Dodaj do ulubionych

Tuskowe obłudki

20.07.11, 14:58
Szkoda tej forsy na spoty i billboardy - podsumował nasz wspaniały premier po wyroku TK. Oszczędny, psiakrew.

Ale o tym, że lekką reką chciał dołożyć sześćdziesiąt baniek na drugi dzień wyborczy już nie wspomniał. Ech, platfusy, platfusy i ten wasz wymoczek.

Kiedy nasz ogłupiały podatnik zacznie wreszcie liczyć swoją forsę na fanaberie tego dziadostwa polskich panów i wladców.
Obserwuj wątek
    • ayran Re: Tuskowe obłudki 20.07.11, 15:11
      Od początku byłęś przeciwny dwudniowym wyborom? Umiałbyś to jakoś udowodnić?
      • haen2010 Re: Tuskowe obłudki 20.07.11, 15:17
        Wcale mnie to nie zainteresowało. Byłem pewny, że kto ma zagłosować to i tak pójdzie. Za bardziej ważne uważałem, żeby ukrócić agitację wyborczą ambon w czasie ciszy. Czyli głosowanie np po południu w piątek i do obiadu w sobotę. AVE mi świadkiem, bo tu żeśmy podyskutowali.
        • ayran Re: Tuskowe obłudki 20.07.11, 15:22
          Innymi słowy - byłeś za wyborami dwudniowymi, byle nie w niedzielę.
          Czyli - tak naprawdę - zwiększone koszty cię nie interesują, chyba że da się za nie obwinić Tuska.
          • haen2010 Re: Tuskowe obłudki 20.07.11, 15:29
            Nie, byłem za takimi wyborami, żeby prawie każdy mógł zagłosować nie gwałcąc planów weekendowych. I żeby katabasy z ambon nie ustawiały swoich baranów tuż przed głosowaniem.
            • ayran Re: Tuskowe obłudki 20.07.11, 15:33
              Nie mam pojęcia, dlaczego piszesz "nie", skoro potwierdzasz to co napisałem. Wybory dwudniowe (a więc podwyższone koszty): tak. Wybory dwudniowe - jeśli odbywają się w niedzielę: nie. Dlaaczgo: bo podwyższone koszty.
              • haen2010 Re: Tuskowe obłudki 20.07.11, 15:45
                Ja ci wyliczę - dzisiaj jest tak: 16 godzin w niedzielę plus liczenie po nocy, protokoły, doba zarwana. Ludzie mają już dosyć, mylą się, poprawiają, pieprzą robotę.

Ave i ja: w piątek od 16 do 20ej. 4 godz. W sobotę od 6 do 14ej. Razem 12 godzin. Ludzie wypoczęci, liczenie przebiega dwa razy szybciej. Nikt nocy nie zarywa.

Czy ty w ogóle myślisz choć trochę ergonomią i kosztami?
                • ayran Re: Tuskowe obłudki 20.07.11, 15:51
                  Jak najbardziej, najwyraźniej w przeciwieństwo do ciebie.
                  Jeśli sądzisz, że koszty osobowe to głowny koszt wyborów i w związku z tym fakt przerwania działania komisji przez noc nie powoduje żadnych dodatkowych kosztów, to niewiele mogę dla ciebie zrobić.
        • remez2 Nie tylko oszczędny 20.07.11, 15:22
          ale również łaskawy.
          Uważam, że Trybunał ma prawo oceniać, co jest zgodne, a co niezgodne z konstytucją - mówił premier Donald Tusk na konferencji prasowej.
          • ayran Re: Nie tylko oszczędny 20.07.11, 15:30
            Jeśli chcesz dokopać nielubianemu przez siebie politykowi cytując jego słowa, to nie zniekształcaj ich:

Trybunał ma prawo i obowiązek oceniać, co jest zgodne, a co niezgodne z konstytucją, nawet jeśli w tym przypadku uważam, że ograniczenie wydawania przez partie polityczne pieniędzy publicznych na billboardy i spoty telewizyjne chyba nie godzi w polską konstytucję
            • remez2 Re: Nie tylko oszczędny 20.07.11, 15:36
              Mylisz się.
              Reakcja premiera na orzeczenie TK ws. wyborów
              dzisiaj, 12:49
              ONET
              • ayran Re: Nie tylko oszczędny 20.07.11, 15:40
                No to mamy problem. Bo po wysłuchaniu wypowiedzi premiera stwierdzam, że zarówno "twój" jak i "mój" cytat są niezgodne z tym co powiedział.
                • remez2 Re: Nie tylko oszczędny 20.07.11, 17:27
                  ayran napisał:

> No to mamy problem. Bo po wysłuchaniu wypowiedzi premiera stwierdzam, że zarówn
                  > o "twój" jak i "mój" cytat są niezgodne z tym co powiedział.
                  Ważne abyśmy byli zdrowi i bogaci, bo co biednemu po chorobie.

• halfinteligentzpis Nie ma ani szczypty obłudy w tym stwierdzeniu, 20.07.11, 20:24

jedno i drugie sie nie wyklucza.

Można uważać że dwudniowe wybory nie są strata pieniędzy, a kłamliwe kampanie bilboardowe są. I nie jest to sprzeczne z sobą.

Ja też uważam że dwudniowe wybory są wygodą dla wyborcy, a bilbordy nie są.

haen2010 napisał:

> Szkoda tej forsy na spoty i billboardy

• m.c.hrabia Re: Nie ma ani szczypty obłudy w tym stwierdzeniu 20.07.11, 20:32
        też uważam że lepiej wydać na dwudniowe wybory
        niż na oglądanie mordy prezesa .
        cholera już nawet lodówki nie otwieram.
      • haen2010 Re: Nie ma ani szczypty obłudy w tym stwierdzeniu 20.07.11, 20:36
        Nie wciskaj mi tu ciemnoty. Dobrze wiesz, jak starannie Tusk wydusza różnymi sposobami swoją wygraną na drugą kadencję. Nie chce mi się tego wymieniać, bo nigdy nie piszę długich postów.
        • m.c.hrabia Re: Nie ma ani szczypty obłudy w tym stwierdzeniu 20.07.11, 20:42
          haen2010 napisał:

> Nie wciskaj mi tu ciemnoty. Dobrze wiesz, jak starannie Tusk wydusza różnymi sp
          > osobami swoją wygraną na drugą kadencję. Nie chce mi się tego wymieniać, bo nig
          > dy nie piszę długich postów.

to nie pisz i krótkich
          bo bredzisz coś ostatnio.
          • haen2010 Re: Nie ma ani szczypty obłudy w tym stwierdzeniu 20.07.11, 20:48
            Wiesz, hrabio, dla mnie praktycznie już po wyborach. Wynik będzie taki, jak w szklanej kuli zobaczyłem. Parę procent down, parę procent up nie sprawia mi różnicy.

Bardzo bym chciał, żeby zgraja gumofilców wreszcie popłynęła. Łajdactwo polskie czystej wody. Ale tu na dwoje babka wróżyła.
            • m.c.hrabia Re: Nie ma ani szczypty obłudy w tym stwierdzeniu 20.07.11, 20:51
              a co za różnica?:)
              no kaczora nie licząc.
        • etta2 Re: Nie ma ani szczypty obłudy w tym stwierdzeniu 20.07.11, 20:47
          Taaa.....
          "...Tusk wydusza różnymi sposobami swoją wygraną na drugą kadencję...."

Jeśli można "wydusić" wygrane wybory parlamentarne, to niech twój Palikot tez wydusza. Jakoś mu to "wyduszanie" nie wychodzi. Wciąż błaka się na pograniczu 1% poparcia. A ty coraz większe bzdury wypisujesz, coraz większa trauma....współczuję.
          • haen2010 [...] 20.07.11, 21:00
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • behemot17-13 Re: Tuskowe obłudki 20.07.11, 22:16
      kochanieńki, nie boli Cię, że wedle konstytucji każda partia przekroczywszy próg wyborczy, dostanie dotacje i subwencje na działalność, oczywiście min. z Twojej kieszeni. sądzisz, że jak Palikot dostanie się do sejmu, jako postępowy, samodzielny i samowystarczalny zrezygnuje z tych drobnych. jak myślisz, kasa na bilbordy i spoty pochodzi w większości ze składek czy z dofinansowania przez państwo czyli przez Ciebie. największą obłudą jest grzebanie polityków w naszych kieszeniach dla tzw. wyższych celów. finansowanie partii jest złodziejstwem w biały dzień jak i w nocy, na nasz koszt produkują się i jeszcze zgłaszają pretensje.
    • qqazz Ładnie to podsumowałeś. 20.07.11, 22:18

pozdrawiam
      • qqazz a wybory powinny trawć ze 6 godzin 20.07.11, 22:19
        i za kart e powinno sie płacic powiedzmy 5o złotych.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka