Dodaj do ulubionych

Palikot oszczędzi Tuska

22.09.11, 09:48
www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/wywiady/kontrwywiad/news-janusz-palikot-koniec-ukladu-z-tuskiem-premierowi-puscily,nId,360880
Miał noc na przemyślenie sprawy. Pewnie też konsultował się z Bronkiem. Podniszczenie Tuska mogloby spowodować nieobliczalne konsekwencje. Platforma mogłaby wtedy wpaść w brudne łapska takiej szui politycznej jak Schetyna i frakcji dewotów-fagasów Watykanu. Skutki dla Polski tragiczne. Kreatury spod ciemnej gwiazdy dopadłyby nasze państwo.

Nie wiem, czy dobrze zrobił. Na pewno wykazał się dużą odpowiedzialnością.

Obserwuj wątek
    • full_marks Re: Palikot oszczędzi Tuska 22.09.11, 10:03
      haen2010 napisał:

> Nie wiem, czy dobrze zrobił. Na pewno wykazał się dużą odpowiedzialnością.

Można to różnie oceniać w bardzo szerokim spektrum od odpowiedzialności po zwykłe tchórzostwo.
      Ja jednak jako przeciwnik obu tych panów a szczególnie Tuska nie mogę tego zachowania w sposób obiektywny ocenić.

Jedno jest pewne,Donaldowi puściły wczoraj nerwy,to fakt.
      • haen2010 Re: Palikot oszczędzi Tuska 22.09.11, 10:49
        Tchórzostwa tu nie widzę. Przed czym? Przed wygraną sprawą?

Jeżeli stchórzył, to przed konsekwencjami tego procesu. Na podniszczonego Tuska czyha w platformie całe stado sępów. Sam jej główny ideolog Grupiński otwarcie mówi:
        "Dziś głównym problemem platformy jest Tusk!"
        • kzet69 Re: Palikot oszczędzi Tuska 22.09.11, 11:43
          Też sądzę że Palikot obawia się że ostre podgryzienie Tuska spowoduje wygraną PiS-u, może gdyby PO miało > 40% postąpiłby inaczej. Ale ogólnie mi szkoda bo Tusk sam się wczoraj wyłożył na srebrnej tacy, doraźnie z wygranego procesu można by mieć kilka % więcej głosów ale... kosztem PO.

Mam nadzieje że Tusk wreszcie zachowa się jak mężczyzna i dojdzie do ich debaty, a byłaby to najciekawsza debata tej kampanii.
          • remez2 Re: Palikot oszczędzi Tuska 22.09.11, 11:46
            > Mam nadzieje że Tusk wreszcie zachowa się jak mężczyzna i dojdzie do ich debaty, a byłaby to najciekawsza debata tej kampanii.
            Jeżeli za punkt wyjścia przyjąć wczorajszy występ intelektualisty reprezentującego JP 0,2 w TVP1, nie byłoby to trudne.
            -------------------------------
    • honeyr No cóż, stchórzył - szkoda 22.09.11, 12:20
      Ale to potwierdza, że Palikot w kwestiach społecznych nie ma nic, co nadawałoby sie do obrony - tylko ścinki neoliberalnych bredni. Wejście na kwestie społeczne byłoby dla Palikota samobójcze, stąd Tusk może dowolnie inwektywami i insynuacjami rzucać...
      • haen2010 Re: No cóż, stchórzył - szkoda 22.09.11, 12:44
        W kwestiach społecznych to Palikot ma jedną tezę - tańsze państwo, bogatsze społeczeństwo.

W zasobnym państwie żaden emeryt nie szlocha z rozpaczy przed premierem. Premierem, ktory zamienił swoją partię i państwo w moloch policyjno-biurokratyczny.
        • anmanika Re: No cóż, stchórzył - szkoda 22.09.11, 13:39
          Moje ulubione forum nadaje:"W innej partii - co najwyżej kapciowym mógł zostać. Ponadto - z żadną tak na prawdę nie byłoby mu po drodze.
          Bądź uczciwy.
          Jedynie PO próbowała łaczyć elementy świeckości państwa i doktryny neoliberalnehj w gospodarce.
          Niezrzeszony - to do końca kadencji. A później?
          Senat?
          To zbyt mało na jego ambicje. Chce być premierem (noo przynajmniej wice) - to na początek...
          A w PO - pchał sie przed Schetyna - a mógł najwyżej robić za kretyna... I nie oszukujmy się - robił... Z Niesiołem do spóły... I Gowinem.... I patrzaj pan - jakoś towarzystwo przaśnych klęczonów mu nie przeszkadzało... dopiero gdy okazało się że przy Donku na żadne eksponowane stanowisko liczyć nie może, ba nawet za wypowiedzi i działania, które w danym momencie nie korespondowały z zamierzeniami wodza platformy nieomal na ryj go wywalili...
          To odszedł z PO i zaczął własny ruch tworzyć. O identycznych strukturach i mechanizmach działania jak PO. Wodzuś kilku niegroźnych przybocznych w rodzaju Biedronia, dłuuugo nic i.... cała reszta.
          NA razie owinął się w papierek z napisem świerzynka i udaje, że to co PO zdziałało przez 3/4 kadencji w żadnej mierze nie było w cześci jego zasługą. A wyborcy kupują te bajdy.
    • boblebowsky Re: Palikot oszczędzi Tuska 22.09.11, 13:45
      Już wczoraj ci napisałem, ze żadnego procesu nie będzie i to wcale nie z powodu odpowiedzialności, tylko z zimnej kalkulacji politycznej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka