Dodaj do ulubionych

Roman Kotliński

15.10.11, 11:57
Jeżeli to jest prawda.........

Roman Kotliński, lider listy Ruchu Palikota w Łodzi, który zdobył właśnie mandat poselski, nie ujawnił w oświadczeniu lustracyjnym, że w 1989 roku podpisał zobowiązanie dla Służby Bezpieczeństwa - czytamy w "Rzeczpospolitej"

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Posel-Ruchu-Palikota-zatail-przed-wyborcami-kim-byl,wid,13897598,wiadomosc_prasa.html
Obserwuj wątek
    • ostrygojadek Re: Roman Kotliński 15.10.11, 12:05
      Na tym forum wszyscy czytają po kilka godzin dziennie (bo inaczej skąd byłyby tu takie erupcje erudycji he he), więc może niepotrzebnie to piszę. Ale tak dla przypomnienia. Kotliński w tej swojej książce "Byłem księdzem" pisze, że zaangażował się w związek homoseksualny i wycofał się z niego dosłownie w osatniej chwili. Jeżeli ta historia z wycofaniem się w ostatniej chwili jest tak samo prawdziwa jak to, że nie współpracował (a jeżeli współpracował, to nie donosił, a jeżeli donosił, to nie szkodził, a jeżeli szkodził, to tylko tym, którzy i tak na to zasługiwali he he), to mamy o jeden element nowoczesności więcej w naszym nowym parlamencie.
    • full_marks Re: Roman Kotliński 15.10.11, 12:07
      Fałszywka czy oryginał?

www.rp.pl/galeria/600153,2,733226.html
    • hordol idealny kandydat dla palikota i urbana 15.10.11, 12:07

• mike.recz Masz na myśli Bogusia? 15.10.11, 12:17
        Jednak poseł PiS z naszego okręgu, były wicemarszałek województwa, były wiceminister transportu, Bogusław Kowalski był zarejestrowany w 1987 r. jako tajny współpracownik SB - wynika z katalogu IPN.
        Według katalogu, 15 listopada 1986 r. był on zarejestrowany pod nr. 99133 przez wydział III departamentu III MSW jako kandydat na tajnego współpracownika, a 4 lutego 1987 r. przerejestrowany na TW ps. "Mieczysław". Według IPN wynika także, że TW ps. "Mieczysław" odbył z oficerem prowadzącym w latach 1987-1989 co najmniej 60 spotkań, podczas których został 20 razy wynagrodzony. Zachowały się raporty kasowe funduszu operacyjnego.
        www.moja-ostroleka.pl/8222-nasi-8221-nie-figuruja-boguslaw-kowalski-pis-zarejestrowany-jako-tajny-wspolpracownik-sb,1196803068,arch1197384012.html
    • mike.recz Re: Roman Kotliński 15.10.11, 12:13
      Gmyz z nim rozmawiał i dysponuje oświadczeniem więc sprawa wbrew temu co twierdzi sam
      zainteresowany jest raczej oczywista.

To chyba ten gość z nim rozmawiał:
      www.znin.kujawsko-pomorska.policja.gov.pl/portal/modules/genPDF/gen.php?type=0&id=1193229432471f3c78757fa
      Posterunek Policji w Brzesciu Kujawskim
      Kierownik
      asp.sztab. Henryk Marczewski

Ciekawe kto jeszcze zadeklarował w oświadczeniu z tych, którzy się do parlamentu dostali, nie zaś samych kandydatów:
      www.rp.pl/artykul/17,733226-Kotlinski-z-Ruchu-Palikota-w-rejestrach-SB.html
      "Ruch Palikota miał największą po SLD liczbę kandydatów na parlamentarzystów, którzy w oświadczeniach lustracyjnych przyznali się do związków z tajnymi służbami PRL."
      • pardonpapa Re: Roman Kotliński 15.10.11, 12:15
        Gmyz jest bardzo wiarygodny .. akurat
        • mike.recz Re: Roman Kotliński 15.10.11, 12:19
          Gmyz jest klasycznym PiS-owskim cynglem, to akurat nie ulega wątpliwości.

Od czasu do czasu jednak zdarza mu się coś wyniuchać w aktach będących w posiadaniu IPN.

Ja nie mam pretensji do Kotlińskiego o rozmowy z SB. Powinien to był jednak zaznaczyć w oświadczeniu. Nie robiąc tego sam sobie zrobił krzywdę. Ruchowi również.
          • full_marks Re: Roman Kotliński 15.10.11, 12:25
            > Ja nie mam pretensji do Kotlińskiego o rozmowy z SB. Powinien to był jednak zaz
            > naczyć w oświadczeniu. Nie robiąc tego sam sobie zrobił krzywdę. Ruchowi równie

Tam doszło jednak prawdopodobnie do podpisania współpracy.
            www.rp.pl/galeria/600153,2,733226.html

Z resztą się zgadzam.
            • kzet69 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 12:58
              To nie jest zobowiązanie do współpracy tylko do zachowania tajemnicy rozmowy. Pamiętam, że jak miałem chyba 16 lat, to przed wyjazdem na zlot młodzieży socjalistycznej do Pragi wszystkich nas grupowo przeszkolił z prawomyślności jakiś smutny pan i też jakieś takie świstki kazał podpisywać...
              • mike.recz Re: Roman Kotliński 15.10.11, 16:22
                kzet69 napisał:

> To nie jest zobowiązanie do współpracy tylko do zachowania tajemnicy rozmowy.

I ja tego nie kwestionuję. Gmyz żeruje tu na fakcie iż dokumenty nie są kompletne.
                Nie pamiętam co mówi o tym ustawa ale chyba Pan Roman Kotliński powinien to zaznaczyć
                w swoim oświadczeniu.
    • tornson No to się okaże czy Polska to reżim totalitarny 15.10.11, 12:32
      gdzie od kato-dupków zależy kto dostanie się do sejmu a kto nie, czy demokracja.
      • wkkr Przypomnę ci bolszewiku, że 15.10.11, 14:16
        demokracja to tak ustrój, w którym rządzi większość a
        dyktatorskie zapędy mniejszości tolerowane nie będą!
    • k_a_p_p_a Re: Roman Kotliński 15.10.11, 12:42
      Ogromne wojska, bitne generały,

Policje - tajne, widne i dwu-płciowe -

Przeciwko komuż tak się pojednały?

- Przeciwko kilku myślom... co nienowe!
      • joannabarska Re: Roman Kotliński 15.10.11, 12:48
        Strachliwi "katole" węszą jak mogą!

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
        • ave.duce Re: Roman Kotliński 15.10.11, 12:50
          joannabarska napisała:

> Strachliwi "katole" węszą jak mogą!

Siła ich...
        • wkkr uważaj co piszesz bo za katola możesz pozew dostać 15.10.11, 14:19
          • full_marks Re: uważaj co piszesz bo za katola możesz pozew d 15.10.11, 14:29
            Oooooo!!!! to skrót od nazwy katolik.Wstydzisz się?
            • wkkr to nie jest skrót 15.10.11, 22:14
              tylko szyderstwo
            • zoil44elwer Re: uważaj co piszesz bo za katola możesz pozew d 16.10.11, 05:57
              full_marks napisał:

> Oooooo!!!! to skrót od nazwy katolik.Wstydzisz się?
              >
              > KATOL i K......
      • wkkr Dura lex, sed lex 15.10.11, 14:18
        Zataił współprace to niech spieprza!
        • gat45 Re: Dura lex, sed lex 15.10.11, 15:34
          I świetnie, że tak uważasz. Mam nadzieję, że w sprawie obecności znaków religijnych w przestrzeni państwowej wypowiesz tę samą łacińską maksymę.
    • najmadrzejszyzwaswszystkich Kłamczuszek? 15.10.11, 12:55
      Tylko,że ten pan był księdzem kiedyś. Widać facet z niego taki,że dla własnej korzyści zrobi wszystko, zostanie księdzem, esbekiem, posłem itp. W tym kontekście zresztą ciekawie wypada fakt wspierania przez Kotlińskiego mordercy ks. Popiełuszki. Czyżby z powodu haków czy tylko z zazdrości,że mu to dzieło nie przypadło w udziale?
      • gat45 Re: Kłamczuszek? 15.10.11, 13:00
        Zachowałeś jednak nick ? :)
        • najmadrzejszyzwaswszystkich Re: Kłamczuszek? 15.10.11, 13:25
          Do odważnych świat należy:)
          • gat45 Re: Kłamczuszek? 15.10.11, 13:39
            To świetnie. Ja wcale nie chcę świata, więc mogę sobie nadal pozostać nieśmiała i płochliwa.
            • najmadrzejszyzwaswszystkich Re: Kłamczuszek? 15.10.11, 13:50
              "mogę sobie nadal pozostać nieśmiała
              > i płochliwa. " aha;)
              • gat45 Re: Kłamczuszek? 15.10.11, 13:51
                No !
    • kzet69 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:02
      Jeżeli złożył fałszywe oświadczenie lustracyjne to sprawa jest prosta, ale poczekajmy z ferowaniem wyroków do decyzji sądu lustracyjnego, bo to on decyduje a nie redaktor Gmyz.

ps. a na marginesie rzygać już mi się chce tą lustracją, o losie ludzi maja decydować esbeckie świstki papieru sprzed 30 czy 25 lat..., a nie ich życiorysy i wiele lat uczciwej pracy, np. gnojenie Boniego za jakiś kawałek papierka...
      • full_marks Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:07
        kzet69 napisał:

> Jeżeli złożył fałszywe oświadczenie lustracyjne to sprawa jest prosta, ale pocz
        > ekajmy z ferowaniem wyroków do decyzji sądu lustracyjnego, bo to on decyduje a
        > nie redaktor Gmyz

Zauważ,że jednak nie feruję wyroków.

> ps. a na marginesie rzygać już mi się chce tą lustracją, o losie ludzi maja dec
        > ydować esbeckie świstki papieru sprzed 30 czy 25 lat..., a nie ich życiorysy i
        > wiele lat uczciwej pracy, np. gnojenie Boniego za jakiś kawałek papierka..

Przypominam,że PO i PiS razem głosowały za lustracja SLD była przeciw.
        • kzet69 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:12
          Nie mówię że ty tylko że red. Gmyz. PO-PiS nie tylko w tej jednej sprawie glosował łapka w łapkę...
      • behemot17-13 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:27
        IPN - Instytut Pamięci Nadgorliwych, coś w rodzaju ówczesnej inkwizycji. i nie o pamięć tu chodzi, najważniejszym jest by postawić osobnika pod pręgierzem opinii publicznej(ludu, co by to nie oznaczało). dzięki działalności inkwizycji ludzi palono na stosach, obecnie służy tylko i wyłącznie do gnojenia.
        • full_marks Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:28
          behemot17-13 napisał:

> IPN - Instytut Pamięci Nadgorliwych, coś w rodzaju ówczesnej inkwizycji. i nie
          > o pamięć tu chodzi, najważniejszym jest by postawić osobnika pod pręgierzem opi
          > nii publicznej(ludu, co by to nie oznaczało). dzięki działalności inkwizycji lu
          > dzi palono na stosach, obecnie służy tylko i wyłącznie do gnojenia.

Wspólne dzieło PO i PiS. Amen.
          • behemot17-13 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:37
            full_marks napisał:

> behemot17-13 napisał:
            >
            > > IPN - Instytut Pamięci Nadgorliwych, coś w rodzaju ówczesnej inkwizycji.
            > i nie
            > > o pamięć tu chodzi, najważniejszym jest by postawić osobnika pod pręgierz
            > em opi
            > > nii publicznej(ludu, co by to nie oznaczało). dzięki działalności inkwizy
            > cji lu
            > > dzi palono na stosach, obecnie służy tylko i wyłącznie do gnojenia.
            >
            >
            > Wspólne dzieło PO i PiS. Amen.
            >
            >
            >
            >
            fakt, trudno byłoby zaprzeczyć.
    • gat45 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:14
      Nie mam zamiaru bronić osób, które rzeczywiście współpracowały ze slużbami specjalnymi. Natomiast wiem od wielu porządnych ludzi, że samo podpisanie zobowiązania do zachowania w tajemnicy przeprowadzonej z UB pierwszej rozmowy o niczym nie świadczy. Ponoć każdy, kto odmówił, podpisywał toto z uczuciem ulgi, że tak się łatwo wyłgał. Odmowa złożenia podpisu była(by) już oficjalnym zaangazowaniem "po przeciwnej stronie", a nie każdy był bohaterem.

Co do reszty : pozostaje mieć nadzieję, że UB było kryształowo uczciwe i w ich papierach znajduje się prawda, sama prawda, tylko prawda i cała prawda. Przyznaję, że mnie takiej wiary w absolut trochę brak :) ale dobrze (?), że są czyte dusze, które w to wierzą.
      • ave.duce Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:20
        WYJĄTKAMI były teczki "braci kaczyńskiej". Co tylko potwierdzało regułę ;)
        • gat45 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:23
          Czemu - wyjątkami ? Przecież teczka pana JK była pusta ?
          • ave.duce Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:29
            Czyli > inne teczki były jakie? PEŁNE. I niesfałszowane.
      • full_marks Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:27
        Nie mam zamiaru bronić osób, które rzeczywiście współpracowały ze slużbami specjalnymi.

Ja również.Pełna zgoda.
        • gat45 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:51
          No, tośmy sobie pogadali.
        • remez2 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:52
          full_marks napisał:

> Nie mam zamiaru bronić osób, które rzeczywiście współpracowały ze slużbami spec
          > jalnymi.
          >
          > Ja również.Pełna zgoda.
          A ja uważam, że współpraca z wywiadem nie jest naganna.
          • full_marks Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:54
            remez2 napisał:

> full_marks napisał:
            >
            > > Nie mam zamiaru bronić osób, które rzeczywiście współpracowały ze slużbam
            > i spec
            > > jalnymi.
            > >
            > > Ja również.Pełna zgoda.
            > A ja uważam, że współpraca z wywiadem nie jest naganna.

O tym już pisałem w innym poście...
            • remez2 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 14:01
              full_marks napisał:

> remez2 napisał:
              >
              > > full_marks napisał:
              > >
              > > > Nie mam zamiaru bronić osób, które rzeczywiście współpracowały ze s
              > lużbam
              > > i spec
              > > > jalnymi.
              > > >
              > > > Ja również.Pełna zgoda.
              > > A ja uważam, że współpraca z wywiadem nie jest naganna.
              > O tym już pisałem w innym poście...
              Przepraszam, nie czytałem. Natomiast z powyższych postów wynika jednoznacznie, że to potępiasz.

• full_marks Re: Roman Kotliński 15.10.11, 14:07
                remez2 napisał:

> full_marks napisał:
                >
                > > remez2 napisał:
                > >
                > > > full_marks napisał:
                > > >
                > > > > Nie mam zamiaru bronić osób, które rzeczywiście współpracował
                > y ze s
                > > lużbam
                > > > i spec
                > > > > jalnymi.
                > > > >
                > > > > Ja również.Pełna zgoda.
                > > > A ja uważam, że współpraca z wywiadem nie jest naganna.
                > > O tym już pisałem w innym poście...
                > Przepraszam, nie czytałem. Natomiast z powyższych postów wynika jednoznacznie,
                > że to potępiasz.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,129789447,129790048,Re_Roman_Kotlinski_byl_ksiedzem.html
                Choć nawet w tym poście nie byłem zbyt precyzyjny,wyjaśniam,że potępiam współprace z SB w zakresie zwalczania opozycji w kraju.
                • remez2 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 14:13
                  > Choć nawet w tym poście nie byłem zbyt precyzyjny,wyjaśniam,że potępiam współprace z SB w zakresie zwalczania opozycji w kraju.
                  W porządku. :-)
          • gat45 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 14:05
            Zależy jaka. Od takich "świeckich" współpracowników oczekiwano (wymagano?) przede wszystkim donoszenia na własne otoczenie. To nie był wywiad ani kontrwywiad.

Ale ja się dalej w to nie mieszam, bo tajnych służb jako takich nie lubię.
            • full_marks Re: Roman Kotliński 15.10.11, 14:12
              gat45 napisała:

> Zależy jaka. Od takich "świeckich" współpracowników oczekiwano (wymagano?) prze
              > de wszystkim donoszenia na własne otoczenie. To nie był wywiad ani kontrwywiad.
              >
              >
              > Ale ja się dalej w to nie mieszam, bo tajnych służb jako takich nie lubię.

Znowu Ci muszę przyznać rację.Ale podaruj już sobie wstawkę..."tośmy sobie pogadali"
              • gat45 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 14:17
                full_marks napisał:

>
                > Znowu Ci muszę przyznać rację.Ale podaruj już sobie wstawkę..."tośmy sobie poga
                > dali"
                >
                Czyli mam zrozumieć, że zgodziłeś się z całością mojego poprzedniego wpisu, a nie tylko z pierwszym zdaniem ? To świetnie, bardzo się cieszę.
                • full_marks Re: Roman Kotliński 15.10.11, 14:25
                  gat45 napisała:

> full_marks napisał:
                  >
                  > >
                  > > Znowu Ci muszę przyznać rację.Ale podaruj już sobie wstawkę..."tośmy sobi
                  > e poga
                  > > dali"
                  > >
                  > Czyli mam zrozumieć, że zgodziłeś się z całością mojego poprzedniego wpisu, a n
                  > ie tylko z pierwszym zdaniem ? To świetnie, bardzo się cieszę.

Ja mam pretensje(jeżeli to prawda) i tak napisałem w wątku założycielskim,że Kotliński mógł zataić ewentualną współpracę z SB,że nie miał odwagi się przyznać,podobnie jak przez 18 lat Boni.
                  Żyłem w tamtych latach i wiem jak ówczesna władza przy pomocy SB łamała opozycję i to potępiam.Nie napisałem nigdzie,że wierzę w współpracę Kotlińskiego z SB,jednak dziwi mnie,że złożył nieprawdziwe oświadczenie lustracyjne.

Nie potępiam jednak tych,którzy współpracowali z wywiadem gospodarczym PRL,Oleksy,Olechowski...
    • kzet69 Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:28
      No i sam zainteresowany też się juz odezwał i zaprzeczył zarzutom o współpracę.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10476074,Posel_Ruchu_Palikota_zaprzecza_wspolpracy_z_SB.html
    • haen2010 Będzie fajny proces 15.10.11, 13:40
      Jak to POPIS nam przy pomocy esbeckich świstków praworządność zaprowadza. Pewnie i o wyrok stosowny się Kwiatkowski postara, jak z oszczerstwami platfusa Tanajno.
      • full_marks Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 13:44
        haen2010 napisał:

> Jak to POPIS nam przy pomocy esbeckich świstków praworządność zaprowadza. Pewni
        > e i o wyrok stosowny się Kwiatkowski postara, jak z oszczerstwami platfusa Tana
        > jno.

Widzisz Heniek,ja o tym pisałem wielokrotnie.To Palikot uderzał w SLD,teraz nie SLD mu oddaje tylko koalicja PO i PiS.Ta sama,która głosowała za ustawa lustracyjną.
        • kzet69 Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 13:46
          SLD też... Słowa Wziątka o bieganiu ze sztucznymi penisami czy Kalisza o "hajlowaniu"...
          • full_marks Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 13:49
            kzet69 napisał:

> SLD też... Słowa Wziątka o bieganiu ze sztucznymi penisami czy Kalisza o "hajlo
            > waniu"...

Palikot źle zdefiniował wroga.Wrogiem postępu nie jest SLD tylko PO i PiS.
            • kzet69 Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 13:51
              Nie definiował wroga tylko konkurenta - do części elektoratu...
              • full_marks Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 13:56
                kzet69 napisał:

> Nie definiował wroga tylko konkurenta - do części elektoratu...

Zniszczę SLD, Good by Lenin....do młokosa Napieralskiego,który nie pamięta nawet Gomułki.
          • remez2 Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 13:50
            kzet69 napisał:

> SLD też... Słowa Wziątka o bieganiu ze sztucznymi penisami czy Kalisza o "hajlo
            > waniu"...
            Nie chodzi mi o licytację ale o ile pamiętam, to jedno z pierwszych stwierdzeń brzmiało: "Zmiażdżę SLD".

-----------------
            • kzet69 Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 13:56
              I w zasadzie dotrzymał słowa... To rzadkie wśród polityków, nieprawdaż?
              • full_marks Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 13:59
                kzet69 napisał:

> I w zasadzie dotrzymał słowa... To rzadkie wśród polityków, nieprawdaż?

Jeżeli uważasz,że Palikot zmiażdżył SLD,wynikiem o 1,7 % lepszym od wyniku RPP,to masz poczucie humoru,gratuluję.
                • kzet69 Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 14:04
                  Nie wynikiem, tylko efektem tych wyborów jest to że SLD jest póki co w stanie hibernacji a ich dotychczasowy mistrz rozpamiętuje "Atak klonów" ale dajmy spokój to nie jest temat tego wątku.
                  • full_marks Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 14:10
                    kzet69 napisał:

> Nie wynikiem, tylko efektem tych wyborów jest to że SLD jest póki co w stanie h
                    > ibernacji a ich dotychczasowy mistrz rozpamiętuje "Atak klonów" ale dajmy spokó
                    > j to nie jest temat tego wątku.

Z hibernacji się wychodzi...
              • remez2 Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 14:04
                kzet69 napisał:

> I w zasadzie dotrzymał słowa... To rzadkie wśród polityków, nieprawdaż?
                Słowa dotrzymuje się albo nie. Nie ma pojęcia "w zasadzie".
                PS - ten się śmieje/cieszy/triumfuje kto się .... ostatni. Warto o tym pamiętać. :-)
                • gat45 Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 14:09
                  remez2 napisał:

> PS - ten się śmieje/cieszy/triumfuje kto się .... ostatni. Warto o tym pamiętać
                  > . :-)

Zawsze mnie to powiedzonko wprawialo w zakłopotanie. Co to znaczy - ostatni? A w przypadku wyborów to już naprawdę aż się prosi o "cyklicznie". Lepiej stan rzeczy opisuje TKM (ton triumfalny) naprzemiennie z TKW (ton zgryźliwy)
                  • remez2 Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 14:40
                    Ujmę to inaczej - pogłoski o śmierci SLD są mocno na wyrost. :-)
                    • full_marks Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 14:42
                      remez2 napisał:

> Ujmę to inaczej - pogłoski o śmierci SLD są mocno na wyrost. :-)

Ale zobacz ilu jest żałobników...
                      • remez2 Re: Będzie fajny proces 15.10.11, 14:57
                        full_marks napisał:

> remez2 napisał:
                        >
                        > > Ujmę to inaczej - pogłoski o śmierci SLD są mocno na wyrost. :-)
                        >
                        >
                        >
                        > Ale zobacz ilu jest żałobników...
                        Gdyby oni wszyscy zagłosowali na SLD, wynik zbliżyłby się do 50 %.
    • zoil44elwer Re: Roman Kotliński 15.10.11, 13:47
      Pookrągłostołowy werbunek, w kwietniu 1989?!/Lech W na akademii z okazji Święta MO i SB w lutym 1990:"Wśród WAS spotkałem więcej przyzwoitych ludzi niż wśród kolegów w stoczni".Sic!
    • superspec Z tego co wiem to ten pan współpracował 15.10.11, 14:05
      kiedyś z Watykanem co dyskwalifikuję go w mych ateistycznych oczach.
      • joannabarska Re: Z tego co wiem to ten pan współpracował 15.10.11, 16:39
        Chyba w kazdym ustroju jest policja polityczna, choc nazwy ma różne .Byly funcjonariusz SB jest niekiedy i dzis w "organach", czy TW nie może?

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
        • superspec Nie interesowałem się tym ale 15.10.11, 17:00
          chyba TW może zasiadać ale nie może kłamać że nie był i za takie oszustwo może być wyrzucony z parlamentu.Ale głowy nie dam sobie obciąć.
          • zoil44elwer Re: Nie interesowałem się tym ale 16.10.11, 06:02
            superspec napisał:

> chyba TW może zasiadać ale nie może kłamać że nie był i za takie oszustwo może
            > być wyrzucony z parlamentu.Ale głowy nie dam sobie obciąć.
            Szeliga poseł SLD z opolskiego był w Sejmie(2 kadencje) mimo że przyznał się do bycia TW.M Boni po przyznaniu się do bycia TW został szefem doradców strategicznych premiera Tuska.
    • honeyr ...to tylko początek zlecenia "na Palikota" 15.10.11, 17:03
      o platfuszej omercie piszę w innym wątku.
    • douglasmclloyd Środowisko urbana 15.10.11, 19:06
      Agenci, tajne służby, partyjny beton, Sztyrlic i Palikot.
    • twoj.psychiatra Swoją drogą: zacząć wspólpracę w 1989.... 15.10.11, 21:55
      Swoją drogą: zacząć wspólpracę w 1989, już po okrągłym meblu...
      Najwyraźniej tzw. timing nie był mocną stroną Romka. Z eSBecji wszystko wiało, papiery paliło a Romek akurat wtedy złożył akces...

Prawie to samo zrobił jeden mój "kolega" ze studiów. W maju 1989 wstąpił do PZPR-u...:-)
      • zoil44elwer Re: Swoją drogą: zacząć wspólpracę w 1989.... 16.10.11, 05:55
        J Urban też chciał w 89 wstąpić do PZPR.Ale zanim skończył mu się staż kandydacki sztandar wyprowadzili i partię rozwiązali.
    • pisdole1 Calkiem jak TW Biskup Wielgus 15.10.11, 22:22
      polskie KK bylo na sprzedaz kazdemu: CIA, KGB, SB.
    • mariner4 Czarna sotnia biskupia wydostałe dowody 16.10.11, 10:10
      swojej zdrady od bezpieki PRLowskiej i udaje świętoszków. Teraz mają kwity i będą je wykorzystywać na odstępcach. Trzeba by być kompletnym idiotą, żeby w 1989 roku cokolwiek bezpiece podpisywać, chyba, że tak jak Jarek obłędnie lubi się pączki z nadzieniem.
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka