Dodaj do ulubionych

Nowicka wicemarszałkinią Polski

25.10.11, 22:40
rzekł niejaki poseł Biedroń z wykształcenia politolog, i doktorant politologii. Parę dni temu nie wiedział co to konwent seniorów. Okolicznością łagodząca dla tego pana jest to że nie kończył on renomowanych uczelni tylko jakieś popierdółki w jak Uniwersytet w Olsztynie i jakaś prywatna szkółka Pułtusku. Jaka uczelnia taki absolwent.
Obserwuj wątek
    • kzet69 Re: Nowicka wicemarszałkinią Polski 25.10.11, 22:43
      Nie wiem jaką ty uczelnię kończyłeś, ale akurat słowo "wicemarszałkini" to wprowadziła do języka sama Nowicka i zapowiedziała że tak się będzie kazała tytułować, Biedroń powtórzył tylko po niej, a ten tytuł wynika z przekonań, które Nowicka od lat głosi, czy się przyjmie - zobaczymy.
      • kamil.ran Re: Nowicka wicemarszałkinią Polski 25.10.11, 22:47
        nie chodzi mi o wicemarszałkinię ale o Polski. on będzie wicemarszałkiem Sejmu a nie Polski.
        • kzet69 Re: Nowicka wicemarszałkinią Polski 25.10.11, 22:49
          A na to nie zwróciłem uwagi, masz rację, skupiłem się na neologizmie "wicemarszałkini". przepraszam.
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k Re: Nowicka wicemarszałkinią Polski 25.10.11, 23:04
            kzet69 napisał: skupiłem się na neologizmie "wicemarsz ałkini".

A na skupienie się na głupocie i brakach w wykształceniu tego, przepraszam za neologizm, gejposła, zabrakło już sił?
    • zoil44elwer Re: Nowicka wicemarszałkinią Polski 25.10.11, 22:44
      Poseł z zerową znajomością WOS?
    • zoil44elwer Re: Nowicka wicemarszałkinią Polski 25.10.11, 22:55
      Ale politycy się miotają w tym kobiecym parytecie.Do tej pory nie licząc "chłopskich wice marszałkiń(?) nie było w Prezydium Sejmu kobiet,Teraz będą same kobiety?
      • kzet69 Re: Nowicka wicemarszałkinią Polski 25.10.11, 23:09
        Funkcje "wicemarszałkini" pełniły Halina Skibniewska, Elżbieta Gacek i Jadwiga Biedrzycka, jeszcze za PRL, a w III RP: Olga Krzyżanowska, Teresa Dobielińska, Genowefa Wiśniowska i Ewa Kierzkowska, tak że kilka ich juz było...

"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania" Benjamin Franklin
        • zoil44elwer Re: Nowicka wicemarszałkinią Polski 25.10.11, 23:16
          Krzyżanowską ledwie kojarzę,z kontraktowego Sejmu.Ale Dobielińska? Widocznie były tak ważne i aktywne że mało kto o nich jeszcze pamięta.A pamiętam marszałków nawet sprzed 50 lat,np "Dyzmę" Gałaja z ZSL(PSL).
      • douglasmclloyd Re: Nowicka wicemarszałkinią Polski 25.10.11, 23:36
        zoil44elwer napisał:

> Ale politycy się miotają w tym kobiecym parytecie.Do tej pory nie licząc "chłop
        > skich wice marszałkiń(?) nie było w Prezydium Sejmu kobiet,Teraz będą same kobi
        > ety?

Nie, będzie też Sztyrlic w przebraniu.
    • douglasmclloyd No to tylko jeden krok do królowej nt 25.10.11, 23:32
      • zoil44elwer Re: No to tylko jeden krok do królowej nt 26.10.11, 00:09
        Królowa była już blisko,gdyby Prezydentowa zdecydowała się kandydować nas prezydenta(prezydęcinę) RP 3 miała by nową dynastię panującą do 2025 bo jest jeszcze Ola córka Joli i Ola.
    • mariner4 Re: Nowicka wicemarszałkinią Polski 26.10.11, 09:01
      Laską marszałkowską to ona nie będzie.
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka