m.c.hrabia 09.10.11, 21:53 jak Pawlak zacznie za mocno skakać to zawsze można na Palikota wymienić takiego nie miała w tej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giwi Re: Komfort PO 09.10.11, 21:58 Jest w tym sens. Wreszcie Tusk ma szansę wziąć się za KRUS. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Komfort PO 09.10.11, 22:01 KRUS-em zajął się już TK. Nie ma przebacz. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Komfort PO 09.10.11, 22:00 Na Palikota PSL-u nie wymienią, ale komfort rzeczywiście. PSL jako oficjalny koalicjant, a RP jako sojusznik parlamentarny (wystarczy dać im trochę stanowisk w komisjach sejmowych). RP jest Tuskowi na rękę. Bo Palikot kasuje niepewnego Napieralskiego i jego SLD. SLD ma 4 lata żeby się wreszcie zreformować i zastanowić co to jest partia lewicowa czy socjaldemokratyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Komfort PO 09.10.11, 22:18 pożyjemy zobaczymy jak PO to rozegra myślę ,że Tusk rozegra to sprawnie. i wcale nie liczę na jakieś reformy kosmiczne , marzy mi się usprawnianie a nie rozwalanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos SLD nie ma czterech lat! 09.10.11, 22:49 jorge.martinez napisał: > SLD ma 4 lata żeby się wreszcie zreformować Jest już po SLD. Posłowie będą z SLD uciekać do bardziej perspektywicznych formacji. Trzech do PO, sześciu do RP i po klubie. Palikot na głowie stanie, żeby tak się stało, bo gra nie o jakąś krótkotrawałą koalicję z PO, tylko o wykreowanie się na nowego wodza całej lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: SLD nie ma czterech lat! 09.10.11, 22:54 RP to żadna lewica. Tu nie ma w ogóle bazy lewicowej. Zresztą w SLD też zaczęło jej brakować, tak jak zabrakło wyraźnie artykułowanego lewicowego światopoglądu. Tego Palikotowi nie zabrakło. RP nie ma na razie strukturalnego umocowania. Czyli jego elektorat może za 4 lata czmychnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: SLD nie ma czterech lat! 09.10.11, 22:58 Przyznam jednak, że wynik Palikota mnie zaskoczył. Nie dawałem mu nawet 5%. Nie przypuszczałem, że SLD jest taką wydmuszką. Ciekawe komu zabrała PO. Bo na pewno część oddała RP. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Też tak myślę:) 09.10.11, 22:28 forum.gazeta.pl/forum/w,28,129610071,129610071,No_to_jaka_koalicja_.html Odpowiedz Link Zgłoś