Dodaj do ulubionych

"Salon" dostał piany

04.10.11, 07:57
Kaczyński nie jest z mojej bajki i tez bym nie chciał żeby wygrał wybory, ale to co w ostatnim tygodniu wyprawiają "obiektywni" dziennikarze, przekracza granicę absurdu. Zachowują się jakby naczelnym zadaniem było za wszelką cenę zwalczyć PiS i Kaczyńskiego. Wojewódzki, Lis dziś Wielowiejska, Olejnikowa - chorzy z nienawiści ludzie.

I choć generalnie nie jestem zwolennikiem chodzenia bez czapki w zimie zeby na złośc odmrożyć sobie uszy to czasem tak dla własnej satysfakcji chciałbym żeby kaczor wygrał tylko po to żeby przytrzeć nosa tym tfu-"autorytetom"
Obserwuj wątek
    • again-marouder Bardzo lubie sciemnikarstwo Domeniki.. 04.10.11, 08:02
      ...Wielomiejskiej, uwodzi mnie jej jezyk, znajomoscc teamtow, ktore porusza, skojarzenia jakimi reaguje na tematy jej system nerwowy:)
      Podobnie ma sie rzecz z pania zootechnik oraz panami Lis i Wojewodzki:)
      • zoil44elwer Re: Bardzo lubie sciemnikarstwo Domeniki.. 04.10.11, 08:06
        No i ta maniera naprowadzania rozmówców właściwymi(?) pytaniami na właściwe(?) odpowiedzi przez tych pożal się Boże gwiazd polskiego dziennikarstwa.
        • again-marouder Przyznam sie Panu, Elwer, ze.. 04.10.11, 08:12
          ...podejrzewam, iz umialbym doprowadzic ob.ob Wielomiejska lub Lis do wiekszej pasji:)
          • zoil44elwer Re: Przyznam sie Panu, Elwer, ze.. 04.10.11, 08:17
            Mowa,nawet do apopleksji lub bardziej humanitarnego hercszlagu.
    • amadeo214 Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 08:04
      No to polecam "obiektywnych" tzw. dziennikarzy z "ND", "GP'.
      • infomozg Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 08:06
        A ja polecam "Uważam Rze". Pewnie nawet nie czytałeś, prawda?
        • kontestatorbg Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 08:08
          Czytałem. I nie wmówisz mi że tam jest taki poziom agresji w stosunku do członków innych partii jaki przezntują w/w osoby w stosunku do PiSu i SLD
          • infomozg Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 08:19
            Ja akurat jestem pisiorem, więc siłą rzeczy nie jestem obiektywny.:) Ale cieszy mnie, że to dostrzegłeś. Mnie tylko zastanawia, czego Lis i spółka właściwie tak bronią? Czy jakichś wartości, o których nie chcą nam powiedzieć? Czy może po prostu konkretnych pieniędzy. Pewną wskazówką może być jedyne posunięcie PO, które wywołało - jeden jedyny raz - ostrą krytykę Lisa.
            • kontestatorbg Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 08:24
              Wydaje mi się że w pierwszym rzędzie bronią "rządu dusz" i swojego "wpływu" na możliwość kształtowania opinii w Polsce. Tacy dziennikarze mają ego 8 razy większe od nich samych i straszna złość ich bierze że tyle osób ma w d...e to co jeden czy drugi ma do powiedzenia.
              A po drugie na pewno jest tam jakiś konflikt interesów. Niektórzy dziennikarze robili histerie bo bali się że wyjdzie ich wspólpraca z SB jak Kaczor wymyśli lustrację dziennikarzy, natomiast inni bali się tego że Kaczyńskiemu któregoś dnia odwali i pozamyka Wybiórcza i TVN i stracą swoje ciepłe posadki i grube tysiace za pisanie i mówienie bzdur.
              • infomozg Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 08:40
                Już wiemy, że nie pozamyka, a nawet w TVP będzie mu się zdarzało zatrudniać Lisa czy zapraszać Żakowskiego (Czy teraz zaprosiliby Ziemkiewicza? Jasne.). Co do lustracji to jakaś tam zgoda, bo wiele "ałtorytetów moralnych" popłynie. Ale to czego konkretnie broni, to forsa. Rząd ostro skrytykował tylko raz:

m.wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,106024,8889324,_Za_co_sie_to_panstwo_nie_bierze__to_spieprzy____dyskusja.html
                Bo chodziło o konkretne pieniądze. I wymusił co chciał, bo choć pieniądze z OFE zabrano, to prowizje pobierają wciąż takie same. Nie chcę mówić, że za większością OFE stoją uwłaszczone komuchy, bo na wiele dowodów nie mam, ale akurat mnie się to wydaje oczywiste.
          • full_marks Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 08:24
            kontestatorbg napisał:

> Czytałem. I nie wmówisz mi że tam jest taki poziom agresji w stosunku do członk
            > ów innych partii jaki przezntują w/w osoby w stosunku do PiSu i SLD

Skundlone media,trudno znaleźć bardziej właściwą ocenę.
            To "skundlenie" to cecha dziedziczna "ścierwojadów"w okresie real socjalizmu zachowywali się podobnie.
    • infomozg Ja bym tylko usunął słowo "jakby". 04.10.11, 08:05
      Z całą resztą się zgadzam. A tak na marginesie, pamiętasz może tę jedyną rzecz za jaką Lis ostro skrytykowała rząd PO?
      • zoil44elwer Re: Ja bym tylko usunął słowo "jakby". 04.10.11, 08:15
        Lis Witalis to szczwana liszka,wie że nie krytykuje się reżimu trzymającego łapę na mediach,zwłaszcza publicznych.T Lis wie że poza TVP nie będzie mógł brylować na szklanym ekranie za 100 tys PLN(netto 90 tys),za 4 występy.
        • infomozg Skrytykował. 04.10.11, 08:20
          Jeden jedyny raz to zrobił. I chyba to jest właśnie wskazówką czego on tak naprawdę broni.
          • indeed4 Całkiem jak obiektywny dziennikarz Wildstein 04.10.11, 09:44
            który w swojej żenującej, wazeliniarskiej karierze jeden, jedyny raz skrytykował Kaczora.

Dodajmy - na łamach Faktu, czym wymachuje przed nosem adwersarzom, przedstawiając to heroiczne dokonanie jako dowód na swoją niezależność.

• infomozg Jest jednak pewna różnica. 04.10.11, 10:18
              Wildstein nie ukrywa, że jest publicystą prawicowym i takie poglądy reprezentuje. A Lis, wzorem Michnika, farbuje się na obiektywnego, nawet półgębkiem nie przyznając, że jest lewicowcem.
              • indeed4 Owszem - jest. 04.10.11, 10:47
                Spośród polskich publicystów nikt ostrzej w dziesiątkach swoich publikacji nie krytykował PO i Tuska niż "lewicowy" Lis - ty oczywiście o tym nie masz zielonego pojęcia bo i skąd, w Najwyższym Czasie ci tego nie napiszą.
                Egzaltowana, wysługująca się partiom politycznym, pozbawiona honoru pisowska dziennikarzyna Wildstein, biegający ze swoimi groteskowymi bogoojczyźnianymi homiliami pod namiot smoleńskich świrów z Solidarnych 2010, nie jest dziennikarzem "prawicowym", honey.
                Prawicowy jest Lisicki, Szułdrzyński, Skwieciński, natomiast twój ulubieniec Ziemkiewicz, były rzecznik UPR, to miłośnik korwinowskiej prawicy.
                • infomozg Re: Owszem - jest. 04.10.11, 12:17
                  No to jestem zmuszony poprosić o dowody, bo inwektywy już były.
                  • indeed4 Re: Owszem - jest. 04.10.11, 14:32
                    A dowody na co, słoneczko?
    • tadzap Re: "Salon dostał piany" 04.10.11, 08:25

W toku nerwówa jak nigdy.
      Kuczyński,Nowakowska,Wielowiejska wściekli,nie panują nad emocjami
      Oj,Lisek,Lisek narobiłeś bigosu.Jak PIS wygra,a to pewne,to będzie przez ciebie.
      • polskawbudowie Re: "Salon dostał piany" 04.10.11, 08:56
        Trzeba głosować na PiS.
        • kontestatorbg Re: "Salon dostał piany" 04.10.11, 09:17
          polskawbudowie napisał:

> Trzeba głosować na PiS.

Nigdy w życiu. Głosowałem raz, a on w nagrodę zrobił Leppera v-ce premierem. A poza tym nie zagłosuję na partię w której sa takie kwiatki jak Sobecka
          • polskawbudowie Re: "Salon dostał piany" 04.10.11, 09:35
            Ok, głosuj na kogo chcesz, byle nie na PO:)
            • kontestatorbg Re: "Salon dostał piany" 04.10.11, 09:39
              Miałem głosować na duzego X, ale wczoraj natchnął mnie jeden wpis na blogu i zmieniłem zdanie. Poniewaz wszyscy tak bardzo mi obiecują co mi nie dadza to zeby nie było nikomu przykro zagłosuję na wszystkich ;)
    • haen2010 Ale odkrycie! 04.10.11, 08:30
      Media podobnie jak elitę polityczną obsiadły miernoty, ludzie dla ktorych bóstwo Mamony jest jedynym wartym uwielbienia. Wszystko tam jest temu podporządkowane.

Jedynie trzeźwy i niezależny Polsat Solorza ma trochę stylu dzieki Gugale. Ale już Machała aż prosi się do zwolnienia za tępotę.
    • humbak Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 09:20
      Ja mam podobnie gdy czytam krytykę rządów PO. Niby nie oceniam ich dobrze, ale jak słyszę "celowość" argumentów strony przeciwnej, zaczynam ich nagle popierać:)
      Możliwe że miałbym tak i z PiS, gdyby nie to że nie chce mi się czytać krytyki ich działań.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 09:26
        Widzę że mamy podobny ból z tą krytyką PO.
    • zygfryddezgryz Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 09:49
      Jeśli nie wiecie dlaczego Lizy, Paradowskie , Żakowskie i inne Karolaki tak boją się że PO przestanie rządzić..wystarczy spojrzeć jakie firmy wykupują reklamy we"Wprost" i kto sponsoruje prywatny teatr IMKA pana Karolaka. U Liza w jago tygodniku( w którym to pan Tomuś fałszował wyniki sprzedaży) ogłaszają sie państwowe koncerny a teatr T. Karolaka sponsoruje ORLEN. Towarzystwo boi sie o własna kasę i tyle...
      • polskawbudowie Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 10:09
        Oczywiście, a po co mieli by zawracać głowę światu swoimi wynurzeniami politycznymi w innym celu?
      • humbak Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 10:40
        Myślisz że za PiS by się to zmieniło? Ja jakoś niezbyt.
    • hal9000 Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 10:40
      Zachowują się jakby naczelnym zadaniem było za wszelką cenę zwalczyć PiS i Kaczyńskiego. Wojewódzki, Lis dziś Wielowiejska, Olejnikowa - chorzy z nienawiści ludzie.

Ja uważam podobnie - dojście Kaczora do władzy jest najgorszym co może sie przytrafić Polsce. Czy też jestem chory z nienawiści???
      • obraza.uczuc.religijnych Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 10:44
        Jesteś chory z nienawiści i toczysz pianę!!
      • zygfryddezgryz Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 10:44
        Chory? hmm...nie... zwyczajnie głupi...
      • humbak Re: "Salon" dostał piany 04.10.11, 10:46
        Zdecydowanie, biorąc pod uwagę co może się przytrafić Polsce.
    • dupetek :) 04.10.11, 11:11
      Bardzo ładnie opisałeś siebie jako obiektywnego i samodzielnego obserwatora polskiej polityki:) Tylko pojawił się drobny dysonans:
      >Wojewódzki, Lis dziś Wielowiejska, Olejnikowa - chorzy z nienawiści ludzie.<

Czy tak pisze ktoś, kto chciałby uchodzić za elegancika politycznego? Wychodzi z Ciebie jak słoma z butów podobne do kaczego zakłamanie!
      • kontestatorbg Re: :) 04.10.11, 12:12
        dupetek napisał:

> Czy tak pisze ktoś, kto chciałby uchodzić za elegancika politycznego?

A czy ja kiedyś do takiego miana kandydowałem?? Nie jestem elegancki. Jak widze obecną "klasę" polityczno - medialną to mam ochotę puścić taką wiochę brzydkich słów że nie powstydziłby się jej sam Liroy.
        A co do wymienionych to po prostu stwierdzam fakt, takich ludzi należałoby odsunąć od pracy w mediach ( podobnie jak Sakiewicza i jego nienawistników z Gazety Polskiej ) za skrajny brak obiektywizmu i objawy choroby psychicznej, objawiającej sie jakąś paranoją i widzeniem jakiegoś alternatywnego swiata i alternatywnej rzeczywistości. I żeby choc ja dla siebie zatrzymali to by było ok. Ale oni swoją chorobą zarażają wyznawców jednej i drugiej partii, rpzez co potem wyglada dyskusja jak wygląda
        • stanczyk-5 Re: :) 04.10.11, 12:17
          ogladalem ten program,Lis sie zblaznil do reszty,Prezes mial slabe chwile
          ale na tematy blache dla wyborcow,generalnie program ten wzmocni PiS
          w nadchodzacych wyborach.
          • stanczyk-5 Re: :) 04.10.11, 12:19
            u ub.wyborach dzieki wysokiej frekfencji wyborczej
            w tym bardzo wysokiej wsrod wyborcow mlodych
            wygrala PO , czy w tych wyborach mlodziez tez
            zaglosuje na Premiera Miglanca ?
        • humbak Re: :) 04.10.11, 14:39
          Ale Kapitan Bomba by się nie zawstydził! Ha!:)
          A tak poważnie- dziennikarstwo to praca jak każda inna. Jest klient, jest dla nich zajęcie. Postulat o odsuwaniu od pracy jest nie na miejscu. Starczy już tych zamkniętych zawodów.
          • stanczyk-5 Re: :) 10.10.11, 07:55
            zawiniete w czerwona reklamowke bedzie 8 000 $ i list ze to na moje
            wlasne zyczenie,zeby milosiercy niekarac ...

w obojetnie jakim parku na laweczce w miejscu ustronnym
            kto strzeli mi w tyl glowy bym szybko a bezbolesnie umarl ?

w czerwonej reklamowce nagroda dla milisiercy ;(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka