Dodaj do ulubionych

Wydalić imama?

• Gość: ZZ To jest raczej sprawa dla IP: *.top.net.pl 21.05.04, 08:48
      saperów.
      Można ewentualnie zatrudnić na zlecenie Grzesia P.
    • Gość: ela Re: Wydalić imama? IP: 62.233.159.* 21.05.04, 08:50
      "Islam jest JEDYNĄ alternatywą"...? Nauczona jestem rezerwy wobec tak
      kategorycznych stwierdzeń, które nie pozwalają ludziom na szukanie innych dróg.
      Komuniści i inni dyktatorzy, też mieli jedyny sposób na uszczęśliwianie swoich
      narodów. Co to znaczy "jedyna alternatywa"? Tzn, że np. mnichowie buddyjscy to
      krwiożercza, bardziej od islamu agresywna alternatywa? Faktycznie Tybetańczycy
      to bardzo agresywny, skorumpowany naród.
      Nie chcę czytać esejów niemieckiego dyplomaty, chciałabym w to uwierzyć na
      podstawie faktów. "Po czynach ich poznacie". Może to nie prawdziwi islamiści
      zabijają innych w dowód tolerancji własnej religi, ale także nie są prawdziwymi
      katolikami Ci którzy kłamią, oszukują i chełpią się tym, że ich religia
      jest "jedyną alternatywą" dla świata.
    • Gość: Euro Re: Wydalić imama? IP: 82.254.17.* 21.05.04, 08:51
      Wszystkim obroncom immama polecam przeczytanie koranu. Czytalem 3 razy, bo mi
      szczena opadla. Po takiej lekturze swietej ksiegi tej "religii tolerancyjnej"
      (ha ha ha naiwniaki) juz tylko pozostaje lapac sie za glowe i chowac sie przed
      muzulmanami, albo poprosic grzecznie aby ich zasady krzewili gdzie inndziej - u
      siebie.
      • Gość: Czeslaw Re: Wydalić imama? IP: 195.94.201.* 21.05.04, 09:00
        --------------------------------------------------------------------------------
        Popieram jak najbardziej! arabusy to specyficzny sort ludzi, ktorzy kraj
        goszczacy traktuja jak dojna krowe, korzystaja z udzielonych im tam przywilejów
        i jakości życia, ale za grosz nie wykazują tendencji to zaasymilowani sie z
        kultura i obyczajami gospodarzy. Smieszny jest fakt, ze oni wrecz przeciwnie,
        bedac goscmi w obcym im kulturowo miejscu tylko podkreslaja jeszcze bardziej
        swoja tozszamosc, obracajac sie we wlasnym sosie i spogladajac spode lba na
        kazdego tubylca...smieszne...co bardziej aroganccy z nich jeszcze zaczynaja
        glosowac na arenie publicznej za stworzeniem warunkow (przez kraj goszczacy)
        ktore panuja w ich ojczyznach, tudziez buduja meczety (ten z artykulu to
        bynajmniej nie jedyny - w Warszawie tez mamy conajmniej jeden, piekny
        wybudowany na ulicy Wiertniczej, niedaleko Wilanowa - coz za paradoks - Król
        Sobieski to chyba sie w grobie przewraca - z pieknymi minaretami, na ktore
        spogladaja mieszkancy z okolicznych DOMKOW JEDNORODZINNYCH)piekna panorama,
        polksiezyce wznoszace sie nad okolica....temat jest nastepujacy...azeby nie
        stalo sie to, co w Niemczech, gdzie spolecznosc muzulmanska sobie kpi z
        Niemcow, ktorym polityczna poprawnosc zamknela usta na klucz, proponuje nie
        bagatelizowac tresci artykulu i z cala surowoscią wyp eh wydalic tego pana z
        Pomrocznej. Europa to Europa a nie bliski Wschod, cos za cos, albo sie
        akceptuje warunki, kulture i PRAWO kraju goszczacego albo sie wraca do siebie i
        tam sie glosuje...to tak jakbym poszedl do chinczyka na obiad w Chinach, o by
        mnie poczestowal gotowqanymi mozdzkami malpy jako lokalnym przysmakiem, a ja
        bym mu powiedzial, ze mam to w dupie i wole sos slodko kwasny Lowicza...
        • Gość: ??? Re: Wydalić imama? IP: *.citynet.pl / 149.156.98.* 21.05.04, 09:11
          A cóż z tym złego, że podkreślają swoją tożsamość kulturowo-religijną, będąc za
          granicą? Bardzo bym się cieszyła, gdybym mogła podkreślać za granicą swoją
          polskość.. niestety, jej się często trzeba wstydzić.
          Poza tym, takie zjawiska trzeba zawsze traktować jako część złożonych relacji.
          Jeśli ktoś spotyka się z uprzedzeniami, odrzuceniem i dyskryminacją, to czy
          dziwne jest, że zamyka się w swojej społeczności jako formie wsparcia, źródle
          pomocy i że wzmacnia swoją tożsamość "obcego". Fakt, że imigranci trzymają się
          razem wynika też z różnic kulturowych. Społeczeństwa zachodnie są bardziej
          zatomizowane, natomiast to, co charakteryzuje społeczeństwa niezachodnie (może
          mogą być wyjątki) to większy kolektywizm.. Oni nie potrafią żyć poza siecią
          społeczną, więc na obczyźnie też sobie ją tworzą. Ja im tego zazdroszczę.
          • Gość: Czesław Re: Wydalić imama? IP: 195.94.201.* 21.05.04, 09:47
            Owszem, ze nic w tym złego, tylko powiedz mi np. dlaczego w niemieckim
            Duesseldorfie, dzielnica japońska należy do najładniejszych i
            najprzyjemniejszych obszarów miasta, a do marokańskich, to i policja woli nie
            wjeżdzać (podobnie jest w Brukseli, czy tez w Paryżu, gdzie nazwy getta wydaja
            sie byc bardziej adekwatne). Niech sobie podkreslaja swoja tozsamosc, nikt im
            nie zabroni,ale musza to robic ZGODNIE/WEDLUG zasad obopwiazujacych w kraju
            goszczacym i z poszanowaniem dla gospodarzy...kazdy jest tak traktowany jak na
            to zasluguje, japonczycy ciesza sie w DDorfie ogolym poszanowaniem, sa skromni
            i uchodza za wzor gosci. Umieja - pomimo sowjej odrebnosci kulturowo-religijno-
            etnicznej sie dostosowac...spolecznosc arabska wrecz przeciwnie - upatrujesz w
            ich "zamknieciu" reakcje obronna na dyskryminacje ze strony
            gospodarzy..ok...pytanie tylko dlaczego oni a nie np. japonczycy sa
            dyskryminowani i przez kogo? Na pewno nie przez urząd pracy albo ds.
            obcokrajowców. Oni po prostu korzystaja i chca korzystac z dobrodziejstw kraju
            goszczacego na swoich zasadach, bez najmniejszego zainteresowania kultura
            gospodarzy...oni nie chca sie zasymilowac - zamykaja sie w swoich dzielnicach
            bedac tak jak pisalas dyskryminiowani, odrzucajac wartosci swiata zachodniego
            ale z drugiej strony obnosza sie publicznie produktami pochodzacymi z tego
            swiata (samochody, ciuchy - z wyjatkiem coponiektorych kobiet). Jezeli sie
            wstydzisz swojej polskosci to Twoja sprawa,a to ze Polacy za granica nie
            chodza w strojach ludowych z krucyfiksem na piersi (w przeciwienstwie do
            muzulmanow i ich kobiet w chustach), dla podkreslenia swojej tozsamosci wynika
            tylko i wylacznie z faktu bliskosci naszej kultury w stosunku do kultury świata
            zachodniego.
            • Gość: anb Re: Wydalić imama? TAK!!!! IP: *.it / 62.233.189.* 21.05.04, 21:08
              Popieram P.Cesława- za bardzo sensowny i trafny wywód
    • Gość: urzędnik Nie róbmy z siebie Buszmenów IP: *.um.krakow.pl 21.05.04, 09:02
      jak można wydać decyzję nie znając samemu jej powodów?
      Ten pan nie jest bezdusznym, ale bezmózgim urzędnikiem.
      • Gość: faraon Re: Nie róbmy z siebie Buszmenów IP: 195.245.213.* 21.05.04, 09:07
        Powiedz to wszyskim, którzy zginęli w Madrycie. To zrobili ludzi "bardzo milo" -
        jak mówili o nich sąsiedzi o lat mieszkający w Hiszpanii
      • Gość: ciekawski Re: Nie róbmy z siebie Buszmenów IP: *.n-sfpop06.stsn.com 21.05.04, 09:08
        Ciekaw jestem jak w Jemenie potraktowaliby Swiadkow Jehowych prowadzacych
        pogadanki na temat systemow religii falszywej i falszywum proroku... I co na to
        Immam na to?
        • Gość: mirex Re: Nie róbmy z siebie Buszmenów IP: *.abhsia.telus.net 21.05.04, 09:21
          "ludzie nie dziela sie na czarnych i bialych tylko na madrych i glupich"
          jasko pawlak, sami swoi
    • Gość: Jodlo Wyrzucić go. IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 21.05.04, 09:19
      Im mniej immamów w Europie tym dla swiata lepiej. Nie cywilizują się, ale u
      siebie, tam skąd pochodzą. Światu islamskiemu potrzebna jest reformacja,
      potrzebny im jest "Luter". Jeżeli przez to nie przejdą, to są i będą realnym
      zagrożeniem dla świata, dla całej cywilizacji zachodniej, dla chrześcijaństwa.
      • Gość: Corck Przykro mi, że mamy takich błaznów w narodzie... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.05.04, 09:34
        ...a może jest zagrożeniem dla judaizmu? Ja jestem zarówno chrześcijaninem jak
        i czuję się obywatelem "cywilizacji zachodu" i żadnego zagrożenia w nim nie
        widzę. Przykro mi także że nasze służby wywiadowcze, które nie tak dawno były
        naszą chlubą nic same nie potrafią znależć ani sprawdzić, tylko są "pieskami
        gończymi" w rękach wywiadu amerykańskiego czy mosadu. Pan kazał - piesek zrobi
        i pomacha ogonem. Może go Pan pochwali - a reszta to już oczywiście "tajemnica
        służbowa" którą znają wszystkie wywiady za wyjątkiem polskich służb specjalnych
        i polskiego społeczeństwa. A tak a pro' ...aresztowaliście już żonę Rokity? To
        przecież Wasza przedostatnia rewelwcja. Oj polscy SPEC-ceee, jest mi naprawdę
        za Was wstyd!!!
        • Gość: Andrzebh Re: Przykro mi, że mamy takich błaznów w narodzie IP: 5.5R* / 217.17.233.* 21.05.04, 10:52
          Mysle, ze jestes wlasnie takim blaznem. Ciekawe gdzie spec sluzby musza sie
          tlumaczyc skad i od kogo otrzymaly informacje. Wg ciebie maja szukac tylko
          same i miec w nosie informacje przekazane im w dobrej czy zlej wierze? Kazdy
          kraj moze wydalic kazdego obcokrajowca wg okreslonych zasad bez podawania
          przyczyn. To wyglada na jawna prowokacje, chec naglosnienia sprawy - zastanow
          sie kto i po co to chce zrobic zamiast klepac co slina na jezyk przyniesie. Zal
          mi ciebie i nastawienia kontra do judaizmu - pierwsze twoje jakze delikatne tak
          na niby dla pozoru zdanie. Jezeli naprawde jestes chrzescijaninem to powinnes
          kochac zarowno zyda jak i araba. Kazdy pajac, nierob, pseudo katolik i duza
          czesc naszego sredniowiecznego kleru kipi nienawiscia do zydow. Zastanawia mnie
          to dlaczego? Smieszne, wiekszosc z nich nawet takiego zyda nie widziala. Rownie
          wiekszosc z tu piszacych nigdy nie byla w zadnym z krajow arabskich, ktorych
          tak dzielnie bronia. Pierwsza zasada jest nie kierowac sie tym co pisza czy
          mowia inni tylko postarac sie samemu zdobyc taka wiedze i kierujac sie rozumem
          i sercem dojsc do prawdy. Wtedy jest szansa ze biorac pod uwage opinie innych
          odkryjemy, ktora jest najblizsza prawdy, a ktora falszywa. Skad tak wielu
          nawiedzonych sluchajacych radyja? Oni niczym sie nie roznia od muzulmanow tylko
          wierza w inaczej nazwanego Boga. Maja taka sama nienawisc do innowiercow. Pokaz
          mi choc jedna religie oprocz islamu, ktora mowi zabij, a nie kochaj. Swieta
          wojna - cudowne prawda. Jestem za tym zeby sluzby specjalne sprawdzaly wszystko
          i wszedzie i naprawde nie musza kazdemu dziennikarzynie tlumaczyc sie z tego.
          Dziennikarze wyrzadzili wiecej zlego w tym kraju ostatnio niz inni. Oni
          wykreowali idola kretynow Leppera, oni pokazuja nawiedzonych idiotow w sejmie
          robiac z tego cyrk. Im wolno wszystko, szkalowac, obrazac albo usmiechac sie do
          wlasnie takich idiotow i jeszcze chca byc pewni, ze nie oberwa za to po uszach
          bo prasa jest wolna. Ok powinna byc wolna ale gdzie etyka zawodowa. Oni dawno
          zapomnieli co to znaczy. To samo w sadach, adwokaturach i partiach. W imie
          demokracji zada sie teraz tak wielu rzeczy ale demokracja jest dla ludzi
          swiatlych nie dla choloty bo wtedy prowadzi do anarchii.
        • Gość: jb Re: Przykro mi, że mamy takich błaznów w narodzie IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 21.05.04, 13:39
          Corck napisal:

"Ja jestem zarówno chrześcijaninem jak
          i czuję się obywatelem "cywilizacji zachodu" i żadnego zagrożenia w nim nie
          widzę. Przykro mi także że nasze służby wywiadowcze, które nie tak dawno były
          naszą chlubą nic same nie potrafią znależć ani sprawdzić"

UBole sa ciagle wsrod nas (patrz wyzej)moze by ich wyslac w koncy na Madagaskar.
        • Gość: an Re: Przykro mi, że mamy takich błaznów w narodzie IP: *.it / 62.233.189.* 21.05.04, 21:14
          czarna rozpacz (i czarna przyszłosc)z powodu błaznow nie rozumiejących
          interesu i bezpieczeństwa własnego państwa , za to skutecznie podpuszczonych
          przez pseudodemokratyczną obronę imama.Przyzwoity i niewinny człowiek uznany za
          persona non grata opuszcza "niegościnne"progi....
      • Gość: Popieracz Re: Wyrzucić go. IP: 195.94.201.* 21.05.04, 09:51
        Popieram jak najbardziej
        • Gość: Lektor Re: Wyrzucić go. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:21
          Popieraj do czasu aż arabusy rozpieprza ci dom. Nasłuchałeś się o tolerancji
          tylko nie potrafisz odróżnic jej od obroby własnej cywilizacji.
    • toja3003 te koles, czy twoj wujek to Benek Laden? 21.05.04, 09:29
      o jakiej alternatywie mowisz? o bombach?
      Jak sprawiedliwosc masz na mysli?
      Obcinanie rak, publiczne chlosty
      i nakaz noszenia workow na kartofle
      na glowach kobiet, tak jakby czlowiek
      nie mial glowy?

I sie Harvardem nie zaslaniaj.
      Polpot tez to konczyl (i wiemy jak skonczyl).
    • Gość: opiniapollpressage ZERO TOLERANCJI - WOJNA PANOWIE IP: *.sympatico.ca 21.05.04, 09:31
      Trzeba komus zaufac. Nie ma alternatywy tu musi byc bezdyskusyjna decyzja
      administracji. Umiar jest wskazany. Wojna do nie demokracja. Z definicja
      demokracji wiekszosc ma klopoty. Demokrecja jest przeznaczona dla swiadomych i
      zdyscyplinowanych. Latwiej dyscyplinuja sie inteligientni. System demokracji
      jest obarczony bledem metody. Trzeba znac teorie systemow i zasady modelowan
      aby swiadomie uzywac slowa demokracja. Demokracja to nie puste slowo. To
      bardzo skomplikowane z wyzsza matematyka zagadnienie socjologiczne, systemowe,
      metodologiczne i filozoficzne. Tam jest wszystko poukladane i zaszuflatkowane i
      nie ma to nic z dobrym mniemaniem o sobie i o swojej naturalnej wiedzy.
      Wiadomosci encyklopedyczne oscyluja w granicach zera.
      Nie stwarzajmy dodatkowych utrudnien polskiej administracji bo ta decyzja nie
      jest latwa. Czas pokaze czy byla skuszna. Tego Araba zal mi jako czlowieka a do
      tego ja lubie Arabow i mieszkalem wsrod nich. Dlatego wiem, ze jak przyjdzie
      decyzja wyjazdu i ta go pozegnam jako milego czlowieka, westchne i pomacham mu
      reka. Czyli podporzadkuje sie decyzji jako swiadomy obywatel swojego kraju.
      OPINIA POLL PRESS AGENCY
      BONAWENTURA SOLSKI
    • Gość: Ewa IMAM POWOŁUJE SIĘ NA DEMOKRACJĘ KTÓRĄ SAM ZWALCZA IP: *.isp.pl 21.05.04, 09:34
      Arab jak to Arab, robi wielki medialny szum o naruszeniu demokracji, którą
      najchętniej utopiłby razem z nami w łyżce wody. Inspirowany
      najpewniej "demokracjami" Arabii Saudyjskiej, Iranu, Jemenu, Syrii i podobnymi,
      wywołuje głosy oburzenia naszych rodzimych uniwersyteckich lewaków, którym
      nadal bliżej do Moskwy niż do Waszyngtonu, na zasadzie miłości która nigdy nie
      rdzewieje.
      • Gość: Cork Musielibyśmy wtedy powiedzieć... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.05.04, 09:42
        ...(na miejscu np Niemców)POLAK to POLAK, "złodziej i bandyta" (tysiące Polaków-
        bandytów łapie niemiecka policja rocznie) albo "tania dziwka" (w przypadku
        kobiet) zrobiąca wszystko za marne 50 EURO. Poza tym (jak pokazują obrazki
        koczujących na dworcach w Angliii i we Włoszech Polaków i Polek)- Polacy to
        stado leniwych, lubiących alkohol i szukających łatwego zarobku koczowników...
        PRZYJEMNIE CI JEST JAK POWYŻSZE SŁOWA WYPOWIADAJĄ MIESZKAŃCY "ZACHODU" O
        POLAKACH NA PODSTAWIE KILKU ZACHOWANIA GRUPKI NASZEGO MARGINESU??? Jak kogoś
        nie znasz dobrze to nie wypowiadaj o nim takich słów mierna kobiecino, bo ktoś
        podobne może powiedzieć o tobie. Przemyśl to!!!!
        • Gość: ewa Re: Musielibyśmy wtedy powiedzieć... IP: *.isp.pl 21.05.04, 09:58
          To co mówią o Polakach to niestety prawda i wcale mnie to nie oburza. Dlatego
          nie oburza mnie równiez że ABW wywala na pysk faceta, który publicznie szkaluje
          Polskę i naszych sojuszników. A jak ci wreszcie podłożą pod tyłek bombę, szybko
          wyzbędziesz się swojej lewackiej tolerancji dla drania, którego religia pozwala
          masowo mordować "niewiernych"cywilów.
          • Gość: Corck Pozdrawiam wojowniczą koleżankę... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.05.04, 10:42
            ...ale:
            1. Nie jestem żadnym lewakiem, a moje sympatie określiłbym jako "CENTRO-
            prawicowe".
            2. Szansa że moja "du.a" wyleci w powietrze będzie większa jak zaczniemy siać
            nienawiść i niechęć do "innowierców" czyli np wydalać takich ludzi jak Imam.
            3. Co zaś do "religii pozwalającej mordować niewiernych" to już zupełny
            populizm. Jestem chrześcijaninem i właśnie dlatego "kocham bliżniego swego jak
            siebie samego - albo może i bardziej". Z tego co wiem religia mułzumańska
            zabrania zabijać swoich bliżnich podobnie jak nasza. Problem tylko w tym, że w
            każdej religii są "zwichrowańcy" np. Talibowie w islamie czy "święci słuchacze
            Radia Maryja skandujący: spalić zarazę (chorych na AIDS) w chrześcijaństwie.
            Przecież Twoje pra-przodkinie także ginęły okrutną śmiercią w czasach inkwizycji
            (np. piłowanie ciężarnej kobiety na pół, czy nabijanie jej na pal) a nie mówimy
            dzisiaj że wszyscy chrześcijanie są okrutni. Zachęcam do refleksji. Pozdrawiam.
            Corck

• Gość: Andrzejbh Re: Pozdrawiam wojowniczą koleżankę... IP: 5.5R* / 193.188.97.* 21.05.04, 11:04
              Brawo Ewo masz absolutna racje. Tyle tylko, ze opinia o Polakach szybko sie
              zmienia i zaczynaja widziec nasze dobre strony czesto zazdroszczac. Kolega Cork
              praewdopodobnie chce sie nazywac sentrowcem ale lewicuje bezwiednie. Pewnie
              latami siedzi zagrzebany w ksiazkach czytajac jak kazdy z nas ulubionych
              autorow. Pora ruszyc w swiat i przekonac sie na wlasne oczy co jest prawda, a
              co fikcja a wtedy odkryjesz ze: najwiecej panieniek lekkich obyczajow
              przylatuje do arabskich krajow z Anglii i Europy Zachodniej - oki sporo jest z
              Rosjii i krajow bylego bloku wschodniego. Nie znajdziesz tam Polek kochany
              zebys szukal bardzo intensywnie wiec nie klep znowu obiegowych plotek ktore
              rozsylaja nam niechetni. Najwiekszymi pijakami tutaj w arabskich krajach sa
              Anglicy i Amerykanie mimo ze bardzo wielu Polakow tu pracuje - znowu nie
              prawda. W jednym masz racje fundamentalisci sa wszedzie ale nigdzie w zadnej
              religii nie nawoluja do zabijania, a w islamie tak.
            • Gość: ewa Re: Pozdrawiam wojowniczą koleżankę... IP: *.isp.pl 21.05.04, 11:59
              No, jeżeli Talibowie i Radio Maryja lecą w jednej linijce, to możemy się
              polubić. W jednym się tylko nie zgadzam: Cała "technika" postępowania Arabów
              polega na wymaganiu od nas przestrzegania demokracji, przy zerowych swoich
              zobowiązaniach w tym zakresie. Na razie w krajach Zachodu każda próba obrony
              przed ich demagogią spotyka się z zarzutem "siania nienawiści" (jak właśnie u
              ciebie) z obawą że mogą nas znienawidzieć jeszcze bardziej. Zapewniam, że TO
              JUŻ NIEMOŻLIWE, ich nienawiść ma i religijne i ekonomiczne podłoże, a siła
              destrukcyjna marksizmu przy tej mieszance wysiada. Dlatego ja jestem zdania (za
              Fallaci) że trzeba wreszcie zacząć sie bronić, a wywalenie immama jest tego
              pozytywnym przejawem. Pozdrawiam.
        • Gość: ViLeoN Re: Musielibyśmy wtedy powiedzieć... IP: *.zapora / 212.160.172.* 21.05.04, 11:04
          Jakoś nie widuje się "marginesu" z Anglii czy z Niemiec na naszych dworcach.
          Jak nasza chołota tam chleje i rozrabia to przynajmniej jest tego u nas mniej.
          I wcale mnie nie rusza opinia mieszkańców zachodu o nas bo większość z tego
          niestety to prawda
      • Gość: Ajatollah Lepper znowu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 13:57
        Czyżby Lepper był promotorem doktoratu imama?
    • Gość: Krzysztof Barbarzyńcy do domu! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.05.04, 09:36
      Islam nie jest alternatywą, ale barbarzyńską religią stworzoną przez mężczyzn
      głodnych władzy i seksu. Religia, a raczej system, który nie zbawia, ale
      zniewala, szczególnie kobiety...
      • Gość: Cork Re: Barbarzyńcy do domu! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.05.04, 09:48
        Ja jestem Polakiem i chrześcijaninem i wszyscy moi znajomi i koledzy (jak i
        Twoi) są mężczyznami (po cichu lub nie) pragnącymi "kobiet, władzy i seksu".
        Owe "zniewalanie kobiet" dla dużej części z nich jest także skrytym marzeniem
        które realizują w "Night Clubach" (popatrz ile milinow klientów do nich
        przychodzi!!!). WIĘC NIE BĄDŻ OBŁUDNIKIEM. MÓWISZ CHYBA TAKŻE O NAS???
    • Gość: Maciej Roszak KTO JEST PRAWDZIWYM TERRORYSTĄ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:39
      Podobno wg ABW Ammar utrzymywał kontakty z organizacjami terrorystycznymi. Jak
      widać z tymi niepoprawnymi. Gdyby bywał w ambasadzie Izraela czy USA, włos by
      mu z głowy nie spadł. Bo o tym czy jesteś terrorystą czy nie, decyduje nasz
      nowy Wielki Brat. Kryteria te obowiązują jak widać także w krajach wasalnych
      Ameryki np. w Polsce. A czy zostaniesz uznany za terrorystę zależy od tego,
      skąd pochodzisz i czy podoba ci się polityka Busha i Scharona, czy też nie.
      Ciekawe kiedy Nowa Lewica zostanie uznana za organizację terrorystyczną?
      • Gość: kali Re: KTO JEST PRAWDZIWYM TERRORYSTĄ? IP: *.isp.pl 21.05.04, 09:49
        Decyduje Wielki Brat właśnie, w naszym interesie, bo to jest jedyny kraj który
        przeciwstawia się czynnie arabskiemu terroryzmowi. Lewackie banialuki które
        podszyte "poczuciem sprawiedliwosci" "humanitaryzmem" i czym tam jeszcze
        będziesz mógł sobie wsadzić w d...., kiedy na przykład twoja mamusia wyleci na
        arabskiej bombie w najbliższym supermarkecie. I to wcale nie z powodu polityki
        Kwaśniwewskiego, tylko dlatego że ty równiez jesteś ich strategicznym celem.
        Możesz sobie nie lubić USA ale niech ci to przynajmniej nie maci rozumu.
    • Gość: unclefucker drogi muzulumanski bracie... IP: *.visnet.pl / *.visnet.pl 21.05.04, 09:43
      wy...przaj spiskowac do siebie, nam doktorantow terrorystow nie potrzeba

ten schemat powtarza sie juz do znudzenia - dziki motloch przyjezdza do
      cywilizowanych krajow sie "edukowac", czyli z grubsza opanowac jakas waska
      dyscyplne wiedzy, najechteniej fizyke jadrowa lub chemie (gwarantowane
      zatrudnienie u bin ladena). niestety natura poskapila im zawartosci miedzy
      uszami, i poza pobieznym zrozumieniem aspektu technicznego, nic innego do nich
      nie dotrze - idea humanizmu, wolnosci, rownosci bedzie im obca nawet za 300
      lat, niereformowalna holota, pozamykac w rezerwatach i niech tam obrzezaja i
      katuja swoje kobiety
      wspolczesny islam = totalna ciemnota
      • Gość: ??? Re: drogi muzulumanski bracie... IP: *.citynet.pl / 149.156.98.* 21.05.04, 10:05
        Widzę, że stosunek do kobiet stał się tu poważnym argumentem...

A może byśmy się nim również w Polsce zajęli??!
        Przemoc domowa, gwałty uchodzące płazem, niższe płace, seksualne podteksty
        sporowadzające nas do roli przedmiotów, decydowanie o naszym ciele i życiu.
        Nie bronię obrzezania, ale, proszę, nie sprowadzajmy islamu do obrzezania i
        zakrywania kobiet! No i zajmijmy się chlewem na własnym podwórku..
    • Gość: KT4D Re: Wydalić imama? IP: *.iu-bremen.de 21.05.04, 09:45
      Myslalem, ze po wpadce z "bronia masowej zaglady" w Iraku Polacy zaczna byc
      troche bardziej krytyczni wobec informacji wywiadu amerykanskiego. Poza tym
      wydalenie go jedynie ZAOGNI sytuacje i zwiekszy niechec muzulman wobec Polski.
      Ale jak chcemy miec getta muzulmanskie "niechcianych" immigrantow w kraju tak
      jak to jest na Zachodzie to prosze bardzo. Fascynujace jest jak kretynskie jest
      polskie prawo.
      • Gość: Lektor Re: Wydalić imama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:07
        Czy w RFN tak bardzo kochacie arabów? Dawno wam czegoś nie ropzpieprzyli. A tak
        na marginesie jak BND wyda decyzję o usunięciu człowieka z Niemeic to nawet nie
        zdąży się spakować.
      • Gość: AZ Re: Wydalić imama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 12:50
        Akurat w tym konkretnym przypadku nie widzę nic kretyńskiego w polskim prawie.
        Jestem ciekaw, jak w Jemenie potraktowanoby polskiego duchownego, który
        ośmieliłby się głosić ewangelię na uniwersytecie?
    • Gość: Theo Amerykanie - dziękujemy Wam! IP: *.chello.pl 21.05.04, 09:51
      A ci nasi "spece", którzy biorą za to ciężkie pieniądze, nic nie zauważyli i
      dalej facet mógł robić co mu się podoba i przygotowywać jakiś zamach. I jacy
      durnie pracują na uczelniach, że kogoś takiego sprowadzają do Polski.
    • Gość: Stary Marych z Poz Re: Wydalić imama? IP: 62.135.35.* 21.05.04, 09:55
      Wydalic bezwzglednie! Jemen to kraj gdzie szkoli sie terrorystow nalezy dmuchac
      na zimne. Poza tym ciekawe co mozna studiowac 14 lat i ktoza to placi. Przeciez
      Jemen to bardzo biedny kraj. Jest naszym gosciem i nie musimy sie tlumaczyc
      dlaczego chcemy sie pozbyc goscia. Egipcjanin ktory pilotowal samolot 11
      wrzesnia studiowal w Hamburgu cale lata i wszyscy go chwalili jaki to porzadny
      czlowiek. Uczmy sie na bledach. Terroryzm muzulmanski puka do naszych drzwi!
    • Gość: Urszula Re: Wydalić imama? IP: *.pzuzycie.com.pl 21.05.04, 09:55
      Mimo otoczki skandalu w tej sprawie, ja osobiście bardzo się cieszę, że BWA
      sprawnie pracuje. Zaiteresowany w tej sprawie zawsze będzie mówić, że on tylko
      uczy się i zawsze przecież jest grzeczny i z pewnością znajdzie śwaidków.
      Niestety ja mu nie wierzę.
      I bardzo sie cieszę, że służby, które są powołane do takich działań sprawnie
      pracują. Daje mi to poczucie względnego bezpieczeństwa.
      Dla przypomnienia: Arabowie, którzy brali udział w ataku na WTC byli również
      studentami pilotażu, Jednak największe wrażenie zrobiły na mnie wypowiedzi
      przywódców duchowych mieszkających w Europie (głównie z Anglii) podkreślających
      pozytywną wagę ataku i śmierci Chrześcijan dla świata muzułmańskiego.
      Mam wrażenie, że nam, ludziom poruszającym się w jako tako demokratycznym
      świecie wydają się nie do przyjęcia zasady, którymi kieruje się BWA, ale sądzę,
      że nikt nie zrozumiałł podstawy decyzji o wydaleniu. Jest to zagrożenie dla nas
      wszystkich. Dla nas bezpośrednio, dla naszych dzieci (bo będzą iwigilowane
      przez ten świat). A jaki jest on naprawdę można zrozumiec iteresując się Arabią
      Saudyjską - Islam w najczystszej postaci. Czy którakolwiek z osób, które nie
      zgadzają się z tą decyzją zastanowiły sie nad zagrożeniem, które wnoszą do
      naszego świata muzułmanie. Do absuddu dochodzi w takich krajach jak: Francja,
      Anglia, Niemcy, gzie muzułmanie korzystają z dobrodziejstw, które stwarza
      ustrój demokratyczny, równocześnie szkalując nas chrześcijan, życząc nam
      śmierci ( i sporo się ostatnio starają, żeby było nas mniej).
      • Gość: ??? Re: Wydalić imama? IP: *.citynet.pl / 149.156.98.* 21.05.04, 10:08
        Niewiele Ci potzreba, żeby się poczuć bezpiecznie.. nie ma co
    • Gość: Gozzzy WYDALIĆ ABW..!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:56
      ..na Madagaskar najlepiej.. albo jeszce dalej.. wydalić arabów do meksyku,
      żóltych do aryki.. afrytkanerów na księżyc, a polaków na marsa, amerykanów do
      ruskich, a ruskich na grenlandie.. :))))))) Wszystkich wydalić i nie
      wpuszczać nigdzie.. a co?!.. porządek musi być.. :))))
      ps: sorki imam.. szkoda mi ci.. jak bedziesz juz lecial to stuknij samolotem w
      ten "pier dol nik" na wiejskiej.. z góry dziekuje ;)
      • Gość: Theo Jesteś głupi IP: *.chello.pl 21.05.04, 10:02
        Gość portalu: Gozzzy napisał(a):

> ..na Madagaskar najlepiej.. albo jeszce dalej.. wydalić arabów do meksyku,
        > żóltych do aryki.. afrytkanerów na księżyc, a polaków na marsa, amerykanów do
        > ruskich, a ruskich na grenlandie..

Nie wydalamy wszystkich Arabów, jesteśmy wobec nich bardzo gościnni, ale musimy
        być czujni. Jeżeli jest najmniejsze podejrzenie i dowody złych zamiarów
        jakiegoś gościa wobec nas, trzeba go wyrzucić i się nie obcyngalać. Nie
        robienie nic w tej sytuacji byłoby samobójczą głupotą.
        • Gość: Gozzzy Re: Jesteś głupi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 14:02
          Lepiej ty bądź czujny i pilnuj żebyś w porty nie narobił!
          Bardziej trzeba się bać Busha - zbrodniarza wojennego!
          i całej tej watachy dzikusów w amerykańskich mundurach..!
          Otwórz oczy i zobacz co się tam dzieje!! Widzisz tylko to
          co ci dadzą na ulotce z McŚmiecia!! Sam czy sama - bo nie wiem - jesteś głupi..
          bo twoje pole widzenia ogranicza się do pilnowania własnego nocnika!!
          Możesz nie odpisywać już bo i tak nie chce mi się już ciebie czytać frajerze!!
          pozdrowienia
          • Gość: Theo Zakamuflowany terrorysta,człowiek o wielu twarzach IP: *.chello.pl 22.05.04, 11:08
            Imam uważa, że jedyne złe skutki ataku na WTC to "to duży nacisk, jakiemu
            zostali poddani muzułmanie w świecie Zachodu". Poczytaj sobie:

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2087059.html
            A jak ten artykuł cię utwierdzi w miłości do Arabów, to jedź do Poznania i zrób
            laskę temu wybitnemu "politologowi", który robi doktorat przez 14 lat. Do
            poniedziałku powinieneś zdążyć.
    • opiniapollpressagency II.Petite-Pologne"Varsovie-en-bel-Air" 21.05.04, 09:58
      Arab wyjedzie do swojego kraju. Moze tez pojechac na wakacje na Hawaje. Ruch
      turystyczny jest ograniczony a ceny atrakcyjne. Ja kiedys jezdzilem jak
      zauroczony do Honolulu tylko z tego powodu, ze jak to aby Polak nie byl w
      Honolulu. Bylem tam mase razy a podroze odbywaly sie bez napiec psychicznych.
      Dzisiaj wole byc w swojej rezydencji (moje cztery katy) i zachwycac sie
      Varsivie-en-bel-Air. Mamy wojne. To niewazne czy ona jest mala czy duza, faktem
      jest, ze Stany w pare dni zniszczyly ponad milionowa armie Sadama. Wieczorem
      dwie elitarne dywizje ruszyly do ataku a pare godzin pozniej juz ich nie bylo,
      tylko gdzies zapodziala sie jedna brygada, ktora w pol godziny trzeba bylo
      dobic. Ta wojna jest na serio i to jest kontynuowanie 11 Wrzesnia. Amerykanie
      sa niezwykle zdeterminowani. Oni tam gina i to bez skargi. Amerykanom nie
      trzeba przeszkadzac to wojna ta szybciej sie skonczy. Pomoc w potrzebie zawsze
      sie pamieta. Latwo zrozumiec ale trudno na to patrzec. Dobrze jest, ze tych
      Arabow w kraju mamy malo i do tego przyjaznych.
      OPINIA POLL PRESS AGENCY
      BONAWENTURA SOLSKI
    • Gość: . aroganckie islamskie nasienie IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 09:59
      on najlepiej wie i wszystko i tak zrobi po swojemu, w dupie ma kraj w ktorym
      przebywa. Naukowiec wielki, ciekawe co jeszcze robi oprocz tego doktoratu.
      Nauki o swietej wojnie. No no.
    • Gość: kasia JAK DŁUGO MOŻNA ROBIĆ DOKTORAT 14 LAT ??? IP: *.czerniakowska / 80.51.237.* 21.05.04, 10:01
      Panie Imam czas zakończyć naukę 14 lat to wystarczająco długo na zrobienie
      kilku doktoratów nie jednego. Jest wielu muzułmanów w Polsce ciekawe dlaczego
      akurat na pana się uwzieli pozdrowienia
      • Gość: Sabina Re: JAK DŁUGO MOŻNA ROBIĆ DOKTORAT 14 LAT ??? IP: 131.234.150.* 21.05.04, 10:17
        Kochana Kasiu,
        jedz do Jemenu, naucz sie arabskiego i zrob doktorat. Przyjedz spowrotem za 14
        lat i zobaczymy, czy bedziesz twoj doktorat miala w reku....

Wydalic tego pana chca chyba przez ta pieczatke ktora ma w paszporcie. Jest to
        przeciesz straszne: pieczatka z arabskimi literkami, grrrrrr. Napewno terorysta!

Za co dawniaj palilo sie czarownice? Przypomnijcie mi. Chyba za rudy kolor
        wlosow, czy nie?
        • Gość: ANka Kochana Sabinko jedz do jakiegokolwiek kraju IP: *.ifn-magdeburg.de 21.05.04, 11:03
          arabskiego. Arabski wcale nie jest trudnym jezykiem. A dla Arabow nauczenie sie
          wymowy jakiegokolwiek kraju nie jest trudne bo maja wiele glosek.
          Problem w tym ze w krajach arabskich co druga kobieta to absolutna analfabetka a
          ucza je polanalfabetki. Tak jest przecietnie.
          Wiec Kasia droga Sabinko nie ma sie czego uczyc w Jemenie...
          • Gość: ANka Jest wiele trudniejszych jezykow IP: *.ifn-magdeburg.de 21.05.04, 11:05
            a doktoraty na zachodzie Europy robia Japonczycy i Azjaci dla ktorych nauczenie
            sie niemieckiego, angielskiego czy polskiego jest szalenie trudne.
            Moja mama jest bulgarka - bez problemu skonczyla w normalnym trybie i czasie
            studia w Polsce. Ja robie doktorat w Niemczech. Nie mam zamiaru tracic na niego
            14 lat :).
            Twoja madrosc i pewnosc siebie jest niezmierzona :)
            • Gość: Sabina Re: Jest wiele trudniejszych jezykow IP: 131.234.150.* 21.05.04, 11:29
              Kochana Anko,
              zobacz sobie moj adres IP to tez (moze ;-) ) bedziesz wiedziala gdzie ja
              studiuje....
              • Gość: ANka A coz takiego studiujesz Sabinko? IP: *.ifn-magdeburg.de 21.05.04, 11:34
                nie bede sprawdzac twojego proxy-
                P: 131.234.150.*
                Bo o ile wiem sa sposoby by wpisywac sobie dowolne adresy. Wystarczy bys miala
                dostep do administracji sieci.
                To mnie akurat nie interesuje.
                Konkrety ci napisalam. Arabski nie jest trudny. Arabowie bez problemu robia
                doktoraty - mam tu jednego, ale co jest mocniejszym argumentem- mam tez Japonczyka.
                Nie sil sie wiec.
                • Gość: Sabina Re: A coz takiego studiujesz Sabinko? IP: 131.234.150.* 21.05.04, 11:39
                  Kochana Anko,
                  jezeli nie jestes w stanie rozszyfrowac mojego IP, to moze rozszyfrujesz to:

Wenn Du persönliche Details über mich erfahren möchtest (so z.B. mein
                  Studienfach), kann ich sie Dir gerne mitteilen, aber nicht unbedingt in diesem
                  Forum. Nenne mir einfach Deine Mail-Adresse oder sonstige Kontaktmöglichkeit,
                  dann schreibe ich Dir. Ich wüsste nämlich nicht, warum ich in diesem Forum
                  öffentlich mitteilen müsste, was ich studiere....
                  • Gość: ANka Powiedzmy sobie tak IP: *.ifn-magdeburg.de 21.05.04, 11:51
                    to co piszesz - poki co nie trzyma sie kupy. Moje doswiadczenia sa przeciwstawne
                    do twoich. A mam ich troche z panstw arabskich. Nie mam teraz czasu na
                    politykowanie - dla mnie to co piszesz brzmi klamliwie. Moglas poznac moje
                    zdanie a pisywalam tu juz troche na forum- zawsze z tego IP.
                    Teraz mam prace- ciekawsza i mam cos do zrobienia do poniedzialku- dla mnie duzo
                    wazniejszego. Nie wiem co masz do ukrycia ze nie mozesz pisac normalnie na forum.
                    Uczciwi ludzie nie miewaja zwykle nic do ukrycia.
                    Nie pozwole jednak na zamieszczanie w necie klamliwych wypowiedzi np ze ´ci co
                    pisza z Niemiec maja niezmiennie dobre zdanie o muzulmanach czy Arabach´.
                    Albo ze jezyk arabski jest tak straszliwie trudny ze trzeba spedzac 14 lat aby
                    zrobic doktorat:). Klamstwo ma krotkie nogi.
          • Gość: Sabina Re: Kochana Sabinko jedz do jakiegokolwiek kraju IP: 131.234.150.* 21.05.04, 11:21
            Kochana Asiu,
            tak calkiem przez przypadek ucze sie po arabsku i jeszcze nigdy nie podpadlo
            mi, ze jezyk ten jest latwy. No ale jezeli tak twierdzisz to go naprawde
            umiesz.

A do analfabetyzmu w krajach arabskich przytocze tylko dwie wypowiedzi proroka
            Muhammeda i sama ocenisz, czy jest analfabetyzm (kobiet czy nie) faworyzowany
            przez islam:

...”Atrament ucznia jest bardziej święty niż krew męczennika;”

"Nauka jest obowiązkiem każdego muzułmanina i muzułmanki"
            • Gość: ANka A ja tez znam pare :) IP: *.ifn-magdeburg.de 21.05.04, 11:42
              Np takich: za to co uczyniles blizniemu nalezy ci sie to samo po 1000kroc. I
              rozne takie:)
              Tylko jak wytlumaczysz wobec tego brutalne morderstwa ludzi posadzanych np o
              wspolprace z izraelem w dodatku na oczach dzieci? Jak wytlumaczysz ze dostojnicy
              islamscy nie protestuja?
              Czy publiczne kamieniowanie kobiety ktora weszla do kosciola w krotkich
              spodenkach to cos co potepia islam?
              Widzisz - praktyka pokazuje ze nie :)

Nie mam co oceniac. Bylam w szkole arabskiej dla kobiet na ktorej otwarcie
              zezwolil w jakims swoim kaprysie Kadafi. Moja mama i jej kolezanka byly tam
              prymuskami :)
              W szkole francuskiej do ktorej chodzilam bylo slownie kilkoro dzieci arabskich
              na cala szkole. Zadne nie bylo prymusem.
              Mimo iz mogli a szkola miala obowiazek nauczania arabskiego. My tez sie go
              uczylismy.
              To co napisalas interpretowane jest niestety tak ze ucza sie paru slow arabskich
              tylko po to by uczyc sie bzdur i hipokryzji. Wciska sie im ideologie. Tak
              dokladnie jak bylo ze szkola francuska w Afganistanie. Szkole zdemolowano - choc
              szkoly francuskie sa w polowie finansowane przez panstwo francuskie i choc
              szkola poszla na wszelkie ugody i ustepstwa z rzadem i tak jak w Polsce rodzice
              maja swoj silny samorzad i zdanie.
              Malo tego przemieniono ja na oboz dla mlodych islamistow. Nie uczac tam niczego
              innego jak islamu.
            • Gość: ANka Nie ´podpadlo ci`? A moze nie znasz polskiego? IP: *.ifn-magdeburg.de 21.05.04, 11:45
              Bo widzisz ja mialam do czynienia z roznymi jezykami. I nie bez powodu tak
              uwazam. Na pewno nie jest w zadnym stopniu porownywalny pod wzgledem trudnosci
              do jezykow takich jak chinski czy japonski.
              I cos jeszcze- tlumaczen Koranu i jego roznych wersji nie musisz cytowac- ja tez
              pare znam.
              Interesuje mnie praktyka. Ta ktora znam z wlasnych doswiadczen. A nie utopia.
              Jak poczytasz dziela Lenina tez beda brzmialy bardzo lagodnie :)
              • Gość: Janusz96 Re: Nie ´podpadlo ci`? A moze nie znasz polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 11:46
              • Gość: Sabina Re: Nie ´podpadlo ci`? A moze nie znasz polskiego IP: 131.234.150.* 21.05.04, 11:57
                Przyznaje sie ze nie znam polskiego za dobrze, bo wyjechalam z Polski jako
                dziecko 15 lat temu. Ale ze Ty tak dobrze wladasz innymi jezykami, to bede
                pisala w tym w ktorym jest mi najlepiej (studiujesz w Niemczech, takze nie
                bedzie Tobie to przeszkadzalo).

So, liebe Anka:
                ich denke, die Diskussion darüber ob Arabisch eine schwere oder leichte Sprache
                ist, hat an dieser Stelle keinen Sinn mehr. Was ich nur sagen wollte, dass Du -
                als ausländische Studentin in Deutschland- wissen müsstest, dass es nicht
                leicht ist ein einer Fremdsprache zu studieren. Das war eigentlich alles...

Was die von mir zitierten Aussagen des Propheten betrifft, möchte ich nur
                darauf hinweisen, dass ich an keiner Stelle eine Stelle aus dem Koran zitiert
                habe. Dass Du Überlieferungen des Propheten (sog. Ahadith) mit Koranstellen
                verwechselst, beweist mir nur, dass Deine Kenntnisse über die Lehren des Islam
                nicht sonderlich ausgereift sind.

Wie auch immer, viel Spass noch beim Verbreiten von Hass und Vorurteilen.

Ich verschwinde an dieser Stelle, weil ich noch etwas anderes zu tun habe...
                • Gość: ANka Jedno slowo prawdy i kolejne klamstwo IP: *.ifn-magdeburg.de 21.05.04, 12:09
                  z twojej strony.
                  Bo widzisz to co ja przytoczylam to BYL cytat z Koranu. Miala go przy sobie w
                  zeszlym roku moja znajoma Turczynka. To mianowicie w odniesieniu do krzywd
                  wyrzadzanych bliznim. Jak sie ma to do praktyki- np dostepnego w necie-
                  zazynania wrogow - to wiemy oboje prawda?
                  Co ty podales- nie pisalam i nie klasyfikowalam. Koran na szczescie nie jest
                  jeszcze i dlugo nie bedzie moja lektura do poduszki, ani tez cytaty z prorokow.
                  Naprawde oceniam ludzi po tym co robia a nie ich wyznanie czy wiare. Zdaje sie
                  ze tego Ty moglbys sie nauczyc drogi ´Sabino´. Juz samo to ze wystepujesz pod
                  nickiem damskim mowi za siebie o twoim ´braku hipokryzji´, ´nieskorumpowaniu´ i
                  ´odwadze´ oraz ´uczciwosci´.
                  Masz racje- dyskusja nie ma zbyt wiele sensu jesli cie nie stac na uczciwosc.
                  • Gość: Sabina Re: Jedno slowo prawdy i kolejne klamstwo IP: 131.234.150.* 21.05.04, 12:12
                    Wie kommst Du darauf, dass ich nicht weiblich bin?!
                    Kannst mich gerne anrufen unter 05251/60-0, dann nach Büro Krusche verlangen.
                    Dann kannst Du Dich überzeugen, wer ich bin....
                    • Gość: ANka Po poniedzialku mozemy o tym porozmawiac IP: *.ifn-magdeburg.de 21.05.04, 12:18
                      i o tabu- czy jest czy go nie ma- bo to faktycznie ciekawe.
                      Niestety ja teraz musze wracac do pracy.
            • Gość: gostek Re: Kochana Sabinko jedz do jakiegokolwiek kraju IP: *.4pr.pl / *.4pr.pl 21.05.04, 23:44
              aa, było tak od razu!!! To Cię usprawiedliwia, tj. to, że zakochałaś sie w
              jakimś brązowym przystojniaczku.. Ale może Ty nie masz po prostu zdolności
              językowych? Albo Twój nauczyciel jest kiepściutki.. Wybiórcza znajomość języka
              bywa zabójcza- nawet dosłownie! A Ci, co przyjeżdżają do naszego kraju z
              finansów komuny ( patrz 14 lat temu!) i zostaja na wieki, może mają zdolności
              językowe. I zazwyczaj je mają. znałam kiedyś studenta medycyny z Jemenu,
              studiującego medycynę we Wrocławiu, który był w Polsce od 2 lat i mówił nieźle,
              a rozumiał wszystko.
      • Gość: tete Re: JAK DŁUGO MOŻNA ROBIĆ DOKTORAT 14 LAT ??? IP: w3cache.* / 81.219.246.* 21.05.04, 10:41
        podobno w tym roku wydalono ponad 80-ciu cudzoziemców. Dlaczego jest takie halo
        o tego jednego? Mancewicz ma pretensje, że nie był kontrolowany na granicy a
        teraz Wyborcza ma pretensje że ABW wykonuje swoją pracę. Kiedys Michnik
        pochylał się w trosce nad losem komunistów. Dostał od GTW w d... ale nie
        zmądrzał. Teraz broni Araba a będzie płakał jak stanie się tragedia. I zwali
        winę na ABW, że nie dopilnowało. Wyborcza nie zna sprawy a zabiera się za
        obronę. Już był dziennikarz z Polic, którego koledzy tak mocno bronili. A potem
        poszedł smród bo dziennikarz nie był szczególnie czysty.
        Ja mam powyżej uszu politycznej poprawności. Chcę by nasz kraj był otwarty na
        te nacje, które przyniosa mu korzyści.Po Arabach się nie spodziewam czegoś
        pozytywnego. W Krakowie notorycznie nie płacą czynszu za kebaby a jak ktoś się
        upomina straszą nożem.
        • Gość: yeellow Re: JAK DŁUGO MOŻNA ROBIĆ DOKTORAT 14 LAT ??? IP: *.acn.waw.pl 21.05.04, 10:54
          > Ja mam powyżej uszu politycznej poprawności. Chcę by nasz kraj był otwarty na
          > te nacje, które przyniosa mu korzyści.Po Arabach się nie spodziewam czegoś
          > pozytywnego. W Krakowie notorycznie nie płacą czynszu za kebaby a jak ktoś
          się
          > upomina straszą nożem.

ja mam powyzej uszu takich ksenofobow. Zauwaz, ze na tej zasadzie Polacy
          mieliby np. zakaz podrozowania po Europie, bo np. w Niemczech pewnie tez sporo
          osob powiedzialoby cos podobnego o Polakach: "nie spodziewamy sie niczego
          dobrego po Polakach. Tylko kradna samochody i w supermarketach i pracuja na
          czarno. Pora ich wszystkich wydalic z kraju".
          Ja mam nadzieje, ze do Polski przyjedzie jak najwiecej emigrantow z roznych
          stron swiata, bo to pozwoli przewietrzyc atmosfere i moze otworzy oczy tym
          ludziom, ktorzy zamknieci w swoich czterech scianach boja sie panicznie ludzi,
          ktorzy roznia sie od nich jedynie miejscem urodzenia. Ja mam wielu znajomych i
          przyjaciol z roznych stron swiata i za kazdym razem przekonywalem sie, ze rozni
          nas bardzo malo.

pozdrawiam
          Marcin
          • Gość: Czeslaw Re: JAK DŁUGO MOŻNA ROBIĆ DOKTORAT 14 LAT ??? IP: 195.94.201.* 21.05.04, 11:10
            wzruszylem sie niemilosiernie czytajac te wywody rodem z Popcornu...nie
            przejmuj sie, do Polski przyjada arabusy z najrozniejszych naszego pieknego
            globu...na pewno idealnie beda komponowac sie w otoczenie wielkiej plyty i
            wysmienicie dogadywac z blokersami...nie bedzie nas od nich roznilo nic poza
            miejscem urodzenia, a bedziemy tego swiadomi nawet w momencie gdy zaczna
            przystawiac sie do naszych kobiet albo corek, kazac im nosic plaszcze do ziemi
            i chusty...tu nie ma sie kogo bac...cieszmy sie wszyscy! jest GIT!
            • Gość: yeellow Re: JAK DŁUGO MOŻNA ROBIĆ DOKTORAT 14 LAT ??? IP: *.acn.waw.pl 21.05.04, 11:48
              Gość portalu: Czeslaw napisał(a):

> wzruszylem sie niemilosiernie czytajac te wywody rodem z Popcornu...

nie musisz zdradzac swoich lektur, mozna sie ich domyslic z Twoich pogladow.

> nie
              > przejmuj sie, do Polski przyjada arabusy

Ktos z zachodu o Twojej mentalnosci powiedzialby byc moze "polaczki".

> z najrozniejszych naszego pieknego
              > globu...na pewno idealnie beda komponowac sie w otoczenie wielkiej plyty i

uwazasz, ze wielka plyta to domena Polski? W innych krajach tez jest, np. w
              Niemczech. I o co chodzi z tym komponowaniem? Ja widze juz Arabow i Azjatow
              dobrze wkomponowanych w tutejsza rzeczywistosc. Niedawno bylem na slubie mojego
              kolegi, ktorego zona jest Chinka i jakos sie "wkomponowala".

> wysmienicie dogadywac z blokersami...

w to watpie, z blokersami ciezko sie dogadac. Maja poglady zblizone do Twoich.

> nie bedzie nas od nich roznilo nic poza
              > miejscem urodzenia, a bedziemy tego swiadomi nawet w momencie gdy zaczna
              > przystawiac sie do naszych kobiet albo corek,

O! ale argument... Corke wydac za "arabusa"! Wstyd w pieknym katolickim kraju.
              Kwintesencja Twoich pogladow. Lepiej zeby do corki przystawil sie swoiski
              blokers. Gratulacje. _Naszych kobiet_ - co to ma znaczyc "naszych"?

> kazac im nosic plaszcze do ziemi
              > i chusty...

plaszcze - skandal! Oczywiscie, beda zmuszac i torturowac.

> tu nie ma sie kogo bac...cieszmy sie wszyscy! jest GIT!

a boj sie, jak chcesz. Do spolu z kolegami blokersami, dobrze wkomponowanymi w
              otoczenie monopolowego.

Pozdrawiam
              Marcin

• Gość: Janusz96 Re: JAK................? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 11:53
                Marcin ! Jesteś O.K
        • Gość: AZ Re: JAK DŁUGO MOŻNA ROBIĆ DOKTORAT 14 LAT ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 13:04
          Nie odczytałem artykułu w GW jako obrony tego Araba.
      • Gość: yeellow Re: JAK DŁUGO MOŻNA ROBIĆ DOKTORAT 14 LAT ??? IP: *.acn.waw.pl 21.05.04, 10:47
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> Panie Imam czas zakończyć naukę 14 lat to wystarczająco długo na zrobienie
        > kilku doktoratów nie jednego. Jest wielu muzułmanów w Polsce ciekawe dlaczego
        > akurat na pana się uwzieli pozdrowienia

a moze, droga Kasiu, najwyzsza pora nauczyc sie czytac ze zrozumieniem? Gdzie
        jest napisane, ze ten pan robi doktorat 14 lat? On od 14 lat jest w Polsce.
        Poza tym ten pan ma na imie Ahmed, a imam to cos jak ksiadz. Zycze Ci, zebys
        nigdy nie byla wyrzucana z zadnego miejsca w ten sposob. Uwazam, ze Polska
        osmiesza sie takimi decyzjami. Ciekawe, czy jak ja pojade sobie do jakiegos
        kraju arabskiego i spotkam sie z kims podejrzanym, to tez mnie wydala.

Pozdrawiam
        Marcin
        • Gość: czeslaw Re: JAK DŁUGO MOŻNA ROBIĆ DOKTORAT 14 LAT ??? IP: 195.94.201.* 21.05.04, 10:53
          A skądże oni Ciebie nie wydalą....skażą Cię tylko na ukamieniowanie, jak np.
          spotkasz sie z zona "kumpla" muzulmana na miescie, bez jego wiedzy...
        • Gość: Szebesta Na miejscu IP: *.ff.cuni.cz 21.05.04, 18:48
          Nie wydala tylko strzela w leb na miejscu.
    • Gość: . Jak Ci sie tak podoba to wyjezdzaj do arabow IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.04, 10:07
      a nie tu bedziesz smrody puszczac.
    • Gość: Janusz96 Polowanie na czarowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:09
      ABW podobnie jak moja teściowa oskarża bez podania dowodów,lecz to chyba
      paskudna domena władzy.U mnie w pracy,jest pakistańczyk,pracuje w dziale
      kadr.Jest jednym z nas-człowiekiem,czego nie można napisać o różnych mutantach
      piszących na forum.Pozdr
      • Gość: Sabina Re: Polowanie na czarowników IP: 131.234.150.* 21.05.04, 10:13
        Brawo!
        Wreszcie odezwal sie ktos kto wie do czego Bog dal mu mozg!
        Pan Ammarow ma byc wydalony z tak tejmnych powodow ze chyba NIKT ich nie zna.
        Albo za co? Za to ze studiuje?
        • Gość: Janusz96 Re: Polowanie na czarowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:17
          Sabina ! dziękuję Ci
          • Gość: Czeslaw Re: Polowanie na czarowników IP: 195.94.201.* 21.05.04, 10:17
            Wyjątek potwierdza regułę.
          • Gość: Sabina Re: Polowanie na czarowników IP: 131.234.150.* 21.05.04, 10:21
            Nie ma za co, Januszu. Zawsze ciesze sie widzac ze istnieja jeszcze ludzie
            ktorych ta ogolna anty-islamska panika nie ogarnela - a jest ich w Polsce co
            raz to mniej.
            Co jest bardzo interesujace to to, ze ludzie ktorzy tak jak ty bezposrednio
            maja do czyniena z muzulmanami, nie maja takich strasznych zarzutow pod ich
            adresem. To zazwyczaj ludzie poddani paranoi mediow masowych demonizuja
            wszystko co tylko moze byc arabskie albo muzulmanskie.
            Za niedlugo, beda wydalac ludzi moze za ich brode....Tak dalego zaawasnowana
            jest ta chetnie cytowana "cywylizacja" z Polsce...
            • Gość: Czeslaw Re: Polowanie na czarowników IP: 195.94.201.* 21.05.04, 10:32
              Najlepsi sa Ci ludzie, ktorzy twierdza, ze maja do czynienia z muzulmanami, w
              momencie gdy znaja 1 lub 2...to sa dopiero eksperci, a jacy swiatowi i otwarci,
              niedajacy sie zmylic zydowsko-amerykanskiej propagandzie...gratuluje Wam
              rozsadku o wielcy!!! zal 4 litery sciska jak sie czyta takie posty...pojedz
              sobie do Niemiec na parenascie lat, to poznasz troche wiecej arabusow i
              gwarantuje Ci, ze zmienisz zdanie...na szczescie w naszym kraju ludzie nie sa w
              tak dalekim stopniu zindoktrynowani polityczna poprawnoscia jak w Niemczech,
              gdzie 3/4 postów forumowiczow prezentujacych poglad wydalenia goscia zostaloby
              usuniete.
              • Gość: Janusz96 Re: Polowanie na czarowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:48
                Piszecie w tonie nienawiści,nietolerancji{prawdopodobnie nienawidzicie siebie}
                Chaladia napisała w pogardliwym tonie"Arabi są wszyscy ze sobą spokrewnieni"
                MY TEŻ !!! Pozdrawiam wszystkich krewnych {mutantów} w kraju i za granicą.
                • Gość: ANka Do Sabinki i Czeslawa IP: *.ifn-magdeburg.de 21.05.04, 11:16
                  nie wiem co wy wiecie na temat Arabow i arabskiego- ale nie macie pojecia ze to
                  wcale nie jest trudny jezyk. Wiec chyba malo wiecie. Niestety nie zna go bardzo
                  znaczna czesc samych arabow- bo wiekszosc kobiet w wielu krajach jest po prostu
                  niepismiennych - powod- kultura i mentalnosc tych ludzi stymulowana przez taka a
                  nie inna interpretacje religii.
                  Nie wciskajcie ludziom kitu- prosze. Oni maja bardzo dobry instynkt i bardzo
                  dobrze czuja. W Polsce jest bardzo wielu imigrantow. Z roznych krajow. Ale nie
                  wszyscy agresywnie pchaja sie do zabawy w polityke w dodatku laczenie jej z
                  robieniem doktoratu na ktory w wlasnym kraju pewno nie mogliby sobie pozwolic.
                  Proste i oczywiste. Naukowcy, doktoranci imigranci polityka sie nie zajmuja bo
                  ich pasja jest studiowany przedmiot. Dopiero jak zaczna kariere naukowa A
                  ZACZYNA SIE ONA PO DOKTORACIE przy okazji moga zajmowac ZAPYTANI O TO stanowisko
                  polityczne. Zaden naukowiec otwarcie w polityke sie nie angazuje.
                  To co piszecie swiadczy wprost o waszej niewiedzy, nieznajomosci srodowiska i
                  naiwnosci.
                  • Gość: Sabina Re: Do Sabinki i Czeslawa IP: 131.234.150.* 21.05.04, 11:24
                    Kochana Anko,
                    poczytaj sobie moja odpowiedz pod:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=12815867&a=12822593
              • Gość: ANka Dziubasku pisze z Niemczech IP: *.ifn-magdeburg.de 21.05.04, 11:09
                I jak najbardziej prezentuje taki poglad po tym co tu widzialam.
                Bo w Niemczech organizacje i wspolnoty muzulmanskie MAJA TABU NA POLITYKE.
                Gdyby sie w nia bawily sprawa wygladalaby inaczej!!!!!!

Wiec nie wciskaj ludziom kitu. BArdzo prosze
                ANka
            • Gość: ANka Mialam i mam doswiadczenia bezposrednie IP: *.ifn-magdeburg.de 21.05.04, 11:07
              z muzulmanami. I mam najwiecej zarzutow do tych- co studiuja na zachodzie i mimo
              to podpieraja swoja agresywna ideologie. Tak wlasnie bylo i jest z Kadafim.
              Niestety ´Sabinko´ mowisz totalne bzdury.
          • Gość: P-77 Re: Polowanie na czarowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:28
            Czytając to forum można dojść do wniosku że Polacy w zdecydowanej większości są
            narodem ksenofobów. Oczywiście to uproszczenie, ale antyislamska propaganda
            robi swoje.
            Polskie prawo w zakresie stosunku do cudzoziemców jest chore - jak wynika z
            artykułu nawet w USA jest pod tym względem o niebo lepiej. U nas można wyrzucić
            cudzoziemca zatajając przed nim powody wyrzucenia. Okoliczność, że ABW, która
            formalnie wydaje opinię de facto ma głos stanowczy a wojewoda całkowicie zdaje
            się na służby specjalne, które nie raz udowodniły (choćby sprawa żony posła
            Rokity) swej nieudolności woła o pomstę do nieba.
            Ktoś napisał - "lepiej osądzić niewinnego niż żeby winny mial umknąć
            odpowiedzialności". Tak mysleli jakobini i bolszewicy. Takie opinie mogą dać
            początek nowemu terrorowi - terrorowi, którego symbolem nie bedzie mityczna w
            gruncie rzeczy Al - kaida, ale panowie w rodzaju Donalda Rumsfielda.
          • grarza Re: Polowanie na czarowników 21.05.04, 10:59
            a ja dziekuje Wam.
            wiele halasu o nic. bedzie i tak co Bog da.
            (obojetnie, jakiego jest wyznania)
        • Gość: GOLEM DANIE O BEZPIECZEŃSTWO POLSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:33
          Chociazby zato, że jest tylko podejrzanym. Bc może ten Pan jest niewinny. Ale
          inni przynajmniej będą wiedzieli, że w Posce nie tak łatwo się ukryć .
          Niestety " zbiorowa odpowiedzialnośc " dla tej grupy ludzi. Jeździe sobie do
          Francji to zobaczycie co to są getta arabskie. Mamy szansę uniknąc tego w Polsce
      • Gość: Smok Re: Polowanie na czarowników IP: *.crowley.pl 21.05.04, 10:40
        Tu nie chodzi o żadne oskarżenia , winę czy dowody winy doktoranta. Jeśli do
        mojego domu przychodzi przypadkowy , niezapowiedziany gość i prosi np o
        szklankę wody to go oczywiście przyjmuję ( chociaż nie muszę ) i częstuję
        wodą . Ale jeśli on siedzi u mnie nad tą szklanką np przez 5 godzin ,to mam
        prawo go zdecydowanie wyprosić i nie muszę nikomu uzasadniać tej decyzji. To
        mój dom i ja dyktuję warunki. A jeśli sąsiedzi uznąją mnie za prostaka , który
        nie stosuje np " europejskich standardów przy procedurach wydalenia", to
        trudno . Mam prawo do podejmowania suwerennych decyzji odnośnie bezpieczeństwa
        w moim domu. Być może w przypadku tego doktoranta jest to tylko dziłanie
        prewencyjne i być może zostanie on w pewien sposób skrzywdzony . Ale
        przyjeżdżając do Polski jako gość musiał się liczyć i z taką ewentualnością .
        Chyba ,że był na tyle niemądry iż liczył ,że Polacy są tak politycznie poprawni
        jak np Francuzi. A ja normalnie ,po ludzku cięszę się z tej decyzji naszej
        administracji i z tego braku poprawności politycznej, gdyż eliminuje się
        potencjalne ( może wyłącznie teoretyczne) zagrożenie dla moich dzieci a to dla
        mnie jest ważniejsze niż np praca naukowa mojego gościa.
        • Gość: anna Re: Polowanie na czarowników IP: *.it / 62.233.189.* 21.05.04, 21:28
          bardzo mądra wypowiedź Smoku. A ow nieproszony gość żąda dodatkowo specjalnych
          praw i przywilejow dla siebie i oburza się,ze nie chcemy się do jego potrzeb
          dostosować ...we własnym domu
    • Gość: Anty-islam Re: Wydalić imama? IP: *.ipt.aol.com 21.05.04, 10:22
      Nie jest zadna alternatywa.Zalozycielem islamu byl morderca,falszywy prorok i
      klamca.Bozek islamu al-ilah zostal uznany za najwyzsze bostwo przez Muhammada-
      klamce i pedofila.Religia muzulmanska opiera sie na nienawisci do innych
      religii.Brak poszanowania kobiet,wojna dzihad.Gdzie w swoim poslaniu Jezus
      nawolywal do wojny?Nigdzie,milujcie nieprzyjaciol swoich.Chrzescijanstwo jest
      religia pokoju a nie falszywa religia islam.Do d... z taka religia i falszywym
      prorokiem.
      • Gość: ??? Re: Wydalić imama? IP: *.citynet.pl / 149.156.98.* 21.05.04, 10:30
        Zapomniałeś o krucjatach...
        I dlaczego ci miłujący pokój chrześcijanie dokonali inwazji na Irak?

Trochę krytycyzmu do własnych korzeni by się przydało...
        • drravik Re: Wydalić imama? 21.05.04, 15:48
          O co ktoś czepia się krucjat.Muzułmańscy arabowie podbili chrześcijańską
          Palestynę,zburzyli kościoly zbeszcześcili święte miejsca,wymordowali
          chrześcijan.Po nich przyszli jeszcze gorsi muzulmańscy Turcy.Krucjaty były
          sprawiedliwą próbą przywrócenia chrześcijanom ich praw.Nadużycia i zbrodnie
          popełniane w czasie każdej wojny to oddzielna sprawa.
    • chaladia Powody... 21.05.04, 10:23
      Jeśli gość jest Jemeńczykiem, to choćby nie chciał, jest jakimś dalekim krewnym
      jak nie osamy, to któregoś z jego współpracowników. Tam wszyscy są jakoś ze
      sobą spokrewnieni. Tym bardziej, jeśli bywał w swej ojczyźnie, to nie miał
      ŻADNYCH szans na unkiniecie kontaktów z osobami związnymi z al-Kaidą... bo
      ilość takowych jest tak w Jemenie jak i Saudii ogromna.

Natomiast jest dla mnie rzeczą niedopuszczalną, by polskie służby specjalne
      mogły wydalić kogokolwiek bez podania przyczyn z powodu czyjegoś (domniemam, że
      skoro źródłem był ktoś w Jemenie, to anonimowego agenta CIA) donosu. Tak się
      składa, że sprzeciw mój nie wynika ze współczucia dla A.Ammara, ale z obawy, że
      ja sam mogę gdzieś w świecie stać sie ofiarą podobnej praktyki czy to w ramach
      retorsji, czy po prostu uznania takiego postępowania za "normę".

Mamy w tej chwili wojnę islamu z resztą świata - z chrześcijaństwem, judaizmem,
      globalizmem, ateizmem, komunizmem, USA, Rosją, hinduizmem i czym tam jeszcze.
      Obawiam się, że islam ogarnęła jakaś paranoja i w końcu kiepsko się to dla
      niego skońćzy, a przy okazji dla narodu Arabskiego, Irańskiego i dla całego
      Bliskiego Wschodu. Do 11 września muzułmanie i Arabowie byli postrzegani jako
      strona prześladowana przez Żydów w Palestynie, przez Hindusów w Indiach,
      Sowietów w Afganistanie i generalnie mieli spore poparcie moralne w świecie.
      Teraz się to zmieniło i to nie reszta świata jest temu winna, a oni sami...
      • Gość: P-77 Re: Powody... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:41
        > Jeśli gość jest Jemeńczykiem, to choćby nie chciał, jest jakimś dalekim
        krewnym
        >
        > jak nie osamy, to któregoś z jego współpracowników. Tam wszyscy są jakoś ze
        > sobą spokrewnieni. Tym bardziej, jeśli bywał w swej ojczyźnie, to nie miał
        > ŻADNYCH szans na unkiniecie kontaktów z osobami związnymi z al-Kaidą... bo
        > ilość takowych jest tak w Jemenie jak i Saudii ogromna.
        Jeżeli ten gość jest Polakiem, to choćby nie chciał, jest jakimś dalekim
        krewnym jak nie Leppera, to któregoś z członków lub sympatyków Samooborony. Tam
        wsyscy są jakoś ze sobą spokrewnieni - prawda jak to ładnie brzmi.
        Nie wiem, ile obywateli ma Jemen, ale karanie kogoś za pochodzenie w XXI wieku
        jest skandalem.
        > Natomiast jest dla mnie rzeczą niedopuszczalną, by polskie służby specjalne
        > mogły wydalić kogokolwiek bez podania przyczyn z powodu czyjegoś (domniemam,
        że
        >
        > skoro źródłem był ktoś w Jemenie, to anonimowego agenta CIA) donosu. Tak się
        > składa, że sprzeciw mój nie wynika ze współczucia dla A.Ammara, ale z obawy,
        że
        >
        > ja sam mogę gdzieś w świecie stać sie ofiarą podobnej praktyki czy to w
        ramach
        > retorsji, czy po prostu uznania takiego postępowania za "normę".
        Ależ ty sam uznajesz za normę to, że wydalamy Ammara bo jest Jemeńczykiem czyli
        ex definitione jest podejrzany. Ale kiedy dociera do ciebie, że ciebie może
        spotkać to samo od razu miękniesz? Każda akcja rodzi reakcję. Nie byłoby
        egzekucji na amerykańskim oficerze gdyby nie wcześniejsze prześladowania jeńców
        irackich, być moze akceptowane przez samego George'a Busha.
        > Mamy w tej chwili wojnę islamu z resztą świata - z chrześcijaństwem,
        judaizmem,
        >
        > globalizmem, ateizmem, komunizmem, USA, Rosją, hinduizmem i czym tam jeszcze.
        > Obawiam się, że islam ogarnęła jakaś paranoja i w końcu kiepsko się to dla
        > niego skońćzy, a przy okazji dla narodu Arabskiego, Irańskiego i dla całego
        > Bliskiego Wschodu. Do 11 września muzułmanie i Arabowie byli postrzegani jako
        > strona prześladowana przez Żydów w Palestynie, przez Hindusów w Indiach,
        > Sowietów w Afganistanie i generalnie mieli spore poparcie moralne w świecie.
        > Teraz się to zmieniło i to nie reszta świata jest temu winna, a oni sami...
        Kompletna bzdura. Zamach z 11 września był dziełem wąskiej grupki
        fundamentalistów islamskich. Większość muzułmanów odcięła się od tych praktyk.
        Jaser Arafat nawet oferowal swoją krew dla ofiar zamachu.
        W takich okolicznościach czymś zrozumiałym jest lęk, ale niedopuszczalne aby
        był on wykorzystywany w demokratycznym świecie do prowadzenia polityki. A tak
        się stało - miliony zasymilowanych muzułmanów w świecie zachodnim z dnia na
        dzień stali się obywatelami drugiej kategorii. To nie islam ogarnęła paranoja,
        ale pewną część tej tzw. reszty świata, do której i ty się jak widzę
        zaliczasz.
        • chaladia Re: Powody... 21.05.04, 11:14
          Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Jeżeli ten gość jest Polakiem, to choćby nie chciał, jest jakimś dalekim
          krewnym jak nie Leppera, to któregoś z członków lub sympatyków Samooborony. Tam
          wsyscy są jakoś ze sobą spokrewnieni - prawda jak to ładnie brzmi.

Nie całkiem - Polska nie jest od paru stuleci społeczeństwem klanowym i ew.
          spokrewnienie z Lepperem jest dla 99% populacji czystą abstrakcją, a dla
          A.Ammara obawiam się że nie... nawet jeśli on jest człowiekiem myślącym
          kategoriami "europejskimi", to w Jemenie informatorzy CIA raczej myślą
          kategoriami Beduinów.

> Nie wiem, ile obywateli ma Jemen, ale karanie kogoś za pochodzenie w XXI
          wieku jest skandalem.

Bo jest! A tym bardziej w oparciu o informacje z trzeciej ręki bez
          potwierdzenia.

> Ależ ty sam uznajesz za normę to, że wydalamy Ammara bo jest Jemeńczykiem
          czyli ex definitione jest podejrzany.

Gdzie i kiedy uznałem to za "nornmę"?!?! To jest kompromitacja naszego Państwa!

Ale kiedy dociera do ciebie, że ciebie może spotkać to samo od razu miękniesz?
          Każda akcja rodzi reakcję. Nie byłoby egzekucji na amerykańskim oficerze gdyby
          nie wcześniejsze prześladowania jeńców irackich, być moze akceptowane przez
          samego George'a Busha.

Akurat gówno prawda. Zabiliby go pod innym pozorem. Co byli winni ludzie w WTC
          11 września?

> Kompletna bzdura. Zamach z 11 września był dziełem wąskiej grupki
          fundamentalistów islamskich. Większość muzułmanów odcięła się od tych praktyk.
          Jaser Arafat nawet oferowal swoją krew dla ofiar zamachu.

Dziwny z Ciebie człowiek. Niby piszesz rozsądnie, a wypaczasz fakty. O ile
          interpretację faktów można mieć różną, to nie wolno ich wypaczać. Wystarczyło
          popatrzeć na TV zaraz po zamachach 11 września, by zobaczyć pijane radością
          tłumy (nie pojedyńczych Arabów) tańczące na ulicach. Tego się nie zapomina...

Oferta krwi od gościa chorego na wszystko, co się da to przypomina mi Balladę
          Alpuhara H.Mickiewicza. Poczytaj sobie...

> W takich okolicznościach czymś zrozumiałym jest lęk, ale niedopuszczalne aby
          był on wykorzystywany w demokratycznym świecie do prowadzenia polityki. A tak
          się stało - miliony zasymilowanych muzułmanów w świecie zachodnim z dnia na
          dzień stali się obywatelami drugiej kategorii. To nie islam ogarnęła paranoja,
          ale pewną część tej tzw. reszty świata, do której i ty się jak widzę
          zaliczasz.

Gdyby to, co się stało, było wynikiem jakiejkolwiek linii polityki prowadzonej
          przez Rząd RP3 przy poparciu Sejmu, to może bym i to zrozumiał. Obawiam się
          jednak, że jest to efekt slepego wykonywania poleceń pochodzących czy to z
          Waszyngtonu, czy z Kurii Biskupiej (być może afera ma zupełnie inne podłoże...)

Co do sprawy "akceptacji". Tak się składa, że nasze europejskie społeczeństwa
          są "wygodne". Oczywiście sa przywiązane do poczucia sprawiedliwości, praw
          człowieka itd itp, ale najważniejsze dla nich są własny spokój, wygodne i
          bezpieczne zycie DZIŚi JUTRO. Dla tych wartości ludzie są gotowi znieść
          dyskomfort moralnego kaca. Przykłady - Monachium, Jałta, Hiroszima, ... dlatego
          obawiam się, że jeżeli islamiści będą posuwać się coraz dalej w terroryźmie, to
          w końcu ktos uzna, że kac moralny wynikający z posłania rakiet z głowicami
          termojądrowymi na co większe skupiska potencjalnych terrorystów i deportacja
          100% wyznawców islamu jest MNIEJSZYM ZŁEM. A potem to już tylko starczy
          nacisnąć guzik.

Kończąc napszę Ci tak - 320 lat temu moja rodzina po mieczu była Arabami i
          oczywiście muzułmanami. Dlatego wcale mi się to nie podoba...
        • Gość: anb Re: Powody...JESTEŚ PO TRANSFUZJI Krwi ARAFATA IP: *.it / 62.233.189.* 21.05.04, 21:33
          straszne,chyba..że człowieku jesteś po transfuzji krwi od np J.Arafata??
    • Gość: X2 Re: Wydalić imama? IP: *.ko.com 21.05.04, 10:30
      W Paryżu też wydalili wczoraj jednego immama do Turcji.
    • Gość: Apasz niech wyp... !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.04, 10:34
      Powołuje sie na demokracje a zaraz bedzie ja zwalczał ! Arabom podziekujemy won
      z Europy ! Meczety buduja a sprobujcie zbudowac kosciuł dla chrzescijan w kraju
      arabskim korwa podpalą wymorduja !A tutaj powołuja sie na demokracje doktorat
      robi korwa 14 lat czy ile tam. To jest poprostu przyladek cichych islamskich
      terorystow w okularkach , niech wracaja do siebie !! Ja mowie wypier. imanie !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka