Dodaj do ulubionych

Czy cię nie niepokoi?

21.09.11, 19:15
Czy cię nie niepokoi?

- że wiedza o tym, że trzech pierwszych prezydentów Polski od 1989 r. było zarejestrowanych jako tajni współpracownicy komunistycznych służb specjalnych podległych moskiewskiej centrali (TW „Wolski", „Bolek" i „Alek") nie była obywatelom dostępna, gdy osoby te wybierano na tak wysoki urząd?

- że podczas kampanii prezydenckiej media wolnej Polski w ogóle nie próbowały rozwiać poważnych wątpliwości co do charakteru związków kandydata na prezydenta ze środowiskami Wojskowych Służb Informacyjnych?

- że obecny szef największej tajnej służby polskiego państwa działa w rażącym konflikcie interesów i że premier naszego kraju na to nie reaguje?

- że łamanie przy otwartej kurtynie elementarnych reguł dochodzenia do prawdy przez przewodniczącego sejmowej komisji hazardowej (mianowanego przecież przy akceptacji premiera) nie było przez główne media krytykowane, tak jak na to zasługiwało?

- obyczaj potępiania książek bez ich przeczytania – w tym przez tzw. autorytety z tytułami profesorskimi?

- fatalnie wynegocjowany kontrakt gazowy, niezabezpieczenie interesów zespołu portowego Szczecin – Świnoujście przez zbyt płytkie ułożenie rosyjsko-niemieckiej rury?

- promowanie osób publicznie wypowiadających się w stylu Stefana Niesiołowskiego i Janusza Palikota?

Etc.

Przykłady wątpliwości co do jakości polskiej demokracji przytaczam wiernie za jednym z tekstów prof. Andrzeja Zybertowicza zawartym w jego nowej książce "Pociąg do Polski. Polska do pociągu". Warto ją przeczytać, jeżeli chce się dowiedzieć czegoś więcej o współczesnej Polsce, jeżeli ma się ochotę pozastanawiać nad ukrytymi mechanizmami demokracji (fasadowej) w Polsce...

PS Jako ciekawostkę mogę podać fakt, że prof. Zybertowicz początkowo też był czytelnikiem "Gazety Wyborczej" i rozumiał świat podobnie jak ona go przedstawiała. Dopóki nie zorientował się, że rzeczywistość przez nią opisywana jest "nieco" odmienna od rzeczywistości realnej...
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 19:18
      ... że wstąpiłaś już na drugi stopień podium zidiocenia???
      • zuzkazuzka111 jesteś typowym przykładem chamstwa 23.09.11, 07:46
        tożsamego z wyznawcą PO.
    • ave.duce Niepokoi mnie brak stenogramu "ostatniej rozmowy" 21.09.11, 19:22
      Jarosława Kaczyńskiego ze śp. bratem, Lechem Kaczyńskim.
      • wariant_b Re: Niepokoi mnie brak stenogramu "ostatniej rozm 21.09.11, 19:59
        ave.duce napisała:
        > Jarosława Kaczyńskiego ze śp. bratem, Lechem Kaczyńskim.

A właśnie - to zdaje się Zybertowicz był wtedy doradcą prezydenta Kaczyńskiego
        d/s bezpieczeństwa?
        • anwad Re: Niepokoi mnie brak stenogramu "ostatniej rozm 21.09.11, 20:08
          Czy nie niepokoi cię bezczelność rosyjskiej agentury wpływu, która przy bierności polskich elit i mediów (oraz, jak się zdaje, także kontrwywiadu) regularnie propaguje „wrzutki" dotyczące rzekomych okoliczności smoleńskiej katastrofy?

To też z tego tekstu...

POwtarzane później przez pożytecznych idiotów.

--
          Z helu się chichrali miesiącami, z ustaleń prof. Biniendy nie - je cenzurują: niezalezna.pl/16056-katastrofa-smolenska-nie-byla-wypadkiem
          • czart_polski HeL+BiNieNda to „wrzutki" bezczelne 22.09.11, 14:04
            rosyjskiej agentury wpływu???!!!
            O cholera!
        • ave.duce Re: Niepokoi mnie brak stenogramu "ostatniej rozm 21.09.11, 20:09
          Od 1 lipca 2007 do 16 listopada 2007 był głównym doradcą premiera Jarosława Kaczyńskiego do spraw bezpieczeństwa. Od stycznia 2008 był doradcą Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego do spraw bezpieczeństwa państwa.
          • porannakawa01 Re: Niepokoi mnie brak stenogramu "ostatniej rozm 21.09.11, 22:06
            To on nie był wyznaczony do ostatecznego lotu przez Jarosława?
            Ten kazał mu wsiąść jednak do pociągu?
            Ludzkie panisko z tego Jarosława!
            Tyle istnień ocalił! A przecież nie musiał!
            W samolocie było jeszcze ze 30 miejsc wolnych!
    • zzarda32 Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 19:25
      Niepokoi mnie to, że teczka JK jest sfałszowany - gdzie jest oryginał i kiedy wypłynie?
    • czan-dra Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 19:27
      anwad napisała:

prof. Zybertowicz początkowo też był cz
      > ytelnikiem "Gazety Wyborczej" i rozumiał świat podobnie jak ona go przedstawiał
      > a. Dopóki nie zorientował się, że rzeczywistość przez nią opisywana jest "nieco
      > " odmienna od rzeczywistości realnej.

No i musiał przepraszać Michnika za kłamstwa, ale masz autorytet, faceta który kłamie, no, nie tylko on, ale i Kaczyński, Ziobro, Kurski etc. faktycznie grono osób lekko zagubionych w rzeczywistości...
      • anwad Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 19:38
        Jak się ma się umysł sformatowany przez "Gazetę Wyborczą", to się wydaje odpowiednie wyroki, po myśli Adama Michnika, a wolności słowa wbrew... Niekoniecznie trzeba być umoczonym, jak słusznie zauważył na wczorajszym wykładzie prof. Zybertowicz. Polecam lekturę:

zybertowicz.pl/procesy/michnik-i-vs-zybertowicz/
        zybertowicz.pl/procesy/michnik-ii-versus-zybertowicz/
        • zoro_wieczorowo_poro widziałaś andzia prezentację Biniędy? 21.09.11, 19:53
          ?
          • anwad Re: widziałaś andzia prezentację Biniędy? 21.09.11, 20:01
            Tak, gorąco polecam obejrzenie prezentacji dr. Nowaczyka i prof. Biniendy: lubczasopismo.salon24.pl/katastrofa/post/342410,rekawica-rzucona-prezentacja-dr-nowaczyka-i-prof-biniendy
            • zoro_wieczorowo_poro Re: widziałaś andzia prezentację Biniędy? 22.09.11, 10:44
              ja też widziałem i kilka perełek wyłapałem :)))
              Szczególnie rozbawił mnie gdy poprosił wyznawców o dostarczenie kawałka ORYGINAŁU brzozy, bo jak sam przyznał do programu wstawił jakieś dane z katalogu chyba meblarskiego.
              Niezła jest też kwestia tego kawałka skrzydła która wg Biniędy powinna mieć kształt wieczka puszki od makreli, i wg Biniędy taki kawałek powinien leżeć obok brzozy.....a leżało skrzydło :D
              • obraza.uczuc.religijnych Re: widziałaś andzia prezentację Biniędy? 22.09.11, 10:47
                Manipulujesz a poza tym przedstaw się z imienia i nazwiska trollu!!!
                • zoro_wieczorowo_poro Re: widziałaś andzia prezentację Biniędy? 22.09.11, 10:50
                  obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Manipulujesz a poza tym przedstaw się z imienia i nazwiska trollu!!!

do mnie?
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: widziałaś andzia prezentację Biniędy? 22.09.11, 11:01
                    Tak, w imieniu anwad.
                    Jakie masz kompetencje by podważać słowa prof. Biniendy?!?!?! Przedstaw się nam z imienia i nazwiska trollu!!!
                    • wojtekwojtek44 Re: widziałaś andzia prezentację Biniędy? 22.09.11, 20:08
                      właśnie, wszyscy niech się przedstawią, co na Jarka źle mówią dla zaoszczędzenia państwowych pieniędzy, kiedy Ziobro będzie ich wyłapywał. CBA nie będzie musiało długo szukać
              • zuzkazuzka111 Ja widziałam raport Millera... 23.09.11, 07:48
                po 1,5 roku tworzenia autorom mylą się czasy, odległości i słowa.
                Wstawiają kradzione zdjęcia, z innych samolotów i rosyjskich blogów.
                Ot i perfekcja.
    • mike.recz Teraz prof. Zybertowicz czyta Ściosa i żyje 21.09.11, 20:07
      w kontr rzeczywistości.
    • etta2 Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 20:11
      Twoje pisdackie obsesje zupełnie mnie nie niepokoją. To twój problem....ale współczuję.....
    • gat45 Chciałabym Ci jakoś pomóc, Anwad 21.09.11, 20:12
      bo najwyraźniej strasznie się męczysz tymi swoimi lękami. Może Cię uspokoi fakt, że wszyscy się czegoś lękają, a nawet chyba wszyscy lękają się tego samego. Tylko gdzie indziej upatrują źródeł swoich obaw.
      • anwad Re: Chciałabym Ci jakoś pomóc, Anwad 21.09.11, 20:18
        Chętnie orzekłabyś u mnie schizofrenię bezobjawową? Stare, nieskuteczne metody. Nie jest prawdą, że trzech "pierwszych prezydentów Polski od 1989 r. było zarejestrowanych jako tajni współpracownicy komunistycznych służb specjalnych podległych moskiewskiej centrali (TW „Wolski", „Bolek" i „Alek")"? Słucham?
        • wojtekwojtek44 Re: Chciałabym Ci jakoś pomóc, Anwad 22.09.11, 20:10
          Rozumiem, że ty jesteś w posiadaniu niezaprzeczalnych dowodów? słucham?
    • aniechto.only Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 20:24
      Obsesje tonie powód do niepokoju , tylko do leczenia.
      No , może zastanowiłabym się nad punktem o niekorzystnej umowie:

"W 2011 r. dodatkowy koszt gazu z kontraktu jamalskiego, wynikający ze zmiany tej umowy przez rząd PiS w 2006 r. to 1 miliard zł - mówił w Sejmie wiceminister skarbu Mikołaj Budzanowski. Cały dodatkowy koszt do końca kontraktu w 2022 r. wyniesie 18 mld zł."

Tu rząd Kczyńskiego ewidentnie się nie popisał.
      • anwad Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 20:56
        "W 2011 r. dodatkowy koszt gazu z kontraktu jamalskiego, wynikający ze zmiany t
        > ej umowy przez rząd PiS w 2006 r. to 1 miliard zł - mówił w Sejmie wiceminister
        > skarbu Mikołaj Budzanowski. Cały dodatkowy koszt do końca kontraktu w 2022 r.
        > wyniesie 18 mld zł."
        >
        > Tu rząd Kczyńskiego ewidentnie się nie popisał.

Ach tak? Polecam zapoznać się z poniższym kometarzem:

"A rząd Kaczyńskiego miał wybór?

Jak się mówi A, to należałoby powiedzieć B.
        Po pierwsze, niedobór gazu w 2006 r. spowodowany był fatalnym w skutkach aneksem wicepremiera Marka Pola do Umowy Jamałskiej z sierpnia 2003 roku. Innymi słowy - nie byłoby problemu roku 2006, gdyby nie stworzenie sytuacji, w której powstała tzw. "dziura kontraktowa" na skutek fatalnie przeprowadzonych negocjacji przez rząd Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

Przypomnę, że Kontrakt Jamajski przewidywał odbiór przez Polskę do 2022 r. 250 mld m3 gazu (8,5 mld m3 rocznie), a wicepremier Marek Pol w rządzie Leszka Millera wynegocjował w 2003 roku obniżenie dostaw tego gazu o 35 proc. tj. o blisko 3 mld m3 rocznie.

Fakty te zadają również kłam twierdzeniu, że Gazprom jest stabilnym dostawcą surowca. Nazywanie szantażu energetycznego Gazpromu z 2006 r. "błędną decyzją" i sugerowanie zaistnienia w tamtym czasie sytuacji swobodnego wyboru dostawcy gazu jest po prostu kłamstwem.

Podstawowym warunkiem negocjacyjnym Gazpromu uzupełnienia w 2006 r. niedoboru gazu było zawarcie przez PGNiG kontraktu z podstawionym i wskazanym przez Gazprom pośrednikiem, czyli ze spółką RosUkrEnergo. Polski wybór sprowadzał się tylko i wyłącznie do akceptacji albo odrzucenia propozycji Gazpromu. Innej możliwości nie było.

Pamiętajmy, że zaniechanie budowy przez SLD gazociągu Baltic Pipe, którym od 2004 r. miało płynąć 3 mld m sześc. gazu z Norwegii do Polski, oraz podpisanie fatalnego w skutkach aneksu do umowy jamałskiej w 2003 r. leżało u podstaw tego szantażu.

Rząd w 2006 r. został szantażem zmuszony do zmiany formuły cenowej w Kontrakcie Jamalskim, natomiast rząd PO - PSL w 2010 r. będąc o niebo lepszej sytuacji negocjacyjnej zgodził się na umorzenie długu Gaspromowi na ponad miliard złotych oraz - skrajnie niekorzystną formułę gazową, która będzie kosztowała Polskę dziesiątki miliardów złotych (cena gazu jest indeksowana ceną ropy naftowej). Rząd PO - PSL próbował również przedłużenia obowiązywania tego kontraktu o kolejne 15 lat oraz oddania Kremlowi faktycznej kontroli nad polskim odcinkiem gazociągu jamałskiego, rezygnując z milionów dolarów należnych Polsce za tranzyt gazu, zapewniając na lata dominującą pozycję Gazpromu na polskim rynku gazu.

Gdyby nie interwencja Komisji Europejskiej, to Polska – mająca własne duże zasoby gazu – kupowałaby z Rosji do 2037 roku praktycznie najdroższy gaz w Europie przy oddaniu jednocześnie kontroli polskiego odcinka gazociągu jamałskiego Kremlowi.

Pozdr.

TORNADO 0 407 | 18.09.2011 20:23"
        • aniechto.only Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 21:11
          anwad napisała:
          Jak się mówi A, to należałoby powiedzieć B.

No prosze, a minister Jasiński dopowiada C:

"Minister Jasiński, tłumaczy swą decyzję tym, że nie zapoznał się dokładnie z treścią umowy. Cytuję - z uwagi na ograniczony czas na wyrażenie opinii, MSP nie miało możliwości analizy przekazanej treści umowy, niemniej wyrażam zgodę na zawarcie umowy. To można przeczytać w piśmie z 15 listopada 2006 r." - mówi. W ocenie Łopaty takie uzasadnienie i decyzja ministra są szokujące i świadczą o niedbałości o interes Polski i Polaków.

Według wiceministra dwie kartki dokumentów z 15 i 17 listopada 2006 r., w których Jasiński akceptuje zmianę w kontrakcie, są jednym z najdroższych rachunków w historii. "Te 18 mld zł za podpisanie kontraktów każdy z 6 mln odbiorców indywidualnych i polski przemysł musi płacić od 2006 do końca kontraktu w 2022 r." - podkreślił.

Przypomniał, że przez ostatnie 4 lata ze strony opozycji - przede wszystkim PiS - padały wielokrotnie "najcięższe zarzuty wobec obecnego rządu, wobec premiera, wobec ministra skarbu państwa". Najczęściej dotyczyły one energetyki i zabezpieczenia surowców, gazu do polski w sytuacjach kryzysowych, tymczasem decyzje rządu PiS z 2006 r. to bezterminowa zgoda na zmianę formuły cenowej - czyli na wielomiliardową podwyżkę cen gazu do końca kontraktu - mówił w Sejmie wiceminister.

Budzanowski przypomniał, że obecny rząd przez 4 lata oprócz wynegocjowania dodatkowego kontraktu z Gazpromem, gdy okazało się, że w 2008 r. jeden z dostawców przestał dostarczać gaz do Polski, podjął praktyczne działania, by uniezależnić nasz kraj od dostaw ze Wschodu.

Podczas dwuletnich rządów PiS nie rozpoczęto, ani nie zakończono żadnej inwestycji, która poprawiłaby w praktyce bezpieczeństwo gazowe Polski - mówił w Sejmie Budzanowski. Natomiast obecny rząd oprócz budowanego w Świnoujściu terminala LNG dwa dni temu otworzył interkonektor między systemami gazowymi Polski i Czech.

"Połączenie pozwala w sytuacji kryzysowej sprowadzić gaz z kierunku południowego, a pod koniec grudnia powinno zostać ukończone dodatkowe połączenie gazowe z Niemcami" - wyliczał.

W środę w Cieszynie (Śląskie) premierzy Polski i Czech otworzyli interkonektor, który pozwoli początkowo na przesył do Polski około 0,5 mld metrów sześc. gazu rocznie. Maksymalna przepustowość ma sięgnąć 2,5-3 mld m sześc., ale by ją osiągnąć trzeba zmodernizować rurociągi w Polsce i Czechach. Czytaj więcej: Połączenie między Polską a Czechami otwarte

• lump-1 Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 20:51
      > Etc.

Martwi mnie to co z Polską i Polakami zrobili ludzie wywodzący się z SOLIDARNOŚCI.
      Piękna idea walki z komuną przekształciła się w walkę między "solidaruchami".
      Wyeliminowanie ze sceny politycznej lewicy zamiast spokoju i wspólnego działania dla dobra Polski spowodowało powstanie nowych podziałów.
      Poziom chamstwa, agresji itd. osiągnął moim zdaniem niebezpieczny poziom.
      To mnie najbardziej niepokoi.

• jacekm22 Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 21:02
        Martwi mnie to , ze okolo 30% polakow chcacych glosowac popiera psychopate stojacego na czele narodowo- socjalistycznej partii zwanej PIS .... !!!
        • lump-1 Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 21:15
          jacekm22 napisał:

> Martwi mnie to , ze okolo 30% polakow chcacych glosowac popiera psychopate stoj
          > acego na czele narodowo- socjalistycznej partii zwanej PIS .... !!!

Jednych to martwi a innych cieszy.
          Moim zdaniem jest większy problem- mogę zrozumieć emocje związane z kampanią wyborczą ale po wyborach te emocje nie opadają, ludzie nadal skaczą sobie do gardeł.
      • anwad Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 21:16
        Podzielam Twój niepokój dotyczący kondycji środowisk postsolidarnościowych. Trzeba jednak pamiętać, że do pewego stopnia jest to spowodowane tym, że część ludzi Solidarności dokooptowało do układu.
        • lump-1 Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 21:32
          anwad napisała:

> Podzielam Twój niepokój dotyczący kondycji środowisk postsolidarnościowych. Trz
          > eba jednak pamiętać, że do pewego stopnia jest to spowodowane tym, że część lud
          > zi Solidarności dokooptowało do układu.

>

No to trzeba zdefiniować układ- okaże się, że wszyscy do jakiegoś należą i co dalej ?

• anwad Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 22:03
            Owszem. Mam na myśli to, co prof. Zybertowicz nazywa antyrozwojową siecią pasożytnizych układów.
            • lump-1 Re: Czy cię nie niepokoi? 21.09.11, 22:10
              Zybertowicz
              "w III RP ustabilizowała się antyrozwojowa SIEĆ pasożytniczych układów, interesów i powiązań." Proponuje też pasożytom transakcje - bardzo podobną do pomysłu uwłaszczenia nomenklatury po 1988: "Wy... pozwalacie nam wprowadzić rządy prawa, my gwarantujemy, że co nakradzione do wczoraj, już od teraz legalnie będzie wasze. Ale od jutra: Nie ma zmiłuj!"

Niemożliwe do zrealizowania.
              • anwad Re: Czy cię nie niepokoi? 22.09.11, 00:01
                Nie myślałam o tym, to dość kontrowersyjny pomysł... Wywiad, w którym prof. Zybertowicz o tym mówił, również znajduje się w ww. książce. Szalenie ciekawej książce - dodam. Odkrywa to, co zakryte i ukryte:)
    • dr.krisk Nie. 22.09.11, 00:11
      Trudno mnie zaniepokoić. Sporo już w życiu widziałem.
      Twój podręczny zestaw strachów raczej mnie śmieszy.
      • anwad Re: Nie. 22.09.11, 09:22
        Tak, istnieją ludzie o stępionej wrażliwości na zło i nieuczciwość. Ale są też ludzie, których nie niepokoi, bo z wielu spraw nie zdają sobie sprawy, m.in. z powodu przemilczania ich przez media.
        • dr.krisk Są też tacy..... 22.09.11, 20:16
          .. którzy źle się czują, jak nie trzęsą się ze strachu.
          A z tym Biniędą daj spokój - żałosne te jego "symulacje komputerowe". Pisałem już dlaczego.
          Jak lubisz być traktowana jak idiotka - twoja sprawa.
    • hal9000 Nie. Nie interesują mnie paranoicy 22.09.11, 09:52
      i ich teorie spiskowe.
      • anwad Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 10:34
        Nabierasz się na nią czy nabierasz innych. Każdy rozsądny człowiek zdaje sobie sprawę z tego, że nie wszystko dzieje się w świetle jupiterów.

Która z kwestii poruszonych wyżej jest paranoiczna?
        • hal9000 Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 15:11
          Która z kwestii poruszonych wyżej jest paranoiczna?

Prezydenci jako tajni współpracownicy SB, ich związki z WSI. Nie mam ochoty wypowiadać sie na temat osób z SLD ale próby gnojenia ludzi którzy w związku ze swoją działalnością opozycyjną byli w kręgu zainteresowania SB są po prostu obrzydliwe. I robią to ci, którzy raczej nie narażali się gdy było rzeczywiście niebezpiecznie a teraz chcą być sędziami. Trzeba być po albo paranoikiem (spiski rządzą światem) albo wyjątkowym śmieciem aby tak postępować.
          • anwad Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 15:28
            Chłopie, uważasz, że osoby podatne na szantaż, powinny pełnić funkcje publiczne? A poza tym mowa tu nie tylko o Wałęsie, ale też gen. Jaruzelskim czy Aleksandrze Kwaśniewskim.
            • iq-ok Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 16:32
              Jak podatność na szantaż?
              Dziewucho, uważasz, że Wałęsę można było szantażować informacją, którą sam podzielił się ze swoimi współpracownikami już w 79' i która przez ponad 10 lat im nie przeszkadzała?
              A czym WSI mogło szantażować Jaruzelskiego?
              Ubodzy intelektualnie to są ludzie , którym swego czasu wpadlo do głowy by z UBeckich teczek zrobić narzędzie bieżącej walki politycznej i ich akolici.
              • anwad Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 17:55
                iq-ok napisał:

> Jak podatność na szantaż?
                > Dziewucho, uważasz, że Wałęsę można było szantażować informacją, którą sam pod
                > zielił się ze swoimi współpracownikami już w 79' i która przez ponad 10 lat im
                > nie przeszkadzała?

Ach tak? To dlaczego dzisiaj się nie przyznaje?

> A czym WSI mogło szantażować Jaruzelskiego?

Jaruzelski nie był szantażowany. To zbrodniarz.

> Ubodzy intelektualnie to są ludzie , którym swego czasu wpadlo do głowy by z UB
                > eckich teczek zrobić narzędzie bieżącej walki politycznej i ich akolici.

Tak, tylko że gdyby przeprowadzono lustrację, nie byłoby na nikogo haków i ludzie UB/SB/WSI - również na rozkazy z centrali w Rosji - nie mogliby dalej szantażować.
                • iq-ok Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 18:17
                  > Ach tak? To dlaczego dzisiaj się nie przyznaje?
                  No i znowu mataczysz.
                  Wałęsa nie przyznaje się do wersji narzucanej mu przez Wyszkowskiego i całe to towarzystwo co to konfidenta w nim dostrzegło dopiero jak ich od koryta odstawił.
                  > Jaruzelski nie był szantażowany. To zbrodniarz.
                  Nie wiem czy zbrodniarz czy odpowiedzialny za zbrodnie i ich ukrywanie ich sprawców. Postać na pewno negatywna ale pisałaś o szantażu w poprzednim poście.

> Tak, tylko że gdyby przeprowadzono lustrację, nie byłoby na nikogo haków i ludz
                  > ie UB/SB/WSI - również na rozkazy z centrali w Rosji - nie mogliby dalej szanta
                  > żować.
                  Pewnie, że lustrację trzeba było zrobić dwadzieścia lat temu pewnie inaczej ale podaj choć jeden znany Ci przykład szantażu polskiego polityka wysokiego szczebla przez ludzi UB/SB/WSI na rozkaz z centrali w Rosji.
                  Aha. Nie umiesz. Więc przestań bredzić.
                  • anwad Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 18:28
                    > Wałęsa nie przyznaje się do wersji narzucanej mu przez Wyszkowskiego i całe to
                    > towarzystwo co to konfidenta w nim dostrzegło dopiero jak ich od koryta odstawi
                    > ł.

Nie. Nie przyznaje się do tego, że był TW Bolkiem.

> > Jaruzelski nie był szantażowany. To zbrodniarz.
                    > Nie wiem czy zbrodniarz czy odpowiedzialny za zbrodnie i ich ukrywanie ich spr
                    > awców. Postać na pewno negatywna ale pisałaś o szantażu w poprzednim poście.

Uważaj, co piszesz. Michnikowi by się to nie spodobało.

> > Tak, tylko że gdyby przeprowadzono lustrację, nie byłoby na nikogo haków
                    > i ludz
                    > > ie UB/SB/WSI - również na rozkazy z centrali w Rosji - nie mogliby dalej
                    > szanta
                    > > żować.
                    > Pewnie, że lustrację trzeba było zrobić dwadzieścia lat temu pewnie inaczej ale
                    > podaj choć jeden znany Ci przykład szantażu polskiego polityka wysokiego szcze
                    > bla przez ludzi UB/SB/WSI na rozkaz z centrali w Rosji.
                    > Aha. Nie umiesz. Więc przestań bredzić.

Nie wiem, którzy są szantażowani, a którzy są na usługach Rosji z własnej woli. Btw - niedługo, jak znajdę czas, zabieram się do systematycznej analizy na temat rosyjskich agentów śpiochów, którzy uaktywnili się po 10 kwietnia 2010 r. Będzie ciekawie.
                    • iq-ok Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 18:39
                      > Nie wiem, którzy są szantażowani, a którzy są na usługach Rosji z własnej woli.
                      > Btw - niedługo, jak znajdę czas, zabieram się do systematycznej analizy na tem
                      > at rosyjskich agentów śpiochów, którzy uaktywnili się po 10 kwietnia 2010 r. Bę
                      > dzie ciekawie.
                      Skoro nie wiesz więc nie pisz.
                      A żeby cokolwiek analizować trzeba mieć rozum i wiedzę. Sama determinacja by dokopać innym i pilna lektura Sciosa to za mało.
                      • anwad Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 19:05
                        Jestem ciekawa, kto inicjował wprowadzanie do dyskusji wrzutek rosyjskich, kto je powielał. Warto się temu bliżej przyjrzeć.
                        • iq-ok Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 19:19
                          A co jest wrzutką rosyjską bądź nie? Skąd posiądziesz tą wiedzę?:):)
                          • anwad Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 19:32
                            Generalnie chodzi mi o wrzutki związane z prowadzonym śledztwem smoleńskim. Które są rosyjskie? Zwłaszcza te, które najpierw ukazywały się w prasie rosyjskiej. Ale zajmę się generalnie z niemającymi nic wspólnego z prawdą wrzutkami (np. cztery lądowania, debeściaki itp.). I zidentyfikuję różnych ciekawych osobników - dziennikarzy, polityków, ekspertów, naukowców...:)
                            • iq-ok Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 22.09.11, 19:53
                              Aha. Czytanie prasy rosyjskiej też będzie dowodem na sterowanie z Moskwy?
                              Podobnie jak każde odstępstwo od kanonicznej wersji smoleńskiego zamachu.
                              Krótko mówiąc będziesz dowalała i metkowała po uważaniu.
                              Tak myślałem. Od czasu jak Jurek, Korwin-Mikke i Ołdakowski znaleźli się w kręgu Twych podejrzeń nic mnie juz nie zdziwi:):)
                              • hal9000 Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 23.09.11, 09:35
                                Tak myślałem. Od czasu jak Jurek, Korwin-Mikke i Ołdakowski znaleźli się w kręgu Twych podejrzeń nic mnie juz nie zdziwi:):)

To jest taki schemat: jeżeli ktoś w świecie polityki nie podziela moich poglądów to jest na pewno agentem. To jest właśnie paranoja.
                                • anwad Re: Zgrana śpiewka dla ubogich intelektualnie 23.09.11, 09:54
                                  Tak się składa, że moje podejrzenia dotyczące Jurka i Korwina znalazły wczoraj potwierdzenie.
                                  • iq-ok Jurek i Korwin-Mikke ruskimi agentami??? 23.09.11, 10:04
                                    No powiedz jakiez to niezbite dowody masz na potwierdzenie tej tezy:):):).
                                    Cóż to sie wczoraj okazało? Coś przeoczyłem?
                                    • anwad Re: Jurek i Korwin-Mikke ruskimi agentami??? 23.09.11, 11:17
                                      Jesteś moim wielkim fanem czy na pół gwizdka?
                                      • iq-ok Re: Jurek i Korwin-Mikke ruskimi agentami??? 23.09.11, 11:54
                                        Powiedzmy raczej, że potrafisz czasami mnie zadziwić:):).
                                        I właśnie mamy do czynienia z takinm przypadkiem. No co z tym Jurkiem i Korwinem. Cóż to sie wczoraj okazało?
                                        • anwad Re: Jurek i Korwin-Mikke ruskimi agentami??? 23.09.11, 14:41
                                          Prawdziwy fan by wiedział.
                                          • iq-ok Re: Jurek i Korwin-Mikke ruskimi agentami??? 23.09.11, 15:08
                                            Co Ty z tym fanem:):).
                                            No wyduś z siebie wreszcie czemu Korwin z Jurkiem okazali się ruskimi agentami.
                                            Nie kazdy ma ochotę śledzić meandry myślenia salonowych tropicieli zdrady wszelakiej:);).
                                            Ja domyślam się, ze niezawodnym probierzem okazała się założeniem jakiegoś tam komiteciku poza kontrolą PiS. To zbrodnia w istocie niesłychana:):).
                                            Tylko skąd pewność , że stało się to na rozkaz centrali moskiewskiej a nie po prostu w wyniku typowej dla polskiej prawicy nieumiejętności porozumienia się w najprostszj sprawie demonstrowanej nieodmiennie od dwudziestu lat. To Moskwa ich tak nakręca?
                                            • hal9000 Re: Jurek i Korwin-Mikke ruskimi agentami??? 23.09.11, 15:14
                                              Tylko skąd pewność , że stało się to na rozkaz centrali moskiewskiej

Paranoik takie rzeczy po prostu wie. Dowody są niepotrzebne :)
                                              • iq-ok Re: Jurek i Korwin-Mikke ruskimi agentami??? 23.09.11, 15:42
                                                Tu masz protokoł z posiedzenia komisji do spraw orzekania o sowieckiej agenturalności.
                                                Dowody niezbite a trybu odwołwawczego nie ma.
                                                eska.salon24.pl/345542,mayday-mayday-jest-dobrze#comment_5030795

Warto czytać takie rzeczy by wiedzieć co za towarzystwo stoi za upudrowanym i naszpikowanym xanaxem panemprezesem.
    • cookies9 Re: Czy cię nie niepokoi? 22.09.11, 09:59
      że zginęła teczka Jarosława Kaczyńskiego? kto za tym stoi? on sam?
    • iq-ok Kiedyś mówli zryty beret. Teraz ściosany umysł. 22.09.11, 10:06
      Na jedno wychodzi.
      • anwad Inteligentna wypowiedź... 22.09.11, 10:38
        Godna widza TVN...
        • iq-ok Tak, tak. 22.09.11, 11:25
          I fornala o sowieckiej mentalności moja ty perełko inteligencji z wyższej półki desperacko rzucająca przed wieprze (dla dobra sprawy oczywiście).
    • ustpolakomniezamkniecie "obraza" ty zakończył juz dyżur? :) 22.09.11, 10:53
      "obraza" czy dalej cenzorzysz udając zwykłego forumowicza?
      • ustpolakomniezamkniecie niepokoja też zmienione nazwiska na czysto polskie 22.09.11, 10:53
        musi cos w tym byc bo cenzor szybko usuwa wpis
        • obraza.uczuc.religijnych Re: niepokoja też zmienione nazwiska na czysto po 22.09.11, 10:58
          To raczej z tego powodu że zdemaskowałem iż nazwiska takie jak Dakowski są w istocie zmienionymi nazwiskami.
          • ustpolakomniezamkniecie a co z takim np. Stolzmanem? 22.09.11, 10:59

> To raczej z tego powodu że zdemaskowałem iż nazwiska takie jak Dakowski są w is
            > tocie zmienionymi nazwiskami.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: a co z takim np. Stolzmanem? 22.09.11, 11:02
              Możliwe że to było prawdziwe nazwisko Dakowskiego.
              • ustpolakomniezamkniecie niestety dobrze wiesz , że to Kwachu TW Alek :) 22.09.11, 14:24

> Możliwe że to było prawdziwe nazwisko Dakowskiego.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: niestety dobrze wiesz , że to Kwachu TW Alek 22.09.11, 14:26
                  A niby skąd to wiadomo?
                  To ty dobrze wiesz że Stolzman to prawdziwe nazwisko Dakowskiego.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: "obraza" ty zakończył juz dyżur? :) 22.09.11, 10:57
        A co? Obowiązujący cię czas moskiewski coś zakłóca ci odbiór?
        • ustpolakomniezamkniecie Re: "obraza" ty zakończył juz dyżur? :) 22.09.11, 10:58

> A co? Obowiązujący cię czas moskiewski coś zakłóca ci odbiór?

alez skąd! mój czas jest dużo lepszy od twojego - jest NIEZALEŻNY :P
          • obraza.uczuc.religijnych Re: "obraza" ty zakończył juz dyżur? :) 22.09.11, 11:02
            Skąd niby na Łubiance czas niezależny?
            • ustpolakomniezamkniecie Re: "obraza" ty zakończył juz dyżur? :) 22.09.11, 11:04

> Skąd niby na Łubiance czas niezależny?

a na Czerskiej jaki macie? ;P
              • obraza.uczuc.religijnych Re: "obraza" ty zakończył juz dyżur? :) 22.09.11, 11:07
                Nie wiem, u mnie w mieście nie ma ulicy Czerskiej.
    • tw_wielgus Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 11:04
      dzieci ja raz dziennie podczas gdy zakon reprymendorystów opływa w dostatki. Nie tak miało być w demokratycznej Polsce i winę za to ponosi między innymi rządzaca obecnie koalicja.
      Chociaż to się zdobyła przynajmniej na odwagę na to żeby wyrwać te skromne 27 mln. z gardła nienasyconego toruńskiego szatana.
      • anwad Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 11:49
        Umiesz rozmawiać na temat?
        • tw_wielgus Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 12:21
          Przeceiż rozmawiam na temat. Pytałaś się o niepokoje związane z wyborami konkretnych osób do sejmu.
          Bajeczki rodem z horrorów przeznaczonych dla wyznawców IVRP odłożyłem na półkę.
          W chwili obecnej dostrzegam potężne zagrożenie tym, że jak PiS wróci do władzy będzie musiał spłacić dług wobec koncernu medialno-wydobywczego im. Tadeusza Rydzyka.
          Już w tej chwili 2 mln dzieci ja jeden posiłek dziennie ,jak zauważył powyżej wspomniany Tadeusz. W chwili gdy ze zubożonego kryzysem budżetu zaczniemy finansować dalsze jego przedsięwzięcia tego oligarchy ( a tak się niewątpliwie stanie gdy PiS odzyska władzę) ilość głodnych dzieci zwiększy się wielokrotnie.
          Nie niepokoi Cię ta perspektywa? Gotowa jesteś zabrać dzieciom posiłek w imię tego żeby Kaczyński wrócił do władzy?
          • anwad Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 12:31
            Oszczędności poszukaj w sowitych dofinansowaniach dla organizacji gejów i lesbijek, artystów tańczących na golasa, promujących Polską Prezydencję czy dla satanisty Nergala. To są pieniądze rzucane w błoto.
            • tw_wielgus Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 13:30
              Dofinansowanie Nergala..?! Nie słyszałem...
              Ale za to słyszałem o tym ile kosztuje nas, podatników utrzymanie instytucji kościelnych, które szerzą ciemnogród i zacofanie. Słowem kształtują pisowski elektorat za publiczne pieniądze.
              • anwad Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 16:01
                tw_wielgus napisał:

> Dofinansowanie Nergala..?! Nie słyszałem...

Telewizja publiczna - 11 tys. za jeden odcinek.

> Ale za to słyszałem o tym ile kosztuje nas, podatników utrzymanie instytucji ko
                > ścielnych, które szerzą ciemnogród i zacofanie. Słowem kształtują pisowski elek
                > torat za publiczne pieniądze.

A gdyby nie kształtowali? Ile byłoby nieuczciwości? Ile chamstwa? Tylko sobie wyobraź.
                • tw_wielgus Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 16:31
                  W Telewizji publicznej Nergal nie ma programu w którym by promował satanizm.
                  W przeciwieństwie do takiego Pospieszalskiego i paru innych którzy promowala pewne wartości, które trudno nazwać świeckimi. A przypomnę Ci Anwad, że nie jesteśmy państwem wyznaniowmy choć Ciebie to pewnie bardzo boli.

A gdyby nie kształtowali.... Jestem absolutnie przeciwnego zdania i mogę przytocyć wiele przykładów które zilustrują Ci w jak wielkim tkwisz błędzie...
                  • anwad Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 17:52
                    tw_wielgus napisał:

> W Telewizji publicznej Nergal nie ma programu w którym by promował satanizm.

Jest satanistą. Zatrudniłbyś np. pedofila?

> W przeciwieństwie do takiego Pospieszalskiego i paru innych którzy promowala p
                    > ewne wartości, które trudno nazwać świeckimi. A przypomnę Ci Anwad, że nie jest
                    > eśmy państwem wyznaniowmy choć Ciebie to pewnie bardzo boli.

Telewizja publiczna ma zapisane w statucie poszanowanie i promowanie wartości chrześcijańskich.

> A gdyby nie kształtowali.... Jestem absolutnie przeciwnego zdania i mogę przyto
                    > cyć wiele przykładów które zilustrują Ci w jak wielkim tkwisz błędzie...

To ludzie byliby motłochem sikającym na znicze, znieważającymi osoby starsze, szydzącymi z bliskich ofiar, nie widzącymi w tym nic złego.
                    • tw_wielgus Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 18:12
                      anwad napisała:

> Jest satanistą. Zatrudniłbyś np. pedofila?

TVP w dużych ilościach pokazują się księży. Statystycznie ujmując któryś z nich musi być pedofilem.

Nergal nie jest satanistą, to poza. Poczytaj sobie wywiady z nim przerowadzone.

> To ludzie byliby motłochem sikającym na znicze, znieważającymi osoby starsze, s
                      > zydzącymi z bliskich ofiar, nie widzącymi w tym nic złego.

Do takiego zachowania zostali przez krzyżowców, a następnie namiociarzy, sprowokowani.
                      To czywista oczywistość, że nie zachowywaliby się w ten sposób gdyby grupa fanatyków smoleńskich nie narażała reputacji państwa polskiego na szwank.
                      >
                      • anwad Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 18:20
                        tw_wielgus napisał:

> anwad napisała:
                        >
                        > > Jest satanistą. Zatrudniłbyś np. pedofila?
                        >
                        > TVP w dużych ilościach pokazują się księży. Statystycznie ujmując któryś z nich
                        > musi być pedofilem.
                        >
                        > Nergal nie jest satanistą, to poza. Poczytaj sobie wywiady z nim przerowadzone.

Jest satanistą, człowiekiem pod wpływem szatana, nawet jeśli to poza.

> > To ludzie byliby motłochem sikającym na znicze, znieważającymi osoby star
                        > sze, s
                        > > zydzącymi z bliskich ofiar, nie widzącymi w tym nic złego.
                        >
                        > Do takiego zachowania zostali przez krzyżowców, a następnie namiociarzy, sprowo
                        > kowani.
                        > To czywista oczywistość, że nie zachowywaliby się w ten sposób gdyby grupa fana
                        > tyków smoleńskich nie narażała reputacji państwa polskiego na szwank.

I tym się różnią chrześcijanie od barbarzyńców. Nie zachowują się jak bydło, gdy ktoś ich sprowokuje.
                        • tw_wielgus Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 18:29
                          anwad napisała:

>
                          > Jest satanistą, człowiekiem pod wpływem szatana, nawet jeśli to poza.

Wow! A po czym to można poznać? Po braku szacunku dla książek?
                          Kto o tym orzeka? Komisja złożona z egzorcystów?
                          >
                          >
                          > I tym się różnią chrześcijanie od barbarzyńców. Nie zachowują się jak bydło, gd
                          > y ktoś ich sprowokuje.
                          >
                          Naprawdę? A kto pobił dziennikarkę Polsatu? Krasnoludki?
                          • anwad Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 19:03
                            > Wow! A po czym to można poznać? Po braku szacunku dla książek?
                            > Kto o tym orzeka? Komisja złożona z egzorcystów?

Tak? Chodziło o zwykłą książkę? To dlaczego nie podarł zwykłej książki?

> Naprawdę? A kto pobił dziennikarkę Polsatu? Krasnoludki?

Dowody, że pobił, proszę.
                            • tw_wielgus Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 22:02
                              anwad napisała:
                              >
                              > Tak? Chodziło o zwykłą książkę? To dlaczego nie podarł zwykłej książki?

Może trudno Ci to zrozumieć ale dla osób niewierzacych ta księga nie ma tak magicznej mocy.
                              Było to zachowanie prowokacyjne, głupie i w mojej ocenie naganne. Ale nie podpiera Twojego twierdzenia o rzekomym sataniźmie Darskiego.
                              >
                              > > Naprawdę? A kto pobił dziennikarkę Polsatu? Krasnoludki?
                              >
                              > Dowody, że pobił, proszę.

A skoro tak rozmawiamy to ja poprosze o dowody na to, że Nergal podarł biblię.

>
                              • anwad Re: A mnie niepokoi to że ponad 2 mln 22.09.11, 22:29
                                Jak jest takim odważnym prowokatorem, to niech podrze Koran. Zobaczy reakcję ludzi o silnej tożsamości. W pięty mu pójdzie - jeśli przeżyje.

Zło zawsze jest inspirowane przez szatana. Obrażanie ludzi, ich świętości jest złem.

Czyn Nergala jest nagrany. Prowokatorzy z Polsatu z kamerą żadnego nagrania nie mają.
    • anwad W A Ż N E 22.09.11, 11:37
      Wywiad z moim drogim Profesorem: www.blogpress.pl/node/9827
      • kolor Re: W A Ż N E 22.09.11, 11:39
        Ale ta jedna baba ma wredna i zla twarz. To ty Wandziu?
      • anwad Obejrzyjcie koniecznie! 22.09.11, 12:10
        I czytajcie książkę:)
        • tw_wielgus Re: Ależ Droga Anwad.... 22.09.11, 12:29
          Nie podniecaj się aż tak zwyczajną wyborczą agitką.
          • anwad Re: Ależ Droga Anwad.... 22.09.11, 12:45
            Nie obejrzał, nie przeczytał, ale ocenia. Forumowy autorytet.
            • kolor Re: Ależ Droga Anwad.... 22.09.11, 12:47
              Obejrzalem i jestem w szoku.
            • tw_wielgus Re: Ależ Droga Anwad.... 22.09.11, 13:34
              Widzisz ja w przeciweiństwie do Ciebie nie muszę otwierać książki Zybertowicza żeby wiedzieć co jest w niej napisane.
              Przecież to odwieczny lizus Kaczyńskiego, pupilek i twórca wielu radiomarynijnych słuchowisk dla ciemnego ludu.

Wracając do poruszoneo przez Ciebie tematu. Czy nie niepokoi Cię to, że wzorem (dla tak zwanych środowisk patriotycznych) jest J.Piłsudzki, niemiecki szpieg i twórca obozów polskich koncentracyjnych?
              • anwad Re: Ależ Droga Anwad.... 22.09.11, 15:37
                tw_wielgus napisał:

> Widzisz ja w przeciweiństwie do Ciebie nie muszę otwierać książki Zybertowicza
                > żeby wiedzieć co jest w niej napisane.
                > Przecież to odwieczny lizus Kaczyńskiego, pupilek i twórca wielu radiomarynijn
                > ych słuchowisk dla ciemnego ludu.

Stały słuchacz Radia Maryja? Ale przyznam się do czegoś - to Ty mnie przekonałeś, że RM jest warte słuchania, m.in. ze względu na dużą grupę profesorów współpracujących z tym radiem.

> Wracając do poruszoneo przez Ciebie tematu. Czy nie niepokoi Cię to, że wzorem
                > (dla tak zwanych środowisk patriotycznych) jest J.Piłsudzki, niemiecki szpieg i
                > twórca obozów polskich koncentracyjnych?

Doucz się chłopcze, a ponadto porównaj sytuację Polski w międzywojniu z obecną. Choć coraz bardziej upodabnia się ona do obecnej...
                • tw_wielgus Re: Ależ Droga Anwad.... 22.09.11, 16:27
                  Zarzucasz mi niewiedzę..?! Przeceiż to fakty potwierdzone przez historyków.
                  Niemniej Piłsudzki jest postrzegany jako jeden z autorów państwa polskiego, II RP.
                  I tu pewna analogia do tak znienawidzonego przez środowisko skupione wokół bożka Kaczyńskiego - Lecha Wałęsy. On również miał duzy wpływ na odzyskanie przez Polskę niezależności od ZSSR a rzekomej współpracy z SB jakoś mu nie możecie darować.
                  Dziwne...
                  O co chodzi? Ano o to, że przeszkadza on w zbudowaniu historii alternatywnej takiej, w której główną postacią "Solidarności", symbolem przemian ma się stać Lech Kaczyński.
        • iq-ok Pomieszanie prawd, półprawd i fałszu. Banalne. 22.09.11, 12:48
          Dla was generalnie nieważne co się mówi, ważne kto mówi.
          Jak Rostowski mówi, że zapaść ekonomiczna Europy może w dłuższej perspektywie prowadzić do wojny to straszy i kompromituje Polskę a pisięta przez cały tydzień zapluwają się świętym oburzeniem na wszystkich możliwych forach.
          Gdy to samo mówi ukochany profesor Zybertowicz to jest to trafna diagnoza wielkiego umysłu.
          Tak to funkcjonuja wasze niezależne umysły.
          • anwad Re: Pomieszanie prawd, półprawd i fałszu. Banalne 22.09.11, 16:03
            I tylko na tę jedną kwestię zwróciłeś uwagę? To źle, że profesor jest uczciwy intelektualnie. Jeśli oglądałeś, to wiesz jednocześnie, jak głupie i nieodpowiedzialne było mówienie o tym przez osobę pełniącą funkcję ministra finansów.
            • iq-ok Re: Pomieszanie prawd, półprawd i fałszu. Banalne 22.09.11, 16:17
              Ale o czym Ty piszesz?
              Zybertowicz potwierdził oczywistość i historyczne uzasadnienie wypowiedzianej przez Rostowskiego kwestii. Co to za uczciwość intelektualna zgodzić się z kimś kto ma w sposób oczywisty rację?
              No i niby jakie szkody Polsce przyniosła wypowiedź Rostowskiego i co uzasadnia twoją ocenę o głupocie i nieodpowiedzialności (poza tym oczywiście , że Rostowski jest z PiS:):))

Podałem Ci prosty przyklad całkowitej niesamodzielnosci intelektualnej pisolubnych. Wasza ocena poglądów nawet oczywiście prawdziwych zależy od osoby wyglaszającej ów pogląd.
              Tak nie zachowuja sie osoby o niezaleznych umyslach:):).
              • iq-ok * 22.09.11, 16:20
                Miało być "...nie jest z PiS"
                • anwad Re: * 22.09.11, 16:38
                  Podaj link do swojej wypowiedzi, z której wynika, że to wg Ciebie oczywistość.
                  • iq-ok Re: * 22.09.11, 16:48
                    Jaki link?
                    O co Ci chodzi?
                    • anwad Re: * 22.09.11, 17:49
                      O to, że od początku uważałeś, że to oczywiste. Dla mnie to była brednia szaleńca. Nadal zresztą go za takiego uważam. Jak baba w maglu.
                      • iq-ok Re: * 22.09.11, 18:06
                        A cóz to za pocieszne odwracanie kota ogonem?:):)
                        A może mam Ci jeszcze przesłać linka do wypowiedzi w której stwierdzam, że ziemia nie jest płaska?
                        Nie slyszałaś liberalnego powiedzenia cytowanego przez Zybertowicza w trakcie wykladu?
                        Myślisz, że jest ono wiedzą tajemną?
                        Rozumiem, że dla Ciebie rzeczy oczywiste stają się oczywistymi dopiero gdy powie ci je panprezes kochany albo ukochany profesor najlepiej pod ruchomym namiotem.
                        Przyjmij do wiadomości, że nie wszyscy cierpią na taka przypadłość.

Przyjmij do wiadomości, że nie wszyscy cierpią na taką przypadlość.
                        A wypowiedzi Rostowskiego pisalem tutaj.
                        forum.gazeta.pl/forum/w,28,128849689,128880344,Dlaczego_wypowiedz_Rostowskiego_tak_wzburzyla_.html
                        • anwad Re: * 22.09.11, 18:16
                          Pisałeś o rozruchach wewnętrznych, a nie o wojnie. A dalej bardzo brzydko, po czym od razu można się poznać, że nie jesteś chrześcijaninem, lecz barbarzyńcą.
                          • iq-ok Re: * 22.09.11, 18:35
                            Nudzisz mnie juz tą tanią sofistyką.
                            Nie pisałem również o wielu innych rzeczach a w szczegolności o kompromitacji i zgrozie która mnie ogarnęła po wypowiedzi Rostowskiego, czym z pewnościa rożniłem się od pisolubnych forumowiczów, którym dopiero ukochany profesor musiał wytłumaczyć, że wypowiedź nie byla pozbawiona sensu.
                            Jesli byłoby tak, ze wzorcem chrześcijańskiej postawy jest zapiekłość, fanatyzm i pogarda dla innych li tylko z tego powodu, że nie podzielają naszych racji to pewnie chrześcijaninem nie jestem.
                            Na szczęście tak nie jest, choć ty pewnie nie jesteś w stanie tego dostrzec w czym bliżej ci do barbarzyństwa niż mnie.
              • tw_wielgus Re: Bingo... 22.09.11, 16:41
                Ale nie zapominajmy o tym, że wiara tak się różni od samodzielnego myślenia jak filozof od fizeliny.
                W sekcie nie ma miejsca na samodzielne myślenie. Kluczowe znaczenie ma lojalność i zaangażowanie, myślenie ma znaczenie drugorzędne, a już samodzielne jest wręcz niepożądane.
    • dystans4 Re: Czy cię nie niepokoi? 22.09.11, 20:19
      Cześć Anwad,

Doniesienia na temat personaliów (niektóre opisywane najpierw przez GW, inne nie potwierdzone) daruję sobie. Zybertowicza nie czytałem, frapuje mnie jednakowoż, w jaki sposób dokonano zamachu. Z całą pewnością znasz wersję obowiązującą, może zechcesz się nią podzielić (rozumiem, że już nie hel, tym bardziej jestem zaciekawiony).
      Sukcesów, Anwad
      buldie.
      • anwad Re: Czy cię nie niepokoi? 22.09.11, 20:34
        Jeszcze nie wiem na 100%, czy to był zamach, bo nie badam przyczyn tragedii smoleńskiej. Wiem za to, co na pewno nie było przyczyną katastrofy. Nie było nią uderzenie samolotu w brzozę, co rzekomo doprowadziło do urwania skrzydła, półbeczkę samolotu i jego lądowanie "na plecach". Udowodniły to analizy dr. Nowaczyka z Uniwersytetu w Maryland oraz prof. Biniendy z Uniwersytetu w Akron (w pięciu częściach): www.youtube.com/user/paineoable
        • buldog2 Re: Czy cię nie niepokoi? 24.09.11, 15:15
          Z ekspertyzami formułowanymi na YT nie mam zamiaru polemizować. Natomiast potrafię udowodnić, na piśmie, z obliczeniami, że kilkudziesięciocentymetrowa (średnica) brzózka może zniszczyć skrzydło samolotu. Dodam
          Prawdopodobnie da się to dość łatwo oszacować - jest także w stanie obrócić samolot. Ale nie próbowałem tego liczyć. Temat mało mnie obchodzi, ponieważ nie było możliwości wykonania zamachu. A na ekspertów obozu politycznego, który tyle razy już w kwestii Smoleńska kłamał (bomba na pokładzie, broń elektromagnetyczn, bomba próżniowa, rozpylony hel, dobijanie rannych w katastrofie - i haniebne "ale my wiemy, jak było naprawdę!"), szkoda czasu.

Jeśli chcecie władzy, zajmijcie się działaniami konstruktywnymi. Gdybyście się tylko tym zajmowali konsekwentnie przez cały czas, nie zaś kłamstwami, oszczerstwami i obiecywaniem gruszek na wierzbie, mielibyście pewnie wygrane wybory. Ale nie. Wolicie cyrk z Paprykowcem, który z powodu straty kilkunastu czy kilkudziesięciu tysięcy złotych na folie bankrutuje i rzuca retoryczne "Jak żyć?!"). Już tu pisano - jeśli porównać to z wieloletnimi dochodami z "papryki", można się albo uśmiać, albo odwrócić od kłamstwa tego typa.
          Pozdrowienia
          buldog.
          • anwad Re: Czy cię nie niepokoi? 26.09.11, 01:29
            Skąd te nerwy? Prof. Binienda jest uznanym naukowcem, ekspertem otrzymującym granty NASA(ostatni w wysokości miliona dolarów), ryzykującym swoją karierę naukową - jego prezentacje są dostępne zarówno w j. polskim, jak i angielskim. Każdy naukowiec na świecie może podjąć dyskusję z jego wnioskami.

A dlaczego na Youtube? No właśnie. Bo polskich "niezależnych" mediów temat nie zainteresował.
    • mike.recz Czy cię nie niepokoi jak Ścios Cię dyma? 22.09.11, 21:30
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,129110797,129110797,Prawie_jak_D_j_224_vu_.html
      • mike.recz Re: Czy cię nie niepokoi jak Ścios Cię dyma? 22.09.11, 21:42
        C-295
        28 sierpnia minister obrony narodowej Bronisław Komorowski podpisał kontrakt na zakup hiszpańskich samolotów CASA C-295. Kontrakt opiewa na ponad 200 mln dolarów za osiem samolotów transportowych. W ramach offsetu Hiszpanie zobowiązali się wyku-pić 51 proc. akcji PZL Okęcie za
        28 mln dolarów i zainwestować w tę firmę kolejne 125 mln.
        Rząd usiłuje przedstawić ten kontrakt jako sukces, podczas gdy jest dokładnie przeciwnie. Po pierwsze, Hiszpanie zainwestują 125 mln zielonych w PZL Okęcie ­ firmę hiszpańską (51 proc.).
        Czyli przełożą kasę z jednej swojej kieszeni do drugiej.
        Po drugie i chyba najważniejsze, samolot, jaki kupujemy, nie spełnia wymogów NATO, jego awionika nie posiada odpowiedniego certyfikatu, a do wąskiego kadłuba maszyny nie mieści się standardowa
        paleta NATO-wska, o samochodzie pancernym Hammer nie mówiąc. Inni producenci oferowali nam lepszy sprzęt, lecz ich propozycje nie zostały nawet porządnie przemyślane.
        Komorowski po wywaleniu wiceministra Szeremietiewa pokazał, kto tu rządzi, i w błyskawicznym tempie doprowadził do zawarcia kiepskiego kontraktu. Oby tylko zdążyć przed wrześniem. Numer: 37/2001
        Autor: Andrzej Rozenek
        www.nie.com.pl/art18937.htm

To on, jako minister obrony narodowej w rządzie Jerzego Buzka w połowie 2001 roku podpisał umowę na zakup samolotów CASA. Zaledwie kilka miesięcy wcześniej, w grudniu 2000 r. MON ogłosił przetarg na samolot transportowy.
        Przystąpiły do niego trzy firmy: hiszpańska CASA, włoska Alenia i ukraiński Antonow. W momencie zgłoszenia, żadna z nich nie posiadała odpowiednich certyfikatów natowskich. Dwie ostatnie firmy wykluczono z przetargu natychmiast, choć w krótkim czasie przedstawiły stosowne certyfikaty. CASA, która również nie miała certyfikatów na awionikę, potraktowana została ulgowo.
        Już wówczas zwracano uwagę, że CASA C-295 sprawia wrażenie przerobionego na potrzeby wojska samolotu cywilnego i nie spełnia podstawowych warunków militarnych. Zbyt mała przestrzeń ładunkowa samolotu uniemożliwia m.in. załadunek standardowych palet NATO-wskich czy samochodu Hammer, a źle poukładany bagaż stwarzał zagrożenie katastrofą.
        Artykuł opublikowany w nr 38/2011 Gazety Polskiej.
        cogito.salon24.pl/345437,zabojcze-modernizacje-panow-w-mundurach

Teraz idziemy dalej:

Rząd pod wodzą Jarosława Kaczyńskiego dokupił 2 samoloty CASA C-295 za ok. 180 mln zł (strasznie drożeją te maszyny!). Kontrakt w imieniu Polski podpisał 28 października tego roku wiceminister obrony narodowej Marek Zająkała (ten od pisowni „hałbice” i służbowego śmigłowca do Kielc – „NIE” nr 37 i 40/2006). Jak doniosło „Życie Warszawy”, wojsko kupiło te samoloty zapominając o offsecie. Dyrektor departamentu programów offsetowych Tadeusz Pyrcak o zakupie dwóch C-295 dowiedział się z gazet.
        Numer: 49/2006
        Autor: Andrzej Rozenek www.nie.com.pl/art8356.htm

ŻW] Wojsko kupiło samoloty, zapominając o offsecie
        Andrzej Walentek,kb 23-11-2006, ostatnia aktualizacja 23-11-2006 17:45
        Jeszcze w tym roku MON zapłaci pierwszą ratę za warte ponad 70 mln dolarów dwa samoloty CASA 295M. Problem w tym, że umowa ich zakupu jest niezgodna z prawem.
        26 października Ministerstwo Obrony zawarło umowę na zakup dwóch samolotów transportowych CASA 295. W imieniu resortu podpisali ją w Warszawie sekretarz stanu Marek Zająkała i dowódca Sił Powietrznych gen. broni Stanisław Targosz. Dostawcę maszyn – firmę EADS Military Transport Aircraft Division, reprezentował wiceprezes Antonio R. Barberán.Gdzie druga umowa?Polskie prawo przewiduje, że każdemu zakupowi pochodzącego z zagranicy sprzętu wojskowego – jeśli wartość transakcji przekracza 5 mln euro – musi towarzyszyć offset, czyli zamówienia ulokowane w polskiej gospodarce. Dwie maszyny CASA kosztują ponad 70 mln dolarów. Zgodnie z przepisami, najdalej 60 dni po umowie zakupu samolotów musi więc zostać podpisana z dostawcą umowa offsetowa.Nad realizacją współpracy przemysłowej towarzyszącej zakupom uzbrojenia pieczę sprawuje departament programów offsetowych w resorcie gospodarki. Centrum informacyjne resortu obrony nie odpowiedziało na pytanie ŻW, czy zwróciło się do Ministerstwa Gospodarki o uzgodnienie zakresu inwestycji związanych z zakupem nowych samolotów transportowych. Tymczasem dyrektor departamentu programów offsetowych Tadeusz Pyrcak twierdzi, że o transakcji kupna dwóch samolotów CASA wie tylko z gazet.Zdziwiony pominięciem sprawy offsetu przy tej transakcji jest poseł Janusz Zemke (SLD), były wiceminister obrony. – Za moich czasów przy wszystkich zakupach sprzętu o wartości przekraczającej ustawowe 5 mln dolarów MON zgłaszało takie plany resortowi gospodarki na długo przed podpisaniem umowy – mówi były wiceminister.
        Przeczytaj więcej w elektronicznym wydaniu Życia Warszawy
        www.zyciewarszawy.pl/artykul/187509.html

Gdzie po tym numerze wylądował Pan Zająkała?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4478087.html
        Marek Zająkała wiceprezesem NIK
        az, PAP2007-09-11, ostatnia aktualizacja 2007-09-11 12:13
        Były wiceminister obrony narodowej Marek Zająkała został wiceprezesem NIK - poinformowała PAP we wtorek rzeczniczka Izby Małgorzata Pomianowska. Na stanowisko powołał Zająkałę marszałek Sejmu na wniosek prezesa NIK.

U Marcina Rozenka moźna przeczytać jakie były dalsze losy samolotów CASA w późniejszych latach. U Pana Aleksandra niestety nie. Oczywiście notka Pana Aleksandra skupia się raczej na śledztwie juz po katastrofie jednego z tych samolotów lecz informacja o zakupie kolejnych dwóch znaleźć się w niej zdecydowanie powinna ze zwykłej rzetelności i przyzwoitości, której zdecydowanie zabrakło.
        • buldog2 Re: Czy cię nie niepokoi jak Ścios Cię dyma? 24.09.11, 15:00
          Nie pamiętam szczegółów, ale czytałem, że ukraińskie Antonowy są wręcz rewelacyjne, do wielu zastosowań wojskowych.
          Obecnemu układowi należy się zmiana i prokurator.
          Pozdrowienia.
    • jan_zizka tow. Zybertowicz to ten marksista i komunista? 23.09.11, 04:09
      Ten sam, który w czasach pierwszej Solidarności wzywał do zreformowania PZPRu? Członek partii komunistycznej w latach 1976-1981?

No, cacanie, droga Wądziu, pokazujesz nam swoje prlowskie autorytety (obecnie spece tow. prezessimusa ds. służb, hehe). Widać, że twój poziom intelektualny nie pozwala ci raczej na samodzielne myślenie. Co tam, że Zybertowicz były komuch, albo Jasiński były kontakt SB, co tam, że towarzysz prezessimus został w dziwnych okolicznościach zwolniony z SB w grudniu 1981, a jego teczuszka na ubecji jest podejrzanie cieniutka? Co tam, że pisi chłoptaś od pieniędzy rozdawał koncesje na import paliw spółkom kagiebowskim, zanim dał polskim? Że Rydzyk załatwił sobie z kagiebistami nadajniki i wojskowe częstotliwości w Rosji, gdy katolickich księży tam prześladowano, a człowiek, który usiłował dojść, co się stalo z pieniędzmi z cegiełek "na stocznie", został zabity?

Wiem, że wnętrze twojej czaszki odrzuca niewygodne fakty, Wądziu.

Za to łykasz dyrdymały pisiackie jak indyczka kluchy. Jesteś, Wądziu, jak się zdaje, ofiarą niecnego opróżnienia puszki mózgowej z zawartości. Taką diagnozę da się obronić na podstawie twoich dyrdymałów, które z pociesznym namaszczeniem publikujesz gdzie popadnie.

PS. Czytałem na S24 przypadkiem twoją wypowiedź pod oświadczeniem b. rzecznika Solidarnych 2010. Wyszła tam z ciebie oprócz głupoty swołoczna natura, Wądziu.
      • anwad Re: tow. Zybertowicz to ten marksista i komunista 23.09.11, 09:32
        Oho, uczeń Urbana w akcji?
        • jan_zizka brakuje argumencików? 23.09.11, 12:13
          Spróbuj, Wądziu, wytężyć pustkę śródczaszkową i obalić choć jedno moje twierdzenie.
    • anwad Prof. Zybertowicz 25.09.11, 17:44
      nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=1777&NrSection=80&NrArticle=208332
      O, taki ma sympatyczny wygląd. To fajne, gdy człowiek zajmujący się takim tematem, jakim się on zajmuje, potrafi zachować pogodę ducha. Lubię go.

Polecam wszystkie jego teksty i wywiady z nim. A także jego stronę internetową: www.zybertowicz.pl
      • jacekm22 Re: Prof. Zybertowicz 25.09.11, 17:56
        A toć debil jest !!!
        Tak cie to cieszy ???
        • anwad Re: Prof. Zybertowicz 25.09.11, 19:16
          Cóż, buta i arogancja najczęściej cechuje ludzi głupich i małego formatu...
          • jan_zizka Wądziu, polecasz byłego członka PZPR? 25.09.11, 23:40
            Twierdzącego,że nie Solidarność jest rozwiązaniem dla Polski, tylko reforma PZPRu? Aż tak zdurniałać, ciociu?
            • anwad Re: Wądziu, polecasz byłego członka PZPR? 26.09.11, 00:44
              Masz kiepskich informatorów. Prof. Zybertowicz działał w podziemnej Solidarności i nie był członkiem PZPR. W artykule o konieczności reformy PZPR i uwzględnienia głosu robotników nie widzę nic złego. Pa, manipulatorze.

A nawet gdyby należał, choć nie należał, to jakie miałoby to mieć znaczenie? Liczy się jego działanie na przestrzeni ostatnich 20 lat.
              • jan_zizka jeśli fakty są niewygodne towarzyszce cioci Wądzi 26.09.11, 02:42
                To oczywiście tym gorzej dla faktów. Zybertowicz był członkiem PZPR w latach 1976-1981, członkiem struktur poziomych, które z zasady występowały przeciwko niepodległości, towarzyszko ciociu Wądziu. W tych samych latach członkiem PZPR z codziennym kontaktem z UB był tow. Wojciech Jasiński, którego bolszewicki PiS z agentem śpiochem na czele postawił na straży interesów chłopaków z poprzedniego systemu, czyli zrobił ministrem skarbu.

A co takiego zrobił tow. Zybertowicz przez ostatnie 20 lat, że go to rozgrzesza z kolaboracji z sowieckim okupantem Rzeczypospolitej? Może wymienisz jakieś realne bohaterskie zasługi (poza bredniami, które serwował śp. Lechowi Kaczyńskiemu jako "ekspert")?

Wądziu, jesteś prawdziwym lemingiem. Zrezygnowałaś z używania mózgu na rzecz powtarzania formułek podawanych do wierzenia. Nie masz ani jednego argumentu NIGDY, wądziu, a każdy twój wpis to intelektualna kompromitacja. TW Jar, gdyby o tobie wiedział, byłby z ciebie dumny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka