man_sapiens 11.10.11, 16:43 Jest procentowo więcej nieważnych głosów niż w poprzednich wyborach parlamentarnych. Czy to skutek działania PiSowskich "mężów zaufania" w komisjach? Inna rzecz, że karty do głosowania były tragicznie nieprzejrzyste. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tw_wielgus Re: Więcej nieważnych głosów 11.10.11, 16:56 Bardzo chciałbym wierzyć w to że nie jest to prawda. Niestety fakty same mówią za siebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno A co bylo "nieprzejrzyste"? 11.10.11, 16:58 No, chyba, ze ktos jest analfabeta i nie umie czytac. PS Podpisujesz sie 3 krzyzykami? Wiec nie powinienes miec problemow. To takie same krzyzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: A co bylo "nieprzejrzyste"? 11.10.11, 17:04 Widocznie niektórzy rozpędzili się i postawili 3 krzyżyki zamiast dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: A co bylo "nieprzejrzyste"? 11.10.11, 17:05 > No, chyba, ze ktos jest analfabeta i nie umie czytac. No to niech ktoś czyta: ktoś napisał, że karty do głosowania były nieprzejrzyste. Trzeba było kartkować w tą i z powrotem, żeby znaleźć "swoją" listę. Ja nie miałem problemów, ale mogę sobie wyobrazić, że niektórzy mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos W JOW mniej głosów nieważnych 11.10.11, 17:08 Do Sejmu nieważnych 4,52%, do Senatu 3,43%. Zakładając, że większość głosów nieważnych w prostym głosowaniu do Senatu została oddana świadomie, trzeba dojść do wniosku, że pomyłek w głosowaniu do Sejmu było wielokrotnie więcej niż w głosowaniu do Senatu, ale mimo wszystko jednak nie aż tak wiele, bo ok 1%. Dobrze byłoby zbadać o co chodzi świadomie unieważniającym swój głos, bo to jednak ok 3% głosujących. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: W JOW mniej głosów nieważnych 11.10.11, 17:29 tylko jedno! A mianowicie: mam wszystkich w doopie, ale spełniam obywatelski obowiązek ;) Odpowiedz Link Zgłoś