa Prawo lokalowe ogranicza w dalszym ciagu uprawnienia wlasciciela
        budynku do swobodnego dysponowania lokalami mieszkaniowymi to Ziuta nie ma
        racji. Sosjalizm w Polsce dalej kwitnie.
      • Gość: nestor Re: A prawo lokalowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 08:40
        A prawo do własności? Po co dalsze wywody ...
        • Gość: P.S.J. Re: A prawo lokalowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 10:02
          Jak takiś obyty w duchu praw, to wiesz, że z żadnego prawa nie można korzystać,
          jeśli stoi ono w sprzeczności ze społeczno - gospodarczym przeznaczeniem tego
          prawa (tu można by argumentować w dwie strony), lub z zasadami współżycia
          społecznego - a tego nie przeskoczysz.
      • Gość: xyz Re: A prawo lokalowe? IP: *.dialup.telenergo.pl 15.05.04, 17:25
        tzn. że właściciel nie ma zadnych praw , nie może wymówić mieszkania kiedy
        chce i i jeśli ma takie widzimisie. Skutek jest taki , że wszyscy prawie
        wynajmuja mieszkania na czarno , nikt nie spisuje żadnych umów , a o wynajęciu
        mieszkania rodzinie nikt nie chce nawet słyszeć - takie mądre prawo uchwalili
        nasi parlamentarzyści. należy wreszcie zacząć przestrzegać prawa własności, a
        nie czuć się właścicielem obcego mieszkania !!!
        • Gość: ja Re: A prawo lokalowe? IP: *.range217-43.btcentralplus.com 15.05.04, 19:50
          Szczerze mowiac nie rozumiem o co chodzi. Mieszkam w Londynie i wynajmuje tu
          mieszkanie . Musze płacic co miesiać , zapłacić depozyt a wymowienie mogę
          złożyc ja albo właściciel z 2 miesiecznym wypowiedzeniem ( z tym , że umowe mam
          spisaną na rok i generalnie w ciągu roku jezeli nie łamie zasad umowy nie mogą
          mi wypowiedzieć , a jak ja chciałbym się wyprowadzić to trace depozyt ) . W
          Londynie jest około 100 000 landlordów ( czyli włascicieli mieszkań ) reszta to
          wynajmujący . Ceny wynajmu są dosyć wysokie , ale one są kształtowane przez
          rynek . Nie rozumie dlaczeko ktoś bedąc właścicielem mieszkań nie mógł ich
          wypowidzieć .
      • Gość: właścieciel Re: A prawo lokalowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 10:34
        to niech tobie się wprowadzi do mieszkania i pokaże ci książęczkę a ty baranie
        będziesz mógł ją sobie przeczytać i płacić za swojego kochanego lokatora z
        książeczką
        • Gość: http://pamietamy.t Re: bedziesz wlascicielem? jak nikt nie wynajmie IP: *.westworld.ca 16.05.04, 18:10
          bedziesz mial ruine do wynajecia
          ktora przejdzie na wlasnosc panstwa
          za nie zaplacone podatki

nie mowiac o tym ze jak cie ktos
          trzasnie w leb bo nie bedzie mial nic do stracenia
          to zadna wlasnosc oprocz 6 desek
          nie bedzie ci do niczego potrzebna

pamietamy.tripod.com
    • Gość: Antykomunista Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 15.05.04, 06:48
      Jeżeli Bumar złamał prawo przy sprzedaży to należy go scigać. "Socjalizm" wbrew
      pozorom (m.in. w tej dziedzinie) jeszcze sie nie skończył, ale najemcy musza
      powoli przyzwyczajać sie do sytuacji że właściciel ma swoje prawa. Nie znam się
      na polskim prawie lokalowym ale jestem prawie pewien że odbiega od europejskich
      standardów. Prawo które pozwala by właściel nie mógł wyegzekwować od najemców
      choćby pokrycia kosztów bytowania najemców w jego domu, (jak to się zwykle
      dzieje) jest złe.
    • Gość: gość Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 07:36
      Jakoś mi nie żal tych "lokatorów". Miejscowi wiedzą, że te kamienice zamieszkują
      zazwyczaj mendy, patologiczny element, który dostał mieszkania za friko od
      jakiejś fabryki, w ramach "wprowadzania ludu do śródmieścia".

• Gość: gość Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 07:38
        Zapomniałem dodać: element te mieszkania "dostał" i doprowadził do kompletnej
        ruiny. Element won z kamienic!
        • Gość: Zorroaster Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 07:41
          A może sam jesteś element? Skąd wiesz co to za ludzie?? Znalazł się przydupas
          Gudzowatych.
          • Gość: mk Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 07:57
            Ludzie! O czym wy mówicie. Jakie wyzyskiwanie i wyrzucanie biednych? Właściciel
            proponuje im pieniądze wzmian za wyprowadzkę? TO należy brać i całować go po
            rękach, bo inaczej może się okazać, że zostaniecie i bez tych pieniędzy i bez
            mieszkania. Przecież taka umowa najmu nie jest święta. Wystarczy, że właściciel
            zaproponuje mieszkanie zastępcze i sąd orzeknie eksmisje. A lokal zastępczy nie
            musi być takiej samej wielkości i w tej samej okolicy. Wystarczy, że będzie to
            10 metrów kwadrarowych gdzieś hen pod lasem.
            • Gość: nestor Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 08:46
              Jeśli mnie pamięć nie myli to lokal zastępczy musi gwarantować 5m na osobę.
              Czyli 18m kawalerka może wystarczyć dla trzech osób. Bez znaczenia jest
              lokalizacja. Lokal zastępczy musi zagwarantować urząd miasta, który strasznie
              lubi się od tego migać. Poleceam wszystkim lokatorom zakasać rękawy i wziąć się
              do roboty, aby zarobić na swoje utrzymanie.
              • Gość: http://pamietamy.t Re:mendom namnozonym z komunistycznych gnid IP: *.westworld.ca 16.05.04, 18:17
                radze uwazac bo w koncu zastosuje sie skuteczny
                stary srodek zwanym DDT (dekapitacja durniow totalnych ) do tepienia tego ubeckiego
                koltuna ktory ssie polske od czasow uzyskania przez polske
                niepodleglosci po obcych zaborach

pamietamy.tripod.com
            • Gość: sk Prawo pierwokupu miał najemca, a nie Guzowaty IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 15:04
              Jeżeli Guzowaty z Bumarem oszukał najemcę, powinno byc to naprawione. Nie
              bylejaką kwotą za która nie kupi równoważnego mieszkania.
              • Gość: Łowca debili Re: Prawo pierwokupu miał najemca, a nie Guzowaty IP: *.bielsko.msk.pl 15.05.04, 20:39
                Jak to kupi? To Gudzowaty ma lokatorom dawać tyle kasy, aby mogli sobie kupić
                mieszkanie? Porąbało cię? A niby to z jakiej racji, przecież teraz nie mają
                mieszkań własnościowych.
                • meszrum Re: Prawo pierwokupu miał najemca, a nie Guzowaty 16.05.04, 09:57
                  skoro prawo pierwokupu przysluguje (piewrotnie) najemcy (dotychczasowemu), to
                  inwestor obchodzacy / lamiacy przepis musi liczyc sie z normami art. 58 kc ( a
                  zatem gudzowaty KUPIC MA mieszkanie).
                  Łowca debili - jak nie masz pojecia o czym piszesz, to siedz cicho (zlow sie
                  sam).
      • Gość: les Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 09:25
        > Jakoś mi nie żal tych "lokatorów". Miejscowi wiedzą, że te kamienice
        zamieszkuj
        > ą
        > zazwyczaj mendy, patologiczny element, który dostał mieszkania za friko od
        > jakiejś fabryki, w ramach "wprowadzania ludu do śródmieścia".

Ty i Tobie podobni jesteście małymi , biednymi ludzikami , którzy za wszelką
        cenę muszą zamanifestować swoje istnienie i umiejscowić się jakoś w otaczającej
        nas od niedawna brutalnej rzeczywistości .
        • Gość: gość Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 12:53
          Nie zrozumiałem powyższej wypowiedzi.

Nie wiem czy bywasz w Warszawie, ja mam tę (nie)przyjemność, że tu mieszkam i
          znam przekrój społeczny "lokatorów" owych kamienic. I jestem za tym, żeby tych
          meneli pogonić, kamienice wyremontować i wtedy nie będę się bała chodzić tamtędy
          wieczorem Co nie oznacza, że w jakikolwiek sposób popieram przekrętasów pokroju
          Gudzowatego.
          • Gość: Ktos Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 16:56
            znasz kogos z tej kamienicy zeby oceniac czy to "menele"?? ja znam i jakos wiem
            ze nie ma tam nikogo takiego pokroju!!! wiec najpierw sie zastanow co piszesz a
            potem pisz, bo mozesz obarzic normalnych spokojnych ludzi!!!!!!!!!
      • Gość: gosc Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 16:48
        Przepraszam jacy miejscowi!!!?? ciekawe skad ty jestes, pewnie z jakiego
        wypizdowka i sie cieszysz bo ci rodzice cieple mieszkanko kupili dupku
        jeden!!!!!!!! tez mieszkam w kamienicy i nie ma tu zadnych mend i wiem rowniez
        ze w wiekszosci kamienic nie mieszka element tylko starsi ludzie ktorzy w zyciu
        wiele przepracowli i na pewno zasluzyli na mieszkania i godne warunki zycia na
        stare lata!!! zycze ci z calego serca, zebys sie znalaz w takiej sytuacji jak
        lokatorzy tej kamienicy!!
      • Gość: lukas Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.a.pppool.de 16.05.04, 10:06
        A co z pieniedzmi ktore potracano mi w zakladzie na fundusz mieszkaniowy przez
        40 lat.Potracano ,bo niemozna bylo ich wyplacic w innej formie.czyli jest
        pytanie czyje sa te mieszkania.Pieniadze wypracowane przez pracownikow zakladow
        z funduszu z zyskow.
        • Gość: http://pamietamy.t Re: niestety glosowales na kwacha, to teraz idz do IP: *.westworld.ca 16.05.04, 18:33
          Lsd albo do Po-Lsd niech ci dadza mieszkanie
          bo gdyby utrzymali ustawe uwlaszczeniowa to
          kazdy kto mial mieszkanie ( wlasnie z takich przymusowych wplat)
          mogl by je posiadac
          w koncu na wlasnosc
          wiem ze nie bylo by to calkiem sprawiedliwe bo wielu ubekow i
          sekretarzy pzpr i zwiazkow crzz dostawalo mieszkania za
          wierna sluzbe policyjnemu panstwu
          ale z tego powodu ze biora sowite wczesniejsze emerytury
          to nalezy zlikwidowac calkowicie wyplaty wszystkim emerytom

powinna wyjsc ustawa rozliczajaca samorzady
          ze sprzedazy mieszkan komunalnych
          i zmuszajaca samorzady do utworzenia z tych pieniedzy
          funduszu na budowe mieszkan komunalnych z mozliwoscia ich wykupu
          na raty oraz na nisko oprocentowane realnie kredyty na indywidualne
          budownictwo jako mechanizm regulacji podazy na rynku mieszkaniowym

pamietamy.tripod.com
    • Gość: jaja Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.si.rr.com 15.05.04, 08:20
      Tacy pazerni na kase - Tomasz Gudzowaty, Maciej Kwiatkowski - typowo zydowskie
      nazwiska
      • Gość: nikt Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.escp.fr 15.05.04, 09:37
        jaja - polski glupek
      • Gość: Jar Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.b.pppool.de 16.05.04, 04:07
        Gość portalu: jaja napisał(a):

> Tacy pazerni na kase - Tomasz Gudzowaty, Maciej Kwiatkowski - typowo zydowskie
        > nazwiska

Przypuszczam, ze Jan Kowalski to tez typowo zydowskie nazwisko ;-)
        • Gość: http://pamietamy.t Re: obys sie nie zdziwil za pare lat :-PPP IP: *.westworld.ca 16.05.04, 18:58
          pamietamy.tripod.com
    • Gość: glan Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 08:36
      > Czy lokatorzy musza dostac mieszkania w tej samej czesci W-wy?
      Czy lokator musi dostać mieszkanie? Przecież jest lokatorem i jeśli dostaje
      wypowiedzenie umowy, to może się tylko potargować o czas wypowiedzenia!
      Wychowani w socjaliźmie ludzie przyzwyczaili się do wygody, ale przecież nikomu
      nic się nie należy za wyjątkiem tego co sam sobie wypracują. Czas się do tego
      przyzwyczaić.
      • aron2003 Re: Twarda ręka kamienicznika 15.05.04, 08:58
        czy jeżeji ja wynajmę komuś moje mieszkanie, potem chcę go wyrzucić a on nie
        chce się wyprowadziić to też mam mu zapewnić mieszkanie zastępcze w tej samej
        dzielnicy?
    • Gość: A. Tough shit! IP: *.ipt.aol.com 15.05.04, 10:03
      Trudno, czasy sie zmienily. Nalezy sobie przypomniec w jaki sposob
      Bumar 'wszedl w posiadanie' tej nieruchomosci. Young Investments i tak wykazuje
      dobra wole i odrobine etyki proponujac pieniadze lokatorom.
      • Gość: miamo Re: Tough shit! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 10:23
        Lokatorów odsyłąm do - Ustawy o ochronie praw lokatorów. Ustawa ta reguluje
        stosunki najmu dla takich właśnie lokatorów. Właściciel, który nabył dom z
        lokatorami miał świadomość istniejącego balastu i wszedł w taki układ, dladego
        też nie może to być dla niego okolicznością łagodzącą. Nabył dom z całym
        dobrodziejstwem inwentarza. Ustawa ta określa podstawy prawne do wypowiedzenie
        umów najmu i określa ściśle jakie warunki winien spełniać lokal zastępczy. Nie
        może on być gorszy od poprzednio zajmowanego, ale za warunek spełniony uznaje
        się 10 m2 na osobe powierzchni mieszkalnej. Także na szczęście dla mieszkańców,
        którzy nabyli tytuły prawne do lokali przed wejściem w życie Ustawy właściciel
        nie może tu stosować swojego widzimisia. Nowobogaccy kupowaliście świadomie i
        świadomie musicie ponieść tego pełne konsekwencje. Jak kupujesz zabitą kurę, to
        nie oczekuj złotych jajeczek.
        • Gość: lucky MIAMO, GUDZOWATE ŚCIERWO MA W DUPIE TWOJĄ USTAWĘ! IP: 81.210.122.* 15.05.04, 14:19
        • Gość: Kamienicznik Re: Tough shit! IP: 152.75.124.* 17.05.04, 18:58
          Co to znaczy nabyli tytuly prawne do lokali? Jakie tytuly? Prawne? Mieszkania
          ukradzione przez komune po 45 tym roku tak hojniue rozdawane "swoim".To sa te
          prawne tytuly? Ale kochani to se ne wrati. Wlasciciel domu powinien miec prawo
          podniesc czynsz do takiego poziomu zeby mu sie to oplacalo.Koniec z
          dobroczynnoscia. Jak za drogi czynsz, to sie wyprowadzic do tanszego
          mieszkania. Takie prawa panuja na calym swiecie. Tylko w Polsce jakos trudno
          sie przestawic.
      • Gość: lucky ŻEBYM CI TEJ ETYKI W DU.Ę NIE WSADZIŁ, CHU.U!!! IP: 81.210.122.* 15.05.04, 14:17
    • Gość: wic Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.05.04, 10:12
      jeśli mieli prawo pierwokupu to ich oszukano, a synalkowi gudzowanego może ktoś
      jeszcze nosa utrze
    • Gość: Kosa Człowiek człowiekowi..czyli fura, skóra i komóra ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 11:01
      Człowiek człowieka by za nic zaje... To jest poprostu chciwość i buractwo. Ehh,
      ale wiadomo- ryba psuje się od głowy ! To nasze wychowanie, które świadczy o
      nas. Co tu dużo pisać. Szkoda słów. Czego się nie robi dla pieniędzy !!!
    • Gość: lucky TOMASZU GUDZOWATY, JESTEŚ TAKĄ SAMĄ KUR.Ą JAK... IP: 81.210.122.* 15.05.04, 14:14
      TWOI PIERDO.ENI RODZICE. OBY WASZĄ SKUR.YSYŃSKĄ RODZINKĘ KTOŚ ROZJE.AŁ!!!
      CHĘTNIE ZA TO ZAPŁACĘ!
      • Gość: haha Re: TOMASZU GUDZOWATY, JESTEŚ TAKĄ SAMĄ KUR.Ą JAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 16:49
        brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: xyz Re: TOMASZU GUDZOWATY, JESTEŚ TAKĄ SAMĄ KUR.Ą JAK IP: *.dialup.telenergo.pl 15.05.04, 17:33
        nie życz nikomu co Tobie niemiłe !!!A Twoja kultura pozostawia wiele do
        zyczenia i chyba na tym poprzestanę. I jeszcze jedno , jest mi Ciebie bardzo
        żal ...
      • Gość: tomuś Re: TOMASZU GUDZOWATY, JESTEŚ TAKĄ SAMĄ KUR.Ą JAK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 19:26
        częściej chadzajcie na wystawy synalka agenta GRU, KGB itd., a on będzie i tak
        jezdził do Afryki i robił se djęcia. tomaszek twierdzi, że nigdzie nie pracuje
        a tatulek mu nie pomaga !!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: co to Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.client.comcast.net 15.05.04, 16:11
      Ciekawe, czy jak bys byl wlascicielem takiej kamienicy to tez bys takie brednie
      wypisywal? Z jakiej racji lokatorzy maja WOGOLE dostac cokolwiek? Przeciez nie
      sa wlascicielami tych mieszkan, a jedynie najemcami. Wlasciciel i tak sie z
      nimi obchodzi jak z jajkiem: powinin wypowiedziec umowe, dac misiac na
      wyprowadzenie sie i tyle.
      • Gość: Gosc forum Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 16:41
        I co lokatorzy pod most maja isc, tak?? Mijecie w sobie troche oglady ludzie i
        pomyslcie jakbyscie sie znalezli na miejscu mieszkancow tej kamienicy!!!!
        ciekawe czy tez byscie byli tacy wyrozumiali dla pana Gudzowatego!!?? wszyscy
        tu sa tacy madrzy i rozkrzyczani, tylko jakby sie znalezli w takiej sytuacji to
        by robili wszystko zeby miec gdzie mieszkac i wyjsc z tego calego zamieszania z
        twarza!! lokatorzy trzymam za was kciuki!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: xyz Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.dialup.telenergo.pl 15.05.04, 17:37
          Jak jestes taki dobry , to weź ich do swojego mieszkania i trzymaj. A jakbyś
          Ty wynajmował mieszkanie i lokator nie chciałby się wyprowadzić , tylko by
          żądał innego mieszkania , w tej samej na dodatek dzielnicy !!!Postaw się w
          drugiej sytuacji a szybko zmienisz zdanie ...
          • Gość: Nina Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:39
            wiesz nie zrozumiesz drugiego czlowieka dopoki nie znajdziesz sie w podobnej
            sytuacji!!
            • Gość: xyz Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.dialup.telenergo.pl 15.05.04, 17:44
              a może Ty zrozum właściciela mieszkania !!! Nie rozumie się tylko w jedną
              stronę !!!Jak jesteś taki samarytanin , to weź kogos do swojego mieszkania i
              daj mu na dodatek akt własności 111
              • Gość: xxx Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:49
                masz swoje mieszkanie to sie ciesz, ale zrozum tez innych ludzi, ktorzy sa w
                ciezkiej sytuacji, jestes jakis nie czuly czlowieku, przeciez ci ludzie nie
                chca zarobic i mieszkac w palacach!! poza tym ciekawe za ile kupiles swoje
                mieszkanie na pewno nie za 80 tys zl!!! a i jeszcze doliczajac dodtakowe oplaty
                takie jak notariusz i podatek i cala reszta to ciekawe ile zostaje!!??
                grosze.....
    • Gość: xyz Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.dialup.telenergo.pl 15.05.04, 17:19
      A czy Ci ludzie kupili te mieszkania , dostali je za darmo i jeszcze mają cos
      do powiedzenia - czas kimuny się skończył , oni są najemcami i tak dobrze że
      właściciel im proponuje jakiekolwiek pieniadze , a moze chcieliby płacić czynsz
      wolnorynkowy , jak to czyni tysiace osób ?Ludzie komuna się skończyła !!!! czas
      to przyjąć do wiadomości !!!
      • Gość: Marta Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:30
        zycze ci zebys znalazl sie w takiej sytuacji jak ci lokatorzy!!
        powodzenia!!!!!!!!!!
        • Gość: xyz Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.dialup.telenergo.pl 15.05.04, 17:40
          To bym się po prostu wyprowadziła i wynałęła mieszkanie gdzie indziej ,
          zakasałabym rękawy i wzięła się do roboty , żeby kupić swoje własne. A tak na
          marginesie , ja juz kupiłam swoje własne mieszkanie , ale ciężko na nie
          zapracowałam .Nie czekałam , aż mi ktos mi podaruje jekies lokum !!!!
          • Gość: rex Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:44
            ale dlaczego ci lokatorzy maja sie wyprowadzic i jeszcze dac zarobic
            gudzowatemu, skoro tez wlozyli w te mieszkania duze pieniadze zeby mieszkac w
            nich jak ludzie!!!???
            • Gość: xyz Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.dialup.telenergo.pl 15.05.04, 17:47
              Przecież oni doskonale wiedzieli , że to nie są ich mieszkania , jak sie
              wynajmuje mieszkanie / a oni wynajmują!!/ , to w to mieszkanie nie wkłada sie
              kasy , tylko kulturalnie użytkuje !!! A jak wsadzili tyle kasy w nie swoje
              mieszkania , to może powinni pomyśleć najpierw , i te pieniądze przeznaczyć na
              zakup własnego lokum !!!!
              • Gość: ** Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:52
                ale chodzi o to ze oni chcieli kupic te mieszkania(do czego maja prawo) tylko
                niestety zadziala magiczna sila pieniadza i nie pozwolono im na to, bo pan
                gudzowaty zaplacil duzo wiecej!!a wlozyli w nie tyle kasy dlatego, ze normalne
                jest na swiecie ze prawo pierwokupu maja najemcy!
                • Gość: gość Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.05.04, 19:14
                  Tak, chcieli "kupić", np. za 10% wartości rynkowej, bo tak się "kupuje"
                  mieszkania komunalne.

Ciekawe, że chyba nikt nie poruszył innej sprawy, dość ważnej moim zdaniem: te
                  stare kamienice w Warszawie w ogromnej większości są KRADZIONE. Zostały po
                  wojnie UKRADZIONE właścicielom, "podarowane" proletariatowi, który doprowadził
                  je do ruiny, a sprzedawanie tych budynków to zwyczajne PASERSTWO. Tak, jak
                  sprzedawanie kradzionych samochodów czy rowerów.
          • Gość: http://pamietamy.t Re: niejaki gudzowaty tez ciezko zapracowal na 3% IP: *.westworld.ca 16.05.04, 18:40
            w polsko-ruskich interesach naftowych
            tak ciezko pracowal ze mu watroba urosla jak u wieloryba
            a w rzygach plywal jak w ocenie wody rozanej

pamietamy.tripod.com
    • michciooo Re: Twarda ręka kamienicznika 15.05.04, 17:34
      yjj
    • Gość: Śmiewca Gdyby dom kupił ktoś z UW Wyborcza by milczała IP: *.acn.waw.pl 15.05.04, 18:02
      Znam osoby z tego budynku, którzy przeprowadzili się do mieszkania na Stegnach,
      wcale nie mniejszego i w przyzwoitym budynku, formalności załatwiał
      przedstawiciel Gudzowatego, aha wcześniej wyremontowali i odnowili mieszkanie i
      zorganizowali przeprowadzkę: widać, że im zależy na szybkim opróżnieniu kamienicy.
      Fakt, że to nie Śródmieście, ale są właścicielami kamienicy i nikogo nie
      wyrzucają na bruk.
      Ach, ta zawiść, że kto inny ma słoiczek z konfiturami.
      • Gość: Prześmiewca Re: Gdyby dom kupił ktoś z UW Wyborcza by milczał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 18:05
        Nie uwierze poki nie zobacze!! gudzowaty odremontowl mieszkanie!!!!!!
        buhahahahahahahahahahahahahaha
      • Gość: Cc Re: Gdyby dom kupił ktoś z UW Wyborcza by milczał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 18:44
        Robiliśmy interesy z synkiem G**dzowatego - to podły oszust, dla którego kradziony szmal tatuśka jest
        wszystkim....
    • Gość: lutnicx Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.freedom2surf.net 16.05.04, 00:23
      Mala porada jezykowa:
      Albo
      Your Investments
      albo
      'Yours' Investments
      lub Investments 'Yours'
      Czy to pomylka gazety czy ta firma naprawde tak sie nazywa? Jezeli tak to
      zenada, szczegolnie w obliczu ich radykalnej polityki inwestycyjnej...
      • Gość: Misia Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 11:23
        to nie pomylka tak sie rzeczywiscie nazywa!!!
    • Gość: jolanta.c ZANIM ZACZNIECIE COŚ KOMENTOWAĆ , PRZEMYŚLCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 02:21
      to co chcecie napisać.
      Wiekszość piszących to zapewnie ludzie młodzi,którzy większość swojego życia
      wiążązlatami po transformacji. Zrozumcie, że większa część społeczeństwa to
      ludzie urodzeni przed tym okresem. Piszecie, że właścicielom odebrano własność.
      Zastanówcie się, kto to zrobił. Czy miliony urodzone po wojnie, ciężko i
      uczciwie pracujacy ludzie zasłuzyli na tyle obelg. Przeciez to nie ich wina, że
      urodzili sie w takiej Polsce a nie innej. Wiele z tych osób miało w rodzinie
      kogoś kto zginął za wolność, tego kraju i Waszą. Nic nikomu nie zabrali i nie
      ukradli. Historii nie da się cofnąć. Czy teraz mają płacić za błędy kolejnych
      ekip rządzących. Jestem za poszanowaniem własności, ale może wszyscy ci
      spadkobiercy, bo w większości właściciele niestety już nie żyją, zastanowią się
      nad winą tych których teraz odsądzają od czci i wiary wskazując im miejsce pod
      przysłowiowym mostem. Przecież to jest problem, który należało rozwiązać
      natychmiast po transformacji, albo przynajmniej zakreślić uczciwy w zamkniętym
      okresie czasu program pogodzenia interesów wszystkich Polaków. Wtedy gdy nie
      rozsprzedano za grosze majątku narodowego i kiedy można było w zamian za
      utracone mienie oddać w zamian inne. Wielu spadkobierców na pewno zechciało by
      przyjąć inne dobra w zamian za zrujnowane, pełne lokatorów kamienice.
      Przecież ta spirala zwrotów z roku na rok narasta. Kto ma to szystko teraz
      sfinansować ? Bezrobotni,emeryci,czy może ci którzy w tej chwili chodzą do
      przedszkola. Napewno wiele osób, które w tej chwili nie mają własnego
      mieszkania, nie są właścicielami bo tego nie chcieli. Po prostu, niestety nigdy
      nie było ich na to stać. Czy dlatego teraz nie znając ich sytuacji opluwacie
      ich i wyzywacie od lumpów.
      A tak naprawdę wielu tu piszących nawet nie zdaje sobie chyba sprawy z tego, że
      gdyby nie to opluwane pokolenie powojenne nie wiedzieli by może do tej pory co
      to internet, lub mogli by tylko o tym pomarzyć.
      Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do myślenia, to naprawdę nie boli.
      • Gość: chala Re: ZANIM ZACZNIECIE COŚ KOMENTOWAĆ , PRZEMYŚLC IP: *.rdu.bellsouth.net 16.05.04, 04:27
        nie trzeba nikomu wymyslac, ale w kapitalizmie wlasnosc prywatna jestnajwyzsza
        wartoscia. Nie pytali sie ci ludzie dlaczego dostali za pol darmo mieszkanie?
        Nie w idze powodu pytac ich sie teraz. Wlasnosc prywatna trzeba oddac. Im
        pozniej , tym bardziej bedzie to bolesne.
        • meszrum Re: ZANIM ZACZNIECIE COŚ KOMENTOWAĆ , PRZEMYŚLC 16.05.04, 09:59
          chala - bzdury.
          jolanta - swiete slowa.

wiecej serca, ludzie (?), czy raczej szczury.
        • Gość: http://pamietamy.t Re: jesli z roszczeniami to do skarbu panstwa i sa IP: *.westworld.ca 16.05.04, 18:55
          jesli z roszczeniami to do skarbu panstwa i sadu
          a nie do ludzi ktorzy w naturze dostali wyplate
          od panstwa i przez ᡛ lat lozyli na to panstwo
          i wielu takich cwaniakow jak obecnie gudzowate kwasniewskie, buzki kulczyki
          michniki inna swolocz ubeckiego policyjnego panstwa
          usadza oligarchiczna sitwe na karku narodu polskiego

kto pieprzyl ubecka propaganda w czasie wyborow preezydenckich
          dziwny sojusz lewandowski rokita borowski cimoszewicz muller gazeta wyborcza trybuna
          wprost a nawet rzeczpospolita

dziwny czy nie taki dziwny jak sie pozna czlonkow kiszczakowskiego ukladu
          i janikowej ferajny

pamietamy.tripod.com
    • Gość: BONOBO Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.us.ool.fr 16.05.04, 08:21
      TAK I W DODATKU MOGA UNIEWAZNIC ZAKUP BUDYNKU BO PRAWO NIE BYLO PRZESTRZEGANE
      MIESZKAM WE FRANCJI I TUTAJ PRAWO JEST BARDZO RYGORYSTYCZNE W OCHRONIE LOKATORA
      JAK SIE COS KUPUJE TO TRZEBA SPRAWDZIC CO JEST W SRODKU? DOM TO NIE SAMOCHOD I
      BYC MOZE NIEKTORZY Z LOKATOROW BEDA MIELI PRAWO WIECZYSTE BYE
    • Gość: Pan Cogito Re: Twarda ręka kamienicznika IP: 195.101.225.* 16.05.04, 09:44
      --------------------------------------------------------------------------------
      Nie za bardzo rozumiem o co chodzi, czyli pewnie idzie o kase. Z tego co
      przeczytalem wynika ze Gudzowaty kupil kamienice i zamiast wyrzucic lokatorow
      na bruk, to daje im kase na nowe mieszkania. A ludzie sa albo pazerni i chca po
      prostu wiecej pieniedzy, albo glupi i nie rozumieja ze sa tylko najemcami a nie
      wlascicielami lokali i to ze ktos daje im pieniadze to tylko jego dobra wola.
      Szkoda ze ja nie mialem tyle szczescia co oni i musze splacac swoje mieszkane
      jeszcze przez 23 lata, a nie przyszedl swiety mikolaj (Gudzowaty) i sypnal
      troche grosza.
      • Gość: http://pamietamy.t Re: jak sadze to nie chodzisz po ruinach, nie IP: *.westworld.ca 16.05.04, 19:35
        odgruzowujesz ulic, nie oczyszczasz ze zlomu i min portow
        nie budujesz elektrowni ani kopaln by miec prad
        nie budujesz oczyszczalni wody i kanalow telefonicznych
        korzystasz z pracy chyba prawie 100 milionow polakow tworzacych ten kraj
        mimo bandy lotrow i lajdakow z miedzywojnia (a bylo ich wielu oj wielu)
        mimo ubeckich pasozytow z okresu stalinizmu, z okresu gomulkowszczyzny, z okresu gierkowszczyzny i najgorszego okresu stanu wojennego

w ciagu 15 lat IIIRP potrafiono zniszczyc 50% potencjalu gospodarczego tego kraju
        wyhamowano niemal do zera uporczywy rozwoj POLSKI ktory raz wezsza struzka raz szersza
        pchal ten kraj do przodu
        dzisiaj
        50% mlodych ludzi nie splaca dlugu pokoleniowego
        nie ze swojej winny
        ale tylko dlatego ze nie maja pracy bo w
        JUDENRACIE jakim stala sie POLSKA w 21 wieku powtorzono metode niemcow
        z czasow okupacji - zastosowano w niszczeniu narodu zydowskiego jego własnych ziomkow by na koniec wykonczyc samych organizatorow straznikow tego zbrodniczego mechanizmu samozaglady narodowej

50% podatku dochodowego placi 5% zlodziejskiej czapy ogolnopolskiej sitwy bylych i obecnych urzednikow
        90% gospodarki stalo sie wlasnoscia 7% polakow z dawnej ubeckiej nomenklatury

sa to zabojcze dla kazdego narodu cyfry
        to jest zbrodnia popelniona na narodzie
        do ktorej przylożyly reke wszystkie partie polityczne
        kosciol katolicki w swoich strukturach urzedniczych
        i zwlaszca ta grupa ktorych ojcowie tworzyli ubeckie podwaliny do niszczenia
        narodowego panstwa o nazwie RZECZPOSPOLITA POLSKA

pamietamy.tripod.com
        • Gość: chala Pean dla komuny. i to z Kanady! IP: *.rdu.bellsouth.net 16.05.04, 21:41
          poniizej. Literally and figuratively.
      • Gość: rock Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.04, 21:40
        Po pierwsze prawo gwarantowało, że prawo pierwokupu lokali mają mieszkańcy.
        Znam w tym domu co najmniej 3 osoby, które w połowie lat 90-tych, czyli
        w "nowych, rynkowych" czasach, kupili prawo za rynkową cenę do mieszkania w
        tych mieszkaniach, wiedząc, że będą mogli w przyszłości kupić je na własność.
        Niektórzy spłacali kredyt, jak Ty.
        Po drugie. Wyobraź sobie, że spłacisz swój kredyt, a 2 lata później
        samorządowcy uchwalą drogę w miejscu Twojego mieszkania, albo Gudzowaty-
        Investment kupi dzielnicę razem z domami i lokatorami. A Tobie zaproponują 20
        tys. zł i poproszą o opuszczenie mieszkania. Oczywiście będziesz krzyczał, że
        to przejęcie jest niezgodne z prawem. Ci mieszkańcy też teraz krzyczą, bo też
        przejęto im mieszkania niezgodnie z prawem.
        Ja też kupiłem mieszkanie po rynkowej cenie i spłacałem kredyt ładnych kilka
        lat. I też najważniejsze dla mnie jest poszanowanie prawa własności, a już
        szczególnie prawo mojej własności. Ale w tym konkretnym przypadku przejęcia
        przez Gudzowatego nieruchomości w atrakcyjnym punkcie ma raczej symptomy
        rabunku. Bo przecież, gdyby Bumar-Waryński chciał sprzedać tę kamienicę, to
        zaproponowałby kupno najemcom, a nie przekazał (podkreślam 'przekazał', a
        nie 'sprzedał') ją Gudzowatemu. Zresztą Gudzowaty jr znany jest z tego, że
        coraz bardziej nerwowo przejmuje różne atrakcyjne lokalizacje (Kampinos,
        okolice Uniwersytetu Warszawskiego, kamienica przy Centralnym). I nie tylko on.
        Ostatnio mówiło się o Kulczyku i terenach w Poznaniu. Jeszcze rządzi SLD i trwa
        bieg po tereny, które w zasadzie przejmuje się. Bo cóż to jest 1 mln zł za
        kilka ha w centrum Warszawy? Tyle to kosztuje willa na peryferiach. A te kilka
        ha zamieni się w osiedle o wartości 600 mln zł, albo w biurowiec z czynszem
        800.000 USD miesięcznie. Wyścig trwa.
      • Gość: marcin Re: Twarda ręka kamienicznika IP: *.plus.com 16.05.04, 21:41
        Wlasnosc jest swieta? A od kiedy przepraszam.Od poczatku swiata? Od
        sredniowiecza, wojny trzynastoletniej czy moze 1989r.?
        Kurwa jak czytam te bzdury to rzygac mi sie chce.
        Prosze w takim razie oddac wszystkim pracujacym w latach 1945
        -do teraz zagrabione mienie,wyplacic wyrownania za prace w kominizmie gdzie w
        przeliczeniu na normalne pieniadze zarabiali 5 dolarow miesiecznie.
        W tym kraju ludzie zapierdalali od rana do nocy zeby po 40 latach dorobic sie
        mieszkania, duzego fiata i zawlau serca...
        A ci wszyscy towarzysze, cwaniacy budujacy sobie domy z kradzionych materialow
        robia teraz to samo:Gudzowaty, Kulczyk, Jaskiernia i cala masa zlodziei
        wlacznie z banda przydupasow wyciera sobie teraz dupe prawem wlasnosci.
        Jak sie ciesze w mieszkam teraz w normalnym kraju, zarabiam normalne pieniadze
        i nie musze patrzec na te geby durczokow, millerow i kwasniewskich.
      • Gość: Dziki lokator Re: Twarda ręka kamienicznika IP: 152.75.124.* 17.05.04, 20:50
        Przypuszczalnie lokatorzy nie chca sie wyniesc z Centrum bo im wygodnie ,a jaki
        przy tym prestiz. To ze mieszkaja w kradzionym mieszkaniu im nie przeszkadza. A
        poza tym nie bedzie Gudzowaty plul nam w twarz. To na pewno zlodziej i oszust,
        tak jak cala ta reszta pozal sie Boze biznesmenow. Za Komuny to byla prawdziwa
        sprawiedliwosc a na kazdym kroku szerzyla sie nachalnie wrecz uczciwosc.Zadnych
        przekretow.Mialo sie mieszkanie, placilo za nie groszowy czynsz, administracja
        remontowala i bylo gites. A teraz to oni powariowali. Ale lokatorzy wam jeszcze
        pokaza,wy cwiercinteligentni burzuje.Nie tylko ze sie nie wyprowadzimy ale tez
        przestaniemy placic czynsz. I co nam zrobicie? G.....Niech zyja staruszkowie,
        inwalidzi i samotnie wychowujace matki. To dzieki nim prawowici wlasciciele
        domow nie sa w stanie przejac ich na wlasnosc. A jak jaki emeryt wykorkuje, to
        wnet podstawimy innego. Tak samo z inwalida. Tylko z samotnymi matkami klopot.
        Bo czesto sie puszczaja. A jak jest para to latwiej ich wysiudac.
        Zaiteresowanym polecamy ksiazke "100 sposobow na unikniecie eksmisji" wydana
        przez oficyne Najemnik i Spolka. Jak poznacie te sposby kamienicznik moze wam
        naskoczyc! A wiec wzniesmy okrzyk:Kamienicznicy do kamieniolomow!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka