infomozg 07.10.11, 14:46 Tylko uwiarygadniają słowa Kaczyńskiego o "niemieckich mediach". Taki mały strzał we własny tyłek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obraza.uczuc.religijnych Zamichniczę 07.10.11, 14:53 i zapytam: które adresy Bartoszewskiego są wiernopoddańcze? Czepiam się słówek, wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Zamichniczę 07.10.11, 14:59 to nie chodziło o adresy "tylko strzal we wlasny tyłek" głodnemu chleb na myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Re: Zamichniczę 07.10.11, 15:03 "W tej chwili czujemy moralny obowiązek powiedzenia Pani Kanclerz Merkel: solidaryzujemy się z Panią. Polacy i Niemcy mają jeszcze wiele razem do zrobienia." Czyli, w gombrowiczowskim tłumaczeniu: "My z tobą, o Najjaśniejsza, po wsze czasy, ramię w ramię..." Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Zamichniczę 07.10.11, 15:06 A w moim tłumaczeniu: względem nas ten człowiek też wiele rzeczy insynuował więc wiemy o co biega. Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Re: Zamichniczę 07.10.11, 17:14 To też z listów Zygmunta Wielopolskiego do cara? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Wiernopoddańcze adresy Bartoszewskiego do Mer 07.10.11, 15:00 ty wiesz ze "dal ciala" twoj guru ,guru wie ,wszyscy wiedza.... mleko sie rozlalo Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Re: Wiernopoddańcze adresy Bartoszewskiego do Mer 07.10.11, 19:54 Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Nigdy niczego nie dostałam od Niemców 07.10.11, 17:22 ani od Niemiec, a jednak podpisuję się całkowicie pod tekstami, które panią Merkel i całe niemieckie państwo przepraszają za te wstrętne słowa. W końcu podważono cały system demokratyczny sąsiedzkiego kraju. Ciekawa jestem, co by się działo, gdyby ktoś w podobny sposób wyraził się o Polsce. Nawet nie Niemiec czy Rosjanin, powiedzmy - Włoch. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 gat45 - Pani Merkel ma zupelnie inne .. 07.10.11, 17:33 ..problemy. Ponad 400 mld EUR musi zagwarantowac Grecji. Najlepsze, ze Grecja i tak oglosi niewyplacalnosc. Polscy dziennikarze zrobili z igly widly. Kaczyski ma przynajmniej pewien dystans do Merkel. I tak trzeba trzymac. Lepiej na tym wyjdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Tylko gdzie te wstrętne slowa? 07.10.11, 18:15 Każdy ma swój własny próg wstrętu. Co jednego obrzydza, drugiemu wydaje się obojętne, a trzeciemu smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Erika Steinbach. 07.10.11, 17:26 forum.gazeta.pl/forum/w,396,129551025,129551025,Czy_Erika_Steinbach_jest_pisiorem_.html Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Erika Steinbach. 07.10.11, 17:30 Ciekawa jestem, co by się działo, gdyby ktoś w podobny sposób wyraził się o Polsce. Nawet nie Niemiec czy Rosjanin, powiedzmy - Włoch. No wlasnie jaki skowyt by sie podniosl ze strony genetycznych patryjotow PIS ...... Odpowiedz Link Zgłoś